Duchess topp

Dagen har varit röd! Var inte mycket som behövdes innan jag gick i spinn idag... Men jag försökte vara "pekpinnig" med glimten i ögat, gick nog sådär emellanåt. Men man behöver väl sådana dagar också. Om man aldrig är sur vet man ju inte hur det är att vara glad. Så klokt, så klokt, vem det nu är som hittat på det.

Hade en givande diskussion på middagen om matlådornas innehåll. Ullstorparen hade nämligen en matlåda som ingen av oss avundades... mos och rå kassler. Kollegan Håkan var då vänlig nog att förtälja honom hemligheten bakom ett godare mos eller duchess som det heter. Duchess tillagas av mos, ägg, lite mjölk och olja för att det skall gå lättare att spritsa ut. Man skall alltså spritsa ut en duchess topp och in med den i ugnen. Kollegan Håkan har varit kökschef så jag tror han vet vad han talar om men det känns som bortkastad kunskap på oss vanliga dödliga som satt där. Men man glömmer det aldrig från och med nu.



Snart i Ullstorparens matlåda... men stek kasslern för böveln! (*skrattar*)

Är otroligt glad att jag inte var med kollegorna som skulle på möte till Linköping idag. De tillbringade först hela förmiddagen på tåget dit, flera timmar försenade. Fick ställa in mötet, hoppa av i Linköping och på nästa tåg direkt hem igen runt lunch... trodde dom. För en timme sen var de fortfarande i Linköping och inväntade en buss. Heja, heja SJ!!!

Hörde på radion när jag körde hem att Pink väntade barn och blivit helt fanatisk på surt godis. Alltså jag är inte gravid men jag kan också bli helt fanatiskt sugen på saker. Igår satt jag hela vägen hem och försökte med telepati förmå maken att laga stekt potatis och falukorv. Grymt sugen på det var jag och eftersom maken ibland har telepatisk förmåga så blev jag allt lite förvånad när jag kom hem och det vankades köttbullar. Så idag tog jag det säkra före det osäkra och ringde upp honom innan. Så idag fick vi till det... mätt och belåten och med flera matlådor till jobbet i kylen. Mumma!

Imorgon drar jag igång med utvecklingssamtalen. Skall försöka vara grön då...

Cause you got to have faith!!  //Farmskan

17 dagar...

Hade en riktigt skön söndag igår, jag hann med allt möjligt tyckte jag. Först en sväng hos farmor som var glad som en speleman över de pyntade fönstren, julgranen och adventsljusen. Hon är så nöjd! Sen en sväng med goda vänner till Fårabäck där vi fick en guidad visning av deras nybyggda sommarstuga. Oj, så fint det blir... man får bara hålla i Ingvar lite när han försöker måla med sina "överblivna färger" (*ler*). Deras utsikt över havet är vidunderlig!

Sen framåt sena eftermiddagen en sväng på Julskyltningen i Kristianstad. De måste ha fått någon ny i styrelsen för Handelsföreningen för årets julskyltning var jättebra. En fin marknad inne på Lilla Torg och fullt med aktiviteter överallt för barnen. Riktigt mysigt att gå där inne. Maken spelade ju på Logen så jag smet upp där och drack lite glögg och tog en lussebulle, gäller att värma sig emellanåt. Gick också ut och in i affärerna utan att hitta det minsta lilla att shoppa, varken till julklapp eller till mig själv. Eller jo... jag hittade en klänning som slank ner i påsen och en almanacka. Men julklappar... nej, inte en enda.



Dagen avslutades med en middag på stan med Pia och Jan(a). Vi besökte Kristianstad Steakhouse som jag tycker har jättegod mat för en rimlig peng... eller vad säger du Jan(a) som fick nöjet att stå för kalaset? Trevligt var det i varje fall även om vi fick snabba oss lite för att inte fastna i det snöoväder (och åska!!) som rasade utanför restaurangfönstret. Snälla SMHI det är bara november!

Det var inte roligt att köra till jobbet i morse. Snörök och oplogade vägar, det gällde att hålla tungan i rätt mun som man säger. Tog nästan 1,5 timme att ta sig dit men det är ju bättre att ta det lugnt. Hem gick det dock bättre, då hade Trafikverket vaknat till liv och plogat undan bra, men det var underkylt så man fick ändå krypa fram. Vi skåningar är inget bra på att köra i snö.

17 arbetsdagar kvar och sen är det lite julledigt... 17 dagar! Pust, hur skall man hinna med allt man skall hinna med? En sak i taget får bli taktiken, man hinner det man hinner. Det är det jag mässar på jobbet nu också när vi har fullt tryck på alla fronter. Roligt som bara den men visst kan man känna sig otillräcklig.

Nej, nu skall jag gå ner och se om maken är vid liv. Han har varit hos doktorn idag och fick ordinerat vila och penicillin. Och det är nog det han lyder just nu

Jag vill också kyssa tomten  //Farmskan

Smart...

