Lördag i Turkiet

Fredagkvallen var ljummen och vi avnjöt en turkisk komedi- och dansshow. (?!) Har ar namligen underhallning varje kvall... Denna show var nagot utöver det vanliga. En sketch visade hur olika nationaliteter gar pa toaletten... Ryssen var klart roligast nar det visade sig att han kissade isbitar.. icecold!

Aven idag har vi kunnat sjunga med i Tomas Ledins slagdanga... inte ett moln sa langt ögat kan na. Eftersom man far vara uppe med tuppen för att fa bra poolplats (egentlıgen jattelöjligt för dar finns stolar till alla...) men man vill ju ha nara till handduksstationen (jajamen... finns en sadan) och till snackbaren. Serveras konstant mat och dricka... varje dag mellan 07.00 och 01.30 kan man ga och plocka till sig vad man vill ha. En fantastisk kycklıng kebab at vi igar.

Nu har vi precis shoppat lite, skor och vaskor och Björn Borg-trosor. Ja, vad ska man annars lagga pengarna pa?? Man vill ju inte riskera att behöva vaxla tillbaka... vilket nederlag det hade varit... ha ha

Hanna har brant sig lite men jag har klarat mig, inte ens nasan ar röd!

Sköt om er! Stora kramar fran //Farmskan o Hanna

PS! Grattis kusin Pia pa din födelsedag!

Turkisk hamam

37 grader varmt sa solskyddsfaktorn ar fortfarande 30... hjalper en bit pa vag i alla fall.

Idag har vi varıt pa ett turkisk hamam (=turkiskt bad/sauna/spa/massage...). Vi fick först sitta fem minuter i en skitvarm bastu, darefter hamtades vi av 2 turkiska badnissar med skynke runt höften. De ledde in oss i ett kakelklatt rum och vi fıck lagga oss pa en stor marmorplatta. De sprutade varmt och kallt vatten pa oss, peeling över hela kroppen och darefter skummassage. Otroligt skönt!! Det tog ca 45 minuter, helt groggy blev man av varmen. Darefter hamtades vi av tva stycken massörer... min en stor, hardhant, harig turk som gick igang med helkroppsmassage. Aj! Aj! Aj! Efter en halvtımme hamtade han chefen för stallet som förklarade att jag hade svara problem med ryggen och kotorna och behövde medicinmassage... Han skulle ge mig rabatt eftersom det kravdes 6x1 timme till det facila priset av 4.000 kronor. Det ar billigare att lata Hanna gifta sig med massören och sa tar vi honom med hem. Fixar Stiffe bygger ett hamam i kallaren och sa ar den saken klar...

Legat i poolen hela eftermiddagen och jag menar i poolen... för varmt var som helst annars. Men man skall inte klaga... vi mar bra och lever som prinsessor har. Saknar dock er alla och tack för era kommentarer!! Det ar sa gott att lasa dem nar man ar langt borta.

Nu ar det mat... Allt ar gratis sa det ar bara att gotta sig!
Sköt om er och sa hörs vi! //Farmskan o Hanna

Pilla! Ar du saker pa att det inte ar rost... ha ha ha

Dag 1

Klockorna (för vi behövde 2) ringde redan klockan 4. Det var tidigt... Maken var snall och skjutsade oss till Svagertorp (sorry.. men detta tangentbord har inga a och a) Ha ha ha. Allt gıck bra med resan och vı var i god tid pa Kastrup. At sedan varldens dyraste frukost men det far det vara vart.

Nagot sena med flyget ner som för övrigt bestod av 40% manniskor under 90 centimeter (och da var det inga dvargar). En galen familj fran Karlskrona dar frun var mer an lovligt dum underhöll oss hela resan. Framme vid hotellet och Hanna ramlar ut ur bussen och jag var tvungen att ge 50 kronor i dricks till vaskkillen för jag hade ingen vaxel...

Ett underbart hotell med en pool som ar helt fantastisk. Vi har precis kakat buffe och nu skall vi pa lite underhallning. Vi mar jattebra och hit aker vi hela rasket nar jag fyller 50. Bılder laggs upp nar vi kommer hem,

Pussar och kramar fran oss i Turkey (pa ett smatt otroligt tangentbord)

Vamos a la playa

Imorgon lyfter vi... 1 veckas skön, avkopplande, ligga stilla på en solstol-semester. Just nu är jag så uppe i varv att det säkert kommer att ta någon dag innan jag kan andas normalt. Men sen... bara ligga där och pilla mig i naveln och dricka piña colada. Lill-dottern kom för en stund sen med sin gula resväska packad och bara längtar tills vi är där.

Vart i Turkiet skall ni, frågade de på jobbet
Eehh?? Ingen aning, vet bara vad hotellet heter.... Är det viktigt?

Kanske.. så jag har faktiskt kikat, vi skall vara i Södra Turkiet i Side.

Skall försöka att hitta ett internetcafé så jag kan blogga lite i veckan. Vill ju gärna ha lite kontakt med er alla under veckan så skriv gärna lite kommentarer som jag kan skratta åt. Jonte! Ge mig gärna en av dina kloka funderingar....

Må gott nu så hörs vi snart! //Farmskan

Hemhjälp

Farmor Signe, 97 har haft besök ifrån kommunen. De hade nämligen suttit på sin kammare och hittat en person på 97 år som inte hade ett enda hjälpmedel eller någon hjälp och undrat vad det var frågan om. Idag klockan 10 skulle de vara där... farmor passade på och städa lite så det skulle vara snyggt när de kom. Ha ha ha... har förmodligen bjudit dem på köttbullar och lite ägg också om jag känner henne rätt.

