13,5 timme kvar till 2011


13,5 timme kvar tills vi står där och klingar i glasen och önskar varandra Gott Nytt År.
Same procedure as last year... och det är ju precis det som är grejen! Eller?
Så här står det att läsa om nyårsfirande:

-----------------------------------------------
Nyår firas i svensk kultur natten mellan nyårsafton 31 december och nyårsdagen 1 januari och tolvslaget betraktas som övergången från det gamla året till det nya.

Medan julen är en högtid som firas med familjen är det vanligt att man på nyårsafton har en nyårsfest eller middag tillsammans med sina vänner. Denna fest eller middag ska gärna vara lite exklusivare än vanligt och man är ofta finklädd. Till middagen äter man gärna hummer. Strax innan tolvslaget går festdeltagarna ofta ut till någon plats där man kan avlossa egna fyrverkerier eller titta på andras. Det är också vanligt att ha med sig champagne som ska öppnas och drickas precis på tolvslaget. Minuten innan tolvslaget räknar man ned och på tolvslaget ropar man "Gott nytt år!", öppnar champagnen och skålar. När fyrverkerierna ebbar ut och champagnen är slut, vilket brukar ta 10–15 minuter brukar man dra sig tillbaka till festlokalen för att fortsätta att umgås ytterligare ett par timmar.

En annan tradition är nyårspussen; i samband med tolvslaget pussar man de andra festdeltagarna på kinden eller munnen och önskar varandra ett gott nytt år. Om man i något avseende vill bättra sig under det kommande året kan man avge ett nyårslöfte. Ett nyårslöfte brukar handla om att man ska börja göra något (till exempel börja träna) eller sluta göra något (exempelvis sluta röka).
--------------------------------------------------

Lite kul! Rita, jag har strukit under det jag tyckte var viktigt (*skrattar*)

Mina nyårslöften i år skall vara positiva och inte så kravfyllda...:
* Le och skratta oftare
* Bjuda mina vänner på fika och bli bättre på att höra av mig
* Unna mig slappa dagar i soffan med en bra bok, korsord, soudoko eller bubblor

Ha nu en riktigt skön Nyårsafton mina vänner så hörs vi på det nya året



//Farmskan

Sum up 2010 - del 2

De sista månaderna på år 2010:

JULI: Maken börjar riva i hallen, fixa trappan och tapetsera och sen följde renovering av sovrummet. Blev riktigt bra! Massor av sommarfester och roligheter: Besökte Hamnfesten där maken hällde sex öl över sig och sen hade vi en härlig kubb-kväll med grannarna där maken gjorde sin berömda Ranelid-imitation. Kristianstaddagarna drar igång och tjejgänget gör stan. Räkfrossa och Patriks Combo i Fårabäck och en jätterolig sommarfest hos kusin P - underbart! Värmen är olidlig vissa dagar och mullvaden vinner kriget mot Farmskan... varje dag
Månadens bästa citat kom åter från maken:
"Är du med?" frågar jag när vi bär ner TV:n i källaren
"Ja, ja.. men det är inte helt lätt med 42 tum mellan benen"

AUGUSTI: Och så var semestern slut... men så mycket kul vi gjorde! Denna månaden besökte vi stora dottern på Madeira för första gången, en helt fantastisk ö och en jättetrevlig vecka. Bergsturer, turistande och sol och bad. Maken med band spelade i Degeberga och vi njöt i värmen. Mycket budget och planering på jobbet och så kom jag in på högskolan och min Lean-kurs... svårare än jag trodde så jag gjorde bara en delkurs innan jag slutade igen. Jag lär mig ett nytt ord: Squashing. Loppis i Everöd och kick-off med jobbet... och så bytar jag bort min älskade röda Saab till en ny grå... med visst vemod
Månadens citat är åter igen från maken (citatens och fisarnas mästare)
- Det går liksom inte att hejda... tror jag skulle kunna driva ett mindre hotell med gas

SEPTEMBER: Stor-sonen flyttar till Basel och jag har många funderingar kring Trafikverkets arbetsmetodik. En helg i Motala och golvläggning i deras kök, men också ett bejublat besök på en kina-restaurang. Valarbete och rösträkning i Everöds skola. Kräftskiva hos Manne och Lasse och sen en "stök-helg" hos Modern i Göteborg. Datorn går sönder och en ny måste inhandlas... pust!
Bjuder på en härlig septemberkonversation mellan mig och maken:
- Har du varit uppe länge? frågar jag
- Nja, en kvart... jag var tvungen att besöka en sanitär anläggning
- OK... är den humanitär för andra nu då?
- Ja, jag använde södra anläggningen (=källaren). Uppe i norr blåser fortfarande fräscha vindar...
Månadens citat hämtade jag från farmor som inte gillar att vi reser:
- När man är så gammal som ni tycker jag man kan vara hemma!

OKTOBER: Fick agera inredningsarkitet nere i Fårabäck hos kompisen Lena. Farmor Signe fyller fantastiska 99 år och har kalas på hemmet. Fick veta att jag hade högt A och lågt C... nähä!? Lilla dottern går hårmodell på skönhetsmässan och jag och maken VIP:ar oss på Arenainvigningen. Var i Nottingham med jobbet och var sjuk i stort sett hela tiden. Mäter spaghetti inför min tenta på högskolgan och har problem med mitt ben och gör ett oväntat besök på Vårdcentralen. Den första snön faller... (Nej, inte redan!) och vi besöker julmässan i Ovesholm.
Månadens citat kommer från Sascha, min frisör
- Du ser för hård ut... nästan lite lesbisk (när jag provade mina nya glasögon)

NOVEMBER: Dottern kommer hem efter sitt år i USA. Glädje! Var på Österlen och hade planeringsdagar med hela mitt gäng. Fick G på tentan och gjorde sen en drop-out... tack för denna gången. Vi gör en tripp till Bordershop och fyller på förrådet samt besöker en fantastisk teaterföreställning i Malmö: Spamelot. Jag hade exklusiva dagar med underbare Christer Olsson medan maken dubbades till tredje graden. Munhuggning hos farmor, födelsedag för Farmskan och en härlig helg hos Modern och hennes Rolf, där vi åt gott och såg Björn Skifs. Mycket roliga saker på jobbet och en hel del funderingar för Farmskan. Julmusiken började rulla och julmarknader besöktes...
Månadens citat kommer från Dottern (som retar sig på att vår dörrplinga)
- Bestäm er för helsike att antingen vara inne eller ute!!!

