Smittkälla

Jag lovar, utan att överdriva, att killen som satt framför mig idag nös minst 100 gånger. Och inte riktigt heller utan han försökte verkligen hålla igen, så där så man tror att huvudet skall sprängas. Om man nu är så jäkla förkyld, varför ger man sig ut bland folk i trånga utrymmen och sprider sina äckliga baceller? Nu har jag säkert fått influensa bara för det...
 
 
Fasen skall hämta honom om jag är sjuk till min födelsedag...
 
//Farmskan
 
PS! Kusin P... såg du kortet på farmor och Tia?

Bokat och klart

Då var det bokat, betalt och klart... den 1 april sticker jag och maken till Curacao!
 
 
Så jäkla gott det skall bli... eftersom jag inte varit ledig på vääääldigt länge så känns det som en stor belöning och ha detta att se fram emot. Njuta skall vi! Annars kan man säga att det regnat lite idag, så där som det bara kan göra här i Holland (läs: vattenfall). Hopplöst är det. Plus att min paraply sjunger på sista versen så imorgon får jag försöka införskaffa ett nytt och dessutom ett som inte vänder upp så fort det blåser lite grand.
 
Här nere börjar alla så smått prata om Sinterklaas. Det är den holländska variante på tomten. Han kommer inte heller den 24 december utan den 5 december och med sig har han Svarte Per (hade aldrig fungerat i Sverige). Det går till så att barnen under hela november ställer en sko någonstans i huset (helst framför öppna spisen). I skon lägger man morötter (?) och teckningar och så sjunger man en sång. På morgonen ligger där sen en liten present, skulle tro det är som vår adventskalender. Sen den 5 december kommer Sinterklaas och har med sig alla presenter. Underbart... inte ens julen kan de göra riktigt (*ler*)
 
 
Ja, jag tänker inte ställa ut en sko... får vänta på den svenska tomten istället
 
//Farmskan
 
 

Case closed

Hemma i Amsterdam igen efter en underbar helg med Lily-mys... och helt oväntat också. Har fått rå om henne hela helgen ordentligt, fått sjunga godnattvisor och bara doftat in denna underbara unge.
 
Idag hade vi också ett "alltför-sällan-besök" av Lille B... alltså bror min. Så gott att få ha honom där en stund och få prata lite igen. Alltför längesen sist. Även Modern kom en stund och vi var dessutom ute och inhandlade lite nytt i kräm och smink hos bästaste Lena. Så nu är man fattig igen... fattig men med en fantastisk hy (*ler*)

Men tiden går fort när man har roligt så efter lunch satte sig Farmskan och Maken i bilen för att köra mot Kastrup och flyget hem. En konversation hämtad från denna resa

Farmskan: Men... du kör på mittlinjen
Maken: Ja, jag vet
Tystnad
Case closed
 
//Farmskan

Kvällens mysiga överraskning

Fick världens bästa överraskning igår kväll när det ringde i porttelefonen runt klockan 8. Utanför stod lill-sonen, Madde och sötaste Lily. Underbart att få hålla om henne igen! Och vem bryr sig om tidiga morgnar när man möts av det här ljuvliga leendet?

 
Vi har varit en sväng på stan nu allihopa, shoppat lite julklappar men också fikat hos lilla Dottern. Om ni önskar smarriga smörgåsar, ta en sväng till Fredholms Deli... Mums! Nu skall vi passa på att köra ut till Nisse & Rita medans familjen är på fotboll. Sen ikväll blir det bara hemma mys igen. Åh, jag njuter!!
 
//Farmskan laddar batterierna!

Finaste Manne

Hemma i Sverige och har tillbringat hela dagen i Lund... kändes jättekul att träffa alla gamla kollegor (och en massa nya som börjat också för den delen). Hade lite möten men höll också en liten presentation om hur det går för oss i Holland. Så himla kul att få berätta om vår vardag
 
Efter jobbet stannade jag till hos finaste Manne som hade lagat en jättegod kycklingpaj... lite skitsnack, god mat och mys med en av mina bästa vänner. Då är jag glad!
 
