Måndag morgon

It's just another manic monday!



Ibland blir det fel när man tänker... man har otur liksom! Gäller att ha tungan i rätt mun (*ler*)

Är betydligt piggare idag så det blev jobbet som vanligt. Har suttit och gått igenom en massa offerter, vilket tog hela dagen men det var riktigt intressant att se hur olika de tänker. Imorgon blir det Glostrup hela dagen för att gå igenom dem med inköp och sen hoppas vi på lite beslut så vi kan komma vidare i processen.

Stor-sonen berättade en rolig händelse från jobbet idag som jag har småskrattat åt länge nu. En del människor har problem med engelska, så är det bara och det är helt OK men ibland blir det fel. Idag hade en av hans kollegor uttalat följande
- I love animals, I have a wooden cat at home
- Wooden cat? frågar sonen (= Trä katt)
- Yes
Han menade en skogskatt...

//Farmskan

Kåsen

Idag är jag kåsen! Har någon grad feber och känner mig inte alls i form. Skall strax lägga mig under filten i soffan och se om jag kan sova bort eländet. Har precis kommit hem från ett kalas hos goda vänner och igår så firade vi lill-sonen här hemma. Bruna och fina var dom efter två veckor i Thailand. Vi hade skramlat ihop till en fotbollsresa till England allihop och det var en uppskattad present. Så i Maj går färden för dem till London.

Parade ihop de två hundarna för första gången och herregud vilket liv. De jagade varandra och sladdade runt på de hala golven, den ena bjäbbade vilt när den andra råkade ramla rätt över honom. Så det blev till att sära på dom ett tag så vi fick matro. Får nog vänta tills de kan vara ute och härja istället.

Har i varje fall varit duktig och pluggat lite i förmiddags... jag önskar att jag hade lite mer energi inom det området... Och i andra områden också, typ träning och sånt. Men nej... jag är nog lat helt enkelt som Signe säger.

Nej, nu kurar jag ner mig... //Farmskan

Ord och inga visor

Farmor Signe, 99 år:
- Var är Stefan?
- Han är och tvättar min bil...
- Åh, vad du är lat!! Den stackaren får göra allting hemma

Ord och inga visor! Men vad fasen... det är väl skönt att få vara lat ibland. Och förresten så är ju biltvätt makens största nöje, det vet varje människa. Även igår på 80-tals festen pratade vi om det. Tellan har fortfarande inte glömt första gången hon åkte med min bil.... Det var faktiskt riktigt roligt, vi hade varit på fest (då också!) och Tellan med dotter skulle åka med mig hem.

- Har du alldeles ny bil?
- Nej, det är en -04
- Men den verkar ju helt ny, inte en fläck någonstans...
- Nej, jag vet... maken älskar att tvätta bilen
Det var tyst en stund och sen säger hon till sin dotter
- Titta noga nu Emelie så du kan berätta detta för pappa när du kommer hem...



Fantastiska utstyrslar igår, tjejerna var fantastiskt söta, som små prinsessbakelser. Och killarna med... i uppvikta kavajärmar och Kurtan-frisyrer. Kul! Italiensk buffé och härlig musik. Jag blev inte så länge med tanke på att Stor-sonen kom hem från Basel igår och man vill ju gärna krama lite på honom också... men hoppas att de hade en riktigt trevlig (och lång!) kväll.

Men plötsligt hade man känslan och den kändes bra... This is it!

//Farmskan

PS! Mulle... det hjälper inte att smöra nu förstår du...

Åsa and the Donkeys

Dottern börjar bli lite piggare igen men jag tror att detta har satt sina spår. Mycket besvikelse men givetvis också tankar på vad som kunde ha hänt. Bilen är åtminstone hämtad och efter hjul- och fälgbyte verkar det gå att köra med den. En framvagnsinställning behövs nog också och så är där ju lite skärmar och sånt som behöver bytas, men det kan säkert vänta tills hon är lite mer stadd vid kassa (= får nästa lön).

Idag har jag varit i Älmhult hela dagen, vi är samma gäng som i Nottingham (tre herrar och jag) som idag har suttit och kollat på olika processer och flöden här. Mycket nyttigt, även för mig som ändå har jobbat här.

Men ändå var det bara EN sak som dessa tre herrar lärde sig och det var min före detta kompis Mulle som bidrog till detta. Vi var och käkade lunch på varuhuset och Mulle följde med... tror ni inte att han var TVUNGEN att tala om att jag sjungit i dansband och efter det fanns inget annat samtalsämne. Så all förvärvad kunskap från dagen var som bortblåst efter detta, nu existerade bara att få reda på alla detaljer som finns att berätta kring detta. De googlade på allt de kunde för att få reda på vad vi hette.

