Gott Nytt År!



Elin: Karta och kompass så att du hitter rätt nu i vuxenvärlden
Tia & Macke: En laguppställning som innehåller två högerbackspositioner
Tessan: Fler köpoäng... snabbt. Ett komplett köksinnehåll väntar i källaren
Hanna: Ett eget matprogram - "Hannas delikatesser"
Madde: Någon som vågar fånga mössen
Ola & Madde: Rabatt i färgaffären (även om grönt är skönt!)
Modern: En hobby som kan ersätta viljan att gå till jobbet efter 65
Paps & Babs: Huvudrollerna i filmen "La Dolce Vita"
Bosse & Barbro: Skånegäster i sommar... "Ester! Vi är här nu!"
Grahnskan: En telefon med inprogrammerat nummer 238990 (*ler*)
Manne: En spågummas infriade löften
Nisse & Rita: Ett större vardagsrum för släkt, hundar och ungar och hembryggt äppelvin
Pilla: En ny SMS-tumme... den gamla måste vara utsliten
Fru Ekdahl: Att bli nixad i alla säljares register
Jonte: Körlektioner så han slutar vara "Linus på linjen"
Ullstorps-Torgny: Kontroll över att inte behöva kontroll
Pia & Jan(a): ICA Maxis innehållsförteckning på sortimentet
AO-Gruppen: En latte-maskin, kofångare som tål vildsvin, party-kit, P-piller och skandalpress
Bengan: Kunder som förstår sitt eget bästa!
Chefens chef: Tro, hopp och kärlek... mao tillit till medmänniskan!
Järngänget: Det magiska trollspöt som visar Urmil vägen till framgång
Mrollan: Bensinbolagets förtroende
Härliga kundservice: Minst ett gott skratt om dagen ifrån Eivor
Lena: Ett inopererat reglage som automatiskt varvar ner när det går för fort
Petra: Mycket ljusare terapi
Ingemo & Curt: En livslång prenumeration på familjen Färms äventyr

Alla gåvor ovan är utdelade med en stor portion kärlek! Vill önska er ALLA en riktigt trevlig Nyårsafton. Var försiktiga med spriten och skjut inga raketer med alkohol i kroppen. Lova!!

GOTT NYTT ÅR!!  //Farmskan

Allt flyter

Årets näst sista kväll var jag och Fru Malm på bio och såg Allt flyter. Den kommer förmodligen inte att gå till historien som årets mest sevärda eller kulturella bidrag men var ändå småmysig och man ler en hel del. Det är ett gäng killar i mogen ålder som bestämmer sig för att börja med konstsim. Tack hjärtat för en mysig kväll!

 

Däremot skall jag gå och se på Australia... med Nicole Kidman och den SJUKT SNYGGE Hugh Jackman. Han har verkligen seglat upp som en utmanare på min Top 5-hunklista.



Han är dessutom gift med en 10 år äldre kvinna vilket jag tycker är att väldigt bra karaktärsdrag. Han har verkligen insett att även gamla damer har något speciellt (förutom krämpor, klimakteriebesvär och löständer). Ha ha ha

Idag är det nyår och strax kommer årets önskningar att publiceras.

Tjing så länge!  //Farmskan

Klassiskt citat

Näst sista dagen på år 2008... magiskt. Idag skall jag nämligen sitta limmad vid datorn och göra klart (nåja, åtminstone göra så mycket jag bara hinner) av mina tentor. En är nästan klar och den andra är, tyvärr, inte påbörjad ännu... men lik förbannat måste de vara klara bägge två den 14 januari. Ångest!

Och så nyårsafton imorgon. Skall firas ute i Torsebro hos Nisse och Rita... ser jag fram emot faktiskt. Manne skall också följa med... hon hör ju så att säga till familjen. Framförallt så är det ju lugnare där ute med alla smällare och så än hemma i kvarteret. Mitzan är sjukt rädd och det är en jättejobbig tid just nu. Hon vägrar ju gå ut i stort sett annat än på morgonen. Hör hon ett skott så drar hon iväg hemåt som en löning... Maken försöker ibland få med henne på en kvällsrunda och det börjar med att man får knuffa ut henne genom dörren, sen sätter hon sig direkt på rumpan och lägger tassen över kopplet. Ser jätteroligt ut. Vill man tvinga henne att komma med och försöker dra i kopplet så hoppar hon på tre ben men vägrar ta ner tassen från kopplet. Jäkla hund till att vara envis.

Har bokat biljetter till Dansbandsgalan på Magasinet... ha ha ha. Scotts och Larz-Kristerz skall spela non-stop. Skall faktiskt bli riktigt roligt att gå ut och dansa, rätt länge sen nu. Hoppas på mycket folk man känner så man slipper sitta hela kvällen.

Avslutar dagens blogg med ett klassiskt citat ifrån Zlatan:
"Min mamma är muslim, min pappa är katolik. Och jag, jag är Zlatan. Fri!"

Ge mig styrka... nu pluggar vi!  //Farmskan

Gröna huset

Varit en sväng nere hos brorsan och hans fru. De har köpt ett hus i Åhus som de nu håller på att renovera i inför inflyttning om en månad. Allt i huset var grönmålat... och jag menar verkligen allt. Och var det inte målat så var det gröna tapeter. Gröna golv, gröna väggar, gröna lister, gröna element, gröna innerdörrar, gröna fläktar (?), grön öppen spis... ja, ni fattar va? Hon som bodde där måste verkligen ha älskat grönt.

Läste på internet att psykets färg framför andra är den gröna. Så sant, så sant... är man inte knäpp i huvudet så blir man det inom kort.

Vad trött jag blir på att alltid fattas filmer här hemma. Gick igenom alla idag (tar en stund nämligen) och som vanligt fattas där ett antal som man inte har en aning om var är. Hur svårt kan det vara att bära hem filmer igen?? En del filmer som vi verkligen gillar har man ju köpt mer än en gång för att man blivit av med dem. Tillräckligt dyrt nöje det där ändå... det kostar att vara laglydig. Någon som känner igen att ni har Utlämnad hemma så hör av er!

Såg en rolig länk till en Ande som ni kan tävla mot. Ni skriver in en person som ni tänker på och så skall han lista ut vilken det är. Jag vann en gång när jag tänkte på Nelson Mandela... annars har han fixat det faktiskt. På tal om onödiga tidsfördriv... ha ha ha

Maken har gjort pizza... hemlagad. Hur bortskämd är jag??
Massor! //Farmskan

Minstingen blir 16

Idag fyller vår yngsta dotter 16 år - stort GRATTIS till dig Hanna!



Hoppas du får en trevlig fest med alla dina kompisar ikväll

Jag har fått en utmärkelse - en bloggutmärkelse. Det är tydligen något som snurrar runt just nu där man skall nominera bloggar som man tycker om att läsa. Min kom från stora dottern och hade följande motivering:

Styvmamma Åsa:
Tack för din blogg som är guldvärd =) Alltid lika skoj att följa din blogg, speciellt skoj var det när jag befann mig på Madeira.





Tack älskling. Kul att du tycker om den. Så nu skall jag nominera och dela med mig av några av mina favoritbloggar som jag följer. De ger mig både lite tankar, glädje och inspiration och jag hoppas att ni också kan hitta en favorit här:

En järnladys dagbok
Detta är en blogg som jag känner igen mig själv mycket i. Hon skriver bra och har tankar och funderingar som påminner mycket om mig själv. Om jobb, liv och familj... och framförallt inget ytligt modetjafs.

Babiantuttar
En rolig, lite småfräck blogg som ger en dagens dos av fnitter. Korta och kärnfulla inlägg samt att även hon har en make som förgyller bloggen...

Ett bultande hjärta
En blandning av glädje och sorg, tonårsbarn och att vara singel. Mycket bra!

