Första frostnatten

Shit, idag var det kallt ute... Tjocka vinterjackan var verkligen perfekt idag. Första frostnatten här och det var så lagom roligt att trippa fram på isgatan i morse. Jo, för det hade ju regnat igår givetvis (*suckar*). Men men, ser faktiskt fram emot lite kyla och snö istället för det där jäkla regnandet. Danska kollegan berättade att en dam halkat på perrongen och glidit in i metron med benen före i morse. Man vaknar till då faktiskt...
 
Gårdagen var lugn... först ensam på kontoret hela dagen. Enda ljudet var från min Spotify som jag dagen till ära spelade på högsta volymen. Bara svensk musik också för att riktigt gotta mig. Men efter några timmar tröttnar man faktiskt på att vara helt själv, människan behöver socialt umgänge. Hade ett möte inbokat på eftermiddagen så man fick åtminstone se lite ansikten.
 
Har börjat kika på alla Liza Marklunds filmer men igår tog det stopp... nästa film i ordningen är nämligen Nobels testamente och det visade sig att den har jag hemma i Sverige. Så nu får den med i väskan nästa gång jag är hemma. Så i mellantiden får jag klara mig med lite andra program och böcker. Kollegan har laddat ner hela den nya säsongen av "Brottet" så den får det kanske bli en start på i helgen. Annars blir helgen också lugn för Farmskan... lite städning, julpyntning och sen fixa ett par vinterskor. Lugna gatan alltså
 
Take care!
//Farmskan

Läkarbesök

Vill bara säga att jag idag blev påmind om varför jag åker till jobbet redan kvart över sju på morgonen... Dagen började nämligen med att Farmskan skulle på ett läkarbesök tio över åtta. Det första läkarbesöket i detta landet och det berodde på att jag blivit kallad för en årlig gynundersökning. När jag fick kallelsen så tänkte jag att det kan väl vara bra och därför bokade jag tid... Och idag var det alltså dags.

Knallade bort till min husläkare där jag tidigare bara varit för att skriva in mig. Det är fullt av sådana små kliniker överallt i Amsterdam och man måste skriva in sig hos någon. Har tidigare bara varit där när jag reggade mig och då stod jag i den lilla receptionen bara. Men nu... in till läkaren.

Hamnade i ett väntrum som mest liknade en hall i ett bostadshus. Stengolv och så en liten soffa, där jag slog mig ner och väntade. Prick tio över åtta öppnas en dörr och en man i jeans och fleecetröja mumlar något som jag tolkade som "Mrs Farm". Eh... ja, det är jag sa jag och så bad han mig stiga in. In kommer jag som till ett litet vardagsrum även här med stengolv á la modell äldre. Inte något sterilt undersökningsrum där inte. I hörnan stod där en liten brits avskärmad med en vikskärm. Han ställde lite frågor och sen bad han mig att lägga mig på britsen med benen uppdragna. Ingenstans att lägga sina kläder utan jag fick klä av mig mitt i rummet och lägga kläderna på golvet... Hallå var är dolda kameran liksom. Istället för att ta fram några sterila redskap spolade han med varmvatten (visserligen länge!) och sen gjorde han sin lilla undersökning. Instrumentet kastade han sedan i en plasthink som stod på golvet. Amazing! Mitt prov stoppade han i en vanlig plastpåse och knöt en knuta på, tackade och sa att jag kunde ringa och få svar om tre veckor. Hade jag inte varit så feg så skulle jag tagit kort så ni hade fått se men jag vågade inte.
 
 
Något konfunderad skulle jag sen ta mig till jobbet en timme senare än vanligt. Minst en miljon människor på metron så vi stod som packade sillar... därför åker jag tidigt till jobbet. Ingen holländare är vaken före åtta. Nåja, nu skall jag bara vänta tre veckor sen hoppas jag att jag har ett gott resultat. När jag berättade om detta på jobbet så tittade bara mina holländska kollegor på mig... ingen av dem förstod vad som var problemet. Jag kan nämna en hel del. Hygien, Klädsel, Sterila instrument, Avskildhet, Städning...
 
Fast det var gratis dock... alltid något
//Farmskan

Eko eko eko

Tomt och innehållslöst i kylskåpet när jag kom hem igår och jag orkade inte gå och handla. Så det fick bli prio ett ikväll efter jobbet. Man fixar inte att äta godis till kvällsmat två dagar i sträck... eller jo, det gör man ju men det är ju knappast nyttigt. Och jag behöver snart ta ett besök hos en tandläkare också. Maken har varit snäll och bokat en tid hos sin tandläkare i mellandagarna. Känner på mig att det inte kommer att bli så trevligt, varken ekonomiskt eller smärtmässigt. Hatar det!
 
