Goda vänner

"Många människor kommer och går i ens liv
men bara äkta vänner lämnar avtryck i hjärtat"
 
 
Maken och jag sitter här och finkulerar och väntar på att klockan skall bli sex och bästaste Manne skall hämta upp oss. Ikväll blir det som vanligt, och som traditionen bjuder, en afton med goda vänner! Det fick mig att fundera över vänskap och äkta vänner och jag är jäkligt tacksam över dom som jag har. Ni vet vilka ni är och ni vet att ni betyder mycket för mig!!
 
Vi hade en vänskapsdag igår också, blir lite så när man är hemma så sällan, man vill hälsa på alla och bara få rå om varandra lite. Först en trevlig lunch och promenad vid havet i Norje Boke hos Mona & Greger och sen på kvällen hade vi en mysig stund hos kusin P och Jan(a). Männen utforskade whiskeyskåpet och jag och kusin P hade värsta nostalgitrippen på dansgolvet. Äkta moves!
 
 
 
Fattar inte att de kunde sitta still i soffan när vi jazzade... skitkul. Varför dansar man så sällan? Skall försöka mig på det ikväll... att få upp dem på dansgolvet (läs: nice try!). Har också förberett ett litet quiz som jag nu skall renskriva. Och sen imorgon är det dags att åka hemåt igen, shit vad 11 dagars ledigt går fort! Jobbedag igen på onsdag och sen är man i ekorrhjulet igen.
 
Skall försöka att köra en liten dietkur dessutom efter helgens frosserier. Jag tror att jag är världsbäst i kategorin "dålig karaktär"... blir trött på mig själv. Har en och en halv vecka tills maken kommer ner så då skall det verkligen bli skärpning.
 
Nej, nu vill jag bara avsluta med att säga till er alla
Ta hand om varandra, njut av årets sista kväll, passa er för raketerna och
GOTT NYTT 2013!

//Farmskan
 
PS! Har ni noterat att Modern inte varit inne och kommenterat min Hunk-lista. Hon brukar ju annars ta parti för maken... maken som åter igen konstaterade att ingen på listan ens var i någon detalj lik honom själv. (Tror han sa: ju sluskigare och långhårigare... desto mer gillar du dom). Fast å andra sidan... hur lik är jag Sofia Helin?
 

Hunk listan för 2012

Jo, det har skett förändringar sen sist i topp-5
 
Mums filibabba säger vi om dessa fem män i sin bästa ålder (läs: min ålder)
 
  
 
Och Per Carlén är given också... men han är liksom mer "on-top-of..."
Slicka sig lite om munnen kanske...
 
//Farmskan

År 2012 - del 2

Juli: En semestervecka i Sverige var allt som hanns med men på den tiden var vi runt på mysiga besök lite här och var... och jag hann också med att skämma ut mig (och svärdottern) på beachfotbollen. Inte bra! Maken firar sin semester i Amsterdam och är fullt sysselsatt med fix från min långa att-göra-lista. Vi är äntligen full styrka, hela organisationen anställd till sist... och så bra det blev också. Mycket besök och härliga dagar med vänner blandas med mycket jobb... en månad kvar till lansering! Och så fick vi äntligen vår nya bil.
Månadens bästa: Maken på väg ut från toaletten, vi stöter ihop...
Maken: Vad ska du?
Jag: Jag skall på toa
Maken: Lycka till
Jag: Vad menar du?
Maken: Ja, jag vet ju inte om du kommer ut igen...
Det är så man vet vad som pågått där inne!
 
Augusti: Farmskan gör en bejublad första cykeltur i stan... i hällregn givetvis och min danska kollega här nere blir pappa till en liten Ida. Nu längtade man ju ännu mer till Bäbis ankomst. Pride-festival och härlig stämning i hela stan. Jag fastnar på omslaget till IKEA-katalogen, vi har kick-off helg med personalen och invigning med stort party på kontoret... men bäst av allt. Vi går live! Och allt funkar! Halleluja! Media trycket blev enormt och Farmskan blev TV-kändis på kuppen!
Månadens bästa hämtar vi från vårt Housewarming party som besöktes av en viss Mr K
- Åsa, vem är den mannen jag pratade med där borta. Han verkar jäkligt insatt
- Det är Mr K
Kollegans ansikte blev något långt och snopet
 
September: Mediatrycket fortsätter och Farmskan måste stänga ner alla sina privata sidor, inklusive bloggen. Det var ett otroligt sorgligt steg att behöva ta... men nödvändigt. Numera kommer man bara in med lösenord. Men vad gör det när världens sötaste lilla flicka, Lily, föds den 3 september. Farmskan är i sjunde himlen och första mötet med henne i Motala var magiskt.Jag får byte av en trasig diskmaskin, klagar över diverse krämpor, blir förkyld och är alltmän hängig. Kan det vara ett års press som släpper eller är det ångest inför den stundande 50-årsdagen? Jag lyckas resa till fel flygplats för ett möte och så avslutar vi månaden med att fira Kristallbröllopsdag i Bryssel.
Månadens två bästa kommer här:
Från Lena om min TV-debut:
- Åsa om du skall vara med på TV måste du se till att ha läppglans...
Hmmm, tänkte inte på det...
Och från konduktören på tåget:
- We have to drive slowly, there's a cow on the track... muuuuuu!
 
