Lazy, lazy

Jag är förälskad, jag är kär... för vacker för att vara sann



Hade en trevlig kväll hemma hos Mona och Greger igår. Kalas med god mat och glatt sällskap är inte fy skam. Mona är så skönt lik mig också när det gäller att laga mat och baka... ni vet på temat att allting går att köpa, man behöver liksom inte slita själv. Det är så opretantiöst på något sätt. Vi smygtittade också lite på kvällens Melodifestival och det var väl en hyfsad omgång tyckte jag. Gillade verkligen Jöback och hans låt "Hollow".

Maken ramlade inte in förrän närmare halv tre inatt, lagom uppskruvad och klarvaken lyckades han till slut somna. Tror nog han hade country-musik ringande i öronen hela natten. Uppe med tuppen var han också av någon anledning, så nu sussar han sött på sängen av ren utmattning. Vi har verkligen inte gjort många knop idag, bara lite städning och matlagning.

Äntligen har det börjat töa ordentligt också. Solen stack fram och värmde gott i förmiddags och vi var ute och gick en sväng. Tänkte jag skulle vinna på någon av de fyra hästbongar jag hade men ack nej... det blir till att jobba denna veckan också. Hade annars suttit bra med 67 miljoner tycker jag... så mycket kul man kunde gjort!

Glömde ju berätta denna lilla söta historia från farmor Signe (=läs nästan döv)
Jag: Nu fyller Jan år på fredag
Farmor: Jaså
Jag: Ja, han blir 65
Farmor sitter tyst länge och pillar på sin tumme medan hon granskar mig
Farmor: Tänk att du skall bli pensionär
Jag: Jag sa JAN inte JAG...

Tack för den söta Signe. Hade du inte varit så gammal hade du åkt på en propp
//Farmskan

Helt sjukt!!!!

Hemkommen efter en härlig förmiddag där jag strosat runt på stan och shoppat lite nya kläder. Köpte faktiskt två par byxor och det händer nästan aldrig att jag handlar byxor, brukar mest bli mönstrade tunikor. Köpte i och för sig en sådan också men jag är mest stolt över byxorna faktiskt. Handlade lite nytt under också, sånt som man annars aldrig blir färdig till. Nöjd och glad!!

En sväng till farmor Signe där vi tillsammans satt och såg reprisen på damernas curlingfinal. Helt otroligt att de lyckades vinna guld... det var ju upplagt för Canada att bara slå väck stenen och så missar dom. Hur kul som helst, och som farmor sa: "Nu får de nog åka hem och vila, de har ju spelat i över en timme". Men det ser fruktansvärt roligt ut att curla och jag vill testa. Någon som känner sig manad att boka in en curlingmatch? Tror det finns en hall i Lönsboda (av alla ställen). Kom igen!!

Tryckte i mig 7 st Polly-chokladbitar hos farmor också. Fatta att det är 112 kalorier i 7 polly-bitar. Helt sjukt!! Så nu blir det ingen lunch för Farmskan idag om jag skall hålla mig på rätt sida sträcket. Så korkat att kränga i sig dom när jag inte ätit godis på snart en månad. Ja, ja... Ikväll är det kalas hemma hos Trulssons. Deras Johan blir 20 år på måndag men det blir lite firande ikväll istället. Får väl åka själv eftersom maken även idag roddar runt inne på Country-mässan.

Nej, nu skall jag klippa väck alla lappar ifrån kläderna... tufft jobb (*skrattar*)



Önskar jag kunde säga...  //Farmskan

I sadeln igen

Tyckte det var en lite rolig rubrik med tanke på helgens Country Mässa (*småfniss*). Men jo, jag är på benen och piggare igen. Febern har gett vika och ryggen värker efter allt sängliggande under gårdagen. Skall bli skönt att komma till thai-massagen imorgon bitti. Jobbade ändå hemifrån istället för att fara till Älmhult, man behöver ju inte fresta turen i onödan. Har fått en hel del gamla surdegar gjorda idag och det var skönt. Ibland behöver man lite tyst och lugnt omkring sig för att orka ta tag i dom.

Fick mig en liten tankeställare också idag... självinsikt hallå!!! Fast samtidigt, man är ju som man är och det är inte alltid så lätt att ändra på det heller. Ansvar är ju annars ett av mina favoritord och något som jag är stolt över så man kanske helt enkelt ska välja hur man vill tolka budskapet. Jag tolkar det positivt!

Ringde Paps och Babs och bjöd in mig på lite kvällsmat. Maken är ju på Countryn hela helgen och det är så trist att äta själv. De hade gjort varma mackor och det satt fin-fint.

