Farväl 2014

Årets sista inlägg, bara 11 skälvande timmar kvar av 2014. Jag förundras alltmer över hur fort ett år går. Som ni förstått på mina föregående inlägg så händer det ju en hel del också. Motgångar, medgångar, glädje och sorg... allt i en salig blandning precis som livet är

Året skall vi fira av ordentligt tillsammans med en hel hop vänner. Först lite aktiviteter här på eftermiddagen, sen gemensam matlagning och hygge. Ska bli trevligt som bara den

Precis också fått flera blöta pussar av min stora kärlek. Nej inte maken... Lily! Hon tittade in och önskade Gott Nytt År (sen att jag heter Åsna får man bara skratta åt...)

Mina önskningar inför det nya året
* Fuck cancer och annat skit, god hälsa åt alla
* Sluta vara rädda för förändringar. Vi är alla människor
* Att jag får chansen på Hugh Jackman

Gott Nytt År!!!
//Farmskan



År 2014, del två

Vi startar där det andra slutade...
 
Juli:
Semester och fantastiskt väder! Trevliga sommarfester och små konserter avlöser varandra. Vi har Lily på besök i stugan en hel vecka och Farmskan njuter! Vi gör ett besök på både Barnens dag och Ölands djurpark och hon trotsar alla rädslor i karusellerna. Farmskan listar också vad som inte är OK klädsel i en matbutik. Trust me... not OK! Sommarfest i Gemla för Modern och Rolf och en härlig dag i Helsingör med Nisse och Rita. Maken fyller 50 år och vi drar iväg hela familjen, 15 pers, till London och en underbar överraskningshelg för honom. Att se honom så överraskad och lycklig var underbart. Farmskan upplever ett halleluja-moment när vi ser "Phantom of the Opera". Tessan-familjen hänger på till Sverige och tillbringar en vecka här i stugan, en vecka som avslutas med en extra liten födelsedagsfest för maken med hans syskon. Juli har varit helt underbar!
Månadens citat från Dregen:
- "Det som inte går, det går ändå"... det får bli vårt nya motto i jobb-teamet
 
Augusti:
Jobb igen och det är inte det lättaste att bli av med dåliga goda vanor... det vill säga, grille, kubb och härliga sommarkvällar. Har en trevlig poolfest med tjejgänget i Åhus, åker till Motala och firar Josef och passar samtidigt på att besöka Astrid Lindgrens värld med Lily-familjen. Farmskan står som vanligt på loppis och säljer porslin och förundrar sig över FOLK! Försöker återuppta träningen men det går sådär... mitt och Nennes Workout pass går till historien. Och så månadens lärdom... parkera inte i fel färdriktning, det kostar dig 600 riksdaler. Avslutar augusti med att fira Lily's 2-årsdag i Motala. Oj, vad tiden går.
Månadens mest otroliga... är att Lill-sonen lyckades få två getingstick på mindre än en timme
 
September:
Uterummet i stugan påbörjas och lovar gott inför nästa säsong. En härlig kräftskiva med en något mindre härlig inledning (läs: surströmming) avnjöts tillsammans med goda vänner. Lite handboll, lite Val, lite Stockholmsbesök och en härlig festkväll hos Manne. Har en mysig helg hos Lily i Motala med lekland och shopping. Virrpanna de luxe denna månad... också... nej, ibland är det bara värre än vanligt. Månaden avslutas med att jag och Manne reser till Rhodos och hälsar på Dottern... underbart
Månadens bästa är denna löpsedel från Aftonbladet:
 
Oktober:
Tillbaka på jobbet igen efter en underbar vecka på Rhodos med Manne. Härliga soldagar, roadtrips, god mat och shopping och framförallt proffsiga framträdanden av Dottern & Co. Lill-dottern och Josef är här på besök och vi åker till Kivik och handlar på oss lite gott. Lyckades också låsa in dom i lägenheten så de fick hoppa ut genom fönstret... Firar Paps födelsedag, krattar löv (i mängder!!) i stugan, har utbildningar, träffar en Hollandsvän och förfasar mig över att behöva äta kyckling med pinnar. Går på en bra föreläsning och har funderingar över Alzheimers.
Månadens bästa citat kom från föreläsningen
- Om livet ger dig citroner, gör lemonad
 
