Onödigt snygg

Japp, onödigt snygg känner jag mig nu. Nyklippt, nyfärgad, stylad och med snyggt plockade ögonbryn... Sascha kan verkligen göra underverk med en trött, gråhårig 47-åring.



Har hunnit med en del måsten idag, ibland känns det mindre stressat att sitta hemma. Även om jag har ganska lätt för att koppla bort omgivningen på jobbet så blir man trots allt störd till och från. Så idag kändes det skönt att kunna få undan lite planering och uppföljning. Att sen sluta klockan två gjorde ju inte ont heller (*ler*).

Maten står i ugnen och gästerna är på ingång, håller vädret i sig så tar vi väl en sväng upp till elden också. Skönt, skönt, skönt att det är helg och några dagar fritt.

Fick den här bilden uppladdad på facebook från dotterns värdpappa med texten "I want Åsa back!!"... och vem fasen vill inte tillbaka??! Hon är helt ljuvlig!



Önskar er alla en skön Valborg... //Farmskan

Dan innan brasan

Inte vann jag något på vinlotteriet igår heller... Pilla däremot, den lyckliga donnan, vann första priset och då hoppas man att de kan ha nytta av det på kalaset på lördag. Det är dig väl unt! För min del hoppas jag bli bjuden på lite vin hos kompisen Manne som fyller år i helgen, vi har ju fixat skjuts och allting menar jag (*ler*).

Har varit en stökig och bitvis ganska stressad dag. Lite folk på jobbet och det gör ju att de som är där får jobba ännu hårdare... blir som en ond spiral till slut. Hoppas vi kan ta oss ur den snart och börja jobba lite mer framåtriktat. Jag är alltså trött som en lus ikväll, somnade till och med i bilen hem (nej, jag körde inte!) och det händer inte ofta. Skall snart hälla mig i sängen faktiskt.
Maken är på galej med jobbet någonstans i Lund så han lär inte störa min skönhetssömn heller.

Imorgon är det Valborg och jag skall försöka sluta runt halv 3 imorgon... skall ha en skön eftermiddag i den gode Saschas händer. Klippa håret och plocka bryn och sånt gott... Han är så söt, när jag ringde och bokade tid sa han
- Jag bokar hela eftermiddagen för dig så kan vi ha lite mysigt
- JAAAA!!!
Precis vad jag behöver just nu.

På kvällen blir det god mat och lite gott att dricka tillsammans med Nisse & Rita och sen tar vi väl oss upp till brasan och sjunger med i "Vintern rasat ut...". Den är ju kul men det finns ju så många andra sköna sånger också.

You dont own me... I'm not one of your little toys



Livet är fullt av utmaningar, det gäller bara att hitta dom! //Farmskan

Jag vill inte välja!!

Varför måste de krångla till allting hela tiden? Förut jobbade man och sen gick man i pension... pengarna kom till en i brevlådan och man behövde inte tänka. Nu måste man tänka hela tiden och man tvingas tänka igen, och igen, och igen. Jag hatar brev som börjar med orden... Dags för nytt ITPK-val. Jag vill inte välja, för jag orkar inte sätta mig in i vad jag skall välja!! Bläääää!

Än en gång känner jag att jag kanske skulle bott i Amerika, för där ringer man bara "någon" som fixar allting som är jobbigt. Själv får jag nog vandra över till min allvetande granne och rådfråga lite, och visst det funkar ju det också.

Tuffa dagar på jobbet just nu, många kunder som vill ha tag i oss inför deklaration och annat så det är fullt upp att bara finnas till och ta samtal. Får verkligen jobba med mig själv sådana här dagar för att inte slukas av "stress-monstret" och därmed förpassas ut från lokalerna av mina kollegor... (*ler*). Annars får jag lite ris och ros från en go vän som peppar och driver på... uppskattar det jättemycket!!

Vaknade i morse och hade en låsning i nacken som heter duga. Såg lite ut som Quasimodo... Men eftersom vi har förmånen att ha massör på jobbet fick jag akuttiden. Att jag inte sparkade henne på smalbenen idag när hon hittade precis rätt och tryckte till. Fy bubblan vad ont det gjorde!!! Men hon lyckades fixa till det och nu är det bara lite ömt precis där hon tryckt. Tror det är för mycket Bubbles-spel på telefonen...

