Drickabilen har landat

Mätt och stinn och med en mage uppsvälld efter för mycket frukt och kalasmat så har jag snurrat mig trött hela natten. Stört omöjligt att somna och mina "myrben" höll på att göra mig halvt galen. Såg en film för att försöka bli trött men den enda som somnade av den var maken... Filmen var dock bra ("Flamman och citronen") så det var lätt att hålla sig vaken, plus att huvudrollen spelades av Mads Mikkelsen som är... wow!!!!

Så när klockan ringde vid 6 i morse så var man rätt seg men med Tyskland och lite dricka-shopping i sikte så gick det rätt bra ändå att komma upp och igång. Hade tur med färjorna både på vägen dit och hem så det gick som tåget. Hemresan blev dock en plåga för det gungade på bra och Farmskan och färjor är ingen bra kombination (det kanske ni stackare minns som var med på Finlandsbåten sist...). Satt krampaktigt vid ett bord och vrålstirrade på horisonten men mådde ändå sjukt illa. Jag hatar verkligen båtar!!



Läste lite om det när jag kom hem och fick reda på att VAGUSKÄRNAN (har jag en sån?) blir aktiverad och man blir kallsvettig, blek och nedre magmunnen stängs. Jaha.. precis så var det. Ryggen var plaskvåt kändes det som och jag kunde inte prata. Maken försökte men han fick mest ett väsande till svar.

Men hem kom vi och grannen stod och väntade så grant när vi svängde upp på uppfarten (*skrattar*). Nu vet han ju vad som väntar i garaget nästa gång det är trädgårdssysslor...



Drickabilen har landat.... 

Dagens lärdomar:
* Det finns fortfarande folk som röker inne i bilen... jo, helt ärligt! 2009!
* Öresundsbron öppnade den 2 juli år 2000 (jag gissade på 1995)
* Sitt still i båten när det gungar... att gå omkring stimulerar Vaguskärnan (som sitter var??)
* En fästing lever 2-3 år (vem fasen har kollat det då???)

Jag älskar internet...  //Farmskan

PS! Tack för en trevlig dag Nisse och Rita! Och tack Manne för hjälpen med Mitzan!!

Så vackert!

Gårdagskvällens konsert med Sofia Källgren i Degeberga kyrka var helt fantastisk. Hon sjunger ju så fruktansvärt bra och har en röst som ger en ståpäls och tårar i ögonen. Bara hon och en pianist (som också var sjukt bra) och en massa bra filmmusik... När hon sjöng ledmotivet ifrån "Det magiska svärdet" (Let it be our prayer) var man fasen tvungen att torka sig i ögonvrån. Här kommer ett annat smakprov från konserten hämtad från filmen "Sagan om ringen"



Hon är ju runt och sjunger i kyrkor med denna konserten nu i sommar och hon berättade att i vissa kyrkor får man inte applådera. Prästen hade istället bett publiken att ställa sig upp om de ville visa sin uppskattning... Måste ju bli hur skumt som helst. Hur länge skall man stå upp liksom?? Igår fick vi både stå upp och applådera samtidigt (*ler*)

Vaknade med lite huvudvärk men jag hoppas det försvinner snart... skall ju på en del kalas idag. Först till svärdottern som fyllde år i förra veckan och sen i kväll till några kompisar. Mycket tårta blir det! Kan inte låta bli att lägga upp en bild ifrån ett bröllop som Tia och Madde besökte i lördags... visst är de söta



Imorgon blir det upp med tuppen för en tripp till Tyskland och lite shopping
//Farmskan

PS! Ibland är det skönt att bara få höra rösten...

Hurra för Tessan



Idag hurrar vi för stor-dottern som fyller 23 år! Hurra!!! Fasen vad tiden går...

Var lagom trött när de försvann en efter en i morse så jag lyckades faktiskt glömma att hon fyllde år (tur hon påminde mig... ha ha ha). Slumrade in en stund till sen och vaknade inte förrän vid 9 och då var det ju dags att ta halta Lotta på en promenad. Ja, eller promenad vet i tusan om man kan kalla det... ett par hundra meter i slow motion. Det är fasen jobbigt att gå så sakta, man får ont i benen själv.

Farmor är hemma igen. Hon hade gjort alla möjliga undersökningar igår och de hittar inget fel förutom att hon hade högt blodtryck. Helt otroligt... Så nu var hon ju kaxig till max efter detta och behöver "absolut ingen hjälp i hemmet...". Ack ja... lilla farmor!

Nej, nu skall jag ner och ladda tvättmaskinen och sen skall jag bara slappa i solstolen där ute med ett korsord. Ikväll väntar en konsert med Sofia Källgren nere i Degeberga tillsammans med Manne. Jag går dit för musiken och hennes fantastiska röst, maken går dit för hennes "utstrålning"... jojo!

Mycket skall man höra innan öronen går av!  //Farmskan

Gårdagskvällen:

Har du jor?

Idag har jag haft bilen hela dagen så då passade jag väl på att göra en massa ärenden... Jag och hunden började dagen med att besöka Paps & Babs, för att sedan fortsätta med att byta presenter, hämta presenter och köpa nya presenter. For sen ner till Åhus för att hämta en Brobizz hos fru Ekdahl (Tysklandstripp på fredag).

