När livet är som bäst

Lördag morgon, frukost på Sandhem med Nenne och Thomas, skitprat om ingenting men hur mysigt som helst att göra något sådant ibland. Sen en sväng in till stan för att beställa soffan till uteplatsen, hittade en riktigt fin i grått som nog kommer att passa bra till huset för övrigt. Hämtade upp barnen också där eftersom Tia och Madde sen skulle direkt ner till Malmö och SM-finalen.

Underbart väder så det blev utelek med såpbubblor, lekplats, gungor och fika och även om det är intensivt och man är på tårna hela tiden så är det sjukt mysigt att ha dem här. Mila börjar bli stor hon också och snackar som bara den och Lily är ju med sina fem år en riktig liten dam.

Söndagen en sväng till Ebba och fira mors dag, maken hade dragspelet med sig och hon blev så själaglad av det. Hem och igång med grillen sen kom Hasse och Eva. Gott grille, hemlagad rabarberpaj och promenad i solskenet... vilken helg! Verkligen när livet är som bäst. Familj, vänner, mat och sköna stunder. Så nöjd!

Nu har man energi för en vecka innan det är dags för helg igen
//Farmskan

Tropikerna

Man är liksom aldrig nöjd, helt plötsligt tycker man det är för varmt. Eller i varje fall om man ska  jobba lite i trädgården. Efter tre timmar av jakt på rot- och syrenskott trodde jag att jag skulle svimma av. Så det var bara att gå in och svalka av sig i duschen... tänk om poolen varit igång (*suckar*). Nåja, det kommer
 
Ledig idag så det blev en sväng till stan på förmiddagen och fixa färg, lämna kläder på Röda korset och käka lunch med Paps & Babs. Så länge sen jag bara var ledig. 
 
Igår var flickorna här en sväng, så mysigt när de kommer. Det blev både mat ute, lite lekpark och sen glass på Glassbåten. Kan säga att Mila hade mer glass på sig än i sig... Härligt att se Åhus vakna till liv
 
Imorgon blir det frukost på stan, sen barnvakter när föräldrarna ska på handboll
Heja IFK
 
//Farmskan

Kort vecka... topp!

Tre dagars arbetsvecka denna veckan, japp Farmskan tar semester på klämdagen på fredag. Så himla gott och bra väder ser det ut att bli också. Kanske man kan få lite solstrålar på den här iprenvita kroppen äntligen. Kanske man dessutom kan kombinera det med lite trädgårdsfix om andan faller på.

Imorgon kommer uterummet så maken fortsätter med den sista rivningen av det som fram tills nu varit ett uterum. Det är den där gamla typen som suttit dockat med huset. Det nya däremot blir ett fristående och av typen Attefalls som istället kommer att vara dockat till trädäcket som snickarna förhoppningsvis har klart till midsommar... Hade ju varit ganska skönt att kunna använda poolen något under sommaren.

Och så väntar nya utmaningar för Farmskan, jag kommer att sluta på Ikano efter 16 år. Det känns både spännande och lite vemodigt på samma gång men det är dags. Ibland känner man bara att det finns inga fler utmaningar, jag har ju haft en otrolig förmån att få jobba med en massa olika saker under  mina år. Så nu var det dags att kapa navelsträngen, lämna tryggheten och kasta sig ut i något nytt. Än så länge vet jag inte vad men jag lever med hoppet att det där löser sig alltid. Bara man har sinnet öppet och det har jag absolut.
 
Men oj, vad man kommer att sakna alla goa, härliga, galna och kompetenta kollegor
Men vi ses igen... någonstans, någongång
 
//Farmskan

Slapp och relax

Så kom äntligen sommaren! Så jäkla gött väder det varit nu några dagar och gårdagen var helt magisk hela kvällen. Precis som om man var i utlandet. Vi var inne en sväng på Kulturnatta inne i Kristianstad, vi skulle kolla när Tess och hennes grupp dansade på torget. Massor av folk och jag och maken var typ "farmor & farfar på stan" bland alla ungdomar. Riktigt bra var det och det är framför allt härligt att se hennes energi och totala lycka över att få dansa och göra det som hon gillar.

