Ut i det blå... förlåt grå

Sista dagen på semestern... vilken ångest eller? Nja, men jag känner mig fortsatt trött så jag skulle gärna haft några veckor till. Verkar vara segt att få igång jobb motivationen detta året.

Denna dag spenderades tillsammans med djurägarna Nisse och Rita i framförallt Båstad. De skulle besöka Willab Garden för att titta på ett lusthus att ha nu när kvällarna börjar bli lite kyligare. De hade tittat ut ett men när vi väl kom dit så fann de givetvis ett annat... är det inte alltid så och det är naturligtvis dubbelt så dyrt (men också dubbelt så snyggt). Se själva....

image12

Fast det vi tittade på var i tryckimpregnerat furu precis som deras stora soldäck. Mycket snyggt... Nu blir det till att äta ärtsoppa resten av hösten och inte sitta så högt på den tjocka plånboken...
Efter detta besök dök vi in i diverse små butiker till Nisses stora förtjusning. Nej, någon shoppingmänniska av mått är han inte. Han unnade sig en flaska lampolja medan jag och Rita förtjust gick gång upp och gång ner. Det skall vara en kvinna för att shoppa loss...

En god lunch intogs på golfrestaurangen i Båstad innan vi tog oss hemåt igen. En skön sista dag på semestern där jag kunde sitta i baksätet och bara tragga utan att behöva köra. Det är jag ju så bra på också!

Skulle gått en sväng med Mitzy tillsammans med Grahnskan men hon hade herrbesök... Wow! Har han månne läst min blogg och fått upp ögonen? Troligtvis inte, denna har hon nog fixat helt på egen hand.
Lycka till! //Farmskan

Fixarfrasse ska på kalas

Näst sista dagen på semestern och det blev "smågöromålens dag".

* Morgonrunda med Mitzy
* Upp och mata katten (passar ju Mannes katt 2 veckor när hon är i Turkiet) + vattna blommorna
* Göra frukost, lägga in ytterligare en tvätt till Tia
* Fixa några mail till jobbet
* Köra till Tias lägenhet med ett bord
* Käka lunch i kolonin med Paps & Babs
* Följa med Tia till Invectus och prata med hyresvärden (= fixa ny spis och målarfärg)
* Följa med Tia till gamla lägenheten för städbesiktning (Godkänt)
* Mäta upp köket och sovrummet i deras lägenhet inför målning
* Köra till Wallgårds och kontrollera färgåtgång
* Köpa present till Greger och Zandra inför kvällens kalas...

Va!? Snacka om att ha varit fixarfrasse idag

Nu väntar kalas med god ostbricka, det ser jag verkligen fram emot. Skall strax gå en runda till med Mitzy men regnet öser ner så förbaskat så jag får nog vänta lite till.
//Farmskan

Rapport från skurhinken

Uppe med tuppen var vi, jag och Grahnskan, och for in till stan med skurmedel och trasor för att städa sonens lägenhet nu inför överlämningen. Vän av ordning kanske undrar varför han inte gör det själv och det kan man ju undra... men eftersom jag är en alldeles för snäll mamma så är det som det är.

Här kommer en kort presentation av Grahnskan:
Carina Grahn, barndomskamrat från Wä, 45 år ung och något längre än jag (vem är inte det förresten?) Bor numera i Lyngby, en förort till Everöd, där hon innehar ett hundpensionat / hunddagis. Hon är alltså, förutom att hon är min vän, också Mitzys fröken. Carina är singel (helt otroligt!), kul och hjälpsam. En riktig vän alltså!
Vill ni se en bild av henne?



Detta är helt emot hennes principer att bli publicerad på internet men vem bryr sig om det. För övrigt kan ni läsa om hennes excellenta pensionat på www.grahnskansdjurpensionat.com

Städningen gick som en dans och vi var klara på några timmar. Vill bara meddela att toaletten var lätt äcklig... varför måste killar pinka utanför? I övrigt så var lägenheten ganska fräsch för att ha varit bebodd av två killar i 20-års åldern. Nu väntar nya lägenheten och samboskap för sonen vilket är kul.

Idag fyller Tessan 29 år, Grattis säger vi!

Elin kom precis hemfarande på moppen efter en dags jobb där hon fått ihop 600 kr. Glad som en speleman! Det är jättebra pengar för henne att ha och kunna shoppa för.
Det är ordning med henne..
För övrigt börjar maken jobba igen efter sin semester imorgon.... själv har jag några dagar till så var snäll och väck mig inte imorgon bitti...