Oktober: Full fart på jobbet och massa möten och besök av kollegor. Farmskan tar två kollegor till ett möte i Utrecht och lyckas med konstycket att köra i fel färdriktning. Vi hade dessutom ledningsmöte som avslutades med mat och stå-upp show. Mycket trevligt. Helgmys med Lily och lite besök av vänner i Amsterdam hanns också med. Maraton i stan och Nej, jag deltog inte.
Maken står för månadens bästa med följande citat:
- Whiskeyprovningen igår snarare känns som provsprängning av huvudet idag
 
November: Vinterkylan och höstrusket kommer till Amsterdam och Farmskan fryser konstant. Dottern som man inte sett på flera månader kommer en helg till Amsterdam och vi går mil efter mil för att tunnelbannan stod stilla. Farmskan letar efter julmys men hittar inte mycket av det, dock kom den holländska varianten av tomten på besök med sina svarta tjänare. Kompisgänget nere och för-firar Farmskan, fullt hus och härlig stämning sen var det dags för att den riktiga födelsedagen hemma i Sverige. SÅ KUL!! Tack igen till alla som var där. Och tack för fina presenter. Jag fick dessutom en egen skylt i naturlig storlek av kollegorna. Jag gör mitt första besök hos läkaren och går därifrån i djup chock.
Månadens bästa hämtar jag från barnens tal till mig:
"Vi förstår inte hur du kan flyga så mycket, när du tror att varannan resenär är terrorist
Man får ha långt skägg och gå på toa utan att vara brottsling, men du lär dig nog till sist"
 
December: Dags för julmusik på kontoret, underbart! Spenderar några dagar med kollegor i Frankfurt som följs av julfest med jobbet och dop av Lily. Speedy helg! Desstom värsta snöstormen så jag spenderade några timmar på Kastrup. Lill-dottern och maken här på besök och hon får äntligen se Red Light. Vi firar jul i Växjö och sen en härlig juldag här med alla barn och föräldrar. Lily får mest julklappar av alla... konstigt. Farmskan kopplar av med hela elva dagars ledighet från jobb och stress. Livet är underbart!
Månadens bästa och årets sista citat får maken, om den nyinköpta julgranen
Han skickar ett foto på granen till den ömma makan i Amsterdam som ger tummen upp
- Den åker inte ut genom balkongen då som Lasses... (Paps)
 
-----------------------------------
 
Som sagt ett omtumlande men ändå fantastiskt år på många sätt. Jag önskar er alla en härlig fortsättning på 2012, de dagar som är kvar men också
 
ETT UNDERBART OCH FANTASTISKT 2013!
 
//Farmskan
 

År 2012 - del 1

Januari: Året inleds med att jag tillträder mitt nya jobb som landschef i Holland. Fortfarande kan jag känna mig helt förundrad när jag tänker på det. Men stolt givetvis. Vi hittar också en lägenhet i stan och bestämmer oss för att sälja huset, efter mycket ångest från Farmskan. Månaden innebär mycket pendlande, jobbiga flygresor och hotellvistelser och standarden är inte alltid den bästa om man säger så... vilket jag högljutt kommenterar och därför blir uppgraderad till sviten. Och så givetvis... den traditionsenliga bantningen för paret Färm. Att vi aldrig lär oss!
Månadens bästa citat kom från farmor Signe på följande fråga ifrån personalen:
- Vem är det som är och hälsar på dig?
- Jag vet inte
- Men det är ju Åsa
- Är det? Oj, vad hon har växt...
 
Februari: Huset kommer ut till försäljning och det känns lite ledsamt. Ser ett foto på mig själv som gör mig helt förstummad... vem är människan? Maken blir delägare i en snöslunga och får en religiös uppenbarelse (synd att han bara fick använda den en gång...).  Jag blir med lägenhet i Amsterdam och börjar dessutom dra igång med anställningsintervjuer. Projektet framskrider men allt är helt surrealistiskt fortfarande. Kommer vi att ha en bank när projektet är slut liksom? Jag besöker Wien för första gången och sover med 29 grader på rummet... pust! Jag får världens härligaste besked, att jag skall blir farmor, och blir fullständigt genomrörd till tårar. Underbart!
Månadens bästa citat kommer från stor-sonen om det där med rökning inomhus:
- Att ha rökavdelning på en restaurang är som att ha en kiss-zon i en pool

Mars: Månaden är full av pappersarbete inför min flytt ut från Sverige och in till Holland. Så mycket olika saker de behöver veta och få stämplar på. Och stämplar kostar pengar skall ni veta. Suck! Jag besöker Düsseldorf, får blåmärke efter lite för hård hantering av mina ögonbryn och så börjar vi sortera och rensa i huset för nu är det sålt. Tre högar, en till Amsterdam, en till Kristianstad och en till tippen... Maken gör sin första tripp till Amsterdam och jag har årets värsta förkylning.
Månadens citat kommer från maken efter att jag försökt hitta en kostym som passar min kropp:
- Du kan ju försöka få en uppsydd...
 
