Lill-tösen är hemma

Höstlov nu och då fick vår yngsta lite hemlängtan och huserar därför just nu i källaren. Så himla mysigt när barnen är hemma, då trivs Farmskan. Vi var och hämtade henne i Hässleholm igår eftermiddag vid tåget, sen inhandlade vi lite mat och lagade tillsammans. Småprat om ditten och datten under tiden och jag älskar det. Sen att hon är en baddare på mat gör ju inte saken sämre, så igår blev det köttfärslimpa, sås och potatis. Mums!
 
Har haft en lugn och skön helg annars. Besök av Pia och Jan(a) i lördags och det var hur trevligt som helst. Dock får jag be om ursäkt för att jag glömde dijon-senapen i fyllningen... det kom jag på i söndags morse. Tyckte väl att det var lite för lite sting i det. Nåväl... inte lönt att gråta över spilld mjölk. Dessutom var vi ju en sväng i stan och betalade våra fönster. Nu hoppas vi att snickarna kommer i denna veckan och börjar, jag längtar verkligen tills det är gjort. Passade även på att köpa lite nya lampor både inne och ute. Hittade massor av fräcka lampor men tyvärr vet jag just nu inte var jag skall ha dem så inköp av dessa får vänta. Men trots det går man ut ifrån den affären närmare 6.000 kr fattigare... Amazing! (*ler ansträngt*)

Jobbat hemma idag på grund av påvebesöket men varit en snabbis till Lund och avtackat en av mina anställda som slutar idag. Vi tyckte vi var smarta som valde Lund men det visade sig vara precis lika hysteriskt som i Hyllie. Ja ja... snart har han väl predikat färdig och lämnar landet igen i sin pope-mobil.
 
Amen! //Farmskan

Påven på besök

Fredag... tjoho!! Så jäkla gött att det är helg och vi skall bara ta det lugnt här hemma och jag skall definitivt försöka bota min tråkiga förkylning. Blir bara en liten festlighet och det är att Pia och Jan(a) kommer hit på imorgon kväll och käkar med oss. Det gillas stort...

Och så skall vi förstås köra in och betala våra fönster. Det blir kanske inte lika roligt men ack så nödvändigt. Vatten och bröd sen framöver, om man inte kan tjäna lite pengar på aktierna vill säga (*ler*). För ser ni Farmskan har börjat daytrada lite efter påverkan ifrån teamkollegor. Riktigt roligt än så länge för just nu går det med vinst. Är kanske inte lika kul sen när det går sämre. Skall i varje fall ha lite is i magen och se vad det blir av det.

På måndag kommer påven... japp, påven (!) till Hyllie för en gudstjänst i Arenan. Värsta pådraget redan nu med avspärrningar, säpo, trafikkrångel med mera så på måndag blir det till att jobba hemifrån. Känns lite sådär med tanke på alla hotbilder och skit som säkert följer i spåren som amen i kyrkan. Och jag hade också totalt missat att han skulle komma till Sverige så det blev att hastigt ändra sina planer och boka om lite möten. De räknar ju med en massa människor som kommer

Nåja, det behöver jag inte bry mig om när jag sitter här i Åhus och vinden viner för fullt utanför och blåser alla löven in till grannen.
 
Ha en trevlig helg!
//Farmskan

Kofta av och på

Fryser... på med kofta. Svettas som en gris... av med kofta. Fryser... på med kofta. Jag är så sjukt trött på detta, förkylningen vill inte riktigt bryta ut, utan sitter i pannan, näsan och halsen och bara irriterar. Trött blir man och ont i huvudet har man. Suck! Men men... det finns värre saker här i livet.
 
Jobbar hemifrån idag så lite vila för kroppen blir det ju trots allt att slippa fara iväg till Malmö. Mörkt som bara den nu på morgonen också och det i kombination med en sövande röst i talboken... (*ler*). Är just nu inne på sista boken av Thomas Bodström, fjärde i serien om advokaten Matthias Berglund. De första tre lästes av Ola Rapace och nu den sista har de bytt till Tomas Bolme... jag orkar inte så dåligt det är. Hade det inte varit för att jag verkligen ville höra hur det slutar hade jag bytt bok.

Full fart här hemma nu att slutligen fixa till det sista av målningen av trapporna. Gamla furutrappor från 70-talet blir snyggt gråa i stegen. Blir riktigt bra!
 