Ikväll och imorgon tänker jag på min underbara vän och kollega som skall operera sitt hjärta. Håll brösten på plats, se snygg ut hela tiden och inga snuskiga skämt med läkarna!



Varför är jag bara modig ibland?? //Farmskan

Ålderstecken

Jag och maken konstaterade i morse att nu börjar vi verkligen samla på ålderstecken.
* Man vaknar tidigt även när det är helg
* Håren som tidigare satt på huvudet återfinns numera i näsan
* Den kvinnliga mustaschen blir inte mindre diskret vartefter dagarna går
* Barnen har hus och odlar egna trädgårdsland
* Man kan inte läsa bokstäver mindre än rubrikstil
* Sex är inte lika viktigt som var man förlagt sina glasögon...



Men samtidigt... jag är glad att jag inte är tonåring!!

Idag har vi annars haft en härlig söndag där vi fått en hel del gjort. Maken har varit i trädgården och slagits med en stubbe och jag har städat, det mycket behövliga, huset både uppe och nere. Kändes som om det var mycket längesen jag städade ordentligt... men nu är det gjort. Man borde kanske skaffa sig en städerska... hmmm?! Passa på att utnyttja Rut-avdraget medan det ännu finns. Fönsterputsaren skall i varje fall få sig ett samtal i veckan har jag bestämt mig för.

Stor-sonen har varit hemma en sväng i eftermiddags och bytt sina däck. Även om det bara blir en liten stund så är det skönt att få ha honom här. Nu, en skiva av mitt nybakade bröd (jajamen!!) och ett avsnitt av 2 1/2 män.

Låt inte någons skugga dölja dig för solen!  //Farmskan

Cykeltur?

Ingen sovmorgon för Farmskan idag... men det står man ut med flera gånger om när man börjar morgonen med 75 minuters thai-massage. Så jäkla skönt! Låg där och konstaterade att livet kan vara bra gott och leva när man unnar sig lite saker. Knådad och mör gick jag sen en sväng på stan i det härliga vårvädret. Skulle fixa stövlar trodde jag men det var ju stört omöjligt... bara sandaler i alla affärer. Hittade istället en rosa kofta (nähä!?) inne på Indiska, skitsnygg verkligen. Det stod liksom Farmskan på den...

Tog en kvick sväng ner om kolonin och satt i solskenet och gassade med Paps & Babs en stund. Tiggde till mig lite elefantgräs som jag skall plantera imorgon när vi har vår trädgårdsdag hemma (det vet inte maken om ännu så säg inget...). Håller vädret i sig kan man ju grilla också.

Skulle vara hos Bror med fru runt tre på lite mat, de fyller ju år i dagarna bägge två och skulle ha lite kalas. Men eftersom jag hade lite tid över svängde jag förbi farmor Signe och lockade ut henne i solen en stund. Och som vanligt fick man sig ett par härliga skratt.
- Jag har varit på massage idag
- Va?
- Jag har varit och fått massage idag
Efter en stunds tystnad började hon plötsligt skratta...
- Kan du inte bara ut och cykla en runda istället.

Ja, det är säkert ett lustigt påfund... massage var nog inte jättevanligt när hon var ung.

Maken har varit på Sir Väs möte sen tidigt i morse och jag har precis varit och hämtat upp honom. Nu blir det soffan, lite gott kaffe och en film. Ett bra slut på en skön och härlig dag!

//Farmskan

PS! Fördelen med små bröst är att de sitter där de ska...

Frääädag!

Kombinationen Fredag + Lön är helt oslagbar... Gick upp extra tidigt idag och rensade bort alla räkningar, gjorde alla pensionsöverföringar och annat tjafs. Det är så jäkla skönt att ha räkningskorgen tom. Eller är det bara jag som tycker det?? Men att både deklarera och inse hur mycket skatt man betalar samtidigt som man betalar årets värsta räkningsmånad kan få en att bryta ihop. Men nu glömmer vi det (*ler*)

Hann inte mer än in på jobbet idag förrän det ringde i telefonen och en snäll dam frågade om jag var Farmskan.
- Jajamen... (ännu en dryg försäljare..)
- Du har blivit utvald att få en stor hälsoundersökning



Tjoho! Varför ringder de aldrig om att man blivit utvald att testa ett nytt intressant resmål, vunnit pengar, en ny bil eller något annat som är lite lattjo?? Fast å andra sidan kanske man skall vara tacksam för en hälsoundersökning när man börjar komma upp i min ålder. Så... jag är nöjd med det och tackade glatt Ja.

