Det här med bröst...

Natten blev inte riktigt så lugn som vi kanske hade hoppats. Döttrarna lyckades efter en del möda och besvär äntligen nå varandra vid Svågertorps station runt klockan halv 2 inatt. Sen kom de hem strax innan 5... hur gick det till? Tar ju max 1 timme från Svågertorp till Everöd?? Jo, då hade de både ätit och lämnat en kompis som "följt med som sällskap" i Glimåkra... I Glimåkra! Ligger liksom inte nästgårds och absolut inget man vill köra till mitt i natten när man skall sova. Ja, ja... de är unga och friska och orkar hålla på. Själv känner jag mig bara gammal...

Har varit OK på jobbet också... lite upp och lite ner. Började dock regna (och jag menar regna!!), åska och blixtra strax innan vi skulle gå hem och då höll inte taket på ena sidan av huset utan det regnade in utav bara den och dränkte ett par skrivbord och gångar. Helt otroligt vilken åskskur det kom... dyker väl förmodligen upp här hemma också vad det lider. Blev lite panik när det åskade på vissa håll i lokalen men lika snabbt som det dök upp, lika snabbt försvann det igen.

Vad är det egentligen med män och kvinnobröst?? Det måste hänga i sen amningen att man tycker det är intressant. Hade en diskussion i pendlarbilen där vi tjejer starkt kritiserade deras bröstfixering.
- Vi studerar väl inte penisar på det där sättet heller
- Nej, typ Wow vilken stor han har!
Fast sen fick vi käka upp det när vi väl kom på att jo, det händer....

Jontes något torra svar på Ullstorps-Torgnys prat om liten penis
- Prata för dig själv... jag binder min runt ankeln.
Blir till att titta lite extra där i veckan tjejer!



Den här kvinnan har blivit så här stor helt utan ingrepp. Hon har 17 barn och måste varje dag dia hela kullen. Att hon ser så utvilad ut är ett mirakel med tanke på arbetsbördan. När jag hade möjlighet att prata lite kort med henne senast lät det så här: 
- Hej, det var länge sedan, hur mår du?
- Jag är lycklig, de är helt naturliga. 
- Men jag frågade...  
- Jag är lycklig, de är helt naturliga. 
- Men... 
- Jag är lycklig, de är helt naturliga.    
Likt en Duracellkanin, om och om igen... 

Just nu är det annars poppis med spikmattor. Det är SÅÅÅ bra på alla sätt. Därför kommer nu Farmskan att gå på ett möte på torsdag och testa denna fantastiska uppfinning. Kanske dags att damma av herr Scheike igen också... ha ha ha.
Maken: Blir det fullspikat på mötet...??

Dårskap är var det är!  //Farmskan

PS! Nybakta bullar väntade från lill-dottern.... MUMS så bortskämda vi blir.

Lugnet råder

Lugnet råder på jobbet... det märks verkligen att det är semestertider. Folk har annat för sig än att ringa och fråga oss om ditten och datten, och speciellt nu när det är så soligt. Och det är väl så det skall vara när det är semester och ledighet. Det är verkligen varmt och härligt nu så det är skönt för dom som redan gått på semester.

Var och käkade lunch uppe i byn idag och sen en snabb sväng inom Lindex. Hittade faktiskt en fin klänning till bröllopet i sommar... helt otippat. Fast jag hinner ju ändra mig tills dess... har ju hänt förr liksom (*ler*). Det var i varje fall ganska kul att prova den för i båset bredvid stod en tjej som tappert försökte förklara för någon i telefon att OSBY inte var OSLO utan låg väldigt långt därifrån. Hon sålde en bil på blocket och han skulle komma och köpa den...

Tänkte förära er några bilder från sommar-morgonen i fredags på jobbet:

  

Vilket gäng va!! Snacka om att bjuda på sig själv... Susse är störtskön och Mange också i sin brynja och keps... synd man inte var där. Bilderna stulna ifrån Pilla.

Nu väntar lite besök så man får leta upp lite glass, och sen i natt kommer stora dottern hem från sin semestertripp till Madeira. Landar kl. 12 på natten... också en jäkla tid! Men Dottern är snäll och kör och hämtar henne i Svågertorp. Går liksom inte så många tåg den tiden på dygnet. Lilla dottern har också kommit till oss och skall stanna veckan ut. Skönt för maken att slippa köra hem till hunden på lunchen... hon älskar nämligen lilla dottern och framför allt lilla dotterns säng.

Hasta manana!  //Farmskan

Ärlighet varar längst

Fortsatt solgass och dottern for tidigt iväg till stranden (fast hon fortfarande var röd ifrån gårdagen). Jag och maken tog istället oss i kragen och for ner till farmor Signe. Pia och Jan(a) kom också en sväng och hon var på strålande humör, vilket man förmodligen kan vara när man inte hör ett skit av vad som händer eller sägs runt omkring en.
- Luktar det rök? frågade hon
- Nej, hurså?
Då visade det sig att hon glömt spisplattan häromdagen så att hon bränt spislock (världens dummaste uppfinning) och rökfyllt hela lägenheten och trappuppgången. Spisvakten tjöt men den hörde hon ju inte så grannarna fick ta sig in... Ja jisses. Annars var det en hel del läckra kommentarer som kom idag och hon skäms inte för sin ärlighet.



- Det duger... (om kaffet jag kokade). Jag brukar göra det lite tjockare
- Det var väl inget speciellt med den... du har snyggare (om min nya kjol)
- Jag får inte upp värmen... jag behöver lite mer blod. Får ju ha både gensare och kofta
- Jag har lite ont i min hand... men skit i det, jag har en till jag kan använda
- Hon fick en liten släng av cancer, men det var inte så farligt (nästan som en förkylning kanske... borde gå att bota med Alvedon)

Ja, hon är bara för rolig med sina kommentarer... men alltid pigg och glad och framför allt tacksam över sitt liv, vilket är härligt. For sen ut till Fjälkinge till Stefans föräldrar... en fin fikastund på altanen med glass och bär plus att vi fick nypotatis med oss hem, direkt från landet.