Maken skall jag snart hämta upp från hans "herrkväll" på Sir Väs, sen imorgon blir det lite ärenden på stan, kanske ett besök på julmässan och sen hem till Nisse och Rita på kvällen. Härliga helg
 
//Farmskan

Så stolt som svensk

Man känner sig extra stolt över att vara svensk när man möter fyra stupfulla killar på väg att se fotbollsmatchen mellan AIK och PSV Eindhoven. Tjoande som bara fulla svenskar kan.... "AIK - cha la la la la". Underbart eller? Stackars Patrik Ekwall från TV-sporten var också där och de skulle givetvis "prata fotboll" med honom... han såg måttfullt road ut.
 
Bara måste lägga upp denna bild på lill-sonen och en ung farmor Signe
 
 
Snacka om lika!! Det var Babs som såg detta och gjorde oss uppmärksamma...
Ja, han har då hennes gener i mycket den godingen. Hoppas de också kommer i nästa nedstigande led till älskade Lily... henne har jag skypat med idag. Hon kan!
 
Nej, nu får det bli lite räkningsbetalning.... blä!!
 
//Farmskan

När tiden stannar till

Igår fick jag åter igen en påminnelse om hur skört livet kan vara. Hur fruktansvärt viktigt det är att man vårdar sina nära och kära och finns där för varandra. Mina tankar var hela dagen hos dom och jag kan inte ens i min vildaste fantasi sätta mig in i hur det skulle kännas. Lova mig att aldrig bära på saker, gå och må dåligt... problem är till för att lösas och vi gör det bäst tillsammans! Glöm aldrig det!
 
 
Det är mer än 15 år sedan jag sjöng denna på min kusins begravning och det är fortfarande en av de finaste låtar som finns... gåshud!
 
Ta hand om er!
//Farmskan

Mäns behov

Alltså vad är det med män? Fullt normala, vuxna män som ställer sig och kissar mitt på gata... jo, de skyddar det lilla de har med att vända ryggen till men ändå! Det är ju så jäkliga snuskigt och ofräscht. Men är det då bara killar som har detta beteende... ja, handen på hjärtat, hur många kvinnor ser man som sitter och kissar mot en husvägg, i en port eller under ett träd mitt i stan? Nä, just det!

Fast de pinkar kanske in revir... Hm... Den här husväggen är min liksom, jag var här först. Märkligt är det i varje fall och jag känner inte för att andas in ångorna av detta en ljummen dag. Fenomenet finns också i tunnelbanan och också i vagnarna. Där är speciellt en linje där jag aldrig sätter mig på sätena för de luktar nåt så förbenat. Man kan nästan känna hur fuktig man blir när man sitter där. Skitäckligt!!
 
Skärpning!
 
 
 
Men annars har dagen börjat bra... mohahahahaha
 
//Farmskan
 

Huvudvärk

 
Betyder väl något antar jag... Skall i varje fall inte göra något annat än ligga i soffan ikväll och glo på TV. Sen imorgon blir det eventuellt bio med en kompis om vi hinner. Har hunnit med alla måsten på jobbet idag så det känns jäkligt skönt. Man får vara stolt över sig själv ibland va?
 
OK, då är jag det
 
//Farmskan

Rubriker

Rubriker man inte vill se: Flygplan krockade i luften i Holland!
 
Fast jag behöver å andra sidan inte läsa det heller, men kan givetvis inte låta bli. Små plan som krockade visserligen men illa lik förbenat. Några döda också vilket är sorgligt. Fast jag kan förstå att det händer... fatta så många plan där är i luften över Schiphol varje dag, varje timme, varje minut. Mängder! Märkligt att det inte händer fler olyckor egentligen...
 
Men nu skall vi tänka positivt... Jag kan flyga, jag är inte rädd
 
 
//Farmskan

Pasta e Basta

Oj oj oj... vilken härlig restaurang vi var på igår. En italiensk krog som var en musikrestaurang där servitörerna också sjöng. Och som dom sjöng! Fantastisk mat och ännu godare efterrätter... gudomligt plus underhållning med jazz, klassiskt, pop och rock. Så häftigt! Så nöjda i själen vandrade vi hemåt, varmt i luften och vindstilla. Man kunde verkligen inte förstå att det var slutet av oktober.
 