April: Kick-off i Amsterdam och nu börjar det surrealistiska få lite skarpare kanter. Vi var på konstrunda med våra grannar som traditionen sig bör och vi köpte "nästan" en tavla. Fick nycklarna till lägenheten i stan och satte igång målarna direkt. Flyttlasset går till Holland så nu är det bara halva bohaget kvar i huset. Modern och maken flyger ner och hjälper till att sätta upp det hela. Tiden stannar till när farmor Signe till slut får somna till... oerhört saknad. Jag hann aldrig hem men fick ändå se henne innan de flyttade henne. Ville inte att sista bilden skulle vara en kista. Fina, fina farmor! Dottern gör också en bejublad föreställning i "Little shop of Horrors" och så firar vi några nyblivna 50-åringar. Japp, det året i år!
Månadens bästa citat kommer från Rolf som svar på MMS:et av pannkakor med jordgubbar
-- Det ser gott ut med korv...
 
Maj: Vi lämnar huset till nya ägare och plötsligt är månader av stress som bortblåsta. Vi upplever IFK:s hejarklack på mycket nära och högljutt håll efter semifinalvinsten i Elitserien och jag gör ett bejublat första besök i tvättstugan och startar mangeln...  Får besök i Amsterdam av Manne och Lena och så har vi en underbart fin begravning av farmor. Låser mig ute från lägenheten och förlorar €50 på kuppen. Amsterdam har en värmebölja och vi flyttar in på vårt nya kontor. Sa jag att Sverige vann Eurovisionfinalen...? Euphoria!
Månadens bästa citat kommer från maken som har svar på det mesta:
- Varför larmar du, säger jag. Huset är ju tomt
- Vi betalar ju för det...
 
Juni: Jag blir utskriven från Sverige, vilket känns i hjärtat. Lilla dottern tar studenten och vi flyger hela familjen till Rhodos på en veckas semester. Skrämmer livet ur Dottern som tror att vi är i Turkiet. Ett magiskt ögonblick. En helt fantastiskt trevlig vecka och en välbehövlig semester för Farmskan.
Månadens bästa är jag inte så stolt över faktiskt. Inget citat egentligen men det duger ändå. Gasspisen fungerade inte och jag hade inkallat reparatör. Jag trycker på knappen för att visa att den inte knäpper...
- Har du kopplat strömmen?
- Va?
- Ja, har du satt i kontakten?
Ridå!
-----------------------------------
 
Slut på del 1... resten kommer om någon dag. Plus naturligtvis årets Hunk-lista
Ha en skön kväll... för oss blir det thai-mat och bio
 
//Farmskan

Ett år går så fort

2012 är inne på sina sista skälvande dagar och det är dags att göra som traditionen sig bör... summera året som gått. Det är också här och nu jag inser att farmor Signe inte finns längre. Farmor Signe som tillsammans med maken år efter år vunnit "Månadens bästa citat"... ingen kunde som hon slänga ur sig klokheter, på gränsen till oförskämt ibland, och komma undan med det.
 
Men man vet ju vem som håller hov i himlen i varje fall
 
''
 
2012 har varit ett omvälvande år i Farmskans och makens liv. Sålt huset, flyttat till Amsterdam, Signe dog och lilla prinsessan föddes. Så dags att summera!
 
//Farmskan

Fredagsmys

Hade en härlig dag på stan med kusin P igår... det är mys för mig. Lite fika med semlor och kaffe och sen bara gå runt och strosa och snacka skit, då mår jag prima!
 
Igår kväll hade vi sen fredagsmys med våra före detta grannar i Everöd. Farmskan hade gjort sig till och fixat både varmrätt och efterrätt... och gott var det också. Saknar så in i baljan att inte ha en vettig ugn i Holland. Man blir rätt begränsad av det kan jag säga när man lagar mat. Så att få göra en härlig gratäng här hemma (Farmskans specialitet..) är lycka. Måste dock försöka lära mig den där manicken jag har i lägenheten, det skall ju faktiskt gå att göra ugnsrätter där... men jag tvivlar.
 
Idag blir det lite kaffekalas för lill-dottern. Hon hade eget firande med kompisar igår så det blir väl lugna gatan idag antagligen. Bull-mamman skall därför bege sig till stadens bageri och införskaffa kakor... sån är jag. Bagare skall också leva och de bakar dessutom mycket bättre än mig.
 
Och sen ikväll kommer Dottern hem från sin USA-resa, därför blir nog restaurang ikväll för presentkortet jag fick när jag fyllde år och sen skall jag och maken på bio. Hej vad det går!
 
 
//Farmskan a.k.a Speedy Gonzales
 

Minstingen blir stor

Hipp hipp hurra för vår söta lill-dotter Hanna... 20 år idag
Var tar tiden vägen??
 
 
Och jag blir bara yngre och yngre...
 