November:
Har en underbar helg i Stockholm med Maken och Dottern. Vi ser på musikal (Livet är en schlager) som är helt underbar och shoppar dessutom i massor. Maken köper en fantastisk klocka till mig i födelsedagspresent. Firar fars dag och krattar löv... igen. Får mig en tankeställare när finaste Frida blir sjuk och blir oändligt glad när hon börjar pigga på sig igen. Anlitar en kick-ass coach (*ler*), smygstartar julen, firar min födelsedag och har en trevlig tösamiddag också här hemma. Firar in julen på riktigt tillsammans med Anders Ekborg och har världens bästa Farmordag med Lily
Månadens bästa kom från Farmskan när jag inspekterade överskåpen på nya köket
- Jo, dom är fina men var skall vi få plats med vinglasen? (I-landsproblem!!)
 
December:
Årets sista månad och den har inneburit både julfest med jobbet, härliga dagar med Lill-dottern innan de drog iväg till Trysil och framförallt julmys med Lily. Jag bakar julgodis och rullar köttbullar och så gläds vi över att uterummet äntligen är färdigt! Har en härlig glöggfest här hemma för goda vänner med alldeles, alldeles för mycket mat. Går på julgala, klär granen i guld och får sedan fantastiska paket ifrån nära och kära av tomten. Jag har tydligen varit snäll i alla fall.
Månadens bästa kom från IT-Andy på julfesten:
- Varför är du blond förresten... har du en kris?
 
Som vanligt blir jag nostalgisk när jag går tillbaka i bloggen och läser allt jag skrivit under året och minns tillbaka. Jag förundras också över att jag faktiskt kan vara ganska rolig i mina inlägg (sa hon ödmjukt). Men man får skryta om sig själv har jag hört
 
Nej, nu är ostbrickan framdukad och maken och Dottern har börjat tröttna på att vänta
Ta hand om er och önska er ett riktigt gott 2015!
 
//Farmskan
 

År 2014, del 1

Näst sista dagen detta året... år 2014, och det har blivit dags för min årliga summering

Januari:
Farmskan och maken ska ta en tripp till IKEA och hämta restade lådfronter och det hela slutar med inköp av en ny bil... lite oss faktiskt. Jag började träna...eller ja, jag skrev in mig på gymmet och köpte nya träningskläder. Stor-dottern och hennes Rui förlovar sig och kommer på besök till Sverige och lill-sonen tar sin sjuksköterske-examen. Farmskan genomlider en fantastisk taxifärd i Nottingham och maken stiger en grad i Sir Väs. 
Månadens bästa från maken angående sina toalettvanor:
- Ja, jag sitter på toa och läser tills benen domnar...
Annars är faktiskt det roligaste när Modern och Rolf får lappen "En dumskalle" på rutan...

Februari:
Farmskan trodde hon var förkyld men det visade sig vara lunginflammation, bihåleinflammation och kraftigt nedsatt immunförsvar. Oj då...! Men man kan väl jobba ändå, eller Nej, det gick inte. 14 dagar senare (och ett OS också...) så är jag åter igång. Har en härlig "La bella Italia-afton" här hemma för tjejgänget, hur kul som helst. Lill-sonen med familj flyttar in i sitt nya hus och Farmskan har härliga farmordagar.
Månadens bästa är när jag precis kommit ut ur duschen och blir uppringd av Lily på Skype
Det skrattet... !