Sen vaknade vi upp idag till regn och blåst, kallt som fasen dessutom. Huga! Men vi fick ju tvunget ta en liten tur ändå så de fick se lite till av Amsterdam. Men det blev en liten tur innan vi stannade till och handlade lite paj till lunch och drog hemåt igen. Då upptäckte vi att halva stan var avspärrad och att bongotrummor ljöd över hela kvarteret där jag bor. Vi hade totalt missat att det idag var Amsterdam Maraton... och att de sprang förbi mitt, cirka 4 km kvar till mål. Vilket liv! Och det har jag dessutom nu lyssnat på hela eftermiddagen. Undrar hur länge till det skall hålla på... borde ju snart vara slut på löpare tycker jag. De som springer förbi nu ser mer än halvdöda ut...
 
Nåja, lite högre ljud på stereon bara så går det väl... Gästerna och maken har precis åkt hem mot Sverige igen och jag går här och pysslar lite. Vemodigt som vanligt när folk går fast vi har haft en härlig och trevlig helg så jag klagar inte.
 
Kan man skära hål i trumskinn...?
 
//Farmskan
 
 

Gästhelg

Det var otroligt skönt att lämna jobbet redan vid halv fyra igår och bege sig hemåt... Det har varit en hektisk vecka som ni kanske förstått och att veta att det låg en helg med vänner på besök framför en var härligt. Begav mig iväg och handlade inför kvällen och sen mötte de upp allihop utanför affären. De hade haft en eftermiddag med lite pannkaksfika och besök på Heineken. Lagade lite mat tillsammans och sen satt vi bara och snackade skit och drack lite vin. Så gott... inte en tanke på jobb
 
Sen idag har vi bara vandrat runt på stan, gått på marknad, shoppat lite, ätit lunch, testat ost och besökt Red light district. Det stället är faktiskt bara tragiskt! Och nu sitter vi här hemma igen, trötta i benen, och laddar inför ett besök på Pasta e Basta ikväll. En italiensk restaurang med lite sång och musik. Gott
 
Detta var nog precis vad jag behövde... på måndag är det på det igen!
 
Finaste familjen i tidningen igår... Kolla hennes leende! Kärlek!!
 
 
//Farmskan

Boom Chicago

Vilken dag igår... Hela kontoret vimlade av folk av olika anledningar vilket gör vårt lilla utrymme proppfullt och rörigt. Men redan vid 10-tiden skulle jag och två svenska kollegor ta oss till Utrecht för en workshop. Jag lånade kollegans bil och så drog vi iväg. Bilen har navigator vilket är en jäkla tur för jag hittar verkligen inte ännu i det här landet. Problemet är bara att hans navigator är aningen slö så när den visar att jag skall svänga höger har jag redan passerat korsningen. Skitstörigt!! Kollegorna andades något om att jag kanske körde för fort... men nej inte gör väl jag? (*ler*)
 
Hur som helst... till Utrecht kom vi efter endast två felkörningar vilket blev en liten extra tur och när jag lämnade motorvägen och skulle svänga till vänster efter avfarten så kändes allt bara fel.
- Alltså.. är det här rätt?
- Ehhh, nej... stammade min kollega, du kör mot färdriktningen
Ooopps!! Snabbt fick jag kasta bilen över två refuger
Ja, ja... lite spänning i livet måste man ha
 
På kvällen hade vi sen sedan länge bestämt att vi skulle ha ett managementmöte. Ja, inte den bästa kvällen men när vi bokade så var veckan tom... Så iväg drog vi, en dansk, en holländare och jag. Efter mötet gick vi ut och käkade tillsammans och sen hade jag beställt biljetter till en stå-up-föreställning. Den hette "Branded for life" och handlade om hur vi påverkades av varumärken. Riktigt rolig faktiskt. Så även om det blev en lång och rörig dag så var avslutningen i varje fall med goa skratt.
 