Ikväll blir det klippning... snacka om att det behövs!
//Farmskan

Söndagstrött

Uppkrupen i soffan, lite kåsen och fortsatt med en "ännu icke utbruten förkylning" i kroppen. Trodde nästan att det skulle bryta ut i veckan men det blev inget av det. Värst på natten när man vaknar upp och är helt ihoptorkad i munnen eftersom man inte andats genom näsan. Snarkar säkert en hel del men maken är snäll nog att inte kommentera det (*ler*). Som tur är smugglade jag med mig medicin hem ifrån England... en sån där bra medicin som bara finns där, säkert utav en anledning...

Denna helgen har vi inte gjort någonting... bara en kort runda till stan igår och handlade lite grejer till trappan så att vi kan fortsätta måla resten. Maken inhandlade också en vinterjacka och nya jeans innan vi åkte hem igen. Så mycket utflykter har vi alltså gjort denna helg, stugsittare de lux

Börjat kolla på en ny serie också på Netflix... The fall. Mycket bra! Go find
//Farmskan

Ny telefon

Ny telefon... den andra dog helt utan förvarning mitt i ett samtal så det var inget att be för. Visst är det trevligt att få en nyare telefon men fy för sören innan man har allt innehåll från den gamla in till den nya. Och hur lätt är det att ladda ner ett nytt mobilt bank-Id när man behöver ha ett för att kunna beställa ett nytt... Så nu har jag farit runt här hemma för att leta upp bankdosan och koden och försöka komma ihåg hur man gjorde. Men nu så verkar det som om allting är på plats igen... happy Friday!
 
Trött som en lus dock... hemma halv ett inatt och sen upp kvart över fem
Tror nog att jag somnar i soffan ikväll...
 
But what's new?
//Farmskan

Broder Tuck

Nej Magda, ingen risk... passet låg i väskan, däremot (igen!!) utan adapter för kontakterna. Alltså jag tror jag har tre stycken som ligger hemma men lyckas aldrig ta med någon hit. Så det är ett evigt jagande nu att låna av någon som har för jag tänker fasen inte komma hem med en adapter till. Glömde också tandborsten (men packade tandkrämen ?) så det första jag fick göra var att rusa till en närbutik och fixa det. Nej, hotellet hade ingen att sälja... sa jag att jag var i Nottingham ('ler*)
 
Hade en bra dag igår och den avslutades sen med en guidad tur i alla sandstenstunnlar under staden som Robin Hood tydligen använt en gång för många, många år sen. Det var Broder Tuck som var guide och han gick verkligen all in...
 
 
Lite lik Sean Connery i Rosornas krig bitvis. Lady Marion var också där som ni ser... Kvällen avslutades med en middag sen på en bar i närheten. Trevlig kväll men nu är det "på att" igen... en dag till här i Robin Hood land och sen hemåt ikväll igen.
 
Hur har ni det hemma?
//Farmskan
 

Workshop och snart UK

Heldagsworkshop idag hos blå-gula kunden. Mycket bra dag och vi tar oss framåt tillsammans med kunden i fokus... precis som det skall va. Tyvärr hade jag lyckats att glömma mina glasögon hemma... jag menar jag har ju ändå tre par så något av dem borde jag väl ha lyckats att lägga ner i väskan, men icke! Så efter några timmar hade man ju lite ont i huvudet om man säger så. Och sen när klockan är 4 och man är mer än mosig i huvudet så säger en av deltagarna... "att du vet väl att vi har läsglasögon att låna ut i receptionen" (*ler*). Ja ja... det var ju så dags då, men bra att veta till en annan gång.
 
Nu är det också dags att packa väskan för några dagar i UK, närmare bestämt Robin Hoods hemtrakter Nottingham. Bara att bita ihop...
 
//Farmskan

Myshelg med M&S

Shit vad det har blåst i Åhus i helgen... i fredags och igår lördag var det bitvis så vi trodde taket skulle lyfta. Ni vet sådär så det bara suger tag och knakar i alla takstolarna... otäckt. Men det hindrade inte oss från att ta oss ut och gå en sväng på seneftermiddagen igår när stor-sonen och Sara var här. Till och med stranden fick sig ett besök och det var precis som om man blev blästrad bitvis (*ler*)


Men det var skönt att få lite luft för vi hade precis bakat typ 100 bullar och jag var sjukt varm och svettig och behövde en rejäl "blåsning". Stolt är jag också att jag tog mig själv i kragen och bakade lite... känns som om det var längesen det hände. På kvällen var vi nere på Spice och käkade middag... maken var på spelning så det var bara vi tre som gottade oss i god mat. Sen hem och käka Ottos lakritsglas och ta en kopp kaffe framför en film. Myslördag!
 
