My god!!!

Ja den siste idioten är tydligen inte född...



Håller med dig Elin... man kan inte sluta skratta fast man egentligen vill gråta.

Så vackert!!  //Farmskan

Ibland blir man mörkrädd

Gårdagskvällen innebar kalas hos goda vänner... lite vin och ost sen var man lagom go och trött i huvudet efter en jobbevecka... inte mycket det fina tål (*ler*). Men idag är det nya friska tag. Idag skall vi nämligen åka in till stan och hämta en soffa som min kära mor köpte när hon var här på besök. Eftersom Modern inte bor här utan i Göteborg så får vi det höga nöjet att hämta soffan i affären och leverera den till Göteborg med släp vid lämpligt tillfälle. Förena nytta med nöje så att säga... för visst lät det väl riktigt roligt?

Sen får det väl bli en tur till farmor Signe också under eftermiddagen, och sen i kväll kanske lite mat på stan med ungdomarna. Kan nog bli en mysig lördag.

Ibland blir man riktigt mörkrädd... måste visa ett klipp från YouTube och gårdagens match mellan Växjö BK och Lyckeby Goif och där stor-sonen blir intervjuad efter matchen. Han är en sån kopia av sin far att man får extrema flashbacks. Helt magiskt!! Utseende, röstläge, hur han kniper ihop besvikelsen i munnen... allt.



Have a nice lördag!!  //Farmskan

PS! Fått mest förslag på K = Kärlek, A = Avbruten kärlek...
Lena, det där med avlopp känns lite oromantiskt...

Vecka 1 avklarad

Sådär... fredag och första jobbeveckan är avklarad! Man började som en slö och trött sill i måndags men avslutade som en pigg och alert mört idag. Ja, faktiskt har det blivit bättre och bättre framåt veckan. Men det har varit en lugn och behaglig start, fullt fokus från våra duktiga sommarjobbare och inte mycket störningar heller. Nu börjar det väl ramla in lite mer folk efter semestrar i nästa vecka och jag skall med varm hand lämna över schemat till Mulle...

Annars hade jag en tuff natt i natt... magen ömmade och var allmänt svullen. Sen i natt när jag låg där och snurrade kom jag på vad det var. Mjölken! Jag drack nästan en hel liter till kvällsmat och lite annat gott igår och det där var nog inte så bra. Värsta mjölkmagen ju... (eller skendräktig kanske?) När jag var yngre kunde jag dricka hur mycket mjölk som helst utan att känna av det men det verkar vara ett minne blott. Och mjölk som är så gott!



Växte ni också upp med den smått hysteriska nojan att man inte fick gå på brunnslock som det stod A på? Det betydde nämligen otur. Däremot skall man alltid gå på lock med beteckningen K... Alltså var kom detta ifrån? Det värsta är att fast man uppnått hyfsat mogen ålder så sitter den där "kunskapen" kvar och jag går alltså fortfarande inte på sådana A-lock. Tänkte på det i morse när jag steg ur bilen på jobbet och precis vid dörren låg ett lock med ett stort A. Hur göra nu? Antingen hoppa ut på andra sidan eller försöka snirkla sig ut, lätt dubbelvikt och därmed undvika att trampa på locket. Det blev alternativ två... Man får hoppas att ingen såg mig. Eller också är det så att alla människor har den här sjukan och därför bara nickar igenkännande...

Skulle man ändå råka trampa på ett A-lock av misstag så går det bort om man dunkar sig själv tre gånger i ryggen... gissa hur många gånger jag gjort det och förvirrat min omgivning...

Sen kan man ju undra vad A och K står för... någon som vet?

Tokig, förvirrad, glad för det är fredag säger  //Farmskan

Tessans födelsedag

GRATTIS vår stora "brutta" på din 24-årsdag!! Snart ses vi igen... gott, gott, gott





Har precis ätit en micad laxfilé med klippt gräslök och flingsalt. Min favoritmat när jag är själv hemma. Eftersom maken inte äter någonting ens i näreten av fisk eller skaldjur så får man passa på när han är iväg. Så enkelt och torftigt men ändå så otroligt gott. Man känner sig lite som Ernst K när man går ut och klipper gräslök från sin egna kryddodling... ha ha ha.

Ikväll blir det bara slapp för min del, på sin höjd skall jag koka kaffe. Och så vill jag skicka en varning till den / de som försnillat bort min nagelklippare... Saker och ting kommer alltså inte tillbaka till sin plats bara av sig själv, man måste gå tillbaka med den. Ge tillbaks!!

I like it, I love it, I want some more of it  //Farmskan

Tummarna är blå

Home alone... är jag. Maken är i Degeberga på någon spelning med allsång och grejer, och lill-sonen och sambo är iväg på något kalas. Så här sitter jag och tröstäter lite smågodis (*ler*). Nej, det är helt ljuvligt att vara själv ibland tycker jag. Idag skall här monteras lite tavlor, slänga i en tvätt och dricka lite gott kaffe.

Håller just nu tummarna så de blir lätt blå för den här älskade ungen



En helt underbar bild, eller??
- Han är knappt nykter heller, sa lill-sonen när han såg den
- Vad menar du... mina barn dricker väl inte!!

Ikväll kommer det att bli åska, det kan jag sätta pengar på. Mullvaden (sorken?) har grävt upp hela rabatten i ena hörnan och just nu orkar jag inte ut och gillra fällan. Är rädd att fingrarna snoppas av om jag försöker. Men snart, mycket snart hoppas jag att han är ett minne blott.

Tålamod är en talang! //Farmskan

PS! Och så tackar vi högre makter för att idioten som misshandlade flickan på Näsby fält inte fick sitt prövningstillstånd till Högsta Domstolen. Där finns rättvisa i världen!!