- Hette ni "Åsa and the Donkeys"?
- Nej, det är ni som är det när ni åker med mig

Så här är dom... the Donkeys!



David, Jörgen och så den helskumma dansken Henrik till höger...

Stannar kvar i Älmhult ikväll för att vara med på deras 80-talsfest. Skall bli riktigt kul att träffa alla och se alla kläder. Själv har jag inget med mig så jag får vara tråkigt 2011-klädd. Men tänk när det begav sig... Axelvaddar, knallfärger, hårband och tofsar, benvärmare till pumps och så detta fantastiska hår!

 

Själv var jag ju ung på 70-talet... ni vet stora kragar, kråsskjortor, mönstrade kläder, äckliga koftor i de fantastiska färgerna brunt, orange och beige.

I helgen blir det kalas i dagarna två... //Farmskan

Bambi på hal is

Väcktes sent igår kväll av att Dottern ringde, halvt hysterisk, och hade kört av vägen i halkan. Nu stod hon och den kvaddade bilen i en hästhage. Ingen mobil med sig heller (helt amazing eftersom den annars är limmad i handen) så husägarna var snälla nog att låta henne ringa. Maken fick köra ut och hämta upp henne och sen har nog händelsen kommit ifatt henne idag. Hon har varit riktigt ledsen och det är klart... när man förstår vad som kunde ha hänt. Ett träd, en annan bil, en mur... nu var det en tom hästhage så tur i oturen!



Så idag har hon fått ringa, ringa, fixa, fixa... tufft, tråkigt och jobbigt. Den tjejen har ingen tur, eller också är det precis det hon har. Man kan ju tänka så också även om det svider nu när pengarna försvinner från hennes plånbok... hennes surt förvärvade morotspengar.

Därför blir det hämtmat idag  //Farmskan

Sluta snöa!!!

Trodde fasen det var ett skämt när jag vaknade i morse och såg att det kommit minst 10-15 centimeter snö under natten. Så jäkla tröttsamt... sluta snöa!! Fick masa mig ner till jobbet i morse, långa köer och riktigt tråkigt att köra. Var dessutom tvungen att köra en sväng till Glostrup på eftermiddagen och där var inte vädret bättre heller. Om svenskar är dåliga på snö så tror jag danskarna är ännu värre. Dessutom kan de inte säga snö heller för de säger "schnee"... lustigt språk det där och ändå är jag så himla sugen på att lära mig det. Speciellt med tanke på att vi har en liten dansk-koloni på jobbet. Tyska eller danska... hmmm??

Fast man skall väl inte klaga på vädret egentligen... eller?



Var trött och sliten när jag landade igår och la mig direkt i soffan, pallade fram till strax innan nio, sen dök jag i säng och somna som en sten. Hörde inte ens när dottern kom hem vid halv tio, sjungandes för full hals in genom dörren innan hon fick syn på att jag sov. Men det gjorde ju inget när jag ändå var helt däckad.

Varit lite piggare idag och skall snart bege mig till Bottan för lite massage. Kommer att göra susen på mina stressade muskler. Stressade av den enkla anledningen att jag under hela flygresan igår satt på helspänn med uppdragna axlar. Åhhh... slappna av. Vet ni att jag igår räknade ut att vi flyger ungefär 1 mil i minuten (klubben för onödigt vetande har talat)

Idag börjar hemfärden för Thailandsresenärerna... brrr vad kallt det blir

//Farmskan

Panos - da man!

Klockan är strax efter tre och jag och tre kollegor har färdats i "bygghissen" ner till gatuplan. Bygghissen är en av hissarna i vårt kontorshus i Sundbyberg och består av endast plywood-skivor. Riktigt läskigt att åka i den kan jag lova... vet inte riktigt varför den är byggd i plywood, för det kan väl inte vara någon ny trendig design?

Utanför står bilen ifrån Taxi Stockholm och väntar. Jag erbjuder mig att betala denna resan och öppnar därför dörren till förarsätet. Chauffören, för dagen en grek vid namn Panos, ursäktar sig genast och sveper ner åtta dagstidningar, ett par hästkuponger, vantar, gamla kvitton och några näsdukar på golvet.
- Ni skulle till flygplatsen
- Ja
- Alla tre?
Eeehhh?? Dah!!
- Ja, alla tre

And off we go och jag inser med en gång att jag just hamnat mitt i en liveinspelning av TV-programmet "Världens sämsta bilförare". Kameran bara måste finnas här någonstans! Han pumpkör konstant alla fyra milen och jag är fruktansvärt illamående efter ett tag. Dessutom har han som princip att i rusningstrafik köra mitt på linjen mellan två filer... hela vägen!