Ord av Jerry
En blogg som både har åsikter rent allmänt men som också bitvis har inlägg där han lämnar ut sig själv väldigt mycket.

Git Emanuelsson
En kollega som skriver ungefär som mig själv... om livet i allmänhet och familjen i synnerhet. Uppdaterar sin blogg väldigt sporadiskt men ibland smäller det till....

Sen följer jag ju även ungarnas bloggar, kul att se vad som pågår (= nutidens spioneri). Deras bloggar är ju alltid ganska kaotiska precis som ungdomars liv är i sig själv. Upp och ner, glädje och sorg och så en himla massa ord och förkortningar som en annan gamling ibland har svårt att förstå... men tappert försöker.

Just nu sitter jag helt själv... Modern och Stor-sonen har farit hem precis och maken och Dottern är i Torsebro och övar inför sin konsert... Lugnet är återställt och även om det inte är direkt jobbigt att ha folk omkring sig så är det ändå skönt när det är som vanligt igen. De tre musketörerna är åter själva!

Sitter just nu och funderar på era utmärkelser för 2009... på tisdag eller onsdag dyker de upp på bloggen. Den som väntar på något gott vet ni...

Kramar!  //Farmskan

REA och ny bil

Uppe med tuppen idag... maken var nämligen som en kalv på grönbete eftersom vi skulle köra och kika på en bil som han hade hittat. Ni vet... ger man lillfingret så stryker hela handen med. Så efter frukosten for vi iväg till Dahlqvists och provkörde bilen. Riktigt fin faktiskt och ett bra pris är det ju nu också. Lite prutande hit och dit och lite dribblande om extra däck så blev vi till slut överens... så nu är vi ägare till en ny Ford Mondeo -08. Makens Opel Meriva har därmed gjort sitt i det Färmska hemmet.



Kanske vi nu kan få lite lugn och ro från maken rörande bilköp... men spargrisen blir tom.

Efter biltrippen släppte maken av mig och Modern i stan så vi kunde gå omkring och trängas lite i REA-vimlet. Som vanligt hittar jag aldrig någonting på rea, köpte endast ett par byxor och en skjorta till maken. Men det är ju alltid något. Träffade i varje fall en massa känt folk i stan så det var roligt bara av den anledningen.

Nu står maten i ugnen... en riktig festmiddag idag. Skall bli skönt att bara ta det lugnt. Kanske blir det lite Filmtajm med filmen Dark Knight.

Hasta la vista!  //Farmskan

Att handla på Maxi

For iväg till Maxi för att handla idag... med många personer som både går, kommer och bor så behöver man fylla på med jämna mellanrum. Hade modern med mig också.
- Jag kan köra vagnen
- Bra, då plockar jag i
Fungerade i 47 sekunder sen stod hon och tittade på DVD-filmer och sen var hon helt plötsligt puts borta. Hon gick dessutom iväg för att köpa smörgåsgurka och sen var det nära på att vi fick köra iväg hem utan henne. Hon fanns bara inte. Dottern sändes iväg för att leta och då stod hon och tjattrade med någon som hon inte sett på 10 år. Ja ja... Idag blev det spagetti och köttfärssås till lunch... fasen vad gott det är!



Den här mannen. Gösta Krantz, dog i dagarna. Första gången jag såg honom i levande livet var 1995 när jag och min dåvarande orkester var nere och spelade 3 veckor på Teneriffa på en svensk restaurang. (Vilket jobb egentligen!) Hur som helst så var han där med ett sällskap och käkade och dansade. Han vinkade till mig att jag skulle komma bort och det gjorde jag
"Alltså, ni spelar bra och du sjunger bra... men vad fan har du på dig! Man kan inte stå i sandaler och sjunga... en kvinna skall ha högklackat... du borde verkligen skaffa dig en stylist"

Tack för den... något sur gick jag tillbaka och svor inombords. På väg hem ramlade hans fru med sina högklackade skor i trappan och bröt foten... somliga straffar Gud genast. Trappan var brant så mina sandaler fungerade bra!

Annars är det lite "dagen-efter" stämning i huset... några har huvudvärk och andra är bara trötta. Men stor-sonen har precis satt på en kanna kaffe så det blir nog bättre om en stund.

Må gott! //Farmskan

Tomten kom till slut

Vill börja med att säga tack! Igår på julafton fick vi ett videosamtal ifrån mina kusiner... ett samtal som verkligen förgyllde vår kväll. Ni är helt underbara bara så ni vet det! LOVE!

Juldagen var som julafton för oss i år. Alla barnen var igår hos sina respektive andra föräldrar, och sen kom alla hem hit idag. Även "di gamle" var på plats och huset bjöd på kalkonmiddag. Den sladdrige råa kalkonen på 7 kg blev helt enkelt hur god som helst....

  ... och så tillbehör till. Mumma!

Lill-sonen (som är ett väldigt missförstått barn) tycker inte om att vi firar juldagen med kalkon. På julen skall man enligt honom bara äta julmat... men det orkar man ju bara inte. Alltså ignorerar vi honom bara i vanlig ordning. Det är ju lite annorlunda med jular när man är en så kallad modern familj med "dina, mina, våra, deras, andras"... lite som i filmen Tomten är far till alla barnen.

Efter maten kom tomten och delade ut klappar. Mycket fint i paketen i år... jag fick allt som stått på min önskelista så jag måste verkligen ha varit snäll. Till och med Mitzi fick mycket klappar... bäst  var de små blårandiga paketen som innehöll köttbullar, prinskorv eller skinka. Jag tror nog också att de minnesböckerna jag gjort till barnen var uppskattade. Kul.



Men nu är huset nästan tomt igen... barnen är på diverse förfester inför årets största festkväll så nu kan vi med lugnt samvete kolla på en engelsk deckare och dricka lite whiskey. Lika snabbt som julen kom, lika snabbt är den över.

God fortsättning! //Farmskan

PS! Stort grattis till Björn och Linda som fick en liten tjej idag på juldagen! Kramar!

Nu ligger han där

7 kg tung, sprider han en ljuvlig doft i vårt hus just nu.



Jag och maken har haft en skön julafton... vi har besökt "di gamle" lite varstans och sista anhalten var hos Paps & Babs där vi såg på Kalle Anka och åt ett fantastiskt julbord. Rökt ål och inlagd sill... mums! Men nu är vi hemma igen, bara vi två och hunden i huset och så Kalle då i ugnen. Imorgon blir det hela tjocka släkten på middag och julklappsutdelning. Längtar!

Hoppas ni också haft en skön julafton och att ni är nöjda med era klappar!

//Farmskan

PS! Manne, din julklapp ligger här och väntar. Kom förbi och hämta den...

GOD JUL!

Julafton 2008.... var fasen tog detta året vägen. Känns som det inte var så längesen som...

* Jag började på min kurs i Karlstad och fick feedbacken tillbakadragen.... (januari)
* Christer Sjögen och hans "I love Europe" fick en att vilja kräkas (februari)
* Jag började powerplata... nej, jag pluggar nu så jag hinner inte (mars)
* Träffade Matte Snickare på Yllan... tack Pia! (april)
* Litauerna kom och "spiks upps vår altans" (maj)
* Jag tog mig an kundtjänsten... så kul det har varit!!! (juni)
* Man fick en glimt av Per Carlén på beachhandbollen... aaahhh (juli)
* Paris... en veckas semester i denna fantastiska stad (augusti)
* Vi hade "tack- och adjöparty" för Håkan och Poli... saknar er i gänget (september)
* Farmor Signe fyllde 97 och hade stoppade nylonstrumpor på sig!? (oktober)

... och så förra månaden då... julfest, showen 500, födelsedag... ja en massa kul. Sitter man och slöläser bloggen och tittar tillbaka så har en massa fantastiska, roliga men också tråkiga saker hänt och det är underbart att kunna ha förmånen att faktiskt titta tillbaka. DET är därför som jag skriver min blogg

Tack för att ni tittar in... det är en hel del varje dag nu faktiskt (även om det bitvis är lite tunt med kommentarer...). Jag, maken och Mitzan önskar er alla en riktigt GOD JUL 2008!