Paps fick inte vara med på mötet för farmor men han tog ändå kontakt med handläggaren för att höra sig för lite och samtidigt be dem skicka över en spisvakt. Detta för att farmor, vid några tillfällen, fått för sig att elda upp spislocken...

"Jovisst, det skickar vi direkt... men vem hjälper henne att städa och diska??"
"Det gör hon själv... handlar också. Tvätten däremot lämnar hon hos kemtvätten i byn..."

När jag ringde henne ikväll för att höra hur mötet gick, visste jag precis vad hon skulle säga: "Aah, de tyckte att jag var SÅÅÅ duktig!" Detta inträffade också... bara att hon istället använde ordet enastående... Skall du få hjälp nu då undrade jag? "Näää, de ville bara hälsa på mig..."

Men hallå... jag är bara 45 men jag skulle ändå vilja ha hemhjälp...



Jag berättade även att jag snart skulle resa en vecka till Turkiet. Varför då? Ja, för att koppla av, sa jag. "Koppla av... Koppla av!? Du som har en hel trädgård, gubbe och en massa rum. Det var det dummaste jag hört. Koppla av!"

Blir jag så gammal så vill jag vara så cool som farmor Signe!! //Farmskan

Mors dag

Mors dag idag, dagen då alla mödrar skall firas. Antingen genom att man går på lockropen och köper något kul från butikerna eller bara genom en kram. När pojkarna var små fick man alltid små teckningar... givetvis har jag sparat dem. Fantastiska minnen!
Det finns också nedskrivet anvisningar till hur denna dag skall firas ifrån broschyren "Anvisningar till firande av Mors dag" från 1920:


1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag.

Men tyvärr, ingen flaggstång, ingen sång från barnen, ingen frukost, ingen städning, ingen far som läser något vackert, ingen som ber om ursäkt för bristande tacksamhet... MEN, ett telefonsamtal från stor-sonen, ett presentkort från lill-sonen och ett tårdrypande kort från dottern. Vad mer kan en mor begära?? Jag har de bästa barnen i världen...

Stort grattis på Mors Dag till Anita och Babs! Älskar er //Farmskan

PS! Bra jobbat idag Madde och tack för de 500 kr!

Pendlarparty

Lördag kväll och pendlarparty hos Fru Ekdahl med sambo. Så här snygga var vi när vi kom:



Först lite tilltugg, snacks och dricka, innan vi drog ner till Åmund för att käka god mat. Kaffe, glass och avec hemma igen (i deras fantastiska hus för övrigt...) och så naturligtvis mycket prat.... Pendlarbebisen var med och hade sin bästa kompis "Brorsan" att leka med



I vanlig ordning försökte samtliga i pendlarbilen att överglänsa varandra med diverse gliringar och trumvirvlar. Och i vanlig ordning så drog Jonte det längsta strået med benäget bistånd från Sambon. Kvällens topp fem kommentarer:

* På en direkt fråga om Jontes bil är blå eller svart svarar hans sambo: "Pollengul"
* "Det är en tantsäkring" säger Fru Ekdahls bättre hälft som svar på frågan varför man inte kan öppna bakluckan utan att stänga av motorn... "annars hade den kanske öppnats när hon kör..."
* "Det är inga pengar i jiu-jitsu" säger Jonte... "han som vann WM fick ett par trätofflor från Holland... hade varit bättre med en årsförbrukning från Tollarps-Tollan"
* "När Ville föddes såg det ut som en byggarbetsplats.... fattades bara lite blinkande lampor, koner och en skylt från Skanska"

Och så den allra bästa... Nere på Åmund frågade jag Jonte "hur går det?"
* "Sådär faktiskt.... byxorna ser ut som jag haft prostatabesvär i årtatal"

En trevlig kväll... så tack till Pilla och Fru Ekdahl som tog initiativet! Var vi snygga när vi kom så var vi inte lika snygga när vi gick....

    

Och du Jonte.... Ville - vilken kille!! Och det rimmar dessutom.... //Farmskan

PS! Idag är det Mors Dag - så ta och ring en mamma!

Spenderbyxorna på

Fredagen rusade iväg, full fart mot helgen som man brukar säga, och det var en lugn och skön dag. Hade avdelningsmöte med nya gänget på morgonen och det känns riktigt kul. Massor att ta tag i och mycket spännande saker som jag vill utmana och testa. Hemfärd vid 4, bara jag och Fru Ekdahl i bilen hem (förutom en dynbox, lite blommor och IKEA-saker). Beställde en familjepizza, kände mig lat och orkade faktiskt inte laga mat heller. Kvällen tillbringades i TV-soffan och filmen National Treasure 2 - Betyg: Godkänd 

Fatta att det bara är tre arbetsdagar kvar tills vi reser... en vecka med bara slapp!!

Lördag morgon, maken och hunden fixade frallor och sen drog vi till stan. Spenderbyxorna var på och så rann tusenlapparna iväg. Ny kamera, nya löparskor, lite kläder, blommor, djursaker... Shop 'til you drop! Fast kameran blev jag väldigt nöjd med... måste ju ha en nu när man skall iväg och resa.

     
En massa obegripligt lull-lull men den verkade bra och priset kändes OK.

