Uppståndelse deluxe!

Valborgsmässoafton och Farmskan ligger nerbäddad. Kommenderad i säng av kollegor och familj efter en händelserik morgon i Helsingborg. Att komma dit var inga problem (förutom en omväg på 30 minuter för vägbygge), men väl framme började jag känna mig yr och det blev bara värre

Mitt i mötet fick jag gå ut och gick bara några meter innan jag kräkte. Värsta uppståndelsen... Inte bra. Som tur var så var kommendorskan (aka Magda) med så hon fick köra hem och sen tog Elin över i Hässleholm och nu ligger jag här. 

Inte precis så som min helg skulle bli. Vi skulle ju fira Manne ikväll och sen kommer alla barnen hem i helgen också... tråååååkigt!

Ja ja, bara att gilla läget
//Farmskan

PS: Magda jag vet att jag är en envis och udda figur... TACK!!

Landet Sverige

Maken hade lite sovmorgon idag men givetvis ringde telefonen kvart Över sex (!) från jobbet. På frågan om han sov svarade han som alla andra svenskar "Nej".... Varför gör vi det? Varför har vi så svårt att säga som det är. Vem försöker vi lura?

Eller när man ramlar och får frågan om man slagit sig... "Absolut inte"

Likadant när man varit på en resa eller på semester... "Borta bra men hemma bäst" eller "Det ska bli skönt att komma in i vardagen igen, i vanliga rutiner". Så jäkla dumt! Det är ju inte sant nånstans, vem vill inte vara ledig om man kan? Vi är allt lite konstiga

Idag har jag i varje fall haft extremt ont i huvudet hela dan. Hela dan!! Stackars mig... jag tycker jag får säga så

//Farmskan


Och så rundar vi av helgen

Knådad ner i minsta por... shit vad det gör gott i själen. Jag rundar alltså av den här slappa och avkopplande helgen med en helkroppsmassage hos Bodil. Man blir fullständigt mör och egentligen också ganska trött men på ett behagligt sätt. Perfekt sätt att runda av helgen på.
 
Vad har då hänt i helgen? Jo Dottern kom ju ner i lördags morse med nattåget ifrån Stockholm. Det vankades möhippa för en kompis som skulle gifta sig så efter lite frukost skjutsade vi iväg henne. Drog vidare till stugan där vi tog oss an lite trädgårdsarbete... det gjorde gott för den här kontorsråttan. Både att få lite skit under naglarna men också att ha lite andra rörelser än bara tangenttryckningar. Efter väl utfört arbete så smakade fläskfilégrytan med pasta och ett glas rött extra gott (*ler*)
 
Och sen idag har vi suttit i varsitt hörn och läst våra böcker (Paps du hade varit stolt om du sett det!). Jag har sagt det förut och säger det igen... Kristina Olsson... hon skriver otroligt bra. Är inne på tredje boken nu och är helt fast. Veckans boktips!
 
 
Dottern kom ut en stund framåt lunch, hyfsat mör efter gårdagskvällen så hon somnade rätt lätt i soffan. Dagens ungdom! Och på tal om ungdom så var ju lill-sonen också ute och svirade i Kristianstad igår och i morse skulle han cykla och hämta sina saker... med min cykel. Gissa var vi hittade den när vi kom hem till stan. Mitt på gången... jag menar varför ställa den i cykelstället där den stod liksom.
 
