Ros och ris

Fick akut maginfluensa igår kväll mitt i fikat... och det var ingen lek kan jag säga. Helt urlakad efteråt och funderade vilt på om det var något jag ätit. Ingen annan var dock dålig så jag tror banne mig att det var mjölken till maten som satte sprätt. Förr kunde jag dricka hur mycket mjölk som helst nu tål jag det knappt... så trist eftersom jag älskar mjölk. Men men...

Idag har jag äntligen kommit till skott och skaffat mig ett Fadderbarn. Det är något jag tänkt på hur länge som helst och tjatat om här hemma. Maken har hela tiden tyckt att det är väl bara att fixa men så är det ju det här med den berömda tummen liksom... men idag drog jag ur den ur ändan och anmälde mig, så inom fjorton dagar får jag reda på vem som blir mitt fadderbarn. Jag valde att göra det via SOS Barnbyar, tyckte det var svårt att välja faktiskt men jag hoppas det blir bra. Jag är i varje fall väldigt nöjd med mig själv!

På jobbet har det rullat på med en massa möten och man hinner knappt jobba känns det som. Därför blir det till att sitta på kvällarna för att komma ifatt vilket också gjordes en stund igår kväll när jag fixade ihop en actionlist på en massa saker till det stora projektet jag jobbar med. Listan skickades sedan via mail till projektledaren och en till  med en summering på det jag gjort... Mailet var på svenska men själva dokumentet hade jag enligt konstens alla regler och policies gjort på engelska. Svårt trött fick jag därför ett bryt på detta "fina", lätt ironiska mail från projektledaren i eftermiddags (*skrattar*)

Dear Mrs. Farm
Thanks for using the corporate language; ”English” (preferably UK English – since there is no other options…just mistakes). It makes it very easy for me to incorporate your input to the agenda. Thank you for making my life a living hell.
Best regards XX

Men Thank YOU for making my life so much funnier.... Stämningen är rå men hjärtlig som man säger. Man laddar bara högran och sen är det bra igen...



//Farmskan a.k.a Muhammad Ali

Idag skall det ske

Här har det varit för mycket snack och ingen action en alltför lång tid.
Idag blir det ändring... idag sker det

//Farmskan

1,20 m stake

Två härliga sovmorgnar i rad och nu är jag rejält utvilad. Att man dessutom fick en timme extra i morse gjorde ju att dagen ändå blev härligt lång och oplanerad. Efter frukosten for vi iväg och hämtade Torsebro-folket och begav oss upp till Trästället i Skyrup. Där kan man bara gå omkring och hitta hur mycket som helst som man inte behöver. Köpte en gigantisk adventsljusstake för golvet, svart och riktigt, riktigt snygg. Nu längtar man verkligen tills det blir advent. Fick dessutom med mig några skitfina kulor till granen... surprise (*ler*)

Krängde sen i oss två stora fat med våfflor till fika, jättebra verkligen, men ack så gott! Det är hur länge sen som helst sen vi käkade våfflor.



Dottern är hemma, hon har höstlov och nu är allt som vanligt igen. Nu får man tänka på det där med mat och tvätt igen... saker och ting förändras liksom inte, man faller tillbaka i gamla mönster. Men det är skönt det också (även om man blir sjukt irriterad på att toapappret är slut och "någon inte orkat" gå och hämta nytt...)

Idag vann jag för första gången, av typ tjugo, över lill-sonen i Wordfeud... sjukt nöjd med mig själv. Men efter vinsten har man inte hört ett ljud från honom. Ett Grattis kunde man väl fått... men han bidar väl sin tid antar jag. Han är lik sin mor, hatar att förlora.

Den galne dansken kom precis innanför dörren, sugen på lite kaffe och sällskap. Så nu får det bli lite fika innan det är dags att hålla söndagkväll...

Det kändes i hjärtat...  
//Farmskan

Trött tröttare tröttast

Hade en helkväll igår på Karlshamns teater där vi såg föreställningen GIFT med Peter Apelgren och Anna Mannheimer. Så himla kul och vi skrattade så tårarna rann bitvis, maken fick nästan astmaproblem. De berättade öppenhjärtligt om deras liv som gifta med allt ifrån dina barn, mina barn, sex, bråk och familjerelationer. Sjukt kul!! Och så mycket man känner igen sig själv liksom... Anna pratade mycket om att åldras och förfasade sig lite över hängande ögonlock och gäddhäng i ansiktet men jag måste säg att det som retar mig allra mest är alla dessa STYVA, HÅRDA hårstrån som dyker upp överallt på haka, överläpp och hals. Varför!?? Helt omöjliga att dra loss också, tror fasen de är cementerade in i ansiktet.

Jaja... efter föreställningen drog vi iväg till McDonalds (jag vet!! inte så originellt men vi var sjukt hungriga) för en snabb hamburgare. Där var fullständig kaos och de bad oss köra fram och vänta. Och väntade det gjorde vi, man hade fasen hunnit slakta en ko och helgrilla på den tiden det tog att fixa maten. Som plåster på såren fick vi en (1) kanelbulle. Men hallå, vad skall vi med en kanelbulle?? Och var f-n var kaffet??