Ikväll är det pendlarfest.... Fördrink och tilltugg hos Fru Ekdahl och sen utgång till Åmund
Skall festa loss på deras revben!

Heja Heja Sverige och Charlotte ikväll //Farmskan

Några PS:
* Mrollan: Bild nummer sex är Mikael Elofsson
* Ja kusin... det är din gamla ungdomskärlek
* Grahnskan! Tjejfest med "symötesgänget" här hos mig den 10:e

Vimmelbilder

Lovade ju en del vimmelbilder från festen i lördags. Tack till er som hade kamera

         

              

         

Och Nej... inte en enda bild på "Mannen i mitt tidigare liv" //Farmskan

Favoriter

Dotterns favorit: Ford KA



En sån bil står överst på hennes önskelista... Eftersom Fru Ekdahl är ägare till en sådan eminent bil kan jag bara meddela att komforten bak är helt OK (trot den som vill), ljudnivån något hög och accelerationen lämnar väl något övrigt att önska... men det bästa av allt är att när man skall öppna bakluckan måste man stänga motorn. Vi funderade länge och väl på om det kanske var så att det drog för mycket ström så det var svårt att hålla varvet uppe, men ingen visste helt säkert. Det kan ju vara en extra finess på just Fru Ekdahls exemplar i och för sig...

Makens favorit: Nike Air Pegasus

Mycket klagande just nu där hemma på det par Adidas han köpt tidigare i vår. "Man blir helt stum i benen, jag får jätteont i vaderna och låren" bla bla bla. Tur det är lön i helgen så vi kan få inhandla ett par nya skor och bli av med tjatet

Mina favoriter: Cheez Ballz

 

Bara så ni förstår att vi inte spelar i samma liga i vår familj! //Farmskan

PS! Pia din goding, var är du??

En bra dag

Det har varit en bra dag idag! Klockan är snart halv elva och jag känner mig glad, nöjd och skön inombords. Började redan i morse i den hysteriska pendlarbilen.... så mycket skratt och hångliringar. På lördag skall vi dessutom ha pendlarfest med respektive.... (eller som Ullstorps-frun säger "vi skall prioritera Torgny och hans vänner i bilen"). Denna lilla tillställning skall gå av stapeln hemma hos Fru Ekdahl i Åhus.

"Vad säger vi på lördag?" frågar Ullstorps-Torgny
"Sex" svarar Fru Ekdahl
"Jo, det vet vi ju.... men vilken tid skall vi komma?" säger Farmskan

"Blir ni hemskt sura för att vi går ut och äter?" säger Fru Ekdahl
"Nja, vi hade ju sett fram emot dina hemlagade kåldolmar"
"Ja, vi pratade om det hemma men Jörgen (=sambo) menade på att det är ju precis inga fattiga människor som kommer..."

"Då kan jag ta med mig Togge Kotte" säger Jonte
"Vem och vad är Togge Kotte"
"Det är Villes barnleksak, det är en igelkotte
"Varför har ni döpt den till Togge Kotte (Togge är smeknamnet på Ullstorps-Torgny)
"Jo, för att det rimmar... Togge - Kotte, bägge slutar på e

Ja, ni förstår principen eller?... förmodligen bara vi som tycker det är kul så våra respektive, som vi nu tvingar med oss på festen på lördag, kommer säkert att ha hysteriskt roligt.

På eftermiddagen drog hela gruppen ut på social aktivitet. Vi fick svinga lite långgolf och ha lite tävlingar först, sen for vi hem till Jennie och grillade. Vilket fint hus de har!! Otroligt avundsjuk blir man när man kommer in... smakfullt, stilrent och hur fint som helst. Och inget sånt nybyggt hus som alla andra har. God mat, trevliga vänner, skratt och glam i vanlig ordning... sitter där och tänker att livet kan fasen knappt bli bättre sådana här dagar. Jag mår gott i deras sällskap.

Förresten har jag fått bilder ifrån skolfesten så imorgon lägger jag upp några stycken och Nej, tyvärr så finns inga skandalbilder att presentera för er som hade de förhoppningarna. Tack Peder för CD:n! Blev lite förvånad faktiskt för med CD:n kom också ett visitkort... det visar sig att han är trollkarl. När hände det? Hur kunde jag missa det i lördags? Hade vi vetat det så kunde vi ju fått ta del av lite bra underhållning... fanns kanske en del man kunde trollat bort. Ha ha ha

Kolla in hans hemsida: www.dontblink.nu

Djupt imponerad!! //Farmskan

Ken Lee

Det finns så många sköna människor....

Farmor Signe (snart 97) var på besök i helgen. Livet leker... hon skojar lite med mig och säger att 30 år sen man slutade skolan är väl ingenting, det är 85 år sen hon slutade. Inte lönt att ha skolträff dock för "de är döa allihop". Lång debatt sen om lärarinnans son som kom hit som Finlandsbarn... "då kom de från Finland nu kommer de lite varstans ifrån... gula, gråa, svarta och bruna. Det är bra!"  Gråa med? Undrar vilket land de representerar? Det sista hon gjorde innan hon for vidare med Paps & Babs var att handlöst hoppa rätt ut från yttertrappan med ett "Åh, hej"

Sen den här varelsen... vilken planet kommer hon irån?

 

Nästan lika bra engelska som modern.... När vi var i USA beställde hon Two Matoes... och för att förtydliga att det var just två tomater hon ville ha så höll hon upp två fingrar. Sjukt kul... och hon har aldrig någonsin fått höra detta heller. Eller som när hon skulle beställa vatten och bad om "Washer"... Sorry Mor, det var bara så roligt. Men denna tjejen är värre så kämpa på bara!