Mina två kollegor samspråkar i baksätet och vid ett par tillfällen slänger jag in en kommentar, varpå Panos svarar mig. Jag känner att jag bara inte orkar förklara för honom att det inte är han jag pratar med (som om jag nu skulle säga "men det kan väl vara en bra idé att jobba vidare på" bara rätt ut i luften till en taxichaufför...)

Äntligen framme vid Arlanda och jag försöker säga att vi skall till terminal 2, men just denna kommentar hör inte Panos utan väljer filen till terminal 4. Jag försöker igen och då säger han
- Skall ni dit alla tre?
Eeeeh?? Dah!!
- Ja, alla tre

Då kör han tvärt till vänster, över en refug och sen är vi på rätt spår igen. Dags att betala och han önskar mig en trevlig resa. Utanför väntar mina kollegor
- Helskotta vilken ruggig resa, säger jag
- Vadå?
- Men han körde ju helt uppåt väggarna, helt livsfarlig
- Nej, det märkte vi inte

Ok då... Panos is da man!  //Farmskan

Pa-pa-pa Pokerface!

Ja... det är inte mig hon sjunger om i varje fall...
Nej, Me, Myself and I är snarare åt detta hållet


Men om man inte är politiker kanske man kan vara stridspilot... kamikazemodellen

//Farmskan

Slapp, slappare...

Melodifestivalkväll igår... lite ofrivilligt faktiskt eftersom gästerna som skulle kommit däckade i influensa. Maken bjöd först på gudomligt god hemlagad pizza och sen massor med godis, kaffe och mys i soffan. Kändes som om det var rätt låtar som vann denna gången också, i varje fall bäst av de som spelades. Har sovit lite illa inatt, vet inte riktigt varför men ett tag kändes det som om jag skulle få maginfluensa... ogilla!!

Efter frukosten for jag och maken ner till farmor Signe som var på ett strålande humör. Pia och Jan(a) kom också en sväng så det var fullt ös. Nu hoppas man nästan att hon får vara frisk fram till sin 100-årsdag, tänk att ha ett redigt gille, så kul! Och fortsätter hon som idag så blir hon nog 110... Hon hade fått lite ökning på sitt bostadstillägg, 110 kr mer i månaden, och hon var glad som en speleman.
- Du kanske skall boka en resa, försökte jag skoja lite
- Nej nej... det kan Lars-Åke (=min far) ha och rumla för

Hon hade blivit av med lite strumpor och trosor också
- Namnar ni inte kläderna, frågade Pia
- Nej
- Då kan ju en annan käring sitta med dina trosor
- Javisst... och mina strumpor. Men så plötsligt ligger de i lådan igen
En stunds tystnad...
- Fast alla käringar har samma kläder hela tiden så vi behöver inte namna




En snabb runda inom svärföräldrarna blev det också innan vi vände hemåt igen. Älskade kompisen Manne kom på besök och lite fika. Saknar henne jättemycket och hoppas snart få henne närmare igen. Att kunna åka spontant bort och fika, dricka lite vin och shoppa. Längtar!

Ny vecka runt hörnet, inga långresor planerade utan mest hem-omkring. Köpenhamn, Stockholm och så avslutar vi med underbara Älmhult på fredag. Det är 80-tals fest på kvällen där också och jag tror nog att jag stannar en stund på den och snackar lite skit med gamla gänget. De vet hur man får till bra fester i Älmhult! Sen är det helg igen, hej vad det går, och då skall vi fira lill-sonen som fyllt 25 år! (och nu kan ni sluta fundera på hur gammal jag är!). Stor-sonen kommer också hem på fredag och skall stanna i två veckor... då trivs Mor (*ler*)

När tusan tänker läraren rätta mina tentor??

//Farmskan

Little Brittain

ÄNTLIGEN hemma igen... man må försöka påstå att England är ett världsledande land men jag säger Nej, nej, nej... att åka dit är som att färdas 30 år tillbaks i tiden. Men vi tar det från början.

Vi drog iväg ett helt gäng i onsdags kväll, två tyskar, tre svenskar och en Bellman (dansk menar jag...). Att åka till Nottingham är en resa i sig mina vänner. Man boardar i en gate som knappt finns, gå, gå, gå, gå, gå och sen bussa, bussa, bussa ut hela gänget till en platta någonstans mellan Hangarlagren och Öresundsbron. Planet är litet, proppfullt och har 1,50 i takhöjd. Men så glad jag blev när jag inser att flygvärdinnan är en gammal högskolekollega, som gjorde resan dit betydligt trevligare. Gratis kaffe, lite vin, champagne och choklad... Tackar, tackar (*ler*)