//Farmskan

4 generationer

När jag ser dessa bilder saknar jag farmor Signe... så nära att vi fick ta ett kort med fem generationer. Men jag är övertygad om att det finns en bit av farmor i Lily. Kärlek!
 
 
 
//Farmskan

Mer stövlar

Det blev mycket slapp i soffan igår... men det var riktigt skönt. Såg lite dokumentärer, bland annat om ABBA och Roxette. Shit vad stora de har varit bägge två och oj, vad mycket bra låtar som Gessle har gjort ändå. Men det var tragiskt att se Marie Fredriksson, frisk igen vilket ju bara är hur fantastiskt som helst (1 av 20 klarar sig), men hur det hela ändå påverkat henne... Men vilken röst och vilka låtar!
 
 
Efter en natt med bra sömn (= utan snarkningar, hostattacker och snörvel) så begav vi oss en runda upp på stan. Mina presentkort brände lite i fickan och maken skulle klippa sig. Vi behövde också fylla på med lite vin här hemma efter några kvällar med gäster. Jag hittade en snygg kavaj inne på Esprit och ett snyggt halsband från Efva Attling på Söderbergs. Nöjd och glad skulle vi också kika på lite skor till maken och det slutade med att jag bytte de stövlar jag köpte igår mot ett par andra. Jag är hoppalös....
 
Sen i eftermiddag när maken invaderat tvättstugan så tog jag en sväng bort till Maxi för att handla inför helgen. Det gjorde en miljon andra människor också... suck, suck. Och alla skulle de ställa sina varor i vacker ordning och alla skulle de prata med folk när de packar ner så det tog vidunderligt lång tid. Men nu är i varje fall maten i kylen och latmajan köpte också färdiggjorde Moussaka i charkdisken. Maxis hemlagade... den behöver ni inte bry er om att köpa. Tips från coachen.
 
Nu innan vi landar i soffan igen så skall vi ta en sväng och köpa färg till gästtoan och sen våldgästa Paps & Babs på en kvällsmacka. Mo ha ha ha ha
 
Imorgon blir det en må-bra-dag med finaste kusin P i Malmö
//Farmskan

Lugnet har lagt sig....

Så har lugnet lagt sig i det Färmska hemmet igen. Alla, hundar, föräldrar och barn, har åkt hemåt igen och det är bara jag och maken kvar. Skönt på ett sätt men ändå lite ledsamt på ett annat... en jul går så fruktansvärt fort. Lilla familjen är också på väg till Motala och därmed också prinsessan som fick allra mest julklappar av alla denna julen (till sin pappas stora förtret... skrattar)
 
 
 
Den där mojängen var ju lite rolig... blinkade med häftiga ljus
 
Julaften spenderade jag och maken tillsammans med Modern & Rolf i Växjö och hans barn med familjer. Jag hade längtat enormt efter julmat och framför allt rökt ål och sillbord. Mums vad gott. Vi hade en jättetrevlig kväll och barnens XBox som de fick användes flitigt. Till och med Farmskan var nere och gjorde några snygga moves till deras stora glädje (läs: hånskratt).
 
Sen upp och hemåt igen med bilen full av saker, julklappar och en styckad kalkon bland annat. Snart invaderades hemmet av barn, föräldrar och bror för en trevlig juldag. Lite lekar och tävlingar i vanlig ordning... men i år var det svårt. Men typiskt så vann Paps lag, den största tävlingsnörden av oss alla. Kanske tur det förresten så inte kvällen blev förstörd av sura miner... (*ler*)
 
Men nu är det alltså tomt i huset, maken läser och försöker kurera sin fruktansvärda förkylning. Inte ens whiskey har hjälpt och då är det illa. Jag och Modern var en sväng på rean för att byta hennes julklappsskor. Det slutade naturligtvis med att Farmskan kom hem med både stövlar och kläder... suck, suck, suck. Ja, ja... man lever bara en gång... (tror jag i varje fall)
 
Idag blir det stekt potatis och falukorv... hur gott är inte det då!
 
//Farmskan

God Jul

Årets traditionella julklappslista till nära och kära:
 
Maken: Motivation att komma igång
Marcus: Ett års kontrakt med Gemla Puts&Fix
Mattias: Studieslut äntligen
Madde: En mamma-vecka i Amsterdam
Lily: En EGEN önskelista, inte pappas
Tessan: Madeira lite närmare Azorerna
Elin: Senilsnöre i alla viktiga ägodelar
Hanna: En större bankbok... Heja heja
Ola: En hugad husköpare
Paps & Babs: Mer cirkulation på lägenheter i centrum
Modern & Rolf: Hade varit enklare med ett eget privatplan...
Pia: Vilken mask du vill i butiken... Jag tar också en (*ler*)
Jan(a): En hugad köpare
Nisse & Rita: En guidad tur
Manne: En "on-demand" man
Lena: En rosa bil på uppfarten
Grahnskan: Högsta betyg
Frida: Öronproppar och tålamod
Ingemo & Curt: Tulpaner i Amsterdam...
Jobbet: En annan Spotify-lista...
Sygänget: En rolig helg i Alicante i maj
 
Och alla övriga vänner önskar jag God Jul och ett fantastiskt 2013
 
//Farmskan

Äntligen klara

Så är man äntligen klar med alla julklappar och alla förberedelser inför julen. Inte så mycket för Farmskans del att förbereda eftersom vi inte firar jul hemma... och kalkonen till juldagen har snälla Modern fixat. Faktiskt riktigt skönt som omväxling att bara få vara lat.
 