Det är synd om mig för jag har ont i halsen... //Farmskan

Det är mycket nu...

Söndagen passerade i en tät, rusfylld dimma. Vaknade tidigt, kunde bara inte sova... helt uppfylld av intryck från lördagskvällen samtidigt som man var trött. Inte särskilt van att vara ute och slarva längre.

Hade lovat Paps & Babs att få lite överblivet singel så maken lastade släpen och jag masade mig ner i framsätet. Frusen och trött men man tinar ju alltid upp när man kommer ner till dem i kolonin... det är liksom så dom där nere. Paps i fleece och keps och Babs med räfsan i högsta hugg. Hur mysigt som helst... så skall jag och maken ha det när vi blir gamla (förlåt äldre....)



Var och lämnade släpen sen i Torsebro och därefter hem, sjönk ner i mysfåtöljen med en bok... Satt sen där och bara slappade i stort sett hela eftermiddagen. Bjöd ner Manne på lite mat på kvällen och efter det... godnatt! Det är inte mycket det fina tål när det kommer till kritan.

Full fart på jobbet, hjärnan gick på högvarv. Direkt in till powerplaten, vikter och hårt program idag... pust och stånk. Upp en sväng till lill-sonen med lite blommor (som givetvis var för stora för krukorna... DAAAHH!) och nu kaffe och blogg. Snacka om att det skall bli skönt med semester... Snart, snart, snart!

Tack förresten alla goa klasskompisar för kommentarerna! //Farmskan

Gissa vem som var en linslus även denna vecka...

Ringelund 1977

17 maj... dags för skolfest och hela lördagen går jag omkring och är lite smånervös. Har faktiskt ingen aning om varför. Förväntan antagligen eftersom vi inte har några större åtaganden mer än att fixa drinken men kanske också för att man så gärna vill att alla skall ha en trevlig kväll. Jag och dottern var en runda på stan, fick lite fix inne på Hälsa & Helhet.... det där med sminkning har ju liksom aldrig varit min starka sida.

Maken körde mig, Grahnskan, Manne och Anki dit... han lovade också att hämta oss med släp efter kvällens slut. Han är en pärla i vanlig ordning. Eller som Grahnskan uttryckte det: "Om Åsa hittar nån annan ikväll så tar jag dig..."

Blanda drinkar och sätta fram snacks och sen droppade de in... totalt 65 var vi (vilket får betraktas som ganska hyfsat även om vi givetvis hoppats på lite fler). 13 ifrån min klass, 9A... ("ni som alltid trodde att ni var nåt"). Och så kul att se dem igen. En del har inte ändrats ett dugg, ser liksom precis ut som de gjorde då medan andra skulle man kunnat gå förbi på gatan utan att känna igen. Och så är man tillbaka direkt till då... 1977 på skoldansen i Ringelund.

Högt tryck redan från början, mycket sorl och prat. Skön musik från förr: Stayin Alive, Ma Baker, YMCA... blandat med lite nytt, lite hårdrock och lite tryckare.... Ha ha ha, takterna sitter i. Klockan springer iväg och snart är hon 1/2 2... dags att försöka få iväg alla i diverse taxi. Samma gäng sitter envist kvar som satt kvar på Ringelund.

Visst är det skönt att tiden står stilla ibland och man får leva som barn igen! //Farmskan

Tack till 9A: Ewa, Helen, Lelle, Lena, Jeanette, M-G, Hasse, Mats, Peder, Peter, Micke och Lars. Bilder kommer att läggas upp så fort jag får dem från er som fotograferade...

Installerad

Jag måste göra en pudel... så som jag oroat mig för lill-sonens flytt. Haft ont i magen, ringt och tjatat om än det ena och det andra och verkligen trott att det kommer aldrig att fixa sig. Det kommer att bli lilla mamsen som får ordna upp det. Men så visar det sig att han faktiskt tar sig i kragen och fixar allting själv. Behövde varken städa eller bära saker. Så nu gör jag en pudel och säger: Well done!!

Idag har han kört IKEA-svängen och handlat in alla möbler som fattades... typ allting eftersom han inte ägde stort mer än sina kläder och två lampfötter utan skärm. Så kvällen har tillbringats där inne med lite montering och fika. En riktigt, riktigt fin lägenhet och jag är säker på att han kommer att trivas.

Tänkte hjälpa honom att dammsuga... "Nje, dammsugaren står utanför den gamla lägenheten... jag hade ingen bil när jag skulle köra hem..." Gud, den kostade ett par tusen... Inte troligt att den står där när han "får tid över" att hämta hem den. Ack ja... nej, nu skulle jag ju glädjas åt att han fixat allt själv och inte sucka. Sorry.

Grannen en bit bort har haft besök av brandkåren idag... han tänkte elda lite kvistar och råkade helt enkelt elda upp hela sin, precis nyklippta, tuja-häck... 50 meter svarta stubbar står där nu. Usch det kunde gått illa...

Nej, nu är det snart dags för lite skönhetssömn så man kan ragga ordentligt imorgon!

//Farmskan

Bokat och klart

Göteborg tur och retur idag tillsammans med Jennie. Vi hade ett kundmöte däruppe och det avlöpte väl hyfsat bra. En och annan sak önskar man väl hade blivit osagd. Ni vet typ "Tala är silver...." Men det var en trevlig tur med trevligt sällskap även om 60 mil i bil på en dag kan göra en lite trött.