Det har varit en underbar helg och precis vad jag behövde inför den nya veckan

Det här är en hyllning till min stora idol och förebild: FARMOR SIGNE, 98 ÅR
Måtte jag också alltid känna sån livsglädje!



Puss till dig Farmor! //Farmskan

Leelawadee

Jag säger bara en sak... En magisk kväll!! For (efter tips från Paps) iväg i god tid för konserten som började klockan 7. Parkerade bilen vid 1/2 6 och fick sen stå i kö i över 30 minuter innan vi kom fram till grinden. I god tid skulle nog varit runt 2 på eftermiddagen. Alltså ingen idé att ens försöka rusa över gräsmattorna för att komma långt fram. Vi slog oss helt sonika ner, mitt i solgasset, och käkade vår sallad och annat gott vi hade med oss. Sen satt där vi där och njöt i kvällssolen och lyssnade på fantastisk musik... I pausen packade vi ihop vårt pick och pack och gick ut med i bilen och sen tryckte vi oss ända fram till scenkanten där vi sen stod och diggade hela kvällen. Fasen vad bra de är!!!!



Skitmycket folk att sitta och studera. En dam som kom ut från bajamajan upplyste oss alla väldigt högt att "det går inte att spola..." Nähä?? Nöjda och glada for vi hemåt vid 11-tiden, då hade de spelat i nästan 4 timmar. En magisk kväll som sagt... vi spelade deras nya skiva hela vägen hem (*ler*)

Uppe med tuppen idag för jag och kusin Pia skulle till stan på thai-massage. Efter lite letande bland husen hittade vi så hennes lilla kryp-in och blev knådade i 70 minuter var. Så otroligt skönt... denna lilla människa hade en styrka i händerna som man undrade var kom ifrån. Hon var uppe och hängde på en och tryckte och drog. Så jäkla duktig... vi bokade ny tid direkt. Det där skall jag unna mig nu en gång i månaden. Så vill ni uppleva en härlig stund så bokar ni tid på Leelawadee Massage i Kristianstad! Billigt var det också...

Mötte upp maken sen i stan och efter en gemensam lättlunch med kusinen (TACK!) så shoppade vi loss. Hittade allt som jag ville ha och det brukar man ju aldrig göra när man väl skall handla. Så jag är riktigt nöjd! Nu väntar en kopp kaffe i trädgården och sen ikväll kommer lill-sonen och Madde på grille... ibland förstår man inte hur bra man har det!

Sola försiktigt! //Farmskan

Veta var vi står är svårt och vart vi går är upp till dig
Om du vill gå långsamt, så är det OK

King of Pop

Michael Jackson... vem kunde ana det. Så mycket bra musik, bra dans (att härma på julfesterna...), moonwalks, handen i skrevet, hatten och handsken... och hela hans förvandling from "black to white". Här kommer en av mina favoriter



Har suttit hemma och jobbat idag på förmiddagen men nu är jag ledig för jag och Dottern åker snart till Sofiero och skall titta på BAO... Jaså, har jag sagt det förut (*ler*). Får väl försöka hinna med en runda med Speedy Gonzales (som vi numera kallar hunden) också innan vi åker. Fick en god lunch bestående av räkmacka och mazarin av kompisen Lena som kom förbi och överraskade. Sånt uppskattas!

Minns ni att maken gjorde en ovanlig och något udda trädklippning i höstas av vårt stora körsbärsträd. Han har fått utstå mycket spott och spe för detta men nu kan jag meddela att där finns någon till som uppvisar liknande talanger... nämligen Paps

  

Men vem behöver inte ett mingelbord så här i sommartider....

Imorgon väntar 70 minuter Thai-massage följt av shopping för Farmskan
Härliga tider, strålande tider!



//Farmskan

Ingen vinst

Idag har mitt humör pendlat en hel del upp och ner... har liksom inte riktigt känt mig på topp bitvis och det är inte min starka sida att grubbla. Jag gör det i och för sig inte så länge utan jag studsar upp igen ganska snabbt men... trots allt, det har varit en hel del "down" idag. Men imorgon är det fredag och då skall jag jobba hemifrån på förmiddagen och sen skall ju jag och dottern på konsert till Helsingborg och se BAO. Så kul det skall bli!! Hoppas bara vädret är med oss så att vi kan sitta där i parken och njuta med lite goda mackor och annat gott.

For inom Jysk (förlåt Torgny!) och köpte en säng till gästrummet efter jobbet. Har ju slängt ut bäddsoffan och sålt den i helgen för det kändes enklare med en riktig säng. Blev riktigt fint nu i gästrummet, det är bara lite "plick och plock" som fattas. Får väl ta en sväng på jobbet och fixa det... fick ju dessutom ett presentkort idag som man kan spendera!

Kvällen har annars inneburit vinkväll hos Mona. Ingen vinst för Farmskan men jag drog högvinsten till Pilla (varsågod!). En sån kväll i glada vänners lag diskuteras allt ifrån mord till skilsmässor och till att man inte längre blir solbrun på magen på grund av hängbrösten... ha ha. Man behöver ju liksom inte dra upp blusen så långt längre...



Imorgon är det sommarparty på jobbet och det är trist att man inte kan vara med. Jag litar dock på att ni har era simankor, bikinis och små speedo-byxor på er! Kör hårt! Sen på måndag kommer man nog verkligen att känna av att det är semestertider, många som går nu. En del kommer man att sakna (*ler*)

Och så var det det här med citronskivor på brösten och isbit mellan skinkorna...
//Farmskan

Turné

Mycket bil för Farmskans del den här veckan... idag for jag till Helsingborg direkt på morgonen för ett möte med storkunden. Gick väldans bra, det var typ "två lyckliga dårar" som gick ut därifrån. Drog ut lite på tiden dock så det blev att köra liiiiite för fort upp till Älmhult och nästa åtagande... Men allt går som man säger (utom små barn och tennsoldater). Känner mig dock otroligt taggad för uppgiften så det är inte jobbigt i varje fall.