Nu har jag precis spikat upp min krans på dörren. Vet inte om det är tillåtet heller men jag antar att jag lär få veta det inom kort. I det här huset sprider sig allt med vindens hastighet. Det värsta som kan hända är väl att jag får återställa dörren om de klagar. Lite spackel och färg kan väl inte vara så farligt.
 
Fick detta fina kort av Rita, på mig och Lily, från i lördags. Ser jag lycklig ut eller?
 
 
Snart dags för dop... Lily Skrållan Signe
 
//Farmskan

Tillbaka i vardagen

Så var det slut med ledighet för denna gången och jag är åter i Amsterdam. Ingen mat hemma och orkar inte gå och fixa någon heller så det får bli godis och saft... (*ler*). Innan jag glömmer det: GRATTIS till min duktiga dotter Elin som i helgen fixade jobb på Fritidsresor. Klarade två auditions och en intervju galant och börjar nu där i februari. Du är bara bäst!
 
 
Måste bara skriva några verser ifrån ungarnas tal till mig i lördags... har läst igenom hela och skrattat gott. Men där är speciellt några verser som är sjukt roliga:

"När du var 5-6 år fick du en grammofon, en present av högsta klass
Sven-Ingvars var favoriter, och då som nu är din musiksmak inte särskilt vass"
 
VA!! Vilket påhopp!!
Och så denna vers från svärdottern:

"Enligt Tia och Macke var du portad från deras fotboll då du skrek en massa
Du skrek både Spring på kanten, skjut, nicka och passa
På beachfotbollen i somras fick jag prov på att dina ord var väldigt vida
Efter att skrikit Jäkla tjockis, så lämnade jag också din sida"
 
Ha ha ha ha ha!!! Och så sista
 
"Vi förstår inte hur du kan flyga så mycket, när du tror att varannan resenär är terrorist
Man får ha långt skägg och gå på toa utan att vara brottsling, men du lär dig nog till sist"
 
Sitter bara här och myser när jag läser igenom talet. Älskar er!
Imorgon är det jobbedag igen... lugn vecka.
Förresten... en julklapp inköpt idag. Nöjd att ha startat
 
//Farmskan
 
 

Glad i själen!

Vaknar upp till en ny dag med en skön känsla i själen. Så trevlig dag och kväll jag fick igår! Det började med en familjefrukost med ägg, köttbullar och korv... så härligt att ha barnen hemma. Stackars Hanna var dock på jobb, det är slitigt att vara i kockbranschen. Först jobbade hon heldag och tog extra kvällspass, hemma klockan två på natten och började klockan sex på morgonen igen. Det är fasen strongt gjort! Tessan är inte heller hemma från Azorerna, det där med semester är inte alltid så lätt att få till när man vill det. Men sötaste Lily var här och firade sin farmor, även om hon valde att sova sig igenom frukosten (*ler*). Svårt för farmor att låta bli att väcka
 
 
Plötsligt ringer det på dörren och när jag öppnar står där ett gäng och sjunger för full hals. Älskade kusin P, min fina svägerska Rita, en av mina äldsta vänner Mona och Modern & Rolf. "Ta på dig jacka, vi skall åka ut och åka" men först lite champagne. Och iväg åker vi allihopa, inklusive Lily och Madde. Bort till Hässleholm och julmässan på Hässleholmsgården. Och vem står där och väntar om inte bästaste Grahnskan. Så längesen jag fick krama om henne också!! Och där gick vi sen och mös och Farmskan fick köpt en julkrans till Amsterdam och lite annat smått och gott. En doft av svensk jul!
 
Efter några timmar in i bilen igen, Grahnskan skulle åka hem med andra bilen, och vi tog adjö "kom snart till Amsterdam..." Utanför lägenheten säger dom, nu skall du upp och byta om för vi skall vidare. OK, hej och hå, upp för trappan och stegar in och möts av 35 personer som står och sjunger. Shit vilken chock! Alla mina nära och kära står där med glas i handen och gratulerar. Så himla härligt!!
 