Idag är det dock mindre blåsigt men det regnar en del. Vi skall strax köra in till svärmor en runda och hälsa på sen får det bli lite hemmafix innan det är dags att starta upp en ny vecka. En vecka som innebär några dagar i UK. Då hoppas vi på bättre väder
 
//Farmskan
 

Trollhassel och läsglasögon

Idag kom han med motorsågen... blomsterhandlaren från byn var mer än nöjd när han fick hela sin lastbil fylld med trollhassel. Tydligen är detta något som är väldigt dyrt att köpa in och vi som hade en gigantisk buske (snarare träd...) tyckte ju att det var ganska gott att han kom och sågade ner och forslade bort. Win win i mina ögon även om många ansåg att jag kunde sålt det dyrt. Men det är ju knappast så att jag skulle stått längs vägen någonstans och sålt grenar... Nåja, ett presentkort ligger och väntar i butiken så jag istället kan hämta ut lite roliga växter eller krukor till oss här hemma.
 
Som ni förstår så har jag jobbat hemifrån idag och det var inte bara för att motorsågsmannen skulle komma utan vi skulle också få besök av rörmokaren. En service på värmepumpen kände vi kunde vara en bra investering inför vintern. Vi visste ju inte heller när det senast var gjort så det kände vi var väl investerade pengar. Bra så! Gott när man kan sitta här inne i värmen och jobba och låta folk springa runt och fixa saker under tiden.
 
Dagen har mest inneburit telefon, lite telefon och så lite mer telefon. Det stod på mitt pepp-kort i morse att det här skulle bli en rolig dag men jag vet inte... snarare orolig kanske. Men men... nu är det helg och nya tag på måndag igen. Man får bita ihop hårt ibland.
 
En sväng till stan och hämta mina nya glasögon ikväll också. Två par för priset av ett så nu är jag äntligen seende igen (*ler*). Fick godkänt av mannen i mitt liv också så alla nöjda. Och nu har vi avnjutit en god middag och ett välförtjänt glas rött vin till det. Fredag när det är som bäst. Imorgon kommer storsonen och Sara och vi får rå om dom ända tills på söndag. Myspys
 
//Farmskan

Något provocerande

Min klocka ringer 05.15 i normala fall... och nu när maken har nytt jobb så behöver han inte gå upp förrän halv 7. Japp orättvist som bara den. MEN... trots detta går han upp nästan samtidigt med mig för att "han inte kan sova". Så jäkla provocerande när man själv är helt död när klockan ringer. Den mannen!

Lugna gatan hela helgen för Färms... vi stängde ner poolen så nu är sommarens poolsäsong officiellt avslutad. Skydd på så att den inte skulle invaderas av grodor i vinter eller att det skulle ramla ner skit. Och sen över skyddet även en presenning som skulle skydda skyddet... ja, ni fattar. Vad hände sen på natten? Jo ösregnet från helvetet och eftersom presenningen inte hade några hål för avrinning så knäckte det nästan det nyinköpta skyddet. Så av med det igen och försöka fixa fixa... Några idéer? Bra sådana mottages nämligen tacksam just nu. Och Nej, ett pooltak för 125.000 kronor är inte ett alternativ.

Äntligen har också säsong 5 av Homeland kommit på Netflix så nu sitter vi som två riktiga nördar och ser på avsnitt efter avsnitt. Så otroligt bra serie, och har ni inte sett den så börja genast. Ikväll är jag dock home alone så då får jag se något annat... Dicte går ju ikväll så det är helt OK. Undrar ni också om Wagner dog?
 
//Farmskan

Jävla fredagstrafik

Ursäkta Lily... farmor är skyldig dig 5 kr för svordomen ovan (*skamsen*). Men jag blir faktiskt riktigt, riktigt trött på fredagstrafiken då det nästan ALLTID på vägen hem är kö på grund av olyckor. Dryge!! Kanske folk är helt stressade över att komma hem eller helt enkelt har tullat lite på vinet redan innan hemgång... inte vet jag. Trött blir man i varje fall när man bara vill hem.