Mars:
Farmskan åker med goda vänner till Grömitz och handlar inför sommarens besök i stugan. Spa, god mat och slängda BH-ar ingick i resan. Vi vårstädar i stugan och frustrerar oss över att vattnet (eller snarare kopplingen) gått sönder = inget vatten. Men kommunen levererade över förväntan. Farmskan blir erbjudan, och accepterar, ett nytt jobb i den svenska organisationen med start i maj. Vi tackar också Ja till en ny lägenhet med inflyttning i maj och Farmskan hittar en ny favorit bland sångerskor: Anna Hertzman
Månadens bästa sämsta levererades av SJ-konduktören på tåget från Malmö
- "Vi kan inte köra med full hastighet på grund av att vi har fått en varning för bristande underhåll på detta tågset"... inte precis det man vill höra.
 
 
April:
Farmskan och maken tar en långweekend i Lissabon och jag missar därmed bästa Fridas möhippa. Men å andra sidan fick jag istället en halvtimmes långt samtal med henne när hon var full på gott humör (*asgarvar*). Årets roligaste samtal alla kategorier. Vi shoppar på IKEA till Tessan och Rui och lastar in allt i deras lilla bil. Farmskan har en extrem nära-döden-upplevelse där jag sitter under alla kartonger och pryttlar. Mysig tösaträff med bad under bar himmel, lill-dottern och Josef förlovar sig och Farmskan har värsta magsjukan i mannaminne. Modern fyller 70 år och vi firar det med en mysig dag på Hälsa & Helhet tillsammans. Stugan blir målad och maken får ett litet garage till sitt släp.
Månadens bästa citat från Frida:
- Do you think I am compliant...
 
Maj:
Vi installerar oss för sommaren i stugan, firar Lilla B:s födelsedag med härlig mat och bowling och Farmskan börjar sitt nya jobb. Går på en fin begravning för en kär gammal vän och som kontrast till sorgen firar vi Frida och Tizza med ett fantastiskt bröllop på Bäckaskogs slott. Så otroligt trevligt och fint!
 
 
The Vennums!
Vi flyttar och avslutar därmed den allra jobbigaste packningen ever.
Månades statement: "Aldrig mer flytt!"
 
Juni:
Sweden Rock i Norje och vårt paradis är invaderat av 40.000 galna, hängivna och underbara hårdrockare... och en Obelix. Har härliga grillkvällar i stugan i underbart väder med vänner, släktingar och Lily. Vi rullar småsten också så inte bara lugn och ro. Förundrar mig över hur sjukt dåliga det holländska skatteverket är (och nej, jag har fortfarande inte fått mina skattepengar från 2012!).  Åker till Amsterdam och har en härlig återträff och farväl-och-lycka-till-träff med forna kollegorna där nere.
Månadens bästa är när kollegan spelar följande sång samtidigt som jag får ett psykbryt
"I'm a bitch and I know it..."
 
Detta var en kort summering av det första halvåret... snart kommer nästa halva!
//Farmskan

Hunklistan anno 2014

Några favoriter i repris men också en nykomling
 
Nr 5: Anders Ekborg... hur kunde hon skilja sig från honom? Galet

Nr 4: Jake Gyllenhaal... egentligen lite för bildskön för mig men han tar sig

Nr 3: Nikolaj Coster-Waldau... ruggigt snygg!

Nr 2: Mads Mikkelsen... det är nästan så man skulle kunna bli dansk bara för att

Och på plats nummer 1, alltid nummer 1! 
Hugh Jackman... guds gåva till kvinnan! Suck och dregel!

Av hänsyn till min kollega M så väljer jag här att inte nämna Philip (*skrattar*)

Maken däremot han kollade bara på sin lista från fjolåret och konstaterade att ingenting har ändrats. Det är fortfarande samma fem tjejer som toppar.
 
Vad säger du kusin P?
//Farmskan
 

Kallt om öronen

Jag och maken har varit ute och gått en låååång promenad. En och en halv timme i sträng kyla och nu har vi precis tinat upp med lite te och en skinkmacka med senap. Det var riktigt kallt och bitvis bet det rejält i kinderna. Men det är samtidigt så himla friskt och skönt och att man dessutom ser en blå himmel efter all grå skit är ju bara så härligt.
 