Må gott! //Farmskan

Att flytta en lägenhet i pappkassar....

Idag blev så besiktningen av och allt avlöpte lugnt och fint. Skavanker och småhål påpekades och besiktningsmannen lovade att försöka fixa dit en ny spis, färg och lite annat, bara vi fixade till det själv. Och det är väl inga problem... En flaska rött vin överlämnades för vänligheten att ställa upp en lördag.

Efter överlämnandet av nycklar så kom soffan levererad och därefter skulle vi (läs: Andy och Tia) tömma hans lägenhet. 3-5 kartonger hade införskaffats, resten av bohaget stod sedan uppradat på golvet alternativt nertryckt i papp- och plastpåsar. Men hallå! Vad är det med dagens ungdom? De har en sådan "jag gör det imorgon-attityd" ibland så man blir helt trött och andfådd. Han skickades åtminstone ner ett tiotal gånger på gården för att slänga en massa tomglas och skit som bara låg där också. Om jag skall städa imorgon så vill jag åtminstone ha bort skiten först. Men nu är det i varje fall på gång och en hel del har redan flyttats över. Så imorgon klockan 9 kommer städpatrullen (Grahnskan har lovat hjälpa mig.... Puss på henne!) och sen så är det ur världen.

Skall bli kul att se deras lägenhet sen när den är möblerad och klar. Den är hur fin som helst!
Jag och Stefan har lovat dem en jättesnygg taklampa i svart, som de tittat ut, i inflyttningspresent.

I övrigt då? Ja, hunden är inte glad på oss alls. Förstår helt enkelt inte varför hon inte längre får någon macka, köttfärs, korv eller pizzabit i maten. Tunga suckar och bedjande ögon men här gäller det att hålla ut. Vi går också några extra runder varje dag vilket däremot uppskattas mer. Jag tycker hon redan börjar magra...

Nej, nu väntar kaffekoppen och sen blir det soffan ikväll...
Må väl! //Farmskan

Missförstånd och bilköp

"Klockan 11 skall ni vara i lägenheten, då skall den besiktigas"
Dessa ord yttrade yngsta sonen och snälla som vi är så stod vi där mycket riktigt klockan 11 idag utanför huset. Men det visade sig att den enda som hade nycklar till lägenheten var förra innehavaren... och hon var inte utanför huset så den besiktningen blev det inte mycket av. Efter lite telefonsamtal hit och dit verkar det nu bli av imorgon istället. Besiktningskillen var hygglig nog att försöka klämma in besiktning även på en lördag. Är definitivt värt en vinflaska! Så det medtages imorgon.

Efter detta tjafsande så körde jag och maken ut och tittade på bil igen och denna gången slog vi till. Det blev en Saab 9-3, 2004 års modell, klarröd (det är inte jag som tvättar...) och så en massa extra lull-lull. Väldigt trevlig bil faktiskt och gick tyst och bra. Vi prutade oss till vinterdäck och en dragkrok också så vi är nöjda. Den 14 augusti skall vi hämta den... det ser vi fram emot. Här är den:

image10

Igår såg jag en av de bästa filmer jag någonsin sett "Last king of Scotland". Se den!
Är något förvånad att den fått några Oscar eftersom filmer som får Oscars oftast inte är särskilt bra. Alldeles för djupa och kulturella men... denna får helt klart godkänt.

Vad är det med män och öldrickande?? Stefan (maken) och Stefan (grannen) också kallade Kling och Klang står allt som oftast inne i vårt garage och tar en öl, eller två eller tre... Detta under förevändningen att "vi skall bara titta på några saker här, grannen vill låna en borrmaskin, jag behöver hjälp med..." Alla förevändningar är bra utom de dåliga. De är rätt så söta de där två när de står där och filosoferar om livet. Undrar vad de pratar om...