Och så landar vi i Birmingham (Landets näst största stad) där flygplatsen är mindre än minst. Vi blir hämtade av en taxi (med släp för bagaget!) och beger oss ut på de ej-underhållna-sedan-årtionden vägarna mot Nottingham. Man kör på vänster sida, sitter på höger sida vilket är fullständigt galet när man skall köra om. Men fram kommer vi och checkar in på hotell Ibis mitt i stan. Hotellet är helt OK, det enda som är lite märkligt på det hotellet är att hela toaletten är formgjuten i plast. Lite som en båthytt. Och när man går in i duschen känner man att vattnet på något sätt hamnat mellan plasten och golvet så det skvalpar lite när man trampar runt... Kan inte vara bra. Granne med hotellet ligger en väldigt populär club för ungdomar som har som största nöje att skrika sig hesa fram till klockan 3 på morgonen, på gatan, utanför mitt fönster. Jag ligger klarvaken och känner mig gammal!

På morgonen upplyser mig frukostvärdinnan att jag inte betalt för frukost. Ingår inte det alltid? Nä, det måste man fråga om. OK... ja, även om bönor i tomatsås och små korvar inte är min favorit så behöver jag frukost, så det är bara att betala och se glad ut.

Konstaterar att jag glömt min adapater hemma (för varför skall man ha kontakter som fungerar i resten av Europa?). Får köpa en ny för att kunna ladda telefon och för att kunna använda datorn. Nähä... inget internet på hotellet? Jag har alltså släpat med mig detta vidunder som väger bly helt i onödan, upp och ner ur väskan för varje säkerhetskontroll dessutom. Bra jobbat Farm! Tänker att jag får blogga en stund på kontoret men se det går inte heller för "just bloggar är förbjudna sidor...". Någon annan hemsida jag vill besöka? 

Två dagars workshop, ingen luft, mycket människor, mycket diskussioner... nu börjar jag få energi igen. Ja, inte av att vara utan luft förstås, det ger bara huvudvärk. Men av diskussionerna och möjligheterna som finns! Det är nu jag känner att jag älskar mitt jobb. Huvudvärken går ju att bota med Panodil.

Beställer taxi för färd mot flygplatsen och dit kommer en Vauxhall som förvisso rymmer oss allihop men tyvärr inte vårt bagage... får alltså ligga i knät (!) på dessa vägar där resan tar runt 1 timme. Man får vara glad att man hade någon känsel kvar när man kom fram... (skulle kanske slängt ut den onödiga datorn). Spenderar två och en halv timme på Birminghams lilla flygplats, shoppar lite, äter lite, hänger lite, skickar hem tyskarna, väntar lite... och äntligen dags att boarda planet igen för hemfärd. Great! Landar på Kastrup klockan 22.10 på gaten som Gud glömde, passerar två gater (på vår halvtimmes vandring till ankomsthallen) med passagerare som skall till Bangkok och Phuket och är faktiskt glad över att jag inte skall åka dit. Vill bara hem... det är fredagkväll!

Och nu... lördag mina vänner och jag njuter av att sova i en mjuk säng, att ha internet, att köra bil på rätt sida av vägen, att äta svensk frukost... till och med makens snarkningar bredvid mig känns OK jämfört med stimmet ifrån den engelska cluben.... så tråkig är jag!

//Farmskan

PS! Roligaste minnet var när kollega David skulle hjälpa kollega Jörgen med det engelska ordet för Asfalt. Märklig diskussion egentligen men vi pratade om de dåliga vägarna och han hittade inte ordet...
- Jag tror du kan säga "Assfault"
Ass fault? Är inte det något helt annorlunda... lite som efter chili con carne?

Sockersug!

Kallt som i en isbjörns... bakdel!! Global warming where are you??

Jag är så fruktansvärt sugen på godis! Har ett sockersug som just nu driver mig till vansinne... och nej, frukt är inget alternativ! På eftermiddagen på jobbet blev det akut att rusa ner till Ideon-receptionen och köpa choklad. Där sitter nämligen receptionister lite varstans i byggnaden. Med så många företag så behövs det så klart. Vet inte riktigt vad de gör förutom att visa folk rätt och sälja godis men det är säkert något bra. Choklad fick jag ju inhandlat och det var ju verkligen en gärning så god som någon!

Efter jobbet igår kväll for jag direkt till den lilla thailändska massören och hon knådade och bankade på min onda kropp från huvudet till tårna. Efter att hon är klar så tar det ungefär en timme innan man går helt in i väggen. Man fryser, man är trött och man kan inte hålla ögonen öppna. Så jag satt under en fleecepläd och försökte se något TV-program men det var dömt att misslyckas... lika bra att stupa i säng till makens glädje så där på Alla hjärtans dag...