Kom iväg hemåt lite sent så det blev lite rush även nu ikväll... det var nämligen dags för tjejkväll hemma hos Sanna. Hungrig som en varg så den där kycklingsalladen i solgasset på hennes altan satt som en smäck. Att man sen även krängde i sig en stor kladdkakebit också var ju direkt onödigt. Jag måste fasen skärpa mig alltså!! Kan ju snart bara gå i vida tunikor och tygsjok. Försökte mig på en jättesnygg figursydd skjorta i måndags men det höll ju på att göra en galen. Kändes som om man satt fast i ett skruvstäd hela dagen... pust och stånk.



Nenne... detta är du och jag... ha ha ha. Men vi får dansa av det när vi skall på Tomas Ledin helt enkelt. Måste säga grattis också till grabbarnas poäng i gårdagens derby! Att gå ifrån fyran upp till trean och efter halva säsongen leda den serien är fasen starkt.

Dags att runda av denna underbara sommarkväll och lägga huvudet på kudden
//Farmskan

Sommar i Skaune

Äntligen lite sommar och sol för de stackarna som har semester. Det är ju ett måste att få ligga och bara lata sig under solen när man är ledig från jobbet. Själv har man inte fått mycket av den varan just nu eftersom det är fem (japp, fem!!) hela veckor tills min semester börjar. Hoppas verkligen att det blir lite värme kvar tills dess... om inte, då får det bli en restresa till värmen. Manne? Är du sugen?

Måndag morgon inleddes med att två galanta damer ifrån lokalbanken var här och skulle värdera huset. Det var så att säga en okulär-besiktning... inte ett protokoll eller frågeformulär så långt ögat nådde. Undrar hur det där bedöms egentligen. Maken undrade om de bara var där för att snoka men det får man väl inte hoppas... ha ha ha. Nej, man får hoppas på en bra bedömning nu så man kan placera om lite huslån till en billigare peng.

Direkt till Markaryd sen där det var strategidag med jobbet... många diskussioner och mycket vändande på stenar och även om vi inte kom riktigt ända in i mål så kom vi väl en bit på väg. Blir nog bra när det blir klart. En lång dag blev det i varje fall och syret var hopplöst slut när vi rundade av framåt kvart i åtta på kvällen. Sen middag och snacks på det sen sov man gott och lagom uppsvälld hela natten på det lilla hotellet - Ekbacken. I Markaryd liksom...

Jobb i Älmhult sen idag och nu ikväll har jag och maken grillat korv i kvällssolen... så gött! Ikväll börjar ju också sommarens följetong från år till år - Morden i Midsomer. Undrar hur många det egentligen finns att mörda i den där byn... slutar förmodligen med ett självmord när det bara finns en person kvar... för ingen lär väl flytta dit. Jaha!! Det är bara på låtsas... hmm



VG på examensjobbet... Tjoho!! Fick betyget hemskickat idag med posten. Så gott att få avsluta med ett VG, jag la ju också lite jobb på det där examensarbetet så det kändes skönt. Tydligen har vi i lärteamet också bestämt att vi skall träffas på fredag... undrar vad jag har tänkt på då eftersom jag är i Sofiero. Senildement eller Specialagent...??

Och Nej... du är verkligen inte en pain in the ass!  //Farmskan

Nöjd och glad

Och så försvann tvättmaskinen också idag... utan att han prutade ett dugg, så det var nog ett bra pris. Körde ända ifrån Malmö vilket är helt obegripligt för en begagnad tvättmaskin. Men jag har sagt det förr och säger det igen... man blir inte rik av att vara lat och just lat, det är jag när det gäller sånt här. Fast jag får ju ge mig nu när jag märker vad man kan tjäna på en fredag-söndag istället för att köra det till loppisen.



Annars har det varit en lugn dag för maken och mig... vi har varit i trädgården hela dagen och gjort i ordning, städat lite inne, tvättat undan och pysslat i största allmänhet, så nu känner man sig nöjd och glad. Tycker det är terapi att sitta på huk och rensa ogräs en hel dag... man hinner tänka en massa bra tankar (*ler finurligt*)

Det enda dåliga samvetet jag har med helgen är att jag inte besökt gamla farmor Signe... det är ganska länge sen jag var där nu och det är för dåligt och jag har faktiskt ingenting att skylla på heller. Får passa på att köra ner på fredag när jag är ledig istället. Ledig för att Dottern och jag skall lyssna på BAO på Sofiero på kvällen. Biljetterna ligger på vänt sen i julas och det skall bli så kul. Hoppas bara vädret är bra så man kan ha lite mat och gott att dricka med sig. Jag föreslog för maken att han ju kunde vänta på parkeringen och så kunde vi bägge få dricka lite vin men av minen att döma verkade han inte tycka att det var en bra idé... Konstigt!

Imorgon är det husbesiktning, eller värdering egentligen och sen bär det iväg till Markaryd med jobbet för lite tankeverkstad. Blir nog en bra dag med många diskussioner... min paradgren!

Ha en fortsatt skön söndagkväll önskar  //Farmskan

Krämar-farmskan

Och så får man väl bocka och buga åt ett visst håll för att personen ifråga hade rätt igen... Blocket fungerade väldans bra och vi har blivit av med nästan allt vi annonserade ut (och lite till faktiskt). Bara tvättmaskinen kvar, vilket är lite konstigt eftersom den är fullt fungerande och väldigt bra. Någon som behöver en extra?? Värsta krämaren har jag varit idag och vi har rensat rejält bland möbler och annat. För pengarna vi fått in skall vi köpa en extrasäng till gästrummet. Vi har haft en bäddsoffa där tidigare och det är lite bökigt... nu får det bli en 1,40-säng istället.