Nu är äntligen min och Hannas resa bokad. Det blev Turkiet och vi åker den 29 maj och kommer hem den 5 juni, lagom till studentfirandet. Hit blev det:

http://web2.nazar.se/world

Ser väl hyfsat ut eller hur.... skall bli jätteskönt!

Ikväll träffades vi i festkommittén till skolfesten för de sista finslipningarna inför lördagens baluns. 67 stycken anmälda av de totalt 135 stycken som var bjudna. Skall bli hur kul som helst att träffa alla igen och man hoppas ju att de flesta är sig lika och har hållit sig lika unga som en annan... mohahahaha. Tänkte ladda upp med filmen "Klassfesten" i veckan för att få in de rätta takterna. Det händer ju en hel del roliga saker i den filmen som man hoppas återspelar sig på lördag... eller hur fru W??

Med egen blogg har man alltid rätt till en egen åsikt! //Farmskan

Roland

Fick detta tipset av bror min för ett tag sen och har helt snöat in på denna killen. Vet inte om jag skall tycka synd om honom eller bara skratta hejdlöst. Ni vet det där eviga dilemmat om att skratta åt eller med någon...



Han är nästan i klass med Ullstorps-Torgny på julfesten...

Mycket sexprat i pendlarbilen idag eftersom några av oss tittat på Hans Scheike (ni vet den gamle smiskkungen...) på TV igår. Fru Ekdahl kände faktiskt att det pirrade till lite grand. För er andra som glömt så kan ni gå in och få lite inspiration på den här sidan. Tror jag skall gå ut och kapa lite björkris ikväll....

http://www.livslust.t.se/eckecorner/NewFiles/sfirst.html

Nu är det resa som gäller både imorgon och på torsdag. Ibland är det skönt att bara sitta där i bilen och inte kunna göra så mycket annat. Man springer ju som ett skållat troll på jobbet hela dagarna och ändå fick jag inte vara med i stegräknartävlingen. Det var lite som när man gick i skolan och aldrig blev vald på gympan...

Men jag ä inte bitter... //Farmskan

Flytt och fix

Vilken helg det har varit! I söndags hade vi hela 28,3 grader på baksidan... som vilken medelhavssemester som helst. Helt ljummet i luften sen när vi var ute med vovset på kvällen. Söndagen hade också rena rama släkttemat här hemma. Först kom Paps & Babs... på med kaffe. Väntade in frallor från lill-sonen med sällskap. Framdukat och klart med frukost, då kom Grahnskan och skulle fixa till klorna så då högg hon också in. Och sen lagom till frukosten var avklarad kom den nyförlovade brodern med fästmö med muffins och småkakor... Maken sprang som ett skållat troll mellan stenhögen och fikabordet.

Lill-sonen hade skadat ledbandet i foten på matchen igår så han kom på kryckor. Så där lagom nu till att han skall flytta i veckan. Jag får ont i magen... Vet att det inte ÄR mitt problem, men det BLIR mitt problem eftersom jag oroar mig hela tiden. Vem skall nu packa, bära och städa?? Jag vet att jag kommer att vara den "bästaste-bra-att-ha-mamman" i hela världen och som fixar så att allt blir klart. Ibland önskar jag att jag kunde göra som hans far... passa på att åka till Cypern eller någon annanstans så snart det drar ihop sig...

Lugnet hägrade sig dock här hemma runt 3-tiden, då for jag och tittade på fotboll. Dottern spelade och vann med 3-2. Bra jobbat Elin!

Och så var det måndag igen... fullt upp på jobbet hela dagen. Tiden bara rusar iväg. Skippade power-platen sen för att följa med och fixa ny soffa till sonen. Hemlevererad och uppburen till lägenheten... så slapp vi kånka på den. Nu skall jag bara luta mig tillbaka och se på CSI

Undrar vad detta företag svarar i telefon när det ringer...

image176

Gokväll! //Farmskan

Maken

Maken är en skön figur... han har kommentarer som ingen annan och både jag och dottern blir utsatta för ett högt underhållsvärde här hemma varje dag. Och det roligaste av allt är att han själv tycker att han är så vansinnigt kul och så har han ett sånt sjukt skratt.

- När jag tog av mig på överkroppen tystnade fågelsången... till och med kråkorna slutade kraxa. Det enda som hördes var radion som spelade "Närmare gud till dig"
- Går du in där riskerar du att få svedda ögonbryn... (sagt efter att ha gjort nummer 2)
- Ingen idé att du försöker lura mig Elin... när bilen kommer hem igen så skall jag checka efter fingeravtryck. Jag jobbar nämligen för CSI Everöd

Vet inte var han får allt ifrån... men hans far kan ha en del små inlägg ibland också som får en dra på smilbanden. Idag har vi varit på kalas x 3 ute i Torsebro. Kay fyllde 55, Gunilla 51 och Danne 18. Praktiskt och bra att man kan slå ihop det hela. De har ett antal djur i sin familj också och den ena katten hade fångat en tusenfoting, vilket Gunilla kommenterade med att antalet fötter förmodligen var ett minne blott. Då kommer det från svärfar:

"Har man så många fötter så har man väl råd att mista ett par..."