Igår var i hemma hos "gamla" grannarna i Everöd på sedvanligt julpartaj med god mat och lite spel. Det är så avslappat och skönt att träffas och det gör ju inte saken sämre att vi alltid har sjukt roligt tillsammans. Vi var där redan klockan sex och nästa gång jag kollade klockan var hon halv ett, kvällen flög förbi. Vi spelade ett nytt spel igår som hette Bild-rappakalja. Man fick se på bilder av prylar och sen skulle man gissa vad det var för något och där var några riktigt roliga förslag. Dans mage, Mammas fötter... ha ha ha
 
Ikväll blir det bara slapp i soffan för i morgon är det jobbedag igen för maken. Jag skall upp till stan en runda och försöka klippa Lily... hmm... men det skall nog gå bra. Sen blir det kanske lite fika på stan och byte av några glas som vi köpte fel. En helt vanlig mellandag alltså.
 
//Farmskan

Några sena klappar...

Kollade lite på fjolårets julklappslista och det slog mig plötsligt att en del av dem faktiskt slagit in. Lill-sonen har skaffat sig snickarbyxor och trädgårdshandskar eftersom de köpte hus. Lily fick en vecka i Norje Boke, Tessan fick en tripp till Sverige i samband med makens födelsedag, Lill-dottern en lägenhet och jag fick åter igen chansen att jobba med Frida... Sen finns det givetvis saker som inte slagit in. Till exempel att jag och kusin P fick en weekend i Wien, att Nisse & Rita fick bada i en varm gejser på Island och att stor-sonen har större tålamod i trafiken. Men man kan väl inte få allt antar jag (*ler*)
 
Så här kommer några sena julklappar till mina nära och kära:

Maken: Hugade spekulanter till ditt dragspel
Stor-sonen: Ännu ett SM-guld 2015 som firas i ny lägenhet i Malmö
Lill-sonen & Madde: Målarhjälp till huset
Lily: En riktigt fin snickarboa i samma färg
Tessan & Rui: En bra start på 2015 där vi lämnar höstens elände bakom oss
Guilherme: En ny svensk vecka i Norje Boke
Elin: Ett stort genombrott
Hanna & Josef: Öppna eget bidrag och nystart i Linköping
Ola: Ett "godkänt" besök i januari
Paps & Babs: Fortsatt härliga resor till när och fjärran... (du åker ju gratis numera)
Modern & Rolf: En almanacka med fler timmar på dygnet
Kusin P: Ska vi byta Wien mot Visby?
Nisse & Rita: Eftersom det inte blev en gejser... prova en vedeldad tunna
Manne: Nu jäklar ska det här året bli ditt bästa! You go girl!
Lena: Härliga sommardagar med Rut
Grahnskan: Fortsatta champion titlar... du är bara så otrolig!
Chefen: 10%
Kollegorna MMFS: Engagemang, Glädje, Framgång och... 10%
Nenne: Mindre ursäkter och undanflykter. Nu kör vi!
Ingemo & Curt: Mitt dåliga samvete inslaget i ett paket och postat till Hottahejti
Och till er andra... ett helt fantastiskt 2015 som väntar runt hörnet!
//Farmskan

Lillan fyller år

Hipp hipp HURRA för vår minsting idag!


Barnen blir äldre...
//Farmskan

Rudolf

Helt ljuvlig! 


Precis som denna unge...