Love you all!  //Farmskan

Stolt far x 2

Här kommer så lite bilder på den stolte fadern Fredrik med dotter Celina. Grattis än en gång!

  

Dan före dan idag... och jobbedagen har bestått av julsamlingar. Först en liten skinksmörgås-samling i morse med tal av VD:n. Sen en egen glögg- och godissamling med gruppen... tävling och återblickar på året som gått. Och så lite lunch på det följt av julklappssamling med glögg och godis igen... Tror jag har ätit flera kilon choklad idag, men gott är det. Julklappen från företaget bestod i år av en automatisk juicepress. Man trycker helt sonika ner hela frukter och grönsaker i röret och ut kommer nypressad juice. Skal, kärnor och annat bråte hamnar någon annanstans i maskinen tydligen, så det är väldigt smidigt. Kommer säkert att använda den jätteflitigt här hemma... just frukt är ju vår specialitet.

På tal om återblickar så gick jag igenom fjolårets önskelista från mig till er och kollade vad som egentligen hänt med önskningarna:

Elin: Ett körkort och ett extrajobb så hon får råd att tanka bilen... (CHECK)
Tia: En plats i VMA:s A-lag... på plan! (HALVCHECK... VMA är numera Växjö BK)
Macke: Tålamod på jobbet och lite extra i lönekuvertet (CHECK)
Tessan: En dejt med en läkare som kan se till att hon blir frisk nån gång! (TYVÄRR...)
Hanna: En bugg-partner som orkar mer än två måndagar... (TYVÄRR...)
Ola: En tjejtestarpanel (DET HANNS INTE MED, ÄR GIFT NU)
Modern: Ett mjukt sittunderlag... (VARFÖR MINNS JAG INTE...)
Bosse & Barbro: Utlovad whiskey (ÅNGEST...)
Grahnskan: Polacker som är snabba i vändningarna... var det 14 dagar? (KLART)
Manne: Någon som vet vad han vill (SVÅRARE ÄN JAG TRODDE....)
Rita: Förmågan att säga Nej när någon ber henne ta hand om fler djur... (MISSION IMPOSSIBLE)
Nisse: Bräder så han kan bygga fler burar till "Ritas farm" (CHECK)
Blogg-pilla: Mer timmar på dygnet (DET RÄCKER INTE ENS MED 48 TIMMAR...)
Pia: DVD-boxen "Vicar in Dibley" (KOMMER!)
Jan(a): Hatt, stövlar och ett kort manus till inledningstalet på Country-galan (CHECK)
Jonte: En putsduk (TYVÄRR...)
Gruppen: Ett höjdhopp från chefen på 1.66 (TYVÄRR... SJUKDOM KROSSADE DRÖMMEN)
Bengan: Två prioriterade partners (INTE ENS OPRIORITERADE....)
Chefens chef: Organisationens förståelse (HA HA HA.... IN YOUR DREAMS)
Mrollan: Jul och Nyår i januari! (KRÄKSJUKAN ÄR FÖR LÄNGE SEDAN GLÖMD!)

Ser redan fram emot önskelistan för 2009... kommer inom kort!

En annan stolt far som också vill vara med på bild är maken... här med sin yngsta (äldsta?) dotter spionerandes på julklapparna. Hunden har legat pall vid granen sen den kom på plats... någonstans ligger hennes julklapp. Men var?



Ha nu en riktigt skön lille-jul alla goa vänner!  //Farmskan

PS! Jo, Jonte visst är du fitt

Kakor med attityd

Söndagen blev mysig med i stort sett alla ungar hemma. Bara stora dottern som inte var här. Skickade maken för att köpa lussekatter och tårta inför vårt lilla firande av stor-sonens födelsedag. Han kom hem med vetebröd

"Vad hände med lussekatterna?"
"De såg inte roliga ut..."
"OK... menar du att de var gamla?"
"Nej, men de såg liksom tråkiga ut... samma form och bara trista"
"Eehhh??"
"Ja, kakor skall ha attityd och ropa Ät mig, Ät mig"

Den mannen är min make! Stor-sonen fick en gitarr... hans nya mål (efter att nu ha fått grönt kort i golf) är nämligen att lära sig spela. Klink, klink, klink...



Jobbedag igen idag och vi hade dukat upp världens julfrukost (eller fullt julbord egentligen). Tack Mrollan och Anki för att ni fixat det så mysigt... och så GOD skinkan var! Sen när vi käkat hade vi julklappsutdelning till varandra. Jag fick Jul-te som doftade helt underbart. Kanske något starkt att dricka men annars kan man ju prova det som badsalt tyckte kollegorna... Tänk att gå omkring och bara dofta pepparkaka! Eftersom huset just nu är totalt ockuperat av julbesökare så fick vi idag maten serverad på bordet när vi kom hem från jobbet. Vår minsta dotter (som ska studera till kock - tack gode gud!) hade gjort hasselbackspotatis och kyckling... och så pannacotta till efterrätt. Detta skulle man lätt kunna vänja sig vid...

Sista julklapparna shoppades på lunchen så nu är allt klart inför julfirandet. Nu kan man bara sjunka ner i soffan och hälla upp stora julgroooooggggen!

 

Fy fan för glögg som bara klibbar vid.... lysande!  //Farmskan

Julabadet

Doften av våt hund är inte så trevlig.... men snart, när hon är torr, blir hon jättefin!



Sista finputset nu både på golv, människor och djur innan hela tjocka släkten börjar checka in. Modern är på ingång från Göteborg och barnen dyker väl också upp ikväll. Dottern har varit i Agusa hela helgen och "julmyst" med sin kompis. Hoppas det blir lite julgodis över från deras pysslande... maken har nämligen lyckats klämma i sig i stort sett hela påsen med Tomteskum. Det värsta är att man sen får höra
"Nej, jag måste verkligen ta tag i springandet igen..." (Ja, eller hur... det tänker jag varje dag.)
"Efter helgen måste vi börja tänka på vad vi äter"  (Jag tänker på mat hela tiden redan nu)
"Kanske dags för en ny kur med soppor" (NEEEJ, sluta plåga mig....)

Man får vara glad att man är som är när man inte blev som man skulle... För inte vill man väl ha en sån här välskapt tomte i sitt hus till jul?



Glömde ju berätta att jag fick världens finaste bukett hemlevererad i fredags till dörren. "Krya på dig världens bästa Åsa... vi saknar dig!" Är det inte för gulligt.... Tack och speciellt då till dig Tellan som alltid tänker på andra!

   //Farmskan

Grattis Marcus!

21 december, 4:e advent och storsonen fyller 25 år!!



Grattis vännen... ikväll blir det tårta. Lill-sonen skickade ett SMS i morse och undrade om jag ville vara med och sjunga. Han och Madde skulle gå bort och överraska honom (i förhoppningen att där fanns någon annan i lägenheten också). Men eftersom han aldrig någonsin lyckas vara hemlig hade ju Macke långt tidigare förstått vad som var på gång så det var inga skandalscener som behövde utspelas... Hoppas i varje fall att det går bra i turneringen idag och så ses vi ikväll!

Granen är numera både torr och på plats. Bytet till ett annan, nyinköpt julgransfot, gick över förväntan. Sen när vi skulle spänna den så lossade koppen ifrån julgransfoten... då var den inte spänd i själva foten. Maken fick ett utbrott och hämtade verktygslådan och snart hade han spänt skruven. Hårt! Vilket gjorde att plasten sprack och vattnet rann åter ut på golvet... ifrån den nya foten. Så nu har vi bestämt oss för att granen får helt enkelt inget vatten. Den får torka ut och dö. Hoppas ingen gran-aktivist har något ytterligare att tillägga kring detta.