 
Familjen och bästisen Manne hade fixat och donat (tyckte väl det var konstigt när hon inte hört av sig...), Hanna hade fixat underbar efterrätt, mat beställd och hämtad... de hade verkligen varit busy när vi var iväg. Så härligt... jag ryser när jag tänker på det. Alla mina nära och kära var där, min stora härliga familj, föräldrar, lille B, bästa kompisar (ja även Grahnskan den förrädaren!), släktingar, min nya Växjö-familj, Ingemo & Curt mina extra föräldrar... och jag blev så uppvaktad! Barnen höll ett tal till mig och det var också en sån där grej man verkligen kommer att bära med sig. Att de tog sig tid och fixade det liksom (även om jag inte höll med om alla "sanningar" de tog upp om sin mor)
 
 
Smycken, en fantastisk vas jag önskat mig, ljusstakar, pengar till en Ipad, spa-behandlingar och gott vin... allt en 50-åring tycker är bra (*skrattar*). Så när de sista gästerna lämnat huset går vi omkring och städar här jag och maken och jag gör det med ett leende på läpparna. Så glad i själen... och rörd! Så detta kortet som stor-sonen tog på mig när jag försökte tacka är verkligen passande!
 
 
Tack till er alla... jag vet att ni lagt ner mycket energi på detta (*ler*). Kusin P... vi tar spa nästa gång! Och till älskade dottern Elin... du var med oss hela kvällen och idag ger jag dig en lyckospark ända från Skåne. Go get them girl!! Nu skall vi äta frukost och sen skall jag väcka stor-sonen så han kan hjälpa sin gamla mamma att köpa en iPad.
 
Lycklig!
//Farmskan

2,5 timme kvar

Japp, det är knappa 2,5 timme kvar tills jag fyller 50. Helt otroligt och samtidigt sjukt kul. Ser fram emot dagen jättemycket! Uppe med tuppen idag och packade väskan och begav mig till flygplatsen. Tur med både spårvagn, tåg och flyg och kom till Kristianstad i rättan tid. Händer ju inte varje gång kan man säga. Snabbt hem (=tog taxi från stationen...) satte väskan och begav mig sedan efter en liten fika bort till Sascha för klippning och lite färg. Man blir alltid jäkligt glad när man är hos honom... man känner sig välkommen och så blir man ju snygg också när han är klar (*ler*). Man är dock inte så snygg under tiden... tack för den bilden!

 
Dom ögonbrynen skojar man inte om... säg inte ett ljud!

Bästaste Lena kom in med jordgubbar och sen bjöd hon ut mig på en härlig middag på La Cucina. God pasta och sen härlig efterrätt. Himla gott! Plus att hon köp världens fräckaste Ipad fodral till mig i present... ett stickat lila fodral. Hur fräckt som helst. Nu bara måste jag ju köpa en Ipad...

Jag är glad!
//Farmskan

Explosion

Det blev en pangstart på morgonen vill jag säga (OBS! Skämt!). Jag gick i godan ro i halvslummer från tunnelbanan när värsta explosionen briserade i närheten. Det kändes verkligen som om det var typ 10 meter ifrån mig men det var det som tur var inte. Nu är himlen svart och röken väller fram, brandbilar tjuter och jag vet inte riktigt vad det är som exploderat. Man vill ju inte gärna gå bort heller. Får kolla med kollegan som kommer med bil senare om han sett något. Usch och fy!
 
Igår var jag hemma hos danska kollegan och hans familj, de bjöd på hemlagade biffar, potatis och sås. Snacka om att man var i himmelriket. Mumma! Jag är ju dålig på att laga mat till mig själv. Blir mycket soppa, pannkakor och sånt där. Står bara inte och gör biffar till mig själv liksom. Fast man kunde gott gjort det och haft sen i veckan... hm... tror jag skall börja vara lite flitig på sånt på helgerna framöver.
 
Sista jobbedagen denna veckan. Imorgon flyger jag hem för att fira min födelsedag. Tror jag i varje fall... jag har ju som sagt inte en aning om vad som skall hända eller om det ens händer något. Hoppas i varje fall få träffa nära och kära och att jag får pussa på Lily!
 
Längtar! //Farmskan

Söta kommentarer

Min underbare man angående föregående inlägg:

"Va´ kul! Både du skylten är välkomna hem till helgen!"

Jag är en lycklig kvinna! Och kan man vara annat när man ser denna fina bild av Lily

//Farmskan

Idag startade det...

Hade vårt månatliga personalmöte idag och det jag trodde skulle bli ett vanligt möte startades med att alla kom in med presenter till mig... ja, för som ni vet, nedräkningen har börjat till min "halvtsekelsfödelsedag". Magiskt att man faktiskt skall fylla 50 år och ändå fortfarande känner sig som 25. Ja, egentligen började det ju redan i helgen när tjejerna var nere. De hade tagit med sig saker som de vet jag trånar efter... cheeze doodles, böcker, korsord, kaffe, godis. Härligt.
 