Det har varit en bra vecka och i torsdags kväll hade vi en "girls night out" nere i Malmö, jag och Frida och Mauricia. Vi skulle firat av Magda men hon fick förhinder och vi tänkte att det vore ju synd att ställa in (*ler*). Åt riktigt god mat på Malmö Live och hade en riktigt rolig kväll tillsammans. Det är så skönt att bara få skratta högt så tårarna rinner, för det gör man med dessa tjejer. Tack för en härlig torsdag.

Och sen idag har jag och Modern varit på Spa här i Åhus hela dagen i stort sett. Kanonväder så vi har bara suttit där i våra baddräkter och slappat. Lite bad, lite bastu, lite behandling men framför allt... massor med prat. En riktigt härlig dag. Framåt kvällen dök männen upp och sen åt vi lite gemensam middag. Och nu har vi kommit hem, proppmätta så ingen kan i stort sett röra sig.... ha ha ha.

Så dessa sista tre dagarna har jag verkligen njutit av härligt umgänge, god mat och skratt. Snacka om att vara fulltankad med energi!
//Farmskan

Plötsligt händer det

Uterummet är på väg... äntligen. Den stora kranbilen slänger av det här på onsdag i nästa vecka. Wiiii!!! Dessutom har pooltaket också kommit och är på väg, står just nu i Hässleholm. Sakta men säkert
 
Plötsligt händer det!
//Farmskan

Ont i hela kroppen

Varenda muskel i min ömma kropp värker... jag och maken har gjort ett dagsverke värdigt vilken atlet som helst. Men så är vi också färdiga och snickarna kan imorgon börja med grunden till uterummet. Gavlarna är färdiga så när som på ena sidan där vi skall måla en gång till. Eller vi och vi... maken (*ler*)

De har också gjort jättefint på insidan och gipsat och byggt integrerade fönsterbrädor så nu är det bara för oss att måla, tapetsera och fixa till. Men det får vi ta efter hand. Jag kan leva med att ha det så här tills vi är färdiga där ute. Det är viktigare att vi håller jämna steg med snickarna så att vi inte försinkar dom. Nästa sak för oss är att riva det gamla uterummet, shit vad skönt det skall bli när det är färdigt.

Landade rätt sent i fredags kväll men vi hade sån tur att även Stora dottern och hennes familj landade samtidigt ifrån Portugal så då kunde jag skjutsa dem och de slapp släpa allt på tåget. Ibland lyckas man. De har varit iväg nu i några veckor för att hälsa på hans familj så det var skönt att träffa dem igen.

Igår hade vi en före detta arbetskramrat och hans fru här och det var så himla roligt att bara sitta och prata om allt som hänt sen sist vi träffades. En lördagskväll i min smak

//Farmskan

Och England har gjort det igen...

Ni skulle inte tro mig om jag berättade vilket hotellrum jag har just nu i London. Jag menar man är ju hyfsat van vid engelsk standard men detta tar priset alla gånger. Jag letade i en kvart efter ett uttag och fick till slut hämta tjejen i receptionen. Jodå, om man flyttar sängen så att man får ut stolen till skrivbordet (läs: brädan på väggen) och då kan lyfta bort brädan så hittar man det. Tada!! Varför är jag ens förvånad...

Och jodå, åter i London för ett fredagsmöte men ibland får man bara gilla läget. Åkte ut ikväll istället för att slippa gå upp i ottan men med tanke på rummet hade det nog varit enklare faktiskt. Nåväl, nu får man göra det bästa av det. Hungrig är jag också men inte fasen finns här en restaurang på hotellet och frukost ingick inte heller. Får väl snart ge mig ut och leta efter något att stoppa i magen.

Hoppas ni har en skön torsdag... full fart mot helgen!
//Farmskan
 
PS! Visste ni att om man spenderar 10 min på toaletten på jobbet varje dag så har man en extra semestervecka om året. Check på den!

Biiip.... biiiip.... biiiip

Första biiiipet kom runt halv två inatt och någonstans i min trötta hjärna registrerade jag det men somnade strax om igen. Sen kom nästa, och nästa och nu med allt tätare intervaller och helt plötsligt kunde man inte sova utan bara låg och vred sig. Ja som ni kan gissa så var det en av brandvarnarna som indikerade dåligt batteri.