Satt och snacka skit och drack kaffe i deras hammock och fick då denna historia till livs:
Makarna Ekdahl hade varit och handlat lite blommor på handelsträdgården och det var nu dags att betala.
- Vad blir jag skyldig, frågar Fru E
- Har du jor?
- Vill du ha det då?
- Vadå?
- Ja, jag kan köra hem och hämta?
- Jor?
- Ja, Euro... vi har precis varit utomlands förstår du



Två lika förvirrade människor stirrar på varandra innan det hela redes ut?
- Det är aldrig tråkigt att vara gift med min fru, småler herr E

Och visst är det så... man blir bara glad när man träffar henne!! Puss

Maken sprang hem från jobbet idag igen... 1,6 mil. Man kan inte låta bli att bli imponerad av hans vilja. Själv skall jag snart försöka gå ut och "slower-walka" med hunden ett par hundra meter. Sen blir det till att sätta sig en stund på altanen denna vackra kväll och vänta på att Paps skall ringa och berätta hur det gått med farmor. De har nämligen fått köra in henne till sjukhuset idag och jag tror att det är andra eller tredje gången i hela sitt liv som hon besöker det stället. Inget hon gillar precis och vi får verkligen hoppas att det inte är något allvarligt.

Jag hatar att vakna utan dig!  //Farmskan

Flit och slarv

Vaknade av att jag fick ett SMS i morse... telefonisystemet låg nere. Typiskt en måndag efter lön och när folk skall göra sina inbetalningar. Och nytt folk som hade ansvaret... kan tänka mig att de kände sig ganska förvirrade. Men jag har ju semester så jag försökte lägga det åt sidan, men jag tyckte faktiskt synd om dem idag.

Efter morgonpromenaden med hunden så kom Manne och hämtade mig och så körde vi mot Eko-hallen. Här skulle inhandlas presenter. Tror ni det fanns det jag skulle ha... i h-vete heller så då for vi iväg in mot stan istället och där gick det något bättre. Inhandlade present till svärdottern och till maken. Stuvade in den i förrådet så han inte skulle se den men se det var ju lönlöst. Den mannen har en radar utan dess like... men det var kanske tur det för det jag hade köpt passade inte så nu kan jag ju byta det imorgon istället.

Gick över samtliga fönster och putsade... flitig som en myra! Sen fick rabatterna också sin beskärda del så nu kan jag ta det riktigt lugnt i veckan. Det är skönt och gå och pula lite så där när man är själv... maken jobbar ju fortfarande några dagar till så då kan jag ju passa på och städa lite tills han kommer hem....



Vädret har ju dessutom varit riktigt skönt så ännu kan jag inte klaga på det i alla fall. Tror att jag och hunden far in till Paps&Babs imorgon och deras lilla kolonistuga. Seriepremiär igår för grabbarnas Växjö BK. 3-0 vann de mot Rydaholm som låg på delad förstaplats med dem efter vårsäsongen... en skönt start! Grattis boys!

Jag mötte Lassie!  //Farmskan

Lazy sunday

Man kan bli knäpp på att man behöver gå upp på toaletten på natten, det stör ju sömnen skitmycket. Förr kunde man sova i 12 timmar utan att behöva gå upp och nu kan man knappt hålla sig mer än ett par timmar i stöten. Man försöker verkligen låtsas som att man inte märker det men det är stört omöjligt och bara att ge sig. Så vid 8-tiden i morse var det dags igen (hur nu det är möjligt när man inte druckit något sen förra gången...) och sen tyckte jag att då kunde jag ju lika gärna laga lite frukost.

Väckte Modern och Kjelle vid 1/2 9 och sen blev det goda frallor och lite mys. Kul att de kom ner så där spontant igår kväll även om det är en bit att köra. Man ses ju inte alltför ofta heller. Käka lite gott och drack lite vin och senare blev det en Wallander. Mycket nice!

De for hem igen idag på förmiddagen och sen har det bara varit lazy sunday för hela slanten. Lite korsord i soffan, lite fika hos svärföräldrarna och nu väntar lite fruktsallad som dottern står och gör i köket. Nej, inte många knop för Farmskan idag inte. Men imorgon blir det andra bullar... då skall jag gå på mina fönster utvändigt. Maken har nämligen vattnat en del och då lyckas han alltid spola ner rutorna också så de ser ut som fasen.



Har ju också en del presenter att handla inför veckan... både makens, stora dotterns och svärdotterns skall inhandlas. Kanske man även hittar något roligt till sig själv...

Rest easy!  //Farmskan

Ge mig ett S...

Kvart i tio vaknade jag i morse... ingen direkt huvudvärk men med en skön känsla i kroppen. Javisst ja! Det är ju första dagen på min semester... och solen skiner! Tjoho!!

Gårdagen var lååång som värsta ösregnet och jag tror att timmarna efter lunch kan ha varit de längsta timmarna i mitt liv. Varje gång man kollade klockan så hade det bara gått ett par minuter. Bra tryck på kunderna igår i varje fall, lön och fredag, den kombinationen är oslagbar. Det som glädjer mig är också att man lämnar det hela "snyggt" efter sig... (*ler*)

Gårdagskvällen däremot gick ruskigt fort. Sommarfest hos kusin med fru



Bägge har fyllt 50 under året och bjöd nu in ett hel hoper med folk på lite sommarfest. Solen sken faktiskt efter att det tidigare på kvällen både ösregnat och åskat så det var perfekt. God mat, buffé... och god dricka på det så vad mer kan man begära!



Världens bästa kusin var dessutom uppe och svängde sina lurviga.. så långt kom inte jag eftersom precis när jag äntrade banan så sprack högtalarna och så var det roliga slut. Jan(a) höll tal i vanlig ordning, kort och kärnfullt med lite inflikade kommentarer från Kim. Ett par groggar senare plus ett par cigaretter (!) senare för maken så kom dottern och hämtade oss för hemfärd. Fasen vad sängen var god och slänga sig i!

