Äntligen valt...

Charmiga Carl-Jan åkte ut igår i Let's dance och Johannes stora favorit Elisabeth Höglund klarar sig en vecka till... sen börjar det bli svårt att gissa. Fyra bra par som är kvar och nu beror det nog bara på vem som är den populäraste personen hos svenska folket... alltså har ingenting med hur bra de dansar egentligen.

Jag och maken har varit och lämnat tillbaka kakeln vi fick förra helgen och har nu äntligen också valt nya plattor. Blev en jättesnygg lite rödbrun strukturplatta till golvet och små beiga 10x10 till väggen. Blir snyggt till inredningen vi tittat på. Detta får vi nu om två veckor....
- Vet du på ett ungefär vad det kostar så jag tar tillräckligt med pengar med mig
- Nej, det vet jag inte... men jag kan kolla.
Vi vandrar därefter fyra meter bort till en vägg med priser.
- Klinker ligger på ca. 500 kr kvadraten och kakeln på... eehhh 1000 kr
- Va!? 1.000 spänn kvadraten??
- Ja, det är nog för att den är extra tjock...
- Men om jag tar en lite tunnare då
- Då kostar den (märk väl samma platta, samma struktur, samma färg) under 500...
- Känns som att jag byter då.
Snacka om att de fyra metrarna just sparade mig 8.000 kronor...

En snabb sväng inom Lamphuset (världens bästa lampaffär!!) och köpte två stycken skitsnygga lampor, att ha över långa matbordet, i rökfärgat glas... En snabb fika hos svärföräldrarna och så en runda på Biltema. Snacka om att vi varit effektiva. Nu borrar maken för elrör och jag skall snart påbörja lite städning. Ikväll kommer lill-sonen och fästmö och kollar på melodifestivalen så då blir det hemlagad pizza á la maken. Mums!

En semla förbränner man genom 3 timmars promenad... så långa dygn finns inte

//Farmskan

Mätt och glad

Har precis ätit vars en förpackning grillade revben. Maken tyckte absolut att vi behövde vars en låda och jag är ju inte den som pratar emot... (fniss). Så hem med tre stora lådor, fixade lite sallad och lite vin till det. Säger bara att det är tur att man har hund! Och att det är en hund som tacksamt tar emot det som sticks ner till henne... Men gott var det! Det är väl så en fredagkväll skall inledas.

Har suttit hemifrån och jobbat idag och fått undan både uppföljningar och utvärderingar. Har nu fått tillbaka mina två utvärderingar som några av mina kolleger lämnat, och det är riktigt roligt att titta på hur man uppfattas... och det är också kul att se att de två inte heller har samma uppfattning, vilket säkert beror på vilken grupp de tillhör. Jättespännande! Snart skall vi iväg alla chefer på en 2,5 dagars ledarutbildning och då skall detta materialet presenteras.



Fick tillbaka Saaben igår igen och blev 7.000 spänn fattigare... roligt nästan jämt. Jag älskar ju min bil och kan inte tänka mig att göra mig av med den även om det är lite skakigt just nu med Saab. Då var det roligare att bränna pengarna inne på Kvik tidigare ikväll när vi köpte vårt nya badrumsskåp. Skitsnyggt verkligen... Får hämta det nästa vecka. Nu är det bara kakel och inredning till tvättstugan kvar, det får vi kika ut imorgon.

Maken kör med tigersågen ikväll så här är ett jäkla oväsen... men det är bara en stund till sen får han hålla fredag. Lite mer vin och lite snacks framför TV:n... Det är en perfekt fredag det!

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat... Puss //Farmskan

Tors gny...

Idag har Torgny namnsdag... Grattis till dig!

Torgny är ett fornnordiskt mansnamn, som betyder "Tors gny" och som man möjligen gav söner med starka röstresurser. Ordet gny hade i fornnordiskan betydelsen "starkt ljud". En förklaring som givits är att namnet ska förstås som "Tors åska"

Betyder detta att du gnäller ovanligt högt??

Har varit en intensiv dag med en hel del möten och nya åtaganden... Undrar vart allt det här skall bära hän? Spännande förvisso men det krävs också lite eftertanke. Kom från jobbet ganska sent men maken stod beredd med chili con carne och en god sallad. Nu river han för fullt med steron på hög volym... plattan han lyssnar på just nu kan faktiskt vara den sämsta platta som någonsin spelats... Men jag har stängt dörren om mig och snart tänkte jag krypa ner i ett varmt bad.


Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig i plånboken som körkortet. Varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här... 


FARLIGT


LITE SÄKRARE


TROLIGTVIS SÄKERT


TOTALT SÄKERT


Vad blir det till middag?


Kan jag hjälpa till med middagen?


Vart skulle du vilja äta middag?


Här, ta lite vin...


Tänker du verkligen ha det där på dig?


Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!


WOW! Kolla på dig!


Här, ta lite vin...


Vad är du så upprörd över?


Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?


Ta min lönecheck. 


Här, ta lite vin... 


Borde du verkligen äta det där?


Du vet, det finns massor av äpplen kvar.


Vill du ha lite choklad till det där?


Här, ta lite vin...


Vad har du GJORT hela dagen?


Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.


Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!


Här, ta lite vin...


Kallas PMS - Pissy Mood Syndrome 

Ha ha ha... tack Lena för bidrag!  //Farmskan

Mitt i veckan

Och så har vi nått mitten av veckan igen... snart mars och man fattar inte var tiden tar vägen. Teknikstrulet på jobbet fortsätter också med oförminskad styrka och jag är så jäkla less på det så jag snart ger upp. Jag och chefens chef slog ju dessutom vad om att det skulle dyka ner igen i veckan så nu är jag 100 kr fattigare. Sen har det brakat ytterligare två gånger till och jag hoppas verkligen att vi inte slog vad om 100 kr / gång... Då lär han bli en rik man om det fortsätter i den här takten. Det värsta av allt är att ingen av dem verkar veta vad, hur och varför. Hur fasen skall man kunna få någon ordning på grejerna då?? Känns som om de bara irrar runt och griper efter halmstrån hela tiden...



Hörni! NÄSTAN RÄTT ÄR OCKSÅ FEL!!

Trötta och uppgivna satte vi oss fyra pendlarkompisar i bilen. Helt tyst en lång stund men sen var vi tvungna att försöka liva upp oss och då är det tur att det finns under bältet humor. Det var precis vad som behövdes idag (*skrattar*). Allt ifrån turkisk pomaderad mustasch till tacka vet jag riktiga hemorrojder. Ni är bäst när man behöver det som mest!

Åter dags för skolan nu efter en veckas sportlov... bra föreläsning idag angående manligt och kvinnligt ledarskap. Många intressanta inlägg. Fick tillbaka tenta 3 också... Trumvirvel.... VG!!! Det kändes verkligen jätteskönt!

Får bli ett kort inlägg idag... behöver komma i säng och vila huvudet lite

Vi hörs igen imorgon!  //Farmskan

HBG och silverjacka

Varit i Helsingborg hela dagen i dag. Ett möte med ledningen på möbelföretaget med stort I... Ett riktigt bra sådant som resulterade i många bra beslut och också gemensam syn på mycket. En av mitt gäng sitter ju placerad där nere på kontoret och han gjorde en mycket bra dragning på mötet. Så roligt att se, och vi har verkligen kommit en bra bit nu!