Körde ner till mässan sen efter maten och lyssnade på lite musik. Maken sprang som ett skållat troll från scen till scen och Kusin P höll mest ett vakande öga över allting. Inte så mycket folk som man kanske hade hoppats men en hel del bra musik. Jag köpte den här tjejens platta... riktigt bra.



Ser fram emot en skön helg... hoppas ni får detsamma  //Farmskan

Rastlös

Fatta vad rastlös man blir när man ligger hemma och är sjuk... utan att vara så där riktigt sjuk så man bara sover ni vet. Febern håller i sig men jag har fortfarande inte ont någonstans så... RASTLÖS!! Har lovat far min att inte gå till jobbet imorgon heller utan vila och har man lovat sin far, så har man.

Det är bara det att det finns så mycket dåliga program på TV så det är helt otroligt. Den ena dokusåpan efter den andra, för smala, för tjocka, arga hundar, besvärliga barn, vill dejta, vill bli modeller, vill bli gifta, vill prata ut, vill säga förlåt... Skaffa er ett liv säger jag. Både ni som deltar och ni som orkar titta på alla dessa program. Fast i och för sig är repriser från nattens OS-sändningar inte så roligt det heller.

Har precis skypat en stund med Dottern i USA som drabbats av lite hemlängtan. Man vet att det skall komma men jag tror aldrig man är riktigt förberedd. Skall bli skönt att åka över och träffa henne och få henne på bättre humör... Knäppa med fingrarna och visa henne hur man ändrar attityd (Elin... jag får förklara när vi kommer över). Du är stark och du är världens bästa Elin. Puss <3

Har skickat iväg maken ikväll för jobb på Sweden Country-mässan. Förberedelser ikväll och sen musik och dans i dagarna två. Han är musikansvarig och kommer att gå ner minst 3 kg av allt springande och bärande av instrument under dessa två dagar. Hoppas jag är piggare imorgon så man kan åka in och lyssna lite.



Nej, tyvärr han kommer inte... HOT, HOT, HOT



I like it, I love it... I want some more of it!!!  //Farmskan

Knockad, tiltad o nollad

Infektionen (viruset? bakterien?) sitter fortfarande i kroppen men ännu har inget brutit ut. Inget snor i näsan och mitt halsonda har försvunnit... men febern håller i sig fortfarande. Inte så hög men tillräckligt för att jag skall frysa och känna mig hängig. TRÅKIGT!!!

Har dock varit på jobbet ändå både igår och idag, vilket är totalt hål i huvudet egentligen men det fanns orsaker. Ja ja... idag körde jag hem lite tidigare och nu skall jag lägga mig i bingen och försöka vila bort eländet.

Gamla tjejgänget var här igår och Farmskan skulle bjuda på något nytt tänkte jag. Men orken och tiden var inte i harmoni med resten av mig så det fick bli Sandhems goda smörgåstårta istället. Ibland gör man det lätt för sig... En himla trevlig kväll hade vi i varje fall. Många nya kärlekar och förälskelser och det är mysigt att höra om tycker jag. Härligt när folk mår bra!

Imorgon blir det lugna gatan i sängen för Farmskan



Ta hand om er och glöm inte att knäppa med fingrarna!! //Farmskan

Vill inte!!!!

Farmskan är hängig. Farmskan har ont i halsen. Farmskan fryser. Farmskan har nog feber (åtminstone lite...). Jag vill inte bli sjuk nu... massor av kul saker på gång ju. Buhu!!

Ja, ja... får väl se hur jag känner mig imorgon. Det kan ju va kvällsflunsa bara

Det är måndag morgon, och mitt huvud känns så tungt  //Farmskan

Oväder i söder

Skrev ju lite käckt i förra inlägget att jag inte var bitter över att dottern satt på en ö i Atlanten och solade sig... Skulle nog inte ha sagt det för värsta ovädret och kaoset bröt ju ut, med storm och regnoväder som spolade allt med sig längs gatorna. Lervälling och vatten upp till knäna och många människor som dött.



Tessan är dock OK även om hon just nu inte kan komma hem till sin lägenhet utan får bo hos en arbetskamrat. Men det viktiga är ju att allt är bra och det hälsar hon att det är. Så... jag och maken skall sluta klaga på att snön åter faller på hans nyskottade uppfart.

Guld igår igen och inte nog med det utan ett brons i samma lopp. Tror att herrarna kände trycket när jag skrev att det var tjejerna som gjorde det bästa OS:et. Norrmännen överöser nu tidningarna med dåliga bortförklaringar om knäckta stavar och annat. En dålig förlorare är alltid en dålig förlorare... fråga mig, jag har sett många sådana utbrott från lill-sonen genom åren (*ler*). Sex medaljer nu och fler kommer, trust me!