     

Idag har vi städat hela förmiddagen... hunden fäller nåt så förgrymmat så det känns som om man vadar fram i hundhår. Borstade ur en hel ICA-kass på henne idag. Makalöst! Bägge sönerna är hemma en sväng för deras pappa fyller år och snart skall vi fara till stan och handla lite mat... Modern och Kjelle kommer ikväll så det får väl bli lite grillparty nu när solen skiner så skönt på min första semesterdag

Må bäst... för det gör jag!  //Farmskan

PS! Vad säger han?? Är de bröder?? Vad hette tvillingarna?? Har du tältet med dig själv??

Tra la la...

Hur bra kan en torsdag vara på en skala?? På min skala har denna torsdagen varit riktigt bra.

* Jobbet har rullat på bra och dessutom bara en dag kvar nu... ja, jag vet jag traggar!
* Nisse och Rita kom med köttfärs- och kantarellpaj till kvällsmat... jo, man tackar!
   (Avnjöts med vin och lite snack på altanen)
* Lunch med stor-sonen och dessutom vann jag vadslagningen i geografi... jajamen!
   (New York ligger NORR om Washington)
* Sötaste svärdottern Madde fyller 23 år. GRATTIS!!!!
* Lill-sonen skickade följande bild:



Ja, som ni ser... en helt fantastiskt bra dag i all sin enkelhet. Och imorgon när jag vaknar får jag pussa maken för då fyller han 45 år. Låter rätt gubbigt faktiskt... ha ha ha. Men han är sötare än söt! Blir dock inget firande imorgon på grund av andra planer men en kyss på munnen sådär en fredag morgon är ju inte så dåligt det heller.

För istället för kalas för maken, så väntar imorgon kväll en trevlig sommarfest i Vittskövle hos kusin med fru... blir säkert en livad tillställning för när släkten Olsén kommer igång då kan vad som helst hända! Och solen och värmen kommer nu när jag har semester... har nämligen snackat med det tyska väderfenomenet Wolfgang Roeder som aldrig har fel...

Åh jag måste ha retat gudarna, måste gjort nåt fel
för ända sen den dag du for, så har jag bara regn hos mig.
Kom tillbaks och gör det fort nu, här är blött och kallt.
Ja ända sen den dag du for, så har jag bara regn hos mig.

Snart, mycket snart!!! //Farmskan

PS! Vill ni ha era naglar fixade, stylade och akrylade så ring... Nails & Beauty heter stället!

Hängig

Inne upp upploppet nu... två dagar kvar. Två morgnar man måste stiga upp tidigt... sen äntligen är det dags för Farmskan att ha semester. Det har i och för sig gått som tåget denna sista veckan. I stort sett själv på jobbet så man får fixa med lite av varje som sagt. Idag gick det dock sådär... datorn var helt död (vilket gör att man kan få ett fullständigt bryt) så jag fick börja med att försöka jaga runt delar så jag kunde få igång den. Vet ni vad det var?? Någon hade inte tänt alla lampor och då var det ingen ström i uttagen... tjena!! Innan jag kom på den. Sen hade IT gjort en del natt-installationer och då behövde vi starta om lite monitorer vilket inte heller gick så bra så då fick jag ringa och väcka stackars Thomas tidigt i morse. Ja, ja... man kan inte vara snygg alltid.

Har börjat så smått att spela semester-musik i bilen. Sån där ompa-bompa som man blir jäkligt glad av och kan sjunga med i högt. Behövs ju när man kör själv också för att hålla sig vaken... För jag är faktiskt lite hängig. Idag har jag haft feber-rusher bitvis så jag har knaprat lite alvedon. Vet inte om det är trötthet, åska eller bara semesterlängtan. Ska lägga mig tidigt idag tänkte jag... efter att jag slappat en stund i badet.



Har precis fikat lite kvällsmat och då tyckte Dottern att vi ju kunde ta in en inneboende nu när hon flyttade till USA så det inte blev så tomt. (Skrattar högt...) Skulle inte tro det va!! Det är ju nu vi kan göra precis som vi vill... gå runt nakna, spela dragspel och se vilka TV-program vi vill. Ingen trängsel på badrum, ingen tvätt, bilen på plats och framför allt... FRAMFÖR ALLT: Ingen som laddar och laddar och laddar och laddar...

Leva livet, nu skall vi leva livet, vi leva livet, vi leva livet!  //Farmskan

PS! Tack Lena för de LAIM-gröna fina sakerna! Pussar

Och där rök 5:e bladet



Och så startade sista jobbeveckan innan semestern och Mika ryckte 5:e bladet i den egengjorda kalendern. Men vilken start vi fick idag... ett tryck på telefonen utan dess like på en av avdelningarna. Men det redde upp sig till slut med benägen hjälp av samtliga som verkligen stöttar till. Kul att se!

Lämnade sen som vanligt ett fruktansvärt regnoväder i Älmhult och for hemåt mot blå himmel. Helt otroligt att det tyar regna som det gör där uppe hela tiden. Känns som om där är ett stort regnmoln precis över den byn och ingen annanstans (förutom på E-vägen då förstås... ha ha ha). Hoppas nu bara att det blir lite sol även på vår semester så man slipper spendera den på shopping... åh hemska öde.

Inte mycket att se på TV heller om det regnar för under sommaren visar de fasen bara repriser och gamla filmer som knappt var sevärda när de kom. Nej, det gäller att försöka hitta på lite annat pyssel på kvällarna. Dottern passade på att möblera om på sitt rum igår, vilket är lika med att även vi får möblera om eftersom allt hon inte vill ha hamnar precis utanför dörren (*ler*). Ja, de barnen... man kan inte annat än älska dom.

Några kommentarer till kommentarer:
1) Per Moberg??? Han är ju skitsnygg ju!
2) Knappast bror lilla... möjligen prinskorven
3) Behöver veta mer om presentläget inför helgen kusin vitamin.

Kanske denna till någon som har allt...



Ja vadå... skinka till pizzan förstås!  //Farmskan

Dubbel lycka!