Slank inom Väla och köpte några semlor innan jag körde hemåt... och som av en händelse så hoppade en liten silverjacka upp mitt framför mig och pockade på min uppmärksamhet. Köp mig!! Och som vanligt har jag svårt att säga Nej (även till mig själv) så den åkte med av bara farten. En riktig partyjacka... kanske något för kick-offen i Stockholm??

Kungariket Sverige har fått en ny prins idag... prins Daniel (och så är han hertig över något också). Måste vara skönt för Calle-Philip att slippa vara helt ensam prins, att äntligen få en kompis. Gert Fylking kommenterade det hela med att "äntligen får man kanske höra hur den där karlen låter..." och det ligger väl något i det. Det är inte många ord man snappat upp under dessa 7 åren de ändå haft ett förhållande. Tänk om han hade pratat med så där jättepipig röst... fasen vad kul det hade varit. Minns ni denna??




Maken har dragit igång med rivningen av väggen i köket ikväll... We've reach the point of no return! Återkommer med lite bilder och detaljer under renoveringens gång. Så här ser det ut nu



Och sen på torsdag i nästa vecka kommer byggkillen och drar igång. Så nu börjar det röra på sig ordentligt. Jag har bestämt mig för att lämna tillbaka de bruna plattorna och hitta något annat... kommer att ångra mig fördärvad annars. Så på lördag hämtar vi resten av badrumssakerna och sen beställer vi nya plattor till tvättstugan samtidigt. Skall försöka bestämma mig ordentligt denna gången.

Glöm inte mästarnas mästare ikväll....  //Farmskan

Jag vore ingenstans, jag vore ingenting om du inte fanns

Det fortsätter jäklas...

Är nog fasen inne i ett stim nu... undrar hur länge ett oturs-stim kan vara egentligen. Och borde det inte följas av ett obligatoriskt tur-stim efter det?? Maken gav sig iväg försiktigt, försiktigt med Saaben i morse till verkstad. Vid lunchtid ringde han och sa att det var en "fjäder till nån styrupphängning" som brustit. Tydligen rena turen att inte mer gått sönder... Tur?? Hur som helst var man (citat) "tvungen att byta bägge sidor när man bytte detta".
Katjing: 7.000 kronor... sa någon TUR??

Imorgon skall jag till Helsingborg med jobbet och efter mycket om och men och obesvarade mail så märker jag i bilen hem att "nej, ingen bil är bokad i ditt namn imorgon"... Nähä, då får jag väl helt enkelt köra med egen bil direkt till Helsingborg. Men ojdå, nu ligger ju datorn och allt material i Älmhult i portföljen...
Katjing: Skjuta från höften? Jajamen... sa någon TUR?

Maken och dottern har varit och tränat ikväll inför konserten. Nisses och Ritas hund hoppar då upp och skall hälsa (är nämligen otroligt förtjust i maken). Vad händer? Glasögonen går sönder...
Katjing: Giv mig styrka!!



Snart borde vi fasen ha samlat ihop till en rejäl lotto-vinst...

Att vara gift / sambo med Jonte måste också vara som att få en lotto-vinst varje dag... man vet liksom aldrig riktigt vad som skall hända. I morse i bilen ringer han sin sambo:
- Ja, tjena... var ni uppe?
- Jo du... jag skulle bara tala om att vagnen ligger i bilen så du får bära Ville till dagis...
- Men vad fasen... det är ju bara ett par hundra meter...

Det bästa är ändå att jag har svårt för att tro att man kan bli riktigt arg på honom... däremot ganska trött

Har varit på en föreläsning om kommunikationsstrategier ikväll. Hur man gör för att bryta ner tuffa mål och strategiplaner till att bli enkla för alla medarbetare att förstå. Det var Malin som dragit med mig på detta... himlans trevligt gumman! Och god mat också (vilket ju faktiskt är det viktigaste!) Och fyra semlor är väl ingenting....

Sussa gott nu små vänner så hörs vi imorgon  //Farmskan

PS1! Fru Ekdahl... nu tar du tag i situationen och kräver hjälp! Puss
PS2! Pia och Jan(a)... fyra biljetter är bokade till söndag kl. 18.00. Skall bli kul!

Kalashelg

Så var helgens sista kalas avklarat... hemma igen efter ett antal irriterande händelser... två kilo tyngre känns det som (men det är som Tiffany Persson säger: Jag måste gå på toaletten också, det kan skilja på ett par kilo...). Vet inte riktigt vad jag och maken egentligen har gjort för ont för vi har inte världens bästa tur med någonting nu för tiden. Det startade redan i morse när han skulle hämta släpet, då brast något i framvagnen på Saaben så det var uteslutet att vi skulle kunna köra iväg med den bilen till Växjö. Snabbt fick vi sen jaga runt efter en ny bil (med tanke på att stor-sonen redan slängt ut sina gamla möbler och inväntade våra...). Grahnskan var hemma så hennes Volvo fick agera stand-in. Tack hjärtat!

Så efter mycket om och men kom vi iväg... Av med grejerna i Mackes lägenhet och sen skulle vi försöka hitta en parkering för en Volvo med släp... Ja, ja... allt går (utom små barn och tennsoldater). Efter lite möblering och dammsugning, plus att maken skrämt livet av en liten flicka, så begav vi oss iväg till Madde och Tia. Fullt hus och verkligen jättetrevligt... god mat, vin och efterrätt, vad mer kan en mor begära?? Men det bor allt en liten curlingmamma i Farmskan, det råder inga tvivel om det



Ibland får man helt enkelt bita sig i tungan, sätta sig på händerna och bara försöka låta bli att lägga sig i... Lätt? Nej, verkligen inte...

Men nu är helgen snart slut och dottern är hemma från sitt äventyr i Helsingborg. Kan säga att hon sover rätt gott på soffan nu... Det kostar att ligga på topp. Bandykläderna är tvättade och jag har precis druckit lite kaffe med Manne som varit hundpassare idag. Jag har så snälla kompisar... Skall snart ställa mig i duschen och sen krypa ner framför TV:n

Om ni undrar redan nu vem som skall vinna hela Eurovision så får ni svaret här... Kom bara ihåg var ni läste det först (*ler*)



Kyss en groda... allt kan hända!  //Farmskan

PS! Nya möten idag gjorde mamman glad i själen...

Växjö nästa

Snabb uppdatering om läget, för snart bär det av mot Växjö och kalas hos lill-sonen. Med på färden går också en styck släp lastad med diverse möbler till den store sonen. Möbler som nu med renoveringen blir "över" och därmed tacksamt mottages i hans hem. Den soffan han hade där tidigare går inte att beskriva med ord så jag är egentligen bara glad över att han ville ha vår.... Det där med heminredning är nog inte hans passion of life.

Den här videon är lite Marcus faktiskt...



Gårdagskvällen var vi ute hos Nisse och Rita och käkade lasagne... Fasen vad det är gott egentligen med lite vin och sallad till. Så enkelt att röra ihop men ändå så gott. Me like!! Att man sen gick upp 0,5 kg för att man käkade så sent och dessutom åt tårta får man väl ta en och annan gång. Lär väl inte bli bättre idag heller när man skall på ett kalas till. Hmm...