Idag är det första advent, magiskt hur snabbt tiden går. Trädgården har ett två decimeter djupt snötäcke och det är ju så man vill det skall vara i advent. Maken, som vurmar för fåglarna, har trädgården full av olika anordningar för fågelmat och vi har ibland hur mycket fåglar som helst. Men så ibland får man fara upp och jaga bort de äckliga kråkorna och kajorna... Inte söta alls och man tänker bara på Hitchcock när man ser dom



Kalaset avlöpte utan några större incidenter. Hade gjort 25 portioner ris men det visade sig vara i underkant så vi fick akut försöka fixa till lite pommes... Men det gick bra det också. Men man kan ju verkligen fundera över deras mätmetoder, eller också är vi bara storätare hela bunten. Maten blev i varje fall god men jag fick den inte så "såsig" som Modern. För lite grädde antagligen...

Dock har natten varit lite jobbig för mig och min magkatarr... men när man tänker efter får man faktiskt skylla sig själv. Vin, Päronkonjak och kaffe är inte precis det som de rekommenderar. Man skall inte heller äta så sent på kvällen och helst småäta över hela dagen. Jodå så att... smart! Får försöka vara lite bättre idag och hoppas på något fler timmars sömn i natt.

Idag blir det en tur till farmor Signe, skall se om hon fått upp sitt julpynt innan eftermiddagens aktiviteter. Skall försöka få tag i en almanacka också. Tror faktiskt inte att jag klarar mig med bara den digitala... jag är lite gammalmodig även på den punkten nämligen...

Kompisen Lena och hennes katt julpyntar också



Och genast blev jag påmind om att jag skall gå in och mata grannens katt...

Jag skulle andas i det tomrum som blev över...  //Farmskan

12 timmar

12 timmar... så länge sov maken inatt. Han somnade på soffan mitt i Skavlan och missade den underbare Robbie Williams och sen väckte jag honom vid 9 i morse. Helt amazing... undrar om han är sjuk eller nåt. Får nog skicka honom till doktorn och ta lite prover. Mysfrukost och sen var det dags att börja pyssla inför kvällens kalas.

Så nu är kycklingen brynt och dukning och städning avklarad. En tvätt skall hängas och sen borde jag nog ta itu med lite strykning också... får väl se om jag orkar. Gästerna dyker upp vid 18-tiden... om de inte snöar inne förstås, det faller en del. Lill-sonen med sällskap (4 extra gäster) kommer också en stund. Roligt!

Har ägnat mig en stund åt att göra en Christmas-list i Spotify som kan rulla lite ikväll. Vad det finns mycket bra julmusik! En favorit är förutom Gloria Estefan denna goa låt



Skall göra en ny rätt idag som vi fick smaka uppe hos Modern förra helgen. Hoppas det smakar lika gott när jag gör det själv... hmmm. Imorgon är det 1:a advent och maken skall spela inne på logen. Själv skall jag åka ner till Fårabäck och se hur det blivit i parets Malms sommarstuga, om mina rekommendationer kring färger och tapeter blev så bra som jag hoppades. Sen på kvällen blir det middag på stan med Pia och Jan(a)

Undrar om man kan önska sig något bra till julklapp... //Farmskan

Something?

Så snygg, så bra... så Robbie. Underbar i Skavlan ikväll



Ser fram emot helgen  //Farmskan

G duger

Ny lyser det jul i alla mina fönster... känns så himla mysigt att få upp alla stjärnor och ljusstakar. Nu blir det lite enklare att stiga upp på morgnarna och härda ut i novembermörkret. Och snart är det vintersolstånd och då blir det vår igen... ner med ljusstakar och upp med påskris.

Årets första julskiva startades idag... några dagar tidigare än 1:a advent. Och givetvis var det vår favoritskiva framför alla andra julskivor. Gloria Estefan... underbar!



Glömde ju berätta för er att jag lyckades med det smått otroliga konststycket att få G på min tenta. Ni vet den jag hastade igenom på grund av brunchmöte och teater. Det var inte många poäng över men ett G är ett G så jag är verkligen jättenöjd. Däremot tror jag att jag kommer att kontakta skolan imorgon och höra om jag kan hoppa över den delkurs som löper just nu. Matematisk statistik... verkligen inte min grej och just nu är det så otroligt mycket annat så jag får nog känna min begränsning.

Det var riktigt kul att komma till Älmhult idag, känns som om man inte varit där på hur länge som helst. Någon som påpekade det också om undrade om jag slutat... Nej, men jag undrar faktiskt själv ibland. Har varit mycket planeringar, workshops och pannan i djupa veck ett tag. Så även om det var snö och modd på vägen så var det gott att vara där idag igen.

Dottern har idag börjat jobba i packeriet på Lyckås - Nyskördade morötter. Glad som en speleman över att ha fått jobb även om det är ganska enformigt. Här skall sparas pengar till en resa. Skönt att det har löst sig.



Det där med semester är överskattat tycker jag... NOG NU!!

//Farmskan

35 + moms

Äntligen hemma i mitt enkla chateau! SJ hade en bra dag så jag var bara försenad cirka 20 minuter och det är ju ingenting... Fick dessutom sällskap av min söta svärdotter som hoppade på i Mjölby så resan gick fort och lätt. Maken och Dottern hämtade för säkerhets skull upp mig i Hässleholm, ja man vill ju inte riskera att sitta en timme på spåret i Karpalund igen.