Nu jäser det

Degen är satt och jäser sakta och fint ute i bunken i köket. Farmskan bakar! Notera gärna, det händer inte alltför ofta så det är värt att notera. Det skall bli lite bullar (frukostbullar), eftersom det går en del bröd nu när vi är många i huset. Visserligen har Modern "left the building" men Lill-sonen med sambo är kvar och då behöver man ha lite hemma.

Gick något lättare att stiga upp idag, man kände sig åtminstone inte halvdöd hela dagen. Min vardag just nu är annars något annorlunda. Jag säger bara... alla människor skulle behöva vara schemaansvariga någon dag i sitt liv för att förstå vilket slit det är. Jag är GLAD att det inte är min normala arbetsuppgift och har smått börjat fundera på vilket tålamod de människorna som har det som sin uppgift egentligen har (*skrattar*). Själv vänder jag ju annars bara papper och sitter i möten, som lill-sonen säger... och visst känns det så ibland. Det är kanske bara bra man får känna på verkligheten från gång till annan. Ja ä inte bitter...



Jag har för säkerhets skull noterat både i systemet och på papper bredvid allt jag gör. Vill ju inte riskera att Mulle-Mange får spatt när han kommer tillbaka...

Har haft besök av Ullstorparen med fru ikväll, de ville hyra film på "Everöds Video". Och det gjorde de med besked, hela semestern som är kvar kommer att gå åt för att hinna se alla... ha ha ha. Nu Morden i Midsomer med maken och en påse gott... och baket då? Blev inte tipp topp men står i ugnen och bakas nu i alla fall. Provsmakning får ske i någon paus.

Ha det bäst!! //Farmskan

7 vuxna och en hund

Helgen tog snabbt slut... och jobbedagen började. Jag och maken har snurrat som dårar runt, runt de sista timmarna och kikat på klockan. Jobbångest heter det visst... Men upp kom vi och iväg också för den delen. Ögonen var på halvfart kändes det som men det blev bättre uppåt dagen. Full fart och en hel del i mailen så det var bara att dra igång med en rivstart.

Annars har vi haft en mysig helg men också välbesökt (tur man har stort hus!). Som mest var vi sju vuxna och en hund. Stackars stor-sonen fick sova i soffan men det gick nog bra det också. Efterhand som söndagen gick så lämnade de och åkte hemåt, så just nu är vi bara fem kvar och imorgon är vi fyra... Och snart så sitter vi här igen, jag och maken, mol allena och ugglar.



Nu är vi nyss hemkomna ifrån kalas i Önnestad och lite firande av vår svärdotter. Smörgåstårta och annat gott serverades så man känner sig lagom mätt just nu. Men de kalorierna sover vi av i natt... har jag hört.

Imorgon är en annan dag, en helt ny dag!  //Farmskan

PS1) Kusin P, vill höra allt om din utflykt!
PS2) Håller med... så in i bomben!! Det är vi ändå!

Khap khop khun

Lite seg känner man sig idag... jag är inte så bra på att vara uppe länge heller. Fick ju också stiga upp ganska tidigt eftersom jag hade en massagetid direkt på morgonen. Helt underbart och verkligen behövligt efter ett längre uppehåll. Lärde mig att säga tack på thailändska... Khap khop khun. (Man vet ju aldrig när man kan ha nytta av lite thailändska menar jag...)



Sen blev det storhandling på Willys inför kvällens kalas. Massor med folk men det gick hyfsat lätt och bra att handla ändå. Och sen hem och påbörja pajerna. Gjorde några olika fyllningar och sen bara lite sallad till det. Enkelt och smidigt. Maken somnade i soffan framåt 12-tiden, även om han envist hävdade att han bara "vilade ögonen". Men jag vet inte... om man vilar ögonen så snarkar man väl inte? Eller??

Idag var sista sovmorgonen på några dagar, nu väntar nämligen jobb igen. Men det skall väl gå bra det med... snart är man inne i det igen. Jag, Maken, Modern och Stor-sonen for en sväng ner till farmor... hennes nya tänder hade kommit och satt fint på plats. Inte tandlös alls längre. Helt fantastiskt egentligen att de fixar det vid hennes ålder och till ingen kostnad heller. Tror det blev totalt runt 900 kronor för en ny protes... det kostar det ju bara man visar sig i luckan på Folktandvården.

Problemet nu var väl snarare att lära sig prata med dom i munnen... (*skrattar*). Hon hade liksom fått ett helt nytt läte, lite läspande och med hopknipna käkar. Lät jättekul och hon skrattar själv så gott också. Man blir bara varm i hjärtat när man är och besöker henne. Mötte en av sköterskorna när vi skulle gå, då säger farmor:
- Det här är Lars mamma (och pekar på Modern)
Sköterskan såg lätt förvånad ut eftersom Lars ju är min far och då borde ju farmor Signe snarare vara hans mor... lätt rörigt innan jag förklarade att hon menade att det var min fars fd fru.
- Ja, ja... bara alla är duktiga, avslutar farmor diskussionen.

Idag blir det nog "köpe-mat" i det Färmska hemmet

Säger man ingen tid så är det klockan 3!  //Farmskan

Han är min man!

Han är min man och han fyller år idag!!







Älskar dig! Du är bäst...   //Farmskan

Sista "semesterdagen"

Fredag och sista "semesterdagen". Visst, det är ju en helg också men den är ju liksom mer som en vanlig helg för sen är det jobbedag igen på måndag... Men, måste börja med att säga:

GRATTIS TILL MIN SÖTA SVÄRDOTTER MADELEINE
som idag fyller 24 år! Hipp, hipp, hurra!!



De är just nu på väg i bil ner hit till Skåne för någon veckas semester. Skall bli härligt att ha dem hemma litegrann. Blev dock lite förskräckt när jag läste tidningen på nätet igår kväll att det varit ett rån på Swedbank i Motala... "där rök den semstern" tänkte jag. Men tydligen hade de tagit honom så det var lugnt. Hoppas hennes sista jobbenatt varit lugn.