Fast han vet ju att vi flyttar den när vi kommer hem... eller maken gör det
Han kan inte se sånt... (*skrattar*)
Nej, nu skall jag tugga i mig en macka och njuta av helgens sista kopp kaffe
 
Because I'm worth it!
//Farmskan

Fredag... äntligen

Vissa veckor längtar man mer till fredagen än andra. Detta är en sådan vecka. Jag känner mig vårtrött, eller åtminstone hoppas jag att det är vårtrötthet och inte något annat. Många som hostar och snörvlar nu runt om en och än så länge har jag ju klarat mig ifrån att bli sjuk. Peppar peppar
 

Hade världens konstigaste dröm inatt, jag och en kollega var i Thailand och delade ut broschyrer för något biståndsarbete i Afrika. Vid stod längs en grusväg och allt var jätteruffigt och konstigt. På andra sidan vägen låg havet och folk höll på med jättefina sandskulpturer. Vi skulle bada och fick hoppa över skulpturerna för att komma till vattnet och när vi precis skulle hoppa i började det regna...
Sug på den drömtydare!

Ikväll blir det för en gångs skull inte stugan direkt heller. Först skall vi slåss för en parkeringsplats utanför huset, sen upp till stan för att inhandla öl till Dottern som kommer hem (curling på hög nivå) och sen måste vi handla lite och äta förstås... så då är kvällen slut och vi kan lika gärna sova hemma. Men imorgon bitti blir det direkt ut i bilen och förhoppningsvis lite trädgårdsarbete. Det kommer att göra mig gott (*ler*)

Vad hittar ni på i helgen?
//Farmskan

Ritsch ratsch

Beviset på måndagens underkända läkarundersökning kom igår när jag klev in i bilen efter jobbet. Ritsch, ratsch och så var det adjöss med dom byxorna. Och det var dessutom en av mina absoluta favoriter (*less*). Ja ja, ingen idé att gråta över spräckta byxor, det finns betydligt värre saker förstås. Men surt var det.
 
Idag kom också offerten på solskyddet till uterummet. 22.000 pickadoller...!! Helt makalöst. Så genast bestämde jag mig för att det iställt fick bli vanliga gardiner av något slag. Aldrig att jag lägger så mycket pengar på det. Det är ju lika mycket pengar som en långresa för mig och maken till något soligt land. Så då fick det bli det istället... ha ha ha. Men om ni har någon idé på vad man kan ha istället för lameller som är snyggt, alternativt vet något ställe där man köpa det billigare... hit me direkt!
 
Ikväll skall jag bara sitta i puffen framför TV:n och koppla av. Maken är på något speltjofräs och jag känner för att bara se några avsnitt av "Orange is the new black". Och jag har ju faktiskt promenerat långt nu två kvällar i rad och man skall väl inte överdriva så här i början av sitt nya liv
 
Tänker jag...
//Farmskan

Rapport från ett vrak

- Hajar du pau Mjellby?
Den frågan fick jag av en äldre farbror som stod framför mig i kassakön i butiken i Mjällby. Alltså jag dör så rolig den riktiga listerdialekten är... jag har skrattat gott åt det här själv hela helgen. Det är inte så mycket som behövs för att jag skall ha roligt.
 
Annars tänkte jag idag mest berätta om dagens traditionsenliga läkarundersökning som gick av stapeln nere på företagshälsovården. Det var den "stora" undersökningen idag så en massa prover skulle genomföras. Som vanligt blev omdömet "kraftigt överviktig, för höga blodfetter och dålig kondition" men denna gång adderade de på "nedsatt hörsel på vänster öra". Rapport från ett vrak kan man väl säga. Hörseln är nog inte mycket att göra åt tyvärr för det är ju på det örat jag har tinnitus. Så när man skall göra testet vet man ju fasen inte om det är tinnitus pipet eller signalen som ringer. Jag tryckte nog lite på bägge och det lurade ju inte maskinen.
 
Sen skulle de ju ta blodprover också och att sticka mig är ju inte lätt. Mina vener ligger djupt ner och jag informerade om att "högerarmen" är den som brukar funka. Hmmm, hon försökte både där och på ovansidan av handen och så lite i vänsterarmen också... och faktiskt... det var där hon fick träff. Halleluja!
 