Annars var dagens höjdpunkt:
- Mulle erkände att jag gjort tänkt rätt...
Till er andra som tycker att jag vid vissa uppjagade tillfällen borde ha kontoret på toaletten så har jag förstått att det skulle faktiskt kunna vara möjligt att fixa...



Nu skall det dock bli skönt att hålla helg... känner mig otroligt nöjd med min vecka och ser fram emot thai-massagen imorgon, kalas hos Bror och lite mys med farmor.

Hoppas ni också får en underbar helg! //Farmskan

Totalt slut



Idag har jag haft strategidag med min ledningsgrupp, vi startade vid halv nio och höll på hela dagen. En riktig kanondag var det och man är full av ny energi när man åker hemåt. Men... fy fasen vad man blir mentalt trött också, känns som man är överkörd av en ångvält.

Men vi har riktigt bra diskussioner, bitvis högljudda men ändå ärliga och det är skönt att veta att vi kan ha den höjden utan att för den skull älta det sen utanför dörren. Dagens bästa citat:
- Det där vet du inget om så shut up!!

Tröttheten har jag dock dragits med i några dagar... igår la jag mig och somnade som en sten redan klockan nio och det lär bli likadant idag. Ställde mig i duschen för en stund sen och duschade riktigt varmt och det hjälpte i och för sig inte till att pigga på sig heller. Skulle kanske duschat kallt istället... hmmm. Ja, ja.. imorgon är det fredag (och dessutom lön) och det borde väl få en att spritta upp i glädjetjut.

Ikväll har jag deklarerat och gjort min samhälleliga plikt. Detta var knappast en syssla som heller gjorde att man blev piggare. Fasen så mycket skatt man betalar in på ett år... det är helt sjukt!! Har man inte varit deprimerad sedan tidigare så blir man det kan jag lova. Men det går väl till något gott hoppas jag.

Har precis skypat med den här sötisen... (och Dottern förstås)



Det är bara att konstatera... jag längtar efter barnbarn. Fast man har tyckt att en del är jättekonstiga som traggar om barnbarn hela tiden och mer eller mindre stressar sina barn i frågan så måste jag erkänna... Det hade varit helt underbart. Men mina kära barn... känn ingen stress (*ler*).

Ikväll Lyxfällan... om jag är vaken. Gäsp! //Farmskan

Ur led är tiden...

Askmoln som förlamar hela Europas flygtrafik och snöblask i Hörby i eftermiddag. Det är allt lite underligt det där med naturens kraft och vi människor står helt maktlösa inför det också. Underligt men samtidigt också spännande och lite skrämmande. Snön däremot... den kan de behålla i Hörby.

En dag i samtalens tecken... stormöte, uppföljningssamtal och träff med mentor. Så nu har jag skickat iväg maken på lite träning bara för att få sitta tyst och ostörd och kunna jobba undan lite inför morgondagen. Det är så skönt med ensamhet ibland. I varje fall när den är självvald...

Som en hälsning från mig till DIG... vi får helt enkelt hjälpas åt!



//Farmskan

Galen i bubblor

Och så ny jobbevecka igen... härligt! Dagen har varit bra, har fått mycket gjort och en hel del planering avklarad. Allt går så mycket bättre när man inte har en massa möten inbokade. Spännande vecka den här med en massa (förhoppningsvis) bra diskussioner, och att veckan sen avslutas med lön är ju liksom lite av ett antiklimax. Mer pengar till folket!!



Just nu är jag helt fixerad vid ett spel i min mobil, Bubbles. Ett helt banalt spel som går ut på att plocka bort färgglada bubblor som sitter ihop. Fullständigt meningslöst och totalt beroendeframkallande... Har utmanat Jonte från gamla pendlarbilen och just nu leder jag stort! I helgen har jag spelat som en galning och fick värk i nacke och axel av bara farten. Tur man skall på massage på lördag!