DECEMBER: Gästspelade på jobbet som både Rödluvan och Snövit. Åkte med Malms till Norrköping och Dansbandskampen. Såg också underbare Anders Ekborg och hans julkonsert på teatern. Maginfluensan invaderar för fullt både hos farmor Signe och hos oss... men jag och maken har klarat oss än så länge. Var på kurs i Falsterbo en hel vecka och fick åter igen bekräftat att just färgen RÖD är nog min färg. Julfest på nya kontoret i Lund, julmingel här hos oss med hela mitt gäng och också julbord på makens Sir Väs-lokal. Lill-sonen får en fyrbent tillökning: Nils.. och dessutom... Farmskan fick nytt jobb!
Månadens citat kommer från maken (igen!) som kommenterade olika dansstilar:
- Ja, du har väl aldrig sett en känguru som blir trött av att hoppa...

2010 har bjudit på många roliga saker och jag och maken har varit flitiga med att åka på diverse events. Det är sånt som vi tycker är roligt. Nu ser vi fram emot 2011!

Gott slut till alla  mina kära blogg-läsare... tack för att ni finns!  //Farmskan

PS! Man måste ju avsluta med ETT citat som jag har skrattat mycket åt:
Farmor satt och pillade på sin enda tand...
- Jag rengjorde min tand idag... hittade både bröd, korv och ost

Och så farfars fantastiska citat som vi fortfarande skrattar åt:
- Nog i helvete finns det klockor!


Sum up 2010 - del 1

Tiden går verkligen fort när man har roligt! År 2010 kom, sågs och segrade... och nu sitter vi här igen på randen in till 2011. Ett år klokare (absolut inte äldre!) och fulla av förväntan inför det som skall komma. För kommer... ja, det gör det. Bra saker, bättre saker och alldeles, alldeles underbara saker... säkert en del tråkigheter också men de behövs också för att man skall uppskatta det bra! Så klok jag är...

Jag inledde åren med tänkta nyårslöften och vad hände egentligen med dom?
- Börja träna... eller åtminstone röra på sig mer än mellan bilen och ytterdörren
- Håll igen på godsakerna... eller max 1 påse godis och chips i veckan
- Shoppa mindre kläder... eller åtminstone köpa sånt som jag använder mer än 1 gång
- Reflektera mera, inte bara springa på i ekorrhjulet

En av fyra är väl också bra? Ni får gissa vilken som lyckades...

Här kommer så sum-up 2010 - del 1:

JANUARI: Besökte lill-sonen och hans sambo för första gången i deras nya radhus i Motala. Dock blev det inte så mycket radhus utan snarare hela helgen i sporthallen där det var fotbolls-cup. Heja, heja! Trettondagsrevy på Yllan som var riktigt bra. Började träna, slutade träna. Började banta, slutade banta... (men tog nästan nio kg av vilka jag fortfarande håller fem). Pappa var inte riktigt bra, hade trubbel med sitt hjärta vilket gnagde en del. Den årliga turneringen med grannarna vanns av Färms och vandringspriset stannade därför för gott hos oss. Hittar man någonsin något lika snyggt? Massa nytt på jobbet med ny organisation. Lean blev mitt nya favoritord och som jag tjatade om en del. Dottern fyllde 20 år och svärdottern tog sin polisexamen. Den legendariska pendlarbilen gick i graven och med den alla djurfunderingar från Farmskan: En höna måste ligga ner för att kunna värpa fram ett ägg så det inte knäcks när det ramlar i golvet. Och det gäller ju också att de är ganska mjuka där bak för att inte krossa det under processen. Klokt, klokt!
Månadens bästa citat kom från min frisör:
- Du är alldeles för ung för att se så gammal ut...

FEBRUARI: Fortsatte att ha problem med SJ... hur svårt kan det egentligen vara att köra ett lok genom lite snö? Och just snö hade vi i massor! Funderade över tics och fenomen och längtade efter våren. Vi gick på husvisning... (igen!) och fick åter klart för oss att hemma är bäst. Trivselkvällar och fest på jobbet och firande av ett bra 2009 - simply the best! Stora dottern fick uppleva en naturkatastrof av mått på Madeira med regn och lera om vartannat. OS började och Sverige hejades fram av Farmskan som älskar vintersport (även om Niklas Wikegård gjorde sitt bästa för att prata sönder hela evenemanget...) Många medaljer blev det också - heja Sverige! Denna söta historia från farmor får avsluta Februari:
Jag: Nu fyller Jan år på fredag
Farmor: Jaså
Jag: Ja, han blir 65
Farmor sitter tyst länge och pillar på sin tumme medan hon granskar mig
Farmor: Tänk att du skall bli pensionär
Jag: Jag sa JAN inte JAG...
Månadens bästa citat kom annars från Grahnskans Tony
- Carinas rökning är lika dyrt som 1 1/2 ko...

MARS: Kalabalik hemma hos Ekdahls... grannens hus (som ligger mycket nära) brann ner till grunden. Lite kalas och roliga fester men framförallt... planering, planering inför vår resa till USA och Dotternt. Två veckor i Washington och NY som var helt underbara. Shopping i massor, massor av turistande men framförallt... att få mysa med henne igen efter ett halvår! Hela 11 par converse följde med resväskan hem och en hel massa annat roligt också. I lööööve shopping!
Månadens bästa citat kommer från maken:
- Yes I like to eat M&M (som svar på frågan om han gillade Eminem...)

APRIL: Avslutande dagar på vår USA-semester... fantastiska dagar i NY. Hemresa och åter i vardagen. Hus och Hem-mässan fick ett besök och Farmor Signe var glad att vi åter var på svensk mark. Fick bekräftat att min kropp inte är gjord för trädgårdsarbete... buhu! Jag vann inte stegräknartävlingen på jobbet, surprise... Vi var på teater i Malmö och såg The Producers, fantastisk! Jag hittar Bubbles i telefonen och blir spelberoende på riktigt. Askmolnet från Island lamslår Europa och vi har härliga planeringsdagar på jobbet med högt i tak... och det bästa av allt: Mulle erkände att jag hade rätt... Tjoho!
Fem lärdomar från USA-resan:
* Packa endast ett ombyte nästa gång... du handlar ändå som en galning.
* Tjockhuvud heter Thickhead och ingenting annat!
* Vill man tjäna grova pengar slår man vad med Elin om vägbeskrivning
* Det går inte att öppna en dörr utan handtag, tyvärr för det hade behövts
* Frihetsgudinnan finns inte på Staten Island... utan Ellis Island
Månadens bästa citat kom från Dottern:
- Du skall trycka ner handtaget (när jag fastnat på toaletten med handtaget i handen)

