Girighetens ansikte

Har ju berättat för er att vi titt som tätt har elavbrott här hemma... kallar ju inte dom E-Off för intet menar jag. Hur som helst, en och annan gång så händer det att avbrottet varar över tolv timmar och då får man sig en liten avbrottsersättning. Denna är hela 1.123 riksdaler... eller rättare sagt, den VAR hela 1.123 riksdaler. I februari hade vi åter ett avbrott på över 13 timmar och i veckan damp därför en utbetalning ner på 562 kronor. Se där ja... och efter närmare granskning visade sig att detta giriga företagsh-vete nu har dragit av hälften av summan som en jämkning med följande motivering:

Starka vindar innebar personfara vilket hindrade felavhjälpning

Alltså...
1) Var fanns denna jämkning under Gudrun och Per?? Skulle tro att det blåste lite mer då va!
2) Felet var inte ute i skogen utan i en transformatorstation i byn...

Det är inget annat än ett sätt att slippa betala ut den ålagda avgiften! E-On SKITFÖRETAG!!!!!

Näsan rinner och det känns äntligen som om förkylningen lossat så nu hoppas jag att jag snart har förkylat mig färdigt. De skall ju dessutom komma och laga värmen på jobbet i nästa vecka så det kan ju bara bli bättre. Snart långledig också och då får jag väl kurera mig om inte annat.

Idag grattar jag sötaste vännen LENA på hennes födelsedag! Hurra Hurra!!



//Farmskan

Rättvisa

JAAA!!! Ingemar Stenmark är Mästarnas Mästare... Rättvisa säger jag bara!

  55 år och med en sån kropp...

Maken har några år på sig att få till det (*ler*)

Mors Dag har varit trevlig med fikor, grille, kaffe och härligt sällskap
Om bara inte halsen krånglade och hostan skrällde...

Buhu!! //Farmskan

Usch, usch, usch

Ja, hon behöver inget rouge i varje fall...



Söta, envisa, förvirrade, pille-farmor!

//Farmskan

Grillpartaj med Sir Väs

Sommaren har inte kommit ännu, bara så ni vet! Idag har vi nämligen varit på grillpartaj med makens "gäng" i Sir Väs-klubben. Detta partaj gick av stapeln i en av Ålabodarna nere vid havet och det var ruggigt kallt. Känns jäkligt avlägset till att ligga och sola på stranden... Men tillställningen var riktigt trevlig med mycket sång och musik. Maken är en riktig underhållare när han sätter den sidan till (*skrattar*). Jag har nog bara inte fattat det riktigt.

Lördagen har annars varit lugn, vi startade med att ta ett ryck i trädgården. Kan säga att det var nödvändigt... det har ju inte gått att vara ute på flera dagar på grund av allt regn så ogräset hade verkligen frodats. Skönt när man har ordning igen, jag gillar när det är fint i rabatterna och att rensa tycker jag är terapi. Och eftersom jag efter lunch hade över en timmes massage bokad hos thailändskan så var det bara att rensa på!

Imorgon är det mors dag och vi får ge oss ut på en liten turné. Tänkte börja hos farmor Signe och se hur hon mår. Hon hade gått och ramlat igår kväll så Paps sa att hon hade världens blåmärke i ansiktet. Hon tar sin sömntablett och sen sätter hon sig en stund i soffan för att låta den verka... smart! För när hon sen skall ta sig upp och stänga TV:n och gå till sängs är hon ju helt yr. Och igår stöp hon då i backen och slog ansiktet i TV:n som for i golvet. Kunde ju gått riktigt illa... att hon inte bröt något är ju ett under!

- Larmade du, frågade pappa
- Neeej... de kommer ju in när de har tid.

Gissa om de blev förvånade när de såg henne i morse, helt blåslagen och med skrapade knän... vad skall man göra med denna envisa människa?