Förkylningen börjar äntligen släppa och maken är fullt övertygad om att det var konjaken i fredags som gjorde susen. Hade jag vetat det kunde jag ju tillbringat veckan något mer berusad... mosig i huvudet var man ju liksom ändå. Satt och läste gamla inlägg från december ifjol och då ser jag till min förvåning att jag var precis lika förkyld då till jul. Det hade jag totalt glömt bort! Kanske är något med mig och jular ändå...

Var en stund hemma hos Nisse och Rita igår och tittade på finalen i Dansbandskampen. Larz-Kristerz går alltså och vinner alltihop... ja, man blir inte förvånad egentligen, men lite besviken. De var definitivt inte bäst i varje fall, men kanske roligast med sina kläder och sitt koncept (om nu konceptet var att likna ett par helt nyutskrivna tokar från ett hem någonstans i Älvdalen). Sorry Rita... vet att du gillade dem men Nej, de går tokbort!

Och för er som undrar så kan man visst få barn när man är 10 år...  //Farmskan

PS1! Stort grattis också till Fredde och Malin som inatt fick en liten Celina!! Bild tack!
PS2! Glöm inte... idag är det vintersolståndet och vi går nu mot ljusare tider!

Granen på plats!

Granen är på plats... i varje fall en stund till.



Om ni undrar varför den står på en handduk så kan jag berätta att när vi precis klätt den färdigt och skulle börja lägga dit klapparna så såg vi att julgransfoten läckte vatten... Jag menar, vem blir förvånad?? Är man i en uppförsbacke så är man i en uppförsbacke. Så nu är maken på väg in till Biltema för att köpa en ny julgransfot och då skall vi försöka med konststycket att byta fot... med granen fullt klädd. Tjoho! Alternativet är att strippa granen igen och det tycker inte jag är ett alternativ överhuvudtaget. Så om detta är det sista ni hör ifrån denna bloggen så har vi tagit livet av varandra....

Njut av denna fantastiska låt medan ni väntar på resultatet. Vinna eller försvinna??



Let's be jolly!  //Farmskan

PS! till kusinen från landet.... Det var inte landet Öland väl?? Pussar

Snön föll...

Känns som att maken och jag just nu är i en stor uppförsbacke... Igår kväll fick vi totalstopp i avloppet. INTE KUL!! Jag ger mig tusan på att det är allt snytpapper som jag använder för tillfället som stökat till det. Inget annat att göra än att ringa Spolarna som kom körandes hit med sin lilla jourbil vid 9-tiden. Detta är inte gratis skall jag tillägga... och det luktar inte hallon heller. Men efter en timmes spolande hit och dit så är rören som nya igen.



Det är tur för er ungar att julklapparna redan är inhandlade annars hade det varit kört för er del!

Sen i morse vaknade maken med ett ryck strax efter 7... snacka om att ha försovit sig. Så morgonen blev ju så där mysigt hastig för hans del och hunden blev skitsur för att han inte gick ut med henne i vanlig ordning. Så när jag slog upp mina blå vid halv 9 och satte fötterna på sovrumsmattan stod hon redan vid dörren.. "så, då går vi nu då..."

Men vi kanske prövas just nu för att det kommer något annat mycket bra runt hörnet?? En vinst?
Knappast troligt... jag får trösta mig med Peter Jöback istället... denne vackre man!



Ha en bra fredag!
//Farmskan (som numera lägger snytpapper i papperskorgen)

Vilket X!

Maken kallade på mig igår... han satt vid datorn och läste tidningen.
- Du, vad hette ditt X som du var ihop med från Huaröd?
- Peter... hur så?
- Det är nog han som är med i en killkalender...
- VA!? Peter?? Nej, det låter INTE som han...
Jag masade mig i varje fall upp och ta mig tusan... om det inte var han



Precis som jag minns honom... ha ha ha. Fast han gick ju sällan med bar överkropp ute bland korna på min tid. Kan inte låta bli att småle när jag tänker på att jag kunde blivit bondfru i Huaröd... Men det blev liksom aldrig bra när man hela tiden skulle prioritera allting mot höinkörning, skörd och kopassning. Det var inte min melodi tror jag. Fast han ser ju onekligen läcker ut såhär. Tror jag får jaga ut maken med bar överkropp ikväll tillsammans med hunden och ta en bild. Fick tips om en rolig T-shirt som jag kan ge honom som tack



Han kommer att gilla den störtmycket... typisk Akka-humor

Må bäst och hoppas ni slipper förkylning... buhu!! //Farmskan

Skänk en slant

Fortfarande hemma... blir ingen Stockholmsresa för mig imorgon heller. Febern frodas och halsen känns numera rätt så svullen. Trippelhaka har man nu också... Så jag får trösta mig med att skriva ett litet inlägg istället. Man tröttnar ju på att bara ligga rätt upp och ner och glo.

Var ute med hunden en liten runda för en stund sedan och mötte då en tant med två små hundar modell "bjäbb och liten". De började ju direkt att skälla och tanten blev helt förskräckt när hon mötte oss så hon började backa. Eftersom jag har en hund som varken skäller eller ens orkar bry sig om bjäbbiga hundar så fortsatte vi helt sonika att gå...
- Ska du gå emot oss nu när jag backar?
- Vad menar du?
- Ja, jag backar ju så att vi inte behöver mötas
- Du, min hund bryr sig inte om dina små skällande gnagare...
Tanten backar då helt sonika med anklagade blick rätt ut i skogen och så står hon där och glor med två hoppande äckliga hundar som skällar i högan sky. Jag och Mitzan glider förbi och varken hon eller jag bevärdigar damen och hennes hundar ens en blick. Vi äger!

Såg förresten på mailen idag att tiggarbreven från jordbävningens offer börjar inkomma:

JORDBÄVNING I SKÅNE - DIN HJÄLP BEHÖVS!
Tisdagen den 16 december slog katastrofen till med full kraft i Skåne. Med epicentrum utanför Bo Olsson i Tomelilla skakade en kraftig jordbävning med magnituden 4.7 på Richterskalan hela Skåne. Tusentals skåningar väcktes ur den nattsömn de så väl behöver. Många var hungriga efter att inte ha ätit på hela natten.
Din hjälp behövs omedelbart.
Skåningen är en mycket känslig individ, särskilt nu inför julen. Många skåningar kommer lida oerhört om de inte får luad ål, gröt och kalkon med sviskon till jul. Läkare har redan sett naveldjupet minska hos vissa skåningar i särskilt utsatta områden. Skänk 1500 kronor till konto bifogat nedan. Denna blygsamma summa kan ge tre skåningar en trygg tillvaro under julen. Se exempel nedan på vad 1500 kronor ger tre skåningar:

  • snaps till julbordet
  • extra grädde i ris á la Maltan
  • extra fet ful-fiskad ål
  • specialimporterade äpplen till äpplekagan
  • filtar till soffan, för eftermiddagsluren

Öppna ditt hjärta, och plånboken, och börja skänk NU! DU KAN RÄDDA EN SKÅNING TILL JUL!
Skånsk jordbävningshjälpskonto  90 1950-5 

Ha ha ha... nej, nu skall jag gå och äta lite lunch. Pussar //Farmskan

Jordskalv 4,7

En dryg natt har det varit... ni vet man sover med öppen mun för att näsan är totalt igentäppt och så när man vaknar till så är halsen så torr att man hostar damm. Feber också idag så det fick bli sängen för min del... Varför blir man alltid sjuk när det passar minst?? Måste vara någon lag om allts jävlighet som jag missat...

Läste på lite om snor också, man har ju sina funderingar var det kommer ifrån om det liksom ligger latent i huvudet och väntar eller om det skapas upp och i så fall hur då??