MAJ: Efter en blåsig Valborg fick jag två överraskningar... Manne och Lasse gifter sig och jag upptäcker att jag not lider av Fatorexia. Jag var i Oslo och träffade kollegor och förälskade mig också i Christer Olsson. Gjorde en stor hälsoundersökning av precis allt i hela kroppen. Kändes bra att få det gjort. Börjar kika runt på sommarstugor... en ny företeelse istället för annat hus men lika meningslöst. Besökte Turning Torso och lyssnade på Lean-föredrag. Flyttade Modern en våning och skaffade en mentor. En skön helg i Motala hos lill-sonen rundade av Maj
Månadens bästa citat (SMS) kom från Modern:
"1,8 kg. Var la du vitlöken"

JUNI: Äntligen kom värmen till Sverige... efter den längsta vintern och obefintligaste våren i mannaminne. Farmskan odlar egna grönsaker (!) och vi har en riktigt rolig gatufest i kvarteret där en grävling skapade oro. Vi inrättade ett klimakterie-skåp på jobbet för oss över 45. Jag inhandlade voodoo-dockor till jobbegänget i sommarpresent och några till mig själv också. Lill-dottern köpte hund och döpte den till Ramsey. Vuvuzelan blev månadens pryl och VM i fotboll inleddes. Besökte Modern, grillkväll i kolonistugan, stor-sonen flög till Vegas och hade midsommarfest i Böglarehult... härliga sommar!
Dagens bästa citat kom från fru Ekdahl (med babyröst till en snigel):
- Ska du följa med in så skall vi se om vi hittar dina ögon...

Det är så roligt att göra sum-ups av året som gått... att läsa allt som hänt!
Snart dags för del 2

Sign, sealed, delivered - I'm yours!  //Farmskan

Nova Lund

Mellandagsshopping stod på agendan idag... hade lockat med mig Dottern och Maken ner till Nova Lund för att spendera några timmar. Hittade faktiskt en hel del och inte bara mönstrade tunikor heller för den delen. Jo... kanske en då, men det kan ju knappast räknas. Lite färgade tröjor också vilket inte heller hör till vanligheterna. Både maken och dottern hittade också lite roliga saker så vi var mer än nöjda när vi åkte hemåt.

Stannade till på fiket och köpte lite frallor med oss hem till fikat. Lill-sonen med familj var nämligen där hemma och väntade på oss... ja, man får ju säga familj nu när de skaffat en liten. Och liten var precis vad han var, knappt större än ett marsvin och otroligt söt. Rädd för minsta ljud och ville bara gosa i famnen.

Ikväll har vi haft kusin Pia och Jan(a) på besök på lite middag och gott och dricka. Dottern var snäll och körde för dom så vi kunde ta lite vin till maten. Alltid lika trevligt och jag är så glad för min kusin... hon får mig alltid att skratta. Känner igen mig själv så mycket i henne (även om hennes look-a-like är någon helt annan...)



Dawn French i "The vicar of Dibley"... helt underbar!



Och inte en brunpricking morgonrock... utan en snygg pyjamas (*ler*)

Imorgon är det sista semesterdagen för denna gången, bara nyårshelgen kvar innan det är dags för jobb igen. Åtta arbetsdagar kvar i Älmhult sen väntar nya äventyr. Spännande och samtidigt lite vemodigt... Imorgon blir det som vanlígt en årskrönika över år 2010... och var tog det vägen?

//Farmskan

Liten blir stor

Fy på mig... glömde ju helt bort att Gratta bästaste Hanna... lilldottern blev 18 år igår!
Grattis hjärtat!!!



Snart, snart har du ditt efterlängtade körkort. Vi håller tummarna!

//Farmskan

Farmor...

Jag har fått ännu ett fyrbent barnbarn...

  

Han skall heta Nils. Jättesöt liten kille... men nu verkar det som om min väntan på ett tvåbent barnbarn får förlängas ytterligare ett tag. Får helt enkelt kela med dem jag har... Var tacksam nu, som Tiffany säger!

Var en sväng inne i Kristianstad i förmiddags. Först var jag och färgade den 5,3 cm tjocka utväxten (!!) hos Sascha och sen tänkte jag göra lite REA-fynd. Det visade sig dock vara svårare än att hoppa 1,60 i höjdhopp så jag kom endast hem med en topp... Har därför övertalat maken om att vi skall köra till Nova Lund imorgon och shoppa lite. Kan vara roligt att köra någon annanstans som omväxling.

I eftermiddag hade vi en trevlig stund hemma hos Hanssons. Kaffe och en fantastiskt god tosca-kaka bjöds det på. Önskar att jag kunde baka... men men... jag är väl bra på något annat antagligen. Skall bara komma på vad det är (*ler*). Just nu har vi en vattenläcka i byn så det där med lite gott te till kvälls-TV verkar vi få se i stjärnorna efter. Hoppas kommunen lagar läckan innan man behöver besöka toaletten...

Håller med Bottan... jag glömde snyggingen Sean Connery



Som Maria Montazami säger... MUMS!

Missade visserligen varje avsnitt av det omåttligt populära programmet "Så mycket bättre" men jag har ändå snöat in på Septembers version av Pluras gamla låt... Kärlekens tunga. Underbar version och man slungas med en enda gång tillbaks till sin ungdom



//Farmskan

Påfyllnad

Och så var vardagen här igen men jag och maken har semester fram till nyår. Så himla skönt! Visserligen var maken uppe långt innan tuppen slagit upp sina blå för att skjutsa stor-dottern till Kastrup. Dags för hemfärd för hennes del, hon och en otroligt tung väska... Även Modern har loggat ut idag för vidare färd mot Växjö så snart är lugnet återställt i hemmet. Hallen är inte längre full av väskor, skor och jackor... bara stor-sonen kvar och hans en miljon pryttlar som ligger överallt (*ler*)

Med så mycket folk på besök så var vi idag tvingade att åka och proviantera tvättmedel, hygienartiklar och toapapper... det går en del kan jag säga. Så Rusta fick sig ett besök, hyfsat billigt och bra utbud. Inte så mycket folk heller för samtliga fann sig i någon av elektronikaffärerna. Hur mycket TV-apparater kan man egentligen inhandla?? Fick också ta en sväng inom skrotfirman och inhandla ett styck baklykte-glas till Dotterns bil. Hon hade ställt den i stan på juldagen när hon var ute och genast hade man varit framme och sparkat in det. Så jäkla onödigt! Skrotaren berättade att det var likadant varje måndag... massor med folk som skulle inhandla lyktglas. Kanske det är dom som sparkar sönder dem... hmm...