I want some hot stuff... härliga 80-tal!
//Farmskan

PS! Det är ganska meningslöst att vara ensam i ett telefonmöte... det var jag idag

Att bo i en by

Att bo i en by där alla känner alla (förutom jag då som har noll koll...) det har sina fördelar och det har sina nackdelar. Man är liksom observerad typ överallt och allt man gör har alla koll på direkt. Vet inte riktigt vad jag tycker om det där egentligen men det är ju som det är och antingen gillar man det eller så får man väl flytta. Man har ju lite episoder genom åren som man minns, som till exempel när maken blev uppringd av polisen på jobbet för att någon sett honom vara ute och springa mitt under ett pågående rån. Eller när grannen fått vår post och genast visste att det var dags för vinkväll hos Pillan... hmmmm.

Har suttit hemifrån och jobbat idag och behövde köra upp och handla lite i byns affär runt lunch, kylskåpet gapade hopplöst tomt efter min och makens dietvecka. Så in i bilen i mysbyxor och halvsliten T-shirt (det funkar nu när lill-sonen inte bor hemma längre och får ett fullständigt bryt) och parkering utanför affären. In och får tag i en kundvagn och börjar plocka ner mina förnödenheter... då ringer telefonen.

Det är en engelsk kollega så konversationen var som ni förstod på engelska. Detta var mycket underligt i vår lilla affär så jag bestämde mig för att gå utanför och prata färdigt. Inte bara för att det var på engelska utan också för att precis alla hör (=lyssnar aktivt) vad man säger. Så jag lämnade min halvfulla kundvagn i gången och går ut och pratar färdigt. Ett antal minuter senare går jag in igen och då är det full uppståndelse kring min vagn... men herregud, jag kom ju in igen, lämnade den bara en liten stund!!

Jag tar tag i min vagn, ber om ursäkt och handlar vidare. I kassan ringer det igen och jag får den där "men gud vad du är viktig då" blicken av kassörskan när jag försöker med teckenspråk få henne att förstå att jag tänker betala med kort och ja, på beloppet. Till slut är jag klar och kan lämna affären. Så är det i en liten by.



Jag är en udda fågel... fridlyst och viktig!
//Farmskan

Idag fick jag ett kuvert med en mors-dags-present från barnen... Kärlek!!

Stulen

Jag ligger och tänker på natten som gick. Jag vill krama dig hårt.
Du kom till mig i sommarnatten. Det som hände mellan oss inatt finns i mina tankar.
Du undersökte min kropp, hungrigt sög du på mig...
Det enda som finns kvar efter dig är minnet, märkena & fläckarna i sängen.

Nu ikväll vet jag att du kommer igen. Så jag väntar på dig klarvaken & förberedd.
I natt ska du dö din SATANS MYGGJÄVEL!!!!!



Stolen with pride... från Manne

//Farmskan

Partypingla

Helt klart bästa reklamen just nu!



The one and only...

Home alone igen, maken börjar bli en riktig partypingla (*skrattar*)

//Farmskan

Mittwoch

Redan onsdag och utförsbacken till helgen har börjat. Känner mig rätt trött och vet inte riktigt varför, sover som jag ska och har inte varit ute och slarvat sent heller så... då återstår bara åldern (*ler*). Måste ju skylla på nåt.

Gårdagen ägnades åt firande av olika slag. Först lite "lykke til-frokost" för en dansk kollega som skall gifta sig på lördag (och frokost i detta fall betyder lunch... de har lite svårt med språket de där danskarna). Efter jobbet var det After work på Bishops Arms med lite högskolekompisar och sen direkt därifrån till 60-årskalas hos min svåger... pust! Nu förstår jag varför jag är trött. Sleven kanske inte skall vara i alla grytor jämt...

Just nu är jag i varje fall i lugn och ro i hemmet och dessutom helt solo eftersom maken är på förberedelser inför grillkvällen på lördag med "Sir Väs-klubben" och Dottern är och tränar och sen väntar nattjobb. Men lite kaffe och slapp i soffan är inte fel.

