Vi räknar ner

Det närmar sig... semestern hägrar runt hörnet. Maken jobbar sista dagen imorgon innan sin semester, själv jobbar jag tre dagar i nästa vecka sen är det dags. Hur skönt ska det inte bli! Snickarna jobbar på, eller ja... de är här inte varje dag, men det går åtminstone framåt. Vi hoppas just nu bara att de blir färdiga så att vi kan dra igång poolen och även få på huven. De har en vecka till på sig innan sin semster så det gäller för dem att ligga i (*ler*)

Denna veckan har gått otroligt fort och de senaste dagarna har jag faktiskt varit i Helsingborg istället för i Malmö. Omväxling förnöjer när man slipper samma väg varje dag. På tal om väg så är det sista dagen imorgon som jag får ha min bil. Den tillhör banken och skall returneras... så det är bara att gilla läget. Får väl se om vi investerar i en ny bil eller om maken helt enkelt får använda sin cykel ett tag

I helgen kommer Tessan och Noah ner på besök. Det vankas möhippa och vi skall passa den lille sötisen. Det blir troligtvis en hel del fotbollsspel på gräset. Bra för motionen...
 
//Farmskan

Mitt liv i det blågula laget

Så är jag några veckor in på mitt nya liv i det blågula laget istället för det röda. Det är en ny och väldigt annorlunda upplevelse och samtidigt är där så mycket likheter. Jag jobbar ju fortfarande i Malmö men sitter numera i huset som är det globala huvudkontoret för alla länder och varuhus. Att vara ny på jobbet har både för- och nackdelar... till exempel det där med att få till sin dator med alla kopplingar, program etc är fasen ett heltidsjobb. Vi har ett tech stop som har öppet några timmar varje dag där man kan gå och där har jag varit flera gånger de senaste dagarna för att jag kommit på att det saknas koppling till skrivare, att jag inte har någon hemmadisk, att jag saknar behörighet till det ena och det andra. Man ska lära sig nya system, tidrapporteringar, fixa kort och över huvud taget navigera sig runt överallt. Snacka om att man tagit mycket för givet under de senaste 16 åren "fröken-vet-allt" (*ler*)
 
I helgen gjorde vi några inköp på varuhuset och igår skulle vi så sätta upp lampa och gardiner. Lampan saknade kabel (ja, den köps separat) och panelgardinerna saknade lister för upphängning (ja, även de köps separat). Så idag får jag ta en tur igen in dit och komplettera. Hej och hå. Men ack vad fint det blir där uppe i TV-rummet nu när maken målat taket vitt. Ny klädsel på soffan och plötsligt ett helt nytt rum. Jag har lite tapetsering kvar, det hanns inte med i helgen, men får tag i det nu när semestern lurar runt hörnet. Halleluja!
 
//Farmskan

Glad midsommar

Ber om ursäkt för dåligt uppdaterande denna veckan men det har gått i ett rasande tempo och då hinns det liksom inte med. Men nu... om några timmar är vi laddade för midsommar! Uterummet är färdigt, däcket nästan färdigt (det är biten över poolen som fattas) och soffgruppen där ute är uppackad och redo för kvällen. Så härligt!! Äntligen säger vi här hemma som kämpat som slavar för att hinna få det klart och tack Snickaren i Kristianstad för att ni är så jäkla duktiga!! Nu är det nästa vecka att färdigställa allt sen kan vi öppna för sommaren. Poolen lär väl vara full av alger och helt grön men det löser sig nog (*ler*)

Veckan har som sagt gått i ett rasande tempo, det är knappt man hinner jobba... Man har hållit i presentationer för många människor, man har haft ytterligare en avtackning nere i Ystad men alla landschefer, man har passat barnen i onsdags och sen handlat, klippt sig och fixat inför idag. Hej och hå... maken var helt slut igår så det blev en middag i hamnen innan vi stöp i säng.

Bara en liten episod från onsdagen när jag passade tjejerna... vi skulle iväg och köpa glass på Ottos och jag och Lily tog strut med kulglass och Mila fick en kula i bägare. Efter exakt 30 sekunder så tappade Mila sin glass upp och ner på marken. Hon tyckte ju dock att det inte gjorde så mycket att komplettera glassen med grus, frömjöl och pinnar. Men det tyckte farmor så jag bad Lily hålla min glass medan jag skulle försöka skrapa bort det. Efter exakt 30 sekunder ytterligare så låg min glass på marken... tada!! Det är bara att ge upp (*asgarv*). Älskar alla våra barnbarn, nästa vecka kommer Tessan och Noah ner så då får vi passa honom också några dagar. Kärlek!
 