Igår kväll fastnade jag framför "Robin Hood - prince of thieves". En riktigt bra film tycker jag och sen är ju Kevin Costner rätt snygg också... Tänk så många snygga gamlingar det finns egentligen. En del män blir ju liksom bara snyggare med åren:

        

Dottern hade också några "hunk-gamlingar" som förslag men eftersom jag inte var lika säker på att jag ville kalla dom just "gamlingar" så låter jag dom få vara kvar på vanliga hunk-listan...

Imorgon blir det stan, klippning och fika hos Hanssons.... me like!

//Farmskan

Och så var det över

Och så var julen över för denna gången... det går snabbt när man har roligt! Jag och Modern jobbade på bra i köket och hade allt klappat och klart i god tid innan gästerna dök upp för lite julfirande. Julmat och julklappar i stora lass, tror att alla var mer än nöjda. Själv fick jag en riktigt lyxig behandling av barnen på Hälsa & Helhet, så dit skall jag ringa imorgon och boka tid. Underbart! Fick också en jättevackert porslinsfat för sallad, stort och rött, en necessär och ett underbart kort på farmor Signe. Toppen verkligen så tack alla!

Det kortet hade vi med oss ner idag när vi besökte farmor och visade. Hon tyckte själv att hon var "riktigt snygg". Undrar när det är taget? För en månad sen ungefär svarade lill-sonen. Där var jag inte så gammal... nej, just det. Vi hade köpt goda vaniljmunkar och så beställde vi kaffe i köket och sen satt vi och fikade allihopa en god stund. Men man märker att hon är trött nu. Hon fick dock sista ordet till maken...
- Gå du nu och sätt dig i skön fåtölj och njut och låt Åsa fixa maten när du kommer hem.
Han är den bästaste av bästa enligt farmor och skall bara njuta av livet. Men jag då??

Nu har vi precis klämt en hel del rester ifrån gårdagen. Det blev inte så jättemycket över och det är skönt, det är så himla trist att behöva plocka det ut och in ifrån kylskåpet i flera dagar. Det enda som egentligen är kvar är skinka och den tänkte jag riva ner till lite frestelser och pizza imorgon. Ikväll blir det nog bara lite slapp framför TV:n, maken skall upp tidigt och köra stora dottern till Kastrup. Hemresa för henne imorgon efter hennes tre veckor semester här i kalla Sverige. Igår var där 23 grader och sol på Madeira så hon vet vad hon kommer hem till... buhu!! Maken skall köra henne för man kan ju inte lita på SJ riktigt...



"Vart är vi på väg när man inte längre kan lita på våra statliga företag..."

Semester för Farmskan hela veckan så jag skall se om jag kan göra stan någon dag också. Maken som hittat en ny favoritaffär inne på Brothers vill också följa med. Han skulle, som han sa, ta med "en stor sedelbunt" och shoppa loss där inne... skall bli kul att se (*ler*)

Ha en skön annandag... imorgon är en annan dag!  //Farmskan

Julafton idag istället

Idag skall vi fira julafton här hemma. Alla barnen var hos respektive föräldrar igår så det var lugnt och stilla firande för mig, maken och Modern. Först var vi en runda hos svärföräldrarna med en blomma och sen hem och började rulla köttbullar och griljera skinkan. Sen gjorde vi som Svensson, Svensson... firade en traditionell svensk jul framför TV:n (*ler*)

Idag har vi fortsatt med matfixandet och stekt prinskorvar, revben och gjort Janssons. Snart äntrar de huset och då blir det mat, klappar och julklappslek. Mysigt!

Så, from all of us to all of you! A very merry Xmas!

//Farmskan

God Jul 2010

Morgongen började med dragspelsmusik. Maken väckte Dottern med Nu är det jul igen! Och det är precis vad det är... Jul igen!

Varför skall man inte hålla liv i en gammal kär tradition? Nej, just det... och därför kommer även i år ett antal klappar utdelade med mycket kärlek till nära och kära!

Tessan: Ödlegift...
Elin: En drulleförsäkring och nya friska skattepengar
Tia & Madde: Skyddsräcke på bilen för att hålla sig på vägen
Macke: Ullstrumpor som passar i ett par Sneakers...
Hanna: Ett efterlängtat körkort
Modern: En skön fåtölj... "Nu sitter jag!"
Rolf: En välkomstkram in i familjen
Paps & Babs: Hörselproppar att användas i bilen
Pia: En kopieringsmaskin som gör det mycket enklare att ta efter...
Jan(a): En kruka till blomman...
Bosse & Barbro: Autografblock - behövs nu efter det fina reportaget
Brodern & Madde: Positiva besked och ett gott 2011...
Grahnskan & Tony: Vad hände med mina lussekatter?
Manne & Lasse: Ett förstoringsglas så ni hittar sötaste hunden i världen
Lena: Skena till ditt finger så du orkar bära dina diamanter
Nisse & Rita: Men i år måste det väl bli en säckpipa...?
Ingemo & Curt: Kärlek i massor!
Pilla: En OBH-värmefilt...
Håkan: Ett nytt fotbollslag... som vinner
Johanna: Fria händer att fixa till inredningen... hur svårt kand et va!?
Fru Ekdahl: En egen parkeringsficka... 8x8 meter
Chefen: Har jag inte redan gett dig världens bästa julklapp... i år igen??
Mulle: En danskurs i Jenka... ett steg framåt och två tillbaks
Pese: En superuser licens på Google...
Linda och Louise: Kopieringsmaskin för att kunna fortsätta i samma härliga anda!
Git: Palmer, sand och solstol... till altanen
Frida: Ett dagis på jobbet...
Underbara kundservice: Lugn och ro nu när chefen slutar (*ler*)
Bodil: Allt du nånsin kan önska dig... du är värd det!
Barndomsgänget: Kanske dags att börja göra det vi skulle... brodera?

Och till er alla andra... en riktigt GOD JUL!!

//Farmskan

Dan före Dan

Nu räcker det tycker jag... med snö. Inatt tror jag vi har fått ytterligare 2-3 decimeter (*gäsp*). Man har ju ingenstans att köra iväg snön heller på. Vägen är ju full av snö också och vi kan inte längre ta oss runt huset utan styltor. Drygt som bara den.