Ikväll har jag jouren på IT-supporten. Modern försöker installera sin skrivare och det är ju ett kapitel i sig... Undrar om man kan ta bra betalt för support. Jag menar tio minuters samtal bara för att försöka få henne att hitta kontakten till kabeln... Det borde ju inbringa en del cash.



Får väl också för husfridens skull gratulera samtliga mina barn (och svärdöttrar) till följande:
* Mattias, seger i premiären och ett mål... på nick!
* Marcus, seger i premiären
* Madde, seger i premiären
* Hanna, till sommarjobbet på golfkrogen... nu blir det matlagning hela dagarna
* Elin, till det amerikanska körkortet... för 28 kronor
* Tessan, för nytt jobb, bättre betalt och ny lägenhet.

Jag är otroligt stolt över er allihop (men mest dig Tia... självklart!)

Till sist:
Anledningen till att kvinnors BH:ar inte alltid matchar våra trosor
är att VI faktiskt byter underkläder...


//Farmskan

Söndag och slö

Hade ett riktigt film maraton här hemma igår kväll. Jag hade köpt boxen "Tillbaka till Eden" och den drog vi igång här strax efter halv 7 när vi kommit hem från restaurangen och Moderns födelsedagsmiddag. Om jag säger så här... storyn var bättre förr, kvaliteten på filmen hade sett sina bästa dagar och skådespelarna kommer aldrig att få en Oscar. Men vi höll ut och såg alla tre delarna med god hjälp av lite rödvin och godis.



Sov länge, maken väckte mig med ägg och köttbullar till frukost. Han är bara bäst ibland! Sen satt vi bara och mös hela förmiddagen. Jag deklarerade visserligen till Modern men det krävde ju ingen större ansträngning. Runt lunch for vi in till Elgiganten för att handla en skrivare till henne. Snabbt och lätt och sen hem igen för att fixa lite mat... och nu har Mor åkt tillbaka till Götet och lugnet har lagt sig i huset igen.

Söndagar är annars sociala dagar... man skall besöka föräldrar, farmor, vänner, ja alla man inte hinner träffa i veckorna när man jobbar. Men nu känns det som om vi nog varit sociala vad vi behöver för ett tag i varje fall. En del besök kräver ju mer av människan än andra.

Fick ett SMS från Mulle på jobbet idag, han hade problem med att komma in på jobbet via sitt mobila bredband i datorn. Efter lite ditt och datt fick jag följande meddelande:

"Det löste sig då jag tog ut kortet och blåste på det.
Nu när jag löst problemet kommer jag inte ihåg vad jag skulle göra"




Ny jobbevecka med många härliga utmaningar. Me like!! //Farmskan

PS! Saknar den här underbara ungen.... varför är det så långt till USA!!

Oh la la

Grattis säger jag idag till Modern som fyller 66 år. Kram och puss till dig!!

Hon är snart på ingång hit och vi får väl se om vi kan göra hennes födelsedag lite trevlig. Kanske en middag på stan eller nåt.

Alltså jag vet inte riktigt hur Git eller Lill-sonen tror att jag skakar loss i Afrodansen...  men visst fläsket rör sig i otakt med musiken och jag försöker gunga med höfterna så mycket jag kan. Trots detta (Mulle...) så stannade stegräknaren på 5.578 steg, och därmed har vi en vinnare i Babsan som gissade 5.600. Närmare än så tror jag nästan det är omöjligt att komma.



Priset, bestående av en härlig vårbukett tulpaner, kommer inom kort!

Igår var vi på en helt fantastisk musikal i Malmö: The producers. Har ni inte sett den så boka biljetter omgående. Jag skrattade så jag grät bitvis... framförallt då åt Henrik Hjelt som spelade assistent till regissören. Det var hans debut som musikalartist och jag säger bara... MER!!

  

Nu har jag varit en sväng hos farmor Signe... allt var bra så när som att hennes bordsgranne vid maten hade dött igår. Detta hade nog skakat om henne en del, precis som om hon plötslig insåg att detta är "sista utposten". Hon hade klätt sig i en mörk skjorta bara för att hedra henne. Så gulligt... Kustin P, Jan(a) och Modern var också med så det var riktigt livat.