Hade en trevlig kväll igår med goda vänner. Jag bjöd på en ny rätt så det var lite pirrigt i magen om det skulle vara gott men det var klart godkänt. Hade gjort mig till och bakat dessutom, det händer typ en gång varannan palmsöndag annars så känn er hedrade! Vi gjorde det enkelt för oss med damvåning uppe och herrvåning nere... blir liksom lugnast så och så kan man prata hemlisar... ha ha ha.

Idag blir det bara lugna gatan för vår del. Jag är seg känner jag och skall bara ägna dagen åt att vila mig i form inför veckan som kommer. Bjuder på en härlig bild på farmor... snacka om att ha en lite småkaxig attityd



Gnäll inte över snön... det kunde varit värre  //Farmskan

PS! En fråga från maken: Varför kan man inte torka upp vatten med en torr disktrasa??

Wikegård...

Ännu en bra dag (natt?) för Sverige igår. Silvermedalj i längdskidor... och ännu en tjej som tog medalj. Känns lite som tjejernas år i år, bara att hoppas att Helena Johnsson får en medalj också. Det är hon faktiskt värd efter en sån säsong hon haft. De visade dock inte loppet och silvermedaljen i Svt1 för det pågick hockey samtidigt... trodde kanske att man skulle kunna nämna det åtminstone men ack nej.

Alltså Niklas Wikegård... han måste lida av oral diarré!! Skulle den mannen få betalt per ord han pratar skulle han varit världens rikaste man. När han hade ältat samma saker om och om igen går så säger han helt plötsligt: "Om jag skulle kunna få säga några ord nu...". Hallå hjärtat!! Du har pratat konstant om ingenting i snart tre perioder. Däremot rinkkommentatorn var hur cool som helst. Ja ja... medalj blev det i varje fall och det kan komma fler redan ikväll. Heja Sverige!

Elin och Tessan... detta är till er. Det har snöat inatt igen ytterligare närmare 20 cm och just nu skottar pappa runt hela huset (för 34:e gången i år...). Njut av värmen och solen! Ja ä inte bitter





Ikväll blir det melodifestival med god mat och goda vänner men först... städning och matlagning och en sväng till farmor Signe.

Simma lugnt!  //Farmskan

Fest och snö

Hade en riktigt trevlig kväll igår med kundservicegänget. Stor uppslutning och glada miner. Festkommittén hade fixat trevliga lekar och maten var fantastiskt god... vad mer kan man egentligen begära av en torsdagskväll?? Vi fick italiensk buffé och det var hur gott som helst. Det blev både dans med sopkvast och annat skoj, så jag kände mig glad i sinnet när jag pulsade bort mot lägenheten i värsta snöyran. Egentligen är det en otrolig förmån att kunna få låna lägenhet när man behöver. Att inte behöva knö in sig hos någon annan eller bo på hotell. Jättefina lägenheter är det också så det är helt perfekt.

Låg sen och såg den fantastiska Anja köra hem en bronsmedalj i kombination. Hur i helsike är man skapt när man dagen efter en jättekrasch bara ställer sig där igen... iskall och orädd och lyckas ro hem en medalj. Imponerande!



Uppe med tuppen, tänkte jag skulle köra hemåt strax efter lunch så jag slapp nästa förväntade snöfall... men ack vad jag bedrog mig. Har varit fullt ös på jobbet så jag blev sittandes där hela dagen. Men jag fick en hel del gjort så nu återstår bara lite planerande i helgen. Så mycket att göra och ta tag i så man blir helt yr i bollen... men ack så utmanande och roligt. Jag har världens bästa jobb!

Maken hade varit ute och försökt skotta bort all snö som fallit (tur man har han!!!) men det hade varit otroligt tungt. Har nog kommit närmare 1,5 dm till och mer har de ju lovat i natt... Det kvittar vad man säger eller vad man gör, det går åt helvete i alla fall. Jag vill ha vår!