Jajamen... vandringspriset står tryggt och stabilt på den Färmska hyllan. Kubb-segern satt som en smäck och vi är därmed endast en seger ifrån att evigt få behålla det. Skall bli ett angenämt nöje att inhandla ett nytt vandringspris på någon loppis i närheten. Ju fulare desto bättre.

Efter kubb och lite mat så var det dags för en sedvanlig TP-omgång och som vanligt damerna mot herrarna. Herrarna gled ifrån och skrapade snabbt ihop 4 pluttar... på sådana enkla frågor så man blev tokig. Ibland var de så enkla att de inte ens kunde tänka ut svaret. Typ: Vad kallas det om man är överkänslig mot vissa ämnen? Då svarar dessa begåvade herrar: Resistent. Jaha... har ni hört talas om allergi??

Men vi damer kom igen och gick förbi även om de hela tiden försökte försvåra det hela genom att läsa fel eller helt enkelt uttala saker helt tokigt. Kan i och för sig bero på intagande av öl, vin och whiskey...
- Vad heter filmen "Flush bed away" på svenska?
- Flush bed??
- Ja, så står det
- Alltså ge hit kortet så får jag läsa
Flushed away....

Så med lite fusk, lite intelligens och en massa tur så gick herrarna till slut segrande ur det hela... men vi kommer igen till nästa gång!

Idag har det varit beachhandboll i omgångar. Eftersom det regnade så körde vi hem emellan och passade även på att besöka farmor Signe (envisaste geten i hela Skåne). På gott humör var hon och klagade åter igen på min förmåga att koka tillräckligt gott kaffe.

Lill-sonen gick ända till kvartsfinal innan de åkte ut och nu är det roliga över. Men som maken sa "han har ju redan vunnit sit pris i helgen". Vadå undrar ni säkert... Jo de har förlovat sig! Älsklingarna... snacka om att jag grät när jag hörde det. Jag är ju så jäkla lättrörd så det är pinsamt. Men det måste man väl få vara, eller hur!



Pussar och kärlek från  //Farmskan

Ikväll gäller det

Borde verkligen ta mig i kragen och åka ner till beachhandbollen... svärdottern spelar och jag har VIP-biljetter men det här regnandet och åskan gör att jag tappat lusten. Plus att jag ju behöver städa och laga mat till kvällens familje-kamp. Ni vet den där årliga bataljen med grannarna i grenarna kubb och TP. Färms är stolta innehavare av vandringspriset och vi har självklart inga planer på att släppa det ifrån oss ikväll heller.



Jag menar vem vill inte ha den på sin hylla!!

Jag och maken hade en slapp fredagkväll, inga mer än vi hemma och då är det så tyst och lugnt att det är näst intill omöjligt att inte somna i soffan... så det gjorde vi. Fy fan vad tråkiga vi är ibland! Det får bli ändring på det där nu när vi får en välbehövlig semester... bara 5 dagar kvar för Farmskan nu.

Sen har det då åskat och regnat rejält hela natten och hunden har hässjat oss en halv centimeter ifrån örat. Det finns tillfällen som verkligen kräver självdisciplin för att man inte skall explodera och göra något dumt. Sen när jag gick på toaletten så följde hon med in och vägrade sen helt enkelt att gå ut igen... så då fick hon vara där inne den envisa hunden och vi slapp hennes flåsande i öronen. Fattar inte varför det var bättre där men lugnet hägrade sig i varje fall så man fick några timmars sömn.

Har ni tänkt på alla dessa namn som de använde förr för att beskriva folk: "Kollas Totte", "Helge Rödfnös", "Tommy på backen", "Garn-Jan", "Kung-Ola"... och så visste alla vilka det var. Det där finns ju inte alls längre vilket är synd för det är ju lite originellt och roligt. Från min generation hette man bara smeknamn som Lelle, Smöret, Nenne, Manne och så vidare... nej, fram för lite mer fantasi!

Imorgon hoppas jag få visa en ny seger-inskription på vandringspriset!



//Televerkarns Åsa

Härliga torsdag

Grahnskan skall bli hemmansägare. Hon och boyfrienden har köpt en jättegård med en massa mark och skog, längor och stall. Inflyttning till hösten så nu skall bägge deras befintliga hus tömmas. Hujedamig! Behöver du hjälp så får du höra av dig... jag är en jäkel på att flyttstäda. När hon träffade sin boyfriend för snart 1,5 år sedan så blev jag och Manne lovade en middagsbjudning... den har man väl inte sett röken av. Hoppas vi kan se fram emot en trevlig inflyttningsfest istället för det går precis lika bra! Jag är i varje fall grymt glad för din skull.



Sista dagen för Fru Ekdahl idag... sen väntar fyra veckors semester. Så nästa vecka blir det verkligen körigt på jobbet. Då är vi så få att man får vara allt ifrån big boss till trafikstyrare till statistiker. Och då går tiden riktigt fort. Men så har jag ju go hjälp av alla, de är ju extra snälla mot mig eftersom jag är "ny på jobbet", eller är det bara vad jag tror...

Dagen till ära bjöd hon mig och Mulle på middag på Värdshuset minsann. Det är inte varje dag man går dit så tyvärr Johannes... en date med dig var inte lika attraktiv (*ler*). Sprang inom Willys också för att handla lite glass som hon skulle ge till sin grupp till fikan. Hittade jättefina Cornetto-strutar för 5 kr... och genast tror man att det är något fel. Antingen att de är gamla eller söndriga, men nej... det var helt enkelt ett kanonpris så 20 stycken slank ner i korgen. Och så kommer vi till kassan. Vet ni hur svårt det är ibland att scanna en streckkod på ett lite räffligt underlag? Ganska svårt, Men tjejen som satt där bestämde sig ändå för att scanna varje glass för sig (istället för att scanna en och sen gånger 20)... Hur svårt kan det vara att tänka till? Room for improvement

Maken hade mat färdig när jag kom hem och sen satt vi och mös med lite kaffe i uterummet... i helgen väntar beachhandboll och familjekampen i kubb och TP, livet är allt bra gott, eller hur?