Kärlek kan visa sig på flera sätt...
//Farmskan

Dan efter dan efter dopparedan

Precis ätit en stadig julfrukost på resterna ifrån gårdagens julkalas. Varför i hela fridens namn gör man alltid för mycket? Jag fattar inte... man vet ju att alla inte kan äta 10 köttbullar per skalle till exempel när man samtidigt har gjort 4 ägghalvor per man och ett antal prinskorvar, sill och... framförallt flera kilo revben. Ja ja, jag får skylla mig själv. Men igår när vi satt här och käka så kände man att man nog gärna skulle ätit något annat istället för julmat. Kalkon brukar ju vara en tradition för oss på juldagen men sönerna brukar vilja ha julmat och då blir det så. Fast det blir nog sista gången för julmat flera dagar på rad är sådär.
 
Vi har i varje fall haft en mycket bra jul. Först en lugn och skön julafton hemma hos Modern och Rolf och sen igår hela tjongarongen här hemma med Lily i centrum givetvis. Lite julquiz och klappleken stod också på schemat och jag fick min egen paket (*ler*). I den fanns ett renhuvud i vitt som skall sättas på väggen. Tror bara det var jag och Lily som gillade den.
 
Annars har vi fått väldigt fina julklappar i år så man har nog varit snäll i varje fall

Paps påminde mig att jag ju brukar ge bort lite julklappar här på bloggen också så det får jag väl ta tag i nu i helgen. Det blir alltså julgåvor, hunklistor och så årets sammanfattning inom kort
 
Ha nu en skön annandag!
//Farmskan

God Jul kära vänner

Julaftonsmorgon... julmusik på stereon i vanlig ordning (och vi kör alltid Lars Vegas Trio... det är tradition). Det känns som att jag har koll på allt, vilket säkert ändå inte är fallet, men just nu är det inte så mycket att göra åt. Nu kör vi helt enkelt. Gårdagen var jag ju ledig och fick undan både revbenen, janssons frestelse och griljering av skinkan. Den avsmakades dessutom på kvällen på en skiva grovt bröd och lite glögg. Precis som det ska... Julen är på något sätt ett enda långt frosseri i nostalgi och tradition.
 
Lily-familjen kom in en stund också igår och jag bara älskar när hon är här. Sov en lång stund gjorde hon också och då fick ju de andra lite tid för sig själva uppe på stan för de sista klapparna. Fram på seneftermiddagen så var jag och stor-sonen ute en sista sväng och jag skulle bland annat handla presenter till klapp-leken. Ni vet den där hysteriska leken när man får stjäla paket från varandra. Jag har köpt världens bästa present och det kommer att bli slagsmål imorgon om jag inte vinner den själv (*ler*)

För en stund skingras vi nu allihop på olika håll för att sen stråla samman igen imorgon allihop. Ser fram emot att få ha alla fina omkring mig men saknar lill-tösen och hennes Josef som är i Trysil och jobbar säsong. Och så saknas givetvis stor-tösen med sin portugisiska familj... ibland är det inte möjligt att samla alla. Vi får helt enkelt minnas vår härliga långweekend i London i somras när vi för en gångs skull var allihop! Det får bli en runda till Portugal för mig och maken efter jul igen.
 
Nåja... nu vill jag bara passa på att önska er alla GOD JUL!!
Njut av skinkan, brunkålen och framför allt revbenen... själv har jag så det räcker till nyår
 
//Farmskan

Julledighet!

Tjoho!! Äntligen är det julledigt och det skall bli så himla skönt! Missförstå mig rätt... jag älskar verkligen mitt jobb och mina kollegor, men efter en hektisk höst och massor av jobb så känns det bra att få vara fri. Skall fixa det sista på maten imorgon, griljera skinkan, steka revbenen och göra en Jansson. Efter det är allt förberett inför juldagen när alla kommer hit. Själva julafton kommer att firas hemma hos Modern och Rolf, kan bli skönt att slippa fixa själv för en gångs skull (*ler*)

Denna tavla låg på mitt skrivbord idag. Så jäkla bra! Någon har verkligen fångat mig... kolla bara vinet och långfingret (*asgarv*)

 
Stor-sonen har anlänt hem hit idag så nu börjar flocken så smått samlas. Lily-familjen är ju också nere och henne fick vi en mysig dag med i lördags. Hon snackar så bara tusan nu och man skrattar högt åt henne. Så jäkla skön ålder just nu. Vi skulle iväg och hämta lite kinamat på kvällen och hon skulle tvunget ha makens hatt på sig. Alldeles för stor men det brydde hon sig inte om, den skulle vara på helt enkelt. Men så fick hon ju också några klubbor på restaurangen för att hon var så söt...
 