Veckans bästa: Lunch med storsonen som jag inte sett på så länge

Trevlig helg till er alla och... rattmuff på!  //Farmskan

Balans i livet

Visst är det skönt att kunna ha balans i livet. Att kunna varva "röda lådan dagar" med "partykvällar"... Idag har det varit en mötesdag på jobbet men det har varit möten med mening och som gett myket energi och då tycker jag att det är OK. Fick också en uppfriskande massage direkt på morgonen så det gjorde nog sitt till också. Har inte öppnat min jobbmail på hela dagen så jag kände att jag nog fick ta någon timme nu ikväll att försöka komma ifatt. Imorgon blir nämligen också ganska intensiv och sen på kvällen är det...



med hela mitt stora gäng. Jättemånga anmälda, nästan 60 stycken, så det skall bli riktigt, riktigt roligt. Brukar bli livat och högt i tak och med den festkommittén så kan vad som helst hända (*ler*). Hörde något om knäckebrödsdansen...

Eftersom torsdagsnatten kommer att spenderas i det fantastiska Älmhultet så får jag passa på att så här i förskott gratulera lill-sonen som fyller 24 år imorgon:



GRATTIS HJÄRTAT!!! Synd jag inte kan vara där och fira dig ordentligt <3

... och till Git och Ingela säger jag också: Grattis tjejer på er födelsedag!
Kramar från  //Farmskan

Gaaahg!!!!!

Idag har Farmskan varit i den röda lådan väldigt mycket och väldigt länge... till och med the big boss fick sig en liten "frustrationsdiktamen" via telefon. Gaaagh!!! Hur svårt kan det vara ibland?



Men... imorgon är en annan dag (*ler*)

Och Lena, det är ingen fara med mig. Jag trivs i kaos också!
//Farmskan

Hur mycket är ett ägg?

Måndag igen och ny vecka. Denna är fylld till bredden av månadssamtal och diverse möten men också med en liten jobbefest på torsdag. Skall bli riktigt trevligt och kul att så många har anmält sig. Hoppas på tjo och tjim och inget annat. Har bokat lägenheten för övernattning ifall, ifall... (man tar sig ett glas).

Idag var det träning på agendan för Farmskan igen. Enda dagen som innehöll en någorlunda passande lucka för ett pass på gymmet. Fick ångest direkt när man ser alla supertränade människor därinne och man känner sig som en elefant i porslinsaffär. Tjejen bredvid mig steppade upp och ner i crossmaskinen huuuur länge som helst. Jag gick dit efter henne och orkade i 5 minuter sen fick jag nästan krupp. Hennes blick i spegeln medan hon stod och lyfte vikter upp och ner var obetalbar.

Men jag gjorde av med 50 kalorier....

Sen tog jag en sväng på löpbandet igen och denna gången lyckades jag springa i stort sett hela tiden, eller ja... åtminstone 2/3-delar av tiden. Kände mig sjukt nöjd och gjorde av med ytterligare 90 kalorier... så

Jag gymmade bort ett helt ägg! Ett ägg är nämligen värt 147 kalorier... Tjoho!



Men ni vet väl att det ändå är insidan som räknas??  //Farmskan

Alla hjärtans dag

OS började inte som jag hade förväntat mig... hade hoppats på minst 1 medalj i skidskytte men ack vad besviken man fick bli. Inte ens i närheten av en medaljplats var de. Hon som vann hade inte varit bättre än typ 20:e plats tidigare och gjorde (trots en skjutmiss) ett otroligt lopp och vann överlägset. Luktar inte det skumt?? Hm.. man vill ju knappt säga det men... ett blodprov där vore nog på sin plats.

Eller är vi svenskar bara otroligt dåliga förlorare??

Men det är väl bara att bita ihop och hoppas att det lossnar, för vi har ju faktiskt ett helt gäng som borde kunna ta medaljer. Jag gillar vintersporter också på TV så maken och jag är numera tacksamma att vi har två olika våningsplan... han är inte ett dugg sportintresserad nämligen. Nej en bra film är mer hans melodi och med mig ute ur bilden kan han ju dessutom glo på rymdepos bäst han vill... (*skratt*)

Svärföräldrarna är på ingång och maken har bakat vilket gör att det doftar gott i hela huset. Men... det blir bara kaffe för Farmskan. Mitt mål är ännu inte uppnått men jag kämpar på!

Idag är det Alla hjärtans dag... så glöm inte att kramas! //Farmskan

PS! Själv har jag redan mött mitt livs kärlek....

Lugn helg

Tack och lov... Marcus Birro åkte ur Let's dance igår. Visst, rent tekniskt är säkert Willy sämre men Birro orkar man bara inte med. Det är ungefär som Patrik Sjöberg i Mästarnas mästare. Jag höll på att få spatt på honom i tisdags och bara önskade att han skulle åka ut. Men nej då... Det är säkert precis så som de vill man ska reagera och egentligen är det ju helt vansinnigt att ens lägga nån energi på det... men jag gör det.