Men nu vet jag åtminstone vad jag behöver ta tag i... igen
 

Jag lever i total förnekelse...
//Farmskan
 
PS! Min längd var dock OK (*ler*)
 

Vissa kvällar

Efter att jag surat färdigt för att Jonas Björkman åkte ut ur Let's dance, fått en rejäl sovmorgon så var det dags att ta sig an lördagen. Soligt och varmt så upp med fönster och dörrar och börja städa. Musik på hög volym... funkar alltid. Maken körde trädgårdsracet med tippen och årets första gräsklippning. Varvade fliten med kaffe och en god bok förstås, man måste ju njuta med som Paps säger

Framåt seneftermiddagen var det dags att börja med lite mat för vi skulle ju få besök av


Vissa besök är bara så bra!!! (*varm i hjärtat*)

Idag är det söndag och det blir en tur till Växjö. Modern ska firas med ett besök och kanske en liten present. Sen är det måndag...

//Farmskan


Som svampar ur jorden

Som små vita champinjoner har de vuxit upp ur marken idag... snabbt har det gått också. Jag pratar om husvagnarnas ankomst här på Norje Boke camping. Idag är det nämligen dagen D, säsongsöppning och redan när jag anlände till stugan vid halv 8 så stod de här med sina husvagnar, sina trädäck, flaggor och förtält. Och nu är det alltså full aktivitet här och alla säsongare är på plats. Lite som vårsläpp för kor faktiskt.
 
 
//Farmskan
 
PS! Stort grattis till bästa Mamsen idag!! Ses på söndag

Ibland ser man något riktigt bra

Tackar som frågar... ja, jag har fortfarande ont. Inte sådär så man bryter ihop men det molar en del och jag tuggar numera allting på min högra sida. Kommer att få lite ojämlika ansiktsmuskler om det skall fortsätta så... (*ler*).
 
Jag och maken har haft ett maraton i TV-serien "House of cards"... sjukt bra. Vi har sett tre säsonger på under två veckor. Snacka om fyrkantiga ögon! Men man kunde liksom inte sluta titta och nu måste vi vänta till nästa år innan nästa säsong kommer, snacka om antiklimax
 
Men som sagt, nu kan vi ju ägna kvällarna åt något mer produktivt och kanske även hälsofrämjande. Ut och gå eller jogga kanske? Man har ju tjejmilen att träna inför... (*ångestattack*). Känner inte riktigt heller att jag kan vila mig i form, nej hopp och lek är det som gäller.

//Farmskan

Aj som själve...

08:54 och vårt månadsmöte skall börja, jag rusar ut i köket och brer en frukostmacka och tar en kopp kaffe med mig in i mötet. Första tuggan... aj! Kändes som om det var något frö eller annat kli-tjofräs som fastnade men kunde inte känna var det satt. Tog en tugga till... aj som själve...!! Känner försiktigt med tungan och hela tanden delar sig. AAAAAHHHH!!! Så jäkla onödigt, ont och dyrt! Bara att snabbt avrunda mötet, rusa ner och ringa tandläkaren och be om en akuttid.
 
14.02 sitter i väntrummet, magen kurrar och fjärilarna fladdrar. Jag hatar nämligen tandläkarbesök (inte tandläkaren, jag är stor nog nu att veta skillnaden). Ni som känner mig sen gammalt, typ min mor och far, vet vilka händelser som kan utspela sig i en tandläkarmottagning (*småler*). Men som sagt, jag är stor nu och kan gapa stort. Bara att gilla läget.
 
14:20 bedövningen är lagd för "det kommer att göra ont". Röntgenplåten visar inte riktigt hur långt sprickan går men har jag tur slipper de dra ut tanden. Och tur det hade jag visade sig... hon petar bort halva tanden, fäster nån liten form på den delen som är kvar och fyller den tills det är en tand igen. Jag får veta att "den lever på nåder, nästa gång det händer så får vi dra ut den"
 
14:53 är jag ute igen, bedövningen kliar och jag är 1.750 kr fattigare
 
 
Bra måndag! NOT!
//Farmskan

Deutschland, Deutschland

Klockan fyra i morse ringde klockan, det är sjukt tidigt! Men på schemat stod en tripp med lite vänner till Tyskland för inköp av diverse godsaker (läs: flytande varor). Det var ett glatt gäng som samlades denna arla morgon och äntrade den chartrade bussen. Det bjöds på kaffe och frukost och även en och annan Runes special (*ler*). Vi var framme vid färjeläget runt 8-tiden och Farmskan var mycket nöjd att överfarten var lugn och vilsam.
 