Nä, nu får det bli duschen sen fixa pajer och midsommartårta!
Ha en härlig midsommar alla vänner

//Farmskan

Som överkörd av en ångvält...

Vilken helg! Jag är så sjukt trött och har ont i precis hela kroppen. Om någon säger målning inom en snar framtid så kommer jag att bryta ihop. Jag hatar det verkligen, det är så sjukt tråkigt. Och i och med det så "kan det hända..." att jag ibland är lite otålig och så skvätter det lite. Detta gör då att maken som är sjukt strukturerad och tycker målning är kul får ett utbrott de luxe... ha ha ha. Vi är alltså ett par trots allt efter denna helg. För shit vad vi har målat men nu är det klart och uterummet, altanväggen och muren är målade två gånger. Men det kostar alltså på i kroppen och jag är helt mörbultad och armen är helt domnad. Buhu!

Fast helgen har även innehållit lite festligheter, dels fyllde min svägerska 60 år och firades som sig bör och sen hade vi namngivning för min brorson, Sixten. Denne lille knodd som är så lik min bror... hjärta på det.

Ny vecka och nya spännande utmaningar väntar, än så länge har jag inte vett nog att vara nervös. Tänkte försöka hålla det så tills jag står där imorgon eftermiddag och förstår vad som pågår

Frågor på det? //Farmskan


Godmorgon i regnet

Regn hela vägen till jobbet och det är faktiskt det väder som är absolut jobbigast. Att hålla sig vaken när klockan bara har slagit sex och dessutom sövande se vindrutetorkarna svepa fram och tillbaka. Men så i Malmö sprack det upp och det visade sig lite blått bakom det gråa... och så blåste det istället. Alltså det måste vara världens största blåshål, magiskt att det varje dag är så att håret står åt alla håll. Nåja... lägg energi på det som du kan påverka liksom... (*ler*)

Skön kväll igår när jag kom hem från jobbet så jag tog mig an att grunda uterummet inför slutmålning i helgen och maken körde näst sista målningen av ovanvåningen. Det blir riktigt fint däruppe nu med vitt tak. Fick hem min nya klädsel till soffan också igår så det skall bli spännande att se hur det blir när det är klart. Hinner jag skall jag tapetsera väggen i helgen också men det kan bli tight eftersom det både är 60-årskalas och Dop. Ja ja, vi hinner det vi hinner.

Idag blir det tårta och avtackning från Ikano igen, denna gång en mer officiell. Det närmar sig
//Farmskan

Boulebar och avtackning

Måndag kväll och en trevlig kväll med "gamla" ledningsgruppen från Ikano. Lite avtackning, god mat och hygge när det är som bäst. Avslappnat och trevligt på alla sätt och i vanlig ordning hade jag äran att bära ännu en huvudbonad under tävlingen. Man är ju alltid snygg...

Tack för en trevlig kväll och tack för presentkortet på valfri behandling... me like!
//Åsa

Syrènhelvete...

Sakta men säkert så går det ju framåt men fy, fy, fy vad jag hatar syrener, liljekonvaljer och kirskål. Men ibland är det bra att vara envis för det här slaget skall jag vinna. Jag hackar alltså inte bort det utan jag gräver mig ner 30 cm, vänder jorden och drar upp alla rottrådar... suck... man orkar 1-2 meter på en dag sen är man helt slut. Detta är dagens resultat efter 1,3 meters rensning. Helt amazing!
 

Uterummet däremot är på gång och stommen är rest och taket på plats. Så nu imorgon skall vi måla panelen... eller ja, grunda den i alla fall så att de kan fortsätta sen på måndag. Vi får ju serva dem så vi inte är de som stoppar upp. Det blir kanon när det är färdigt även om det just nu ser för jäkligt ut här hemma. Maken blir ju stressad av att det är stökigt också så just nu är hans mage lite si så där. Ja ja... idag är han åtminstone på annat och slipper slita med en massa jobb.
 
Varit en sväng på Ekohallen idag, känns som det var evigheter sen jag var där sist. Skulle ha ta i samma lampor som vi tidigare hade på planket, behövde två till och hittade det som tur var. Köp en triss liksom...
 