Snor eller nasalt mucus är det slem som bildas av slemhinnorna i näsan. Vid olika sjukdomar, exempelvis förkylning kan slemhinnorna bli inflammerade och vätskefyllda (akut rinit), varvid mängden snor ökar markant. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem. Färgen på slemmet beror på dess innehåll. Ju mer celler (vita blodkroppar) som slemmet innehåller, t.ex vid infektion, desto mer trögflytande och färgat (gult - grönt) blir det... Att blåsa ut snor från näsan kallas för en snytning, vilket man brukar göra i en näsduk.

Jag äger ingen näsduk därför blir det toalettpapper, vilket får till följd att näsan dessutom är helt narig och inflammerad av allt papper som skaver...

Tycker ni synd om mig nu??

Vaknade annars av att maken kom inrusande i sovrummet och undrade "vad F-n var det?!" Vadå... jag hade visserligen vaknat av att det skakade lite men trodde det var typ plogbilen som dundrade förbi. Ut på gatan for maken och snackade med ett flertal grannar som också tagit sig ut. In igen och sa: "Det var nog en liten jordbävning..."

Yeah right!! Fast som vanligt hade han ju rätt... 4,7 på Richterskalan och inte så långt ifrån oss ändå så det är klart att det mullrade till rejält... jag menar har det märkts ända upp till Småland och Östergötland så har det väl skakat rejält här hos oss. 100 år sedan sist vi hade en jordbävning av den här storleken så det var ju lite spännande ändå.  Man kan ju hoppas att några av mullvadarna som härjar i kvarteret har fått sina gångar fördärvade...

Jag vill inte vara förkyld!!!  //Farmskan

Däckad

Förkylningen har slagit till med full kraft och ena näsborren (varför det nu envisas med att alltid bara sätta sig i en näsborre...) är totalt igenbommad. Med facit i hand borde jag nog varit hemma från jobbet idag men det var faktiskt inte så illa i morse när jag gav mig av.... men nu!! Jag hatar förkylning! Allt man äter smakar snor.... och maken som hade ansträngt sig att steka lite ägg och korv till kvällsmat.



3.000 kronor gick lagningen av Opeln på... 3.000 kronor!!! Man blir ju smått less. Nu får den leva fram till våren sen byts den bort mot något annat helt klart. Känns sådär att lägga ut dom pengarna just nu men vad fasen... bilen måste ju fungera också. Jag hatar bilar som krånglar! (Och jag hatar Opel Meriva)

Igår tittade jag lite på galan Svenska hjältar... vilka fantastiska människor det finns egentligen. Problemet är bara att jag inte kan titta på det utan att böla något fruktansvärt. Jag blir så vansinnigt rörd av sånt där så tårarna rinner (eller fullständigt flödar) ner för kinderna. Fast idag hade det i och för sig inte gjort något med tanke på att snoret rinner i varje fall...

Vill passa på att säga stort GRATTIS till Elin och Håkan som gått och gift sig! Svensson är numera Fristedt och jag tror nog att Mulle-Mange var en stolt bror i lördags!



Paps & Babs har varit här idag med nyrullade köttbullar och julklappar... tackar tackar!! Inte världens bästa dag för att smaka dom kanske men konsistensen lovade gott. Ha ha ha. Nej, nu skall jag krypa ner under täcket igen och snörvla vidare... det bästa med förkylningen är dock att man inte är speciellt sugen på godis. Inget ont som inte har något gott med sig.

Vill ni ha ännu en bra jullåt att lyssna på? OK... varsågoda!



Snörvel, snörvel!  //Farmskan

Reta upp chefen



Tredje advent och jag har maken har haft julklappsmaraton i stan. Men eftersom jag är en av Sveriges mest strukturerade människor (!?) så hade vi både utstakad väg och färdig inköpslista... så nu är vi i princip klara. Någon sak till men det är sånt som är enkelt att komplettera med. Svårast idag var att köpa till Modern... men det gick till slut.

Makens Opel strejkar igen... han har haft den ett halvår och den har redan varit mer på verkstad än någon annan bil vi ägt. Hopplöst! Åter igen var det dottern som var den som körde när det hände så hon var helt förtvivlad... men darling det är INTE ditt fel! Det är Opels... det är själva märket i grillen som är problemet om du frågar mig. Ny bil skall inhandlas snarast innan maken får ett sammanbrott.

Nu står köttfärslimpan i ugnen, potatisen kokar och vacker julmusik på stereon. Alla mina måsten för helgen är avklarade så nu är jag go och glad inför veckan som kommer. 7 arbetsdagar till... sen är det julledigt!

 

All I want for Christmas is YOU!

Läste precis en artikel i Aftonbladet om vad chefer retar sig mest på:

1. Girighet. En chef berättar hur han frågade en medarbetare om en "relativt okomplicerad fråga". Medarbetaren, som just stämplat ut för dagen, tog då åter fram sitt passerkort och stämplade in. Sedan svarade hon på frågan och stämplade ut igen.

2. Omogna medarbetare. En chef irriteras över att medarbetare kräver feedback på saker som knappt är halvfärdiga. Han tycker ofta att medarbetaren inte har lagt ned tillräckligt med möda utan vill att chefen ska färdigställa uppgiften.

3. Oproffsighet. En chef berättar hur en medarbetare som stagnerat i sin roll fick lämna den. Han ersattes av en annan medarbetare. När han skulle göra sin överlämning dumpade han en plastpåse med dokument vid den nya medarbetarens tröskel och gick därifrån.

4. Dumma förslag. En chef blir innerligt trött på medarbetare som inte har något att komma med under idémöten och försöker dölja detta genom att prata rätt ut i luften.

5. Slöhet. En stör sig på nyanställda som frågar vad de ska få ut av en viss uppgift, när de tillfrågas om de kan utföra den.

6. Osjälvständiga medarbetare. En chef berättar att han blir ständigt avbruten av medarbetare som vill "stämma av till förbannelse".

7. Trivselgnäll. En chef berättar att han tycker hemskt illa om medarbetare som gnäller över att kick-offen inte är tillräckligt häftig eller att lunchen inte personalmatsalen är äcklig.

Men detta behöver man väl inte vara chef för att reta sig på... det gäller väl alla människor.

Ciao bello!  //Farmskan

Lucia

Hade en riktigt trevlig kväll igår med våra gamla orkesterkompisar. Glögg, julbord, gröt och julklappar.... och som avslutning blev det i vanlig ordning en massa sång och musik. Allt från Creedence till Frälsningsarmén avverkades fram emot småtimmarna... hoppas grannarna gillar oss idag. Jag och maken hade ingen tur alls i julklappsspelet, vi fick nöja oss med en påse Twist, men det är ju som alla säger, roligare att ge än att få. Eller? 



Kom i säng ganska sent så det fick bli sovmorgon idag. Åt inte frukost förrän vid 10-tiden när lill-sonen och Madde kom och hälsade på. Lite rester från gårdagen satt som en smäck. For sen in till stan för att handla en kungsgran... fatta att de kostar 360 kronor!! Helt otroligt... Men vi hittade en fin till slut (även om jag hade lite svårt för att bestämma mig). Ni vet det där med gran är väldigt viktigt! Minns en jul när vi, eller jag, var så missnöjd med granen att jag klädde den lille-julafton och slängde ut den juldagen... Jag kunde liksom inte se på den utan att lipa.

13 december idag och dottern har gått lucia nere på caféet i Brösarp. Det smakade gott med lite kaffe och lussekatt när vi satt och avnjöt sången. Jätteduktiga var ni tjejer!



Några julklappar till har det blivit idag... men imorgon är det rally!

Ha en skön lördag! //Farmskan

Suck, pust och stön!