Men som sagt, idag kom personalen med blommor, en fin flaska vin, bok och en riktigt läcker designvas. Så himla glad blev jag! Och sen hade mina vänner i Danmark skickat över en present från Boda Novum också som de andra lyckats gömma på kontoret innan jag såg den (*ler*). Efter det fortsatte vi mötet men efter en stund knackar det på dörren och då kommer vår kundservicechef in med mer presenter och jag bröt nästan ihop... med sig har han en roll-up reklamskylt med en bild på mig i naturlig storlek

 
Han har nämligen en sådan själv och första gången jag såg den så sa jag till honom att "när jag blir stor skall jag också ha en sådan skylt på mig själv"... Uppenbarligen är jag stor nu!

Den skall garanterat med hem till helgen!
//Farmskan

Farväl och Välkommen

Fy vad en helg går fort! Nu är tjejerna hemma igen efter härlig helg tillsammans. Strålande väder idag när vi gick upp så vi hastade bort till kanalbåtarna så vi skulle hinna en tur innan det var dags för dem att åka till flygplatsen. Trångt på kanalerna idag märkte vi för det är nämligen idag han kommer till stan... Sinterklaas (berättar mer om det om en stund). Efter turen var det dags att bege sig mot Centralen så vi stod snällt och väntade men inte kom där någon spårvagn. Efter en stund körde en taxi förbi och hojtade att de var inställda på grund av jul-paraden. Grattis... snabba fötter springa tripp tripp tripp till tunnelbanan istället. Väl där skulle vi köpa biljetter till flygplatsen och då var det banarbete så de fick åka buss halva sträckan. Hmmm... verkar inte som om dom har vidare tur med sina resor. Men men... nu är de hemma i varje fall igen och allt har gått bra. Här är väldigt tomt och tyst i varje fall, skillnad att vara en person eller sex personer (*ler*)
 
Men tillbaka till Sinterklaas... idag var det dagen D då han kom med sin båt till Amsterdam. Ja ni hör ju själv... med båt och dessutom ifrån Spanien. Vad hände med Nordpolen och renarna? Han kommer alltså med båt till hamnen och med sig har han runt 700 svarte Pete (!?) och 5.000 kg pepparnötter att dela ut till barn som är snälla. Med sig tar han önskelistor och sen kommer han tillbaka den 5 december med paket. Mycket märkligt!
 
Var alltså en stor parad idag som gick igenom stan... först kommer alla svarte Pete och sist kommer Sinterklass ridande på sin svarta häst (som man också måste ge morötter...). De sjunger dessutom julvisor som ingen människa utanför Holland någonsin hört. Jag vill ha vanlig jul ju!!
 
 
 
 
Jag tycker mer han ser ut som påven i Rom...

Jag drömmer om en jul hemma....
//Farmskan

Tankar i natten

Åh så härligt det har varit att ha tjejerna här... Nu ligger de nerbäddade i sina respektive sängar (eller några ligger i soffan och på golvet) efter en fantastisk fredag och lördag. Så himla glad är jag!
 
De skulle flyga från Kastrup vid 5 så jag hann i god tid handla och fixa undan lite hemma. Åkte sen upp till stationen för att möta dem... efter en och halv timme stod jag stelfrusen och funderade på vad som egentligen hänt. Tur att jag inte gjorde maten färdig för då hade den varit förstörd. När de så väl dök upp så visade det sig att de haft världens oflyt hela resan. Först checkat in bagage (men Nej... det gör man bara inte!!) och därmed fått vänta på det en lång stund innan de förstod att de stod vid fel band (*ler*). Och sen var tåget försenat och ja... ni hör ju själv en massa strul. Men de kom till slut och vi åkte hem till mitt och käkade lite, drack lite vin, pratade, skrattade och lekte...
 
 
 
 
En härlig kväll!! Uppe med tuppen och fixade frukost så vi var rustade för en dag på stan. Kallt och ruggigt men det löste vi med lite depåstopp på olika ställen. Mycket ostprovning, lite vin och lite kaffe, shopping och klädprovning, red light district, museum m.m. Så vi var allt lite trötta i benen... man skulle fasen haft en stegräknare alltså! Och ikväll har vi sen varit ute och ätit gott... livet är underbart!
 