Gårdagen lämnade vi Modern hos Paps & Babs i kolonin (bra med vuxendagis...) och sen var vi och hälsade på goda vänner i Norje Boke. De håller på att riva sin gamla stuga de köpt och skall bygga upp en ny. Pust, vilket jobb i den värmen. Men nu är det mesta dock rivet så det roliga återstår som de säger. Att börja på helt ny kula. Jag och maken sprang förbi en hel del intressanta stugor som var till salu när vi gick en sväng i området, så man kanske inte skall begränsa sig till just Fårabäck... Tänka, tänka, tänka....

Vad det paret tänkte som fick 80 ton val rätt över sin segelbåt kan man ju bara drömma om. Smått förvånande måste det ju varit i varje fall.

Idag kom det nya pengar på kontot... lön!!  //Farmskan

Ohh, varde regn

Tisdagskvällen (oj, känns längesen...) så var vi ute i Torsebro. Jag och Rita satt i vars en fåtölj i solen och lyssnade på maken och hans tre spelekompisar när de tränade inför sitt stora framträdande nästa helg. Nu börjar det låta riktigt bra och lite som "det svänger katten"....



Vi kände oss som riktiga dragspelsgroupies...

Igår kom Modern ner på besök. Nu stannar hon väl här nere några dagar och besöker lite släkt och vänner. Trevligt! Vi åt god sallad i värmen och tog lite rött vin till det... semester (*ler*). Det gäller ju att försöka njuta av de sista dagarna nu på semestern. På måndag är det dags för jobb igen. Men det är mycket spännande på gång så det känns bara roligt att komma tillbaka. Hoppas bara man får igång alla system och kommer ihåg alla lösenord efter ledigheten... brukar vara si så där med det, fast å andra sidan är väl det ett bevis på att man kopplat av då.



Idag blir det besök i Norje Boke, de har visserligen lovat regn men jag tror det när jag ser det... inget regn så långt ögat ser än så länge.

Det svänger katten!! //Farmskan

Coola USA-tjejer

... eller tycker ni inte?

  

Så söta bägge två att man smälter...

//Farmskan

AB Rens och Städ

Gårdagen ägnades nästan uteslutande åt städning och rensning av allt bråte vi tillfälligt lagrat i garaget. Ni som känner maken vet att oordning kan vara det värsta som finns i livet faktiskt... Ett släp inhyrdes och sen började vi med att lasta allt som skulle till tippen (vilket inte var lite). Garderober, gammal panel och annat bråte fyllde släpen till bredden. Väl där skulle man sen själv bedöma hur mycket skräp man hade och betala för det. Och precis där skiljer sig min och makens moral åt. Han vill alltid göra rätt för sig på det extremt bra hållet, alltså lite i överkant medan jag gärna drar ifrån lite och vill ligga i underkant. Jag menar vem kollar?? Och innehållet i garderoberna var ju dessutom tomt. Vi gick den gyllene medelvägen...

När vi ändå var i stan körde vi inom On-Off för att kolla på en ny TV som annonserats ut till ett fantastiskt bra pris i deras REA-blad. Maken var lätt skeptisk till att de skulle ha mer än ett, redan sålt, exemplar i lager när vi väl var där, men det visade sig att det hade dom. Lätt förvånande faktiskt! Det brukar annars vara On-Offs specialitet (inga fördomar här inte). Så då slog vi till och köpte en lite större TV till källaren hemma.

Till sist fyllde vi släpet med lite möbler och annat "bra å ha" till loppisen i byn. Fattar inte hur vi varje år kan ha så mycket över. Men jag tror det beror på att man faktiskt inte vill ha så mycket möbler längre utan mer yta. I varje fall intalar jag mig själv det... Det var i varje fall en riktigt skön dag och härligt att få upprensat och i ordning igen. Kvällen avslutades givetvis med en bra film på nya stora TV:n och vilken film är bättre att se i storformat än Australia... Jag menar Hugh Jackman måste vara Guds gåva till kvinnan... och sen i storbild!!



Idag blir det en härlig sol-och-slappe-dag för vår del. Kanske vi också äntligen skall ta oss i kragen och köra till Norje Boke och besöka goa vänner. Vi får se!

//Farmskan

Två härliga citat bjuder jag på till sist:

1) Signe:
"Hon som flyttat in här nu måste vara från Finland, jag hör inte vad hon säger"
(Kan bero på viss dövhet också....)

2) Maken:
"Är du med?" frågar jag när vi bär ner TV:n i källaren
"Ja, ja.. men det är inte helt lätt med 42 tum mellan benen"
(Yeah right... you wish!)

Leder det nånstans?

Stor-sonen: Vad har ni hittat på idag?
Jag: Vi har varit på tippen med en massa bråte
Stor-sonen: Jaha, mer då?
Jag: Vi har varit en sväng med möbler till loppisen och så har vi köpt en ny TV
Stor-sonen: Se där... var skall ni ha den?
Jag: I källaren i TV-rummet
Stor-sonen: Var skall ni ställa den ni har där då?
Jag: Däruppe i arbetsrummet
Stor-sonen: Var skall ni ställa den ni har där då?
Jag: I Hannas rum...

... och just nu funderar jag på om den här dialogen någonsin skall få ett slut

Stor-sonen: Och den som står i Hannas rum då?
Jag: Ja, den får vi väl ställa i gästrummet då
Stor-sonen: Ja, för den TV:n har jag alltid gillat
Jag: Men vill du ha den då?
Stor-sonen: Nej

Nej just det, den här dialogen ledde precis ingenstans...