Huset börjar så smått att fyllas av julfirare. Modern och Lill-sonen loggade in igår och om två dagar kommer även lilla och stora dottern hem för lite julfirande. Julafton däremot blir det bara jag, maken och Modern så det blir lite som lugnet före stormen tror jag. Klapparna är inslagna och ligger och väntar under granen och det är alltid lika spännande. Lill-sonen hade haft en strapatsrik hemresa ifrån Motala. Han skulle varit hemma vid kvart över tolv på dagen men var inte framme i Kristianstad förrän strax efter elva på kvällen. Trött och sliten och ganska förbannad om man säger så. SJ gillar verkligen inte vår familj.

Idag var jag ledig så jag lastade in gänget i bilen strax innan 10 och drog in till stan. Otroligt vad snö där var överallt men det gjorde ju att det inte var så mycket folk som befarat inne i butikerna. De sista klapparna och kompletteringarna skulle köpas och efter lite möda så fick jag ihop det hela. Nu får man bara hoppas att det man köpt är det som de ville ha... alltid samma vånda. Ikväll blir det bara mys, lite glögg, godis och uppesittarkväll med film



Imorgon blir det jul-blogg //Farmskan

PS! Dagens julkortssamvete fylldes på från Lisa & Stefan, Sofia & Fredrik, Bosse & Barbro, Christer & Ann, Manne och Lasse... GOD JUL till er alla!

Nya utmaningar

Idag grattar jag världens bästa Marcus som fyller 27 år!! Grattis darling!



Farmskan har fått nytt jobb! Den 17 januari går jag vidare för nya utmaningar inom Ikano och det skall bli jättespännande att se vad det nya jobbet bär med sig. Samtidigt känns det jäkligt vemodigt... har ju varit i Älmhult i snart tio år (vart har de åren tagit vägen??) och har träffat och jobbat med så mycket härliga människor. Nu skall jag sitta i Lund istället vilket är lite närmare att pendla. Ja, det är en konstig känsla av både vemod och spänning, men ibland är det dags att lossa på bopålarna och lyfta. Fast det kommer nog att bli lite tårfyllt den sista dagen när man stänger dörren bakom sig.

Måste visa världens sötaste hund, Sture. Är han inte helt underbar? Det är kompisen Manne som just nu har denna goding i sin ägo. Lätt avundsjuk!



Två andra "sötnosar" bjuder jag också på... en bild från julfesten i fredags.



Och det är inte jag som håller i ölen...

Kräksjukan härjar i källaren. Dottern har hållt igång hela natten... jag hoppas innerligt att kräksjukan stannar i källaren!

//Farmskan

PS! Och idag blir det ett extra God Jul till Rita & Nisse och Madde & Tia
= dagens julkort

Julhälsningar

Just nu sitter jag här med extremt dåligt samvete. Detta för att det åter dimpt ner julkort i den Färmska brevlådan... jag är så otroligt dålig på att skriva julkort. I lördags skrev jag ett till farmor som jag sedan hade med mig dit när jag besökte henne. Snålhet? Nej inte alls... bara otroligt lat! Så till er som skickar till oss, ge inte upp, kanske jag också blir stor och duktig en dag. Men speciellt God Jul till Pia och Jan(a), Ingemo och Curt och Bottan med familj!

Dagen har spenderats i Lund, en heldags workshop. Vi använde chefens nyfunna favoritmetod och fick fram ett riktigt bra resultat. Han har så mycket nymodigheter för sig... är det inte Boxplots så är det Ikishawa. Men så blir det ju bra också.

Bara tre dagar kvar nu sen kommer...



Hoppas jag har varit riktigt snäll... fast det är kanske att önska för mycket. Idag fick jag nämligen reda på att man behövde använda mig för ett speciellt ändamål för att jag var "citat" elakast på bygget "slut citat". Tjena moss på den! Om det är så lär jag inte hitta många paket med mitt namn på under granen. Hmmm.

Hemfärden från Lund blev inte riktigt som jag hade planerat. Det tog exakt dubbelt så lång tid att köra hem, en och en halv timme mot normala tiden på 45 minuter. Vad är det med alla dessa bilister. Gaspedalen är den till höger!

Imorgon är det världens bästa Marcus födelsedag. Prick 7.30 skall jag ringa

//Farmskan

Två knops styrfart

Idag har det varit lugna gatan... knappt två knops styrfart har jag haft idag. Det är gott det också efter en hektisk dag som igår. Satt uppe och såg filmen Jägarna, den är otroligt bra den filmen. Skall ju bli en uppföljare på den nu men undrar om de kan få till den lika bra. Lennart Jähkel är ju hela den filmen liksom och han sprängde ju både sig, huset och hunden i luften så han lär väl inte vara med i uppföljaren... Om han inte gör en Bobby Ewing från Dallas vill säga, och återuppstår från det döda efter 54 avsnitt och skyller det på "drömmar" och att han stått i dushen. Så dåligt det var!

Jag och Dottern for en sväng ner till farmor Signe. Har ju inte kunnat åka dit nu på någon vecka eftersom hela bygget har haft maginfluensa, inklusive farmor. Men nu är de bra igen och hon var sitt vanliga pigga jag igen. Helt makalöst att man kan återhämta sig från en sån pärs när man är 99 år... segt virke min farmor. Söte!

Idag har granen åkt in i stugan och den står just nu och glittrar i silver och glas. Jag är ledsen mina vänner, men ert julpynt ni gjort till mig i present fick inte riktigt plats när jag hängt upp mina utsmyckningar. Får helt enkelt försöka hitta ett annat ställe att hänga dom på...

Förresten vill jag bara ge er lite bevis på vem det egentligen var som spelade tamburin med Lasse Stefanz på Granada... det var inte jag!



Imorgon börjar den sista jobbeveckan för året... fyra dagar till sen är det lite semester och julledigt. Så himla gott det skall bli. Måndagen blir det arbete i Lund för min del, en workshop hela dagen. Saknar dock en kollega som fastnat i snöovädret i London. Han lär inte komma hem förrän tidigast imorgon kväll. Fy vad segt!! Och dessutom blev fotbollsmatchen han skulle se på inställd. Snacka om backflyt!

Snön faller, och vi med den!  //Farmskan

PS! Krya på er Paps & Babs från den eländiga magsjukan...

Julfix - check!

Det började rätt bra, jag satt framåtlutad i soffan när På spåret började, tryckte i mig lite chips och ett och annat choklad... men sen, lutade jag mig tillbaka och poff... snark, snark. Halv 9 sen dök jag som en fura. Jättekul verkligen för sonen som kommit hem från Basel. Men festen igår och för lite sömn gjorde sitt...