Imorgon blir det den obligatoriska kanalturen och sen flyger de hem igen. Det blir allt lite tyst vill jag lova. Men grannen har lovat att hämta upp mig framåt eftermiddag för att vi skall gå och sen när Sintaklaas och svarte Pete kommer till stan. Det skall bli spännande det också.
 
Nu skall jag också krypa ner under täcket. Sov gott!
//Farmskan

Nostalgifärd

Trött som en lus efter två bra dagar i Köpenhamn. En riktigt trevlig middag igår med alla övriga kollegor och fantastiskt att se julsmyckningen... Köpenhamn är en riktigt vacker stad.
 
 
När vi kom till hotellet så fick jag världens nostalgichock av att se min röda pärla stå parkerad utanför. Den servar numera vår IT-chef (som är mycket nöjd med bilen!) och jag fick äran att åka ett varv med honom också. Shit vad jag saknar den bilen. Så skön att åka i... men men... nu har vi en Audi istället, man får vara nöjd bara av att ha en bil eller hur?
 
Var sen som sagt ute på en italiensk restaurang på kvällen som serverade en väldigt udda huvudrätt. Ett gigantiskt stort köttstycke, liiiite potatis, liiiite pumpabitar... och ingen sås. Magen blev sådär efter detta kan jag säga. Men skoj hade vi och mycket skratt. Och så fick man ju träffa ex-boss igen, det händer inte alltför ofta. Honom kan jag sakna från tid till annan.
 
Och idag har vi haft fullspäckat schema från tidig morgon till kväll så nu är Farmskan trött. Gick bra att flyga hem i varje fall, så det var lugnt. Skall trycka i mig en macka och sen gå till sängs... imorgon invaderas det Farmska hemmet av fem tjejer i sin bästa ålder. SÅ KUL!!!
 
Natti natti
//Farmskan
 
PS! Och så säger vi i kör... "ingen kickar fotboll som han... Zlatan, Zlatan!"

Exchange dagar

Tre dagar kvar till helg... helgen med stort H. Helgen när hela tjejmaffian kommer ner och besöker Farmskan. Det kommer att bli trångt och mysigt men som man säger... finns det hjärterum och allt det där. Skall bli riktigt roligt att träffa alla, känns som om det var väldigt längesen!
 
Har funderat på om jag behöver sätta upp en lapp i trappan och förvarna lite... jag förmodar nämligen att det bilr ganska mycket skratt och pladder. Men då får de väl knacka på och be oss lugna ner oss (*ler*). Lite mat, lite shopping, lite sightseeing och en kanaltur... och liiiiite vin
 
 
Igår var jag och höll en presentation på bankföreningen här nere och oj vad mycket folk där var. Inte alls som jag hade trott. Men de menade att alla var nyfikna på nykomlingen på marknaden... Både konkurrenter, leverantörer och andra i branschen var där. Spännande! Fick i varje fall bra gensvar och en massa nya kontakter på LInkedIn... ha ha ha.
 
Ikväll åker jag till Köpenhamn för en träff med övriga landschefer. Blir gemensam middag ikväll och sen full dag imorgon. Skall bli riktigt kul att träffa alla, det händer inte alltför ofta och det är absolut nödvändigt att vi pratar samman lite oftare.
 
Som ni hör... det rullar på. Och nu är det bara 10 dagar kvar till det magiska 50
 
//Farmskan

Kändis...

Så kom artikeln i veckan, och jag är ganska nöjd...
 
 
...trots frånvaron av läppglans (*skrattar*)
 
Eller vad säger du Lena?
//Farmskan

Tiden går fort

Tiden går verkligen fort när man har trevligt. En helg är över innan man hinner blinka... Nu är maken och Dottern på väg tillbaka till Sverige och jag skall sätta mig och jobba en stund.
 
Vi har haft det hur skönt som helst, bara myst och gått rundor. Idag åkte vi upp till centrum för jag var sugen på att hitta en parkas. En svart. Ut och in i affärer men lyckades inte hitta det jag sökte. Dottern däremot hittade en riktigt fin vinterfodrad skinnjacka. Till slut hittade jag också en jacka som var fin, dock ingen parkas. Men jag fick den billigt (tror den var felmärkt i datorn!) så jag var ändå rätt nöjd. Tills jag kom in i nästa affär och hittade direkt en svart parkas... Blir man inte trött. Provade den och tänkte att jag lämnar tillbaka den andra, och då helt plötsligt inser jag att jag inte klär i parkas. Se där... det blev alltså bra till slut. Plus att jag kunde unna mig en skjorta för de insparade pengarna
 
 
Kärlek!
 