Har mailat lite med Mulle idag... han tycker det är dåligt med skrivningar från Älmhult och ja... det får man nog säga. Har ju inte varit där på ett tag och då blir det liksom inte så mycket att skriva om heller. Eftersom Mulle inte har så mycket förskönande omskrivningar för saker och ting så tror jag han uttryckte sig mer åt att "det blivit tråkigt" och för det uttalandet måste han få stryk. Man kan ju inte heller skriva allt för mycket "roligheter" om sina nya kollegor innan man vet vad de går för. Rätt mycket danskar och jag vet inte om de har någon humor över huvud taget... de skrattar i och för sig ibland men tror det är mest åt oss "dumme schweden".

Men jag bjuder på ett citat från IT-supporten som svar på varför inte mailen fungerade:
"Alltså, det funkar till 99% med rätt förutsättningar men vi
har tyvärr blivit beroende av system som inte fungerar"



Ja, vad säger man?

Just nu är "fixar-taket-jäkligt-dyrt-byggaren" ute med maken i garaget för att oja sig över allt som måste göras och som "kommer till" på fakturan antar jag. Verkar som verandan också åker nu... ger mig tusan på att om man låter dom hållas är det lika bra att riva hela skiten och börja om från början. Byggaren är OK men det är ju han som byggt taket från början man skulle vilja ha i ett litet skruvstäd just nu.

Imorgon blir det till att packa väskorna igen och bege sig till Nottingham några dagar. Landar på Kastrup igen klockan 22 på fredagkväll. Verkligen jättebra tid... fredagsmys bye bye! Undrar om det var en man som bokade den resan (*ler*)

//Farmskan

Primer

Tjocka revben puttrar i grytan och doften är underbar... snart skall vi äta en riktigt traditionell söndagsmiddag. Men först får maken och Dottern komma hem ifrån sin utfärd till Staffanstorp. Lördagskvällen var skön och jag tyckte att det var rätt låtar som vann i schlagern... kanske med ett litet utropstecken för Daniel Karlsson, den låten var inte heller så dum.

Var en sväng hos farmor i förmiddags, hon var på ett strålande humör och pigg som bara den. Jag tycker det är helt fantastiskt att hon kan slänga upp benen på köksbordet utan att ens anstränga sig. Tänk att vara så vig när man är nästan 100 år! Hon skulle nämligen visa mig hur fina de hade blivit och ja... visst, såren var läkta men man kan knappast kalla de blåa benen för fina. Sen detta med fotvård som hon envisas med att fixa själv med katastrofala följder är ju heller ingen höjdare. Men nu har hon bokat tid till fotvården.
- Ja, skall låta henne titta på fötterna... sen får jag se om hon kan
- Det är klart hon kan! Det är ju hennes jobb
- Ja ja... Thea hade alltid ont i tårna när hon varit där
Ord och inga visor!



Varit en sväng hos kompisen Lena och kompletterat lite smink och krämer. Hon hade fått in något nytt som hon tyckte att jag skulle pröva som hette "Foundation primer". Det var en kräm som man skulle smörja på innan man tog på foundation. Primer mina vänner är sånt man använder när man skall lägga tätskikt i nya badrum. Men jag smetade väl på och jisses säger jag bara. Det kändes som om ansiktet var av porslin! Inte en rynka någonstans... amazing. Så en sån fick det bli (*ler*). Onödigt snygg är man ju nu, bra när det är Alla hjärtans dag imorgon. Tack Lena för både magic och brynplock!

Skypat med lill-sonen från Thailand... längtar efter dom men de verkade ha det hur gott som helst. Bad, sol, snorkling, massage och säkert en och annan öl.

For your eyes only!  //Farmskan

Fördanskad!

Hjälp... jag tror jag börjar bli fördanskad! Kontoret består ju till största delen av danskar och jag märker att jag nu börjar använda mer och mer danska ord, lyssna på dansk musik och har en lust att lära mig deras grötiga uttal. Hjälp!! Hvis du forstod... med underbara Sanne Salomonson



Hennes CD rullar just nu i bilen... lite som en språkkurs fast bättre

Var och hämtade min "dröm" igår... som jag har saknat den! Sen var ju vädret fruktansvärt dåligt så att testa vad den går för var inte att tänka på. Men det kommer, tro mig!

Idag vaknade man upp till en härlig vinterdag, kallt och solsken... men vad hjälpte det när man tillbringat hela dagen instängd i en lektionssal i Hässleholm på en statistikföreläsning. Men jag måste säga att jag är stolt över mig själv. Vi fick lösa uppgifter via mentometrar och jag var inte så dålig som jag trodde faktiskt. Mycket av det kan man ju fundera ut med sunt förnuft, men det är när det kommer till teorin och VARFÖR svaret blir som det blir som problemen kommer. Men han var bra läraren och jag fick kläm på en hel del. Till och med ex-boss var nöjd (*ler*).