 
Kvällens bästa var när de skulle göra olika slogans till länder och Sverige fick denna
"Sweden - if you can't find Norway"
 
//Farmskan

Stolt som en tupp

Mötes-dining-and-wining-besöks veckan är snart till ända... Farmskan är sliten men vid liv. Det har varit en extremt tuff vecka på många sätt, grubbel och tankar, kombinerat med alldeles för mycket jobb. Så är det ibland och det är bara att härda ut... lugnare tider kommer redan nästa vecka.
 
Annars är jag idag stolt som en tupp över ett beslut från en väldigt fin person som jag tycker mycket om! Det ger mig hopp om att det finns lösningar för allt, även när det är mörkt
 
 
I helgen kommer maken med två kompisar ner hit, det ser jag fram emot jättemycket
 
//Farmskan
 
PS! Tack för era kommentarer om lampan... jag gillar den jättemycket

Vissa dagar

Vissa dagar skall man nog inte stiga upp... man känner det redan på morgonen att det här blir en sån där dag som ingenting blir riktigt som det skall. Men några ljusglimtar...
 
Kökslampa levererad och upphängd - Check!
 
 
Diskmaskin utbytt, installerad och klar - Check!
 
Inatt hoppas jag att jag får sova ordentligt... natten som gått har varit hopplös
//Farmskan
 
PS! Om man cyklar i 130 km i timmen mitt i rusningstrafik... skall man verkligen läsa SMS samtidigt då? Eller överreagerar jag lite svenskt?

Fast i soffan

Jepp... fast i soffan denna regniga söndag med en mycket vågad bok på många sätt. Vet inte riktigt vad jag skall tycka... vågad, ja, men ändå med en underton till eftertanke på många sätt. Och soundtracket till den är fantastisk tycker jag: Snow patrol - What if the storm ends 
 
 
Men nu skall jag ta mig samman, fixa lite mat och handla lite tills ikväll när min engelska kollega, Alison anländer vid 10-tiden. Efter sin söndagsresa tror jag hon förväntar sig ett gott glas vin och en macka. Det hade jag gjort. Förresten har jag nu tappat lite mer än 2 kg så jag är nöjd. Får bli soppvecka nästa vecka också... det är ingenting som är jobbigt heller för den är sjukt god.
 
Ha en skön söndag!
//Farmskan

Curacao

Åhh... det skall bli så gott att ha något att längta till!
 
 
Sticker över påsken jag och maken... relax och bara mys! Längtar... speciellt idag när regnet öser ner här nere. Har dock varit ute och fixat mig ett par nya skor. Det var så att säga liiiite för många hål i de jag hade, plus att jag inköpt en taklampa till att ha över köksbordet. Det kommer de och sätter upp till mig på tisdag. Gott... så kan man läsa lite när man äter frukost igen. Det är mörkt nu nämligen när klockan ringer.
 
Jag borde städa men jag giter fasen inte... går nog och solar istället.
Även om jag vet att det är farligt
 
//Farmskan

Tacksamhet

Skulle fasen aldrig sagt att vädret var fint här nere... idag är det hällregn, sånt där fint som kryper in precis överallt. Upptäckte då att mina favoritskor från Rieker nog sjunger på sista versen...

 
De läcker in lite vatten om man säger så... underbart sätt att starta arbetsdagen på. Det blir till att jaga lite nya vinterskor i helgen. Kan ju inte gå i stövlar varje dag.
 