Stockholmsdagen har varit bra. Förmiddagens möte var riktigt, riktigt bra... här har vi nog något vi kan bygga vidare på. Satt sen fast i ett telefonmöte någon timme innan avgång, men allt som allt väldigt trevligt. Hade ju också den otroliga turen att bli uppgraderad på hotellet och få värsta sviten för halva kostnaden mot ett normalrum. Ibland ler solen lite extra

Och förresten... det är ju min födelsedag idag. Hurra! Hurra! Vill passa på att tacka för alla gratulationer via SMS, telefon, mail och FB. Hur mycket?? 35 + moms ungefär. Kompisen Manne var här när jag kom hem och hade köpt en jättesöt tomte till mig och maken hade hittat exakt rätt Stelton korg... så jag är mer än nöjd med min dag. Blir väl lite kalasfirande på lördag men först skall här adventpyntas.



Ha en skön onsdagkväll... missa inte upplösningen på Brottet!

//Farmskan

Lite som ketchupflaskan

Gårdagskvällen spenderades tillsammans med hela gänget på restaurang Pastis i centrala Köpenhamn. En otroligt trevlig restaurang med helt fantastiskt god mat. Hit rekommenderar jag alla besökare att gå om man vill äta och dricka gott... Dock blev det ingen sen kväll med tanke på att det var jobbedag idag igen.

06.15 ringde telefonen på mitt rum
- Ehh, hallå svarade jag sömndrucket
- Your taxi's here
- What?
- Your taxi's here
- What taxi??
- You ordered a taxi for 6.15...
- Yes, yesterday evening...
- Oh, sorry I wake you up

Inte konstigt att gårdagskvällens taxi aldrig dök upp... borde anat oråd! Istället fick jag klarvaken efter denna väckning äta frukost med 73 kineser på gruppresa. Dessa små människor kan äta. Har mött ett sådant gäng en gång tidigare när jag var i Tyskland och det var precis likadant då. Dessa människor kan äta!

Workshop hela dagen med bra diskussioner så klockan två när vi slutade var man rejält trött i huvudet. Fick skjuts till Kastrup där jag skulle ta flyget till Stockholm. Usch, det var ingen trevlig flygresa alls... jätteblåsigt och rejält bumpigt när vi skulle landa. Jag som inte gillar flyg hade en tuff tid... men ner kom vi och nu sitter jag här på Freys hotell och väntar på en kollega, Johanna. Tidigt morgonmöte imorgon och sen tåget (japp, jag vågar chansa!) hem imorgon eftermiddag och sen är det slut på flackandet för denna vecka.

Sa jag att jag blev uppgraderad till sviten... jodå så att...

Varför kommer allt på en gång?? Först ingenting, sen ingenting och sen allt?

//Farmskan

Richmond Hotel

Jäkla, jäkla SJ... hur svårt kan det vara att köra ett tåg mellan Kristianstad och Malmö?? Någon gång borde man väl ändå lyckas att manövrera detta. Men icke... 07.23 skulle tåget lämna stationen i Kristianstad, och jag hade stämt träff med min kollega i Malmö kl. 08.51 för vidare avfärd mot Köpenhamn.

Pling plong... tåget har tekniskt fel men lokföraren jobbar på det
Pling plong... nu har vi löst problemet och kör så fort lokföraren startat upp
Pling plong... nu väntar vi på signal att få köra, det är flera tåg framför oss
Pling plong... nu tar det 8 minuter till, det är växelfel i Önnestad

07.56 lämnar tåget stationen och jag har bett min kollega att stanna i Hässleholm för jag känner att det är säkrast att stiga av där och åka vidare med bil.

Vi kom till Karpalund. Totalstopp mitt på spåret

Pling plong... vi måste vänta på grön signal
Pling plong... vi väntar på ett mötande tåg sen får vi köra

08.46 kommer tåget äntligen in till Hässleholm och tro nu inte att de stannar vid närmsta perrong till stationen. Nej, nej, nej... de kör glatt förbi och parkerar så långt bort man kan komma så att alla får springa halvt ihjäl sig tillbaka till stationen. Jäkla, jäkla SJ.

Så jag och kollegan sladdade in på parkeringen på kontoret i Köpenhamn i sista minuten. Typiskt! Men allt går och vi har haft en bra dag med alla kollegor från resten av länderna. Både roligt, spännande och nyttigt på samma gång... lite som ett Kinderägg 



I still want it!!  //Farmskan

Oj oj oj vad bra!!

Gårdagskvällens konsert med Björn Skifs var helt otroligt bra. Jag var så hes när jag gick hem så det knappt gick att höra vad jag sa. Det publikvrål som drog igång när han sjöng de första takterna av "Hooked on a feeling" går ej att beskriva... Ståpäls! Men allt var helt fantastiskt... dekoren, dansarna, musikerna och låtarna! Jag njöt i fulla drag av den gamla godingen



Att sen karln är helt konserverad och lika snygg som förr är bara ytterligare plus (*ler*)

Innan kvällen hade vi en mysig dag med Modern och Rolf (lille vännens namn...). Långfrukost med mycket prat, en liten kort promenad bort till affären, sen lite sill och ägg till lunch innan det var dags att börja göra sig i ordning. Innan konserten började bjöd Modern på middag på Halta Lottas Krog, en perfekt födelsedagspresent! Vad ska man med fler prylar till...