Två och en halv timme senare och pinsamt mycket pengar fattigare var vi ute ur det flytande palatset igen och skulle lasta in i bussen... det tog sin lilla tid. Men till slut lyckades de stänga luckan, fösa in den numera något "piggare" flocken och så var det dags för hemfärd. Något rörigt när allt skulle ut igen där hemma men nu är det inlastat i lådor, skåp och vrår inför sommaren och grillsäsongen. 
 
Vi drog till stugan direkt och nu har vi precis käkat lite och väntar på att kaffet skall rinna ner. Blir nog en tidig sänggång dock, det rycker i ögonlocken nämligen. Hoppas på lika bra väder imorgon så man kan vara lite i trädgården. Det hade nämligen lastats av lite sten, jord och sand här på tomten... och de hade ställt det på den platsen som vi skulle gräva ur. Bra där! 
 
Vi biter ihop bara
//Farmskan

Det funkar ju än så länge

På jobbet finns tre toaletter... ja, där finns ju fler i bygget men tre stycken finns på mitt våningsplan. Två vanliga toaletter och en handikapptoalett. Dessa ligger samlade i en liten vrå med dörrarna mot varandra så om personen som varit på handikapptoaletten låter dörren stå det minsta öppen kan personen som är på lilla toan inte komma ut... då fastnar dörren i det handtaget.
 
De två vanliga toaletterna är smala... mycket smala. Skulle gissa att bredden ligger på en meter cirka och då skall man ta i beaktning att man, när man skall in, skall tränga sig förbi ett tvättfat på ena väggen och en stor toarullehållare på den andra. Ni kan se det framför er va? Man öppnar den smala dörren, lutar sig lite åt sidan för att precis ta sig förbi tvättstället och helst utan att slå kroppen i hållaren, innan man skall göra en piruett och sätta sig på toaletten. Ja, det funkar ju än så länge... men om jag blir lite vidare i omfånget kan jag lägga ner.
 
Men nu skall man ju inte klaga, man skall se positivt på saker och ting....
... har jag hört
 
//Farmskan
 
PS! Det var nog ingen kvinnlig arkitekt i varje fall... hon hade dissat piruetten

Snabbe Ville 75

Något febrig och med värk i kroppen bestämde jag mig för att sitta hemifrån och jobba idag. Inte jättesjuk egentligen men tillräckligt för att inte vilja smitta någon annan och skönt att kunna vila sig emellanåt när huvudvärken blir för tung eller statistiken blir för rörig... (*ler*). Längesen jag var förkyld nu men antar att det kan vara Lily som smittat mig lite i påsk. Jag har i varje fall sluppit ifrån kräksjukan, peppar, peppar...

Igår efter jobbet skulle jag klippa mig och på vägen hem så såg jag min Paps gå cirka 100 meter framför mig på väg ner till någon idrottsaktivitet. Tänkte att det är väl inga problem, jag går ifatt honom bara... ICKE! Den mannen med sina korta ben han kan pinna på fortare än man tror. Jag sprang bitvis och ändå fick jag ropa på honom innan han försvann in i arenan. Precis som gamla farmor Signe ni kommer ihåg... henne gick man minsann inte heller ifrån enkelt så gammal hon var. Fast det är ju skönt samtidigt... pigg och rask, pigg och rask.
 