Lugn och skön helg för maken och Farmskans del. Lite matinköp idag (var ju ett tag sen....) och sen en sväng till farmor Signe på det. Hon var på gott humör som vanligt men usch och fy vad hennes tänder börjar bli lösa. Varje gång hon säger något så vickar hela tandraden i nedankäken... och det är inte lite heller. Man nästan förväntar sig att man skall få hela rasket i knät. Undrar hur fasen hon tuggar egentligen? Det känns ju inte heller som om det är lönt att sätta in löständer på en människa som är snart 99 år...



Provade en ny rätt idag igen... kul med lite nytt. Köttfärsbiffar med cashewnötter och lite annat gott i som man stekte i ugn hur lätt som helst. Det är riktigt roligt att hålla på med mat på helgen tycker jag. Ris till lill-dottern och sallad till oss andra som GI-ar... smaskens!

Till er killar där ute, här kommer lite inside tips på hur vi kvinnor kommunicerar:

"OKEJ"
Detta är ett ord kvinnor använder för att få slut på ett gräl, när de känner att de har rätt och att det är hög tid för dig att hålla käften!

"FEM MINUTER":
Detta betyder i själva verket ca. en halvtimme. Det kan jämföras med de fem minuterna som din fotbollsmatch kommer att hålla på innan du går ut med soporna

"INGENTING":
Detta betyder att det faktiskt är "något" och du bör definitivt vara på din vakt. "Ingenting" används vanligen för att beskriva känslan hos en kvinna, som önskar att sätta dit dig. "Ingenting" kan oftast ses som ett tecken på ett kommande gräl, som kommer att vara i "fem minuter" och som kommer att sluta med ordet "okej".

"OKEJ GÖR SOM DU VILL":
Med detta menar kvinnan:"Gör vad fan du vill, jag bryr mig inte längre".

"DJUP SUCK":
En "djup suck" betyder för det mesta att hon för ögonblicket tycker att du är en idiot, och frågar sig själv varför hon kastar bort sin dyrbara tid på att diskutera "ingenting" med dig.

"KORSADE ARMAR":
Detta är en gest. Den betyder att hon väntar på att du ska säga nåt annat jättedumt.

Det värsta är mina vänner att man känner igen sig själv...  //Farmskan

The new me

This is the result of the Sasha performance.... TADA!



Kan man bli annat är tårögd??

Idag har jag suttit hemma och jobbat. Har läst igenom totalt 250 sidor engelsk dokumentation om telefoniplattformar. Och svaret på frågan är... Nej, det är inte det roligaste jag gjort. Men ack så nödvändigt! Och det kommer säkert att vara nyttigt framöver att ha läst igenom så ingen kan komma och säga... det borde du ha sagt innan!

Afro-dans igår och som vanligt fantastiskt roligt. Att få svänga på samtliga kroppsdelar i en vild dans är hur kul som helst. Tack Bodil för att du tjatade på mig! Och tack för att du är min nya svenskläraret... det som jag trodde var adverb visade sig vara adjektiv. Oj, oj, oj...

Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring
Verb är saker man kan göra, till exempel se och höra.
Adjektiven sen oss lär hurudana tingen är.

Såg också Moderns kommentar angående min tandläkarskräck... hmm.. Ack så sann tyvärr. Fanns inte en tandläkare som ville ta emot oss när jag var runt 7-10 år. Jag fullständigt demolerade deras mottagning och vägrade öppna munnen. Är något mer beskedlig nu faktiskt men tycker fortfarande inte om det.

Nu är sista påsen för denna gången skakad så ikväll blir det lite god mat. Lövbiffsrullader med vitlöksost och svamp och till det broccoli. Snålvattnet rinner redan...

//Farmskan

PS! Kan mögelost bli gammal och mögla? Makens exempelar i kylen var knappt man vågade öppna... och lukten skall vi inte tala om!

Tandhygienisten... fy!

Vill så här i efterskott gratta min underbara svägerska Rita som fyllde år igår. HURRA!



Kolla så snygga vi är (*ler*) ståendes på en kyrkogård i Paris. Jag i mörkt hår och med en klämma lite käckt på sidan. Johannes... nu förstår jag vad du menade, då 2008, när du tjatade om Åsa-klämman. Ibland blir jag sugen på färg igen men med tanke på att de gråa håren breder ut sig snabbare än glassen smälter på sommaren så är det inte läge. Däremot har Sasha, min eminente frisör, sagt att han skall göra något mot det gråa imorgon som kommer att göra mig mycket yngre... tackar, tackar! Lovar att lägga upp en bild imorgon kväll (om det blir snyggt vill säga... så ingen bild = katastrof).