Har fått en SIFO-undersökning hemskickad som de önskar att jag svarar på. Den heter Sverige nu och har hela 45 sidor fullproppade med frågor om ditten och datten. Vilken tid det tar!! Har suttit nästan en timme nu och har bara gjort 17 sidor. Får fortsätta imorgon, och sen hoppas på att jag vinner på den där obligationen de utlovar som tack för hjälpen.

Ikväll... schlager, tacos och Paps & Babs! Sämre kan man ha det

//Farmskan

PS... Lite tänktvärt kom från min kompis Lena:

Allvarligt talat!
Om promenader är så himla sunda som alla påstår, så skulle ju brevbäraren praktiskt taget vara odödlig. Och valen som simmar hela dagarna och bara äter fisk, den är tjock som fan!
Kaninen springer och hoppar hela dagarna, men lever max 5 år.
Sköldpaddan springer inte, hoppar inte, kommer alltid sist, rör sig nästan inte och lever i 150 år,
så för faan......... Slappna av!

Kanske imorgon

får jag åter min drömbil... som jag har saknat den!!



Bättre än ett nytt garagetak... 

Inte fasen blev det någon innebandy för min del... ärtsoppa och pannkakor blev det istället. Varför har jag så svårt för att ta mig i kragen och röra på mig? Hittar alla möjliga ursäkter som man sen har glömt bort när man väl står där framför spegeln och inte har drömfiguren. Imorgon skall jag stå upp och jobba... det förbränner mer kalorier säger dom (som vet)

I vår släkt verkar det nu vara "sjukast vinner" som gäller... vilken tävling va!

Längtar till helgen, då skall jag sova ikapp mig själv! //Farmskan

Osvensk

Hemma igen efter en lååååång arbetsdag. För visst räknas även restiden som arbetsdag eller? Och även om man bara sitter rätt upp och ner i ett flyg så är man ju helt slut mentalt. Men idag var det en behaglig flygtur hem, inte ett gupp på hela vägen. Skönt! Strömmen har i varje fall kommit tillbaka, det tog E-On (E-Off?) 18,5 timme att få till ledningarna vilket är helt otroligt! Hur svårt kan det va? Bara att sätta i proppen väl... Men nu kan man förhoppningsvis förvänta sig lite ersättning tillbaka som kompensation.



På Arlanda tog jag en fika och helt plötsligt kom där en kille fram och frågade om han fick slå sig ner. Ja... vad säger man. Javisst, självklart. Och sen började han prata en massa om mat, om resor och annat. Varför tycker man att det är så konstigt... för det gör åtminstone jag, lite osvenskt. Jag pratar aldrig med mina medpassagerare eller med folk på tåget. Fast det kanske man borde... men ibland är det så skönt att vara osocial tycker jag.

Har dock haft en bra dag i Sundbyberg och lärt mig en massa nya saker efter att ha ställt massor med dumma frågor, men förhoppningsvis kan vi något bra ut av det i slutändan. Nu blir det till att sammanställa och dokumentera allt imorgon.

Fick precis SMS från lill-sonen som nu landat i Bangkok och väntar på planet till Phuket. Allt hade gått bra så jag kan gå och lägga mig i lugn och ro.
(Git... de skall till Phuket några dagar sen kuska runt lite).

Innebandy imorgon... eller inte?  //Farmskan

Sundbyberg

Hotellrum i Stockholm så där en tisdag... massor med folk i restaurangen så det var inte läge att köpa en kaffe. Fast jag är jäkligt kaffesugen. Har dock fått i mig lite käk på Arlanda när vi landade, ni vet det där med flyg och jag synkar ju dåligt och då är det inte någon mening att käka innan liksom. Men flygresan gick bra även om det blåste en del både när vi lyfte och landade. Fast givetvis inte som det blåst inatt för då hade jag bokat av.

Ja, det blåste verkligen rejält och strömmen gick naturligtvis. Den har fortfarande inte kommit tillbaka heller berättade maken precis via telefon så där är lagom kallt i huset och all mat är förstörd. Typiskt! Det skall kosta det där elbolaget... Snart ett helt dygn och fortfarande har de inte fått igång strömmen. Ibland är det skönt att vara på resande fot. Men det var lite ruggigt att köra till jobbet i morse. Fullt av träd som låg överallt, soptunnor och sopor, staket som flugit iväg och faktiskt en och annan olycka också. Men nu har det ju börjat avta och det är skönt.