Tretton timmar senare vaknade jag, pigg och utvilad. Lite frukost i kroppen och sen kastade vi oss, jag och maken, in i julfixardansen. Bara att hitta en parkering var ett litet äventyr i sig... Ut och in i butiker men när man vet vad man skall ha är det inga större problem. Dock var kön oäääändligt lång inne på Möllers Bokhandel. Ställde maken i den medan jag sprang runt. Nästan framme kom där en dam från sidan, med pengarna uppe i handen och trängde sig förbi.
- Kan jag inte bara lägga pengarna här för denna?
Som tur var hann jag inte öppna munnen, jo, öppna den hann jag men jag hann hejda mina sarkastiska ord för tjejen i kassan var modig nog att skicka damen längst bak i kön
- Nej, då skitar jag i att handla här, sa den "trevliga" damen och la sakerna på disken och gick. Moget, moget! Men jag applåderar tjejen som vågade ta ton.

Efter en avslutande grillad med bröd på torget for vi till Willys... där var nästan inte heller något folk (obs! skämt!). Men nu är all julmat inhandlad, så check på det. Som pricken över i:et, grädden på moset eller vad ni vill så inhandlades också en kungsgran. Utbudet var bedrövligt men jag tror att vi klarar oss över julen med denna. Har ju hänt förr att granen åkt ut fortare än kvickt om den inte hållt måttet... det Färmska måttet då.

Så nu kan julefriden infinna sig. Allt är inköpt, paketerat och klart!



Vi har lagt vår i tryggt förvar!  //Farmskan

PS! Lätt avundsjuk på kompisen Manne som just nu har köpt världens sötaste valp... Sture

Basel-mannen in da house

Idag är jag seg... gårdagens julmingel med glada kollegor har satt sina spår. En riktigt trevlig kväll fick vi med goa skratt, mat och dryck. Lite tävlingar genomförde vi också och ingen av dem gissade att jag tillbringat en termin i OBS-klass för dåligt uppförande. Trodde jag var glasklart!

Lite julklappslek med tärning och rim var uppskattat men inte fasen fick jag någon julklapp inte, medans andra gick hem med tre-fyra stycken per man. Livet är orättvist... men jag fick i och för sig så mycket annat fint. De hade nämligen pysslat egenhändigt tillverkade julgransprydnader. Prydnaderna tyckte de sedan att jag skulle ha i min julgran. No, no, no... never gonna happen!! Granen är helig, det vet alla i min närhet. Inte ens barnens julpyssel har någonsin fått hängas i julgranen så tyvärr... inte ert heller mina vänner.

Skall däremot spara det och vårda det ömt. Jag är otroligt glad!

I säng kom vi ganska sent, några övernattningsgäster blev kvar så vi satt och snackade till framåt tolv innan vi kom i säng. Och sen upp med tuppen för att en av dem skulle med tåget. Så frukost serverades ohyggligt tidigt i det Färmska hemmet idag. Så nu är jag seg... skall hälla mig i en soffa framför TV:n nu tänkte jag.

Basel-sonen är hemma... var och hämtade honom på stationen och nu har vi precis avslutat en god middag. Så gott att ha honom nära igen.

Life is good!! //Farmskan

Julmingel...

Sitter och väntar på hela jobbegänget... julmingel här hos mig ikväll. Skall bli riktigt roligt! Lite god mat, glögg, julmust, jul... must? Nja, kanske något annat gott också

Gårdagskvällens konsert med den snygge Anders Ekborg var fantastisk. När han sjöng sitt extranummer fick jag tårar i ögonen. Han är så otroligt bra och lägger ner hela sin själ i varje sång. Underbart!



Ni är för alltid en del utav mig //Farmskan

Lång dag...

Blev en lång jobbedag idag... först en tidig morgon när telefonen ringde strax efter 5, beslutsmöte för nattens produktionsarbete och sen lite eftersnack efter dagens slut om ditten och datten. Sådana dagar är det extra jobbigt att ha en timmes körväg hem... men allt går

Visst kan man väl vara både glad och ledsen samtidigt över exakt samma sak. I varje fall är det precis vad jag är just nu. En märklig känsla är det och man vill bara att förnuftet skall segra och bestämma vilket humör som egentligen skall gälla. Men förnuftet vill inte prata med mig just nu, det har bestämt sig för att sitta tyst och inte lägga sig i. Jag får helt enkelt göra ett eget val. Snart, snart, snart.

Ser jag saker som inte finns? Hör jag saker som aldrig blivit sagda?

Håller jag på att bli knäpp?? //Farmskan

PS! Imorgon är en annan dag... då skall jag njuta av Anders Ekborgs julkonsert.

Söndagslugn

Idag är det lugna gatan för Farmskan... sov länge och sen åt vi en god frukost. Lite dammsugning och tvätt på schemat bara. Maken skall strax åka iväg och spela på en julmarknad men jag har bestämt mig för att vara hemma och förbereda lite inför jobbet imorgon istället. På tal om dammsugning så gjorde jag en snygg vurpa ner i källartrappan med den. Hade tur och landade på ändalykten men den förbannade dammsugaren gjorde tre märken i makens nymålade trappa... typiskt!

Varför är det så att en brandvarnare vars batteri är på väg att ta slut, börjar tjuta (eller pipa egentligen) mitt i natten? Det händer liksom aldrig på dagarna och det är så sjukt irriterande för man orkar ju inte gå upp och skruva ner skiten heller. Nej hellre ligger man vaken och väntar på nästa pipljud... I två nätter nu har vår brandvarnare börjat göra just det... varna alltså: Kom och byt batteri. Störigt!! Men nu är det bytt så förhoppningsvis blir nästa natt lite mer harmonisk.

Låg en stund också och väntade på dottern som var ute på vift i röd julspetsklänning och strumpbyxor. Varför jag väntade? Jo, jag tänkte att eftersom den klädseln inte skulle fungera på morotsjobbet så borde hon komma hem. Men nej, ett SMS som sa att jag sover över hos... Undrar om de undrade över klädseln när hon kom till jobbet i morse, lite over-dressed om man säger så (*ler*).

Nej... nu väntar tvätten. Ha en skön söndag! //Farmskan



PS! Varför ingen kommentar om julbordet hos Sir Väs och company? Min artighet och respekt för maken förbjuder mig.... men julmaten var god och luciatåget var det bästa jag någonsin hört i hela mitt liv. Resten? Min tunga är fastspikad i bordet.