Det har verkligen inte börjat bra idag... tappade rakhyveln i duschen i morse och såg inte att bladet gick sönder. Jag kan säga att min ena armhåla är full av köttslamsor. Och det gör skitont!!

Sen for jag iväg för att handla lite till kvällens julparty och det gick väl OK med tanke på all snö som låg på vägarna men sen när jag skulle backa ut från parkeringen så... Oj då, en orange Volvo 142 stod i vägen. Lyckades stanna precis innan det small men fick en del sura blickar från reliken bakom ratten. Först blev jag förbannad på mig själv men sen började jag reta mig på att han faktiskt stod med nosen först och borde kunnat stanna när han såg vart det barkade hän. Eller har jag fel?? Och så en Volvo 142... att dom fortfarande finns är ju helt otroligt.



När jag kommer hem så har strömmen gått... och jag som skulle dammsuga och göra mat till ikväll. NEEEJJJ!!! Ringer maken och är direkt otrevlig (precis som om det är hans fel....).

- Är det bara hos oss eller i hela byn?
- Det har jag inte kollat... nej, det lyser hos grannen
- Men då är det säkert jordfelsbrytaren som löst ut
Suck, pust och stön!!
- Gå ner i källaren och ta bort kåpan till proppskåpet och slå till den igen.
Suck, pust och dubbelstön!!! (Är ett helsike och tar ner kåpan....)
- Bryter direkt igen, säger jag anklagande
- Men då är det ju nåt som är fel. Gå upp och slå av strömmen till utebelysningen
Suck, pust och trippelstön!!!
- Ja, nu är den av
- Gå då ner och prova igen
- Jo, nu fungerar det, men jag orkar inte sätta på kåpan igen, den är så jäkla tung!
- OK... men då kommer jag hem på lunchen och fixar det
- Bra. Hej

Jag hatar verkligen mig själv när jag är sådär gnällig och arg utan anledning. Ynklig som en liten orkeslös tant... så nu sitter kåpan på plats och maken har blivit uppringd, slipper att köra hem och har fått en ursäkt...



Hoppas dagen artar sig och att kvällen blir trevlig... fast det är väl upp till mig

//Farmskan

Sjuk... Oh no!

Idag är jag hängig... ont i pannbenet, ni vet sådär precis ovanför ögonen så det bara snurrar när man böjer sig ner. Helt varm också, förmodligen feber... BUHU!! Hoppas verkligen inte att det är förkylning eller influensa på gång för det hinner jag helt enkelt inte med just nu. Har massor av saker som jag bara måste ta tag i denna helgen

* Handla, städa, duka och fixa inför julfesten här imorgon kväll.
* Köpa julklappar... måste ju bruka allvar någon gång!
* Köpa julgran innan den jag verkligen vill ha försvinner...

Nåja... skall till Stockholm på torsdag i nästa vecka och i värsta fall får jag väl försöka rusa runt och köpa det sista då. Undrar om det är så svårt att köpa julklappar bara för att ingen egentligen önskar sig något speciellt... Känns som det blir svårare och svårare att klämma fram vad som står överst på önskelistan. Och presentkort och pengar är sjukt trist!!

Jag har i varje fall tagit semester imorgon så att jag kan sova ut ordentligt. Skall faktiskt gå och lägga mig på sängen nu och bara krypa ner under filten och tycka synd om mig själv.



Fast jag skall inte klaga... en förkylning är ju ändå inget direkt allvarligt även om man känner sig helt matt och hängig. Hörde förresten att bror min blivit inlagd för observation för sin mage... vad har jag sagt! Ta och coola ner dig!!!

Vi hörs imorgon!  //Farmskan

Mrs Bean

Kundbesök hela dagen idag... tog en sväng med dem i IKEA Museum genom tiderna i samband med att vi käkade lunch. Där kan man se hur vardagsrummen var möblerade från 1950 och fram till nu. Världens nostalgitripp!

Annars är det ju onsdag och därmed skoldag, och nu är det bara en gång kvar innan jullovet... skall bli riktigt skönt. Det är en ganska stor tenta vi jobbar med nu. Organisationsstruktur på CSK... tungt, tungt, tungt. Inlämning den 14 januari av både denna och en individuell tenta så man behöver verkligen ledigheten till att plugga.

Idag hade vi i vårt lärteam åtminstone lite mys med glögg, pepparkakor och lussekatter



Skjutsade Jonte hem efter jobbet och sa till honom att jag skulle bara svänga inom McDonalds och köpa en hamburgare som jag kunde ha med mig till skolan. Kör väl fram i drive-in filen och rullar ner rutan... där bak! Hörde hur hon där ute försökte komma i kontakt med mig men innan jag lyckades få kläm på det hela så hade både jag och Jonte brustit ut i ett hysteriskt anfall och sen kunde man ju inte beställa bara för det. Snacka om Mrs Bean!

Och nu är det kväller igen och jag har precis sett säsongsavslutningen av Greys Anatomy... skitsur är jag också. Denna bra serie har nu förvandlats till något konstigt, paranormalt program där döda personer kommer tillbaka in i handlingen. Jag hatar sånt!! Skärper de inte till sig så mister de en tittare.

Sov gott nu... //Farmskan

PS!! Stort grattis till dig, söta Tessan, som fick jobbet på Eniro!

Precis som jag!

Precis hemkommen från infokvällen vi haft på jobbet... ni vet mitt lilla projekt med en adventskalender. Tycker faktiskt att det blev ganska lyckat. Alla hade gjort sitt till för att bidra med en låda med lite komiskt innehåll som symboliserade deras mål för 2009. Det hela avslutades med lite Janssons Frestelse och ägg... riktigt gott. Tack Frida för att du hjälpte mig så mycket med detta (och för att jag fick tragga och fråga om tiderna...).

Så här blev kalendern:



Några roliga inslag:
- Ullstorps-Torgny hade en get och ett får i lådan... BudGET och man får TACKA
- Stureplans-Johannes hade de fyra P:na... Pengar, Pass, Pesetas och P-pillar
Dessutom sin mors gamla BH för att förhindra att försäljningen faller...
- Mulle-Mange hade en öl och ett par trosor... Oj då... det var visst en låda från personalfesten!
- Charles hade en hammare... dock från IKEA så "det är därför den är rostig..." Jaha?

Tack till ALLA er som var där och lyssnade och till er som lagt ner energi!

Vet ni att jag har hittat en blogg som jag läser sedan en tid tillbaka där en tjej skriver som jag tror är jag själv. Jag lider ju av lite demens och förvirrning ibland (tror det är nåt ärftligt) och då tänker jag att jag kanske skriver den här när jag inte själv är medveten om det... Låter det osannolikt. Ja, förmodligen. Men hur som helst så är det hon skriver oftast så på pricken mig och mina tankar att jag blir nästan mörkrädd. Detta har jag klippt ut därifrån idag:

Att jag är extremt förändringsbenägen visste jag redan. Men idag har jag även insett att det nog är just det som är min grej: att jobba med affärsdrivet förändringsarbete i någon form. Det passar min märkliga kombination av logiskt/analytiskt och kreativt sinnelag, parat med ett extremt driv när jag väl brinner för något och en envishet som ser till att det blir som jag vill.

VA!? Skrämmande eller hur... Det är ju jag! //Farmskan

PS! Christer Sjögrens jubileumsshow är stoppad... förvånad någon??

Goda besked

Igår var min kompis Grahnskan på ett av sina sällsynta, men ack så efterlängtade besök, här hos oss. En fika med god kaka och syntetgrädde... precis vad två kvinnor som vi behöver. Då fick vi ju också chans att skvallra lite om ditten och datten och det är så gott att se att du mår bra! Hon berättade också att de skall starta upp pensionatet igen efter nyår och jag säger bara... TJOHO! Då slipper maken ligga och köra hem på lunchen och rasta doggen. Det var ett gott besked!



