Teflonhjärna

Startar med ett stort GRATTIS till Manne på,födelsedagen. Ses imorgon vännen!!!
 
Jag har just nu världens mest oorganiserade kalender... och jag vet egentligen inte varför. Jag brukar ha stenkoll på det mesta, var jag skall vara och när, vem jag ska träffa och så vidare, men nu... kaos. Kollegan Magda skrattar lite lätt, men jag tror hon också tycker det är lite stökigt emellanåt. Igår kväll när jag kom hem upptäckte jag att jag skulle vara i Helsingborg idag på morgonen... och datorn låg i Lund så det blev en liten omväg. Suck! bara att ta nya tag!
 
Kaos är det just nu också i lägenheten, lådor staplade på varandra och tomma hyllor och väggar. Men det går framåt och maken är nog den som jobbar på mest... som vanligt. Men han är glad och nöjd ändå för han har fått ett nytt förråd / skjul till släpet... 
 
 
Inte riktigt klart på denna bild, men nu... 
 
Valborgsmässoafton och vi är installerade för en långhelg i stugan... ni vet den mymålade och pimpade stugan (*ler*). Som jag sagt tidigare så är jag så nöjd, och det är skönt att det jobbet är gjort nu innan sommaren kommer så man slipper att göra sånt på semestern. Nu har vi precis ätit en god middag och funderar på om vi ska gå ner till någon brasa eller inte. Blir nog inte... Man blir lite slö efter maten. 
 
Man får lov att vara slö... har jag hört
//Farmskan

Fina fisken

Så jäkla nöjd...


//Farmskan

Full rulle

Nu går det undan i stugan... igår installerades en värmepump, så nu blir det lite go (och billig) värme. Sen kom också målarna och drog igång med målningen av huset. Så jäkla duktiga är dom och det blir hur fint som helst. Får lägga upp lite bilder när de är klara.
 
Hade en väldigt bra dag igår på jobbet och det var med go energi i kroppen jag tog helg. Sådana dagar gillas skarpt! For direkt ut till stugan och avslutade dagen med lite grillad korv i bröd och skön fredagsmys. Sen idag har det varit full rulle med hämtning av flyttkartonger (japp, nu får vi lägga lite fokus på packning), lite inköp av utekrukor och snygga växter och sen en härlig eftermiddag i trädgården. I strålande solsken också, riktigt varmt har det varit idag, näst intill sommarvärme. Något tidigt kanske...
 
Ikväll blir det soffhäng... solen tar och imorgon bitti klockan 7 är målarna här igen.
Hej och hå!
//Farmskan

Virrpanna

Har haft två härliga dagar i Skanör med "mitt" gäng. Anlände till ett litet mysigt hotell vid lunch igår och åkte hem idag igen efter lunch. Fantastisk mat (som det alltid är när man är borta på konferens) och fina rum med utsikt över havet och Öresundsbrun. Mycket trevligt! Och vi fick hur mycket som helst gjort som jag ikväll redovisat för tjifen och fick tummen upp. Bra där allihop, nu kör vi!
 
Farmskan virrpanna skulle också ikväll klippa sig och parkerade därför bilen i stan. Tyckte när jag steg ut att den stod inte så bra så jag skulle bara hoppa in och köra framåt en liten bit. In med väskorna igen och skulle ställa dem i sätet medans jag körde fram och då tappade jag nyckeln... som försvann. Panik! Hittade inte nyckeln hur jag än letade överallt på golvet och i sätet. Stoppade en liten farbror och bad om hjälp och han låg och ålade både i baksätet och där fram för att hitta nyckeln men nej, den fanns bara inte där. Ja, det var ju bara att säga att "jag får ringa maken så får han komma med reservnyckeln och så får bilen stå olåst"... Tackade den lilla farbrorn som för säkerhets skull också krupit under bilen och tittat och skulle ta upp telefonen och ringa maken. Då ligger nyckeln i väskan... den har alltså inte ramlat på golvet utan i väskan som stod på sätet. Ridå! Pinsamt!
 