//Farmskan

Signe äger

Hade en riktigt trevlig kväll nere hos Pia och Jan(a) igår. Runt 30 personer, sommar och sol och lite lekar. Jag och maken fick pris i tipsrundan... helt otroligt eftersom frågorna var totalt obegripliga. Men vi gissade uppenbarligen rätt på de flesta frågor, rena turen. Eller också har vi en ny framtid som bönder framför oss (*ler*). Det sköna med att åka till Pia och Jan är att man alltid känner sig så välkommen och så blir man bortskämd med fantastisk mat, god dricka och tårta. Livet är gott!

Idag känner man sig därför lite seg så vi skall nog ta det lite lugnt idag i största allmänhet. Har ju hållt igång en hel del dessa två veckorna och det tar väl ut sin rätt någonstans. Vi for ner och hälsade på farmor en stund och hon blev glad åt att se maken... "Jaså, du har fått ledigt idag?" var kommentaren när vi kom.

Sen följde den ena roligheten efter den andra.
- Igår när jag satt i hallen kom de körande med en död gubbe
- Va?!
- Ja... han satt på en sån där lång säng
- Men var han inte bara sjuk?
- Nej, han hade en plastpåse över huvudet....

Jag tog dessutom ett nytt kort på henne (lätt kaxig attityd...)



Jag visar henne fotot
- När har du tagit det? Det måste vara ett par år sen, för jag har mycket längre hår där. Och så har jag nog alla mina tänder... Men jag har min vita kofta på mig precis som nu.
Ja, vad svarar man på det?

Nu skall vi värma lite äpplepaj och sätta på en kopp kaffe. Micke och Lone kommer ner och fikar så dår får vi ha lite gott till kaffet

Ha en skön söndag! //Farmskan

Jag skäms

Vi har tillfälligt varit utestängda från "cybervärlden" under vår renovering och byte av sovrum. Maken har monterat garderober med otroligt bra resultat och därefter tapetserade vi om och så in med sängarna i det rummet igen. Ombyte förnöjer som sagt var... plus att jag tror att de flesta av våra bekanta nog aldrig riktigt förstått varför vi valde att ha sovrummet där vi har det från första början. Här är lite bilder

     

Och det är nu jag måste erkänna att jag skäms... fy fasen vad kläder jag har. Och massor som är precis likadana egentligen. Makens ryms i två mindre längst bort och han har ändå hyllor över. Själv har jag knökat in precis överallt + lånat lite yta av maken... hmmm... Jag har nu sagt till honom att hejda mig om jag vill köpa nya kläder eller smycken också för den delen. Men bra blev det! Skitfina garderober verkligen, nu skall bara dörrarna på också. Jag är så jäkla nöjd med tapeten i sovrummet, blev ljust och fint. Ska försöka hitta ett snyggt överkast vid tillfälle, det bruna jag hade känns inte helt rätt just nu.

Igår var vi en sväng på Kristianstadsdagarna med Nisse och Rita på kvällen. Lite käk först på Modesto Garden och sen lite allmänt strosande, lyssnandes på musik. Allt från hårdrock till Danne Strådhed och Curt-Erlings. En otroligt skön kväll, varmt och härligt precis som utomlands.

Idag vaknade vi med strömavbrott efter nattens åskväder. Inte för att jag hade hört något men tydligen hade det varit ganska nära här. Jag körde på vinst och förlust upp till IKEA för att komplettera lite med sängbord och två fötåljer men maken valde att stanna hemma. Ville få gräset klippt skyllde han på... jag vet inte ja... Men nu har han varit snäll och monterat ihop de sista prylarna jag kom hem med. Här är kvalmigt och kvavt trots att vi har öppet precis överallt och jag kan säga att man luktar inte hallon precis när man svettas. Helt plötsligt slungas man tillbaka ett antal år tillbaka i tiden när man fick en smärre luktchock när man öppnade killarnas träningsväskor. Speciellt lill-sonens då som gärna också stått några dagar svettiga och fuktiga. Precis så luktar vi just nu... fy!!

Men snart väntar duschen och sen är det sommarfest ikväll hos Pia och Jan(a). Skall bli skitkul verkligen och vi kommer att lukta som nyponrosor när vi är färdiga. Tror maken får göra vid sina fötter också...



En fotfil är inte fel i detta läget... //Farmskan

Besök i Älmhult

Släpet hängdes på bilen och kosan styrdes mot Småland, Älmhult och IKEA. Även på min semester!! Maken förvånades som alltid över "hur orkar du köra denna vägen varje dag" men jag svarade som alltid att "det är inga problem". Har man ett jobb man trivs med så orkar man pendla. Tror faktiskt att jag har pendlat till alla mina jobb, har nog aldrig haft nära (förutom en sommar på ålderdomshemmet i byn då...)

Väl på varuhuset var det skönt att strosa runt. Inget folk, de var förmodligen lite klokare än oss och befann sig vid havet denna varma dag. Men det blev ju enkelt och lätt att shoppa. Vi började dock med en lunch tillsammans med stor-sonen. Vi beställde kyckling som nog inte var kyckling utan något annat. Egentligen borde man lämna tillbaka det men man är ju svensk... Gott var det i varje fall inte så sonen fick köpa korv i bistron också (*ler*).

Efter lite diskussioner och funderingar så fick vi till slut med oss våra garderober hem. Fatta vad de väger!! Jag fick enorma muskler på ingen tid. Blev helvita luckor till slut med ganska långa handtag. Lovar att lägga upp bilder när vi har allt klart. Maken skruvar och grejar för fullt just nu. Kommer att bli riktigt bra!

Idag är det något skönare väder (= lite friskare luft). Jag för en ojämn och totalt deprimerande kamp med mullvaden och han leder. Han trotsar fällor, spillolja och allmänt tjafs från min sida med ett jämnmod som jag måste beundra. Har inte så många fler knep att ta till just nu...