Varför händer detta alltid på natten? Någon? Lagen om allts jävlighet antagligen

Som tur var så hade maken en tidig morgon på sitt jobb så han skulle upp klockan fyra. Det innebar att det där jäkla pipandet behövde jag bara lyssna på i två och en halv timme. Varför jag inte gick upp och fixade det? Jag orkade inte helt enkelt... tänkte att någon (läs: maken) skulle vakna och fixa det.

Ja, jag är en lat människa!
//Farmskan

Oj vad man är otränad

En hel dag i trädgården och Farmskan går som om jag var typ 150 år gammal. Jag tror jag har ont i varenda muskel i hela kroppen just nu. Problemet är att jag är ganska vig (ja, ni kan skratta, men så är fallet) och det gör att när man då sitter på huk, ligger på knä eller står böjd framåt i flera timmar så märker jag ingenting av det. Men sen... aj som f-n. Så just nu hasar jag mig fram och har stora problem att sätta mig med någon som helst värdighet. Duns ner bara. Nåja, det går väl över så småningom antar jag

Det har ju varit en helt underbar helg med sol och runt 20 grader. Äta ute, fika och bara strosa runt i shorts... som man har längtat! Men det är onekligen kallt sen på kvällen så sommaren är långt ifrån här. Maken har målat färdigt ena gaveln så långt det går, nu är det bara en liten bit till med bräder och sen är ena sidan klar. Det har gått otroligt fort, antar att de blir helt färdiga imorgon och sen kan vi påbörja andra sidan.

Några veckor till sen kommer uterummet och då är det dags att börja på baksidan och lägga trädäcket. Fatta hur skönt det skall bli när allt är klart och man kan få bort det där gräsliga staketet och det gamla uterummet. Ingen idé heller att dra igång poolen förrän allt är klart men hoppas åtminstone kunna njuta av allt till midsommar.

Det håller jag tummen på!
//Farmskan

I'm so excited

Äntligen! Säger... Äntligen!! Nya fönster på plats på första gaveln och det är så jäkla skönt... och snyggt. Har verkligen hatat de stora, fula fönstren som suttit där nu. Helt omöjligt att fixa gardiner till, stora och tunga att öppna och om det lyckades så gick de inte att få igen utan våld. De läckte luft och isoleringen på gaveln hade lite övrigt att önska. Men nu... Jag är så glad!! Snickaren är min nya hjälte

Fredag ímorgon igen och denna helgen blir lugn och sansad. Ut med utemöblerna, kanske grilla en korv om vädret tillåter och sen lite kortspel med goda vänner på lördag. Precis vad jag gillar med en helg

//Farmskan

Sköna Maj!

Sköna maj... välkommen, du är så efterlängtad! Vi har haft så sköna dagar men nu är långhelgen slut igen och det är dags att jobba igen. Visserligen bara fyra dagar till nästa helg men det hade varit gott med någon dag till. Idag säger jag också grattis till Lillebror (Lilla B) som fyller lite mer än "gubbe". Hoppas du haft en bra dag!
Stockholm bjöd på härliga upplevelser med Dottern och Jens. En fantastisk musikal "Book of Mormon", bra musik och härlig humor... grovt språk så man bör inte vara pryd (*ler*). Shopping bonanza, sånt som vi är så bra på, härlig mat på trevliga restauranger men också hemma hos Dotterns svärmor. Vi har helt enkelt njutit som bara den. Perfekt också att flyga upp, det sparar rejält med tid.

Hemma vid halv sju igår Valborgsmässoafton och då for vi ner till Pråmen med några vänner och käkade och skulle titta på brasan. Kan väl säga att den brasan behövde man vara sjukt snabb för att kunna se. Poooff sen var det över... ha ha ha. Lite kaffe och avec här hemma innan vi stupade i säng. Sen idag en extra dag vilket var skönt, ett besök hos svärmor som var på ett strålande humör... de dagarna är det riktigt roligt att besöka henne.

Stor-sonen och Tess kom en sväng och käkade lunch, hur gött är det inte att ha honom lite närmare hemma. Med lite tur blir det kanske permanent... blink blink

Nu skall jag slänga mig i soffan och vila sista timmarna innan jobbveckan startar
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0