Väl hemma tänkte jag att jag skulle se röstningen på Idol men minns bara att jag satte mig i soffan och sen... mörkt. Det nästa jag minns är att jag vaknade i sängen klockan halv tio i morse. Och då var jag fortsatt trött. Maken sa att jag inte var kontaktbar och att det varit skitsvårt att få in mig i sängen. Usch då... dags att varva ner tror jag! Men det är inte lätt när det rullar på (och man får mail som gör en excited)

En sväng till farmor i morse och det var inte särskilt kul... hon är inte bra längre. Hon satt i en fåtölj ute i hallen när jag kom och vi gick in och satte oss på rummet. Hon var lite förvirrad och sköterskan berättade att hon varit uppe och gått flera gånger i korridoren på natten. De hade klätt av henne och lagt henne igen men det tog bara en liten stund så var hon ute och gick igen... fy, det var inte kul. Hoppas, hoppas att hon inte blir så förvirrad att vi måste flytta henne, hon har det så bra där nere.

Och nu har vi precis ätit lite middag med Paps & Babs. De håller på att renovera sin lägenhet, byter stammar eller nåt, och det är säkert skönt att få komma ifrån lite grand. Och det är kul när de kommer och så får man lite sällskap till maten. Men nu skall jag bara slänga mig i soffan och försöka undvika att somna...

Fler som är trötta...



Lill-sonen och Nils... sådan husse, sådan hund...

//Farmskan

Korv ska vara varm

Dagen inleddes med en tur till Bölsö, vår kursgård strax norr om Älmhult. Det var jag och en av mina "killar" som skulle hålla föredrag för ett gäng nyanställda på något av våra bolag inom Ikano, om hur det är att jobba på Banken. Hur kul som helst och jag tyckte att vi gjorde det riktigt bra (man FÅR skryta!). Det var i varje fall hyfsat bra betyg när i stort sett hela gruppen efter vårt föredrag sa att de tyckte det verkade jättespännande och ville börja jobba hos oss istället... Vem har sagt att Banking måste vara tråkigt??

På väg tillbaka till Lund så stannade vi för att tanka och då märker jag att jag inte har någon plånbok med mig... kunde i och för sig varit världens äldsta trick men det var det inte. Jag blev rätt nervös faktiskt över var den tagit vägen. Ringde maken medan kollegan betalade bensinen och som vanligt hade maken koll... Den ligger på skrivbordet, du la den där när du beställde biljetter igår. Puhhh!! Och då kom ju jag också ihåg det, jag skulle ju betala biljetterna till den här föreställningen



GIFT - ett livsfarligt ämne med Anna Mannheimer och Peter Apelgren
Skall bli sjukt kul att lyssna på den imorgon kväll...

Projektmöte resten av dagen och sen hem i dimman... fick ringa till maken och säga att jag nog blev sen för alla körde jättesakta och dessutom massor av trafiken. Då svarar han
- Jag håller korven varm

Rätt obscent faktiskt om man inte vet vad som vankas

//Farmskan

Fönsterputs

Rena skinande fönster... så skönt att kunna se regnet!

Nu har jag avslutat en "jobba-för-att-komma-ifatt-kväll" och skall bara sätta mig och se Bonde söker fru, äta en påse godis, dricka en kopp kaffe, slö spela lite Wordfeud och bara göra precis ingenting mer...



Det är jag värd!

//Farmskan

Long time, no see

Spelar just nu Alfapet med sötaste bästisen Grahnskan (bondmoran ni vet...) och människan tror att hon skall slå mig i detta spel (*skrattar*). Må bästa kvinna vinna!!

Har haft två bra utbildningsdagar i Köpenhamn och nu är man redo att ta sig an en... ja, vad kallar man dom? Adept, Mentee, Lärling... ha ha ha... Hur som helst, det skall bli riktigt kul och jag känner mig taggad som bara den att pröva på. Nio stycken har vi varit på utbildningen och det var en lagom grupp för att man skulle kunna öva och få bra diskussioner. Nu är det bara en halvdag till imorgon för att få lite mer information och sen är man så klar man kan bli. Hoppas lära mig massor om mig själv på det här också.

Imorgon kommer fönsterputsaren så jag har precis tömt alla fönster på blommor och krafs. Och säkert som amen i kyrkan betyder det att det nu kommer att regna och blåsa i en vecka så att de är lika skitiga igen därefter. Eller är det att vara lite för pessimistisk?? Det skall i varje fall bli skönt att få de rena, när solen står på så är det ingen trevlig syn kan jag lova. Bara ett fåtal veckor kvar dessutom till advent... amazing vad tiden går!



Känner att jag behöver lite massage... undrar om maken?