Mullvaden - Farmskan, 5-0 

//Farmskan

Där rök den...

Kändes svalare igår efter att åskan dragit över så jag och maken utmanade ödet och la oss åter i sovrummet... till klockan var strax efter midnatt, då gav vi upp. Tackar högre makter för att vi har källaren just nu. Sen somnade man gott i svalkan...

Körde hem lill-dottern och Ramsey framåt eftermiddagen. Kändes lite vemodigt när de försvann men samtidigt kan man nu ha blommor och saker ifred... det är faktiskt precis som att ha ett litet barn i huset igen (*ler*). Men vi var överens om att vi själva inte skall ha fler hundar i varje fall.

På vägen hem for vi inom Wallgårds för att titta ut tapeter till "gamla" sovrummet. Jag är inne på ganska mycket vitt nu så det blev en lite krämfärgad tapet med en fond till som gick i svart och lite brunmönstrat. Kommer att bli jättesnygg bakom sänggaveln för ja, nu åker sängarna in i det rummet igen. Maken började riva ut de gamla garderoberna för imorgon blir det IKEA och inköp av en hel garderobsvägg istället. Vi hade tänkt ha skjutdörrar men när vi väl fått ner allt så slår det på fyra centimeter... skit också! Men det är bara att bita ihop... Skall i varje fall ha vita dörrar med lite frostat glas tänkte jag. Får väl se vad vi hittar imorgon.

Alla kläder är nerburna till källaren och sen på väggen hängde vårt bröllopsfoto och en förtorkad bröllopsbukett. Jag tittade på maken och frågade om han var sentimental och ville ha den kvar. Men han menade att huvudsaken är väl att vi har varandra, inte en vissen bukett. Visst är han söt... och han har ju så rätt!



Så nu ligger den i soptunnan...   //Farmskan

1994

Hörde igår att det är enda sen 1994... ja, som vi hade sån här värme. Och visst minns man den magiska, heta sommaren då Sverige tog VM-brons i USA! Kunde inte låta bli att skratta för den sommaren bodde min far i en lägenhet i Kristianstad och var stolt ägare av en "skinnsoffa" (modell fusk ni vet i skai-material). Hett var det så han låg med bar överkropp och tittade på fotboll. Sen skulle han resa sig upp och fick hela "skinnet" från soffan med sig på ryggen... (*skrattar högt*). Den soffan blev liksom aldrig sig lik igen...

Inatt har vi åtminstone haft åskväder vilket var riktigt skönt. Det hade nog behövts lite mer och kanske det kommer mer under dagen för det är fortfarande riktigt kvalmigt.

Jag var nere hos farmor en runda för att kolla till henne i värmen men hon var pigg som vanligt. Inga bekymmer där inte. Borde ju ta lite på hennes ork också tycker man... själv är man ju nere i däck helt och hållet bitvis. Men icke... hon vinkar glatt till alla som kommer förbi och man hör hur de tycker att hon är en gullig tant. Och det är hon ju också, lilla farmor.

Idag när jag var i affären köpte jag fyra trisslotter och hade vinst på samtliga! Hallå, vad är oddsen för det? Skickade upp maken att köpa åtta nya (för så "stor" var vinsten) och han kom hem med bara nitlotter... Skall strax packa in familjen i bilen och köra och fika någonstans och prova lyckan igen. Det måste ju vara ett tecken alltså!!

Så tills vi hörs igen... en hälsning till mig (och er då) från dottern i USA som varit på en fantastisk konsert med Tim "helsexig" Mc Graw och Lady Antebellum. Denna sången gillar jag skitmycket och det vet hon ju om... visst är det härligt att höra henne sjunga med (*ler*)



I'm a little drunk and I need you here...  //Farmskan

Värmeplitor

... har jag alldeles fullt av nu på ryggen. My god it's hot!



Förresten så svettas inte grisar... konstigt uttryck man har då, eller hur?

Gårdagskvällen var jättetrevlig och Patriks Combo gjorde ingen besviken i vanlig ordning. Helt otroligt roliga och framförallt jätteduktiga musiker. De skiftar stil, tonart och tempo med blixtens hastighet. Kanonkväll verkligen. Vi var totalt 190 personer därnere och vi var runt 30 i vårt gäng som höll igång. De showar och bjuder på sig själva hela tiden och ibland ligger man dubbel. Som när de på engelska skulle beskriva en julfest i en föreningsstuga någonstans i Sverige. Att man inte dog! Lena var visserligen nära, för hon fick inte luft till slut.

Fick dessutom skjuts dit och hem så både jag och maken kunde njuta lite gott. Mitt halsonda har försvunnit men ersattes framåt kvällen av en rinnande näsa och en förkylning som heter duga. Den får jag säkert ha länge nu i sommar om jag vårdar den ömt...

Idag skojar man inte bort värmen... I natt blir det till att sova i källaren

"Han behöver en korkskruv... för att ta ut sitt navelludd"

//Farmskan

Ikväll...

Kan det bli bättre än att, så här en fruktansvärt stekhet lördag, njuta av tonerna till Patriks Combo precis vid havet i Fårabäck? Räkfrossa och lite vin på det och massor av trevligt folk... Sommar, sommar, sommar, det är dans i Fårabäcks park.



Ja, det skulle förmodligen vara Dotterns konsert i DC ikväll då... med Tim Mc Graw
Hunkarnas hunk...

Snart kommer taxin men jag skall vänta och duscha tills 10 minuter innan annars smälter jag bort igen. Att man aldrig kan vara riktigt nöjd. Nu tycker man det är för varmt, innan var man sur för det aldrig blev varmt... hmm.