Jag sa inget till farbrorn...

Så nu är jag i varje fall klippt (ytterst lite, syns knappt...), fast jag vill ju låta det växa lite till i varje fall. Vi har också fått besked om att vår lägenhet i uthyrd från den 1 juni så nu slipper vi dubbelhyra. Mycket bra men det är ju mindre bra att vi nu tappar en månad för att packa och så... snacka om att Paps får vatten på sin kvarn (*ler*)
 
Imorgon blir det arla morgonstund, skall sätta igång målaren i Norje tidigt, tidigt
//Farmskan
 
PS! En person som stått mig mycket nära är borta... R.I.P finaste!

Älmhult Skanör

Har haft en go och glad dag i Älmhult med Magda. Vi lär oss en massa varje dag och det är bara så spännande. Fast idag var det tillfällen då hon nog bet sig lite extra i kinden (*ler*)

Allt vi nu samlat på oss ska vi bearbeta, knåda och jobba med nu i två dagar nere i Skanör. Nu kör vi!!

Avslutade jobbedan med lite planering inför försommarens bröllop. Mycket uppslag så nu ska vi bara sy ihop det... tiden rinner ju lite oxå men det ska nog lösa sig. 

Ikväll var vi också och mätte i nya lägenheten. Blir nog till att sälja en del saker eller byta ut i stugan men det kommer att bli hur bra som helst. Det känns verkligen jättebra. Imorgon bitti kommer de och skadebesiktigar vår lägenhet, det håller vi tummarna för.

Avslutar med några Lily-bilder från helgen




//Farmskan

Long Påsk no see

Mååånga lediga dagar och inget bloggande, som ni förstår har Farmskan haft lite påsklov. Dejligt! Skärtorsdagen gick i "ta hand om dig själv-tecken" då jag och Modern tillbringade hela dagen på Spa. Hon fick det i födelsepresent av oss alla. Lite spabad, fotvård, massage och ansiktsbehandling. Så avkopplande att bara vagga runt i badrock hela dagen. Vi hade också bokat lunch och då hade jag bjudit dit hennes väninnor vilket blev en glad (tårfylld) överraskning. En härlig dag helt enkelt! Hennes födelsedag avslutade vi alla på en god restaurang i stada... tror nog hon var ganska nöjd när hon kröp i säng.
 
 
Efter en liten påskfrukost for vi ut till stugan som strax invaderades av det bästa vi har, barnen och Lily. Trångt och mysigt och med en Lily i högform. Stiffe är favoriten så han jagades runt i huset... Vädret var sådär så snålblåsten ven runt benen när vi var på lekplatsen men vad gör väl det när hjärtat är varmt. Hon räknar numera upp till tio (jo med lite hjälp men ändå...!) är inte det rätt tidigt? Plus att hon nu sätter ihop ord till små, mycket små, meningar typ "farmor e du?" Men full av energi och inte stilla en minut, men alldeles alldeles underbar. Tror nog lill-sonen och Madde är rätt trötta ibland men när man är farmor så har man ork till mycket (*ler*)
 
Påskafton och barnen drar iväg efter hand från stugan, lämnar oss med solen och tystnaden. Vi går här och pular så smått med lite allt möjligt, maken målar förrådet i den nya färgen som stugan skall ha och det blir riktigt bra.  
 
 
Stugan är ju gul idag och det skall nu bli sandfärgat. Tror det blir fint faktiskt
 
På kvällen far vi tillbaka till stan för firande av påsken med goda vänner. Så himla kul och trevligt med mat, dryck och lite spel, me like! Kvällen blev dock kortare än tänkt på grund av Farmskans mage och det gör mig bara så besviken. Skit också, i ordets rätta bemärkelse (*ler*). Jag har alltså inte fått rätt på den sen förra fredagen och det är riktigt, riktigt jobbigt. Kanske dags att kontakta läkare trots allt... Men, men... en trevlig kväll i varje fall. Hur fort simmar en and? Ha ha ha
 