//Farmskan

Livemusik i källaren

Ikväll har vi livemusik i källaren... Det är maken och dottern som bjudit in lite kompisar och de skall nu sitta och jamma hela kvällen. Vet inte riktigt vad det kommer att bli av det men det är sådär att sitta och lyssna på en hel kväll så jag skall nog försöka tassa iväg här om en stund.

Tack för era förslag på skådespelare... jag har kommit på det nu och det var:



Göran Ragnerstam heter han och han spelar alltid lite läskiga roller. Anledningen till att det var på tapeten var att vi pratade om vilka som skulle kunnat spela advokaten i "Män som hatar kvinnor" istället för Peter Andersson och just den här skådisen tycker jag skulle passat.

7 jobbedagar kvar till semestern! Mika på jobbet har gjort en kalender där vi kan bläddra fram antal dagar som återstår och när det står 1 dag kvar där skall vi fira. Känns som om man jobbat hur länge som helst. Annars är det just nu ganska roligt för det fungerar bra. En del sjuka men de andra har huggt i och stöttat upp och det är kul. Vi har en gotländska på jobbet och hon uttryckte sig så här om de som var sjuka...

"De ar vell bare å gau till jobbet åu pin..."

Nej, jag tror att jag kör ner till Grahnskan och dricker en kopp kaffe istället. Tar hunden med mig så får hon klorna klippta också. På tal om hunden så är hon rätt haltig nu igen... speciellt bakbenen hänger inte med riktigt. Vi får väl hålla lite koll ett par dagar men blir det inte bättre får vi nog göra något. Hon ska i varje fall inte lida.



Kärleken till djur är verkligen något innerligt  //Farmskan

Heja jobbet!!

Just nu befinner sig ett glatt gäng från jobbet nere på Kiviks marknad och gör reklam för vår fantastiska bank. Detta genom att dela ut glass och regn kappor och bara vara så annorlunda - Dare to be different!! Massor av folk där och köade och omnämnande i tidningen vilket är jätteroligt. De filmade också...




Håkan är ju så skön i sin glassmössa och sina "tips" - Grattis till ett häftigt evenemang!

Sen måste jag ju skryta lite med mig och fru Ekdahl också... så snygga har vi varit hela dagen så detta var vi tvungna att föreviga med en pose-bild utanför Elgiganten... Ja, ni ser ju själva!

   

Undrar om vi får äta upp vår förmätenhet... asch, det tar vi då!
Ha det bäst i stekhettan  //Farmskan

Specialagent...

Hej hopp! Näst sista jobbeveckan innan semestern... det är nu nedräkningen börjar på allvar. Mulle-Mange är inne och gästspelar denna veckan så det kändes tryggt att åka till jobbet i morse. Beröm fick vi också Susse!! Det är snurrat på bra på alla avdelningar hos mig idag och det tycker jag är ett trevligt tecken så här i kristider. Det finns hopp...

Maken, Dottern och jag var en sväng på Degeberga marknad igår eftermiddag. Ingen sommar utan marknad... Även om man inte behöver ett skit av vad de säljer så är det kul ändå. Vi hittade dock lite födelsedagssaker och det var bra! För även om inte vi behöver saker så kanske andra behöver... ha ha ha. Dottern köpte blommiga träskor och ett par jättefina brillor... Alltså tänk att träskor har blivit modernt. När vi var unga fick man inte komma in någonstans om man hade tollor på fötterna, de var rädda man skulle sparka sönder nåt. Och nu är det mode. Hade man sparat alla klädepoker man genomlevt så kunde man varit modern och hipp hela livet ut.

Har ni också periodvis demens?? Ibland blir jag så trött på mig själv för jag glömmer namn, glömmer saker, pratar i nattmössan och är allmänt förvirrad. Idag på lunchen klev jag in med ett glatt "Godmorgon" och sen beställde jag räksallad men menade kycklingssallad så de fick göra om. För att inte tala om att jag nu gått i flera dagar och försökt komma på namnet på en svensk skådespelare som brukar spela lite äckliga roller... mörkhårig, lite ärrig i ansiktet och i 50-års åldern. Hjälp!! Jag blir tokig om jag inte kommer på det.

Nej, inte Ernst Hugo. Nej, inte Johan Rabaeus men.... Ja, vad fasen heter han!!!

Dottern kan också vara lite "specialagent" ibland. I morse larmade hon huset när hon körde till jobbet utan att tänka på att stor-dottern var här också. Hyfsat glad hon blev när larmet tjöt igång när hon kom upp från källaren. Kunde ju inte koden för att stänga av heller. Sen är det ju det här allmänna tonårsförvirrandet också...



Har bokat biljetter till "Lorden i gränden" på Fredriksdalsteatern i Helsingborg... skall åka upp med Pia och Jan(a). Skall bli kul, det är nämligen 30 år sen jag var där uppe sist och då var det Nils Poppe i huvudrollen. Trevligt, trevligt.



Fyra förmedlade beställningar på halsband idag!  //Farmskan

Patriks Combo - exclusive

God förmiddag... något ont i halsen idag efter en mycket trevlig kväll i FÅRAbäck. Det var Malmarna som bjudit in ett glatt gäng till Räkfrossa precis vid havet och till de ljuva (?) tonerna av Patriks Combo hela kvällen. Fy fasen vad kul det var och så häftigt att de höll på hela kvällen och spela och showa. Vi var kanske 150 personer totalt så det blev ju väldigt Exclusive att ha dem så nära. Helt underbar kväll också, varmt och skönt och vi slapp regn.