Önskar er en härlig lördagskväll!  //Farmskan

Varning på stan

Minns ni den gamla låten med Magnus Uggla?? Tror knappast att det gällde oss nio gamla kompisar på Kristianstadsdagarnas första kväll igår. Snarare tantvarning då (*skrattar*). Fast visst är väl det ett märkligt fenomen, att man känner sig ung men utsidan säger något annat.

Började med att hämta upp Cissi och resten av gänget i Yngsjö / Åhus. Stod vid Hydro och väntade eftersom jag missat tiden med en kvart. Då kommer där fram en rätt ofräsch barbröstad kille till bilen:
- Ehh, tjejer har ni ringt mig på min mobil?
- Nej, verkligen inte
- Men reg.numret stämmer... 733
- Va?! Nej, vi har inte ringt dig
Tyst en stund, sen lutar han huvudet in i bilen
- Skall vi byta bagage då?

Undrar vad för en smaskig deal vi gick miste om?

Väl i stan hade vi bokat bord på Modesto Garden. Jag lyckades sätta stolen i ett hål i golvet och ramla baklänges det första jag gjorde. Nej, nej... jag är nykter! God (men otroligt stark) mat som vi sen hade ett helsike att betala. De var totalt ointresserade av våra pengar, men som svensk man är så väntar man snällt. Samtalet flödade som vanligt om allt mellan himmel och jord och så lite skvaller emellan, precis som det skall va. Kuddar bak ryggen på stolen för att sitta bekvämare, svallningar eller tropisk hetta, våtservett i väskan att ha efter räkskalning... ha ha ha... vem kunde tro att vi skulle hamna där.

Massor av folk på stan, tropisk natt så det var helt underbart. Efter ett par rundor hittade vi till slut sittplats vid Lilla Torg och Farmskan fick äntligen sitt kaffe. Objudna gäster och diktciterande män bestämde sig för att förgylla den sista stunden av vår kväll... men det får man väl bjuda på. Fast dansa, nej, där går gränsen faktiskt.

På vägen hem genom Tivoliparken i natten möter vi ett gäng som säger: Godkväll damer... Och det sammanfattar väl läget ganska bra. Vi är trötta och på väg hem och dom är på väg mot röj... Varning på stan!!

Idag blir det att försöka undvika värmen så mycket som möjligt. Lilla hunden har det jobbigt... Men det är rätt kul, ett odjur som förstör gräsmattan och ett odjur som bestämt sig för att röja blommor. Men vad tusan är en trädgård...

//Farmskan

PS! Tantvarning är när du
...tycker att "husvisning på söndag" låter mer upphetsande än "snabbis på fredag"
...köper Yes istället för två billigare flaskor
...letar stenar på stranden istället för att kolla in snygga killar
...inte kan åka bil i två timmar utan att ha med kaffetermos
...tackar nej till en fest för att du har tvättid
...håller koll på grannarna
...tycker att extrapris på basilika smäller högre än rea på push-up bh
...ramar in foton på släkten
...sätter upp lappar på jobbet med texten: "Städa efter dig!"
...hittat din favoritparfym - och den luktar mysk
...får mest tvålar och badskum i julklapp
...går in i videobutiken och inte hittar någon film du känner igen titeln på
...slutar använda skärp
...tror att det har hänt något om telefonen ringer efter 21.00
...slutar använda stay-ups och börjar med strumpbyxor
...istället för att uppskatta att läkaren är snygg, blir irriterad över att han är så ung
...säger: "Åh, så stor du blivit!" till grannens barn
...skrattar åt tonåringarnas stil och musik för att sedan haka på trenden när den är över
...får en klapp på kinden istället för baken av sambon när du kommer hem från jobbet
...börjar tacka dina barn för att de ringer hem
...går i shorts fast du inte längre borde det
...matchar diskborsten och disktrasan
...gör av med mer pengar på vardagar än helger
...efter kalas diskas det innan du lägger dig
...tar med dig en snutt toapapper på promenaden

Hur många check var det på denna tjejer?? Ärligt!

Åska, ja tack

Godkväll... hoppas ni också på åska ikväll? Här hemma har det varit olidligt varmt idag. Lill-dottern med kompis har trots detta legat och solat mitt på gräsmattan hela dagen, bara avbrutit en och annan gång för ett dopp i grannens pool. Fattar inte att de orkar... hunden däremot den lille sötnosen, har mest legat i rabatten och käkat blommor (*ler*)

Har varit en sväng på Eko-hallen, maken skulle ha en högtryckstvätt och så fick vi ju passa på att köpa lite hundsaker också... igen. Sen for vi bort till Mio och hittade faktiskt en snygg skänk som vi gillade bägge två. Det blev inte svart utan vit högblank istället... jag menar man kan väl ändra sig! Förresten påminde jag mig själv om hur jobbigt jag tyckte det var med svarta möbler när jag flyttade hemifrån på 80-talet. Damm konstant! Fast å andra sidan blir det säkert fingeravtryck på denna... ja, ja... hur man än vänder sig har man ändan bak.

Här kommer lite fler bilder... Lampan gör sig mycket snyggare nu faktiskt.

  

Har precis fått samtalet jag väntat och längtat efter... stor-sonen är hemma igen på svensk mark. Allt har gått bra och han har haft en fantastisk resa. Men det är skönt när de är hemma igen på något sätt. Imorgon börjar Kristianstadsdagara och vi är ett helt gäng tjejer som skall ut. Gamla kompisar från förr, så himla kul skall det bli. Lill-dottern skall till Killebom så maken och Ramsey skall ha kill-kväll hemma. Blir säkert en och annan godisbit skulle jag gissa.



I'm living la vida loca  //Farmskan

Lookie Lookie

Idag har vi varit ett fantastiskt team jag och maken när vi skulle tapetsera. Mönsterpassning och i en trappuppgång var en liten utmaning men vi löste det till slut. Så här blev resultatet...