Gårdagskvällen blev en lugn "vuxen" midsommar med traditionell mat. Förutom några jättegoda ostbullar Rita gjort till fördrinken... pressade väl ner tre stycken innan maten. Tack för en trevlig kväll med dragspel och skitprat. Dottern ringde sen vid 3-tiden och ville bli hämtad i Yngsjö... jag trodde faktiskt man kunde köra när man åt penicillin (*ler*). Men det är skönt att de ringer i varje fall så man vet att dom kommer hem ordentligt. 

Var en runda inne på Ö&B, denna smått galna affär... frågan är om man kan ha förtroende för en affär som säljer dambindor och flugsmällare i samma korg. Finns det en tanke bakom som de vill förmedla med det tro? Ha ha ha... Det var makens första (och förmodligen sista) besök i denna affär och han gick mest omkring och muttrade hela tiden. Lyckades dessutom med konststycket att komma ut utan både tavelkrokar och lim som var det vi körde dit för. Men, men... en rolig utflykt blev det ju trots allt.

Ikväll blir det nog lugna gatan med en bra film. Fick både den nya Wallander och Valkyria i veckan så det får nog bli ryggläge och lite gott i glaset (än en gång morbror B!!!).

Varje gång jag ser dig är det som om allting stannar till  //Farmskan 

Glad midsommar



Maken sitter i källaren och spelar sommarvalser... just nu spelar han den där vinjetten som går till Sjörapporten i radion (vet tyvärr inte vad den heter men den är ganska trevlig att lyssna på). Precis hemkomna ifrån en kvalmig skogspromenad med hunden som lufsade så sakteliga bakom oss hela vägen. Blir förmodligen regn och åska men man får väl hoppas att det håller sig borta åtminstone tills dansen och lekarna är över.

Vi har äntligen blivit färdiga att lägga ut möbler och vitvaror som blivit över sen renoveringen på Blocket. Nu skall vi se om det är så enkelt som vissa säger att bli av med det. Borde åtminstone vara rätt priser tycker jag... men vi får väl se. I sommar skall vi försöka gå på måleriet av trappan och innertaket i källaren. Vi diskuterade också lite ny belysning.

Maken: Man kan kanske fälla in någon lampa i valvet?
Jag: Du menar som på en bordell?
För håll med.... lampor inne i ett valv kan nog vara något av det fulaste som finns.

Ikväll väntar lite midsommarmat och gott sällskap hemma hos Nisse & Rita i Torsebro. Ifjol var vi ju en himla massa och maken och svågern spelade till maten... riktigt svensk sommar. I år blir det nog bara vi fyra så det blir en något lugnare tillställning och det kan vara skönt det också. Har ju varit lite ståhej på sistone om man säger så.

Växjö BK - VMA IK igår... 4-0. Tjohoo!! Lill-sonen blev intervjuad efter matchen och du Tia... Kom aldrig mer och säg att jag låter tillgjord när jag pratar i jobbtelefonen för det där var precis lika tillgjort! Ha ha ha.... Det är annars barnens allra största nöje, att hacka på allt man gör. Att berätta historier om pinsamma saker som deras vansinniga föräldrar hittat på. Men där finns faktiskt en annan pinsam historia om er också...

Vem kunde tro det... heja Maken!!!  //Farmskan

Lillsemester

Tre långa, sköna, härliga, förhoppningsvis varma dagars ledighet. Så gött det skall bli. Det är alltid likadant när det börjar närma sig semester, då är det precis som om man inte orkar en enda dag till. Själv skall jag ju jobba fem veckor till innan det är dags för ledighet men det där vill jag inte tänka på nu. Nu är det lillsemester!

Hade nya gänget på midsommarlunch idag. Andra dagen i rad för min del (och tredje imorgon...), men denna gången hade vi fixat lite kall potatissallad istället till sillen och det var himla gott. Tack Malin för hjälpen! En hel del glada besked och trevliga inslag på jobbet gjorde att man kände sig glad i magen när man åkte hem. Stannade på vägen och köpte jordgubbar till imorgon...
50 kronor litern. Pilla tyckte det var hutlöst men det är precis det priset man kan ta för de desperata människor som stannar längs vägen och inte orkar gå inom affären.

Fick lite bilder med ifrån gårdagens partaj:



Tina, Magda, Maria, Jonatan, Fredde, Ida, Anton, Viveka, Håkan, Torgny, Frida, Tompa, Björn, Jocke och Jennie... vilket gäng va!! De enda som saknades var Bengt, Otto och Johannes (Stockholmsligan). Än en gång! Tack för allt ni bidragit till hos mig!

Sen var det ju det här med luftgevärsskytte... inte min gren (den heller)

   Men 19 poäng blev det!

Ikväll spelar sönernas Växjö BK mot VMA (lill-sonens förra lag). Usch det blir nog för han att hålla in benen för de kommer väl att göra allt för att trycka till honom. Hade ingen möjlighet att se det live så jag får väl följa matchrapporteringen på deras blogg. De har nämligen en kille som sitter och uppdaterar direkt mot hemsidan varje match. Så himla bra!

Någon sa idag att Fru Ekdahl fått svininfluensan... hoppas verkligen att det bara var illvilliga rykten för annars ligger jag pyrt till som åkte med henne i bilen igår... Jag tror bara hon velat sätta lite extra knorr på vardagen!



Glad Midsommar!  Puss //Farmskan

Snabbast på rullen

En go dag har det varit... först några bra medarbetarsamtal och sen i eftermiddag hade vi avdelningsmöte inkl. midsommarmat, tårta, lekar och lite annat trevligt med gamla gruppen. Förmodligen sista gången jag är med där nu och det kändes både vemodigt och samtidigt bra. Mentalt sätt har jag nog landat i att det är dags att göra något annat och det känns skönt. Vi samlades hemma hos Frida i Böglarehult (*ler*), hennes hus ligger mitt ute i ingenting och är bara så idylliskt. I varje fall nu på sommaren, då är det rena Bullerbyn-feelingen... men jag undrar hur det är på vintern. Jag menar... vi pratar inga gatlyktor och asfalterade vägar... och skog, skog, skog, skog och så lite skog.

Men huset var fantastiskt och helt underbart inrett. Du har verkligen god smak Frida!