Fått undan lite skolarbete nu ikväll och det känns bra så nu skall jag bara lägga mig tillrätta och se lite på TV innan jag kryper in i duschen. Imorgon bitti åker lill-sonen med fästmö till Thailand... lätt avundsjuk är jag!



Hoppas ni får två fantastiska veckor! //Farmskan

Koder, koder, koder

En vacker dag kommer mitt huvud att explodera av allt tänkande kring vilken kod som går till vad. Alla dessa fyrsiffriga kombinationer som numera totalt tagit över hela livet. Allt ifrån bankkort, bensinkort, inloggning på datorn, inlogg på mobilen, PUK-kod, passerkod på jobbet till huslarm. Jag blir smått tokig. Jag förstår att vissa människor för bekvämlighets skulle väljer att ha samma kod till allt, vilket är varje hackers önskedröm! Sen om man lärt sig dessa koder då kommer nästa sak att hålla reda på... alla förbaskade användarnamn och lösenord till hemsidor, internetbank och annat. Mitt liv är för kort!!!!

Dagen har tillbringats i Lund, en helt vanlig jobbedag utan några krusiduller. En dator som fungerar (tack IT) och lagom med möten. Denna veckan blir rätt lugn förutom en liten tripp till Stockholm tisdag kväll till onsdag kväll.

Sen på torsdag hörde jag rykten om att det var innebandymatch i källaren. Jag har inte fått någon inbjudan (undrar varför?) men jag tänker bjuda in mig själv. Tror att han som fixar det har sett mig motionera tidigare och därför med flit glömt bjuda in mig. Lite som att inte bli vald i skolan när man stod där och väntade... men jag skall visa dem att jag visst orkar röra mig i 30 minuter.... eller var det 3 minuter?



Man kan inte vara bäst på allt... jag är bra på att dricka kaffe

//Farmskan

Liggare

Söndag lunch... var tog helgen vägen? Men det går fort när man har mycket trevligheter på gång. For upp till Växjö i fredags efter jobbet för ett besök hos Modern och hennes Rolf. Måste säga att han hade ett attans trevligt hus, ett hus som skulle passat mig och maken helt perfekt i storlek. Rolig planlösning och härligt läge. När vi kom hade de gjort en riktigt god fläskfilégryta och så lite rött till det. Perfekt för en mage som inte fått mat på en vecka... (*skrattar*). Nejdå... det gick bra, man skall gå ut hårt.

Lördagen vaknade vi upp till ett trist och blåsigt väder så det var perfekt för shopping på stan tyckte vi. In och ut i affärer, köpte presenter och hittade givetvis också lite vårfint till mig själv. Stannade till på ett fik och köpte med oss kaffebröd hem till Rolfs pojk som säkert var jätteglad av att få "främlingar" på oväntat besök. Undrar om det var Gevalia...



Och tänk att dessutom förälska sig i fyra stolar...

Framåt kvällen körde vi hemåt igen mot Torsebro där det var dubbelkalas. Middag, semla och lite schlager på det rundade av lördagen. Och nu är det söndag och vi har tagit itu med lite måsten. Jag hade fått lite ljuslyktor från min moster och morbror som jag ville hänga upp men maken tyckte att de var sådär kan jag säga. Så vi enades efter ett tag att jag fick hänga upp en. Jag tycker de är riktigt fina men han är inte lika imponerad om man säger så. Skall tända den ikväll så han ser hur fel han har!

Har varit en sväng hos farmor Signe också som var på strålande humör. Pia och Jan(a) var också där och då är det lite lättare. Hon hör ju så fruktansvärt illa så det blir liksom svårt att hålla ett samtal igång när man är själv. När vi tjattrar sitter hon mest och myser och ler. Tror hon tycker det är skönt när vi är där liksom... det räcker gott.

Ett sista måste som jag just nu försöker att putta lite framför mig är tentan. Maken har tagit hand om städningen så jag kan inte skylla på det heller... nej, det är bara att gå på det. Förresten såg jag den här lite roliga rubriken i ett reklammail som landade i lådan:

NU SLÄPPER VI BILJETTER TILL YTTERLIGGARE 3 FÖRESTÄLLNINGAR!
Ytterliggare... undrar om de har innerliggare också för oss som fryser?

Förresten säger min kompis Lena att den man ligger med får bädda
//Farmskan

Älmhultsluft

Igår somnade jag som en gris och sov som en stock hela natten... så gott! Även om nog maken tycker att man är jäkligt osocial... får väl gottgöra honom ikväll istället (*ler*)

Idag har jag andats Älmhultsluft (ända från bilparkeringen till ytterdörren... ja, vadå!) och fått åtminstone kika och spana in lite gamla godingar. Saknar dom ibland som tusan. Anledningen till att jag bara kikade var ju att jag satt upptagen i möten i stort sett hela dagen och därför inte kunde vara särskilt social. Och inte blir det bättre av att bara äta pås-soppa heller... Men nu är det slut, sista två påsarna imorgon. Yeah me!!