Gårdagen spenderades på stan där vi fick det sista fixat och sen en snabbrunda ut till Mio för att se om vi hittade någon soffa och ja... det gjorde vi. Så nu är den också beställd och kommer vecka 6. Så gott att bli av med det stora chabraket vi har. Den skall få spendera sina sista dagar hos stor-sonen i Växjö nu (*ler*)
 
Det blev en sådan här istället... fast vänd på andra hållet
 
 
Blir perfekt...
 
Kvällen tillbringades sedan med goda vänner i Rinkaby, lite mat och vin och trevligt sällskap. Stor-sonen var snäll och var chaufför också så det var bara att koppla av.
 
Ikväll blir det dan-före-dan-mys hemma. Maken har fått en killförkylning och det är inte att leka med. Han hostar, snörvlar och har sig. Säkert min tur snart också...
 
God dan-före-dan på er!
//Farmskan

Och så...

... fyllde världens stoltaste Farbror också år igår
 
 
Grattis min vackre son på din födelsedag!
 
//Farmskan

Taking care-day

 
Fredag kväll och jag har äntligen landat hemma i soffan i Kristianstad. Jag är magiskt trött just nu men kan ändå inte sova... känns som om kroppen går på speed. Men ikväll hoppas jag få några timmar i varje fall.
 
Sista arbetsdagen 2012 igår och vi hade julavslutning på kontoret med klappar och lite lekar. Jag hade även diktat ihop ett tal (vilket inte är det lättaste på ett annat språk.... Läs: ambitiös i överkant!) vilket blev himla uppskattat. Flyget hem sen var dock försenat på grund av någon punktering på däcken så det blev en dryg kväll.
 
Idag har det dock bara varit en "Taking-care-day" för  Farmskans del. Började med massage, sen lite lunch hos Paps och Babs. Revbensspjäll, sås och potatis... MUMMA!! Därefter ett besök hos tandläkaren för att se så att allt stod rätt till. Ett litet hål som hon lagade direkt och sen lite tandsten. Klappat och klart... 1.650 kronor tack. Så är det när man inte är "i-systemet" så att säga. Men det var gott att få det gjort. Och sen hem och klä granen och julpynta lite... vitt tema i år!
 
 
Fick hjälp av finaste familjen och fick snusa på Lily som somnade gott i soffan
 
 
Och sen avslutades dagen med ett besök hos Sascha och lite klippning. Den godingen hade köpt ett jättefint halsband till mig ifrån Edblads....
 
 
En bra dag... imorgon är det dags för final i klappjakten
 
Pussar
//Farmskan
 

Imorgon kommer tomten

Onsdag kväll, ja eller i varje fall en mörk sen eftermiddag... och jag sitter och väntar på att mina grannar skall dyka upp. De skall passa min lägenhet över julen och har därför bjudit ner dem för lite svensk glögg och lussekatt. Vet inte riktigt om de uppskattar det så jag har för säkerhets skull även inhandlat lite annat snacks också. Hur kan man inte gilla svensk glögg från IKEA förresten. Så himla gott!!
 
Det skall vi ha imorgon när tomten kommer till kontoret för att dela ut årets julklappar till personalen. Tror att alla är lite spända på det där faktiskt... Men det skall bli otroligt kul att få avsluta detta spännande år med min fantastiska grupp. Att få fira att vi faktiskt gick iland med lansering, att vi fått igång försäljning och att stämningen är så himla god! Så ikväll skall jag också fila på mitt lilla jultal jag skall hålla imorgon...
 
Sen är jag ledig i hela 12 dagar... Wiiiieee!!!
 
//Farmskan

Kamikazeuppdrag

Maken har varit ute på ett kamikazeuppdrag på Farmskans uppmaning idag... nämligen inköp av en styck julgran till hemmet i Kristianstad. Om jag säger så här... jag är inte den lättaste att tillfredsställa när det kommer till granar. Det är en helig sak för mig att ha en vacker gran. Men jag måste säga att han tog uppdraget på fullaste allvar och skickade inte mindre än tre fina bilder till mig när den väl var inköpt
 
 
Visst står den grön och grann i stugan!

När jag skrev att den var klart godkänd svarade han:
- Den åker inte ut genom balkongdörren då, som Lasses (= Paps)

Och då bara måste jag ju berätta denna historia från min barndom. Min pappa blev sänd att köpa julgran och jag tror att han hade några snapsar innanför västen när han gick. Min mor, från vilken jag ärvt min granfobi, visste inte vad hon gett sig in på förrän han kom hem, stolt som en tupp, med granen. Den var extremt ful! Kan se granförsäljaren framför mig när han snurrar den fina sidan framför Paps hela tiden...