Efter möte och mat var det dags för lite frågesport och tävlingar. Farmskan deltog i två men lyckades bara vinna den ena... Snabbast på rullen. Egentligen var taktiken från vårt lag att jag skulle förlora den grenen men när tävlingsinstinkten tar över då går förnuftet ur. Sen skulle vi skjuta prick med luftgevär i min nästa gren på en liten, liten tavla på ett träd. Jag såg inte ett skit i siktet och lyckades inte heller hitta någon stabilitet i geväret... men fy fasen! Tre träffar av tre möjliga... på tavlan!! Bättre än Fredde i varje fall och det var huvudsaken! Ska lägga ut några bilder sen när de levereras från kameramannen!

Skulle varit iväg på tjejträff ikväll men Sanna blev sjuk så istället har jag förberett midsommarlunchen för mitt nya gäng imorgon. Undrar om jag räknade rätt på ägg-tiden?? Eller hur var det Jocke, man skulle inte ha ägg va?

Glad, nöjd, lycklig och tacksam för att ni alla finns i min närhet!
//Farmskan

Stackars lillan



Hunden är hängig igen och vill ingenting. Det tråkiga är att man inte vet om det är som hon har ont, om hon är allmänt trött av medicinen, om hon har borrelia eller om det helt enkelt bara är åldersrelaterat. Maken har i varje fall varit nere hos veterinären och tagit prover idag och så får vi väl svar på måndag hoppas jag. Fram tills dess så får man bara försöka att pigga upp henne med ett grisöra eller två...

En helt vanlig tisdag idag och på jobbet flyter allt på. Känns som om alla avdelningarna har koll på läget och så smått börjar jobba mer med varandra än bredvid varandra. Både idag och imorgon förmiddag har jag återkopplingsmöten hela dagen. Det är lättare så tycker jag att boka in hela dagar för sådana grejer än att försöka få till enstaka möten spridda över veckan. Bra samtal har det varit i varje fall och det känns positivt.

Imorgon eftermiddag blir det sista mötet med gamla gänget. Vi skall ha lite midsommarmat och lekar hemma hos Frida. Skall bli riktigt kul, så det ser jag fram emot och sen är det ju bara en jobbedag till innan midsommar... helt sjukt vad tiden går fort. Det är bara vädret som inte riktigt hinner med i svängarna.

Fru Ekdahls KA klarade besiktningen med den äran
- Har du triangeln med dig?
(Här tror jag hon kämpade med att få fram rätt svar... liksom inte läge att skämta)
- Ja, den ligger i bakluckan
- Kan du ta fram den?
- Ja, men då måste du stänga bilen annars kan man inte öppna bakluckan...

Klockrent ju!!

Glöm inte att ta hand om varandra!  //Farmskan

PS! Vet ni vad som satt på gångstigen till jobbet imorse? En mus!!!! Livs levande
IIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kalla fötter

Visst borde man väl kunna lägga strumporna vid det här laget. Det är ju för tusan ändå mitten av juni! Men det är så förbenat kallt, regnigt och blåsigt så idag har jag verkligen lidit av kalla fötter. Stackars alla människor som börjar sin semester idag... visst, sova är väl OK det också men man vill ju ha lite go värme och kunna sitta ute på kvällarna. Hoppas verkligen det blir bättre här framåt så de får lite sol. Idag började också sommarjobben för både Dottern och Lill-sonen + fästmö... tror jag skall ringa om en stund och höra hur det har gått så här första dagen. Stora dottern däremot for iväg till Madeira idag på semester i 14 dagar och där såg det ut att vara skönt väder. Hoppas hon får två härliga veckor.

Fick en hälsning igår på bloggen från en "gammal" kollega, LMQV som vi kallade honom. Riktigt kul att höra ifrån dig, det var ett tag sen. Hoppas du trivs på fin-banken. Har du tid över kan du väl komma ner och hälsa på och ta en fika!



LMQV... mannen, myten, legenden till höger

Ett härligt initiativ idag från våra sommarjobbare som bjöd hela kundtjänsten på kladdkaka och grädde... bara för att de var färdiga med sin introdukion. Sånt gillar jag... och alla min bilringar också (*ler*). Kanske dags att starta med Parkinson-metoden...



Nej, jag tror jag tar jycken på en sväng istället. Må bäst!   //Farmskan

Och lugnet la sig...

Gårdagens fotbollsmatch blev en riktig nagelbitare. Det slutade dock 0-0 och jag tror nog att Växjö BK får vara glada för den pinnen. Kändes som om Sölvesborg var snäppet mer på hugget hela tiden... men i och för sig, det är målen som räknas och Växjö hade ett bra försvarsspel. Stor-sonen satt på bänken med fotsmärtor men lill-sonen skötte sig med den äran i försvaret. Sölvesborg har nog en av de traggigaste tränarna som finns, Hasse Larsson (tidigare Mjällby). Den mannen tillbringar fler matcher på läktaren än på ledarbänken vilket är en merit i sig. Lill-sonen gick länge och väl och väntade på rätt tillfälle att få trycka till han och det kom till slut... så jäkla nöjd var han. Undrar vem den mannen brås på? Daaa!!!

Efter matchen for vi hem och grillade lite korv... för då sken solen minsann. Sen satt vi i uterummet och spelade monopol (alla utom maken) hela kvällen. Så himla kul det är ibland. Jag blev hopplöst sist, blev bankrutt efter någon timme ("och du skall jobba på bank"). Madde vann



Dagen idag har ägnats åt att sortera blommor, städa, tvätta, ta ner tält, elda upp gamla räkningar och vinka adjö till ungarna. Nu åker stora dottern på semester till Madeira i två veckor och mina ungar och Madde for hem till Växjö igen. Så nu är lugnet återställt och det är bara vi tre vanliga musketörer hemma. Imorgon är det jobbedag igen... bara fyra dagar denna veckan och sen är det midsommar. Så skönt! Nu känns det att det börjar närma sig semestertider.