//Farmskan

Park Inn - Kastrup

Japp, det är mitt hem ikväll. Har haft en heldag i mentorsutbildning som dessutom pågår hela dagen imorgon också, så det var packning av väska som gällde igen. Fast att köra till Köpenhamn är ungefär som att befinna sig hemma så det är inga större problem. Dagen har varit bra i varje fall och man har fått mycket matnyttiga saker med sig. Det enda är väl att det aldrig riktigt passar in i almanackan... man känner att man egentligen inte har tid för detta. Löjligt egentligen... man har väl tid om man vill liksom. Men vad jag menar är att när man bokar sådana här långa pass som förra veckan plus dessa dagar nu denna veckan så känns det jättebra när man bokar, för almanackan är tom. Och så när man kommer till dagen när det skall vara då passar det inte alls... hmmm.... agendan är helt plötsligt fylld av annat "måste-göra"


Men nu sitter jag här i varje fall och kan åtminstone göra lite jobb på kvällskvisten

Dottern håller just nu på att öva in en barnmusikal... en musikal som väcker många härliga minnen från när barnen var små: Svingelskogen. Det var barnens absoluta favorit och den gick varm i kasettbandspelaren (till er som är unga så är kasettband något man hade innan CD:n kom...). Märkligt att man fortfarande kan alla texter...



Man kan väl bara gissa vilken figur hon skall vara... (*ler*)

Ha en go natt //Farmskan

Lejonkungen

Åh sköna söndag! Vaknade upp till ett hus utan kaffe och det var ju i och för sig mindre bra, men jordgubbste funkar också i nödfall. Efter frukosten for vi iväg upp till julmarknaden på Ovesholms slott. Som vanligt en massa fina saker men inte så mycket jul i mina ögon... jag vill ju ha lite bling bling grejer jag kan hänga i granen. Ångrar lite att jag inte köpte det nu när jag var i USA. Där är ju bling bling så det räcker och blir över till mig också. Hmm... får väl se om jag kan hitta något i Basel när vi hälsar på stor-sonen.

Men en massa god julmat köptes in i varje fall... eller sill, ål och korv i varje fall. Nu ligger det i tryggt förvar och förhoppningsvis får det göra så ända fram till jul. I fjol lyckades ju Dottern klämma i sig all sill en dag när vi inte var hemma för "vem f-n köper sill flera månader innan jul liksom....". Eeeh, vi gör det. Om den är god och inte går att få tag på annars.

Sprang på söta svärdottern på julmarknaden. Hon var hur snygg som helst i ny frisyr... hade permanentat håret alldeles smålockigt och sen "busat" upp det. Riktigt läckert... lill-sonen får hem en helt ny tjej. Annars har det mest varit hemmapyssel idag. Lite städning, lite strykning, matlagning och sånt ni vet. Trist men nödvändigt. Har ju utbildning nu några dagar så det är inte så mycket hemmatid i veckorna. Dags att packa väskan igen som ni hör.

Har ni sett den nya TV-serien från Danmark... Den som dräper?? Riktigt bra! Jag har sett ifatt alla avsnittet nu medans Dottern suttit i källaren och sett Lejonkungen. Fatta vad bra musik där är i den filmen... man slungades dessutom tillbaka till förra veckan där denna musik hördes i bakgrunden hela tiden på hotellet.



Nej... ha en skön avslutning på helgen. Själv skall jag sätta på lite kaffe

//Farmskan

600 som 600 liksom

Sovit som en sten i natt... maken hade stora problem att få liv i mig i morse. Men jag behövde ju upp, man måste ju komma i rätt balans med tiden innan en ny arbetsvecka drar igång. Skulle ju dessutom ner en sväng till farmor vid 10-tiden tillsammans med kusin P. Så himla gott med svensk frukost, en frukost som består av något annat än bara socker. Det man äter till frukost är nämligen i stort sett det... socker i olika former. Ack vi präktiga svenskar (*ler*)

Hos farmor var allt bra och de rutiga converse jag köpt till kusin P passade fint. Hon blev lite sugen på ett par vinterkängor som mina så jag får väl se om jag kan fixa ytterligare ett par. Som vanligt pratade vi och skrattade mycket och farmor sitter bara där och myser när hon ser oss. När sen kusin P och Jan(a) gått säger hon
- Ni kan prata ni... munnarna går



Hur menar hon nu...??

En snabb sväng in till stan för att shoppa nytt schampo och balsam hos Sascha. Det var nämligen så att när jag skulle checka in mina bägge väskor på flyget hem, så säger killen bak disken att det kostade 75 dollar att ha en extra väska. Och då tyckte jag att det var jäkligt dyrt och sa att jag tar den ena som handbagage till ingen kostnad. Smart drag... tills jag kom på att jag i den väskan hade mitt nya schampo och balsam för 600 kronor liggande. Så där åkte väl de godbitarna direkt i soptunnan på flygplatsen. Snålheten bedrar visheten... (*sur*)!!

Ja ja... imorgon är en annan dag. En julmässa skall besökas.
Japp, snart är det jul

Jingle bells, jingle bells
//Farmskan

PS! Undrar om sillen varar något längre detta år...