Bra dag som startade i Helsingborg och sen avslutades i Malmö innan hemgång. Skåne runt är min melodi. Helgen blir kolugn, inte ett jota bestämt. Blir lite trädgårdspyssel imorgon och sen ingenting mer. Gott som bara den. Har precis också bokat en långweekend till Amsterdam med några vänner. Ska bli sjukt kul att komma ner där igen och bara strosa omkring på gamla gator, gå förbi min lägenhet etc. Har vi tur blir det också precis när tulpansäsongen är som vackrast vilket är helt underbart
 
Nåja... det är lång tid dit
Ha en skön fredag och du... somna inte i soffan!
//Farmskan

Förklaring "Kanin på Gotland"

Kära bror... Kaniner äter morötter och äter man morötter får man bra syn. Dessutom finns kaniner "en mass" på Gotland och eftersom jag nu hade så bra syn så hängde alltihop. Ta da!! Ursäkta ni andra... var bara tvungen att svara på bror mins kommentar (*ler*)
 
Onsdag och jag är riktigt trött. Denna veckan är en riktig knöka-vecka med möten än där och än här. Roligt när det är mycket att göra men det gör också att man är rätt slut i huvudet när man kommer hem. Idag blev det en runda till kontoret i Köpenhamn, trevligt besök och nöjda kollegor. Kul!
Dags också för hälsokontroll imorgon hos företagshälsan i Malmö. Alla gamlingar över 50 får ju en sådan undersökning av jobbet årligen och nu är det dags igen. Förra året var det ju lite si och så med mina prover, får hoppas på att det är bättre i år. Däremot lär det ju inte bli några hurrarop över min kondition... i år heller. Nåja, svårt att få resultat om man inte rör sig. Dålig karaktär AB

Morgondagen avslutas dock med massage hos Bodil. Så gott och som jag längtar
//Farmskan

Kanin på Gotland

Idag grattar jag far min med höga jubelrop! Grattis Paps på födelsedagen
 

Satt och kollade på gamla foton och "gubben" ser precis likadan ut idag som han gjorde för typ 30 år sedan... hur är det möjligt. Bra gener där minsann. Han bjöd in på gofika igår så det var en trevlig eftermiddag. Dock får han vänta lite på sitt paket då det måste tas med hem ifrån Malmö... hans dotter har en släng av demens ibland. Nåja, huvudsaken är ju att den kommer fram någon gång eller hur?

Idag har jag jobbat hemifrån eftersom jag hade en tid hos optikern i morse. Jag hade inte varit där sedan 2010... och ändå hade ingenting förändrats i stort sett. Jag såg dåligt på nära håll (=åldern) och såg perfekt på långt håll. Så jag behövde minsann bara läsglasögon. Bra där... och billigt!

Har dessutom väntat hela dagen på rörmokaren som lovade komma idag eftersom jag var hemma. Har han synts till? Icke sa nicke... suck!
//Farmskan

Idala och Motala

Lördag kväll och vi sitter fyra trötta vuxna i soffan i Motala och tittar på film. Bägge flickorna sover gott efter att ha varit i gång hela dagen. Jag och maken har passat dem idag och föräldrarna har fått en ledig shoppingdag inne i Linköping. Så himla mysigt är det att vara här och samtidigt är man helt slut efter att ha jagat runt... speciellt den lilla är ju igång precis hela tiden. Lily däremot börjar ju att få kompisar så hon har varit och lekt både här och hos dem under dagen. Kul när de börjar bli stora.

Vi kom upp här i går kväll efter att jag hade spenderat två dagar i Idala med mitt gäng. Vi kickar ju igång ett nytt år nu i september och har dessutom planerat ytterligare två fram. Bra dagar och jag är mycket nöjd över vad vi fått ihop. Idala gård var dessutom en ganska bra plats att vara på. Mitt ute på en åker och inte så mycket som kunde störa där om man säger så. God mat dessutom vilket gav ett extra plus.

Så nöjd och glad satte vi oss sen i bilen och for mot Motala. Även lill-dottern och Josef var här igår kväll och det bjöds på god mat. Tyvärr har jag inte varit helt frisk dock, känner mig hängig och har nog också lite feber så inte helt tipp topp i helgen. Fast det har å andra sidan inte varit så mycket tid över att känna efter heller (*ler*). Imorgon far vi hemåt igen efter frukost och sen väntar en ny arbetsvecka igen. En spännande sådan
 
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0