Nu skall det bli gott med lite kaffe!
Pussar  //Farmskan

PS! Dagens i-landsproblem måste vara bilar utan AC... stackars barn!!

Å de rajnade, å rajnade

Det kan regna, och så kan det regna

Studentdagen med tält i trägården, solsken och mingel i trädgården var hopplöst långt borta. Istället blev det störtregn hela dagen utan uppehåll (hur det ens är möjligt), kallt och fuktigt. Studentskylten rullade sig till en pergamentrulle, vatten upp till knäna ute på gatan så folk fick vada in, lervälling och miljoner skor vid dörren... Det var liksom inte riktigt detta vi hade beställt. Men vad fasen... allt löser sig ändå.

Dottern, som ändrade skepnad under dagen, från ångest och tandgnissel på morgonen, till glädjetårar under utspringet, och till sist till partylejon på kvällen, hade en underbar dag ändå. Jag menar det är ju verkligen en av de bästa dagarna i livet. Många fina presenter och mycket pengar att fylla på den magra kassan satte ju också lite guldkant på hennes dag... så tack till alla er som var här och gjorde hennes dag så fin!



Till sist... ett ord till min morbror (som bara tycker att jag äter och dricker på den här bloggen...): Vi hade buffé och Japp, vi drack vin till maten. Ha ha ha

  

Nu väntar fotbollsmatch i Sölvesborg... grabbarna spelar.
Heja Växjö BK!!!  //Farmskan 

Blommor och student

Sjung om studentens lyckliga dar.....



Blir inget långt inlägg ikväll för nu är det uppladdning för studenten imorgon som gäller. Hon ligger visserligen nerbäddad för tillfället i en svår halsfluss men fick penicillin igår så det börjar väl ordna till sig. Tror nog att det jobbigaste just nu är vetskapen om att man inte kan kombinera penicillin med alkohol... ha ha ha.

Stora Maxi-rundan på lunchen med Fru Ekdahls Ka, det mesta är således på rulle och nu är det bara glassen kvar imorgon bitti. Folk börjar ramla in så smått här nu och tältet är rest ute i trädgården under hällande regn. Skall bli så roligt! Hoppas nu bara att vi slipper regn under morgondagen...

Vill passa på att tacka för alla fina blommor jag fått idag från alla möjliga håll. Kändes gott i det Färmska hjärtat! Hoppas jag inte förstörde er överraskning allt för mycket (*ler*)



//Farmskan

Tack och farväl... för nu

Nattens release och produktionssättning gick över förväntan och det som alla trodde skulle bli en tuff start på dagen med eventuella fel och problem visade sig helt ogrundat. IT och projektgänget hade verkligen skött sig med den äran. Kändes kul att kunna ge dem den feedbacken också för omväxlings skull (*ler*). Ett resultat av nattens arbete ser ni bland annat på vår fina nya hemsida www.ikanobank.se

Idag har jag tackat Ja till att permanenta min tillförordnade tjänst, vilket känns enormt glädjande, inspirerande och framför allt utmanande. Jag är stolt över att ha fått förtroende och ser fram emot allt vi kan göra tillsammans. Baksidan av glädjen blir ju att behöva lämna min gamla grupp där jag jobbat i över 8 år. Många roliga minnen och episoder har man ju med sig efter så många år. Häftiga förfester, fester och efterfester där tävlingsinstinkten alltid varit i fokus. Finns nog ingen annan grupp som har ett sånt go och driv som ni... ÄN!!

Vem minns inte när vi lekte Hela havet stormar hemma hos Poli och gravida kvinnor for all världens väg för en plats på stolen? Håkans midsommarfester? Niklas "ledig innan helg"? Ottos torra humor? Fredriks krossade näsa på semestern? LMQV? Alla härliga tjejer och killar som kommit in till oss ifrån kundtjänsten? Idas sprudlande energi? Magdas driv och energi? Tina, när du berättade om din graviditet (jag ryser fortfarande!)? Jennies grillkväll i nybyggda lyxhuset? Frida som vet var skåpet skall stå? Vivecas smittande skratt och glada humör? Torgnys försvunna kaffemugg? Tompas slipsdans? Johannes hemliga foton ifrån julfesten med upphittad kamera? Charles-Ingvars upptåg? Och Bengt och Jocke... världens bästa chefer... Jag kommer att sakna er enormt! Ingen nämnd och ingen glömd... Ni kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och vem vet... vi kanske får ihop det igen, någon gång.



Men som sagt... passa er för nu är kundtjänsten på gång och det med besked!

Love U All   //Farmskan

Nyklippt och grann?

Tack för en trevlig kväll igår Pia och Jan(a)! God mat och gott sällskap har ingen dött av... skulle vara maken då när han förstod att det blev lax (alltså innan han såg kasslern). Fast det är sorgligt att man skall behöva göra specialmat till honom, men framförallt är det sorgligt att han missar så mycket god mat. Och CG... vilken kille (*ler*). Historierna om Bert Karlsson fick ju en att baxna. Kul!

Dagen har annars varit lugn och stillsam på jobbet, lyckades dessutom med konsstycket att sitta nästan halva min arbetsdag på min stol (= fått en hel del gjort). Stack sen redan vid 3 eftersom jag hade en klipp- och slingtid hos frissan. Dags att tufsa till lockarna och slinga in lite ljusa strån i det gråa... och nu är man som ny igen.

Dottern har haft studentkarneval idag och festat runt. Sen hem i duschen och nu iväg på stan igen... att de bara orkar! Jag blir trött bara jag tänker på det. Men snart är det slut, student på fredag och sen är det arbetsdag för henne direkt på måndag och därmed slut på leken. Nu börjar allvaret och vuxenlivet... mohahahaha. Skattepengarna fick hon också idag vilket nog kändes extra surt med tanke på att i stort sett hela pengen gick åt till att betala fortkörningen i förra veckan. Men jag tror att hon lärt sig att det kostar att flyga fram. Får väl ge ett bidrag här när den värsta besvikelsen lagt sig.



Hon var utklädd till Pink Lady i Grease... hela klassen hade detta tema. Snyggt!