Igår kväll började jag läsa en bok som heter "Och vi som skulle bli gamla tillsammans". Ja, jag slutade faktiskt inte läsa den förrän den var slut heller. Den handlar om ett par där hon får reda på att hon har en dödlig sjukdom, ärftlig i flera led. Det är en sann historia och man får läsa om det både från hennes och hans sida som enskilda berättelser. Usch och fy säger jag... man har verkligen mycket att vara tacksam för! Man har fått vara med och se sina barn växa upp, få barn barn, ha sina föräldrar kvar och igår var det ju också bara ett år som vi firade finaste farmor Signes 100-årsdag! Tacksam, tacksam, tacksam!! Jag skall tänka mer på det i vardagen
 
Den värsta solbrännan hade lagt sig i morse så det var OK (*ler*)
 
Nej, nu får jag ta tag i jobbet
//Farmskan
 
 

Stopplyktan

Vilken underbar dag vi har haft idag... Knallblå himmel och sol, hög och härlig luft och runt 15 grader. Tror fasen det var dags för lite payback efter de senaste veckornas regn och blåst. Härligt var det i varje fall även om man ändå bara ser det inifrån kontoret det mesta av dagen. Fast jag tog mig faktiskt en promenad både innan och efter jobbet... så jag har njutit av det lite grand i varje fall.
 
Det är ju inte klokt att man dessutom sitter och planerar julen, men det är ju bara runt 70 dagar kvar så det är ju tid. I varje fall skall där ordnas klappar och lite fest för de anställda i god tid men givetvis även för familjen hemma. Detta året blir det ju lite att packa också om jag handlar allt här nere. De får önska sig platta, lätta paket helt enkelt.
 
Unnade mig också lite solning idag efter jobbet... hur skönt som helst även om jag vet att det egentligen inte är bra för en. Men just nu skiter jag i det, jag behöver lite relax tid. Blev i varje fall röd som en stopplykta så jag låg nog liiiite för länge för att det skulle vara helt OK. Hoppas det lägger sig till imorgon annars får jag väl ta någon av bästaste Lenas underkrämer och täcka det värsta med... (*ler*)
 
Nej, nu blir det lite lök- och kålsoppa för tredje gången idag. Kan säga att magen bubblar... och det är mer luft än fast innehåll som lämnar kroppen. Om ni förstår vad jag menar
 
//Farmskan

Jag och resor

Att ta tåget klockan 05.24 är tidigt! Det som dock är lite underligt är att det är första tåget som går och det går samma tid, dag ut och dag in. Hur kan det då komma sig att vi är försenade från start? Hur är det möjligt liksom? De skyllde på att de inte fick grön signal... men hallå!! Någon borde få sparken för att inte vara på jobbet i tid. Men men... jag hann ju fram i tid i varje fall och det var gott.
 
Hela dagen i Köpenhamn igår och sen flyg hem igen till Amsterdam... det var dock bara en och en halv timme försenat så det är ju INGENTING!! Jag och resor...

Nu skall jag gå och handla mig lite lunch ingredienser. Här skall kokas soppa!
De har garanterat 4 kg minskning på en vecka
 
 
Vi får väl se!
//Farmskan

Utspridda familjen

Ja, det är väl vi det... Barnen befinner dig utspridda på olika platser, mamman är i Amsterdam och pappan är den enda som håller ställningarna i det forna kaosartade hemmet i Kristianstad. Numera är det bara han hemma den mesta tiden och det är verkligen stor skillnad från när barnen var tonåringar allihop... Huga, då kunde man hålla sig för skratt.
 
Men nu börjar de bege sig hemåt igen de små liven... Stor-sonen har fått nytt jobb här hemma och kommer tillbaka ifrån Basel där han bott de senaste två åren. Söker med ljus och lykta efter en lägenhet i Växjö just nu. Och snart kommer Dottern hem från sin sejour på Rhodos... i och för sig bara för en kort stund för hon har bokat en resa till USA i december. Hon lever livet den jäntan!
 
Egentligen tycker jag det är jättebra att de reser och ser sig omkring men jag saknar dem så oerhört hela tiden... det där med familjen blir viktigare och viktigare ju äldre man blir märker man. Kanske kan vi också bli lite vanliga om några år
 
Och mina barn klagade på sina clown-tröjor... Samma barn som sedan kan skicka nedanstående napp till sitt lilla brorsbarn utan att blinka...
 