Jag bara älskar tapeten!! Lister är uppe, lampan på plats och nu blir det att åka till möbelaffären imorgon. Riktigt nöjd är jag och man kan inte tro att det är samma hall. Från tidigt 80-tal till 2010 bara med lite färg och tapet. Me like very mucho!!

Paps & Babs var här en sväng. De hade varit i Degeberga och passade på att köra inom. Sen har vi inte gjort så mycket annat än att grilla och sola oss... men man behöver inte så mycket mer heller när det är semester.

Ikväll är det träning i källaren så jag skall bara sitta och njuta i uterummet

Hörs imorgon!  //Farmskan

Hjärtegott

Halsen vill inte läka som jag vill... tråkigt, tråkigt. Tur det finns Alvedon. Maken lät mig få en ordentlig sovmorgon och det kändes härligt. Bara en massa småpyssel här hemma idag på förmiddagen sen tog vi en sväng in till stan. Hämtade tapeterna och köpte lite nya lister så vi kan få klart hallen. Man fattar inte att det kan bli så stor skillnad för att man målar om lite...

Var inom Ticket också och fick klart med det sista till resan. Äntligen skall det bli av att hälsa på stor-dottern. Helt otroligt att vi inte blivit färdiga innan, men bättre sent än aldrig.



Jag och maken har också utsatt oss för en mental spagat-övning i eftermiddags och det är bra träning för både knopp och kropp, jag lovar (*ler*). Och nej Elin, det är inte som du tror. Väl hemma igen fortsatte maken sitt spikande och jag började skrubba potatis. Då hittade jag den här lilla sötnosen... är det detta som är "hjärtegott"?? Nästan synd att äta upp den...



Hur trött blir man sen inte när man skall gå ut med kompostpåsen och botten spricker... det är lätt äckligt att behöva stå och skrapa upp det och samtidigt undvika att kollidera med 397 myror som helt plötsligt ser himmelriket öppna sig. Och inte nog med det... en sork har bestämt sig för att leka rally på vår tomt igen... Verkar som om just onödiga djur är vår lott här i livet. Men imorgon kommer det ett icke-onödigt djur hit och hälsar på. Lill-dottern och Ramsey skall gästa oss några dagar. Mysigt!

Annars då??  //Farmskan

Nu är det semester!

Så skönt väder det var i går kväll... när klockan var halv åtta var det fortfarande riktigt varmt. Vi var ute och gick en rask promenad och sen körde vi ut en runda till Torsebro för att kolla in Nisse och Ritas nya lusthus. De hade precis fått upp stommen och några glas, efter en lång dag i solen. Tydligen inte det enklaste att montera ett sådant och beskrivningen var väl inte något att hurra för heller... firman kunde dock hjälpa till för 12.000 kronor. Yeah sure!



Men fint blir det när det är färdigt... blir säkert många härliga höstkvällar där. Och det behövs lite inglasning med tanke på de otroliga mängder myggor de har. Tror jag fick 10 härliga stora bett på den korta stunden vi var där. Usch och fy för insekter!

Idag vaknade jag med halsont... hallå! Sista jobbedagen innan semester. Hur glad blir man då på en skala? Hoppas verkligen inte den bestämmer sig för att stanna! Men dagen har gått fort och jag har verkligen fått undan allt som behövdes innan mina tre veckors ledighet. Skönt, skönt, skönt... nu skall jag bara vila mig och pusta ut i hängmattan, eller gå en runda på stan, eller åka till Köpenhamn, eller....

Maken hade grillat lite korv och slagit upp ett rött tills jag kom hem... visst är han för go! Han hade varit och beställt tapeten till hallen. 800 kronor rullen... jo, jo... när katten är borta (*skrattar*). Nej, nu skall jag lägga mig på rygg i soffan och bara vara Farmskan

Kärleken är!!  //Farmskan



Feta kompis...

Vi förlorade grannfejden igår... det ursnygga vandringspriset, i guld, som maken jobbat på hela eftermiddagen fick vi se försvinna in till Löfgrens. Det började annars bra, vi vann första set överlägset men sen gick det bara utför och grannarna vann helt rättvist. Att det skall vara så svårt att träffa dessa klossar!!

Grillade lite olika kött, ugnsbakade nypotatis och härliga såser och sallader till det satt som en smäck i magen. Makens äppelpaj till kaffet sen drog vi igång med TP. Det blev ungefär som det brukar... ju längre spelet varade (=ju mer vin och konjak som slank ner) desto sämre blev svaren. Att vi sen hade Björn Ranelid här på besök hela kvällen gjorde ju inte saken bättre... Många goa skratt!! Maken är otrolig när han sätter den sidan till, så torra skämt. Hans franska går inte heller av för hackor när han skulle sjunga med i sången "Fait acomplie" så gjorde han en fri tolkning till "Feta kompis"....



Ja, ja... lite segt var det allt att stiga upp idag men jag masade mig bara precis ut till solstolen. Har sedan legat där lite till och från hela dagen. Går ju inte att ligga alltför länge utan att gå in i skuggan... olidligt varmt på baksidan emellanåt. Döm om min förvåning (bestörtning?) när jag efter några timmar insåg att jag numera är besläktad med signalkräftan. Jag kan lysa vägen för vem som helst just nu... plus att jag har en röd rund ring mitt på magen. Ryggen och sidorna däremot är vita i vanlig ordning... minns du bilden Elin?? Ha ha ha

Det får bli min mission denna veckan, om det fortsätter så här med vädret... sola rygg och sidor. Nu jobbar jag bara imorgon också sen väntar nästan tre veckors semester. Gött, gött, gött. Maken skall beställa tapeter och färdigställa hallen. Så snyggt har det blivit. Nu får vi väl ta en tur till IKEA och se om vi kan inhandla några nya möbler till hallen också. Det vill man ju ha nu när det blivit så annorlunda. Denna gillar jag...