En annan som också borde lära sig att inte se för djupt i flaskan är den här mannen... det här kortet kan han väl inte vara så nöjd med. Eller?



Dagens ungdom! Det enda felet med dem är att man inte längre tillhör dem
//Farmskan

Tant Greddelin

Vart tog det ordet vägen egentligen?? Idag hör man ju bara lila... greddelin är så mycket finare, eller hur? Anledningen till att jag svamlar om detta just nu är jag mötte just denna tant idag på flyget till Stockholm. Hon hade matchat allt, strumpor, tröja, skor, glasögon, tunika... allt i lila. Och som pricken över i:et hade hon en sån där sovgrej runt nacken (en sån där som gör att nacken inte bryts när man somnar till), även den i lila. Så söt och så för mycket.



Ja, som ni förstår har jag alltså tillbringat dagen i Stockholm, eller dagen och dagen, jag for upp för ett möte med en kund och sen hem igen. Party ikväll ju hos Pia och Jan(a) och det vill man ju verkligen inte missa. Detta party gästas ju av de numera riskkända paret CG och Blåljus. Har ni missat det så är här ett (något taskigt) klipp.



Sjukt kul ju!! Precis vad man behöver idag efter 15 timmars valjobb i söndags och en tur och retur tripp till Stockholm idag... bäst att inte jag dricker vin ikväll i varje fall (*ler*). Valet gick bra även om det är segt att stå så länge och sen rösträkna och köra till valnämnden på natten. Några små highlights som man kan fundera över:
1) Hur tänker de som röstar på ett främlingsfientligt parti i ett EU-val??
2) Hur ids man åka och rösta för att sätta sitt eget namn på valsedeln??
3) Juni ut och Pirater in.... tills nästa val

Dottern var ju på studentbal igår och hon var ohyggligt vacker. Tog lunch så jag hann se när hennes date var och hämtade henne med champagne och blommor. Man blir lite rörd när man ser hur fina de är...

  

Nej, på med boots och hatt... Yiihaa!!  //Farmskan

I väntan på valet

Klockan är strax efter elva nu och jag borde verkligen gå och lägga mig... imorgon blir en lång dag med EU-valet. Klockan ringer redan vid 6 och då bär det iväg och hämta lite mat till oss som jobbar ihop på Everöds skola. Har inhandlat lite annat också, dricka och frukt och sånt, så att vi håller oss skärpta hela dagen. Får ju liksom inte bli fel...

Har varit en skön dag för Farmskan annars... först en sväng inne hos Paps & Babs som åter igen fått "upp en liten ruta" på datorn. Pappa hatar "rutor" och framförallt hatar han när saker och ting krånglar. Tror det var jag som kryssat fel i en ruta förra helgen när jag var där men nu hoppas jag att det är löst. Annars lär han väl ringa mig imorgon igen (*ler*). Maken har grejat i trädgården och jag har städat inomhus så idag har vi fått undan en hel del.

Sen ikväll åkte vi ut till Nisse & Rita i Torsebro på lite käk och fotboll. Den matchen gjorde ju dock ingen glad... jag kommer att få ett helsike med mina danska kollegor i veckan, det är ett som är säkert. De började redan i veckan att skicka mail om att de skulle dänga till oss så det gäller att komma på något fyndigt att svara. Tror jag skall köra med att Micke Nilsson var köpt nu när han skall börja i Bröndby... men fy vad surt!! Stor-sonen var uppe och såg matchen och han var grymt besviken efteråt, även om stämningen i den svenska klacken hade varit häftig.

Nåja, man kan inte vinna varje gång... vi får hoppas på Robin Söderling imorgon istället och på att rätt parti vinner valet och att jag har sju rätt på hästarna.

Avslutar med ett smakprov på Dotterns konsertbidrag igår... stolt som få är jag!!



Godnatt och sov gott!! //Farmskan

Oh Boy!

Oh Boy... vilken dag det varit. Mycket att göra men ändå inte så mycket så man inte fixar det. Vår tilltänkte kandidat har varit och hälsat på gruppen, kollegorna och pratat med facket. Genomgående OK vilket känns skönt, så nu hoppas jag att vi kan komma till skott nästa vecka så att vi är fullbemannade efter semestern.

Oh Boy... vilken helg och kommande vecka det kommer att bli. Först EU-valet på söndag, vilket innebär jobb mellan 7-23 och sen försöka få lite sömn innan klockan ringer vid 5-tiden. Sen väntar en måndag i Stockholm för Farmskans del. Bara upp och vända för ett möte och sen hem igen... har ju liksom inte riktigt tid nu att resa med allt som behöver fixas inför dotterns student nästa fredag. På måndag kväll blir det dessutom fest nere hos Pia och Jan(a) vilket jag ser fram emot jättemycket. Känns som om det var längesen vi sågs!!

Oh Boy... vilken konsert vi var på ikväll. Dottern och hennes kompisar i avgångsklasserna hade avslutskonsert där de spelade och sjöng. Dottern gjorde två riktigt bra låtar (som vanligt) och man växte allt ett par centimeter. Bland annat den här sjöng hon... hur bra som helst!



Oh Boy... 7 veckor är 7 veckor oavsett orsak  //Farmskan

Tandläkaren

Tandläkaren är väl i och för sig en hygglig prick men det hon gör är mest jobbigt. Men åker iväg med en stor klump i magen och sen sätter man sig i det där illaluktande väntrummet och bara mår illa. Hoppar en halv meter när man blir uppropad och släper sig in till stolen. Idag skulle det göras en riktig genomgång eftersom de köpt in ett nytt datasystem och därför behövde de mata in en massa saker i det.

Först röntgen och med tanke på att jag nog har Sveriges minsta käkar (även om man inte kan tro det ibland... så slapp ni säga det!) så är det stört omöjligt. Det går bara inte att ha den där manicken i munnen. Till slut gick hon iväg och hämtade en barnmodell istället och då gick det lite enklare... fast vi fick ta dubbelt så många bilder istället.