Nej... dags för lite fika och sen en middag på stan med Modern

Förresten hörde den här låten häromdagen på radion och helt plötsligt slungades man tillbaka till 70-talet och den ljuva ungdomen. Nenne!! Minns du alla sångstunder i ditt gamla tjejrum??



Oh, la la jag vill ha dig!  //Farmskan

Dags för tävling

Har lunchat med stor-sonen idag... en efterlängtad och "alltför-längesen-sist" date. Fast vi jobbar bägge i den lilla byn Älmhult så ses vi alltför sällan, vilket i och för sig bara beror på ren och skär lathet. Skönt att få rå om honom om så bara för en liten stund.

Idag kom också chefen tillbaka ifrån sin USA-semester, brun som en jäkla pepparkaka. Man ville över huvud taget inte ens titta på honom (även om man blev tvingad till det ibland...). Man kände sig som en insnöad albyl när man stod bredvid, usch och fy det där var inte rättvist.

Paps & Babs kom en stund och fikade, de ville ha hjälp med vilka TV-kanaler de skulle välja och då har de ju kommit till rätt familj. Maken är södra Sveriges största kännare av TV-kanaler. Själv är jag strax på väg till Afro-dansen och därmed utlyser jag nu också en tävling. Fina priser utlovas till vinnaren

Hur många steg genererar en timmes Afro-dans??
Närmaste gissning vinner. Lycka till



Jag är lycklig!!! //Farmskan

Måste vara fusk

Vi har en tävling på jobbet där man skall räkna steg. Man registrerar lag på tappa.se och sen skall man gå och motionera sig runt jorden. Så på min höft hänger där numera en liten stegräknare. Jag och lill-dottern har precis varit ute och gått en lång runda i kvällssolen, det blev 5.234 steg (i raskt tempo). Ja, men det låter väl jättebra tycker ni... ha! När jag tittar på statistiken så har vi folk på jobbet som snittar nästan 25.000 steg om dagen. Alltså ett snitt VARJE DAG!! Alltså jag vill inte anklaga folk för att fuska men hur fasen är det möjligt... hm.

I och för sig skall jag lägga till de steg jag gått här hemma idag med, låt mig se. Mellan köket och arbetsrummet är där 22 steg. Jag har nog gått fram och tillbaka där emellan 5 gånger idag, plus lite toalettbesök och en vända ner till tvättstugan... så då är jag kanske uppe i 6.000 steg och fattas bara 19.000...

Imorgon skall jag gå till Älmhult, startar jag tidigt så är jag nog framme tills jag skall gå hem.



Har varit och fått en härlig massage av rygg, nacke och ansikte hemma hos Bottan ikväll. Hon hade vänligheten att ringa och påminna denna förvirrade människa om detta när jag inte dök upp. Shame on you Farmskan... En massagetid borde annars vara omöjligt att glömma, något som är så otroligt skönt (förutom de två punkterna vid sidan av rumpan då förstås...).

Så när jag nu har varit så duktig idag och både stegat och massagat skall jag unna mig en bit choklad i soffan framför TV:n

I'm head over heals... //Farmskan

PS! Maken har tagit på sig finkostymen och hastat iväg till sitt Sir Väs möte... nästa gång är det pingvinkostymen som gäller, tydligen någon riktig festlighet. Kusin P, skall du gå??

Om hon bara visste

Precis hemkommen från en "städ-trivsel-aktivitet" på jobbet. Enligt omröstningen var det en av de fem vinnande bidragen för att öka trivseln på jobbet... i varje fall när man skulle rösta. Det var inte lika populärt dock när vi sen väl skulle städa idag. Men vi var 15 glada entusiaster som rensade, slängde, bytte ut trasiga möbler och sorterade upp. Det hela avslutades sen med lite exotisk planka och det var hur trevligt som helst. TACK till er som var där!



Nu skall jag njuta av lite kaffe tillsammans med lill-dottern i soffan och kika på den nya TV-serien: The good wife på 4:an... så ha en skön kväll evryhopa!

//Farmskan

PS! Till dig... om hon bara visste vad du tyckte skulle vattnet bli till vin!