Det andra goda besekdet fick jag idag med posten... det var svaret på min mammografi. Allt var OK så det känns skönt, nu dröjer det något år innan man behöver platta till dem igen.

En otroligt skön dag på jobbet också... gott om folk så det flöt på bra. Imorgon skall vi ha en infokväll för ett antal avdelningar... det är mycket aktiviteter och pysslande med detta, och så skall vi bygga en gigantisk adventskalender... ha ha ha. Jag tror att jag har missat mitt riktiga kall, jag skulle blivit dagisfröken istället.

En kollega fyller år på lördag så jag tänkte vi kunde gratta henne.
Skickar därför ut ett mail till övriga i gruppen:
"Hej. Tellan fyller år på lördag... skall vi fixa något till henne?"
Svaret kom ganska omgående ifrån Mulle-Mange
"Jag tycker vi lägger en 1000-lapp var... eller vad tycker du Tellan?"

Tror ni inte jag hade skickat mailet till henne också... Skit också!!

Hennes svar var klockrent:
"Jo, en Restylen-behandling kostar 2.700... då har jag 300 kronor över att käka en god middag för. Om jag äter den med sugrör så får jag inte så ont efter injektionerna"

Nästan så hon borde få en behandling, eller vad säger ni? //Farmskan

PS! Git hälsar ifrån Thailand... "folk ar hoga som hoghus".

Glömde ju...

Jag glömde ju berätta för er om Dotterns "partaj" i fredags. Nu i kommande studenttider så är det mycket olika jippon och festligheter som skall besökas. Fredagen var bokad till en fest på stan med "black & white-tema". Utrustad med en lånad kodräkt ifrån jobbet skulle hon bege sig ut på stadens gator. Lätt mobbad av sin äldre bror för detta så slutade det med att hon gick ut, endast iförd komössa.

Innan på kvällen hade hon hunnit med både att göra ett juluppträde på ålderdomshem samt en intensiv innebandymatch... vilket gjorde att hon var hyfsat speedad när hon åkte iväg. Vi såg faktiskt redan då vart det barkade hän (även om man oftast talar för döva öron...). Ni vet typ "ta det nu lugnt nu... drick inte för mycket" återgäldas med en hopplös blick från värsta speedade partymonstret. Fest, fest, fest!!!

Jag kan säga att jag hörde när hon kom hem.... och jag hörde också hur hon tog sig ner för källartrappen... och hur hon försökte klä av sig snabbt som tusan för att komma i säng. Det var bara det att på sängen låg nytvättad tvätt, diverse papper, väskor och annat.

Klockan är här 11.00 på lördagen:



Tydligen var hon varm om fötterna...

Chokladasken som hon gav oss i fredags var dessutom tömd på sitt innehåll förutom två bitar som hon sparat åt oss... hon tar verkligen ansvar för vår vikt. Ha ha ha

Visst kan man bara älska sina barn... i lust och nöd! //Farmskan

PS! Jag har lovat henne att inte skriva om detta på bloggen så var snälla och tala inte om det...

Skandal!!

Dansbandskampen ikväll och det är faktiskt stor skandal att Larz Kristerz fortfarande är med i tävlingen. Idag var de verkligen riktigt usla... spelade illa, sjöng illa och såg illa ut. Det är ungefär samma sak som när folk vägrade rösta ut Kurt Olsson i Let's Dance... det blir liksom en sport att ha dem kvar. Pinsamt säger jag... däremot är det ganska kul att se parodin på juryn från Fredag hela veckan:



Har haft en mysig dag i Växjö hos grabbarna och Madde. Kom upp lagom till deras träningsmatch i Tipshallen, de mötte Nybro som är ett division 2-lag så motståndet var tufft. 1-1 blev det och bägge sönerna var jätteduktiga. Paps satt och klagade hela tiden över att det inte fanns någon kiosk öppen där man kunde köpa korv... Vad är det med pensionärer och mat?? Mat på bestämda tider, alltid först i kön... försökte bjuda honom på en Vicks citron men se det tyckte han inte räckte.

Efter matchen drog vi så ner till en restaurang i stan där vi beställde in lite god mat. Allt var frid och fröjd tills vi skulle beställa dricka. Paps & Babs skulle ha vin och maken starköl.
"Nja... vi har bara folköl för vi har inte fått några rättigheter"
"Va..!? Har ni inget vin!!"
Att någon kan sjunka ihop så på en stol är ganska magiskt... ha ha ha

Maten var i varje fall ruskigt god och kaffet och kakan som avnjöts i deras tomtesmyckade lägenhet smakade gott. Så det var en riktigt mysig dag... plus att jag fick köpt min första julklapp. Tjoho!

Imorgon behöver jag plugga.... suck och stön   //Farmskan

PS! Att lill-sonen var en så påhittig entreprenör det kunde man ju aldrig tro. Sälja företagets kasserade böcket för 5 kr till kunder som gick runt på visning i fabriken. Lysande idé men ack så dålig när man tänker efter. Det är bara han som kan komma på en sådan sak. Men det blev ju en tårta till avdelningen...

Mot Växjö

Godmorgon... idag bär det av till Växjö för att besöka Sönerna. Med på resan tar vi Paps & Babs som inte varit och hälsat på tidigare. Kika på fotboll i Tipshallen och därefter äta något gott tillsammans... skall bli mysigt. Hoppas stor-sonen har städat... och rullat upp persiennerna.



Alice och Kevin i Idol-final. Väntat eller oväntat?? Om jag får tycka så var det ganska väntat, den ende som jag i och för sig också tyckte hade en hyfsad rock-röst var Robin E... men han åkte ju tidigt. Snart är i varje fall det spektaklet över, det är ändå roligast med alla auditions. Det där med att sitta och skratta åt folk som gör bort sig i TV (medvetet eller omedvetet) är ju det klart dominerande just nu. Kolla bara vilka program som går bäst... Bonde söker fru, Färjan, Idol, 100 höjdare, Ensam mamma söker, Big Brother, Sanningens ögonblick....

På tal om Sanningens ögonblick så gjorde de ju en fantastisk parodi på det igår i Fredag hela veckan.... Såg ni det?? Om inte så kolla här:

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.754693

Pontus Gårdinger.... vad har han egentligen gjort som är bra?

Vet ni förresten:
Vad är det för likhet mellan att spela säckpipa och kasta spjut med bindel för ögonen?
Svar: Du behöver inte vara speciellt bra för att få folks uppmärksamhet....

Sköt om er så här i julrushen!  //Farmskan

Dagens PS! Världens bästa (fräschaste?) uppfinning måste väl vara svarta toalettborstar.

Hygrostat sökes

Jonte var i högform idag... det är ett tillstånd som alltid roar oss i bilen. Han har ju en förmåga att få till saker och ting så att allting låter roligt. Idag var det en lång utläggning om att "fläkthelvetet i badrummet luktade bränt". Den gick visst inte att stänga av och så undrade han om det fanns något relä... nja, snarare en hygrostat menade Ullstorps-Torgny (som ju faktiskt jobbat i fläktbranschen...). Skall bli kul att höra hur det där gick på måndag. Bråttom hem hade han i varje fall och det måste ju vara besöket av svärmor som drog.

Vi fick också reda på att hans drömkvinna var Sissel Kyrkjebø.
- Är hon snygg undrade Torgny?? Är det inte hon som spelar nyckelharpa....
- Nej, för fanken det är Åsa Jinder

Så här har ni lite bilder för att reda ut begreppen. Visst fasen är hon snygg Jonte!

   

Visst är det väl så att julkalendrar nuförtiden inte är lika bra som när man själv var liten... Teskedsgumman, Albert & Herbert, Sunes jul... Nu är de mest konstiga tycker jag. Satt och blev helt nostalgisk när jag hittade hela Sunes Jul på You Tube... kanske så att man skall önska sig denna som DVD. Eller nej...