Efter det skulle hon räkna tänderna och kolla fyllningar. Tog en stund innan hon kom på vilka som fattades... ehh, var det 2:4 eller 2:5?? Genomgång av fyllningar - Ocklusalt amalgam... check! Sen kommer det värsta, att kolla tandfickor. Då sticker de längs hela gommen med en pinne och skall se om det blöder... tros fasen att det blöder när man sticker hål på tandköttet!!

- Du har inga hål men du har lite tandsten...
- Jaha...
- Hinner inte ta det nu men du kan boka en tid så fixar vi det
- Javisst (någon gång under 2010... he he he)



Men Försäkringskassan bjöd på 150 kr i något avdrag så det blev bara 420 kr idag

Tur man får något för sin skatt!  //Farmskan

Att finna skatten

Tre olika sätt att se på skattjakt:

1) Dottern och hennes skolkompisar har idag haft Skattjakt. Hon och några till var utklädda till Teletubbies (hon var den gula). Skattjakten är en årlig återkommande tradition för alla som skall ta Studenten och det går ut på att springa och leta upp en massa udda saker på en lista. Mycket dricka? Jajamen... själva skattjakten är bara en bisak. De lyckades dessutom missa hela själva jakten och hittade därmed inte en enda sak. Hmmm! Nu är i varje fall den gula Teletubbien hemma, duschad och snart på G ut igen. Den gröna Teletubbien däremot ligger nerbäddad i grannhuset och "skall bli nykterist"... Har man hört den förut??



2) Jag har under en längre tid haft en vakans på mitt jobb, en chefstjänst som jag idag har hittat en bra kandidat till. Det känns som om min Skattjakt nu är slut och att vi nu alla kan börja få ta del av vinsten. Killen blev riktigt, riktigt lycklig när jag ringde så det kändes extra bra i magen. Han vill verkligen bidra och jag är övertygad om att han kommer att göra det också.

3) Fru Ekdahl har idag haft en privat Skattjakt. Jag har sagt det förut och säger det igen... jag är förvirrad och kan göra en del saker bak och fram men jag tror fasen att hon är steget värre. Och nej... deklarera är inte lätt.

Och snart har även denna veckan gått men jag känner mig rätt så i fas. Skall jobba hemifrån imorgon och få undan en massa "administration" och sen skall tandläkaren också få ett besök, vilket är APJOBBIGT! Jag gillar verkligen inte att gå till tandläkaren och det visar jag tydligt när jag är där. Fast kanske under lite mer belevade former än när jag var yngre och sparkade honom i magen... Så långt går jag inte idag

Tänka sig att lilla jag....  //Farmskan

En vanlig tisdag

Visst är det skönt med en helt vanlig tisdag... och framför allt att veta att onsdagen som ligger framför en är näst intill helt blank!! Endast två möten inbokade vilket är helt magiskt. Vad skall jag göra med all tid jag får över? Nej, skämt åsido... även om dagen inneburit ännu en dag med mycket möten så var eftermiddagens sittning med planering och tänk väldigt bra. Så lite go energi fick man allt av detta.

Dagen har också inneburit två helt nya ord till ordförrådet:
SPEKULUM  och SLAKTARVECKA



Bägge orden levererade av Jonte i pendlarbilen hem och dess betydelse är väl uppenbar för varje människa. Tror att de kunde användas var för sig men också kunde höra ihop (eller?). I varje fall verkade det vara så i Jontes fall (*skrattar*). Men det känns onekligen som ett litet udda ord att kalla sin...

Dottern har äntligen fått sin värdfamilj och avresedatum är satt. Den 19 oktober bär det iväg till Washington och jag ser fram emot att vi kan ta en tripp dit till våren. Tror där är mycket att se, plus att man kan ta en avstickare upp till New York och lite andra ställen runt omkring. Mysigt!!

     

Jag: Då kan vi kanske ta en guidad tur i Vita huset
Paps: Det finns inte längre... nu är där bara en svart Barack...

Ni ser... jag är omringad av komiker!!  //Farmskan

37,4 grader

Klockan är 19.03 och vi har just nu 37,4 grader ute på vår altan... Ja, den ligger i söderläge, Ja, det är mitt i solen, Ja, det är skitvarmt... men ack så underbart. Det enda negativa, och som man knappt vill tänka på, är att även vårt sovrum ligger i den ändan. DET är däremot inte så underbart på nätterna kan jag säga!

Men, men... måndag igen och vi fick en något lustig start på morgonen i pendlarbilen. Det var bara jag, Jonte och Fru Ekdahl som skulle pendla idag. Jag hade köpt en liten blomma som stod i framsätet, detta med anledning av att Mulle Mange fyller år idag (Grattis till dig!).

Fru E: Åhh, vad fin... har du fått den?
Jag: Nej, den är till Mange, han fyller år idag. Jag har köpt den från oss allihop.
Fru E: Åhh, vad trevligt.

Nu kommer Jonte

Fru E: Då kan väl han få sitta i framsätet
Jag: Nä, varför det... sitt du där

Men ut kliver damen och Jonte hoppar in i framsätet

Fru E: Då vill vi bara säga... JA MÅ HAN LEVA, JA MÅ HAN LEVA...
Farmskan sjunger glatt (men något förvånat) med i sången, men Jonte ser mest förvirrad ut
Sången tystnar och Jonte frågar vad vi firar (det undrar jag också)

Fru E: Men Jonte, du fyller ju år!

Lärdom:
1) Mange och Jonte är inte samma person
2) Sjung inte med i hyllningssånger du inte kan förklara
3) Synka sepparna... (=har alla förstått?)

Men vi fick en kul bilresa!  //Farmskan

PS! Är det sen någon som undrar vad Jonte gjorde bakom BAN KRUA THAI boden så får ni helt enkelt be honom förklara... han var borta i 2,37 minuter... Puts väck helt enkelt.

PS2! Jag är mäkta stolt över min ex grupp som idag gjorde en galant Ledningsgruppsdragning!

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0