 
//Farmskan

Minnenas kavalkad

Mina båda söner har det senaste dygnet rasat över "hur i helskotta morsan kunde klä ut oss till två clowner". Själv tycker jag att man klädde dom lite efter devisen "don efter person"
 
 
Men där finns värre exempel i minnenas album....
 
Men eftersom jag är en snäll person väljer jag att inte visa dem här
//Farmskan

A new me

Är i gamla Svedala över helgen och det var banne mig inte en dag för tidigt med tanke på statusen på mitt hår och min frisyr. För inte nog med att den korta frissan var lite vildvuxen, jag hade också utväxten från hell. Sådär fint tvåfärgad med grått och lite urtvättat rött som gamla tanter har... Fint!
 
Men nu är jag som ny igen efter några timmar i Saschas händer och sen lite thaimassage på det. Det är det absolut bästa med mina helger hemma.Efter denna välbehövliga omvårdnad for vi iväg till Modern och Rolf för att fira hans födelsedag. Hur trevligt som helst! Underbar mat, vin och lite whiskey och härligt prat. Det var så längesen vi sågs
 
Idag skall vi åka hemåt igen, först ett litet besök i Växjö dock... och sen är denna helgen slut. Hej vad går! Maken har också precis vaknat upp och konstaterar att det han trodde var whiskey provning igår snarare känns som provsprängning av huvudet idag... Heja heja Stiffe
 
//Farmskan

Storm

Sitter på kontoret och hela huset skakar till... rejält också. Jag och min kollega tittar på varandra och trodde minst att en lastbil brakat in i huset. Ut och kollar och ser detta...
 
 
I fallet klöv det också ett av träden i allén... My God, de var snabbt ute och flyttade sina bilar kan jag säga. Ser kanske inte så stort ut men trädet tog sedan hela eftermiddagen för trädgårdsfirman att fixa till och såga ner. Härligt med orkan när man skall flyga... NOT!!
 
//Farmskan
 
 

Grrrrr!

Vad är det med dessa holländare... tror de bara kan tränga sig och hålla på. Jag blir tokig! Vore fint med lite svensk kö-systems-hyfs faktiskt! Idag när jag var och handlade här i min lilla matbutik och till slut kom till kassan och började plocka upp varorna från min korg. Då kommer där en snubbe, modell äldre, och börjar plocka upp sina varor också... innan jag var färdig. Arga blicken funkade inte kan jag säga utan jag fick hela tiden skuffa undan hans varor för att få plats med mina och han bara fortsatte att mata på.
 
 

IDIOT!!
//Farmskan

Hatten av!

Jepp, hatten av för den här godingen idag! Paps fyller... trumvirvel 73 år!
Det kan man verkligen inte tro när man ser på honom. Grattis finaste pappa!
 
 
Värsta stormen har dragit in över Holland och om man säger som så... här är inte mycket berg eller kullar som tar emot utan det är full fart utan stopp. Höst, höst, höst!
 
Hade en riktigt bra dag igår... LUXiöst besök på kontoret och det var riktigt roligt och få presentera allt som hänt och vad vi gjort och hur det går. Men idag är det en vanlig dag igen och istället för ett fullt kontor är vi tillbaka till att vara två stycken. Men det har sin charm det också... man kan spela svensk musik på hög volym! Det är förmånen med att vara chef, man väljer själv musiken. Mo ha ha ha ha!
 
//Farmskan

Fel ihopasatt

Alltså jag vet inte om modet har förändrats radikalt eller om jag helt enkelt bara är fel ihopasatt? Alla byxor jag provar är för små och Ja, jag har rätt storlek. De är nämligen inte för små i midjan eller över ändan utan över VADERNA! Även om man tvingar dom på sig ser man helt förstoppad ut och risken för blodpropp måste vara stor... (eller det kanske blir samma funktion som stödstrumpor...hmmm). Stödstrumpebyxor, shit en ny uppfinning.
 
 
Smalare vader är ju inte helt lätt att fixa... träning gör dom väl förmodligen bara tjockare dessutom. Suck, blir väl snart till att bara bära mjukisbyxor eller tights...
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0