Jubileumslunch idag på herrgården... Ört- och vitlöksmarinerade vildsvinsmedaljonger med kantarellsås... Sjukt gott! Och så blåbärspaj till dessert. Sen mådde man som en prins! Annars idag har jag varit både fotbollsbas och terapeut på jobbet. Vilket lag vi är! Vi har till och med en egen massör, Maria, som hjälpte mig att knåda bort ischiasvärken... Borde vara löneförhöjning när man tvingas knåda chefens ända... eller vad säger ni. Vet i fasen om jag hade velat göra det för pengar... ha ha ha.

Ha en skön fredagkväll! //Farmskan

PS! Är det en julskiva??

Kändis

I dagens tidning fanns en snygg och prydlig bild av min styvmor. Hon hade blivit tillfrågad i en sådan där enkätpanel om hur mycket pengar hon brukar spendera på julklappar. Jag har förgäves försökt hitta bilden på nätet men tyvärr... ni får helt enkelt föreställa er det hela. Dock kan jag förmedla att svaret var 1500 riksdaler.

Känner mig lite frustrerad eftersom jag själv, till dags dato, inte inhandlat i stort sett någon julklapp alls. Tänker att det där löser sig nog men jag vet inte riktigt hur och när. När jag är på stan så slutar det på något sätt alltid med att jag handlar något till mig själv... inte särskilt smart i dessa tider. Men, men... det är inte så många som man behöver jaga runt till längre, en rejäl nerskärning av julklappar i år, endast till barn, svärdöttrar och föräldrar. Kanske något spännande till maken också...



Imorgon skall jag på jubileumslunch på Möckelnsnäs herrgård... en av mina kollegor har varit anställd i 10 år och då får jag som chef snylta med på den inbjudan. Mums!! Hoppas det blir julbord... eller åtminstone lite godisbord efteråt. Det där med att fasta i advent det blev liksom aldrig riktigt min grej.

Fick denna lilla hälsning från brodern med fru:



Nu känner ni väl barn hur nostalgin kommer krypande... hur vi också pysslade med sånt här när ni var små. Gjorde knäck och pepparkakshus och små saker att hänga i granen...
Inte? Kan jag ha drömt?

Sjukt imponerad Madde... för Ola har då inte gjort det här! //Farmskan

Kreativ afton

14 arbetsdagar kvar till julledighet... tjoho!! Fullt ös på jobbet men jag har dragits med en himla huvudvärk hela dan. Det är så jobbigt att ha huvudvärk... gnäll, gnäll. Bara jag och Fru Ekdahl i pendlarbilen idag så vi körde inom Strands bageri och införskaffade lite lussebullar till vårt gäng. Det är så kul att handla där för de blir lika irriterade varje gång om man tar mer än 3 stycken av var sort. Idag tog vi då 15 bullar var vilket fick tjejen bak disken att himla med ögonen och mumla "nu tömmer ni ju nästan alltihop". Jaha, men är det inte det som är meningen att man ska sälja?? Ja, jag kan ju ha missuppfattat det... "Bra om ni typ beställer när ni skall ha så mycket". Ursäkta oss då för att vi gick in i din butik.

Nöjd och glad med mitt bullinköp kom jag sen till jobbet. Då bjöd banken på tårta för att det hade gått bra, Johannes hade bakat lussekatter, Mulle-Mange hade bakat muffins och Frida och Emelie bjöd på godis... Kunde kanske valt en annan dag... Som att kasta pärlor för svin.

Ikväll var det tentadags igen i skolan, denna gång som en grupptenta och dessutom en praktisk sådan. "Kreativ afton" hette det och vi skulle ordna lite aktiviteter för varandra och sen beskriva teorierna och syftet bakom. Faktiskt riktigt roligt och där var en hel del saker som jag nog kan ha nytta av på nästa kvartalsmöte! Huka er!

En som också är jäkligt kreativ (tydligen) är lill-sonen i detta klipp från YouTube




Syfte?? Teori?? Nja, helt enkelt bara "Ludde"  

Kram till er alla och tack för bra återkoppling idag till DIG!  //Farmskan

Äntligen ikapp!

Varit en bra dag idag... äntligen känns det som om jag är ikapp med allt som legat och släpat. Känns helt underbart! Kanske man kan fira jul och långledigt med gott samvete trots allt. Kändes som om jag fick iväg en massa mail också idag, så gruppen och järngänget har nog tyvärr fått sin beskärda del av både information, order och mötesbokningar... Gött var det i alla fall.

Git jobbar bara halvdag imorgon, sen bär det iväg till Thailand... fatta vad skönt. Hon är dock otroligt flygrädd så det har varit ganska mycket terapi och målbilder för hennes del. Nu skulle hon vara uppe hela natten så hon var rejält trött när hon gick ombord. Tre whiskey och en gummiklubba så fixar du det, Kalle kan köra dig igenom tullen sen.... Invalido du vet!



Lill-sonen klarade fystesterna också till polisutbildningen, så nu är han ytterligare ett steg närmare. Lite väntan för honom nu innan det är dags för psykologitesterna i början av februari. Det är då han ska tala om varför han egentligen vill bli polis... att han vill bli den näste Gunvald Larsson som går omkring i långrock och är småspydig mest hela tiden.

Nu är det snart House... också en som är bra på att vara spydig!

Imorgon blir det feedback  //Farmskan

Våga hata SJ

Stockholm idag... rätt mycket resa för ett två timmars möte men å andra sidan avnjöt vi en väldigt god lunch på Sjöpaviljongen så det gjorde det ju genast lättare. Tog flyget upp i morse, helt packat med folk och inte en kotte man kände så det fick bli bokläsning hela vägen. Sen hem var det tåg och SJ (SJ gamle vän) som gällde.

Chefens chef hade en biljett till ett senare tåg än mitt men eftersom vi var i god tid (läs 40 minuter innan avgång) så skulle han boka om sin biljett. Nummerlapp nr 762 och displayen visade 730... nåja, det går väl rätt fort. Och faktiskt så tog det endast 15 minuter cirka innan det var hans tur. Men sen tog det stopp... ursäkta mig och jag ber så mycket om ursäkt om jag trampar någon på tårna nu men de som är anställda av SJ verkar inte vara begåvningsreserven precis. Hur svårt kan det vara att boka om en biljett? Jo, ungefär 20 minuter svårt. Helt hysteriskt... så sen fick vi hasta ut till tåget för att inte missa det. Hade ju varit rätt skoj och boka om en biljett till ett tåg som redan avgått.

Fast hasta hade vi ju i och för sig inte behövt göra för sen lämnade inte vårt tåg perrongen förrän 10 minuter efter utsatt tid... något med en "dörr som inte gått att stänga och nu hade man fått göra om hela proceduren igen"... Vilken procedur?? Det är väl för tusan bara att köra så fort dörrarna stängs.

Istället för att sedan köra in tiden man var sena blev vi ännu mer försenade eftersom vi hamnade bakom andra saktgående tåg samt diverse andra signalfel och tjafs. Tågvärden, som inte var svensk utan bröt en del, gjorde sitt bästa för att vid varje stopp meddela passagerarna att "deras anslutningståg tyvärr avgått". Tackar! Men i Nässjö stod anslutningståget och väntade och det vore därför bra om "ni kunde hjälpa till och påskynda stigningen". VA?!

Tog det säkra före det osäkra och ringde maken och bad honom hämta mig i Hässleholm, eftersom annars blev det väntetid på nästan 1 timme... Detta var dock helt onödigt eftersom man då hade satt in ett extra tåg som gick direkt när vi anlände. Tack för den SJ.



Våga hata SJ   //Farmskan

PS! Visste ni att jag oftast pratar utan att tänka först? Jaså?

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0