Katjing! //Farmskan

Maken rullar sten och jag skall snart starta grillen... Manne kommer och hälsar på

image175

VHU

Fredag och sommarvärme... känns trist att behöva sitta inne. Hela förmiddagen gick åt till att sitta med en telefon i örat eftersom vi hade telefonmöte. Dags att skaffa handsfree snart. Suttit hemifrån idag så man har fått lite administration gjort, ibland behöver man sitta i lugn och ro för att kunna bocka av saker.

Men nu är det snart helg och jag skall till frissan. Har en 3,7 centimeter bred utväxt med grått hår just nu. Dottern undrade om jag skulle färga det. Varför då? Jag säger bara VHU - Våga ha utväxt! Men vid närmare eftertanke och en blick i spegeln så tror jag att jag ångrar mig. Tror att frissan också har lite hon vill tillägga...

Fick ett MMS idag...

image174

Grattis från oss alla... älskade bror och Madde. Mer än jag som blev knockad??

Ett stort grattis också till chefens chef som fyller 43 år idag...

Även chefer blir äldre, eller?? //Farmskan

13 ton singel

Sommarvärmen fortsätter och det är rent ljuvligt ute. Slutade tidigare idag eftersom jag hade tid på banken och de stänger ju som alla vet klockan 3. Gick upp en sväng till lill-sonen sen för att fotografera hans soffa. Den skall numera ut på blocket eftersom en ny skall inhandlas inom kort. Han skall nämligen flytta på torsdag i nästa vecka och behöver både det ena och det andra. Att han skall flytta märks också i lägenheten som är sjukt stökig och uppställd... tror jag skall anmäla honom till det där programmet i TV4... Rent hus.

Fick 2 proppade tvättkorgar med smutstvätt med mig hem också så det är ju tur det är fint väder så det går undan. Jag är alldeles, alldeles för snäll. JAG VET!!!

image173

13 ton singel ligger nu på vår uppfart så maken har ställt in kvällslöpningen... blir nog några rundor med skottkärran innan solen går ner. Själv är det dags för första maskinen att hängas ut

Ha en skön kväll! //Farmskan

Ingen vinst

Nä, ingen vinst igår heller. Det var jag som drog och första vinsten gick till Blogg-Pilla (som slutat blogga... och numera därför får heta enbart Pilla), andra priset till Kerstin (7:e omgången i rad!!!) och så en flaska till Lena. Jag tänkte, det måste vara mygel så mest för nöjes skull bestämde jag mig för att dra en gång till. Första pris gick till Pilla, andra pris till Kerstin och tredje pris till Lena... VA!?? Sannolikheten för det är ungefär lika stor som om jag skulle bli gravid... vilket är en omöjlighet så detta innebär att jag nu kommer att börja praktisera skyddat sex, jag menar om ifall att....

Kvällen var trots förlusten väldigt trevlig med god mat (som vi tryckte i oss i flera omgångar) plus en liten kaka till kaffet. Vaknade därför i morse och var fortfarande mätt och kunde hoppa över frukosten...

Idag fick vi äran att åka med Mange till jobbet och Fru Ekdahl frågade försynt hur det varit i Barcelona och på Formel 1-tävlingen... "Jo, det var kanon! Det är ju många som tror att det bara är ett antal bilar som kör runt och runt..." Jaahaaa, men vad är det då? I varje fall är det ju det man ser... bilar som kör runt och runt. Skulle jag nog inte ha sagt för sen fick jag världens lektion i bromsteknik, depåstopp på tid och inhämtningar med minst 1 minut per varv... Jisses vad jag antecknade. Måste spika mig framför TV:n nästa gång så man ser alla dessa spänningsmoment.

 

Tack Mange... nu förstår jag verkligen tjusningen!

Dessutom berättade paret Pilla att de hade invaderats av myror och därefter följde olika teorier om hur man skulle få rätt på det problemet. Allt från vitpeppar till kanel till myrdosor.
"De hämtar ju mat till drottningen och bär till boet, om drottningen dör så dör boet"
"Då är det ju bara att hitta drottningen och döda henne"
"Men hur lätt är det bland 3 miljoner myror"
"Men det är väl hon med kjol och en liten krona..."
Hur svårt kan det va??

Visste ni förresten att Fru Ekdahl bara har en lins... Detta för att kunna se långt med ena ögat och på nära håll med det andra. Fascinerande! Det är bara hon som kan berätta en sån sak och få det att låta som det mest naturliga i hela världen...

I love pendlarbilen!

Efter tre av makens grillspett är det dags för kvällspromenad! //Farmskan

Snart kommer Mona

Vinkväll ikväll i Tollarp och snart kommer Mona och hämtar mig. Lite god mat, vin och kanske, kanske är det min tur att vinna lite flaskor ikväll. Har haft extrem otur de senaste gångerna. Håll tummarna!

En bra, men jäktig dag, idag... har haft uppföljningsamtal hela dagen i stort sett och det är alltid kul. Mycket bra idéer, tankar och synpunkter som kommer upp i de mötena och också skönt att få dem på tu man hand när man har en så stor grupp. Nya jobbet rullar också på bra och just nu är det super-peppning som gäller!

Grahnskan har ett alldeles eget sätt att tackla kärleken. Hon förutsätter att det skall ta slut och blir till slut så övertygad att det är sant så risken för att det verkligen skall hända ökar med ca. 173,5%. Hur tänker du gumman?? Inget varar för evigt. Njut av det du har när du har det... sen kan det kvitta. Du vet väl mitt motto: Det är ingen idé att leva om man bara skall försöka hålla sig vid liv... Love you!