Svedala-fredag

Sådär... då är man hemma igen efter fyra fullpressade dagar i Orlando. Riktigt bra dagar har det varit och en massa spännande saker har man fått både lyssna och se på. Att det sen känns som om man vandrar omkring i "Truman Show" hela dagen och bara väntar på kameralampan som skall falla ner från skyn... ja, det får man bjuda på. Hela Disneyland är liksom helt overkligt på något sätt. Mycket av allting och stort, stort, stort. Här hölls konventet

     

Eftersom vi landat sent, väskan var försvunnen och sviterna efter 15 timmars restid gjorde sig påmind så hann jag faktiskt aldrig bli riktigt nervös. Det var först när det var några minuter kvar tills jag skulle upp och rummet var fullt och man fick stänga dörren för fler... då började jag fundera. VAD F-N HÅLLER JAG PÅ MED!!! Men det gick ju som sagt bra... det är lätt när man kan öppna med att skämta om sitt namn och deras olika uttal på det. Kanske skulle blivit stå-uppare istället. Hmmm....

På tisdagkvällen blev alla föreläsare inbjuda till en av de fyra Disneparkerna - Hollywood Studios. Massor av folk, fria åkattraktioner och mat. Mycket trevlig kväll... Vi roade oss med kändisar



Att sen öppna balkongen varje morgon och säga goddag till alla djuren var rätt häftigt. Har jag sagt det förut?? (*ler brett*). Lite pool hann vi med på torsdag eftermiddagen efter utcheckningen och inväntan på bussen. Snacka om att solen tog lite väl bra (för vem vill ha solfaktor då liksom... när man fick 3 timmar). Jag är helt röd i nyllet... i vanlig ordning skall tilläggas. Men men... man får ta det.



Fick ju dessutom en lunch med Dotterns aupair flicka som jag inte sett sedan hon var 8 månader. Lika söt fortfarande och så härligt att få träffa dom igen

  

Hemresan var skumpig över Atlantan (för det var väl Atlanten??) men det gick hyfsat bra ändå tycker jag. Starka medvindar så vi flög på en timme kortare tid. Och nu är jag alltså hemma igen, nybadad, nyäten och nyuppackad. Skall sätta mig i soffan med tändstickor i ögonen för att inte förarga maken...

Oooppps dessa sköna vinterconverse i brun mocka följde visst med hem...

 

Må bäst vänner - imorgon är en annan dag!
//Farmskan

Adjö Florida

Då har man vaknat upp till sista dagen här i Florida och Orlando. En ganska kall dag med deras mått mätt, alltså bara runt 22 grader och sol från klarblå himmel. Och javisst, det är betydligt kallare än de 30 grader och fukt som varit de senaste dagarna men ändå... ljuvligt ju. Man vet ju att det väntar minusgrader och snålblåst när man kommer hem. Men det skall bli skönt att komma hem och bara fira helg med maken faktiskt.

Väskan, som ju knappt han bli uppackad, är nu packad igen och det har ju tillkommit en del i den kan man säga. Några nya par converse, typ fem par, lite kläder och andra attiraljer så nu gäller det att släpa det hela ut till flygplatsen utan att armarna går ur led på en. Sen hoppas jag  bara på en lugn flygresa hem.

Idag blir det nog mest en "väntedag" för det är några timmar innan som man blir upplockad. Skall försöka använda den tiden till att fotografera lite för här i parken på hotellet finns allt möjligt skoj att se. Det är onekligen ganska häftigt när man drar ifrån gardinerna och stirrar rätt in i ögonen på en giraff... eller en zebra.



R2 and D2 på väg ut i rymden.... ha ha ha... så jäkla fult!! Det var verkligen en häftig kväll när vi var inviterade till Disney Hollywood Studios. Och vem kunde tro att jag skulle åka rymdskeppet Star Wars liksom.

//Farmskan

PS! Vad är det för speciellt med att sitta i en cab, när håret bara blåser åt alla håll, man kan inte prata med varandra över huvud taget och det är kallt?? Det måste vara något jag inte fattar här... tell me! Eller är det priset man får betala för att se cool ut...

Status update

Har kommer lite status fran mig... inte helt latt att hinna med allt (*ler*)

* Forelasningen gick kanon... kandes lite annorlunda men kul
* Traffat Elins vardfamilj och deras dotter pa lunch igar... underbart
* Lyssnat pa manga intressanta forelasningar
* Vadret ar helt OK... otroligt varmt och idag har vi nastan klarbla himmel
* Kvallen igar var trevlig... Hollywood Studios var abonnerat
* Idag vantar inte bara lektioner utan ocksa en tripp utanfor Orlando, vart vet jag ej

Men som ni forstar... jag har det bra. Vaskan kom igar sa nu kanns det helt OK

Hemfard imorgon och sen skall ni fa lite bilder ocksa
Take care!
//Farmskan

PS! Varfor har de sa mycket vatten i toastolarna????