Idag for vi hemåt igen efter frukosten och gjorde en snabb visit inom till farmor Signe. Allt var bra som vanligt och hon satt och tittade på skidor när vi kom. Som vanligt jätteglad över att maken var med. Hon, precis som oss andra, längtar nu efter att få sätta upp ljusstakar och stjärnor. Hoppas vi kan få till det i slutet av veckan. Innan dess blir det svårt för nu väntar två dagar i Köpenhamn och sen direkt därifrån till Stockholm på onsdag. Har suttit en stund och förberett mötena och hoppas på att det blir bra dagar.

Nej... tillbaka till väskan och packningen.

Jag är äntligen vaken, ser att tiden är mogen
Jag står härdad och naken, jag får akta mig noga
Nu vaknar lustarna till liv igen, det är nu det händer, äntligen
Min tid är kommen nu så AKTA DIG!

//Farmskan

Trendspaning

Fasen vad tiden går... man hinner ju knappt blinka innan veckan är slut och helgen kommer igen. I torsdags när vi vaknade av väckarklockan var det svart ute och vi var sega både jag och maken. Hans kommentar var så skön
- Lika bra att gå upp, det blir nog inte helg idag ändå...

Hade en bra torsdag på jobbet, det var lite av en städ och rensdag också. Saker som jag bara lagt på hög och "ska ta hand om senare" ni vet. Men några möten som blev inställda gjorde susen och så var högen borta. Great! På kvällen kom en decimerad styrka av gamla tjejgänget hem på lite käk och småprat. Grahnskan var där och det var så roligt att träffa henne... händer inte så ofta nu när hon har alla djuren att mata, avla på och sköta om.

Och sen var det fredag och dags för en heldag i Köpenhamn. Dottern var snäll och skjutsade mig in till stationen. Egentligen var det maken som skulle gjort det men han mådde inte så bra efter gårdagskvällens turné med jobbarkompisarna... Tog tåget ner och det stärkte bara min uppfattning om att det är inte rätt fortskaffningsmedel för mig. Skulle aldrig kunna pendla med tåg... så stökigt, så mycket folk, så i otid, så mycket signalfel och annat bråte... Nej, det får helt enkelt bli bil i fortsättningen också.

På tåget fick jag sällskap av två tonårstjejer som satt och diskuterade. Det är i och för sig rätt roligt... de diskuterade om ett gräl mellan den ena tjejen och hennes mamma. Mamman var förbannad för att dottern hade spenderat 2.500 kronor på mindre än en vecka, på bara skit. Och tjejen tyckte det var mammans fel att hon gjort det för det var ju hon som gav henne pengarna... Underbar logik.

Men till Köpenhamn kom jag och mötte upp med tre kollegor och sen var det Trendspaning hela dagen med Kairos Future. Vi fick lära oss allt om hur Öresundsregionen förväntas se ut och fungera år 2025. Så om ni har några frågor kring det så har jag nu alla svaren (*skrattar*)

Och nu är det natt och jag sitter i moderns extrarum och bloggar, maken snarkar bredvid mig och Modern och hennes lille vän småpratar trevligt i rummet bredvid. Vi har ätit lite gott och imorgon väntar konsert med Björn Skifs på Skandinavium. Köpte ju biljetter redan i våras så det känns verkligen som man har väntat länge på något riktigt gott... har ju fått bra kritik också.

Nej, nu får jag nog också ta och krypa ner under täcket så man är pigg till imorgon

Suddenly the world seems such a perfect place
Suddenly it moves with such a perfect grace
Suddenly my life doesn't seem such a waste
It all revolves around you
COME WHAT MAY!

//Farmskan

PS! Tack Maya... jo allt är bra. Skönt att höra att du är pigg igen! Kram

Tomt och tyst

Lika fullt av folk som huset kan vara ibland, lika tomt och tyst är det emellanåt. Idag är hela gänget spridda på olika håll och jag är "home alone". Känns ganska skönt att få vara själv med sig själv ibland och bara låta tankarna löpa fritt.

Hade bra dagar med säljgänget och igår eftermiddag efter den avslutande lunchen for jag ner till nya kontoret i Lund. Så himla fint det var... lätt avundsjuk blir man (*ler*). Ett bra möte där vi gick igenom planering och agenda inför Köpenhamn träffen i nästa vecka. Ser fram emot de dagarna som bara den... hoppas på mycket diskussioner. Över huvud taget är det mycket som rör sig just nu och man får hålla sig i ledstången för att inte ramla av.

Igår kväll hade vi "reunion" med gamla Högskole-gänget som jag läste Ledarskap med. Vi träffas ett par gånger om året och snackar skit och kollar hur läget är. Lite pepping och coachning och glada skratt. Igår träffades vi på Bishops Arms, där jag aldrig hade varit förr. En riktigt trevlig pub må jag säga och god mat. Vi fick lyssna på Patriks bergsbestigaräventyr på Mont Blanc, Maritzas vinst i Bästa innovativa företag och bara ha en skön och avslappnande kväll.