//Farmskan
 
 

Ut i ekorrhjulet med dig

Fyra dagars "ledighet" är förbi... ja, jag säger inte ledighet i bemärkelsen av att ligga ner och ta det lugnt för de här fyra dagarna har verkligen inneburit slit och Farmskan är leabruten. Efter regn kom ju solsken så i måndags kunde inte maken längre se den där jordhögen på presenningen... och brorsan jobbade så Farmskan fick hugga in. Shit vad jobbigt det var, den rörelsen och tyngden... aj aj aj. Grannen kom in när maken var med ett lass på tippen (vilket dessutom kostade 375 kr lasset att tippa av, tack för det!) och frågade om han fick ta lite jord. Alltså, tack och amen på den. Så han körde typ 30 skottkärror till sitt och det gjorde gott på högen. Men nu är den borta och ordningen (eller nåt) är tillbaka. Vi kunde knappt stå upprätt sen så när vi käkat middag på kvällen tog vi en cykeltur för att inte stelna till... igen, det är inte mycket det fina tål (*ler*)

Igår var det nationaldag och maken skulle spela nere i Hembygdsparken. Jag tog bilen och drog till Manne och sen gjorde vi en "kör omkring i Skåne och kolla på saker"-tur. Hur mysigt som helst. Så framåt kvällen kom jag hem med ett träd, en buske, lite kryddor och olja plus en snygg ljusstake till det än så länge obefintliga uterummet. Nöjd som bara den, det där skall jag göra lite oftare framöver. Kul.

Men nu är det dags för jobb igen, ut i ekorrhjulet de tre återstående dagarna denna vecka.
//Farmskan

Visserligen behövde vi regn...

... men det här är ju lite överdrivet. Det öser ner just nu i Åhus och kallt och ruggigt, känns inte helt ledsamt ändå att vi inte kunnat öppna poolen för sommaren. Jag menar, det är ju faktiskt inte sommar ännu och man känner sig inte särskilt badsugen. Några veckor till sen hoppas vi det ordnar sig med vädret, att trädäcket och uterummet är på plats och semestern kan börja.

Vi hann åtminstone gräva ut för grunden till uterummet igår, det som från början kändes som ett evighetsjobb gick otroligt smidigt med lite hjälåp ifrån brorsan. Lastade första släpet full och skulle upp och tippa det och då var det stängt... så jäkla typiskt. Så nu ligger all jord på en presenning på gräsmattan så det blir till att rulla jord en omgång till. Fast nu kan ju snickarna starta i alla fall och det är ju huvudsaken.

Tog ett tag i rabatten igen i förmiddags innan regnet startade och maken drog igång ovanvåningen med slipning och målning... den där rabatten känns som ett evighetsprojekt men jag har gjort 2/3-delar nu och börjar åtminstone se slutet något. Längtar bara tills allt är klart.
 
Ikväll får det nog bli en film eller nåt, vi är slitna både jag och maken.
Man får lov att ta det lugnt också...
//Farmskan

Så var det slut

Hej då Ikano Bank... igår var sista dagen på en arbetsplats jag jobbat de senaste 16 åren. På alla sätt en fantastisk plats där jag verkligen har trivts men nu är det dags att göra något annat. Nu får vi se vad framtiden har att ge men ett antal månader framåt fortsätter jag i varje fall på IKEA och projektet jag jobbat med en tid. Sen får vi se... det känns faktiskt spännande det också att bara fundera över vad man vill och var man hittar sin energi.
 
Det jag kommer att sakna allra, allra mest är alla härliga vänner och kollegor som man fått genom åren och speciellt då mitt IKEA team som är världens bästa! Sån energi, så mycket skratt, så mycket driv och möjlighetstänk att man får gåshud emellanåt. Ni är bara så bäst! Men där är fler... Ikano är faktiskt människorna som jobbar där, det är dom som ger det företaget liv. Så... nu släpper vi det och ser framåt (*ler tårögd*)

En kall och kylig start på veckan så man fick faktiskt dra fram jackan igen, inte precis vad man ville efter denna helgen med flera dagar över 25 grader. Men bara att gilla läget. Igår var det kusin P's födelsedag och hon bjöd på härlig mat och rabarberpaj till efterätt... sen var man mätt och glad när man åkte hemåt. Vi pratade om vår farmor och alla upptåg hon haft och det blev en hel del skratt. Hon var verkligen en förebild vår farmor Signe!

Imorgon blir det lite hemmajobb innan det är dags att fira examen ute i Torsebro och sen mina vänner... långhelg igen! Fyra dagar ledigt följt av endast tre arbetsdagar innan helg igen. Sommaren närmar sig, tjoho!
 
Nu skall jag fixa lite varma mackor till maken som hackar ogräs
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0