Orlando

Framme i Orlanda efter en låååång flygresa med två byten... och givetvis gjorde dessa byten att vi "tappade" vårt bagage någonstans på resan. Där stod vi väl i Atlanta och väntade och väntade... så jäkla typiskt. Men det var bara att bryta ihop och tacka sin lyckliga stjärna att man packat ner ett ombyte kläder i handbagaget. För det kan jag säga... det "emergency kit" som vi fick ifrån Delta Airlines, innehållande en vit t-shirt, minimal tub med tandkräm, en skitäcklig deodorant var ingenting att hurra för.

Men som sagt... resan var grymt lång och jobbig. Landade inte förrän halv ett på natten och sen skulle man igenom alla registreringar och till sist åka med Disney Magical Express till samtliga hotell i området innan man kunde logga in på hotellet.

Hotellet är skithäftigt och det går vilda djur utanför fönstret. I morse när solen gick upp såg jag giraffer och gnuer (heter det gnuer eller gnus...? Hmmm?) utanför balkongen. Verkligen coolt. Känner mig hyfsat pigg ändå och nu är det snart dags att äntra scenen för mitt tal. Har jag verkligen tänkt igenom det här... ?? Ja ja, det får gå som det går. Det löser sig nog (*ler*) och imorgon blir det lite andra föreläsningar.



Savannen vaknar... och jag också i denna stooooora säng...



Ha det så himla gott... här är typ HUR FUKTIGT OCH VARMT SOM HELST. Min kollega har precis "njutit" av en jordnötssmoothie toppad med jordgubbar och grädde.... öööööhhhh!!

//Farmskan

Snålvatten

Underbar bild... snacka om att vara sugen på köttfärssås och spaghetti!



Nu är väskan packad (och Ja, Paps... passet är med!). Har till och med lite utrymme kvar OM man skulle springa på något man kan shoppa. Inte troligt dock.... (*småler*)

Hörde en söt historia igår:

Lille Lennart, 1:e klass, tittar storögt på när fröken skriver på tavaln
- Frökan, fröken... ni är rakad under armen
- Fy Lennart, så säger man inte. Nu får du gå hem resten av dagen
Dagen efter står fröken och suddar på tavlan med andra armen
- Frökan, fröken... ni är rakad under andra armen också
- Fy Lennart, så säger man inte. Nu får du vara hemma resten av veckan
Nästa vecka är Lennart tillbaka på lektionen när fröken råkar tappa något på golvet
och böjer sig fram för att plocka upp det.
Tyst reser sig Lennart, tar sin väska och börjar gå mot dörren
- Stopp, var skall du gå
- Vi ses i tredje klass...

//Farmskan

Lööördag, cha la la la la

Vilken kväll vi hade i torsdags. Jag kom på mig själv när jag kröp i säng att jag log med hela huvudet! Fyra kompisar från hultet som verkligen kom och förgyllde min kväll. Jag hade bestämt mig för temat "Dansk afton" och eftersom jag varit i Glostrup hela dagen, hade jag köpt med mig riktiga danska smørrebrød hem. Ni vet sådana där med fleskestej och fiskefilet og remoulaaaade. En massa olika sorter, lite öl, lite vin... och kvällen var gjord. Så kul och med den vanliga regeln att INTE prata jobb. Bara skratta och ha roligt.

Tack tjejer... det är inte varje kväll man fnissar när man går och lägger sig.



Full fart på jobbet igår sen... nu är jag ju borta några dagar så en massa saker var tvungna att fixas, dokumenteras, gås igenom och lämnas över. Det blev en kamp med tiden och tyvärr blir jag nog tvungen att öppna datorn idag också för att skicka det sista men sen... sen är det dags att hålla löööördag!! Skall köra bort med lite foto till farmor och så skall vi handla lite handtag till garageporten. Jajamen!!! Garageporten är på plats. Det tog bara 8 månader... lika länge som det tog byggfirman en bit bort att sätta upp ett helt nytt hus, gjuta grunden till ett garage och måla hela fasaden. Jag menar... vem är jag att klaga!!

Att det sen fortfarande är saker som behöver "pillas med" om man säger så för att slutföra det orkar jag inte ens kommentera faktiskt. Men nu får det va... nu tar vi över resterna.

Igår kväll efter jobbet var jag hos Sascha "the magic man" och fixade till både hår och ögonbryn... de var ganska lika herr Ljugholts om man säger så. Men no more... klippt och färdig för podiet på måndag. När man går därifrån så är man också så himla glad, han ger så mycket energi den mannen också. Hem och käka god mat som maken fixat till mig och sin syster som var här på besök. Trevligt trevligt... lite vin, prat och Idol. Jag gillar Amanda Fondell jättemycket. Hon är den enda som sticker ut.

Nej, nu hoppar maken... handtagen väntar.

Tjing tjong //Farmskan

Och tårarna rann...

Ibland känner man mer kärlek än annars. I brevlådan låg ett brev med mitt namn på och så öppnar jag och läser följande:

Vi ville bara säga att vi är väldigt stolta över dig!
Du har jobbat hårt för dina framgångar och är värd varenda en av dem
Ha en underbar resa och kick-some-ass!!
Pussar och kramar från Madde, Tia och Nils

Och tårarna bara rann... Älskar er!! Bättre än vilket knivblock i världen som helst (*ler*)



Ikväll blir det dansk afton med øl, smørrebrød och kager...