I helgen är det äntligen dags för oss att se Björn Skifs showen. Känns som om det var jättelängesen vi köpte biljetterna... men som sagt i helgen smäller det. Skall åka upp och bo hos Modern samtidigt och göra det till en liten långhelg. Hoppas få träffa hennes nye vän i viken också... spännande värre!

Livet går upp och ner, ta tillvara på glädjeämnena så du kan hantera nedgångarna.



Inget... men det rimmar på Lotto

//Farmskan

Elise Farm

Mitt inlägg kommer idag ifrån Elise Farm, någonstans mitt i Skåne i närheten av Ringsjön. Här är vi iväg ett helt gäng från säljavdelningen för att få ihop handlingsplanerna. Pannorna i djupa veck alltså. Har ett jättefint rum, tyvärr ganska kallt och med en viss avloppslukt (och det är inte jag...) som jag hoppas att de nu lyckats råda bot på med lite vatten. De påstod nämligen att det berodde på att vattenlåset torkar igen. Kanske, kanske inte...

En gemensam aktivitet har också genomförts idag och det var att skjuta lerduvor med hagelbössa... OMG! Killen som var ledare för denna aktivitet var klädd som för världens fågeljakt på den engelska landsbygden och han ville verkligen visa oss hur duktig han själv var och kastade upp lerduvorna över huvudet på sig själv och sköt. Kändes sådär säkert när man stod där med lerduvestoft i munnen. Och träffade han inte så jagade han den stackars lerduvan över åkern och sköt vilt... lätt okontrollerad och något besatt. (*skrattar*)



Skulle gjort som i gårdagens avsnitt av Starke man... klättrat på ölbackar.

Nu är det dags för lite käk... ha det!!  //Farmskan

Fathers day

Har precis avnjutit en sån där typisk söndagmiddag med stek, potatis, brun sås (med mycket grädde... dock inte en liter som vissa har) och lite tillbehör. Riktigt, riktigt gott och speciellt Dottern som kommit hem från USA njöt i fulla drag. Hade bjudit hem Paps och Babs, tänkte det var trevligare än att köpa en slips. Hoppas Paps tyckte det samma. Happa Fathers Day!!



Det har varit en sån där ruggig, regnig söndag annars så man har mest suttit inne och kurat hela dagen. Inte ens hunden vill vara ute. Annars har jag lite rester kvar att fixa innan trädgården går in i sin vintervila. Men det kommer kanske fler dagar framöver.

Egentligen borde jag sätta mig med min statistikbok och försöka nöta in formler och beräkningsexempel... men jag orkar faktiskt inte just nu. Tror jag ställer mig i duschen istället och sen blir det till att packa övernattningsväskan för några dagar med Säljgänget i Höör.

Idag har jag och maken haft en djup(?) diskussion huruvida japanerna flyger över Stilla havet eller över Europa när de skall till USA. Diskussionen var bitvis inte särskilt intelligent, det var liksom på nivån om jorden verkligen var rund eller om den var precis som världskartan på bild att man måste vända i ändarna. Ungefär så... och ändå kom vi liksom inte riktigt fram. Blev mycket googlande och då hamnade vi på en Fiji-sida och där fastnade vi i de vita sanddynorna och kristallblåa havet... Dit går resan! Åt öster eller väster spelar ingen roll.

Bäst idag... fick tag i stor-sonen som jag inte snackat med på länge. Lite Skype är allt som behövs för att få ett modershjärta att slå i glädjetakt.

My love for you is even stronger  //Farmskan

Munhuggning

Måste bara göra ett snabbt inlägg... precis hemkommen från ett besök hos farmor Signe. Blev ju inget förra helgen så hon satt spänt väntande när jag kom. Hon älskar att munhuggas lika mycket som jag och jag tror hon njuter av det.

- Nu kommer hon... det är 14 dagar sen du var här
Skönt att vara efterlängtad (*ler*)

Paps och Babs var också där och hade dukat upp med pepparkakor, choklad och lite dricka. Och munhuggandet började direkt
- Ta en pepparkaka för all del så du blir snäll...

Jag berättade för henne att vi varit i Tyskland förra helgen
- Vad gjorde ni i Tyskland
- Ja... köpte lite vin och öl
- Körde ni ända till Tyskland för att köpa vin och öl??
- Ja, det är himla billigt där
Gesten med handen snurrande mot huvudet visade vad hon tyckte om det

Hon hade varit lite hängig i veckan med huvudvärk och problem med magen / gallan
- Du kanske inte skall äta äpple... jag kan nämligen inte göra det, jag får ont i magen
- Får du ont i magen av äpple
- Ja, jag känner av det i gallan
- Du kan inte äta äpple men du kan köra till Tyskland för att köpa vin?
Gesten med handen snurrande mot huvudet visade vad hon tyckte om det

- Du kanske skall följa med mig på massage
- Går du på massage
- Ja, det är jätteskönt
- Prova att kratta lite löv istället så får du massage...
Gesten med handen snurrande mot huvudet visade vad hon tyckte om det



Jag älskar min farmor över allt annat!