Dottern har också haft extra roligt i eftermiddag när hon gjorde "gör-om-mig-foton". Inte särskilt smickrande men ganska roligt. Maken är verkligen en dröm, inte konstigt att man blev kär i honom...
 
 
Men som sagt... nu blir det lite te, kex och jobb innan det är dags att börja ladda för en ny vecka! Visste ni förresten att det bara är 39 dagar kvar... sen går det mot ljusare tider igen.
 
//Farmskan
 
PS! Grattis på fars dag säger jag till världens bästa Paps och världens bästa plastis Rolf!

Svensk jul och trubbel

Mycket ofrivilliga promenader idag om man säger så... Men vi tar det från början. Efter vår långfrukost begav vi oss ut på stan. Lite shopping, både till jul och till kvällens frosseri, och också en tur till den berömda marknaden Albert Cuyp. Vi hade bestämt med min danska kollega och hans familj att träffas på den svenska julmarknaden runt 1-tiden och vi begav oss iväg med tunnelbanan. Kom knappt halvvägs sen stannade den för att tåget framför hade problem med bromsarna. Vi hoppade av och bestämde oss för att gå men OJ vad långt det var dit då...
 
Som tur var lyckades dom laga tåget så när vi gått tre stationer så började metron gå igen så de sista sju fick vi åka också, kraftigt försenade. Den svenska julmarknaden var... ja, vad säger man. Dyr och liten.
 
 
De spelar verkligen på att man MÅSTE ha alla de saker man saknar hemifrån...

 
Har ju inte mycket att göra med julen precis... men oj vad sugen man blir. Kan säga att jag betalade nästan 90 kronor för en påse chips och en påse ostbågar! Och sen hittade jag en adventsljusstake som jag var tvungen att köpa för det facila priset av 600 kr. Helt sjukt. Men ack så glad jag är ändå! Sen skulle vi hem och då gick metron bara ett fåtal stationer igen sen stannade den. Då hade de kört av en kabel... hur är det möjligt? Vi fick alltså kliva av igen och gå HUR långt som helst. Snacka om dålig karma...

Men nu är vi äntligen hemma och har också fått i oss lite mat på en härlig restaurang här i närheten. Ikväll blir det kaffe och lite smågodis i soffan. Mys på hög nivå! Och kom inte och säg att vi inte gjort oss förtjänta av detta efter alla våra promenader idag
 
 
Höstmys i Amsterdam!
 
//Farmskan
 

Fredag är som fredag överallt

Åh vilken härlig morgon... när man vaknar upp med maken bredvid sig och Dottern snusande i gästrummet. Henne har man inte sett sedan i Juni när vi var och besökte henne på Rhodos... och maken ser man ju inte heller så ofta som man skulle vilja. Men nu har vi hela helgen framför oss och det skall bli så härligt. Lite marknader idag i Amsterdam och så får vi tvunget gå upp på stan och se på alla julförberedelser. Men först skall vi mysa av en härlig långfrukost.
 
Igår kväll när de dök upp hade jag fixat lite mat och så satt vi bara och snackade en lång stund. Hamnade till slut i soffan i myskläder som vanligt och då infinner sig den vanliga fredagströttheten... kvittar om man är i Sverige eller i Amsterdam. Fredag är fredag överallt.
 
 
Snacka om olika fredagsmoods... (*skrattar*)
 
//Farmskan

Bad neighbourhood

Man vet att man valt ett lite skumt kvarter att placera sitt kontor på när det numera går securitas vakter med schäfrar från skymning till gryning. Hmm... undrar hur vi tänkte där egentligen. Men det är ju skönt att de går där åtminstone om nu någon skulle få för sig att hoppa på en. Fast det är faktiskt en sak som jag inte känner mig så orolig för här nere. Man känner sig trygg när man går ensam även sena kvällar och det är skönt. Kriminaliteten är låg jämfört med andra storstäder.
 
Glömde ju berätta om landningen i tisdags kväll... Kaptenen gick in och sa att det blåste kraftiga vindar vid Schiphol så att vi kunde förvänta oss "lite" turbulens vid landning. Jag kan säga så här att hans uppfattning om ordet "lite" stämmer inte alls med min uppfattning. Plastpåsevarning på den landningen... och ändå höll jag mig lugn. Ni ser, det går att lära gamla hundar sitta också.