Rita! Måste bara lägga upp en bild med tanke på gårdagens diskussioner



Hinner inte så mycket mer nu men skriver några rader ikväll...

Var rädda om er därute!  //Farmskan

PS! Rätt kul rubrik denna:

Högsta Domstolen prövar kvinnlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)

Ljuva ungdom...

Uppe med tuppen, eller nja... sådär runt halv 9, och käkade frukost. Sen lite påklädning, tvätt och in i bilen för avfärd till staden. Behövde handla lite presenter och tänkte även shoppa några toppar. Plus att vi skulle hämta vårt kakel och klinker till badrummet... så laddad börs behövdes. Hittade tre jättesnygga toppar och en kjol, där fanns otroligt mycket fina vårkläder framme nu så man blev sjukt sugen att handla.

Sen har man ju inte riktigt samma figur som då en gång på det ljuva 70- och 80-talet, innan man fick barn och förlorade sin midja. Då på den tiden hängde man på disco och var ute till fem, nu för tiden är det mest kroppens olika delar som hänger och man vaknar klockan 5... 
Och i ljuset från provhytten känns rynkorna rätt trista dessutom...
- Det är bara skrattrynkor säger maken
Jo du... så jäkla roligt har man väl inte haft i sina dar...



Han köpte min nya favoritparfym till mig dock... är han guld eller??

For sen bort till Wallgårds för att hämta vårt kakel...
- Men.. ni får inte plats med allt det där i bilen
- Vi har en kombi
- Jo, men tyngden kommer ni inte att klara.
- Herregud... hur mycket har vi beställt??

Då visar det sig att han även tagit hem det bruna som jag kikade på till tvättstugan (och ännu inte bestämt om jag verkligen ville ha). Hmm... Vi har tagit hem det i alla fall och skall lägga ut några plattor för att se hur det ser ut. Skitsnygga, det är inget tvivel om det, men skitdyra också och det kanske är lite onödigt i en tvättstuga. Vi får väl se.. jag skall tänka på det i veckan annars får vi köra in med det igen. Veliga människor!!

Skulle vara duktig och laga matlådor till nästa vecka... gick sådär. Brände allting eftersom jag ställde mig att stryka mitt i alltihop och därför glömde bort... Så nu ligger där en stek, grönsaker och lite annat smått och gott i slasken. Blir man trött eller blir man trött?

Idag har PIA namnsdag så jag säger grattis till min favoritkusin, alla kategorier. Namnet betyder "from" och med tanke på det borde du nog hetat något annat... ha ha ha. Sen ikväll blir det lite kalas ute hos Nisse & Rita och imorgon kalas i Växjö hos lill-sonen. Det ser vi fram emot.

Vet ni förresten varför inte hjortar kan ångra sig? Gjort är gjort
Önskar er alla en riktigt skön lördag!
Kramar //Farmskan

PS! Måste bara delge er makens absolut roligaste citat från dagen:
Jag har aldrig varit barn... jag spelade dragspel!

Och visst måste det bara finnas en logisk förklaring...

Full fart mot helgen

Klockan är kvart över fyra och jag har loggat ut för veckan... känner mig lite hängig. Vet inte om det är maken som smittat mej med allt sin snor och hostande men det hoppas jag verkligen inte. Orkar inte bli förkyld nu igen! Skall helt enkelt bara ignorera känslan och gå och laga lite god middag till maken och mig. Dottern är iväg hela helgen så det är BF... (*ler*). Såg ett gott recept med chili-kyckling som jag tänkte prova. Chilin lär väl dessutom rensa alla infekterade kanaler och förhoppningsvis göra att man vaknar upp imorgon as good as new! Snackade med chefens chef idag som fortfarande låg däckad... "inget krut kvar i den gamle gubben" säger han då. "Jaha, det var kanske inte världens bästa kommentar att säga till mig som är typ ett par år äldre...". Hygglo verkligen.

Kan vara att man haft en del "mindre roliga" arbetsuppgifter idag också, att det är det som gör att man har lite låg energi... Vår "gamla" kundtjänstchef som var inne lite som konsult hörde av sig idag. Allt var bra med henne... hon skulle bada i isvak i helgen. Alltså... hy!! Skulle väl aldrig falla en in att såga upp ett hål i isen och sen hoppa ner där. Kan förresten fiskar frysa? Tänkte på det häromdagen att det kan ju variera en hel del i temperatur mellan sommar och vinter och en del fiskar kanske inte är så tåliga. Eller? Ännu ett av livets oändliga mysterier...

På tal om att ha låg energi, tyckte att denna bilden var rätt träffande...



Idag har det varit helt fantastiskt ute... massor med snö, hög luft och sol. Jag och hunden gick en lång sväng i skogen i morse när jag vaknade... Helt tyst och magiskt



Sen har det mest blivit att man suttit och häckat framför datorn med siffror, siffror och siffror... Puh!! Har varit en sväng i källaren också och försökt "spränga" mig fram till maskinen. Dottern hade den glädjande nyheten att hon tagit på sig att tvätta hela innebandylagets dressar... x2. Tjoho! Så nu hänger där 20 gröna dressar där nere och torkar och snart är det dags att slänga i 20 vita också. Har man inte jobb så finns det folk som skaffar till en.

Ikväll är det final i På spåret... och jag har köpt godis. Den första påsen på 3 veckor

Tjingeling!  //Farmskan

Filmstjärna

Idag har det varit ett filmteam på jobbet och sprungit runt och intervjuat folk. Det är inför vår stora kick-off som går av stapeln i Stockholm i början av mars där alla bolagen skall träffas och ha en kul kväll (=partaja utav bara tusan). Tror ni att jag kom ihåg att de skulle komma idag? Nä, just det. Så istället för att försöka piffa till sig lite extra, kanske lägga en ansiktsmask (som vissa...), ta på sig ett par snygga strumpbyxor (som vissa...) ja, helt enkelt försöka göra det bästa av käringen, så blev det mode à la vardag. Men men... huvudsaken är väl att man sa några kloka ord när de dök upp med micken under näsan... nä, just det .... inte det heller. Gin och tonic... var fick jag det ifrån??

En som däremot blev snygg på bild är dottern som nu äntligen blivit klar med affischen inför konserten. Nu ser vi med spänning fram emot fullsatt lokal!



Fick tillbaka min första utvärdering idag... det var Mulle-Mange som fyllt i den. Jag har dock inte tittat på den ännu för att inte bli färgad av min egen utvärdering. Känns jättespännande och jag ser fram emot att se resultatet. Vet att det är ärliga svar i varje fall och därför verkligen något man kan jobba emot. TACK! Tänk om jag får profil som typ Gordon Ramsey (den arga kocken)... ni vet Management by fear! Usch, nej det hoppas jag inte.

Maken är krasslig här hemma... går runt och snörvlar men jag hoppas verkligen inte han smittar. Har ingen lust att bli sjuk igen faktiskt. Han hade i varje fall fixat käk tills jag kom hem, färsfyllda paprikor minsann. Nu snackar vi retro-mat från det glada 70-talet... Gott var det i varje fall.

Snön vräker ner utanför fönstret just nu så det känns rätt så bra att jag skall jobba hemifrån imorgon. Fadern ringde precis och var orolig för att jag kommit hem... känns skönt att han alltd passar på en. Puss Paps!