Min mor stirrar stumt på granen en lång stund, stegar sedan fram och tar den ifrån min far, kliver ut på balkongen på tredje våningen och hivar den ut på gården. Jag glömmer det aldrig...

Inte konstigt att man letar perfektion! Märkt för livet... men roligt var det.
//Farmskan

Slut på en härlig helg

Trött i fötterna var man igår efter julshoppingen. Men vi hittade i stort sett alla julklappar utom en... så vi har lite att fixa till helgen när jag åker hem. Det lyckades också hålla sig från att regna hela dagen så det var perfekt. Lill-dottern hittade ett par vinterkängor som hon blev helt förälskad i så då blev den julklappen också klar (*ler*). Smög oss in på en liten sidogata och käkade på en jättemysig liten krog och sen på det igen med ny energi. Men som sagt... man var allt lite trött i fötterna när man kom hem framåt seneftermiddagen.
 
Lite kaffe och en mysig film kändes helt rätt och sen var vi så lata att vi ringde till Domino's och fick hemlevererat lite god pizza. Mitt i maten ringer grannen och berättar att julparaden skulle starta om en stund på kanalerna så då var det bara att hoppa ur myskläderna och ut igen. Hur fint som helst!
 
 
Massor av julmusik på båtarna och fina ljusspel också... fint! Efteråt så gick vi en sväng på stan och tittade på lite ljusdekorationer innan vi tog oss hemåt igen. Sen idag efter frukost åkte vi ner till en liten marknad där de sålde lite mat och lite julsaker. Helt OK även om den inte var så stor. Åt lite lunch där nere och köpte sen med oss lite citron cheesecake till kaffet. Dottern ville också se Red Light så det hann vi också innan det var dags för dem att börja packa ihop för hemfärd. Det där med Red Light tror jag nog att hon ångrade sen för det är verkligen ingen rolig syn. Mest patetiskt och tragiskt faktiskt...
 
Men hon fick i varje fall åka julpyntad spårvagn (*ler*)
 
 
Och nu är de på väg hem och jag skall sätta mig och jobba lite... 4 dagar kvar!
 
//Farmskan

Den visste var den tog

Oj oj oj... Paps... den visste var den tog (*skrattar*). Man skall inte kasta sten i glashus eller spjut i gummibåt vet du... Det där med fortkörningsböter vet jag inte var du fått ifrån, det har jag bara fått en gång i mitt liv och det tycker jag (peppar, peppar) inte är något att bråka om. Däremot är det ju svårt att hinna vända och hämta grejer... typ pass... när man inte är i god tid. Det var ett roligt ögonblick
 
Men nu släpper vi det tycker jag. Vi är otåliga bara, så är det
 
Maken och lill-dottern är här på besök och de landade redan innan lunch och fick därför ta en egen tripp runt stan innan jag kom från jobbet. Sen möttes vi i mataffären och så handlade vi lite godsaker till kvällen. Lite god mat, vin och lite efterrätt. Mums! De hade dessutom med sig lussekatter till mig så det fick vi till kaffet. Att jag sen somnade som en sten i soffan vid 9-tiden var ju lite trist förstås men jag tror de här sista två veckorna har tagit ut sin rätt nu... Fyra dagar kvar och sen är det JULLOV
 
Idag blir det en dag på stan och fixa lite julklappar och sen lite mat på stan. Imorgon blir det julmarknad nere vid mässområdet tror jag... allt beror ju på vädret. Igår var det värsta hällregnet
 
Fick en fin CD med bilder från min födelsedag av LIll-sonen och Svärdottern... den här gillade jag
 
 
Ha en underbar lördag!
 
//Farmskan

Att reta sig...

Paps frågade häromdagen när han ringde om jag "retat mig på någon idag"... Hm, ja, det gör jag nog varje dag men det hör liksom till min vardag. Och min far är inte ett dugg bättre även om han försöker påskina detta. Kan se honom framför mig i kassakön på Ica när någon skall betala med kort och tar för lång tid på sig (*ler*). Tror det är vår gemensamma otåliga sida som gör sig hörd när man retar sig på något, för oftast är det när saker och ting inte går så fort som vi vill eller på det sätt som vi vill (det bästa sättet). Vi är lite av typen "stop the crap... move on"
Paps är också den i världen som är i bäst tid till allting. Säger man en tid så är han där minst en halvtimme innan ("i god tid") och då ser man han vanka runt runt med händerna på ryggen. Och det är inte ens för att han är pensionär, det har alltid varit så.

Men nu skulle det ju handla om vad jag retat mig på idag:
1) Högtalaren i metron var så högt uppskruvad att man fick en smärre chock vid varje station när den drog igång. Och hög volym är bara skrap så det var ändå omöjligt att höra var vi var... trots volymen.
2) Hur kallt det än är i det här lilla landet (just nu runt nollan) så går alla tjejer i högklackade mockapumps eller små glittriga ballerinaskor. Själv står jag invirad i tjock vinterjacka med huva och varma vinterkängor. Men så är jag inte snyggast i stan heller.... men varm!
 