Just nu är detta min absoluta favoritlåt! Robbie Williams och Candy
 
 
Plågar jobbarkompisarna med denna många gånger om dagen... mo ha ha
 
Fördelen med att vara chef som sagt!
//Farmskan

Tisdag... resdag

Tisdagen försvann i ett nafs och bestod mest av transport till och från Lund. Tidigt morgonflyg och sent kvällsflyg... sen är man ganska trött. Märkligt egentligen när man bara sitter ner men det är mentalt tröttsamt att resa. När vi landade på Kastrup så satt jag strategiskt rätt för att komma ut snabbt, rad 4. Men se helt plötsligt bestämde de sig för att parkera på en "icke Schengen-gate" vilket gjorde att vi inte fick gå in i terminalen. Så alla skulle gå ut i bakänden av planet... inte så strategiskt rätt att sitta på rad 4 då... Suck! Typiskt när man har lite bråttom. Sen buss till en annan ände av terminalen som då var "Schengen-OK" Ibland förstår jag mig inte på de här flygbolagen. Varför parkera just där när det finns 100 andra val att göra rätt liksom?
 
Undrar vad som hänt om de låtit oss gå in och någon inte haft pass... lite som i filmen Terminal. Mannen som fastnar mellan två zoner... underbar film
 
 
Jaja... idag är det ny dag och först väntar ett kundbesök och sen tillbaka till kontoret
 
Hej och hå!
//Farmskan

Nash

Varje kväll går där en serie som heter "Nash" på TV här nere. Det är en amerikansk deckare med en nu något äldre och rundare Don Johnson i huvudrollen. Bra att slötitta på men där är en sak som jag förundras över och det är att halva programmet utspelar sig i Nash's bil, en kycklinggul stor amerikanare. De åker runt, runt i stan och har alla sina konversationer i den. Skittråkigt... men men, måndag idag och då är det Rookie Blue. Läckerbit i rutan!
 
 
Hade hoppats att kunna se Downtown Abbey på nätet men se det gick inte härifrån. Typiskt... får be Dottern ladda ner via Itunes och ta med sig ner. Gillar den serien jättemycket. Många serier som man missar nu men de flesta går faktiskt att se via Play. Utveckling kan vara positiv ibland!
 
Har precis krängt i mig tre stora skivor hembakat danskt rågbröd. Kollegans fru som är mammaledig hade bakat rågbröd så jag fick ett bröd idag på jobbet. Hur gott var inte det! Annat än den där formfranskan som annars i stort sett det enda man kan köpa. I varje fall på Albert Heijn (= ICA)
 
Längtar sjukt mycket till helgen när maken och Dottern kommer ner.
 
Och så håller vi tummen för Obama imorgon
//Farmskan

Stolta syskon

 
 
Fina, fina, fina...
 
//Farmskan

Dansk julmarknad

Igår besökte Farmskan en dansk julmarknad (eller basar hette det nog) här i Amsterdam. Anordnad av föreningen "danskar i Amsterdam". Tänkte att äntligen lite skandinaviskt julpynt och annat skoj för en julälskare som jag. Suck, suck och trippelsuck... inte något roligt alls där kan jag upplysa. De inriktade sig mest på att sälja dansk mat som säkert den folkgruppen suktar efter här nere.... ni vet rödkål, fläskestek och leverpastej.
 
Var där med kollegan och hans familj och de var nog i himlen när det gällde att hitta mat, även om de nog var lika besvikna på julutbudet tror jag. Fick dock med mig lite saft och lite godis hem, plus att vi festade loss på en röd pölse... alltid något. Nästa vecka är det svensk julbasar i en förort till Amsterdam, skall kanske göra ett försök där istället med maken och Dottern som dyker upp då. Vi får väl se...
 
Var ute på "fina-men-dyrt-som-tusan" gatan efter det med C... Gucci, Armani... ja, ni fattar. Se men inte röra typ. Vi skulle gått på bio men fastnade i shoppingträsket. Gick in i en jättefin heminredningsbutik och hittade den här ljuslyktan som verkligen var jul.
 
 
Den snurrade vilt hela kvällen sen... jo, det är snart jul. I varje fall här nere!
 
Idag BLIR det städning och sen långpromenad
//Farmskan

Suck...

Grannen tror han äger trappan.... vagn, skor, badkar och annat skit

 
Och vi pratar varje dag...
 
//Farmskan

Tankekraft

Man skall nog passa sig för vad man tänker för det kan gå i uppfyllelse...
 