Imorgon hoppas jag vi får se solen... precis som Fru Ekdahl fick idag
//Farmskan

Tia 23 år!! Tjohoo!

Idag fyller lill-sonen 23 år... och han firar den för första gången inte hemma hos mor. Nej, nu blir det kalas i lägenheten i Växjö på söndag och det ser jag fram emot jättemycket. Hoppas i varje fall att du haft en fantastisk dag hjärtat och att du fått lite fina presenter. Mer kommer på söndag!



Har spenderat hela dagen i Ljungby med AO-gänget. Först en liten rundvandring på Strålfors vilket faktiskt var jätteintressant och sen hade vi eget möte efter det i deras lokaler. Mycket frustration som behövde ventileras och det var nog otroligt nyttigt. Så tack Johannes för att du bjöd in till diskussion och Nej, det finns inget servicefönster för uppsägningar förrän 2011... we need you baby!!

Hur intressant är det egentligen att Fredrik Reinfelts pappa har blivit tagen för rattfylla? Är det verkligen en nyhet för löpet? Jag har aldrig tidigare sett att man skriver ut att NN:s pappa gjorde det eller det... herregud karln är väl vuxen och har ansvar för sina egna handlingar. Det är sådana rubriker som gör att man tappar tron på media och att de egentligen bara är ute efter att göra livet surt för någon... Så, det var mitt bidrag i samhällsdebatten.

Vet ni om att det aldrig är bra att skriva att man lovar att gå på gympan och sen försöka banga. Ett jäkla traggande i pendlarbilen så nu sitter jag här med gympakläderna på och har ångest. Har ringt och kollat att det verkligen var gympa också (tänkte med sportlov och så...) men det var det. Så typiskt... Men, jag ska gå och jag kommer att känna mig så nöjd med mig själv sen.



Ikväll börjar Greys Anatomy... wiii  //Farmskan

PS! En stor krya på dig kram också till chefens chef... tur man har rätt nån gång.

Grattis!

Idag säger vi grattis till Git som fyller.... xx år. Även hon börjar nu närma sig den aktningsvärda vallningsåldern, eller hur var det nu Ekdahl?? Snygg är hon i varje fall fortfarande som ni kan se på bilden. Grattis också till min kompis Ingela som fyller 50 och som firar detta på stranden i Phuket... nä, ja ä inte bitter.



Tisdagen har varit en bra dag... fortfarande inget totalstopp i tekniken även om där finns en del saker som inte är lösta och som ger delar av gänget gråa hår... (om de hade haft hår vill säga). Fått mycket gjort med protokoll och annat så nu kan man med lugnt samvete ägna dagen åt möte i Ljungby imorgon. Skall bli kul.

Jag har sportlov denna veckan vilket innebär att jag inte skall till skolan imorgon... känner att det är ett tag sen sist nu och börjar sakna mina lärteamskompisar. Undrar hur det går med vår gemensamma tenta?? Får nog höra av mig till dom ikväll på mailen tror jag. Borde väl snart få tillbaka de två inlämningarna vi hade i början av året också. Spännande, spännande!

Fick en rolig historia idag som jag måste förmedla och då speciellt till Lena som ligger sjuk i influensa. Krya på dig gumman!

En dansk, en norsk och en svensk blev tillfångatagna av kannibaler på en ö. Eftersom skandinaverna förstod att de låg risigt till frågade de kannibalerna:

"Är det någonting vi kan göra för att ni ska släppa oss fria?"
En utav kannibalerna svarar:

"Gå in i djungeln och plocka hundra frukter av samma sort!"

Efter en timme kommer svensken tillbaka med hundra vindruvor. Då säger kannibalen:

"Om du undviker att göra ett enda ljud under tiden jag stoppar in dessa vindruvor i ändan på dig, är du en fri man, annars äter vi upp dig!"

Och kannibalen sätter igång..

"1, 2, 3, 4...........47, 48, 49...............67,68.............96,97,98,99!"

Precis då brister svensken ut i ett våldsamt skrattanfall. Kannibalen frågar förvånat:

"Är du tokig? Varför skrattar du när du bara har en vindruva kvar?"

Då svarar svensken:

"Danskjäveln kommer med kokosnötter...!"

Och som avslutning en Zits som passar bra idag med tanke på döttrarnas sov-vanor



Glöm inte Mästarnas mästare ikväll  //Farmskan

PS! Försök säga Acrobat Reader snabbt i en följd... Johannes??

Go Jonte!

Apropå schlagern i lördags... den här låten gillade jag. Såg reprisen igår och blev inte jätteimponerad för övrigt om man säger så. Verkar inte heller som om svenska folket är inne på min soul-linje utan hellre vill ha trista poplåtar à la Amy Diamond. Undrar om inte vi gamlingar behöver en egen musiktävling snart?



Men nu så var det måndag igen och åter i paradiset i Älmhult. Fast idag har tekniken och teknikfolket visat sig från sin ljusa sida vilket gav oss alla lite arbetsro och genast också bättre siffror. Varför är det så svårt att se det sambandet?? Mycket möten idag också, det brukar tjorva ihop sig lite på måndagarna men resten av veckan ser lugn ut.

På vägen hem i pendlarbilen frågar Pilla:
- Jonte... när kommer det en lillasyster nu till Ville då?
- Jag vet inte. Måste ju liksom ta också
- Men ni är på det då?
- Nja, inte direkt. Men syrran skall ju ha barn nu i april så då börjar det väl klia i äggstockarna...

Undrar hur det känns??

Sportlov denna veckan så lilla dottern är här lite extra nu i veckan. De har åkt pulka och busat i snön med grannarnas ungar och med hunden så nu ligger hon pall i hallen... hunden alltså. Maken är också ganska sliten efter allt jobb i helgen och själv skolkade jag från gympan. Skall gå på onsdag i stället... jag lovar!!

Nu väntar kaffet. Love and peace!  //Farmskan

PS! Världens sämsta pay-off måste väl ändå vara Volkswagens DAS AUTO
Blir ju inte så bra just här i Sverige

Dementi!

Maken läste bloggen för en stund sedan och då passade jag på att visa honom bilderna på hur vi skall se ut om 30 år...

- Vadå Martin?
- Ja, ditt mellannamn skulle det vara
- Ja, men jag heter ju inte Martin
- ??!!!
- Jag heter ju Magnus
RIDÅ!!!!!!

Så nu får jag dementera gubb-bilden och istället lägga upp Magnus



Så skall det se ut.... jag behåller nog honom tror jag. (Lite pinsamt var det ändå....)

Rätt skall vara rätt sa maken   //Farmskan

PS! Måste berätta om grannens katt också. De är nämligen på weekend i helgen så katten är home-alone. Katten får i vanliga fall inte gå in i stora rummet och gör det inte heller. Men i natt när jag kom hem så satt han i stora rumsfönstret och tittade ut... snacka om att provocera!!!

Var bor dom??