För er som inte vet vilka dom är så är det dom som blivit mest kända för att sjunga poplåtar som Lasse Stefanz och Olle Jönsson... helt sjukt likt sjunger han! Sen har de ju så jäkla mycket annat skit för sig också så det blev liksom hur roligt som helst. Först ett par bilder och sen ett smakprov...

     



Lite fusk med maten även denna kväll men jag kan säga att det finns dom som är värre... typ 109 kg värre. Fattar inte Petra att han var en sån pudding i skolan... Kvällen bjöd också på liveuppträde av Olle Jönssons brors fru och Olle Jönssons brors svågers fru. Det ni!! ...var verkligen ingen höjdare.

Rolle "den är hård Erika" var i härlig form och drack vitt vin direkt från flaskan via ett sugrör. Vi glömde äta pajerna till maten för att vi trodde det var pajer till kaffet... vaniljsås till ostpaj är väl sådär. Men räkorna var goda, färskosten (som jag knappt fick smaka) var mumma på mackan och allt som allt en otroligt kul kväll.

Och hem kom vi (även om vi fick stanna på vägen när någon inte hade festblåsan i skick).
Nu får det bli söndag = vilodag idag  //Farmskan

PS! Like a virgin på finska... No No Pippa

Lite fusk blev det

Dottern har halsfluss igen. Ja, det är ju minst 3-4 veckor sen sist... Hon fick åka in för ett besök på akuten igår kväll och en ny pencillin-kur
- Doktorn sa att jag nog fått en för svag dos förra gången
- OK, du nämnde inget om att du druckit alkohol under i stort sett hela kuren?
- Nej...
Ja, ja hoppas det hjälper denna gången och att hon tar det lite mer på allvar. Halsfluss är ju inte direkt något att leka med.

Själv for vi igår kväll på kalas till broder Håkan, smörgåstårta stod på menyn och så jordgubbar och glass. På vägen dit skulle jag stanna och ta ut pengar till halsbandet jag beställt och när jag gick över vägen låg där en 100-lapp. Hur gör man i det läget? Är man en tjuv och tar den? Låter man den ligga tills nästa "tjuv" kommer och norpar den? Låter man den segla bort med vinden? Lägger man den under en sten utanför ifall den som tappat den kommer tillbaka?

Vad jag gjorde? Jag behåller den i plånboken tills någon frågar efter den.

Vilken dag på jobbet! (Trafikstyrningen var är ni!!) Det verkar som om halva Sveriges befolkning bestämt sig för att ringa till oss i denna veckan när jag "har hand om 'et". Har väl gått sådär... ett tag kände jag mig helt fördärvad för att inget jag gjorde fick någon effekt. Så det var skönt när vi stängde ner för dagen så man fick rensa tankarna tillsammans med Fru Ekdahl i bilen. Ser verkligen fram emot höstens processarbete!!



Ni märker att jag fått en ny seriefavorit va....??

Ikväll har jag fuskat lite från skak-menyn och tagit hemmavarande barn och make på restaurangbesök. Skönt att stor-sonen också är hemma lite och riktigt gott åt vi så nu får vi väl mysa lite i soffan. Förresten här är en bild på mitt nya halsband jag fick idag:



Om det är någon som är sugen och vill ha ett så hör av er... jag förmedlar helt kostnadsfritt.
Det kostar 50 kr / platta man vill ha i och så 60 kronor för länken och hjärtat.

Må så gott och till er som har semester... lyckostar!  //Farmskan

PS! Imorgon väntar räkfrossa i Fårabäck, det blir en trevlig kväll det!

Inte ett moln...

Jo, moln var där väl en del men luften var ljummen, sällskapet trevligt och så... Tomas Ledin. Så snygg, så bra och så mycket min ungdom. När vi sex gamla tjejkompisar stod och hoppade, dansade och sjöng med i alla låtar då funderade jag en stund på hur andra såg på oss. Är det töntvarning? Är vi tanter nu som bara är pinsamma? Och vet ni vad... det får vara hur pinsamt som helst men vi hade en kanonkväll!

Alla hade gjort god picknick... farmskan hade ett kokt ägg och en dietkaka. (Shaky, shaky ni vet). Tror ni att jag fick hål på ägget... nejdå, så till slut fick jag krossa det mot marken och då sprack det typ i femhundra delar, alla med skal. Aghhh!! Sen lyckades jag spruta sodavatten på samtliga när jag öppnade flaskan så det var liksom inte riktigt min kväll. Så bara för det så tröstade jag mig med lite popcorn och 5 chips... typiskt!

Konserten då? Han spelade både nytt och gammalt men det är ju de gamla hitsen man går i gång på: Vingar av stål, I natt är jag din, Sommaren är kort, Sensuella Isabella, Hon gör allt för att göra mig lycklig... och så många till!!

   
Cissi, Bitte, Lelle               Ann-Helen, Lena, Nenne
Sanna var väl på vift någon annanstans (*ler*)

Jobbedag idag igen så jag avböjde efterpartaj på stan. Hoppas ni hade en trevlig kväll sen!
Träffade förresten två jobbarkompisar på vägen ut, Rita och Annelie, som var på ett riktigt toppenhumör... ha ha ha. Tjejer ni är för goa!

Fullt ös på jobbet... det går inte alltid riktigt som man tänkt sig och då blir det lite kaos emellanåt. Förmodligen kommer Mulle-Mange att skälla på mig när han kommer in i nästa vecka för att jag inte hållt prognosen... men jag får väl presentera lite bra fakta till honom som han kan svälja.