Lite sovmorgon och frukostmys med lill-dottern och Josef som stannat över en natt till och sen var det dags för årets traditionsenliga konstrunda med fd grannarna Löfgrens. Härligt väder, härliga lite udda ställen som vi inte besökt tidigare, en del små inköp... en skön dag! Bara druckit hela dagen idag för att se om det hjälpte magen och det har faktiskt varit bättre än att försöka pressa i sig mat. Fick tips om vätskeersättning också så jag har inte varit lika trött heller. Hoppas, hoppas, hoppas. Som vanligt avslutades kvällen med mat och spel som traditionen sig bör. Och det blev jämna matcher som damerna till slut vann... katjing på det
 
Idag, den sista ledighetsdagen, vaknar man så upp i Norje till sol. Ska bara ta det lugnt här ute hela dagen innan det är dags för Hemfärd. Pia och Jan(a) kommer på lite frukost om en stund, ska bli gott att träffa dom, känns längesen. Men sen laddar vi för en ny jobbvecka, också den kort förvisso (*njuter*)
 
Hur har er Påsk varit?
//Farmskan
 

Glad Påsk!

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Moderns födelsedag. Hurra, hurra, hurra!
Och inte vilken födelsedag som helst utan 70-års dag!! Grattis bästa!!
 
 
Hela två år sedan fantastiska farmor Signe dog men när jag hittade denna bilden så insåg jag att hon givetvis flaggar för dig idag mamma uppe i sin himmel. Otroligt saknad!
 
 
Jag har semester idag, dagen till ära så det känns extra lyxigt. Desuutom starten på en lång härlig helg av ledighet, lite partaj och kompismys, barn- och barnbarn och lite konstrunda. Ska bli så jäkla gott att bara va! Men nu säger jag Glad Påsk! Ta hand om er därute och se upp bland molnen ni som ska till Blåkulla
 
//Farmskan
 

Så har hon åkt igen

Så har hon åkt igen... showartisten i familjen landade igår kväll safe and sound på Rhodos
Nu väntar 8 månader med sol, värme och det hon älskar mest
 
 
I år inte bara som sångerska utan också lite clown... passar rätt bra eller hur!
Lycka till hjärtat, kanske vi dyker upp när du minst anar det
 
//Farmskan
 
 

5 saker

5 saker man inte vill se framför sig när man är på väg till Älmhult
 
- Traktorförare på väg hem från betfältet
- Buss 545
- Bromsklossen till bilförare i svart Ford NGT 47...
- En liten el-mopedbil
- Timmerlastbilen
 
Varför? Det är nämligen stört omöjligt att köra om mellan Kristianstad och Broby
Sa jag att jag taggat ner?
 
//Farmskan

Dags att ta det lugnt

Söndag kväll och jag ligger halvdöd i soffan efter en helg som kunde varit fantastisk men som istället har inneburit huvudvärk, magont och illamående. Tror det är kroppen som protesterar efter en tid med allt för mycket jobbande, dåliga matvanor och stressande. Min kropp är nämligen sådan, talar om när det är dags att ta det lugnt. Det är dags nu Farmskan.
 
Fredagskvällen spenderades ute i Fårabäck på en sleep-over med Petra och fru Malm. Lite god påskbuffe stod påbordet och en gantastisk tårta till kaffet. Det var egentligen bara kaffet som var problemet. Våga vägra Kals kaffe!! Kvällen avslutades med spabad i tunna under bar himmel, underbart! Efter frukosten gick vi sedan en härlig promenad runt i Fårabäck, pratade om alla i stugorna och njöt i solen. Framåt lunch for vi tillbaka till stan och Farmskan fick sig en omgång hos thailändskan. Maken var i stugan och la tak på förrådet och när han kom tillbaka så packade vi bil och släp med köksbord och drog mot Vimmerby för att träffa lill-dottern och Josef som nu äntligen är hemma efter en hel säsong i Idre. Så gott att se dom! Och förlovat sig hade dom också... Grattis finaste ni
 
 
Men min mage blev bara värre och värre, lite feber och grym huvudvärk så i morse fick vi bege oss iväg hem igen tidigare än vi hade tänkt oss. Men köksbordet blev väldigt fint i deras lilla lägenhet. Sov hela vägen hem i bilen sen direkt igen när vi kom innanför dörren... magiskt!! Nu hoppas jag att det blir bättre, ska verkligen tagga ner och ta hand om kroppen. Skönt att det är påsk med lite extra ledighet!
 