Precis hemkommen från dansgalan inne på Magazinet... grymt besviken.  Stället var under all kritik, smutsigt, sjabbigt, 70-tal när det var som värst. Såg ut som en gammal trött pizzeria i Tingsryd. Och där skulle de ha in alla dessa människor.. 650 stycken var max men där var minst 1.000 personer så det var ren kaos. Sen var det verkligen också 950 väldigt udda personer där, ni vet sådana som inte varit ute sen hösten 1994 men "skall passa på nu när Larz Kristerz ska spela..." Var kommer dom ifrån?? Var bor dom?? Av alla dessa människor kände jag kanske 10 personer. Helt otroligt! Vi hade dessutom beställt buffé... fanns ingen. Inte ens fyra sittplatser lyckades de hitta till oss när vi kom, och maten (det som nu var kvar) var riktigt sunkig.

När vi hämtade ut jackorna låg där lappar med reklam för nästa dansgala. Arvingarna, Black Jack och Barbados... tjena!! Lycka till att få ihop det... Fick i varje fall se snyggingen Henrik på låååångt håll eftersom minst 100 personer stod framför scenen och hoppade hela tiden. Sorry Hanna... tyvärr ingen autograf.

  

Och Ja, Larz Kristerz hade platådojorna och pyjamasarna på sig.

På tal om snygg så såg jag att Måns Zelmerlöv blivit framröstad som Sveriges sexigaste man... är inte det ett hån mot alla män? Måns är väl för tusan ingen man... han är ju bara en fjunig fjortis. Det måste väl ändå vara tjejer runt 15 som röstat på honom. Nej, lite hår på bröstet får det väl ändå finnas för att det skall räknas.

Var nere en sväng på Country mässan och pratade med maken innan vi körde hem. Verkar som om allt rullar på bra och där var minsann väldigt bra musik... kanske skulle varit där istället. Pia och Jan(a) verkade i varje fall nöjda och du såg verkligen toppen ut hjärtat (även om det mest märks på halsen). Ha ha ha

Sov gott nu... det skall jag göra //Farmskan

Varning!!

Lördag 14 februari - Alla hjärtans dag. Fick i varje fall det stora nöjet att se maken en stund nu på förmiddagen innan det var dags för han och dottern att fara tillbaka in på mässan. Dock inga blommor eller dyrbara smycken... det var istället kompisen Manne som kom med ett härligt fång tulpaner för en stund sen. Kärlek till dig vännen!! Hon och jag skall ut och rumla lite ikväll och det skall bli riktigt kul. Har ju också fått ett "mission impossible" av lilla dottern inför kvällen och det är att försöka fixa autograf ifrån sångaren i Scotts som är så: citat: Sjukt Het, slut citat. Får väl se hur det går med det...

Såg en bild på Aftonbladet igår och det var magen på den mamman som födde åttlingar... sjukt äckligt. Så jag får väl varna er känsliga besökare... Håll i er:



Alla chefer på jobbet skall iväg på en tredagars kurs / utbildning och inför detta skall man dels fylla i ett självskattningsformulär (hur man uppfattar sig själv) och så skall två andra (som känner en väl) fylla i hur de uppfattar mig... någon som känner sig manad att få säga sin hjärtas mening?? Ha ha ha...

Fick en uppmaning att man skulle googla sitt mellannamn och därefter plocka bild nr 3 som kommer upp. Det skulle visa hur man skulle se ut om 30 år. Jag säger bara: Grattis till mig! Tog maken också för att se om han kunde matcha detta... men vilken besvikelse. Jag menar så snygg som jag är när jag är 70 vill man ju ha en riktig pudding. Får helt enkelt försöka hitta någon ikväll som heter Mikael i mellannamn...

              

Nej... dags för duschen och sen skall lilla dottern våffla mitt hår så man är lite piffig ikväll (*ler*). Sitter och lyssnar på lite musik nu för att komma in i rätt stämning... (=dansmood). En text som precis passerade förbi och som passar ganska bra med tanke på dagens tema får ni som avslutning och så önskar jag er en trevlig Kärleksdag!

Puss och hej... vi ses i vimlet  //Farmskan



Jag känner efter var kväll men jag kan inte känna
nåt annat än kärlek för dig
Och jag önskar mig tyst, att du vore hos mig här ikväll
Och jag vet och jag känner så långt in i mig
att mitt hjärta vill vara hos dig
Kom hit till mig ikväll

Visset



Idag är jag uppgiven... och trött... och frustrerad! Jag hatar teknikstrul och just nu känns det som om det inte har någon ände på jobbet. Känner att jag har kört huvudet i väggen och snart är ovän med alla på hela IT, och man är så trött av att höra sitt eget gnäll så man måste ta en huvudvärkstablett. HJÄLP!!!!! Måste väl finnas någon där ute...



Nåt annat som också är visset är min nyinköpta Azalea. Mot bättre vetande så köpte jag detta praktfulla exemplar för hela 135 riksdaler. Har aldrig någonsin köpt en så dyr blomma och var mäkta stolt över hur fin den var... med betoning på var. Den varade i sex (säger sex) dagar och nu ser den ut så här:



Idag åkte den i soporna... 135 kronor åt fanders. Hoppas jag lärt mig något av detta.

Lilla dottern kom precis och har nu tumlat runt i snön med hunden. Det har ju varit en fantastisk vinterdag... minusgrader och blå himmel och sol. Helt underbart... då älskar jag verkligen vintern när det är så. Inget jäkla blask och töväder. Skall strax dra igång med lite helgmys till mig och henne, vi är ju helt allena ikväll och kan göra precis vad vi vill. Skall verkligen försöka att ladda batterierna denna helgen och inte tänka så mycket på jobbeländet. Nya tag på måndag

Tror faktiskt jag skall försöka leta efter personer som matchar "Snövit och de sju dvärgarna" på jobbet. Det borde vara lätt att hitta "Toker", enbart genom att lyfta blicken in till datafolket (*ler*). Listan får jag nog ändå hålla för mig själv med tanke på slippa åtal för förtal... men jag kanske är mutbar.

Lova att ha en bra fredag! Kram och hej //Farmskan

Lyckans ost

Tänk er att ni har en dotter... tänk er att denna dotter bestämmer sig för att lära sig massera... tänk er att dottern visar sig vara en jäkel på att massera... tänk er då vilken lyckans ost jag är!! Jag menar vad svarar man på frågan "kan inte jag få träna lite massage på dig?" JOOOOO!!!! Tack C4-gymnasiet för att ni har denna kursen!

Jag får be om ursäkta för mitt sena inlägg men jag har haft vinkväll här ikväll. Så efter en dag bestående av workshop så var det bara att fara och handla och sen hem och fixa något gott att äta. En trevlig kväll med som vanligt många namn och släktförhållanden hit och dit på tapeten. Jag tror ta mig tusan att Tollarp är ett hemligt Knutby... för så mycket elände och konstiga människor tror jag bara tidigare funnits i Knutby. Lite annorlunda här i Everöd dock... här är vi mer som små oförargliga byfånar allihop.

Sweden Country mässan i helgen och både dottern och maken skall jobba. De började redan ikväll, så nu ser man väl inte dom förrän sent på söndag natt. Men det är skönt det också ibland att bara vara själv. Jag och Manne skall i och för sig ut och rumla på lördag... det är ju dansgala inne i stan och det skall bli kul. Scotts spelar så man har ju verkligen något att vila ögonen på (om man nu inte blir uppbjuden menar jag...).