Så tragisk!

Japp, känner mig verkligen tragisk idag när jag på grund av lite trädgårdsarbete inte kan sätta mig på en stol ordentligt utan måste liksom falla platt ner mot sitsen... för att inte tala om när man skall upp igen. Att gå på toaletten var inte att tänka på, den sitsen var alldeles för låg. Vad är det för kondition och styrka man har egentligen?? Jag menar jag är ju inte 83 eller nåt... pinsamt är vad det är.

Har också en stor blåsa på tummen där jag höll i sekatören... buhu!! Men eftersom det var första gången på några veckor som jag var på jobbet fick man hålla god min och verka utvilad och fräsch. Tror jag lyckades ganska bra...

Kul att vara tillbaka och det var bara att kasta sig in i hetluften igen, beta av maillådan och bli uppdaterad för att därefter förstå att läget är detsamma nu som när jag stack. Dagen gick i varje fall fort och jag lyckades hålla mig vaken också. Man kan ju verkligen hoppas att jag vänt tillbaka timmarna rätt igen och får sova normalt nu framöver. Det har verkligen varit segt denna gången. Tur det finns kaffe...



Dottern har inte hört av sig på Skype... undrar om hon tröttnade rejält på oss??
Vi som är så trevliga (*ler*)



//Farmskan

Doodie-call var är ni??

12,5 timmes sömn trodde man ju skulle göra susen på jetlagen, och visst... det gjorde den väl också för vi var otroligt pigga hela lördagen (och lördag natten...). Sista gången jag kollade på klockan så var hon tio i två och då fick jag panik. Har sovit skitdåligt och tvingade mig upp strax efter halv nio så nu hoppas jag verkligen att jag kan somna ikväll för imorgon börjar vardagen och jobbet igen. Gaaahhh!!

Lördagen fick vi köra och handla för det var totalt tomt i kylen, som tur var hade Babsan rullat köttbullar så vi hade något att stoppa i magen när vi kom upp i varje fall. Vi tog också en sväng inom Yllan och Hus&Hem-mässan. De hade besök av Simon och Thomas



De visade upp bilder på, i deras tycke, fula hem och typiska tråkiga inredningar á la Sverige. Det var inte utan att man skrattade. De dissade vita väggar, fondtapeter, latte-toner och avskalade rum med endast en liten färgklick i allt det vita. Herregud... det är ju så alla svenska hem ser ut nu för tiden. Tur jag har mitt färgglada vardagsrum (*ler*). De förordade röda väggar för då blev foton och bilder så snygga... nja, men färg är väl aldrig fel.

Idag har jag fortsatt med tvätten men också hunnit med att klippa ner allt ris i trädgården. Fy bubblan vad mycket ris vi hade! Men det är skönt när det är gjort och vädret var ju faktiskt hyggligt... nu är det bara ryggen som protesterar efter allt böjande. Vet egentligen inte om jag är gjord för kroppsarbete, verkar inte som jag är rätt ihopasatt för just det. Hade jag nu bott i Amerika så hade jag förmodligen bara ringt Doodie-call och bett dem komma och fixa det, men se det gör man inte här... nä, en massage på det istället så blir man som ny igen.

Har också hunnit med en kort visit hos farmor Signe. Hon hade ju varit lite orolig nu när vi var iväg så hon blev så glad när vi kom. Hon var pigg som vanligt och det är skönt att där inte vilar några ledsamheter. En ny tant hade kommit till avdelningen och när farmor hade pratat med henne så hade hon frågat tre gånger hur länge farmor hade varit där... då gick hon.
- Jag tyckte hon var traggig, hon mindes ju inte vad jag sa

Hon var förmodligen specialagent... //Farmskan

Fem lärdomar

Åter på svensk mark... och så jäkla skönt att ha tillgång till å, ä och ö igen (eller hur Bottan!). Har, som ni säkert förstått, haft en jättehärlig semester, shoppat massor och fått umgås med dottern igen. Men, 14 dagar är rätt lagom, sen börjar man längta hem igen till vardagen. Tror att hon också kände det faktiskt att man blir väldigt mycket upp på varandra hela tiden när man åker, flänger, far och shoppar. Tack... nu är det bra (*ler*).