Nej, nu väntar djupdykning i flaskan... Hick! //Farmskan

Massage??

Grannens fru skulle backa ut sin bil (liten, rostig Opel Kadett) i lördags från sin uppfart. Backade väl rakt in i sin mans bil (stor, fin BMW för 730.000 kr)... stiger ur bilen och tittar förvånat på hans bil. Stiger in igen, rattar upp hjulen lite extra och backar rätt in i soptunnan. Vevar ner rutan och puttar omkull soptunnan... Sådärja! Det är tanter det!

Helgen avslutades i varje fall med ett besök hos svärföräldrarna i Fjälkinge. De skulle bjuda på kaffe och när jag stod där och tittade på bryggaren så var den helt sönder. Läckte lite här och där och saknades bitar...

"Dags att köpa en ny tror jag..."
"Nej, vi har en ny i skåpet men det är ju synd att ta fram den"
Ja eller hur!

Och nu är det en ny härlig vecka... men varför är man så sjukt trött så fort man vet att man måste stiga upp tidigt. Man sover ju ändå inte särskilt mycket längre på helgerna. Jag tror det är mer känslan av att kunna ligga länge som är skön...

Efter jobbet ett pass på power plate och därefter test av den nya massagebänken... "som skall vara så fantastiskt skön" Aj, Aj, Aj... skönt är liksom inte rätt ord här. Det gjorde vansinnigt ont och jag vill bara meddela att jag kan komma att antingen mista rörelseförmågan alternativt gå med hjälp av rollator imorgon... Det var den första och sista gången för min del på denna "sköna" massagebänk. Under hela behandlingen fick man dessutom ha en fettförbränningsplatta på magen. "Det sticker lite hela tiden så du får välja om du vill ha styrka 1, 2 eller 3..." Tja, med tanke på att det skall tränga igenom allt fett som finns så får man väl ha minst en 2:a... Räknar kallt med att jag skall ha tappat 4-5 kg till imorgon.

Jag säger som Jonte: Hopp och lek - Skinkstek. Varför? Ingen aning //Farmskan

PS! Här är en bild på vårt altandäck. Nu fattas bara lite blommor och ett bord...

image172

Soliga söndag

Vilken morgon! Jag och Mitzan tog en morgonsväng i skogen och det var ruskigt varmt. Finns bara en sak jag hatar med sommaren och det är insekter och fästingar!! Vet inte riktigt vad dessa gör för nytta, ingen åt mig i alla fall. När man kommer hem så har hon ett par tre stycken krypande på sig och de är sjukt äckliga. Jag plockar dom och maken eldar upp dem...

Fästingar (Ixodida) är samlingsnamnet för små vinglösa spindeldjur i gruppen kvalster. Fästingar är parasiter som lever på att suga blod från däggdjur

   Parasit var ordet!

Även lill-sonens lag vann igår... 2-0 i derbyt mot Bromölla. Dock var han bänkad (måttligt sur för det som ni förstår!) vilket borde göra att han taggar upp och vill komma igen, men inte han inte. Som vanligt känner han sig kränkt och orättvist behandlad. Kom igen!! Det är nu du skall visa fighterviljan. Tror han var mest besviken eftersom där var så många och tittade men sånt är livet... inte alltid rättvist.

Framsidan är klar. Eftersom de blev färdiga redan vid lunch så frågade de om det var något annat som vi behövde hjälp med. De jobbar ju 10 timmar om dagen... Tja, ni kan ju få lägga stengången också om ni vill? Självklart sa de leende och drog igång och jisses så bra det blev! Nu är det bara lite växter och singel kvar sen är allt klart. Behöver ni bra hjälp till något så ring så förmedlar vi!

En mysig lördagkväll med grillning, lite godis och en bra film tillsammans med stor-sonen. Kan det bli bättre? Han ojade sig en del för att vi tittade på "det mest tragiska, patetiska program som skapats" (=Körslaget) men nu är han fast. Kommer garanterat att smygtitta på finalen på lördag. Ha ha ha

En extremt vit överkropp vandrar omkring i vår trädgård... //Farmskan

Laika-mamma

Klockan 8 drog de igång i morse... men nu är de snart klara. Helt otroliga på att jobba. Igår grävde de för hand ner 12 betongplintar, gjorde ramverket, satte belysningen och började så smått täcka med brädor. Att gräva i den packade stenmjölsjorden är ingen lek säger maken och då litar jag på det. Min uppgift blev kaffe, fika, dricka och lite lunch och det löste sig galant. Så i eftermiddag kan vi nog sitta där på vårt däck och titta ut över ägorna...

Det får bli antingen innan eller efter VMA-matchen. Det är nämligen derby idag mot Bromölla och skitfint väder så då gäller det att passa på. Stor-sonen hade sin match igår, också derby, och de vann med 3-0 så han är nog glad idag när han kommer hem.

Undrar hur Laika-mamma och Laika-Bengt har det i Toscana? De är ett helt gäng med ägare till Laika husbilar ute och åker (ler!). Man har klubbar inom varje märke och så ger man sig iväg. Denna resan gick alltså till Italien där de också skulle få en guidad visning i fabriken där de tillverkas.

  Hoppas de haft en fantastisk resa med god mat och vin!!