Tips till något av mina barn:
Kanske Wallenbergs skor har presentkort... för visst är det väl Mors Dag på söndag?



Dagen idag har inneburit Danmark och Glostrup... det er hyggeligt!

Tror på fullt allvar att jag kan snart kan prata flytande danska
//Farmskan

Tack vare...

Just nu sitter jag och ler, jag har lyckats avvärja en fortkörningsbot tack vare mitt dåliga minne. Men från början.

Igår på väg hem från Motala skulle en styck plastkasse med kläder lämnas till svärdotterns föräldrar i Ullstorp. I kassen låg också kläder till mig själv som jag givetvis glömde att plocka ut vilket fick till följd att jag idag skulle hämta dem igen. Så på hemväg ifrån Stockholmstrippen och tåget höll jag som vanligt en "lagom" hastighet... Strax innan Ullstorp började jag sakta in och blinka vänster. Och där, mitt emot min avfartsväg var värsta hastighetskontrollen. Shit säger jag bara. Här sparades nog ett par tusenlappar... TACK säger jag till mitt dåliga minne!



Och SJ då? Jo de fixade både dit och hemvägen utan problem, de kan om de vill

//Farmskan

PS! Sen att den stackars tågvärden gick igenom hela tåget och kollade biljetterna med gylfen vidöppen... ja, det tog de liksom inget extra för.

Blixt och dunder

Det åskar rätt rejält just nu här hemma... blixten slog också ner precis riktigt nära, kändes som om det slog i trappan utanför. Det skulle inte förvåna mig om strömmen snart går, för det brukar vara mer regel än undantag för Everöds del. Kanske är så illa att jag missar Mästarnas mästare ikväll. Fast jag befarar i och för sig att den stora matronan slår ut min store favorit, Stenmark... och då är det bättre att inte behöva se eländet.

Har haft en skön helg i Motala och gårdagskvällen avslutades med lite spel, ett spel som hette Med andra ord och som gick ut på att man skulle förklara och snacka runt så att de andra fattade vilket ord man sökte efter. Jag och maken spelade ihop och det gick ju sådär...

Maken inledde
- Jul i huvudstad
- Christmas i New York!
- Nej, behåll huvudstad... eehhh Aktivitet
- Va? Jag grubblade febrilt över en aktivitet i New York
Och så gick tiden ut... svaret var Pariserhjul

- Stor apa
- Chimpans, Gorilla, Babian, King Kong...
- Ja!! Nej förresten... ett land
- Ett land?
- Ja, eller en stad. Nej, ett land...
Och så gick tiden ut... svaret var Hong Kong

Men jag hade inte heller någon tur med att göra mig förstådd
- Stora bulor på kroppen, en sjukdom som är utdöd
- Bulor?
- Ja, stora bullar liksom på kroppen
- Psoriasis?
Och så gick tiden ut... svaret var Böldpest

Vi behöver nog konversera lite mer (*skrattar*). Men kul var det

En härlig kväll hos den här underbara trion. Kärlek!



Stockholm imorgon igen. SJ... kom igen nu!!

//Farmskan

Motala helg

Snart lördagkväll... i Motala för Farmskans del. Är och hälsar på lill-sonen och fästmö (även om de fortfarande inte har kommit hem ifrån träning, fotbollsmatcher och jobb). Jag och maken har istället förberett middag tills de kommer hem så det hoppas jag de uppskattar. I varje fall uppskattar lille Nils att vi är här just nu.