På lördag är det ju dessutom Alla hjärtans dag så min fråga är:

Ja... just DU!!  //Farmskan

Nattrumlare

Vår hund har börjat få dåliga vanor... hon har börjat vara ute och rumla på nätterna. Sådär mellan 12 och halv 1 så vill hon gå ut. Man är inte så pigg då kan jag säga, efter att man sovit typ en timme... men man masar sig i varje fall upp, passar på att kissa (det där med ålderskisseri ni vet) och sen somnar man om. Precis lagom till man åter fallit i koma, då vill hon in igen. Konstigt nog är hon inte mörkrädd mitt i natten, men försök att gå ut med henne på kvällen. Inte en chans att hon passerar ytterdörren. Undrar om ledarskapsutbildningen jag går på just nu hjälper på hunden...??



Sa jag att hon älskar snö??

Just nu ligger där 114 m2 golv ute i hallen och väntar på att läggas ut... 1 ton vägde det så maken (och grannen) hade extremt långa armar när jag kom hem från jobbet. De har travat det hela i fyra prydliga högar i hallen och min undran är nu: Blir inte belastningen för hård? Finns inte risken att hela huset havererar på mitten och allt rasar ner i källaren? Makens svar på detta var: "Flytta du brädorna om du känner för det". Lite snorkigt eller hur? Är det inte bättre att göra rätt från början, att trava det i flera högar, kanske till och med låta det ligga i källaren... (*ler*)

Har varit på en retorikkurs idag så jag borde ju kunna få honom att göra som jag vill
Syftet: Förmå honom att flytta bräderna (helst utan min hjälp)
Informera eller övertyga: 0% information / 100% övertygelse
Tonläge: Skrämd liten flicka som tänker på vad som kan hända...
Ansats: Bara inte allt brakar samman när hunden är hemma själv... fy vad hemskt!
Metafor: Platt paket (läs: Platt hund)
Teknik: Naturbegåvning

Men nu pratar vi inte mer om det  //Farmskan

Upp och ner...

Idag fyller världens bästa Rita 55 år! Grattis vännen!



Var det upp igår så var det käpprätt rakt ner idag... all energi låg som en slaskpåse runt fotknölarna och jag har mest sprungit runt och tyckt synd om mig själv idag... och så har jag gnällt. Så där ynkligt och patetiskt. Men jag har i varje fall fått lite nya insikter idag:

* Jag saknar tid och ork för "svammel"
* Jag måste bli bättre på att säga NO NO NO NO NO!
* Jag måste fortsätta skicka hatmail till systemnördarna (skit idag igen...)
* Jag borde gräva ner mig så jag inte förpestar omgivningen sådana här dagar

Men, men... nya tag och nya insatser imorgon!
Lovar att återkomma något "muntrare" till sinnet imorgon... 

//Farmskan

PS! Varför skall man hela tiden radera kakor???

Stolt och nöjd

Idag har verkligen allt flutit på ruskigt bra på jobbet... det är skönt med sådana dagar. Vi (min "gamla" avdelning) klarade budgeten för januari vilket är otroligt bra med tanke på allt strul som varit med teknik och sjukdomar. Även mitt nuvarande gäng gjorde en bra månad även om vi inte riktigt nådde ända fram... men vilket ös där är! Just nu är det riktigt roligt på jobbet. Har suttit och plågat den nye kundservicechefen idag... tyckte nån behövde få honom upp på tårna lite. Däremot får jag nog ta Murvel-Mange lite under herrans tukt och förmaning... Hmm!

Öppnade matlådan och såg att jag fått med mig en något fattig lunch. Bara en bit kalkon och inget annat... blev rätt torrt att äta det faktiskt. Visst, det är GI, men ändå... lite sås eller en sallad till hade kanske varit lite bättre. Ja ja... det slank ner det också.

Måndag kväll nu och har precis kommit hem från gympan. Jag är faktiskt ruskigt stolt och nöjd med mig själv att jag går dit varje måndag fast att det tar emot. Tänker fasen inte ge mig nu... behöver verkligen bättra på gäddhänget. Tyvärr stoppade jag i mig lite godis idag fast att jag inte borde... men FASEN vad svårt det är ibland. Fru Ekdahl har influensa just nu och har därför gått ner över 2 kilo... och hon behövde ju verkligen inte det. När jag är sjuk så tröstäter jag och går upp i vikt istället... livet är svårt (*deppar*). Får ha en inspirationsbild på kylskåpet tror jag....




Ett jäkla liv just nu om det här med dun från levande gäss... vilket är egentligen värst. Att plocka dunet och låta dem leva eller döda dem? Egentligen är det precis lika synd om de stackars arbetarna som sitter där i allt det dammet som virvlar runt och sväljer fjädrar... ibland vet man inte om man skall rösta på pest eller kolera.

Jag röstar på de som är snälla och vill alla väl!  //Farmskan

Grattis VBK

Årets schlagerkarusell är nu i full gång... ny programledare, 32 nya låtar, nya städer. Jag går nog emot hela svenska folket när jag säger att jag faktiskt gillar Petra Mede... jag tyckte hon gjorde ett strålande jobb igår. Att det sen också var de två bästa låtarna som gick till final var liksom bara bonus. Där var inte något riktigt bottennapp tyckte jag... (även om far min inte klarar av Caroline af Ugglas). Blundar man bara och slipper se henne så funkar det, hon har lite Joe Cocker tics bara... Kvällens bästa skämt var i särklass: Lägger man ihop samtliga deltagares ålder blir de ändå yngre än Christer Sjögren (*ler*)

Söndagen har tillbringats i Växjö med sönerna och Madde. Först var det studiebesök på Polishögskolan som hade Öppet hus. Madde i full mundering och en massa "fejkade" övningar. Trevligt. Sen bar det iväg till Tipshallen för final i Årydscupen mellan Växjö BK och Vetlanda FF. Jämn och bra match, och bägge grabbarna gjorde bra ifrån sig. Lill-sonen fick ett mål bortdömt så han var lagom sur... Dock vann de till slut med 1-0. Grattis!



Efter matchen gick vi och skulle käka kinamat... servicen hade en hel del övrigt att önska men grabbarna tyckte att jag skulle dämpa mig lite. "Annars spottar de bara i din mat istället". Meen vad fasen lite service måste man väl ändå kunna kräva eller? Som förrätt fick i varje fall lill-sonen VÅ-LU-LA...

Glashalt och isbana när jag körde hem, en rejäl smäll hade det varit strax söder om Älmhult så där blev jag stående i nästan 30 minuter medan ambulans och polis skulle få ut killen eller tjejen. Det var så jäkla halt att man knappt kunde dra igång i 1:an utan att glida av vägbanan... usch och fy. Men nu är jag hemma i alla fall.

Undrar om Bones och Booth någonsin skall få varandra??  //Farmskan

Nä, just det

Så skönt det är att sova i sin egen säng egentligen. Det tänker jag varje gång man varit iväg och kommer hem... det är något speciellt att krypa ner och gona sig tillrätta. Att det sen var sovmorgon idag gjorde ju inte saken sämre. For iväg sen på förmiddagen för att inhandla lite kakel och klinker samt att försöka hitta lite ny inredning både till badrummet och till tvättstugan. Tyvärr så tänkte nog alla andra det också så att få tid med någon konsulent inne hos Kvik var helt omöjligt. Men vi gör ett nytt försök i veckan... vi hittade i varje fall skitsnygga kombinationer som vi vill försöka få till.