//Farmskan

Bakslag

På pepp-kortet stod det: Idag blir det en rolig dag... hmm?! Jag vet inte jag, en del besked var väl si så där skulle jag vilja säga. Bara att bryta ihop och komma igen.
Får väl jobba lite hårdare bara...



Fast man kan inte klaga på allt idag heller, mycket folk ute och reste vilket gör att det blir lugnt och tyst på kontoret (vilket är det samma som mycket pill och moj gjort). Imorgon är det en heldag i Köpenhamn och sen är det ju bara fredag kvar denna veckan... Och ni som hängt med... på söndag flyger jag till Orlando. Någon vänlig(?) själ upplyste mig om att "det är orkansäsong där nu". Ameh tack så himla mycket!!! Hoppas att taket på mässhallarna ligger kvar och att planet kan styra förbi de värsta vindarna.



Imorgon kväll får jag celebert besök från Hultet... skall bli så roligt!! Vad vore livet utan sådana små glädjeämnen. Har dessutom fått en halv tårta med mig hem från farmor ikväll "bara för att Stefan tycker så mycket om tårta". Jaha ja... Men nu vet ni alla andra som besöker farmor. No tårta för er (*skrattar*), den skall jag bjuda gästerna på till kaffet imorgon

Home alone så nu skall jag smula i soffan med en macka...

//Farmskan

11 oktober 1911

Japp, då föddes hon, Signe Elisabeth Olsson, som yngst av sex syskon. Först kom två pojkar och sen fyra flickor på raken. Mor och far hette Ola och Anna och de passade upp på detta minsta yrväder. För yrväder det har hon varit i hela sitt liv. Jag tror att hon tillbringade större delen av sin skoltid i skamvrån faktiskt (i varje fall om man skall tro henne själv). Ola jobbade som lantarbetare i Kungsskogen och blev därför i byn kallad Ola kung. Det fick till sin följd att vägen de bodde på döptes till Prinsessvägen, efter alla hans flickor. Gatan heter fortfarande likadant och ligger här i min lilla by.

Och idag fyller hon alltså 100 år och har fått brev från kungen och allt. En hel del blommor och gratulationer har ramlat in även idag men nu börjar hon bli trött på allt firande. Vill nog att vardagen skall återgå till det normala...

Grattis i varje fall Signe Elisabeth!



Har precis krupit upp ur ett varmt bad, var tvungen att försöka tina upp efter en kall dag på jobbet. Fattar inte att det kan vara så kallt varje dag. Det roliga var att i morse hängde där en lapp på dörren där det stod: "Värme och varmvatten kommer att vara avstängt den 12 oktober på grund av inkoppling av ny kund"... Jaha, till skillnad från vilken dag då tycker ni??

Full debatt på TV:n bakom mig om huruvida Juholt skall avgå eller inte... jag tycker han skall sitta kvar. Det är det säkraste sättet att stödja det andra laget (*blink blink*). Nej, det är egentligen inget att skoja om för man borde faktiskt ha bättre koll på regler om man har den positionen han har. Fortsättning lär följa för nu verkar drevet gå...

Ikväll blir det en bra film, kaffe och noblesse... mys med maken

//Farmskan

Det är såna stunder, när man närapå går under, som man bäst behöver nån
som säger: Det går över!


Tantkväll i byn

Har haft alla "gamla" kompisar på besök ikväll. Och fast att det känns precis som när man var i tonåren så är vi ju inte det längre... så vad kallar man oss? Tjejer, kvinnor, tanter, kärringar?? Jag tycker fortfarande att de ser likadana ut som när vi var unga så jag väljer att kalla oss tjejer fortfarande. Eller som det fina ordspråket säger... Man är inte äldre än man gör sig. Och vi gör oss inte äldre... vi är lika chica nu som då (*skrattar*)



Hade gjort lasagne till hela kvarteret men vad gjorde det... nu har man matlådor för några dagar. Man tröttnar ju lätt på att äta ute alltid och eftersom jag är född lat så går jag bara ner till Baristan på innergården och äter Quesadillas... typ varje gång. Bättring!

Idag har jag fyllt i mitt visum till USA-resan, fattar inte att det är dags att resa redan på söndag. Hade inte en tanke på att mitt visum skulle förnyas så jag blev lite svettig när jag kom på det. Ringde dottern som fick rota fram passet så jag fick nummer och andra uppgifter. Men det skall bli spännande och roligt men också en utmaning med tanke på flygtiden. Man vill ju inte gärna ställa till en scen liksom... Sen är det fyra heldagar med föreläsningar och annat innan det är dags att flyga hem igen. Jetlag hallå hallå!