//Farmskan

Resurspoolen

Fredag, fredag... och bara två dagar kvar till måndag. Tjohoo... (*ler*)

Har precis krängt i oss lite grillade revben, potatissallad, grönsaker och vitlöksbröd... och så lite rött till det. Härliga fredag säger jag bara. Bästa dagen på hela veckan. Huset är befolkat med två ungar och en hund dessutom så det är gott att leva. Och hunden gillade också grillat...

Såg ni Starke man i söndags? Mycket snack om något som hette Resurspoolen och som bestod av ett gäng arbetslösa ungdomar som fick utföra jobb åt tjänstemännen i kommunen. Riktigt kul avsnitt... Och ännu roligare blev det i veckan när jag ringde en gammal kompis som jobbar på kommunen. Ringde henne för att höra var man skulle anmäla sig om man ville sätta upp sig som timvikarie. Det var tyst en kort stund sen säger hon
- Lova att inte skratta nu.... men det heter Resurspoolen (*gapskratt*)

Så nu ser jag framför mig hur Dottern går runt i någon trädgård och plockar mördarsniglar eller springer med en stegräknare på ett löpband.

Igår bestämde jag mig också för att hoppa på nästa kurs på Högskolan i varje fall... jag ger det en chans. Får väl hoppa av senare om jag inte fixar det. Tack Johannes för pepping. SÖT! Denna helgen blir lugn till skillnad från förra där det var full rulle. Blir endast ett besök hos farmor Signe imorgon och sen skall jag bjuda far min på middag på söndag tänkte jag. Hellre det än en slips.

Just nu har jag denna låten på huvudet



Ha en skön helg! Det skall jag...  //Farmskan

PS! The best thing about me is you!

Vad hände med sillen

Minns ni makens och mitt besök på Ovesholms julmarknad? Där vi hittade en massa godsaker att ha på julbordet, bland annat en riktigt god inlagd senpassill... den finns inte mer. Dottern hittade den och hade på mackan.
- Vem är så jäkla dum att man har julmat i kylen redan nu??
Och det är ju helt rätt, vem är så jäkla dum! Vi uppenbarligen... 

Imorgon har hon fått jobb igen på Posten, hon får ju timmar där när de har behov. Skönt... pengar behövs ju. Idag har jag utnyttjat hennes arbetskraft för städning och lite tvätt. Jag är nöjd och hon är nöjd (tror jag...). Problemet är att hon saknar F-skattesedel så det får bli lite dunkel betalning (*ler*). Ser det som en förlängd veckopeng ifrån ungdomen när de städade sitt rum.



Just nu sitter jag i valet och kvalet om jag skall fortsätta in i nästa kurs på högskolan eller jag helt enkelt skall kasta in handduken. Hmmm... känner mig så velig. Har försökt att bläddra igenom boken för att försöka känna in stämningen men den kommer inte. Känns övermäktigt faktiskt. Bestämmer mig imorgon.

Maken är iväg på sin dubbning och har låtit hälsa via dottern att "jag skulle lämna dörren öppen"... vad tycker ni? Fast det kanske är lika bra att redan nu börja lyda min herre och master.

Kan man verkligen kalla någon Herr Gårman ostraffat?

//Farmskan

Från bror till syster

Såg ni serien Bortskämda ungar som började på Svt 1 igår? Herregud säger jag bara... jag har curlat i mina dar, jag har hämtat och lämnat men aldrig, aldrig att det gått så långt som det de visade igår. Och det värsta är att det är ju inte ungarna det är fel på, det är ju föräldrarna!! Maken satt i exakt fyra minuter och tittade sen fick han spelet och blev så förbannad att han var tvungen att gå därifrån. Men eftersom jag var full av positiv energi från min härliga måndag satt jag lugnt kvar... Programmet var både roligt och tragiskt på samma gång.

Glömde ju säga GRATTIS till lill-sonen som äntligen, efter mycket möda och mycket besvär, klarat sin Anatomi-tenta. Nu är han i fas och kan med alla tentor fixade gå in på tredje terminen. Snart är brodern en syster... Du är bäst hjärtat



Har precis fixat ett nytt CV till dottern som letar jobb med ljus och lykta. Har ni tips eller idéer så vet ni var ni skall ringa. Alla tips emottages med tacksamhet

Imorgon är det dags för maken att dubbas upp till tredje graden. Är man inte stolt så säg! Egentligen är det ren och skär avundsjuka. Jag vill också dubbas, bli lady Färm av femte graden, klä mig i lång klänning och diadem... tänk va! Men man får nöja sig med att se på honom med stolta ögon istället. Min man, sir Väs

Bjuder på en gammal goding som är lika bra nu som då!



//Farmskan

Underbara måndag

Idag har jag haft världens bästa måndag på mycket, mycket länge. Jag har fått sitta en hel dag, andäktigt lyssnande på min stora föreläsarfavorit Christer Olsson. Han har haft en heldag med alla ledare på jobbet så man kom riktigt nära och fick många bra och användbara sanningar. Han är så jäkla bra!!