Sen måste vi bara klara av det här med julkorten... jag skickar inte längre men älskar samtidigt att få (vilket inte riktigt går ihop). Fast lite ångest får man allt när de dimper ner där i brevlådan och man inte själv har fixat. Så tack till er som fortsätter skicka och orkar bli besvikna på att inte få något tillbaka. Förlåt!
 
Ikväll är det handboll = ingen parkering för maken. Själv var jag hemma två timmar innan matchstart och lyckades knipa den sista parkeringen inom en mils radie. Bitter AB
Dan, före dan, före dopparedan
//Farmskan

Min förstfödde...

... idag fyller han år. Grattis bästa Macke


Älskar dig!
//Farmskan aka morsan

Julklapparna klara

Så har vi inhandlat de sista klapparna och kan nöjda se dem ligga där under granen. 80% är ju till Lily som ni förstår och jag tror nog att där är några barn som önskar att de också vore små igen (nämner inga namn!). Julmat och julgodis är näst intill färdigt, granen är klädd och de tomtar jag vill ha uppe är uppe.
 
Jag: Suck... jag har sjukt mycket julsaker...
Maken: Insåg du vad du precis sa?
 
Tror han såg en möjlighet att få rensa i förrådet... men icke!! Nästa jul vill jag kela med några andra helt enkelt, sånt vet man inte i förväg
 
Såg ni Peter Jöback igår i Tack för musiken? Alltså den mannen... så jäkla bra!



Imorgon blir det lite mer fix, lite tvätt och sen en sväng till stugan också. Behöver ju bocka av så att alla delar kommit till köket. Man hade en vecka på sig att göra det så vi får fixa det imorgon. Sen är det sista jobbedagen på måndag innan långledigt och sen är det 2015! My God vad tiden går fort
 
Om en stund kommer Lily, hon skall få hjälpa mig att smaka julgodiset
//Farmskan

Att bo på Söder

Att bo på Söder i Kristianstad har sina fördelar, men det har också en riktigt riktigt stor nackdel och det är tillgången på parkeringar. Den nybyggda arenan har massor av aktivitieter (och missförstå mig rätt... jag tycker det är jättebra) vilket gör att möjligheten för oss som bor faktiskt bor här att få en parkering är lika med noll. Större chans på en trisslott faktiskt... Om man då som jag och maken betalar dyrt för en boendeparkering så blir man rätt trött. Så, nog klagat på detta för idag (säger hon som fick gå i regnet långt, långt, långt)
 
Två dagar har spenderats i Stockholm och det har varit bra dagar med både möten, lite skoj och lite julstämning. Det snöade rejält där igår så man fick lite vinterkänsla på köpet. På kvällen var vi ute några "gamla" kollegor och käkade gott och snackade skit... så härligt när man bara faller in i gamla spår och traggar vidare. Men nu är jag hemma igen och jag är sjukt trött. Känns som om den här julledigheten är precis vad jag, min trötta kropp, min tinnitus och min skadade axel behöver.
 