Imorgon kommer maken och lill-dottern hit... underbara helg!
//Farmskan

6 arbetsdagar kvar

6 arbetsdagar kvar... snart, snart skall Farmskan logga ut för lite välbehövlig julledighet! Hur skönt skall det inte bli att få sova länge, stänga telefonen (någon som tror på den?) och bara slappa med familjen. Åhhhh... underbart!
 
Idag har vi haft IT-folk på kontoret hela dagen, de skulle fixa och bygga runt i vårt serverrum... och de lyckades med det konststycket utan att samtidigt fördärva något annat. Man får vara tacksam för det lilla (*ler*). Och imorgon är det Lucia, inget man firar här nere men kanske jag sjunger en fin sång för mina kollegor... tror de uppskattar det
 
 
 
//Farmskan

Holländare och snö

Idag är det riktigt kallt... -2 och snålblåst från sidan, plus givetvis snö. Eller för en holländare snöar det... för en svensk förstår man ingenting. Typ tre flingor i timmen liksom...

 
Ni ser ju själva... om man tar med en fönsterskrapa och skrapar hela vägen vid lägenheten så kanske du kan krama ihop en snöboll. Men för holländarna är det kaos! De ringer och säger att de blir sena eller inte kommer till jobbet alls. Amazing! De skulle behöva ha en vinter i norrland (eller Skåne för den delen....) för att förstå hur ett riktigt snökaos ser ut. Men så kör de ju omkring med sommardäck också, givetvis ingen lag på vinterdäck här nere. Är någon förvånad
 
Een man weet niet wat 'ie mist!
//Farmskan 

Lily Skrållan Signe

Kort men intensiv helg kan man väl säga... men ack så underbar! Maken hämtade mig på Kastrup på lördag lunch och sen körde vi hemåt Kristianstad. Shoppade lite mat till kvällen och sen bara hem och myste. Man var ju något seg efter gårdagskvällens julfest... Lite god mat och lite vin och sen bara mys i soffan med några av barnen som var hemma. Framåt kvällen kom sen finaste familjen och jag fick mysa med lill-fisen.
 
Dopet på söndagen gick jättefint och hon skrek bara precis när han hällde vatten på huvudet. Den blicken hon gav prästen efteråt när hon återigen var hos mamma var obetalbar. Hade hon kunnat ge honom fingret hade hon gjort det... den tjejen kommer att bli tuff (*ler*). De hade ju dessutom ordnat en överraskning... Dottern skulle sjunga och jag blev som vanligt så rörd att jag bölade hela låten igenom. En fin Disneysång var det och hon gjorde det hur bra som helst. Duktiga Elin! Sen lite fest med goda tårtor som lill-dottern hade bakat, de är duktiga våra barn. Men nu är hon i varje fall döpt, Lily Skrållan Signe...
 
 
Hon sov sig igenom hela festen dock, men eftersom jag skulle åka vidare direkt till Kastrup var jag tvungen att väcka henne och få lite kel innan jag stack. Men hon verkar lika glad för det...
 
Världens busväder ner till Kastrup så Dottern, som skulle åka till USA tidigt måndag morgon, bestämde sig för att åka med oss ner och "dygna" på flygplatsen. Galet... men med tanke på hur vädret var så var det nog rätt beslut trots allt. Mitt flyg var försenat tre timmar så jag kom inte iväg förrän strax efter elva på kvällen så när man öppnade dörren hemma i lägenheten runt ett och visste att man hade en lång dag på kontoret idag så... gäspar man. Tyckte knappt jag hunnit lägga mig innan klockan ringde.
 
Satt dessutom bredvid den största man jag nånsin sett. När han satt ner i stolen så kunde man inte fälla ner armstödet och hans mage nuddade stolen framför. Tjurnacke som... ja, jag vet inte vad... en tjur antar jag. Men men... han stånkade sig igenom hela resan... och jag med.
 
Ikväll blir det tidigt i säng
//Farmskan

Dophelg

Så har man landat hemma i Kristianstad för en helg med dop. Blir som sagt en kort tripp och det kan faktiskt vara lite frusterande för man vill så gärna vara hemma lite i lugn och ro. Men men... snart ledighet.
 
Vi hade en himla trevlig kväll igår, stämningen var verkligen på topp från början till slut. Vi träffades först hemma hos mig för lite fördrink och sen drog vi iväg till en liten tapas-restaurang där eventfirman väntade på oss. De hade riggat rummet inför tävlingen "Ik hou van Holland" (Jag älskar Holland). Herregud vad skoj det var, frågesport och tävlingar och avslutning med sing-star... och allt på holländska. Försök att komma på en holländsk hit... nä, tänkte väl det. Har en massa filmer men vet inte hur man får upp det här så ni får hålla till godo med ett litet foto av Farmskan med orange mössa.
 
Ser ut som en liten vårblomma i en skolpjäs...
 