När han säger saker så blir det så uppenbart hur mycket sunt förnuft som ledarskap och medarbetarskap egentligen handlar om, så det nästan blir pinsamt att sitta där och känna att man inte fattar det själv. Enkla förklaringar som man kan relatera och hålla sig till. Inget krångel... Underbart! Jag är så tacksam över att vi fått denna möjligheten, för det är verkligen en möjlighet som du själv väljer vad du vill göra av. DITT personliga val

Helt enkelt euforisk känner jag mig nu!

Ikväll skall jag bara sitta här i soffan och småle...  //Farmskan

Spamalot

Började dagen med en underbar brunch hos goda vänner... det finns sämre sätt att börja en söndag. Ägg, sill, köttbullar och prinskorvar. Varför är det så mycket godare att bli bjuden på frukost än att fixa den själv. Märkligt.

Direkt efter for jag hem och gav mig på "jävuls-tentan". Det var snabba puckar som gällde... den öppnade 11.00 (och då befann jag mig på brunch) och stängde 14.00 (när jag är på väg till Malmös Nöjesteater). Inte så mycket tid att vinka på med andra ord. Är det mig eller mina prioriteringar det är fel på?? Nja, i detta fall tror jag faktiskt att jag prioriterade helt rätt.

Tentan kändes OK, jag skrev på allt och så... och nu är det väl bara upp till min lärares goda vilja att bedöma huruvida jag var tillräckligt noggrann i mina analyser. Den som väntar får se!

Strax efter 13 mötte vi familjen Malm i Tollarp och sen bar det iväg till Malmö och Nöjesteatern för att se Spamalot. Gud vad jag har skrattat... pjäsen har ingen som helst röd tråd utan är bara ett virrvarr av snabba repliker och roliga figurer. Johan Glas och Hipp Hipp killarna är riktigt roliga, Kim Sulocki är ju alltid jättebra... så helt enkelt: Gå och se den!!

Nu skall vi pusta ut en stund i soffan innan det är dags att ge sig på jobbveckan



Always look on the bright side of life...  //Farmskan

Bordershopping

Lördag morgon (eller söndag egentligen för det är röd dag) och vad passar bättre än en resa till Bordershop med Nisse och Rita. Prick sju gled de in på uppfarten och sen bar det iväg. Gick hur smidigt som helst att ta sig dit. Vi hade tur med färjan och slapp vänta och den nyinköpta BroBizzen fungerade utan problem. Sprang på darling Bottan och hennes Pigge på båten, de hade åkt med Bromölla Buss. Det är faktiskt också ett alternativ, det är mest friheten att kunna åka när man vill som jag gillar med bilen.

Sen började det stora shoppingracet. Vin, Whiskey, Julsnaps, Glögg, Julöl och Cider... allt ner i vagnen på 45 minuter och sen stod vi i kassan. Vilket kundvagnsrally... Så efter en timme var vi på färjan igen, som sista bil in. Effektivitet in absurdum.

Stannade och käkade lite på vägen hem och nu har vi precis lastat av allt och druckit en god kopp kaffe. Maken har lagt sig på soffan för att vila. Vet inte om det är smakproven från Bordershop och öldrickande som är det som tröttat ut honom eller det bara är hans envisa förkylning. Tror faktiskt på det sistnämnda... blir en lugn kväll i soffan tror jag.

Morgondagen startar med brunch och sen är det dags för tentan klockan 11.30. Jag bävar!! Okunskap i kombination med omotivering är inget bra. Jag skall i varje fall göra den sen får det gå hur det vill. Funderar faktiskt på att släppa resten av kursen sen och kanske återta den nästa år. Mycket annat på gång också och tyvärr hinner jag inte allt jag vill göra. Men sen gillar jag ju inte att banga ur... usch jag vet inte.

Efter tentan är det i varje fall lite skoj på gång. Då åker vi till Malmö och skall se showen Spamelot. Skall bli riktigt, riktigt roligt. Härliga härliga helg!



Håll tummarna för mig imorgon  //Farmskan

Lätt panik

Nu är det fredagsmyyyyyssss!!

Och Ja... jag skall äta lite mat först. Maken har fixat lasagne och den doftar ljuvligt i ugnen. Han slutade tidigt idag, dag före helgdag. Det fenomenet (underverket?) har vi inte på mitt jobb tyvärr. Men vi har å andra sidan en massa andra bra saker.

Lätt panik har jag haft på jobbet idag. Hade jobbat i två dagar på en presentation som jag skulle visa för ledningen. Tror ni att den fanns på datorn i eftermiddags? Nejdå... helt borta. Jag trodde jag skulle gå upp i atomer... hur kan en fil bara försvinna?? Som tur är har vi en helpdesk som är ganska lugna och som kunde hjälpa mig att återskapa datorns status från igår och där, pang, dök filen upp igen. Jag tackar högre makter... och Logica.