Soffan!
//Farmskan

Det blir lite kartonger

Vet ni hur många kartonger man får när man köper ett kök? Ett litet kök dessutom? Jag kan säga att det är grymt många kartonger och jag har ingen aning om vad som finns i dem. Jo, det har jag ju egentligen men det känns som om det är väldigt, väldigt mycket vilket innebär att det blir en del att montera. Hoppas på några frivilliga som kan hjälpa till med det under julledigheten... (*ler*)
 
De hade ju däremot den goda smaken att faktiskt komma ganska så direkt på morgonen. De kunde inte precisera sig mer än "mellan 7 och 12" vilket är ett rätt vitt begrepp. Det innebar att Farmskan fick gå upp i ottan och köra till stugan för att vänta. Vet ni förresten hur mörkt det är där ute just nu? Inte en gatlampa så långt ögat kunde nå... men som sagt, de dök ju upp redan efter en timme och det var skönt. Då slapp man spendera halva dagen där ute bara och vänta.
 
Maken ligger sjuk här hemma i bihålsinflammation, stackaren. Hoppas han inte smittar mig nu precis innan jul. Imorgon bär det av till Stockholm för lite möten, men också en trevlig middag på kvällen.
 
4 jobbedagar kvar
//Farmskan

Inte mycket lucian tål...

Oj vilken trevlig kväll vi hade igår. Fest här hemma med goda vänner och idag mår man som man förtjänar. Inte mycket den här lucian tål... Hade gjort det lätt för mig och beställt mat men när det kom höll jag på att få dåndimpen. Där var mat till minst 20 pers! Ja ja, det blir till att käka det några veckor framåt nu...

Men en sjukt trevlig kväll var det i alla fall med mycket snack och skratt

Så idag har det inte blivit mycket gjort kan man säga. Vi var en sväng till stugan med Modern och Roffe som ville kolla uterummet och så har vi fixat granen. Guld i år


Mycket nöjd! 

6 arbetsdagar kvar... sen ledighet
//Farmskan

Julgalan

Hade en härlig kväll på julgalan igår. Bra mat, mycket folk och bra artister. Och Timbuktu... jag bara älskar dig!! Sen var vi ju där med kusin P och Jan(a) och det är alltid lika trevligt med mycket skratt



Men det har ju en baksida att vara ute på kvällarna... Trött som en lus nu eftersom man inte var smart nog att begära sig ledig. Fast jag är glad ändå efter en lyckosam dag med ett bra möte     Ibland får man bara bita ihop och glömma att man är trött

Imorgon blir det glöggfest här hemma
Full fart!!
//Farmskan

Planering, planering

Inte en enda som hade synpunkter på min julmusik... amazing! Jag måste ha världens bästa musiksmak (säger hon ödmjukt). Snart kommer min hunklista för året och då brukar en och annan reagera. Tydligen är det smaken lite mer delad när det kommer till hunkar... Men som maken brukar säga "ju skitigare och sliskigare de ser ut desto snyggare tycker du dom är". Japp så är det (*ler*)
 
Mycket som bara den på jobbet just nu. Har dock signat en ny medarbetare i teamet som jag vet kommer att bli kanon och som jag vet kommer att bidra med så mycket positiv energi och fokus. Härligt! Så nu är det full fart in i julveckan sen blir det lite ledighet för Farmskan. Hoppas få ha Lily hos mig någon dag och bara vara farmor.
 
Imorgon är det julshow här på arenan och vi skall dit med kusin P och Jan(a). Äta sig lite julmat och lyssna på några sköna artister... sämre torsdag kan man väl ha
 
Prisa Gud... idag blev det lite klirr i kassan
//Farmskan
 
 

Julens första lista

Så här i juletider skall man ju skriva listor, inte bara till tomten utan det brukar ju presenteras till exempel årets hunklista här på bloggen. I år tänkte jag också presentera topp tio genom tiderna bästa jullåtarna. Visst, smaken är som baken, men i detta fall... Min blogg, min smak (*skrattar*)
 
Håll till godo:


Koppången - Men den skall sjungas av Anders Ekborg....
 