Julfest - dagen efter

Efter en fullspäckad vecka... vad kan vara bättre än att avsluta den med en hejdundrande julfest med jobbet? Typ ingenting tror jag (*ler*). Men för att inte se ut som ett fullständigt lik med en tjock pälsmössa på huvudet spenderade jag sena eftermiddagen hos Sascha - the wondermaking man! En och en halv timme i hans händer med både klipp, färg och smink gjorde underverk. Inte ens maken kände igen mig... och knappt jag själv heller för den delen... bra eller dåligt? Fast idag är det som vanligt igen... idag är det lite känslan av "dagen efter kvällen före"



Maken körde mig ner till Rolsberga där bussen med glada partymänniskor hämtade upp mig för vidare färd mot Lund och vårt nya kontor. Kombinerad invigning och party stod på programmet och det vankades både god mat, fantastiskt liveband, improvisationsteater och annat skoj. En rolig kväll som gick fort som bara den... när bussen var på plats för hemfärd hade de beställt Pölsemannen dit för nattamat innan vi åkte hem. Lite kul.

Hemresan gick bra med en fantastiskt trevlig chaufför som orkade lyssna på oss när vi sjöng allt från Highway too hell till Min kära lilla ponny. Fast det var nog mest jag som sjöng faktiskt. Jonte satt med gamnacke mest hela tiden och de andra var inte så sångsugna.

Idag är det julbord på programmet med makens "klubb" så jag behöver snart ta mig i kragen. Har åtminstone tagit fram lite tomtar och julpynt, skall ta ett tag med dammtrasan och sen får man väl klä sig. Ikväll hoppas jag på vänstra hörnet av soffan... snooooze!

Kommer ni ihåg den här fantastiska klassikern... ibland känns det så, total eclipse of the heart... sorgligt men ändå hoppfullt spännande i en konstig blandning



//Farmskan

Back in reality

Efter fyra dagar (och långa kvällar) i Falsterbo är jag tillbaka i verkligheten hemma i Everöd. Kändes nästan konstigt att höra det svenska språket igen efter all engelska. Det var riktigt skönt att slippa vara så koncentrerad för att förstå och göra sig förstådd. Men det har varit bra dagar och man är sådär mentalt slutkörd och helt mosig i huvudet just nu. Mer än vanligt då också.

Gårdagskvällen blev det inte så mycket jobb, utan kvart i sju slutade vi och sen en snabb uppfräschning (läs: raggardusch... eller som engelsmännen sa "shit, shave and wash") innan det var dags för en gemensam middag. Riktigt trevligt och ljudnivån var sådär lagom skön som när man känner att stämningen är god och folk gillar att snacka med varandra. Lite avrundning med karaoke vilket alltid livar upp stämningen (?!). Det bästa var att det endast var svenska schlagers så att se mina utländska kollegor försöka följa den svenska texten var riktigt kul.

Så idag var det nästan lite ledsamt att säga adjö till alla men det är ju bara två månader till nästa pass när vi ses igen... så  man får helt enkelt härda ut (*ler*). Full snöstorm och glashala vägar när jag körde hem men hem kom jag i helt skick, en snabb uppackning och sen en liten runda till Tollarp för att träffa en personal shopper som kompisen Lena bjudit dit. Så nu vet jag hur långa kjolar jag skall ha, att mina fina halsband är "ute", att jag skall ha smala jeans och definitivt inte långklänning (om jag inte vill släpa den i marken vill säga...) 

Skall önska mig henne i julklapp till att gå igenom min garderob och slänga sånt som jag definitivt inte skall ha och kombinera ihop det jag kan använda. Så onödigt och lyxigt men fullständigt "vill ha". Barn! Hör ni detta nu? Mamma vill ha personal shopping i julklapp.

Men så är jag ju röd också...  //Farmskan

Pervey blin comom

Det är ryska och betyder "Den första pannkakan blir aldrig bra". Ett fantastiskt uttryck som jag skall använda framöver när man skall testa nya saker. Stavningen vågar jag dock inte garantera för men uttalet stämmer... jag har testat på min ryska kollega (*ler*)

I morse när jag vaknade, efter en natt i en förvånansvärt bra säng (läs: väldigt förvånad!) så hade jag inte mer än 12 missade samtal, ett SMS och ett röstmeddelande från min engelska kollega. Jag hade telefonen på ljudlös så jag hade sovit gott och inte sett eller hört något. De var ju försenade med flyget och kom inte förrän mitt i natten. Avsläppta mitt ute i ingenting, visste inte vem som hade deras nycklar eller var de skulle gå. Ett par minusgrader hjälpte ju inte till för humöret heller. Oooops! Efter 40 minuter lyckades de hitta numret till receptionen som kunde förmedla "nyckelhållarens" rumsnummer (vilket inte var jag... tack och lov). Men jag hade allt lite dåligt samvete i morse... så nu är ljudet på. Om ifall att

Vi har haft en bra dag med mycket övningar och bra diskussioner. Underbart... man blir aldrig för gammal för att lära sig nya saker. Även en gammal hund...



Nu väntar sängen... //Farmskan

Falsterbo... by the sea

Godkväll, sitter i en liten stuga i Falsterbo och jobbar lite lätt efter en bra dag. Är ju här på några dagars utbildning med ett antal kollegor från övriga Ikano-länder. Idag har det bara varit lite uppmjukning och det är först i morgon bitti som det drar igång på allvar. Spännande!

Vi väntar fortfarande på våra vänner ifrån England vars plan var inställt... igen. Men vi andra har jobbat fram till sex sen var det dags för lite kvällsmat och några av oss simmade några längder. Nej, inte i havet, utan här är en pool och en bastu på området. Skönt att röra sig lite ibland. Händer inte så ofta i Farmskans liv.

Tänker lite på farmor Signe som drabbats av maginfluensa. Hoppas att hennes gamla kropp orkar med det och att inget händer nu när jag är iväg. Håller tummarna för det

Nu får jag nog lägga mig och sova... lång dag imorgon

Ciao bella  //Farmskan

...och så packar vi om

God eftermiddag denna snöiga 2:a advent. Nyss hemkomna från vår dans-weekend i Norrköping. Lite sega i kroppen och i sinnet, långt att köra, lite sömn och sen snöiga vägar. Men vi hade en trevlig kväll ute i Nya parken och TV-inspelningen. En liten skymt av våra kompisar i början annars lyckades vi med konststycket att helt vara utanför bild hela kvällen. Rätt bra gjort med tanke på att där var är en hel del kameror, fast å andra sidan en hel del folk som mer än gärna ville vara med i bild också.