//Farmskan
 

Lika, men ändå olika

Alltså jag är ju väldigt lik min far... otroligt lik tror jag vissa i min familj skulle säga. Till sättet då alltså, eftersom jag för det yttre är en kopia av min mor (*ler*). Men, hur som helst utspelades följande samtal igår över telefon, som vanligt ett samtal på max 34 sekunder eftersom min far är en mästare på korta samtal.

- Hej, hur är läget?
- Bra, hur är det själv? Vad hittar ni på?
- Vi skall precis ta en kvällsmacka...
- OK, vad mysigt.
- Har ni börjat packa?
- Eh packa? Vi skall inte resa någonstans denna helgen
- Nej, men för flytten
- Flytten, den är ju först om några månader, vi kan väl inte börja packa nu
- Det är den väl visst, det är ju bara en och en halv månad dit...
- Jo men vad fasen... det hinner vi väl utan problem
- Javisst, börja packa veckan innan (sägs lagom ironiskt...)
- Det löser sig säkert
- Ja, ja.. men ha en trevlig kväll. Hej då
- Hej då
 
Underbart!
 
Ikväll blir det spabad ute i Fårabäck, tösamiddag med övernattning! Tjoho!!
//Farmskan

Full fart framåt

Herregud vad det händer mycket just nu. Det snurrar på fortare än man hinner med nästan men samtidigt så otroligt utmanande. Dagarna går fort och kvällarna blir mest åt till att försöka slappa och hämta andan. Maken är i varje fall duuktig och har varit en hel del rundor till stugan och hämtat saker som ska till tippen, bokat in jobbare, tittat ut värmepump med mera. Det är tur man har honom som kan vara min fasta punkt i tillvaron. 
 
Ikväll är stor-sonen på besök och det var verkligen inte igår. Vi har ätit skräpmat och bara slappat framför TV:n, det är skönt ibland att bara vara lat. Ute öser det ner och jag hoppas verkligen att vädret blir bätre till helgen. Tösaträff i Fårabäck på fredag med spabad ute och sen på lördag skall taket läggas på förrådet, så gärna lite sol tack! Målarfirman skulle ju oxå gjort sitt med tvätt av tak och fasad men det har ju inte blivit så mycket av det heller med detta regnandet... typiskt Aprilväder
 
Imorgon blir det en tur till Danmark igen... nu kör vi
//Farmskan

Så var det slut för denna gång

Så var man hemma i vardagen igen... fullt ös hela dagen, först i Lund fram till lunch och sen till Helsingborg till blågula kunden på möte. Det är riktigt, riktigt roligt att vara igång nu och jag är peppad till tänderna.
 
Avslutningen i Portugal blev något bättre vädermässigt, kanske inte direkt sol men ändå uppehåll och lite varmare. Lördagen spenderades i Sintra, en liten by som är kulturarvsskyddad (jäkla märkligt ord...) och väldigt vacker. Den ligger längs med kusten och uppe på berget var där en fantastisk borg / slott man kunde besöka med en vidunderlig utsikt. Så fint! Vi hann också med ett besök in till Lissabon där vi vandrade runt lite och kikade i affärer och tog en liten drinkpaus på en trevlig bar.
 
Innan vi sen for hem så var vi på IKEA och inhandlade nya utemöbler till Tessan och Rui som de kunde ha i sin lägenhet. Snåla som vi är så valde vi inte hemtransport utan tryckte in allt i bilen. Jag lovar att hade vi kört några kilometer till så hade jag dött av syrebrist...
 