Kalaset igår innehöll lasagne och päronmoussetårta... hmm, det sved i Farmskan men karaktären vann även denna duellen. Nu är det bara fram till lunch imorgon sen får jag så smått börja äta igen. Har totalt tappat nästan 6 kilo nu och snart är jag framme vid målet. Sen gäller det ju att fortsätta tänka längre än till chipshyllan...

Idag bjöd vi på tårta på jobbet som tack för ett fantastiskt 2009. Jag är jäkligt stolt över mina medarbetare som bidragit till att vi sprängt vår avdelnings mål och resultat med hela 12%... ni är bara bäst allihop! Denna sången är tillägnad er allihop... ingen nämnd, ingen glömd.



Dagen idag har inneburit ett nytt besök hos tandhygienisten... som ni vet var hon inte så nöjd med mig förra gången. Det där med blödningar och fickor... Men idag, stort jubel. Inga blödningar, ingen tandsten, lite lite tandfickor. Tack eltandborsten och mina plackers. Ni är mina bästa och livsviktigaste vänner när man har en tandrad som ser ut som min. Bara snett och vingt. Tandreglering var fanns du när jag behövde dig som mest??

Ikväll skakar jag loss i Afro-dansen  //Farmskan

Pizza slicar

Denna veckan var ingen bra dag att bestämma sig för att gå på "påsar". Jag tyckte det var en bra vecka från början men det visade sig att den kommer att innehålla allt från kalas, tårta och pizzakvällar... Hm... Men jag kör på! Karaktären är på topp!

Har varit en bra dag idag på jobbet. Bra diskussioner och presentationer har producerats... väl behövligt dessutom. Det är sådana dagar jag älskar mitt jobb, när man får bekräftelse på att vi har högt i tak i våra diskussioner!


Efter jobbet hade vi sen en pizza kväll. Eftersom vi har en ny organisation och behöver få en liten nystart på den så hade vi uppmanat alla att lägga förslag till ökad trivsel i en liten hink. Hinkens innehåll lästes upp och förslagen röstades för samtidigt som vi mumsade på pizza slicar så det stod härliga till. (Utom jag då som drack påse... men jag ä inte bitter). Många bra förslag, högt till lågt... allt från mjukare toapapper till nya utemöbler och parasoller. Nu har vi fått fram topp-5 och det är bara att börja jobba med att genomföra... det börjar jag med redan imorgon (*ler*).

Nej... nu får det bli lite TV också. Mästarnas mästare... heja Brolin!

You're a hard habit to break!  //Farmskan

PS! Bjuder på en underbar bild från dotterns lilla aupair-barn

Helt sinnes...

Alltså jag fattar verkligen inte. Hur kan man begära 1,7 miljoner för ett hus som man i princip skulle kunna jämna med marken (eller åtminstone lägga minst 1 miljon ytterligare för att få normal standard i). Bilderna på hemnet lovade runt men höll tunt kan jag lova. Slarvigt, hafsigt, halvdant, litet, slitet, sunkigt... ja, alla liknande adverb (tror jag att det är...) som man kan komma på. Säger bara en sak... får de 1,7 miljoner för den kåken så skall jag ha 7,1 miljoner för vårt. Basta! Ni förstår att vi inte kommer att flytta nu heller va...? (*Skrattar högt*)

Åt en fantastiskt god middag igår förresten. Just nu är jag inne på temat "testa nytt". Gårdagens experiment hade jag hittat på en blogg som jag följer ibland. Mumma!! Exotisk fläskfilé med sallad till... inte en potatis, ris eller pasta så långt ögat ser.



Har ju verkligen varit ståndaktig med min viktminskning denna gången och lyckats gå ner 4 kg, så nu är det bara 2,5 kg kvar till målet. Denna vecka är det åter påsar som gäller, hade några kvar i lådan och det är lika bra att köra slut på dom.

En bra måndag där jag hunnit en hel del. Visst är det lite stök här och där men inte något som vi inte kommer att fixa. Tror det är efterdyningar av allt som hände i höstas och oron inför det nya som visar sig nu. Imorgon är det lite trivselmys med pizza på kvällen, skall bli kul (jag kan ju åtminstone lukta på den...). Men först lite löpning på bandet så... Frida! Glöm inte träningskläderna.

Det har gungat uppå havet så det gungar när jag går!  //Farmskan

PS! Elin du förstår inte storheten hos Anders Ekborg... kulturpretto!

Snart husvisning

Om jag hade haft ett något längre minne än 22,7 sekunder så skulle ni fått se bilder från gårdagskvällen hemma hos Grahnskan. Men nu är det som det är med det och därför var kameran inte med... igår heller. Blir så trött på mig själv. Vad fasen skall man med kamera till om man aldrig lyckas få den med sig?