 
Hemma runt 1-tiden och sen upp med tuppen idag för hemfärd... Ögonlocken hänger
 
Idag blir det bara att ladda batterierna inför morgondagen.
//Farmskan

Julfest

Fredag eftermiddag och jag förbereder julfest för organisationen. En fördrink här i min lägenhet om en timme och sen drar vi vidare till en trevlig restaurang där en eventfirma skall se till att vi får en trevlig kväll... hoppas jag i varje fall (*ler*)
 
Imorgon förmiddag flyger jag till Sverige för att vara med på Lilys dop. Tänk att hon redan är 3 månader... shit vad tiden går fort. Men det blir en kort helg, flyger hem till Amsterdam igen på söndag kväll redan och sen är det full fart igen nästa vecka. Att säga att jag längtar till julledigheten är ett understatement.
 
Take care!
//Farmskan

Folk med serviceyrken

En del är inte lämpade för serviceyrken... så är det bara. Det är en konst att kunna hantera kunder i alla situationer och vissa är mästare på det och andra borde göra något annat.
 
Vi var tre stycken som hade bokat en taxi till 18.10 för att åka till en restaurang nere i stan här i Wiesbaden. Taxin var bokad genom samme (OBS! Trevlige taxichaufför) vi åkte med till hotellet. Han skulle "skicka sin bror i samma bil att hämta oss". Ja, vi var 6 minuter sena när vi kom ut men inte någonstans såg vi samma bil vi åkt med hit, där stod en taxi men en helt annan. Ut kommer en kille från receptionen och börjar vifta med armarna om det var vi som beställt en taxi... duktigt sur. Ja ja... in i bilen och han muttrar något oerhört hela tiden.
 
- Ni skulle varit här 18.10
- Ja men tagga ner... vi var 6 minuter sena...
Min ena kollega börjar nu bli smått irriterad
 
- Din bror sa att det var samma bil som skulle hämta oss och den såg vi inte
- Min bror kör inte taxi, säger han apsurt (tror han tog det rasistiskt det här med bror...)
- Nähä, men det var vad han sa, nu får du fasen sluta.
 
Vi förklarar var vi ska och frågar för säkerhets skull om han tar kort
- Ingen taxi i Tyskland tar kort
- Den förra taxin, som lovade oss samma bil, gjorde det
- Ja, jag gör det inte
- Men vi har inga kontanter
- Då får jag köra er till en bank
Snacka om surkart!!
 
Kollegan hittar dock till slut en € 20 i sin väska så vi kan betala taxin
- Kan jag få ett kvitto?
Då stönar han högljutt, öppnar någon lucka i fronten och fullständigt bankar sönder den stackars kvittomaskinen som står där.
 
Tror han behöver ett annat jobb. Nu får vi se vem som hämtar oss efter frukost
//Farmskan

Frankfurt

En snabb update från Frankfurt dit jag åkte i morse: Lite snö på marken, inte alltför kallt. Har haft en bra dag med bra diskussioner med kollegor från övriga länder och nu skall vi strax ut och äta och sen är det tidig morgon och fortsättning imorgon innan det är dags att åka tillbaka till Amsterdam imorgon kväll... Hej och hå!
 
Fortfarande mätt efter en 6-rätters libanesisk meny igår kväll med kollegan och hans familj i Amsterdam. Det var inte heller, när jag nu tänker efter, inte den bästa uppladdningen inför en resa till Frankfurt. Magen har varit liiiite orolig inatt efter alla kryddor, hummus och mystiska rätter. Men det var gott och mycket.
 
Denna veckan är helt otroligt full men OJ vad mycket kul som händer hela tiden
 
Sorry för tråkiga updates, lovar att bättra mig
Kram //Farmskan
 
PS! Jag älskar min julgran... så är det bara!

Knalle jul

Så kom där en in i lägenheten ändå... Minigranen AB
 
 
Så fin där den står... njuter!
 
//Farmskan

Julpynt och vinterskor

Julen börjar med denna låt... i varje fall i vår familj:

 
Sovmorgon idag... hur gott var inte det. Låg sedan och såg gårdagens "Tack för musiken" på Svt Play. Oj, vad bra det programmet var, kom på mig själv att ligga och småle.
 
Lite frukost på det och sen påklädning för en tur på stan. Ett par vinterskor stod på listan och det krävdes inte mindre än 12 butiker innan jag hittade ett par som jag gillade. Här nere finns massor av skoaffärer men alla de säljer är med glitter, nitar och höga klackar. Inte min typ av skor om man säger så. Fick faktiskt också införskaffat lite nya underkläder och äntligen ett par gråa jeans också. Nöjd med dagen!
 
Och nu har jag ätit lite mat och druckit ett glas vin till det, samtidigt som jag lyssnat på julmusik som sagt. Det är ju den 1 december idag och då får man börja lyssna. Satt upp lite julpynt och ljusstakar också så det känns riktigt mysigt. Imorgon blir det lite tvätt och strykning och om det inte regnar (vem försöker jag lura?), en långpromenad. Känner att jag behöver det. Veckan som kommer är fullbokad, en tripp till Frankfurt och en massa möten och sen julfest både torsdag och fredag. Kommer att vara trött när helgen kommer tror jag (*ler*)... men sånt är livet
 
Det blir en stilla natt...
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0