Ikväll är det kalas hos Broder Håkan, önskar er alla en trevlig kväll!
//Farmskan (som är glad för att stor-sonen kommer hem några dagar)

PS! En bonus från mig till er... sing-a-long!

Snygga

Vi har ett uttryck på jobbet som säger "att om vi klarar våra mål så är vi snygga". Vill bara meddela att idag har jag varit jäkligt snygg! Klar revansch från gårdagens smått hysteriska eftermiddag... Man känner sig nöjd och glad när man åker hem. Lugnt och semesterstämning på jobbet dessutom så dagarna är rätt behagliga... en massa sparade surdegar hinner man ju med nu vilket också gör att man blir nöjd.

Tur okså att jag har vänner som vill mig väl... blev uppringd av Herr H som vänligt meddelade att man inte få publicera bilder ifrån tidningen på bloggen utan tillstånd. Så nu är den bytt innan den stora böteslappen kommer nerdimpandes ifrån himlen. Man lär sig nåt nytt varje dag (även om jag faktiskt borde ha vetat det här om jag tänkt efter lite). Har lagt ut en egen bild istället... får hålla mig till dom i fortsättningen. Tack för att du håller efter mig!



Har beställt ett jättefint halsband idag (surprise!). En lång silverkedja och i den hänger där fem stycken silverplattor där jag graverar in barnens namn. Borde kanske haft en platta för hunden med men tänkte det fick räcka med ungarna. Lägger ut en bild när jag får hem det...

Idag begravs King of Pop och hela världen står stilla. Själv tror jag att jag skall undvika detta spektakel i TV och se ännu någon person i Midsomer bli mördad. Imorgon blir det ingen blogg för då står Farmskan och trånar framför Tomas Ledin och sjunger med i ALLA texterna.

Shaky Shaky... 2,7  //Farmskan

Hjälte

Lill-sonen på stort uppslag idag i tidningen:



Mattias Axelsson, numera i Växjö BK, stod i mål och blev matchhjälte. Han missade visserligen sin egen straff, men det gick ändå. Per Brynolfsson sköt utanför och när Jimmy Olsson (Åhus HBK) hade pressen på sina axlar blev straffen tam och Axelsson kunde rädda....
(Citat: Kristianstadbladet)

Ibland har man stolta ögonblick (*ler*)

Vet inte riktigt vad jag har gjort idag för jag har vansinnigt ont i ryggen. Hade hoppats att dottern (som är massageutbildad...) skulle vara hemma ikväll och ge mig en omgång, men icke. Hon har farit till stan för att se Rix FM festival. Får väl se om jag är uppe när hon kommer hem.

Annars har det varit en annorlunda dag på jobbet. Eftersom många har semester så har jag fått hoppa in och göra lite "fix och trix" här och var. Gick sådär... systemet gick ner och lyckades inte hålla prognosen, men jag får ge mig själv ett förnyat förtroende imorgon. Svårt att kicka sig själv liksom...



Minskade lite på abstinensen idag... ha ha ha  //Farmskan

Efter solsken kommer regn

Vaknade före maken idag och det händer typ en gång vartannat skottår... tog hunden med mig och skulle gå en morgonpromenad. Jag gick och hunden stod stilla... lyckades i varje fall gå ett par hundra meter innan hon vände och gick hem. Tröttsamt.

Sämre väder idag så idag körde jag ner och skulle kika på grabbarna när de spelade beach-fotboll. Duktigt bakis var de efter gårdagens partajande på Kristianstaddagarna.



Lite "ulrik" både till höger och vänster bland tigrarna och det är kanske inte det man vill se när man sitter vid stranden. Men de lyckades vinna och gå vidare till finalspel bägge lagen. Orkade dock inte vänta utan tog en sväng inom farmor Signe istället. Allt bra där även om man märker mer och mer att hon tacklar av.

Tog också en fikatur till Fjälkinge på eftermiddan och när vi satt där ringde stor-sonen och sa att bägge lagen gått till kvartsfinal... då fick vi ju fara ner igen. Så jag och dottern skrudade oss i vars en regn-cape och for dit. Bägge lagen vann och fick sen mötas i semifinal... lite surt ju men lill-sonen och hans gäng drog det långa strået och gick till finalen. Dock spelades den inte förrän en timme senare och det blev för kallt och stå och vänta men har precis pratat med dom och de vann finalen!!! Grattis, grattis

Dottern sitter och försöker fylla i ALLA formulär som krävs för att kunna åka till USA ett år och jobba. Jag menar, hur svårt måste det vara att åka till USA?? Är det verkligen nödvändigt att veta vilka länder hon besökt de senaste 10 åren? Ja, jag var på Cypern när jag var 11 år... AHA!! Misstänkt terrorism! Ja, ja... snart skall hon väl ha lyckats fylla i samtliga formulär, varit i Stockholm på deras ambassad för en intervju och gjort en psykologitest. Tur det inte är jag som skall jobba där... ha ha ha

15 jobbedagar kvar... sen smäller det!  //Farmskan

Värmeslag

Man trodde kanske att det skulle bli lite bättre luft nu efter åskan men det var precis lika varmt och kvalmigt idag som tidigare i veckan. Ett tag i eftermiddags hade vi 41 grader i solen på baksidan. Det är varmt! Enda stället man kan vara på är i stort sett i källaren.

Har varit och köpt blommor till här inne idag. De jag hade var vansinnigt fula och tråkiga. For iväg till Solhaga och hittade faktiskt en hel del bra saker. Maken skulle ha lite gräsfrö och gödning också så det blev lite av varje. Inte särskilt billigt men vad fasen... det behövdes. Sen kom Paps och Babs och fikade en stund, det var längesen vi träffades så det var riktigt kul.

I övrigt har man masat sig fram i värmen. Maken har oljat trädäcket och trapporna och jag har pulat med rabatterna. Tog sen ett dopp i grannens pool bara för att komma tillbaka till normal skepnad... man var ju äckligt svett!