Hade i varje fall en trevlig kväll och det gläder mitt "kompis-hjärta" att se mina vänner må bra. Bägge har ju som ni vet träffat kärleken med stort K och lämnat mig och Everöd. Men de är nöjda, glada och lyckliga och det känns otroligt skönt att se. Igår var vi hos Grahnskan i hennes chateau och åt på en sådan här liten goding...

   Mycket gott kött!

De lever verkligen ut drömmen om bondgårdslivet och där trängs diverse djur på deras lilla gård. Igår hade de inhandlat kor också men eftersom jag redan glömt namnet på rasen (vilket tydligen var viktigt) så kan jag bara säga att de var vita. Farmskan, djur och bondgård är nog ingen bra kombination men det är ju det som är så häftigt.. att vi är olika. Att sen Grahnskans prins värderar hennes rökning till ca. 1 1/2 ko är liksom bara mitt i prick...

De hade också fått en tupp igår i present men den vill de inte behålla så... Rita? Är det något ditt djurhjärta skulle kunna förbarma dig över?

Vad tyckte ni om melodifestivalen igår? Vi missade ju den men har hört låtarna i efterhand... ingen sån där riktig hit som man studsar till av precis. Jag gillade Anders Ekborg men det kan i och för sig bero på att han är så grymt snygg... omdömet i det fallet kan vara ganska gravt påverkat faktiskt.

Strax skall jag och maken åka på husvisning i Öllsjö (inte Wä, Bodil). Men... det lär sluta precis likadant som övriga gånger vi är iväg. Ingenting går upp mot vårt eget lilla chateau. Borta bra men hemma bäst!

Vad som är rätt och fel för dig, det vet bara du! //Farmskan

Tics och fenomen

Ibland undrar man vad det är för märkliga fenomen eller tics man har... eller kanske snarare fobier som får de mest märkliga uttryck. Som det är att man inte kan ha bilbältet på sig längre när man svängt in i kvarteret. Det går liksom inte, man håller på att kvävas helt enkelt och måste knäppa av det (även om det sen piper hela vägen hem...). Eller att så fort man kommer innanför dörren måste ta av sig alla kläder och hoppa i myskläderna. Det går inte att ha på sig jobbekläderna mer än max till hallmattan... knäppt eller?

Tänkte också på morgonens sovmorgon. Varje morgon vaknar man när klockan ringer och är så trött att man inte ens orkar öppna ögonen. Idag när det var sovmorgon då vaknar man kvart över fem och kan omöjligt somna om. Hallå!!! Tvingade mig själv att ligga kvar och snurra (skapade faktiskt en presentation till jobbet när jag ändå funderade...) och somnade så småningom om igen. Gött... nästa gång jag slog upp de blå var hon halv 10. Mer lagom!

Har varit en sväng i stan och handlat och sen for vi till farmor Signe. Vilket humör hon var på idag då! Kvick i munnen som bara den. När jag kör dit på helgen brukar jag köpa en sådan här, det är farmors favoritgodis.



Sen berättade pappa att hon sagt: "Åsa köper bara den för att hon själv skall få äta upp den när hon är här..." Va!! Vilken fräckhet, jag som inte äter godis längre. Så idag köpte jag vindruvor istället och läxade upp henne för att hon sagt så. Hon bara hånskrattade... När vi gick frågade jag om det var något hon behövde till nästa gång.
- Ja, köp en sån röd påse
- Aldrig i livet, du kommer aldrig mer att få en sån

I JUST LÖÖÖVE MY FARMOR!!!

Det här med politiker och att leva som man lär... såg i tidningen idag att Lars Ohly (v) som står på barrikaden med rättvisefanan högt och med devisen ingen privatisering av staten. Han hade själv låtit operera sig på ett privat sjukhem plus att hans barn går i privatskola. Hm.. känns inte det jäkligt konstigt?? Fler än jag som drivs av märkliga fenomen tydligen...

Ikväll party hos Grahnskan... längtar!!! //Farmskan

PS! Bottan, denna takten till Afrodansen... visst Hilly Billy men jäkligt skönt tempo
Ikväll får man vila ögonen på Anders Ekborg... mmmmmmm

Long time, no see

Halli hallå alla glada bloggläsare... Farmskan is back. Tillbaka från två otroligt bra dagar i Stockholm och med mycket nya idéer i bagaget (förutom smutstvätten och nyinköpta böcker då...). Nu skall det bli kul att komma till jobbet på måndag. TGIM - Thank God it's Monday!