 
Har haft denna staty i sovrumsfönstret och varje morgon när jag vädrar ut så lyfter jag (läs: lyfte jag) denna figur i huvudet. Och varje morgon tänkte jag... "den där kommer snart att brista i huvudet". Och yes... idag så föll den i bitar i golvet, och inte ens maken kan laga den. Får nog gömma den för honom innan helgen för han älskar att laga och limma. Det får bli att hitta något nytt i fönstret nu istället.
 
Snart dags för jul också ju och jag letar som en besatt efter adventsstakar. Inte ens IKEA hade något som jag ville ha och jag är tveksam till att de kommer att ha något sådant i några andra affärer. Undrar om jag skall behöva transportera ner det hit. Får be vänner och bekanta som är på väg ner att ta med sig några ljusstakar kanske.... ja, ja det löser sig. Har i varje fall börjat tänka jul, det är ju min bästa högtid
 
 
Blommor är dom bra på dom där holländarna... Nu julmarknad, visserligen dansk men ändå!
 
//Farmskan

Brrrrrr... snålblåst

Idag har det varit isande kallt, sådär så det bara äter sig in på bara märgen. Har frusit hela dan så nu fick jag ta en varm dusch och tina upp när jag kom hem. Känner mig inte helt hundra faktiskt... har haft krångel med magen ett tag och det verkar inte bli bättre heller. Får ha maken till att köpa med sig lite medicin när han kommer nästa helg.
 
Men vinterjackan skall på från och med i morgon det är ett som är säkert. Imorgon skall jag nämligen på en dansk julmarknad. Japp, dansk! Det är tydligen danska medborgare som bor i Holland som ordnar en julmarknad och då skulle kollegan och hans familj dit och bjöd med mig. Trevligt, trevligt. Sen hoppas jag också kunna gå på bio imorgon men det får vi se om det hinns med. Söndagen får jag ägna åt städningen som inte blev av igår och så skall jag fortsätta läsa min bok. Blir lugna gatan som ni hör denna helgen men det är fasen vad tiden rullar på, man hinner knappt blinka innan det är jul.
 
Säger också grattis idag till Stor-sonen som fått tag i lägenhet i Växjö. Japp, han flyttar hemåt igen efter lite mer än två år i Basel. Modern och Rolf har varit bussiga och hjälpt till med lite lägenhetsvisning, tur man har lite pensionärer man kan utnyttja från tid till annan.
 
Vet ni om att holländare är de människor i världen som har mest hårgele? Undrar varför egentligen... om det beror på all regn och blåst och de känner sig tvingade att ha det eller om det bara är fåfänga. Oavsett så har alla minst en burk i håret varje dag, lite bakåtslick som prins Daniel typ. Magiskt!
 
De är allt lite speciella de där holländarna i mycket, tur vi svenskar är så normala
 
//Farmskan

Sopor

Har precis stigit ur badkaret där jag legat och tinat upp... har frusit precis hela dagen. Det är kallt och ruggigt i Amsterdam (jag säger faktiskt inte som vanligt, men jag tänker det...). Nu skall jag hälla mig i soffan med kaffe och en bra bok och bara slappa. Är så där lagom trött idag efter långa arbetspass både igår och idag så jag känner att jag är värd det.
 
Dagen har tillbringats i Rotterdam på kundbesök, en trevlig storstad det också fast helt olik Amsterdam när det kommer till byggnader och stadsbild. Kollegan skjutsade mig både dit och hem, lite som att "köra miss Daisy". Tror grannarna undrar vad det är för märkvärdigt med mig eftersom jag blir hämtad och lämnad hela tiden (*ler*)
 
Fick också en go räkning igår på 176 euro... för detta facila pris får jag lov att även i fortsättningen slänga mina sopor på gatan. Hade gärna betalt mer om de hade slutat med detta äckliga system och istället fixat riktig sophantering. Bara väntar på när möss och råttor skall börja kila omkring här nere... och ni vet ju hur glad jag är för just de djuren. Huga säger jag bara. Hade det inte varit för att jag reser så mycket så hade jag skaffat mig en katt... problemet är ju bara vem som skall passa den när jag inte är hemma. Inget man frågar grannarna precis heller.
 
Imorgon kommer där lite svenska kollegor igen men annars är helgen lugn. Lite bio med en kompis hoppas jag och sen bara måste jag städa... får verkligen inte tummarna loss på det. Mycket enklare att bara sätta sig med en bok och en kopp kaffe. Som nu.
 
Mår bra!
//Farmskan
 
 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0