En fantastisk bilresa upp hit... jag lyssnade på ljudbok och maken satt med sin Ipod och ingen sa ett ljud på 3,5 timme, så roligt har vi på våra resor (*ler*)

Hade en bra dag igår på jobbet... down vände lite up och jag såg lite ljus i tunneln igen. Go känsla! Som vanligt har väl ex-boss rätt när han säger att jag skall sluta hetsa upp mig för allting. Tja.. Efter jobbet körde jag inom till farmor Signe för att säga hej, blir ju inget i helgen liksom. Både jag och kusin P var där så det var mycket skratt. Kvavt och varmt på rummet så vi öppnade fönstret...
- Glöm nu inte stänga fönstret innan du går och lägger dig
- Nejdå, det kan vara öppet i natt
- Men då kommer kanske Mörkemasse...
- Det gör inget... jag har gott om plats i sängen

Det är rätt inställning!

Nej, nu skall jag röra runt lite i grytan och vända potatisarna i ugnen
Hoppas ni har en underbar helg i solskenet!

//Farmskan

Ooops they did it again

Just hemkommen (klockan är 23.00!!!!) från min tripp till Stockholm. SJ har lyckats igen.

Mitt tåg skulle gå från Stockholm 15.06 och jag var i god tid. Inte en enda notering om att något var problem utan jag hoppade glatt på tåget. Väl på tåget talar de om att det är ett "rälsbrott" mellan Nyköping och Norrköping vilket gör att vi måste bussas däremellan. Grattis liksom... och jag ångrar genast att jag valde att ta tåget hem och inte istället tog en returbiljett med flyget. Jag köper en flaska vatten, tänker det kan vara bra att ha.

I Nyköping lastas alla av och får besked om att "bussar står utanför stationen och väntar". Tja... snarare står 500 personer där och väntar och inte en enda buss. Det visar sig att felet varat hela dagen och de som står där är folk som varit med tåg från Stockholm redan från klockan 11.06... det kommer att bli drygt detta. Stämningen är inte den bästa och folk rusar mot den enda bussen som närmar sig för att bara få beskedet att han måste stå stilla i 45 minuter för rast. Pust...

Trycker mig in på en buss och får så äntligen skjuts till Norrköping. Inte en enda personal finns där för att tala om vad som gäller. Fullständig kaos på perrongen eftersom samtliga människor från flera tåg skall in på ett enda. Där står vi i över en timme innan där helt plötsligt kommer ett tåg från Stockholm och stannar (rälsbrottet är lagat... så bra! Jag skulle stannat och shoppat och tagit 17-tåget hem). Två och en halv timme sena lämnar vi så Norrköping, utan personal för de kommer på först i Linköping. Under hela tiden får man i stort sett ingen information... och får man någon så är den på svenska och jag känner sympati för alla stackars turister som inte fattar ett skvatt om varför tåget stannar och vi skall kliva av och åka buss.

Nästan tre timmar sen hämtas jag av maken i Hässleholm
- Ta för fasen flyget nästa gång!!
- Skall testa tåget en gång till först... på måndag

Dagens glädjeämne: Jag jobbar inte som tågvärd
Dagens förvåning: Jag behåller mitt lugn, stressar inte upp mig. Hello impulskontroll
Dagens skratt: "Jaså, funkar inte det heller" (från en trött tågvärd när elen slagits av)
Dagens fråga: Varför körde man inte bara ett annat håll... till exempel över Katrineholm?

//Farmskan

PS! Jag ljög när jag sa att jag behöll mitt lugn... det svek mig i Alvesta när en man stiger på tåget, lägger upp sin väska på hyllan, pekar på mig och säger "Du sitter på min plats..."
Resten av den konversationen förstår ni själva eller hur?
Han satte sig på en annan plats.

Storlek 39 eller 43

Dagen har tillbringats i Älmhult och jag har haft det så gott... lite snack, möte, fika och bara det där härliga sorlet från alla glada människor. Känns underbart! Plus att man ju alltid får sig ett rejält skratt åt någonting och idag var inget undantag. Föremålet för skrattet (för det är väl alltid ÅT någon man skrattar) var stackars Håkan som berättade att han bara hade en stortå och därför behövde både en sko av storlek 39 och en av storlek 43. Att inte Git dog av skratt... hon fick nog några riktigt fantastiska bilder i huvudet

Tån hade åkt av i en gräsklippare när han var liten så det var ju egentligen en ganska tragisk historia, men även en tragisk historia har ju sina poänger eller hur!