Däremot hade jag, skall jag våga sticka ut hakan och säga som vanligt?, lite trassel med tåget. Denna gången var jag så smart (= förståndig på grund av tidigare erfarenheter) att jag körde till stationen i Hässleholm och parkerade bilen. Upp var inga problem, endast 23 minuters försening och vad är väl det i dessa tider? Nada, Ingenting, Nothing, Piece of cake... men hem!! 17.40 skulle tåget gå, det gick 17.55. Kändes också ganska OK men vi kom ju ingenstans dessvärre... signalfel, proppar (?), framförvarande tåg, växelproblem... Ja, problemen avlöste varandra. Strax innan Norrköping var vi 1 timme och 10 minuter försenade.

Då upplyste oss konduktören att "ett pendeltåg fått haveri på spåret" och eftersom det precis där (jamen självklart!) bara fanns ett spår var vi tvungna att stå stilla i Norrköping tills Banverket fixat ett lok som kunde ta bort det. Jaha... tur man hade nyinköpta böcker och ett lugnt sinne. Så det hela slutade med att jag var i Hässleholm 23.19 istället för 21.10. Verkligen precis vad man önskar sig en vanlig torsdag.

Väl hemma runt midnatt hade jag också en del saker jag var tvungen att printa ut till ett möte i Lund i morse så... bara att koppla upp datorn och börja printa ut. Då tog bläcket i patronerna slut... Jag gav upp och gick och la mig. Bara att bryta ihop och komma igen idag (LoL)

Men nu är det helg och lite mys med maken, party med goa vänner och husvisning som står på agendan. Men framförallt... SOVMORGON!!


Det är på insidan som förändringen börjar... mitt ansvar!  //Farmskan

SJ, SJ gamle vän

Visst måste man vara optimistisk och tro på att SJ kommer att klara av sitt åtagande imorgon och köra mig till Stockholm utan förseningar. Eller är det för mycket begärt i dessa vintertider?? Förmodligen... men det är bara att gilla läget och glida med strömmen. Eller som det numera väl använda talesättet på jobbet säger: Det är inte hur man har det, utan hur man tar det. Tänk att jag lyckats mynta ett sådant ordstäv...

Tyckte annars att jag hade bra koll på dagen, gott om ledig tid att hinna med allt man skulle göra men som vanligt fick man inte ihop det i slutändan ändå... Kan i och för sig bero på diverse utdragna möten om ditten och datten, viktiga saker helt enkelt. Eller hur Peno??

Nu är det dock inget mer Älmhult för Farmskan denna veckan. Två dagar i Stockholm väntar och sen är det Lund på fredag. Stockholm bjuder på ett symposium på Grand Hotel (Japp, fint skall det vara!)... själv valde jag att bo på mitt vanliga favorithotell, Freys. Symposiumet verkar i varje fall otroligt intressant så jag hoppas jag kommer hem med lite nytändning och bra idéer som jag kan ta med mig till jobbet.

Nej, upp med väskan från källaren och börja packa nu! //Farmskan

PS! Brolin har vunnit mitt hjärta... äger i Mästarnas mästare!

Kom igen nu!!

Snart, mycket snart i naturen nära dig...



Jag menar någonstans under all denna snö måste där väl snart börja spira små vitsippor... men det känns hopplöst avlägset. Idag snöade det för fullt igen i Älmhult så jag fick vara privatchaufför till Fru Ekdahl. Hon gillar inte att köra när det snöar nämligen. Men det var OK att köra även om det var riktigt halt bitvis när vi körde hemåt.

Äntligen något lite lugnare på jobbet även om vi inte är ifatt sedan förra veckans kaos... men man kan åtminstone skönja ljuset i tunneln nu. Känns lite som att jobba i motvind emellanåt. Det är ett evigt pusslande för att få allt att gå ihop och man försöker slå knut på sig själv så att alla skall bli nöjda... Men att få 3 + 3 att bli 5 det är inte så lätt alltid. Men nu skall jag sluta upp med att beklaga mig över det.

IT-folket har det inte alltid så lätt dom heller (*ler*)...
Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?
Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.
Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?
Kunden: Det var fem små stjärnor...

Kort vecka i Älmhult, bara imorgon med sen är det Stockholm två dagar för Farmskan och en dag i Lund. Skall på ett seminarium i Stockholm som verkar riktigt intressant. Sen i helgen är det äntligen dags för lite mys med Manne och Grahnskan!! Som jag saknar er mina vänner, skall bli riktigt kul att ses!

Och jag önskar du var här... //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0