Ikväll är det någon cermemoni tjofräs på Sir Väs så fracken hänger uppe, skorna är putsade, handskarna tvättade. Själv skall jag läsa en god bok...
 
//Farmskan

Vilodag

Idag får det bli en vilodag... det är nämligen inte mycket det fina tål numera. Men oj vilken trevlig kväll vi hade påskafton. Stämningen var hög redan efter en halvtimme och alla pratar hela tiden. God mat och lite tävlingar givetvis... och kvällen avslutades med sång och dans. Sjukt kul och trevligt, så nöjda dök vi i säng framåt natten. 

Man var inte så pigg sen igår morse när man vaknade. I vår ålder behöver man sin sömn (*skrattar*). Åkte ut till stugan där vi fick besök av både Modern och Rolf och Lily-familjen. Hon var dock sjuk lilla stumpan, feber och hosta, så tempot var inte så högt.

Hade ju inte ätit så mycket heller så jag tänkte locka med lite god korv  som hon älskar. Var och handlade och stekte till. Glad i hågen högg hon in på första tuggan för att direkt spotta ut igen... Maken smakade också och blev lite vit i ansiktet. Den var kryddad med cayennepeppar! Bra där farmor! Det fick bli glass istället... och farmor får handla med glasögon i fortsättningen


Hon har också snörvlat en del hela natten stackaren och det där att ta Alvedon är ju inte så poppis...

Men nu har de åkt hemåt igen och tystnaden har lagt sig över stugan igen. Maken tvättar bilen och själv ska jag förbereda lite middag. Nenne och Thomas kommer hit och äter och sen blir det en långpromenad som avslutning på denna påskhelg

Och imorgon börjar jag mitt nya näringsriktiga liv...

Igen?
//Farmskan

Långfredag

Igår firade vi hemma hos Modern och Rolf med härlig påskbuffe. Vi firade det underbara beskedet att hans operation och strålning gått vägen. Ibland är det extra gott att skåla i champagne!!

Vi stannade kvar över natten men gick upp tidigt då det vankades konstrunda med Löfgrens... men så blev det inte. De låg sjuka och vi fick istället en dag i stugan och möjlighet att installera våra nya möbler i uterummet


Blev faktiskt riktigt bra. Med iläggsskivor kan vi sitta 10-12 personer. När vi precis var klara kom Malms och Glans/Persson förbi så då fick vi inviga det hela med lite kaffe. Funkade bra, sköna stolar och go värme i uterummet

Imorgon blir det lite ärenden på stan med Lily-familjen och sen partaj på kvällen med hela gänget i Åhus. 

Glad Påsk!
//Farmskan

Påskelipåsk

Onsdag kväll och påsken lurar runt hörnet som en lång och skön ledighet. Det är inte utan att man gillar det där med ägg, kycklingar, fjädrar och harar lite extra så här års. 
 

Så jäkla bra!!
 
Hur som, jag ser fram emot en skön helg med mycket hygge, konstrundor, partaj, god mat och dryck... och så Lily förstås. Hon kommer på söndag till oss i stugan och det längtar jag verkligen efter.
 
Idag har jag stiftat bekantskap med en mycket trevlig man... ybertrevlig kanske man dessutom kan säga att han var. Han drog sådana skämt som "om brandlarmet går kan vi gå in och kolla via kameran vad som händer... om det faktiskt brinner eller om vi behöver skicka dig på matlagningskurs". Men alltså... jag orkar inte. Räcker det inte att man har en sådan lustigkurre hemma 24/7 liksom...? Men det var bara att le och låtsas som att man tyckte han var väldigt underhållande. Han talade också till en på lättförstålig svenska... för säkerhets skull antar jag. Jag måste ha triggat något slags behov hos honom att förklara saker och ting grundligt. Suck!
 
Häromdagen lät också lustigkurren hemma meddela det fantastiska skämtet
- Vet du vad skilsmässa kallas i Göteborg?... Päronsplitt

Jag sliter mitt hår!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0