Blev ändå lite sorgligt när vi väl stod där på flygplatsen i DC men det gick bättre än när vi lämnade henne förra gången (och jag tror inte hon var ledsen så länge heller). Kändes också konstigt att lämna lill-tösen och veta att man kanske aldrig får se henne igen, mer än på Skype och Facebook då förstås. Men sånt är livet.

Hemresan gick bra även om det är drygt att vara på resande fot i nästan 18 timmar. Kunde inte sova på planet heller... på senare tid tycker jag att jag har blivit så jäkla mesig och rädd. Ser galningar i varje människa och tror att de skall spränga planet i luften. Beror säkert på att ju äldre man blir så vet man hur mycket fint man har i livet och som man kan mista. Familjen betyder verkligen allt!!! Paps & Babs stod och väntade i Malmö när vi kom med tåget, så himla snällt att ni tog er tid. Kärlek!

Lill-dottern är snart på ingång, jag behöver duscha och framförallt äta något innan jag loggar ur ikväll... man är nog ganska lättvaggad efter 36 vakna timmar.

Fem lärdomar från resan:
* Packa endast ett ombyte nästa gång... du handlar ändå som en galning.
* Tjockhuvud heter Thickhead och ingenting annat!
* Vill man tjäna grova pengar slår man vad med Elin om vägbeskrivning
* Det går inte att öppna en dörr utan handtag, tyvärr för det hade behövts
* Frihetsgudinnan finns inte på Staten Island... utan Ellis Island

Jag är så glad att jag är svensk!!



Natti Natti  //Farmskan

Hemresa imorgon

Sa ar snart var fantastiska semester i USA over for denna gangen. Imorgon flyger vi hem igen och pa nagot satt ar det ocksa skont och efterlangtat... hemma ar anda bast pa nagot satt. Men vi har haft en underbar och upplevelserik resa och vi har fatt lara kanna dotterns underbara vardfamilj... Paul, Jennifer och Phyllicia.



Den har tjejen skulle jag garna packa ner i resvaskan och ta med mig hem!!!

I New York bodde vi pa ett jattefint hotell precis vid Times Square nastan. Vi bodde pa 33:e vaningen!! Hissen upp gick otroligt fort... det tog 28 sekunder att aka 33 vaningar (maken tog tiden naturligtvis) och man fick verkligen kanningar i oronen nar det gick sa fort.

Vi har gatt otroligt mycket, dottern klagar pa varkande fotter (och da har vi anda kopt skor lite efterhand...). Visst vi har spenderat en hel del pengar och verkligen shoppat och unnat oss saker. Kanske ar det enda gangen man ar har i DC och New York... vem vet. Fast att lagga 40 dollar pa en liten runda med hast i Central Park var kanske onodigt. Men samtidigt... hur ofta ar man i New York. Musikalen pa Brodway var ocksa en san sak som man verkligen ville uppleva en gang. Som ni hor mina vanner, Farmskan har haft det gott... men nu vantar snart vardagen och jobbet igen och det langtar jag faktiskt ocksa till.

Ses snart!! //Farmskan

     

     

     

Tillbaka i DC

Jag och bussar ar ingen bra kombination... vem minns inte Lybeckresan i julas nar bussen gick sonder. Idag tror jag att jag har varit med om nagot annu varre.

1) Busschaufforen var en komplett dare!
2) Busschaufforen hade troligtvis inget korkort
3) Vagarna i USA ar inte vidare bra
4) Att halla hastigheten ar liksom inte deras grej... (=man mar illa)
5) AC:n gick sonder sa vi var tvungna att vanta in en ny buss
6) Den nya bussen hade en likadan busschauffor, utan korkort och totalt galen
7) Toaletten pa bussen gick inte att spola... som om nagon brydde sig om det

Jag var ocksa tvungen att ga och nar jag gjorde det gick handtaget av pa insidan av dorren och jag var fast dar inne... eftersom dottern satt precis utanfar knackade jag ett antal ganger for att visa att jag behovde hjalp. Efter ett par minuter hor jag:
- Du skall trycka ner handtaget
- Jo, tack jag vet men handtaget sitter i min hand och inte i dorren
Forst da hjalpte hon till att oppna och kunde knappt sluta skratta...