Nej, nu skall jag köra några rundor Wordfeud innan det är dags att sussa kudden

//Farmskan

Tyst i huset igen

Huset är tyst och tomt igen... alla gäster förutom Dottern har åkt hem igen till sitt. Men oj vilken härlig helg vi har haft. Man är glad i hela sinnet. Idag har vi haft en riktig Svensson söndag med stek, städning och besök hos svärföräldrarna. Var också en sväng ut till Torsebro där vi fikade och lämnade en fotobok ifrån Skottland. Jag älskar att fixa fotoböcker... har precis gjort några stycken från farmors 100-årsfest.

Som ni hör... inga sensationer, bara en skön söndag!

//Farmskan



PS! Paps var lite kul idag och skickade följande meddelande

Stöd en grek - bli fadder idag!

Hjälp Kostas, Dimitrios och Georgiosodupulopululosos att få det fortsatt bra hemma i Grekland, de riskerar nämligen hemskheter i sitt hemland som t.ex att.
- betala skatt
- behöva gå till jobbet varje dag
- behöva jobba längre om dagarna än 09-15
- inte få sina 14 månadslöner om året
- inte få gå i pension vid 50 års ålder med 96 % av lönen

Ge din gåva redan idag.
SMSa Souvlaki till 72 500
Sms:et kostar 16 000 kr + ev operatörsavgifter

Världens bästa

Världens bästa 100-åring firades idag... farmor Signe! Hipp hurra



Jag är så glad, lycklig och rörd efter vårt firande. Hon var så fin och så härlig hela eftermiddagen och så nöjd av att se oss alla samlade.

     

     

Vi åt härliga tårtor som Jan(a) fixat och hon satt mest och småskrattade hela tiden. Paps och maken spelade lite dragspel för henne och hon klappade takten och gungade med. Sen kom vi till finalen när hon, Pia och jag skulle sjunga den gamla slagdängan Nicolina. En sång hon sjungit både för mig och Pia sen vi var små



Att hon fortfarande kunde alla ord och sjöng med är så härligt!



Efter nästan tre timmar var hon trött och vi packade ihop och körde henne hem till sin lilla lya. Tror nog hon sitter där och ser på sina blommor och minns tillbaka på en härlig eftermiddag. Det gör i varje fall jag... och tårarna finns där faktiskt.

Nu har vi hela gänget krängt pizza och druckit vin, en härlig lördag!

//Farmskan

PS! Pia du är bara så bäst... och bror... underbart att ha dig där!!

Det var tider...

1988 var året... och kolla bara mina söta pojkar!!



Och nu sitter den ene, 23 år senare i köket och är precis lika söt... Den andre kommer imorgon och det är gott att ha dem hemma. Modern och Rolf har också loggat in så det är huset fullt. Anledningen är som ni vet att farmor Signe firar sin 100-årsdag imorgon. Skall bli så kul!

Det blir en perfekt avslutning på en hektisk vecka

//Farmskan

Turbulens

Hur är det möjligt att nästan missa flyget både på dit- och hemresan? Jo, i morse var det en liten Skoda (Obs! Inte skodan i sig utan föraren...) som tyckte att det var lämpligt att köra i 40 km i stort sett hela vägen. Och det är inte helt lätt att köra om nu när de håller på med vägarbeten... och speciellt inte om man ligger längre bak i en aplång bilkö. Hur som helst... sladdar in på Kastrup strax efter halv 8 och planet går 8.15. Då funkar inte kortet i parkeringsautomaten, lite svordomar senare hamnar jag i säkerhetskön och blir naturligtvis stoppad för visitering. Sen åker vi från A25. A25 är ungefär hur långt ut som helst... men jag hann och det är ju huvudsaken.

Att det sen var en otroligt turbulent resa hela vägen ner, mycket trafik i luften så vi fick cirkla runt i detta bump-moln, gjorde ju inte det hela roligare precis. Men vi har haft en bra dag och ett riktigt bra möte så det kompenserade ju en del.

På hemresan skulle jag och min engelska kollega gå igenom lite avtal innan vi flög på respektive håll och en timme innan planet skulle gå vandrade jag bort mot säkerhetskontrollen. Kön från hvete mötte mig och det beräknades ta ungefär 40 minuter. Lätt panik!! Var framme och bad på mina bara knä att få smita emellan men se det blev kalla handen... men efter ett tag insåg nog både jag och dom att det inte skulle gå så då fick jag smita före. Mina övriga kollegor smålog lite uppgivet åt mig. Grabbar, jag bara vårdar mitt varumärke!!

Kaptenen varnade för kraftig turbulens på hemvägen men se han lyckades flyga över det hela så det gick hyfsat bra på vägen hem. Mest när vi skulle landa som det var lite jobbigt. Men nu är jag hemma igen... gott, gott, gott. Ikväll är det stora dotterns sista dag hemma... imorgon är det Madeira för henne igen

Köpp köpp!! //Farmskan

Två dagar i rad

Nymasserad!! Så jäkla gott... tack Bottan, precis vad jag behövde

Två långa dagar med heldagsmöten är till ända och bägge har avslutats med middag ute på lokal... Först igår hade jag en liten reunion med två "gamla" kollegor ifrån Älmhult. Vi besökte det fantastiska stället nere på Klostergatan i Lund. De har alltid god mat och det hade de igår också, men... någonting var nog ruskigt fel. För rätt när jag satt där kände jag bara hur dålig jag blev i magen. Och sen även en av mina kollegor... Märkligt, för inte fasen går det så fort om maten inte är OK. Eller? Det var nog det röda köttet... knappt nuddat stekjärnet.