Dock fick kvällen en något hysterisk början. Insläppet var kvart över sju men eftersom vi inte visste var parken låg eller hur långt det var bestämde vi oss för att ta en taxi dit. Taxin skulle beställas till halv sju men oj... vad tiden dit gick fort. Och inte blev det bättre av att vi glömt biljetterna i bilen som stod tryggt förvarad i ett parkeringshus. Ingvar glömde bältet till byxorna, samtliga glömde vi våra telefoner så röstning var inte att tänka på och kameran som jag äntligen kommit ihåg, låg fint nerpackad i väskan.

Men det roliga med det hela var att parken låg runt 500 meter från hotellet så taxin stannade där efter 3 minuter och kostade 65 kronor. Han måste ju ha undrat. Men så fick vi istället nöjet att stå i korridoren tillsammans med 200 Willez-fans från Ljungbyhed som skrek "Willez, Willez, Willez" i 30 minuter. Grattis till oss!

Kvällen var dock trevlig och det var kul att se hur allt gick till. Allt från den stackars kameramannen som bevakade både Thomas Deutgen och Christine Meltzer... han sprang något så fruktansvärt hela kvällen, stänkte svett omkring sig och att han inte var smal som en pinne är helt ofattbart. Sen var där ju också helt otroligt många olika dansstilar, allt från gnussning till rena showdanser... och så det paret som trodde att bugg gick ut på att hoppa upp och ner konstant hela tiden och samtidigt bugga....

- Han måste ju ha en otroligt kondis, sa maken
- Hur vet du det, svarade jag
- Ja, du har väl aldrig sett en känguru som är trött...

Och nej, det har jag ju inte. Han är så klok min man så man blir helt tagen

Imorgon är det dags för en veckas utbildning i Falsterbo. Så nu packar vi om väskan
//Farmskan

Norrköping for tjyven

Efter 43,5 mil i bil befinner vi oss just nu på Hotell Drott i Norrköping. Lär inte komma med i någon förteckning över de mest fashionabla hotellen i Sverige men fullt tillräckligt för att spendera en natt på. Visserligen har nummer 106 (där vi just nu befinner oss) en något vag avloppslukt men det försöker vi skölja bort med lite vin, whiskey och cider. Tur att det inte är vårt rum (*skrattar*)

Ikväll blir det alltså "spill och dåns" ute i något som heter Nya parken och där det samtidigt spelas in för Dansbandskampen. Skall bli spännande att se hur det är och Nej, jag håller mig borta från kameran!

Skall försöka leta upp något ställe innan och äta något lätt men annars...

Vi skall ha en trevlig lördagskväll!!  //Farmskan (med sällskap)

Komp och lussebullar

Idag har jag nyttjat lite komptid som jag haft i bagaget... var ledig fram till lunch och det var gott med en extra sovmorgon. For in till stan och den lilla thailändskan som beklagade sig över min stela kropp. Tell me about it!! Det är ju därför jag kommer lilla du. En sväng till Helen på Feliz och inhandla några julklappar hanns också med innan jag skulle hälsa på farmor.

Väl där fick jag snällt stå utanför... stängt på grund av maginfluensa. Och jag som köpt nybakade lussekatter och hennes favoritgodis. Fick tag i en sjuksköterska som sa att det blev ingång på egen risk. Det var inte farmor som var sjuk... jag tog risken. Hon hade blivit ledsen annars om jag bara kört hem igen trodde jag... men jag vet inte. Idag var hon inte särskilt pigg. Sov djupt när jag kom och hade sen lite problem att vakna till, kände sig yr och lite hängig. Även om det tog sig mot slutet så märktes det helt klart att hon inte var sig lik.

Sen efter lunch var det jobbdags igen och dags att sammanställa månaden. Skulle också renskriva lite utvecklingssamtal och döm om min förvåning (=fruktansvärda ilska) när jag sen skulle spara det och allt försvann. Ibland hatar jag datorer... Får göra ett nytt försök på söndag.

I köket bakas det lussebullar för fullt. Lill-dottern är här några dagar och hon är händig med sånt. Skall bli gott till fikat ikväll. I helgen är det dags för weekend uppe i Norrköping med lite kompisar. Har lovat maken att undvika TV-kameran men lovat farmor att leta upp den... hmm. Vi får väl se, det är säkert fler än vi där förmodligen.



Ha en riktigt skön helg mina vänner!  //Farmskan

PS! Det var fel hajar de fångat... de misstänkta är fortfarande på fri fot (fena)

Hajar som hajar

Min disneyfigur för dagen har varit Snövit... det gäller att byta skepnad (*ler*). Ibland är det upp och ibland är det ner. Ner var det i morse dock när jag öppnade kylen och skulle ta min Activia yoggi, skitdyr och jättebra för min katarr-mage. Men ack, ack, ack... totalt borta. Man äger liksom inte kylen längre nu när Dottern är hemma igen. Är det inte sill så är det Yoggi... men ja ä inte bitter. När de flyttar hemifrån skall jag åka hem där varje dag och äta saker i kylen som jag tycker ser goda ut. Japp!

Alltså har ni läst om hajarna i Egypten som käkat på ryssarna? På Aftonbladet idag skrev de att man nu fångat in de "ansvariga hajarna". Hur vet man det?? Hade de armar och ben hängande från mungipan eller... Hajade hajarna att de var skäligen misstänkta eller hävdade de sin oskuld? Mycket märkligt...



Speciellt anmärkningsvärt är det ju också med tanke på att man lätt kunde hitta två misstänkta hajar men inte kan fånga in den avskyvärda gryningspyromanen. Hur svårt kan det va!? Nu är han häktad igen och man väntar bara på att de snart måste släppa honom igen för att de inte har bevis. Helt otroligt... antingen är han fruktansvärt smart eller också är poliserna i Ystad ovanligt klantiga. Men det måste ju vara sjukt frustrerande att VETA att det är han men aldrig lyckas bevisa det. Usch och fy...

Ikväll blir det tjejsnack hemma hos Titti, magen kurrar så jag hoppas hon har köpt några riktigt goda frallor till fikat.

Du gör mig vild och vacker  //Farmskan

Rödluvan

Vet faktiskt inte vem jag varit mest idag... Rödluvan eller vargen



Hoppas jag inte fastnar i detta tillstånd...

Men massagen hos Bottan gjorde underverk. Tack bästaste du!  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0