Ibland när jag läser Zits så får man sådana flash-backs ifrån förr. Lill-sonen har ju alltid haft en förmåga att placera sig själv i centrum och ingen kunde som han blåljuga så till den milda grad för att slippa lindrigare undan. Så är det nog fortfarande också att man måste detaljkolla sanningshalten i det han säger. Han gör det inte av illvilja det är jag övertygad om utan av lathet och för att kunna skylla på någon annan (oftast mig...)

image170

Flashbacks var ordet... //Farmskan

Pytt i panna

Semesterdag idag... solen skiner, jobbarna gräver och spikar på framsidan, snart väntar vilstolen och en bra bok. Har faktiskt varit ganska flitig idag så det har inte bara varit att lata sig. Men jag har fortfarande ont i huvudet och nu undrar jag om det inte är kaffe-abstinens istället... har kokt en stor kopp och hoppas att det hjälper.

   Precis sån här känner man sig...

Födelsedagen hos brodern var trevlig. Hans nya kärlek Madelen (så där lagom nervös för att träffa hela släkten för första gången) hade gjort smörgåstårta. Otroligt god... jag menar hon hade inte köpt den utan gjort den själv. Ingen riktig kvinna alltså utan en husmor! Dottern tiggde sig till en stor bit att ta med sig hem. Hur som helst så var det en trevlig bekantskap och ser fram emot att träffa dem igen.

Felix (brorsans bonusbarn) sålde lotter för idrottsföreningen. Han fick lite dricks här och där och sålde även slut på lotterna. "Vad bra, nu tjänade du 50 kr" sa brorsan. "Va!? Bara 50 kr? Vem skall ha dom andra pengarna då?" Tog en stund att förklara att de övriga 500 kr skulle idrottsföreningen ha... Stackars liten, han blev helt sur.

Såg att lillsonen fastnat på vimmelbilderna igen från matchen i söndags... Han tyckte själv att den blev sådär. Men vadå... för stor keps, halvöppen mun och lite stirrande blick. Ser ut precis som vanligt tycker jag.



Ett kort inlägg som blev lite av allt möjligt, precis som dagens lunch... Pytt i panna

Köpt givetvis! //Farmskan

Riktiga kvinnor

Tänkte på det när vi var hos Pia och Jan(a) på Valborg att det skiljer en del mellan kvinnor från förr och kvinnor nu... eller? Jag och Pia kan knappast anklagas för att vara husliga i överkant. Det där med långkok eller "göra rätter från grunden med riktiga råvaror" är liksom inte vår grej. Jag menar... ärtsoppan var fantastisk god men den hade i ärlighetens namn inte skapats från flera dagars jobb med att blötlägga ärtor och hacka fläsk. Jag bara älskar när de kommer på bra grejer som "Janssons frestelse bas" från i julas till exempel... Klappat och klart i en påse, bara att smeta ut i en form.

Här är en liten jämförelse av läget då och nu:

Husmoderstips 1:
För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Riktiga kvinnors tips:
Köp pulvermos, det håller ett år.


Husmoderstips 2:
När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.

Riktiga kvinnors tips:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.


Husmoderstips 3:
Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.

Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning... så tråkigt då. Upprepa vårt motto efter mig: "Som jag lagar maten så äter du den och så vill du ha den."


Husmoderstips 4:
Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet då är den färsk i flera veckor.

Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.


Husmoderstips 5:
Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.

Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????

Detta är kanske första och enda gången jag kan kalla mig en Riktig Kvinna //Farmskan

Svartlistade

Glad Valborg på er alla så här i efterhand och ett extra stort GRATTIS till Manne (älskad vän!) som fyllde år igår. Tyvärr var du ju tvungen att jobba så vi fick inte träffas men du vet jag tänkte på dig!! Idag är det 1:a maj och bror min fyller år. Hela 42 år sen han såg dagens ljus... tror han trivs med att vara ett protestbarn för det har liksom hängt med honom hela livet. Men det är klart... är man född 1 maj så förpliktigar det. Tror det blir lite smörgåstårta och så en titt på hans nya kärlek i eftermiddag.

Valborgsmässoafton tillbringades nere hos Pia o Jan(a) och så kul vi hade!! Så mycket skratt... kusin Pia har verkligen berättartalang så det räcker och blir över. Hennes beskrivning av Jan(a)s första besök på gymmet är redan en klassiker. Alla ni som känner Jan(a) kan ju föreställa er, eller hur?? Ärtsoppa och varm punsch och sen pannkakor, sylt och grädde (eller?) till kaffet. Innan vi for hemåt fick jag också glädjen att se Jan(a)s chorizo... vilken upplevelse!

Annars är jag och maken just nu lite skärrade eftersom vi har fått en kraftig varning ifrån Renhållningen. Vi har slängt plast i matavfallet!! I brevlådan låg en röd (säger RÖD) lapp med rubriken "Allvarlig felsortering!" Vi kommer inom kort att få ett brev från kvalitetsansvarig på Renhållningen. Har vi frågor innan dess så fick vi ringa... Just nu jobbar de på en gärningsmannaprofil och så står vi på svarta listan. Detta innebär att våra sopor under det närmsta året skall hällas ut på uppfarten och noga granskas innan det tas emot. En gång felsorterare, alltid felsorterare! Ni förstår givetvis att det är jag som är skyldig med tanke på makens smått fanatiska sopsorteringssystem hemma. "Har du inte lärt dig någonting...?" Men förlåt då... jag skall bättra mig!

Lappen är undertecknad: Tur 09, Göran...

Tror jag får muta han med en banan //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0