Grabbarna har vunnit alla sina matcher idag och fler väntar imorgon. Ikväll blir det nog party inne på Kristianstadsdagarna för dem, tror att Dottern (som vaknade till liv rätt sent idag) också skall göra en ny tur dit. Fattar inte hur de orkar festa flera dar i rad. För min del väntar den här mannens konsert på onsdag med gamla tjejgänget... skall bli riktigt roligt.

 

Kanske vi åker in någon dag till men ikväll väntar nog bara ett glas vin på altanen.
//Farmskan

Gonk var det här!

Igår hade Svenne Hedlund passerat förbi Fru Ekdahls hus... Svenne Hedlund, hennes ungdomsidol. Hon ville ju genast rusa efter honom men blev naturligtvis stoppad av sin make. Man kan ju inte verka alltför desperat heller... Denna fantastiska händelse fick vi berättad för oss i morse, plus en annan smått otrolig historia om hur hon fått skjuts av Benny Andersson i hans sportbil... helt otroligt! Benny "the one and only" Andersson och liten Ekdahl i en sportbil... en kändismagnet är vad hon är...
- Ahh, jag minns när man stod och lyssnade på dem, och vi hade sytt vars en Gonk
Fyra fågelholkar tittar på henne
- Ja men mina vänner... vet ni inte vad en Gonk är??

Ingen visste det men även detta fick vi lära oss i bilen idag. Jag säger bara, den bilen är en källa till visdom. Allt ifrån snigelhus, korpkyrkogårdar till Gonkar. Vad det var?



Små kuddar med ben och armar som man kastade upp på sina idoler... istället för dagens smått ohygienska troskastning. Genialt!

Skönt att åka hem och veta att det är fredag och helg, ända tills vi kom hem vill säga. För då brakade åsk- och regnovädret igång rejält. Och då menar jag oväder... vatten upp till knäna på gatan och ingen ström i huset. Skitkul verkligen en fredag. Hunden fick dessutom ett mindre bryt av allt dönande så man blev smått irriterad på henne. For ut en sväng för att få tiden att gå och passade på att köra förbi ett hus i Åhus som är till salu... (JAG VET!!! men man måste väl få titta eller??). Stannade sen till hos Fru Ekdahl med make och fick kaffe, en mysig stund på deras uteplats så där på kvällskvisten.

Nu är vi dock hemma igen och strömmen har kommit tillbaka. Tack E-on!
Imorgon hoppas vi på sol så man kan kika på beach-fotbollen
Heja grabbar!  //Farmskan

Spikat...

Bara jag och Fru Ekdahl upp till jobbet idag... två i pendlarbilen har gått på semester och en var på annat uppdrag. Blev lite diskussioner om hur gammal en korp kan bli (det var jag som fick ett av mina existensiella ögonblick). Här är svaret: Korpar blir i naturen omkring 10 till 15 år, men livslängder på upp till 40 år har noterats... Och då kommer nästa fråga, hur vet man det?? Ibland vore det bättre att jag ägnade mina funderingar åt något nyttigt.

For hemåt lite tidigare idag vilket var jäkligt skönt... satt en stund på altanen här hemma och bara njöt i skuggan med ett korsord och lite dricka. Gött, gött, gött!

Varit en sväng inne på Unico Topfloor (det mentala gymet) och testat på spikmatta. 6000 piggar som skulle stimulera blodcirkulationen och få en att må bättre. Jag somnade gott på den åtminstone... sen om det berodde på trötthet eller välbefinnande därom tvistar de lärde. Jag köpte i varje fall ingen, ännu... men det kanske är något man borde satsa på. Jag känner ju dock mig själv gaska väl och risken är väl att den hamnar i en låda tillsammans med vetekudden, massageälgen, huvudkliaren, wokpannan, juicepressen, bakmaskinen... ja alla andra prylar man bara var tvungen att köpa.

Det blir nog ingen fakir av mig



Många gissningar på mitt inköp igår men mina läppar är förseglade. Ni kan dock trösta er med att ni kommer att komma underfund med det vad det lider. Annars har jag gjort en rejäl felsatsning. Ingen av era gissningar är i varje fall ens i närheten.

Imorgon är det fredag... igen!  //Farmskan

Endast vatten kvar...

Idag är det fruktansvärt kvalmigt! Farmskan har jobbat hemifrån och sitta inomhus när man har 37 grader i rummet är si sådär kan jag säga. Kunde ju gå ner i källaren och jobba, för där är svalt åtminstone, men man är ju så bekväm med sitt skrivbord och sin stol. Får helt enkelt skylla mig själv. Dock synd om hunden som dessutom har en massa päls att bära på...



Framåt eftermiddagen började det åska och regna och det var skönt... tyckte jag men inte hunden. Hon är otroligt rädd för åska så hon gick bakom mig och hässjade hela tiden. Fick sätta på radion på högsta volym för att hon skulle "glömma".  Hoppas det åskar rejält i natt och rensar ut ordentligt.

Svägerskan Madde har öppnat nagelstudio nere i Åhus så om någon är sugen på att få sina naglar fixade så hör av er så förmedlar jag kontakt. Själv får jag vänta till efter sommaren för det är totalt omöjligt att plocka ogräs (= min terapi) med långa, hårda naglar. Men sen...
Lycka till säger jag till dig Madde!!

Mycket på gång på jobbet annars... kul och utmanande. Apropå att prioritera rätt...



Maken bygger en grind till baksidan, blir hur fin som helst. Han är duktig min man... själv skall jag masa mig ner i källaren och svalkan. Har varit ett ärende till stan idag också. Vad jag köpte? Det säger jag inte...

Pust i värmen från  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0