Ikväll då? Tja, lite skjuts hit och dit annars blir det lugnt.
Må gott! //Farmskan

Vardagslunken är tillbaka

Idag tog vi ytterligare ett kliv tillbaka mot de normala vardagsrutinerna. Detta steg bestod i att skjutsa ner Tessan med tillhörande bagage (läs: Roberto) till Svågertorp. Lika kul det är att ha sina barn hemma på besök, lika roligt är det när de beger sig hemåt igen. Om inte roligare... men så får man väl inte säga

Jag och maken är några riktiga soffliggare. Vi tycker bäst om när livet rullar på i vanliga hjulspår... så semester för oss är nog inte riktigt samma sak som semester för andra människor. Semester innebär ju fester både hemma och borta, grillkvällar och besök av och till släktingar. Detta när man helst av allt bara vill lägga sig i TV-soffan med ett glas vin och se Morden i Midsomer... livet är inte rättvist. Men nu är det snart som vanligt igen och då skall vi åter igen ligga där som två soffpotatisar.

Maken kom förresten precis hem från veterinären. Han hade ett bistert uttryck i ansiktet... "Mitzy är för tjock! Hon skall gå på diet... det är därför hon är så trött" Va! Hur vågar de säga så om mattes älskling. Lite rund om rumpan är hon väl men det har hon efter matte... Så nu blir det viktväktarfoder och under inga omständigheter chips och kakor och korv i maten. Stackars hund! Det blir ingen rolig framtid....

Kolla här vilken bra bild på henne.... inte är väl hon för tjock

image9

Nej, tänkte väl det (kanske lite grand men OK, det får bli som doktorn säger)
Må gott, nu väntar kotlett och broccoligratäng.... för oss då. Hunden får vatten och morötter....

//Farmskan

Och så var han ett år äldre...

Tisdagen den 24 juli blev så maken ett år äldre på kuppen, innehar nu den aktningsvärda åldern 43 år ung... Är det verkligen hela 3 år sedan vi hade den fantastiska trädgårdsfesten??
Ibland blir man helt mörkrädd när man tänker på vad tiden går.

Eftersom hans nya projekt är ett flera hundra liter stort akvarium önskades det presentkort på Djurmagazinet av samtliga gäster. Av mig fick han dock något helt annat och fullständigt oväntat... två spabehandlingar på Hälsa och Helhet i Kristianstad hade inhandlats: Massage och fotvård!
När hon hade filat ett tag på hans otroligt torra och spruckna hälar lovar jag att han kunde köpa ett par nummer mindre i skor. Det enda som tidigare filats på de hälarna måste varit med vinkelslip... men nu är han len och fin som en barnrumpa och springer runt och njuter.

Blev utskälld av Tia igår för att jag börjat blogga. Det var äldsta sonen som hade skvallrat och hans kommentar på detta var "...och vem tror du skulle vilja läsa den? Du har väl inget att skriva om"
Nej, det har jag inte men det är heller inte tänkt att det skall vara något större underhållningsvärde för världen utan snarare kanske lite minnen för oss själva framöver. Alltid retar det någon, i detta fall sonen som säkert tyckte det var otroligt pinsamt.... Enda gången man inte är pinsam är när han behöver hjälp. Sötnosen!

Kalaset igår avlöpte annars ganska lugnt och bra, totalt 15 stycken gäster bjöds på grillad korv och potatissallad. Tessan fick lite pengar och DVD-filmer som hon kan fördriva tiden med nere på Madeira. Imorgon är det "hemfärd" för dem, vi har lovat skjutsa till Svågertorp så de slipper tåget med all packning. Man är rätt snäll ändå... :-)

Take care! //Farmskan

Ångest, ångest...

Just nu går jag och maken runt och har världens ångest, vi skall nämligen till att köpa en bil.
Men fatta vilka beslut som måste tas och saker som måste övervägas.

* Lite rolig att köra (läs: racerförare Åsa) kontra bensinsnål
* AC = kall luft direkt i ansiktet kontra ECC klimatanläggning för några extra tusen
* Metalliclack... kostar extra
* "Ett riktigt däck som reservhjul" sa försäljaren... vad finns i andra bilar då?
* Splitt ny kontra -06 som gått knappt 1.000 mil och därför billigare.
* Billig japan / fransman kontra dyr svensk?
* Varför monterar man inte på dragkrok... det är ju skitbra!
och sist men inte minst alla dessa extra finesser som ABS, krockkuddar, sidoskydd, antispinn och gud vet allt.
JAG ÄR KVINNA och därför blir mitt inlägg i köpdebatten... Det skall vara en snygg färg!

Jag och maken har under dagen avverkat inte mindre än 5 större bilanläggningar i Kristianstad för att kolla på utbudet och var mer förvirrade när vi kom hem än när vi åkte.
Nåväl, nu blir det till att överväga saken och sen helt enkelt ta ett beslut... helst rätt!