Hm... det ar nog dags att aka hem nu (*skrattar*)



Lite bilder fran New York kommer imorgon...  //Farmskan

New York

God eftermiddag... sitter nere i hotellets lobby i New York och skickar over mer pengar pa kontot (*skrattar*). Det gar at massor med pengar har. Vilken stad!!! Vi har varit pa Brodway show, promenerat gata upp och gata ner i denna fantastiska stad och shoppat Converse och klader sa vi nog kan starta upp en egen butik nar vi kommer hem... Man blir helt overvaldigad av alla intryck. Skall lagga upp lite bilder nar vi ar tillbaka i DC igen.

Idag skall vi aka ner till Ground Zero och sen med bat ut till Ellis Island och Frihetsgudinnan. Vadret ar kanon... vi har 23 grader idag och det ar fullt tillrackligt i en storstad mina vanner. (Rita, du minns val Rom??)

Kanske hinner vi med en liten svang till Chinatown innan vi skall ha en god middag ikvall, denna sista kvall i New York.

Snart, mycket snart ar vi sen hemma i Sverige igen.
Kramar fran oss "over there"  //Farmskan

PS! Madde, vi har kopt hoga vita... till slut =)

Nercabbat...

Idag var det dotterns forsta lediga dag och vi skulle tillbringa den inne i DC... vi och tva miljoner andra manniskor. Herregud vad mycket folk och bilar. Vi borjade i varje fall med att aka ut till Pentagon och titta pa Memorial fran 11 september och efter det tog vi metron till Arlington Cementary dar JFK och hans familj ligger begravda... det ar ju en militarkyrkogard och dar ligger mer an 300.000 manniskor begravda dar. Ni vet rad upp och rad ner med vita stenar som man brukar se i filmerna.



Vi kopte tre biljetter till en sadan hop-on-and-off turist buss men eftersom dar var sa mycket folk och trafik sa gick det fortare att ga... sa det var fel investerade pengar en dag som denna. Vi har haft 26 grader ute idag och det var inte utan att man fick lite bonnabranna bade pa axlar och nasa i vanlig ordning...

Dottern ville tvunget att vi skulle kora bilen med cabben nere nar vi akte ivag imorse... fattar inte att det ar sa coolt. Man blir ju helt frusen och genomblast. Det ar vi sadana tillfallen man marker att man ar gammal. Men nercabbat blev det i varje fall och maken satt kvar nar vi kom fram (*ler*). Kakade pa Hard Rock Cafe (och kopte t-shirten...) och sen ikvall har Jennifer, dotterns vardmamma, lagat riktig mexikansk mat. Sa gott!!!

Oj... jag maste ocksa saga att vi fastnade i rusningstrafiken och det tog over en timme att ta oss 1,5 km... att inte jag fick ett bryt ordentligt. Ni som kanner Farmskan vet hur uppjagad jag var. Det hade aldrig hant i Everod!

Nu.. lite kaffe och sen upp tidigt for bussen mot New York



//Farmskan

Alice in wonderland



Igar kvall var vi pa bio och sag "Alice in wonderland" med Johnny Depp. Det ar ju egentligen en barnfilm men jag vet inte vilken typ av barn som skall ga pa en sadan film for den var ju ganska skrammande anda... kanske sadana barn som dottern (*ler*). Bion var gigantiskt stor, hela 16 salonger och med massa gott att bestalla med sig in, bade mat och godis. I salongen var det breda platser som man kunde vippa bakat och helt i skinn. Lyx!!

Men det ar som jag sagt tidigare lite sa det ar har... mycket av allt. Vi har gjort nagra riktiga grodor nar vi handlat mat for att man inte riktigt fattat omfattningen av alla olika sorter. Bara det att bacon kan man fa i typ 10 olika smaker. De vi kopte till middagen igar var nog inte de vi skulle haft... ha ha ha. Middagen igar blev ocksa ganska konstig (i varje fall pa utsidan), sag mera ut som en cheese cake an en flaskfile gratang... ja, ja. Men det finns en del saker vi nog koper med oss hem som man borde ta fram och salja till butikerna och bli stenrik.

Onskar er alla en Happy Easter!



Min egen Ferdinand... //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0