Ikväll blir det lite party party hemma hos Lena och sen är det Stockholm imorgon

Take care and don't forget to laugh!! //Farmskan

PS: Äktenskap är ett förhållande där den ena personen alltid har rätt..
och den andre är mannen

Aftonbladet?

Eller Expressen... ja, frågar du min man så får det bli bägge. Veligare man än honom får man leta efter... i varje fall när det gäller vissa saker. Veligheten kan i och för sig lätt förväxlas med lathet tror jag. Å ena sidan viljan att åka och träna med sina musikkompisar eller å andra sidan sitta i lugn och ro hemma. I flera dagar har han sagt till mig att "på tisdag skall jag verkligen åka och träna" och det gällde fram tills idag när det helt plötsligt lät "nej, jag orkar inte idag (heller), det är så skönt att vara hemma". Men ge dig!! Åk iväg nu... och iväg åkte han (*ler*). Tänk vad lite peppning kan göra.

På tal om kvällstidningar så kan man ju verkligen ifrågasätta deras alltmer bristande nyhetsbevakning... idag hade man en artikel om att en av deltagarna i "Ensam mamma söker" skulle operera brösten... utan bedövning. Men snälla nån... VEM bryr sig!?? Ikke jeg

Har precis hjälp stor-tösen med ett CV för ett nytt jobb... men nej, inget jobb här hemma utan ett nytt jobb på Madeira. Hon verkar ha hittat sin plats på jorden. Men det är bra att de utmanar sig själva tycker jag (och så ger det ju mig och maken en möjlighet att åka och hälsa på lite varstans...). Nästa anhalt måste bli Basel nu och ett besök hos stor-sonen. Finns snart inga ursäkter längre, bara att boka!



Muuuuu  //Farmskan

Stuck with you

Ny vecka igen och denna veckan blir det lite resor igen, Danmark på tisdag och Stockholm på torsdag. Fast jag känner mig ganska ifatt med det mesta så det är inte så stressande. Dagen har varit bra men det har varit otroligt kallt på kontoret så jag frös som en våt hund när jag kom hem. Fick tappa upp ett rykande hett bad för att tina upp.

- Det är väl inte så konstigt, du har ju inget underhudsfett kvar, sa maken
Visst är han väl för snäll min man... och blind!!

Ibland blir man bara så glad av att hitta låtar från "old days"... Härliga 80-tal!!



I'm so happy to be stuck with you

//Farmskan

Vad är det för fel?

Ja på ungdomar alltså? Vi har ju en boendes här hemma och ibland undrar man faktiskt hur livet kommer att bli när de flyttar hemifrån (vilket just nu är hennes största önskan). Det jag undrar allra mest över är tvätt och mat... fast det är kanske mer kopplat till henne som person. Jag tror inte det finns någon som tvättar så mycket kläder, collegejackor och träningsoveraller... för att inte tala om badlakan (som man absolut bara kan använda en gång!). Skall bli riktigt kul att se henne bära tvättkorgen upp och ner ifrån källaren.

Och sen mat... att hon inte är så intresserad av att laga mat är väl en sak men jag tänker på att handla hem. Det måste ju bli otroligt dyrt om man hela tiden bara måste ha nytt bröd. Vi köpte en limpa bröd häromdagen som fortfarande är helt OK men det går liksom inte... man måste öppna den nyaste påsen bröd vilket får till följd att man alltid har en massa halvfulla brödpåsar som man inte vet om de är gamla eller nya.

Och varför ta av den redan öppnade yoggin när man kan öppna en ny liksom??

Fast man kan ju inte annat än älska dom!