Imorgon har maken födelsedag så till kvällen väntar vi hit moder och svärmor + Tessan med tillhörande portugis för övernattning. Blir trångt vid frukosten imorgon, jag får väl dock anstränga mig lite och bjuda födelsebarnet på lite frallor.

Vi hörs! //Farmskan

Fem barn och fem presentationer...

Vad får en helt normal (nåja...) 44-årig mamma och maka att börja blogga?
Givetvis har jag helt och fullt blivit inspirerad av mina barn, till antalet fem...., i varierande åldrar mellan
15 och 24. Några av dem bloggar själv och jag följer även andras bloggar med intresse... det är ganska kul att läsa om ditten och datten och vad som händer i andra människors liv.

Vad händer i mitt liv då?
Ja, igår lördag tillbringades hela dagen på Åhus Beachhandboll festival. Näst äldsta sonen, Tia 21, spelade handboll i herrar aktiva med sina kompisar under lagnamnet "Svetten rinner"
Första matchen gick av stapeln vid 10-tiden på morgonen och finalen, för givetvis gick de till final, spelades
vid 21-tiden på kvällen på center courten. Efter en riktig nagelbitar final som avslutades med sudden death vann
Svetten rinner och tur var väl det! Sonen missade ett avgörande skott i sudden death och de hade sedan öppet mål... och missade! Tack för det säger jag bara, det hade inte varit kul att möta honom om de hade förlorat på grund av hans miss. Man känner väl sin son...



Ett annat av mina barn, Tessan, också hon 21 men de är inte tvillingar... (jag är bonusmamma till henne) är just nu hemma på semester ifrån sitt jobb på kundtjänsten för Universal Telecom på Madeira. Med sig hem tog hon inte bara packning utan också en portugis vid namn Roberto. De har nu varit hemma i 14 dagar och besökt lite släktingar, varit i Köpenhamn och bara slappat. Det Roberto allra bäst tycker om med den svenska maten är korv och senap! Det är väl det man alltid säger, en svensk korv med senap... det är grejer det!



Äldste sonen, Macke 24, jobbar på IKEA AB på tullavdelningen. En välkänd bloggare och hans inlägg är alltd lika roliga att läsa. I varje fall för en mor...  Han är Vägverkets och alla väglusars största fiende... Han hatar verkligen vägarbeten och bilförare som kör för långsamt. Tyvärr har han nog det efter mig för jag byter också skepnad från vän mor till värsta hetsmorsan när jag kör... Det är inte bara bra saker man lär dom. Macke har under förra hösten tillbringat några månader och pluggat i Kina så bilden på honom kommer därifrån



Två kvar att presentera då... Elin 17 (snart 18 så övningskörning med pappa pågår....). Elin är en härlig, spontan och fullständigt musiktokig tjej. Skall börja andra året på musiklinjen på C4-skolan i Kristianstad till hösten. Under de senaste tre veckorna har hon sommarjobbat på Barnens Salonger där de tre gånger om dagen haft föreställningar med temat "Cirkys" på muséets innergård. Kanonduktiga har de varit och fått jättemycket beröm för sin föreställning. Elin spelade trollet Mumse som är lite av en maskot för Barnens salonger....



Sist men inte minst, Hanna som snart fyller 15 år. Hanna bor vanligtvis inte hos oss mer än varannan helg men hon har varit här en vecka nu under sommaren. Givetvis hoppas vi att hon kommer lite oftare och bor hos oss sen när hon börjar gymnasiet som ligger lite närmare oss än där hon går idag. Hanna är en riktig TV-nörd och allra mest gillar hon Jerry Springer show... Hallå! Finns det något värre att titta på, jag tror faktiskt inte det, men Hanna tycker det är det mest fantastiska programmet i världen... Ju mer bråk och slagsmål desto bättre! Hanna konfirmerades i maj så här kommer bilden på henne...



Första inlägget på bloggen blev alltså en presentation över de personer, förutom maken, som ger en mest energi... och som också, konstigt nog, tar mest energi: Barnen
Lika glad, stolt, tacksam man är över dem lika less, förbannad och besviken är man på dem ibland.
Men de är som sagt det bästa man har!
En älskling till har jag förstås... den mest bortskämda av dem alla! En 8-årig Goldendam vid namn Mitzy
och så maken förstås.... vem som är vem får ni själv gissa.....

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0