Nej, nu får det bli en kvällspromenad.

//Farmskan

Hes och varm

Hade en jätterolig kväll igår på Hamnfesten i Åhus. Började med ett glas vin hemma hos Ekdahls och sen en jättegod middag på Pråmen, till tonerna av Christian Taak. Svårt att äta och sjunga samtidigt liksom... men bara måste ju till denna fantastiska låt med Smens Baglomma...



Efter maten gick vi bort till stora tältet där Partyfabriken och Emil Sigfridsson hade schlagerkväll. Snacka om att man är hes idag... så jäkla trevligt! Jan(a) och Pia hade ordnat platser precis framför scenen så det var kanon. Maken blev uppbjuden av en av sångerskorna men jag tycker nog han kunde gjort lite mer av det liksom (*skrattar*). Fast å andra sidan lyckades han ju spilla hela 6 öl över hela sig när han precis varit i baren... Bra jobbat Stiffe. En avslutande glass på glassbåten framåt natten, lika varmt som utomlands, och sen hemfärd. Bra start på semestern!

Idag har det varit lite pyssel här hemma, lite matinköp till kvällens "kubb-grann-SM", och besök hos farmor. Maken har snickrat ihop ett nytt vandringspris eftersom vi ju för evigt förärades det förra. Detta är i guld och hur maffigt som helst...

Nu skall jag fixa ihop en Spotify-lista till ikväll så.... haj haj  //Farmskan

Grävlingar

Vaknade med ett ryck vid kvart över tolv, ett jäkla liv utanför fönstret (kändes det som). For upp och gick runt på baksidan men såg inget. Ljudet var hysteriskt och tyvärr måste jag då erkänna... det hysteriska ljudet av grävlingar. Parningsläten eller slagsmål, vet inte vilket men det lät förfärligt. Grannen hade tydligen rätt bra syn i alla fall... Men jag vill verkligen inte ha grävlingar runt husknuten så vi får väl gadda oss samman och se vad vi kan göra. Kanske vi kan knocka dom med kubb-pinnarna imorgon.

Fredagen har annars varit en "tjuvstartar-semesterdag". Den började hos tandläkaren i Bromölla med finfint resultat och mycket beröm. Men så får man ju kämpa med de snea och vinga tänder man har... Sen in till stan och underbara Sascha för en klippning och lite färg...



När jag satt där i sköljen lyssnade jag lite slött på konversationen bredvid mig där den unga tjejen gjort en hårförlängning med lim. Inte så bra... hon fick inte av det utan fick klippa väck stora tussar i sitt hår. Fy vad jag tyckte synd om henne. Plus att hon fått masa sig upp tidigt... "jag är så trött, är ju ingen morgonmänniska precis". Klockan 11.00. Hmm... dagens ungdomar, visst är det synd om dom.

Underbart väder, så efter inköp av ett par skor samt en bokad resa till Madeira styrde jag kosan till kolonin där Paps & Babs bjöd på sill och potatis. Sommarmat!!

Har hämtat hem lite tapetprover till hallen nu i silver och vitt, så jäkla snygga tapeter det finns. Maken har snart gjort klart med målningen och det har blivit riktigt, riktigt snyggt. Han är duktig min man! Ikväll skall han få fira sin första semesterkväll utan att måla. Skall bjuda han ner till Hamnfesten på lite mat och skoj med goda vänner... det är han värd.

Ciao Bella!! //Farmskan

PS! I'm a little drunk and I need you know

Ingen gourmetkrog väl?

Halli hallå! Tillbaka i hemmets lugna vrå (Not! Eftersom maken just nu håller på att riva i hallen) Detta efter två mycket bra och innehållsrika jobbedagar inklusive en övernattning i Älmhult. Gårdagen innebar en avtackning av en kollega som slutar på banken efter snart 10 år. Hon har fått jobb på en bank nära mig... (*ler*). Vi var ett stort gäng som efter jobbet drog iväg bort till Bökhults camping och Sjöstugan för att äta grillbuffé. Sjöstugan är en kombinerad restaurang / kiosk som har helt OK mat men framförallt fina omginingar precis vid Möckeln.

Men måste ändå få säga att för att vara en kombinerad restaurang / kiosk på en camping utanför Älmhult så tycker jag det är ganska magstarkt att ta 239 kronor för grillbuffé. Det är ju knappast en gourmetkrog liksom. Men maten var helt OK och sällskapet uppsluppet och trevligt. En hel del tårar och trevliga tal blev det också. Du får verkligen ha ett stort Lycka Till, Marina!

Eftersom det blev hyfsat sent spenderade jag natten i vår övernattningslägenhet. En rätt charmig etta som ligger precis vid järnvägen. Japp, precis vid järnvägen. Vet ni hur många tåg där passerar under natten? Per timme? Fattar ni hur ett 4 km långt godståg skramlar... ha ha ha. Här gällde det att räkna tåg istället för får för att somna. Är dock tacksam över att jobbet erbjuder sådana möjligheter för tillfällen som detta.

Imorgon är det semester för Farmskan. Dagen innehåller tandläkarbesök, klippning och bokning av resa på Ticket. Sen blir det säkert lite strosande i stan innan jag och maken rundar av dagen med ett besök på Hamnfesten i Åhus. Skall bli varmt och skönt hela helgen så här skall njutas. Maken jobbar sista dagen imorgon innan sin semester och jag jobbar sista dagen på måndag. Skall verkligen bara njuta av dessa tre lediga veckorna. En hel del skoj fester inplanerade men också mycket sol och vila.

Vill också passa på att säga Grattis till en ny Sales Director: Lena
Du är bara bäst när du sätter den sidan till... önskar dig all framgång!! 

Nu skall jag beställa en ny spännande bok!



Någon som vill låna den sen... anyone?  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0