På golvet blir det svarta små klinker (5x5), lite åt granithållet, alltså matta. Sen på väggen blir det avlånga vita liggande kakelplattor till det. Och så en skitsnygg svart möbel med handfat och spegel och blandare... vad tror ni?

     

Sen tvättstugan blir nog lite i brunt och vitt om jag hittar någon snygg bänkskiva.

Efter att vi shoppat loss på detta tog vi svängen om gamla farmor Signe... hon hade satt på kaffe och så lite skorpor till det (=att slungas tillbaka till barndomen!).
- Jag har köpt nytt franskbröd
- Det räcker bra med skorpor
- Men hunden tycker om franskbröd
- Jo, men det räcker med skorpor
- Jag tog fel när jag handlade... detta smakar vitlök
- Jaha, men det är väl också gott
- Nej... jag fattar inte varför de måste mocka till så.
Nä just det... varför ska man mocka till det så??

Hon var också nöjd med att ha fått 8 kr i löneförhöjning på pensionen...
- Jag bryr mig inte, jag har alltid pengar så det räcker.
Skön inställning tycker jag med tanke på allt gnäll från pensionärer i övrigt.

Fick några bilder i ett skämtmail från en jobbarkompis med titeln: Därför är vi tjejer hellre singlar! (Tjena... där hjälper fasen ingen kläd-roller)



Idag har jag också läst ett fantastiskt citat som fick mig att tänka till:
Hellre ett smärtsamt slut än en smärta utan slut

Så sant, så sant! Trevlig schlagerkväll  //Farmskan

Fredagkväll

Och så var man hemma igen i Södern efter två bra dagar i Stockholm. Maken stod troget och väntade utanför stationen i Hässleholm... han har en ängels tålamod den mannen med en fru som bara far och flänger. Dock känns det lite sent att komma hem en fredagkväll vid 8... man vill liksom ha en lång och mysig fredagkväll efter en veckas jobb. Men men... man får ju inte alltid som man vill.

Segade framför TV:n och På spåret. Jag gillar ju Johan Wester och hoppas verkligen att han tar hem hela rasket. I det programmet har en tjej (påstådd komiker) varit med. Vet inte riktigt hur eller när hon är rolig för det är inget hon visar i TV, där är hon bara allmänt jobbig och lite "kufig"... men det fick ju verkligen sin förklaring när man såg den här bilden i Expressen. Nyförlovade och allt...



De är ju lika i alla fall... My god!!

Har de senaste veckorna suttit i mörker vid skrivbordet för lampan har inte fungerat. Har nog gnällt en del faktiskt och klagat över att maken inte köpt hem nya halogenglödlampor... sen ikväll när jag kom hem och skulle koppla i datasladden (som varit med i Stockholm) så såg jag att kontakten inte var i. Nu är frågan: Skall jag säga sanningen och få skämmas för att jag gnällt eller skall jag helt enkelt låtsas att jag själv fixat den? Hmm?! Chefens chef säger att man får lov att framföra två lögner per dag...

Nej nu skall jag snart äntra sängen. Saknar barn i huset för dottern är hos kompis och resten av klanen har jag inte heller sett på länge. Dock skall jag åka till sönerna på söndag för då vankas final i fotbollscupen. Well done boys! Jag skall åka själv för maken och dottern övar just nu för fullt. De tog bilder till affischerna också i helgen



Vilket gäng! Vilket gung!  //Farmskan

PS! Imorgon blir det stan för inköp av kakel och klinker... har fått lite tips nu i Stockholm.

Mingel och vimmel

Godkväll... här kommer en hälsning ifrån "the big capital of Sweden". Vi har ju varit här hela dagen med kunder och minglat och haft föreläsningar. En riktigt bra dag! Ibland är man lite nervös inför sådana här dagar, att de inte skall tillföra våra kunder något men... alla var nöjda så det känns kanon! Tack Ida för väl genomfört arbete med planering!

Morgonen började annars dramatiskt i och med att det snöade. Jag och maken var i tid till Ullstorp, där jag skulle hoppa av för att åka sista biten med Torgny till Hässleholm. Tåget gick 06.57 och jag kan säga att den marginalen vi kom in med den finns inte i världshistorien. (Torgny tycker att jag älter detta men... faktiskt, paniken var nära). Vi kom till Hässleholm 06.52 och då skulle vi parkera bilen också. Hittade en lucka som inte var en hel ficka, utan två felparkeringar på grund av snön hade gjort en något yvig lucka. Där trängde väl sig Torgny in med bilen... tror inte att de som står bredvid nånsin kommer att förlåta honom för att de får krypa in genom bagageluckan. Kommer förmodligen att tacka honom genom att göra en rejäl bula och repa i dörrarna. Tåget kommer in på perrongen samtidigt som vi kommer in på stationen så... right on time har fått en helt ny innebörd.

Men, men... på tåget kom vi och flera 100 andra. Bland annat ett gäng indier i tjocka vinterjackor som varit på ett studiebesök. Torgnys följande kommentar är en av de bästa jag nånsin hört... och så snabb också. Han sitter på ett säte som inte är hans och den rättmätige ägaren till sätet kommer. Torgny reser sig givetvis direkt men mannen säger då:
- Sitter ni ihop?
- Nej, vi går att dela på...
Så tidigt på morgonen är det faktiskt humor.

Och nu sitter jag här på det fantastiska hotellet Freys och väntar på att vi snart skall gå ner och käka lite tillsammans. Sen blir det sängen och TV:n för min del... ny dag imorgon!

Må gott, så hörs vi!  //Farmskan

PS! Affärsskylten "Dopklänningar och kaniner" måste väl ändå vara unik?

Stockholm väntar

Sista dagen i Älmhult för denna veckan, imorgon väntar Stockholm med öppna armar på Farmskan. Vi har hyrt lokal (fint ska det va!) och bjudit in lite kunder på föreläsning, mat och mingel. Skall bli riktigt roligt.

Vår pendlarbil är nog Sveriges mobil-intensivaste bil (jag var tvungen att ha bindestreck i för att det skulle vara möjligt att se vad det stod). Det messas, rings och spelas spel så det står härliga till, ganska osocialt egentligen. Idag satt Ullstorps-Torgny i telefon i stort sett hela resan mellan Älmhult och Kristianstad. Det är fasen en bragd. Visserligen har han en sån där mackapär som sitter fast i örat så han slapp ju köra med en hand i alla fall. Undrar om den där mackapären är så bra egentligen?? Plus att det ser rätt roligt ut när de sitter och pratar rätt ut i luften...



Skola idag och lärare Bengt hade fått en mail. Det var en i klassen som tyckte att det kändes lite onödigt att åka över halva Skåne för att få 1,5 timmes föreläsning. (Säger du det!) Jag hade i och för sig kunnat köpa 1,5 timmes föreläsning om den hade varit topp-topp, men ibland är det ju katastrof. Tror han ändå tog det till sig en del för idag var han helt OK, eller ja... bättre än vanligt. Fortfarande kan han snöa in på förklaringar långa som karavanstigarna i öknen. Eller som Maritza sa... en timme där inne är oändligt lång medan en timme på jobbet går snabbare än man hinner blinka. Jepp, så är det.

Varför skrapar man rutan med X gånger vinsten på en trisslott som man inte vunnit något på?? Är det för att verkligen få reda på att man vann 0 kr hela 10 gånger? Konstigt.