Hängde på gamla pendlarbilen och det är så kul att tugga igång det vanliga snacket.
Denna är till er!



Läste att det firats nyår i Kina och att detta året är Kaninens år. En massa tur i spel skulle alla ha och det lät ju lovande. Själv är jag född i Tigerns tecken utifrån det kinesiska sättet att se på det.

Tigern
Toleranta, respekterade individer som vinner på att åldras,
då dämpas deras självcentrering.

Tur man börjar åldras nu då...

Veckorna bara springer iväg och nu är vi redan inne i Februari. Det som är skönt är att det börjar ljusna nu både när man kör till och från jobbet. Imorgon blir det jobb hemifrån och sen... mot Växjö och en skön start på helgen

Jag är shoppingsugen!
//Farmskan

Roundtrip Oslo

Klockan var ställd 03.10 för ringning... då blir man INTE glad om man vaknar klockan 02.12, helt klarvaken och omöjligt att somna om. Så surt!! Försökte snurra rundor lite grand men det var tröstlöst och därför lika bra att gå upp. Så satt man där i köket och hoppades att tidningsbudet skulle vara i tid. Strax innan fyra satt jag i bilen mot Kastrup och man kan säga att man verkligen var ensam på vägen. Började räkna alla bilar jag såg och när jag kom till Lund hade jag inte ens mött 40 stycken. Så många möter man på mindre än två minuter annars längs med E22:an.

Men till Kastrup kom jag och mötte upp med min kollega och sen bar det av mot Oslo. Mycket snö där uppe fortfarande (även om man mest suttit och glott på snön innanför en fönsterruta). Men "hyggeligt" i vanlig ordning att träffa de norska kollegorna. Det är en go stämning där uppe hos dom på något sätt. Koseligt...



Imorgon blir det Älmhult... men först, SOVA SOVA SOVA

//Farmskan

Halleluja

Efter sju år och åtta bedrövelser har jag idag fått min dator... halleluja!!

Allt som kunde gå fel, har gått fel eller som den lovely teknikern uttryckte det:
- Asså, du har haft maaaax otur

Jodå, så att... vad är egentligen problemet. Hona / Hane, lång kabel...
Men så skall det ju också gå som han sa "en tjock lina öööver suundet"

I love IT-supporten!



//Fermskan... (ja, tyvärr blev det fel på Färm också...)

Dag 4

Idag är det dag fyra i min fastevecka (Maya! Angående 17 påsar) och det börjar kännas bättre och bättre. De första två dagarna går rätt så OK men dag tre är fruktansvärd. Sockerfall med tillhörande smällhuvudvärk, trötthet, frusen och allmänt låg. Här behövs all stålsättning man kan uppbåda. Men så plötsligt är man igenom det och slutet av dag fyra börjar energin komma tillbaka och man känner sig piggare. Det hade säkert hjälpt att röra sig lite mer än vad Farmskan gör... men dit har jag inte kommit ännu.

Igår hade jag en kollega i bilen till jobbet och jag undrar om han blev lite konfunderad. Jag skulle nämligen tanka på vägen hem och stannade till vid Ekerödsrasten. Inga glasögon på vilket gjorde att jag hade ett helsike att försöka läsa vad som stod i displayen.
- Jag ser så himla illa så det är hopplöst att tanka med kort
säger jag lite käckt... och förstår sedan hur dumt det där lät. Vem tusan vill åka bil med någon som ser "himla illa"?? Inte jag, och förmodligen inte han heller... (*ler*)

Börjar komma lite mer tillrätta nu i mitt nya jobb men fortfarande känner man sig lite förvirrad bitvis. Det är så mycket nytt och samtidigt skall man ju känna att man gör lite nytta också. Men som sagt... lite bättre är det allt även om jag kan sakna kollegorna i Älmhult.

Imorgon blir det en tripp till Oslo... tur och retur över dagen. Härlig avgångstid (för alla som inte bor i närheten av Kastrup). Det blir till att gå upp runt 3 i natt så tidigt i säng är det som gäller ikväll. Fast å andra sidan är där ju nästan aldrig något bra på TV mitt i veckan och det är för mörkt att göra något ute så... det är helt OK

Igår fick vi offerten ifrån byggfirman... runt 65 papp går tak-h-vetet på...
"Det är ju roligare med en resa till Fiji än att få ett nytt tak..." eller hur var det Elin?

Får se fram emot lite trevligheter i helgen istället

Miss you like crazy!  //Farmskan

 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0