O helga natt

Jul, Jul strålande jul

Snön föll
 
All I want for christmas is you
 
Holly Jolly Christmas
 
Christmas through your eyes
 
I bring Christmas back to you
 
Driving home for Christmas
 
Have yourself a Merry Little Christmas
 
Men my God... så mycket bra julmusik det finns! Och då har jag inte ens fått med någon Carola...
I just love it
//Farmskan
 
 
 
 

Kola... eller vad det nu var

Julpyssel hela helgen i det Färmska hemmet. Det har rullats köttbullar och gjorts julgodis. Tre olika sorters julgodis skulle fixas och de två första, mandelrulle och rocky road, blev hur bra som helst. Sen skulle jag göra kola... Ja, det blev i varje fall inte kola utan någon rinnig sörja som inte ville stelna alls. Smaken fanns där men konsistensen!! Men min snälle make han löste min frustration genom att helt enkelt erbjuda sig att ha kolasmeten som mellanlager i sin chokladsockerkaka. Det blev i och för sig inte heller jättebra men nu ligger skiten i frysen och skäms och sen får vi se om vi lyckas få i oss den till jul utan att klibba ihop.
 
Nytt försök på kolan idag och denna gång gick det mycket bättre tack vare en digital termometer som lånades av Paps & Babs. Så nu ligger de inrullade i sina papper och väntar på julafton. Nöjd AB!
 
Var en sväng i stugan också förresten... uterummet är klart!
 
 
Nu skall det läggas lite golv och sen möbleras. Så himla skönt! Att sen trädgården ser ut som kom och hjälp mig och dö efter att trädfällaren varit där och sågat det får man bara ta. I sommar blir det åtminstone sol på oss
 
Om 14 dagar vänder det och går mot ljusare tider
//Farmskan
 

Dagen efter kvällen före

Fredagkväll... en fredagkväll som är liiite segare än vanligt eftersom man varit på julfest med jobbet igår. Och nu skall ni inte tro att det blev för mycket av maten... inte alls. Jag och kollegan tog oss hem med taxi i vettig tid till vårt bokade hotell. Taxi fick det ju bli eftersom Farmskan totalt missat att den chartrade bussen mellan Lund och Malmö Arena bara gick ena hållet, alltså dit (*surt sa räven*). Tydligen hade jag också varit lite otydlig i min beställning av hotellrummet då de inte hade en aning om att vi var två stycken och därmed fick dela en kingsize bed... Kollegan är inte imponerad av min planering. Men det blev ju bra till slut och maten var som sagt god!
 
I övrigt kan jag bara nämna att tandläkaren gick bra = inga hål och att begravningen var fin och precis lagom. Kusin P hade fixat och donat så det blev ju fantastisk smörgåstårta och gott till kaffet. Killen som skötte begravningen tittade lite extra på mig när jag kom och frågade om jag hette Åsa... jo, det kunde jag ju inte förneka. Då berättade han att jag jobbat med hans mamma i köket på FBU-gården i Skälderviken. Men hallå det var ju typ 35 år sen och han var då en liten palt på 8-9 år. Hur kunde han känna igen mig?? Galet! Det är ju knappast så att man är sig lik liksom, dessutom blond numera.
 
Varför är du blond förresten, frågade IT-Andy igår... har du en kris? (*asgarv*)
Ja vem vet... men det får jag fundera över i helgen
 
Må bäst vänner!
//Farmskan

Hanna & Josef

Det var ju det här med att hålla igen... jag menar HUR svårt kan det va?! Uppenbarligen alldeles omöjligt för mug åtminstone, där vinner man inga pris (*suckar*)

Lill-dittern och Josef är hemma några dar innan deras säsong i Trysil och då gick vi ikväll och käka på lokal. En burgare (förstås) och en "liten" förrätt senare mår man som en prins... not!!


Nåja,,, jag får va smal i ett annat liv

Imorgon är det två jobbiga saker på agendan, tandläkaren och begravning. Jag hoppas bägge går över förväntan. Sa jag förresten att jag varit hos läkaren med min axel? En inflammation i en ledkapsel (vad det nu är). Kortisonspruta förmodligen... jag har väl inget val. Vill inte!!!

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0