Det får jag nog tänka på inatt. Kramar  //Farmskan

PS! Den här vill jag ha!

Murmeldjurets dag

Detta inlägg är enbart för att bevisa diskussionen vi hade på jobbet idag:



I USA firar man Groundhog Day (Murmeldjurets dag) där man låter ett murmeldjur komma fram ur en låda. Om murmeldjuret (Phil) ser sin skugga är det inte vår än. I år sa Phil: Vintern varar ytterligare i 6 veckor!

Murmeldjuret är ett djur som bygger gångar under jorden. De är mellan 42-51 cm långa med 10-15 cm långa svansar. De väger mellan 2-6 kg. Trots att de främst bor på och under jorden kan de både simma och klättra bra. De lever främst på växter och de äter mycket på sommaren för att kunna slappa på vintern, lite som t ex björnar. Det finns - till skillnad från björnar - dock ytterst få männskor som är rädda för murmeldjur. Det finns tvärt emot människor som jagar murmeldjur.

Kanske dags att döpa om Mulle-Mange till Murmel-Mange??

//Farmskan

Idag har jag fuskat

Det tog ända till Hanaskog innan jag noterade att något inte riktigt var som det skulle med Jonte. Ja, man är ju van vid att glasögonen sitter lite på nästippen, lite tummade och allmänt skriker "torka mig för h-vete". Men idag var det något annat... högerglaset satt typ 5 cm över vänsterglaset så hela han såg sne ut. Jag kikade lite närmare och ser då att han bara har en skalme (för er som inte vet... pinnen mellan glaset och örat).
- Ja, vi brottades lite igår
- Du och Petra??
- Nej... Ville och jag (= bäbis) och hans finmotorik lämnar lite övrigt att önska...

Så även denna morgon fick man sig ett gott skratt och lite energi att ha med sig på en tisdag till jobbet. Körde inom bageriet och hämtade semlor som jag skulle bjuda på. Ja, för som ni alla vet så är det färdigköpt som gäller för Farmskan. Jag har många bra egenskaper men just bakning är inte en av dem... tyvärr. Och i samma andetag som jag berättar det bara måste jag visa en bild på när Git bakade semlor förra veckan. En son med gluten gör att man måste baka om han vill ha en semla. "Det kan väl inte vara så svårt" tyckte Git och satte igång.



Facit! Storlek = champinjon. Fasthet = stenhård.... Det kunde varit jag!

I varje fall klämde jag i mig en semla idag och Git som just nu äter enligt dieten LCHF (Lite kolhydrater, mycket fett) åt upp grädden som vi andra skrapade av. Så alla blev liksom glada... Som avslutning... en bild från K-bladets vimmelbilder. Dottern med tejpat ögonbryn (efter att ha slagits med ett skåp på skolan). Men ingenting stoppar en rejäl partykväll!



Må bäst!  //Farmskan

Inlägg nr 500

TADA!!! Fatta att det redan har blivit 500 inlägg... vem fasen kunde ana det när jag drog igång sommaren 2007. Att jag, Farmskan, skulle orka hålla ut och inte lägga ner efter typ någon månad. För det är lite sån jag är... en som startar upp, drar igång, peppar på men sällan eller aldrig är jag den som orkar hela vägen in i mål. (Kan i och för sig bero på dålig kondition också...) Nåväl, har ju haft ett otal projekt som liksom verkar så där vansinnigt roliga och inspirerande... ett tag och sen bara orkar jag inte. Men det här är faktiskt något som jag själv får stimulans utav och att sen se att så många är inne och läser varje dag är ju hur kul som helst.

Så grattis Farmskan till ditt 500:ade inlägg! Tackar, tackar!

Har jag sagt att jag har världens bästa lärteam i skolan... ett gäng som inspirerar och motiverar en jättemycket. Plus att vi är den enda gruppen där ingen medlem hoppat av (vilket säger en hel del). Men nu bara måste jag skryta med en av tjejerna i lärteamet, Maritza Molin. Hon ska, förutom att hon hjälper företag och människor med livsutvecklande frågor, nu börja som krönikör i K-bladet där hon kommer att diskutera självledarskap, personlig utveckling, kommunikation och relationer för att få pusselbitar till livets pussel Kolla så många fina titlar hon har...



Cert. nlp trainer, dipl. mental tränare, dipl. person,- team- och ledarskapsutvecklare , utbildad på Skandinaviska Ledarhögskolan.

Jisses! Fast jag har redan varit inne och kikat på den där ledarhögskolan... hmmm! Önskar dig riktigt lycka till vännen... du är super! Och klok också, detta citat är från hennes första krönika:

Ingenting har en mening förrän du väljer en mening till det du ser, hör och känner.

Behöver ni hjälp så vet ni vart ni skall vända er nu. Själv behöver jag just nu lite hjälp för att orka masa mig iväg på gympan men maken har lovat mig knäckebrödsmacka som belöning om jag går så... OK då.

Hörs imorgon!  //Farmskan

PS! På försigkommen anledning vill jag härmed annonsera ut att den 6/3 har dottern konsert i C4-skolans aula. Detta som ett resultat av sitt slutliga projektarbete. Som komp har hon bjudit in idel gamla godingar som sin pappa, sin morbror och några av deras kompisar. Tid: 19.30
Alla som vill är hjärtligt välkomna!

Ja se det snöar

Snön faller utanför fönstret... så jäkla onödigt. Nu vill man ju bara ha vår med påskliljor och tulpaner. Precis hemkommen från Grahnskan där hunden fick en rejäl kloklippning (välbehövlig... det har klickat rejält på parketten ett tag nu). Grahnskan bor ju typ mitt ute på en åker så snålblåsten ven runt knutarna. Skånsk vinter när den är som bäst... det är lite som Johan Glans brukar säga: Kallt som i en isbjörns ända. Grahnskans dotter har skaffat en papillon-valp, Smiley, och Hunden var uppriktigt lite förtjust i henne. Annars brukar ju hon mest dissa allt och alla, ganska osocial faktiskt. Men jag tror att hon trodde att detta var ett levande pip-djur.



Men hon bar åtminstone inte hem henne som hon brukar göra med allt annat hon hittar ute i skog och mark. Jag har varit duktig också och pluggat lite grand, även om det är segt bitvis, och maken går mest runt och irriterar sig på att han inte hann tvätta mer än en bil igår (och nu är det minusgrader). Det var min shopping som ställde till det lite med lördagsputsen. Men så där är det väl i äktenskap eller hur... man är inte på samma planhalva hela tiden.



Tycker det ordspråket är ganska passande för just äktenskapet (*ler*)

Ikväll blir det träning för maken och dottern med spelgänget... börjar dra ihop sig nu, den 6 mars är det uppvisning. Ikväll skall dessutom foto tagas för affischerna... de skulle vara svartklädda bestämde dottern. Tror hon tänkte att svart är ganska smickrande för de flesta figurer och det här gänget är ju lite av bäst-före datum... ha ha ha. Svarta rånarluvor är kanske också något att fundera på. Nej, nu skall jag vara snäll.

Sönerna spelar turnering i helgen och det verkar ha gått riktigt bra. Kul boys! Hoppas det går hela vägen nu till finalen.

You are always on my mind!  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0