Vi hade också en djup diskussion om huruvida det var skönt eller ångestfyllt att barnen flyttade hemifrån. Jag hävdar att det är ganska skönt när man väl vant sig, man slipper tjat, man slipper oroa sig för deras uteliv och man får en annan relation när de väl kommer hem. Visst... det är tyst och ödsligt och man behöver helt plötsligt lära känna sin partner igen. För nu finns där ingen annan att prata med och det gäller att man hittar tillbaka till den där två-känslan. Ja, det är lite tudelat det där med att ungarna blir stora.

Ikväll är det bara jag och maken hemma, dottern skall på någon överraskningsfest med sina kompisar. Det tillfälliga jobbet på posten är över för denna gång. Kanske blir det något även framåt men hur som helst så gäller det att ställa sig i kön hos A-förmedlingen och söka alla jobb som finns för... pengar är ett måste om man ska överleva. Vuxenlivet kan vara tufft.



Imorgon är det Bordershop och sen på söndag.... tenta och teater, fast inte samtidigt

//Farmskan

Inne eller ute?

Besök i stugan

Lill-sonen och söta svärdottern har varit hemma en sväng men har nu precis åkt iväg med makens bil. Han får äran att köra deras Volvo till jobbet imorgon. Verkar vara helt OK förutom att man måste öppna passagerarsidan och krypa in och dra upp knappen. Men maken är ju vig...

Så ikväll har det varit fullt i huset och jag kompenserade dagens lunchsallad med att äta en rejäl kebab ikväll istället. Fantastiskt klokt beslut



Just nu retar vi (eller larmet snarare) gallfeber på Dottern. Vi har nämligen kopplat larmet till ringklockan så när man öppnar dörren plingar klockan. Vi tycker det är jättesmart för man hör ju om någon kommer även om man befinner sig i källaren till exempel. Dottern däremot tycker detta är sjukt irriterande. Och betänk att hon bara varit hemma i drygt ett dygn...

Maken har varit ute och vänt i garaget några gånger och till slut hör man ett ilsket vrål
- Bestäm er för helsike att antingen vara inne eller ute!!!



Welcome home, great to have you back!  //Farmskan

Hölamannen...

Precis hemkommen ifrån två mycket inspirerande dagar med mitt gäng i Stockeboda. Blev avsläppt uppe i byn där maken stod och väntade. Han såg lite finurlig ut...
- Kom och titta vad jag hittade sa han
- Vadå?
- Ja, öppna dörren och kolla
Och det gjorde jag och fick världens chock!!! Dottern...
- Men du skulle ju inte komma förrän den 10:e!
Och så bölade vi lite... jäkla unge och luras på det viset!

Men ack så skönt att äntligen ha henne hemma igen (minns nu dessa orden när jag efter tag svär över att bredbandet är segt...)

Dagarna i Stockeboda, om vi skall återkomma till dom, var fyllda med bra diskussioner, skratt och "dagarna som är dagarna". Vi lyckades med det jag hade föresatt mig, att komma därifrån med en framtidsvision och en plan på vad som egentligen är viktigast att göra för att nå målen. Och i vilken ordning vi bör göra det. Så jäkla nöjd är jag. God mat har vi också fått så jag såg ut som Barbamamma när jag kom hem...

Igår kväll efter middagen så hade vi en aktivitet, vi skulle ut och lösa en mordgåta. Två och två fick vi först höra en historia och en bakgrund till mordet och sen fick vi ge oss ut i natten och lyssna på ledtrådar. Riktigt spännande och inte så lätt faktiskt. Man kunde också köpa extra ledtrådar men då riskerade man ju att förlora om någon annan löste det utan ledtrådar.



Och givetvis var det Fritz som var mördaren, eller Fritz alter ego egentligen som hette Hölamannen. Och givetvis vann jag (tävlingsinriktad? jag?) även om andra hävdar motsatsen. Just det att vi hade lagt till "alter ego" tycker jag är det som fäller avgörandet i vår favör.

Men det viktigaste är faktiskt INTE att vinna utan att de andra förlorar!

Imorgon är det Älmhult igen och jag skall upp på jobbet och hjälpa någon upp ur den röda lådan. Max en dag får man sitta nämligen. Men ikväll.... massage och pussa på dottern.

//Farmskan

Vad hände?

Skulle det inte bli ljusare på morgonen nu när vi skruvade tillbaka klockan? Fanns inte ljus nära när jag for till jobbet i morse kan jag lova. Och inte när jag åkte hemåt heller... Detta är den värsta tiden på hela pendlaråret. Men ett par veckor till sen kommer ljusstakarna upp i fönstren och sen vänder det igen. Måndag var det i varje fall hela dagen...

Blir en spännande start på veckan. Imorgon åker jag med mitt gäng på planeringsdagar. Det händer inte så ofta att vi får chansen att åka hela gänget så jag ser fram emot dagarna jättemycket. Hoppas vi kan vända på många stenar...



Jag älskar logiken i den här meningen:

Teorin säger att 95% av alla observationer från en normalfördelning faller ±2 sigma (egentligen ±1,96). I detta fall är 95% av observationerna mellan 150 ± 10 och då är alltså en standardavvikelse ungefär lika med 5... Jo, men det fattar ju vem som helst!
HJÄLP!!!!

Nu lite plugg och så hörs vi igen på onsdag kväll... tjingeling  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0