Så natten var inte särskilt trevlig kan jag säga. Något bättre i morse i varje fall.

Sen heldag idag också med kick-off för ett stort projekt och sen direkt hem för att gå ut och äta med stora Dottern som är inne på slutet av sin semester här i Sverige. Tänk vad tre veckor går fort! Vi var på La Cuccina inne i Kristianstad och käkade fantastisk pasta. Så himla gott! Så nu är man mätt och go och nymasserad (*ler*)

Imorgon bär det av till Amsterdam och naturligtvis har stormen Ophelia bestämt sig för att invadera Sverige imorgon. Är det inte typiskt!! Det slår ta mig tusan aldrig fel. Men det är bara att bryta ihop och komma igen. För nu är det snart helg igen, huset fullt av folk, fira farmor... skall bli härligt! Och så kommer den här lille killen



Längtar redan... //Farmskan

PS! Kurre du känner mig... rastlösa Farmskan. Inget myspys här inte...
Kul att prata med er idag, hoppas vi kan träffas snart!

Skit E-On...

... eller jag kanske inte skall skylla bara på dem när det gäller gårdagens strömavbrott. Men man blir ju bara så himla trött när man sitter där och jobbar, maken spelar och jag bara tänker... "lite till bara sen skall jag sätta på en god kopp kaffe". Då går strömmen och allt blir becksvart. Fullkomligt tokig blir man!



Maken ställer sig i den långa felanmälningskön och får reda på att det är ett jordfel och att de är ute och lagar det. Jaha... sen går vi via mobilen (tack och lov för mobilen!!!) in och kollar Kristianstadsbladet och där står det att någon kört ner en elstolpe och sen smitit därifrån. Troligen inte nykter... Jaha, vem skall man tro på liksom??

Skit samma, jag kröp ner mellan täckena, sjukt sur och kaffesugen. Maken satt med pannlampa och läste bok... Så var vår måndagskväll.

//Farmskan

PS! Kunde ju inte ens skriva GRATTIS till Paps som fyllde år... GRATTIS!!!!

Minnet är kort

Dimman ligger rejält tjock just nu över Skaune... man ser inte längre än näsan är lång. Har precis kommit hem efter att ha skjutsat lill-dottern hem till Olofström och det var riktigt jobbigt. Egentligen skulle maken ha skjutsat henne hem men han "glömde" det i samma stund som Jan(a) erbjöd sig att öppna sin nyinköpta whiskey...



Sådär en vanlig söndagseftermiddag... jo, jag tackar jag. Vi har varit där en stund för att planera nästa helgs 100-årskalas. Jajamen... nu är det dags för farmor att fylla 100 år. Helt otroligt!! Var inom där en stund i eftermiddags och hon är verkligen jättetrött numera. Orkar knappt att man är där längre än en halvtimme sen börjar hon prata om att det kanske är dags för oss att köra hem igen... (*ler*). Men roligt skall det bli att fira det och jag tror nog att hon kommer att njuta av dagen och att se alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn omkring sig.

Fick låna en bok av pappa med tankar som farmor skrivit ner genom åren.
Måste bara dela med mig av dessa rader:

Du människa som vågar vara dig själv,
och inte har behov att vara som alla andra.
Vilken styrka och kraft du har
som vågar vara den du är

Att läsa hennes tankar om livet, om oss, om sitt liv... underbart!

//Farmskan

Män och handväskor

Varför bär inte män handväskor?? Nej för det är inte manligt... Förr kommer jag ihåg att det fanns små väskor med handledsrem för män men de ser man inte så ofta längre.



Wonder why liksom... Hur som helst, varje gång vi skall åka någonstans eller gå på stan eller ja... göra vad som helst, så packar maken min handväska full med saker som han bara MÅSTE ha med sig. Astmasprej, plånbok, nycklar och annat jox. Så nu ställer jag frågan igen: Varför har inte män handväska själva?? Det är ett jäkla klagande på oss tjejer om allt vi skall ha med oss men vi bär åtminstone runt på det själva.

Så kära make... nu vet du vad du skall få i julklapp. Du får välja färg själv

Har precis kommit hem från Paps & Babs där vi proppat i oss lite mat och äpplekaka. Det var Paps födelsedag, eller egentligen är den på måndag, men eftersom det är svårt att få till det i veckan så åkte vi dit idag. Skulle köpt BAO:s senaste skiva till honom men hittade inte den någonstans idag när jag var i stan. Fick bli en annan som jag tror han kan gilla lika mycket.

Nej, nu blir det film... Pirates of the Carribbean

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0