 
Men som sagt... en weekend går alldeles för fort så nästa gång får vi allt vara nere där några dagar längre. Och åka när det är lite varmare också för tyvärr var det ju lite trist väder. Hemresan gick dock bra och hur det än är så är det skönt att sova i sin egen säng. Herr och Fru Bekväm liksom... Tack för trevliga dagar säger vi till Tessan och Rui.

Missade ju tyvärr Fridas möhippa i lördags men det är ju som det är. Dock hade vi ett långt och mycket intressant (?) samtal under lördagskvällen (*asgarv*). Hoppas någon spelade in det så vi kan ha lite kul på bröllopet...
Tjidevippen!
//Farmskan

Regn, regn, regn, regn

Meeen, det skulle ju vara soligt och varmt ju!! Torsdagen var skön med sol men igår, my God vad det regnade... hela dagen. Trist och grått

Flygresan ner gick bra, lugnt och behagligt och vi landade som sagt i ett hyfsat väder och spenderade några timmar ute på stan. Först lite god lunch på en trevlig restaurang och sen lite promenader. Maken och Rui fastnade  på rally (japp kördes mitt i stan någon VM-lopp jox...) medan jag och Tessan tog oss en fika i solen. Jacka av, jacka på för det hade lite svårt att bestämma sig för om det var vår eller inte...




Sen åkte vi och hämtade Guilherme, Rui's son på skolan innan vi tog oss hem till deras nya lägenhet. Så fin och ligger kanonbra vid vattnet och utsikt över Lissabon


Sen igår så upp med tuppen för en tripp till norra Portugal. Rui's faster hade gått bort så de skulle på begravning och vi följde med för att se hans hemby och för att titta oss omkring. Men detta regn... konstant hela dagen precis så det blev mycket cafe och fika (*ler*)

Billigt var det också. Två koppar kaffe, en kopp te och en 4:a whisky för € 3:50... 30 kronor!! Otroligt! "Hade jag vetat det hade jag köpt två whiskey" sa maken... förvånad någon?

En tung dag dock för Rui och Tessan. Idag blir det en tur in till Lissabon och sen till Sintra. Vi hoppas på bättre väder

//Åsa

PS! Missar din möhippa Frida! Sjukt besviken men vet att du får en härlig dag!!

Kallt i Stockholm

Halv fem gick reveljen i morse... fast jag snoozade lite innan jag gick under tiden som maken dök i duschen. Idag var det nämligen en tripp till Stockholm på schemat och det var tidig avgång. Egentligen är det helt fantastiskt att man åker på morgonen och sen sitter på kontoret i Stockholm klockan 8. Fast huvudstaden bjöd på lite halvrått och kyligt väder så det kändes inte så skoj att lämna Skåne och det fantastiska väder vi haft nu några dagar. Även gårdagen var ju helt underbar och jag och polaren Nenne var ute och gick en lång promenad på kvällen. Gott!
 
Dottern har landat hemma igen efter 6 veckor i Gävle så nu är det livat i huset igen. Hon verkade haft det hur härligt som helst och ser verkligen fram emot att åka iväg på årets säsong. Vi firade hemkomsten med lite kladdkaka och grädde och sista avsnittet på "Tjockare än vatten". En något trist avslutning där jag tyckte man missade att knyta ihop säcken på ett bra sätt... lite för "eeeh jaha" för min smak.
 
Och eftersom Dottern nu är hemma igen och eftersom hon är den människa i världen som har mest otur så har hon under dagen lyckats med konststycket att först bryta cykelnyckeln i makens lås. Därefter ger hon sig på min cykel och tycker att det är lite luft i däcken, pumpar... något för mycket så däcket spricker (*asgarv*). Hon är helt makalös och har en helt otrolig otur. Men men... någon skall ha det
 
Nej, om man skulle ta och ge sig iväg och fixa lite kvällsmat. Imorgon är ytterligare en dag i Stockholm sen väntar semester två dagar för Farmskan och maken... i Lissabon
 
Tjoho!!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0