Men visst längtar man tillbaka till den tiden när man inte behövde bry sig. Man gjorde bara sånt man tyckte var roligt och behövde inte bry sig om varken tvätt, matlagning, trädgård eller annat. Tvärt emot min och makens söndag med städ, tvätt, matlagning, spikning av lister, biltvätt... pust!!! Inte konstigt man får vila upp sig på jobbet...



Idag blir det falukorv och stekt potatis... tjugo gånger godare än vilken oxfilé som helst

//Farmskan

Förlåt...

... hade otroligt fel om Eurovision finalen, hoppas ni inte bettade för tusentals kronor (*ler*)
Men Azerbajdzjan... vem kunde tro det? Och kan ni sjunga låten idag?

Tänkte väl det

//Farmskan

Energiknippen

Lördag eftermiddag och snart dags att dra igång matlagningen. Jag och maken har precis kommit hem från en "besök-släkt-och-nödvändig-matshopping-runda". Startade tidigt hos farmor Signe som stod och vattnade blommor när vi kom. Och man nu med vattning menar att göra om vanliga fönsterblommor till näckrosor.
- Lite vatten till så får du sätta på simfötter på krukorna, sa jag
... fick bara en fnysning till svar.

Därefter en snabb runda hos Feliz Design, kompisen Helens härliga affär i Åhus. 1-års jubileum idag och jag hittade ett jättesnyggt halsband från Astrid & Agnes-kollektionen. Kort kedja i stål... har så många långa halsband så det var lite kul med detta tyckte jag.

Nästa stopp med fika blev svärföräldrarna i Fjälkinge innan vi därefter äntrade Willys tillsammans med sjutusen andra. 1.784 kronor senare!!!!! (japp, helt jäkla otroligt), så lastade vi bilen och körde hemåt. Men nu är frysen, kylen, förrådet och badrummet påfyllt så det räcker några veckor förhoppningsvis. 

Lill-sonen med flickvän är i London och de ringde precis från Oxford street där de njöt av lite shopping. Imorgon är det dags för dom att använda lill-sonens födelsedagspresent... en fotbollsmatch mellan Newcastle och Chelsea. Hoppas ni får se en kanonmatch! På tal om match så känns det lite off att se på hockey när solen strålar utanför men imorgon får man väl ändå försöka se finalen. Sverige - Finland i final... blir en härlig match!

Och orkar ni inte sitta upp i natt och kolla på Eurovision finalen så berättar jag det nu
Här är vinnarna: Irlands skuttande duracell-tvillingar...



Trust me!  //Farmskan

Så var det ett faktum

Jag är i klimakteriet! Va? Har du inte märkt det förrän nu säger nu alla som undrat vad det är med mig den senaste tiden. Lättrörd, bölig, pendlar i humöret och är allmänt störig. Ja, vad skall man säga, det var väl dags även för mig förr eller senare. Så nu går jag under benämningen "Klimakteriekossa"... lite oväntat att gå från terrier till kossa på mindre än en vecka. Men det kunde ju varit värre... eller??



Jag är alla sju... //Farmskan

Tillbaka från framtiden

Så har "framtidsspanaren" åter igen landat i hemma-byn, full av en massa spännande insikter och nya bekantskaper. Det är en sån himla förmån att få träffa alla dessa kollegor från hela världen. Att få höra dem berätta om projekt i Asien, madrasstillverkning i Polen till miljövänliga byggen av hus i Västerås. Vi gör så otroligt mycket spännande!

Däremot måste jag säga att Klitterbyns stugor inte längre är vad de varit. Det är ett under att de överhuvud taget får dem uthyrda tycker jag. Vår stuga, som vi var tre stycken som delade, hade kök och badrum på bottenvåningen och sen fick man gå ut genom ytterdörren för att ta sig upp för en mörk stege till loftet där sängarna var. Inte läge att gå på toa på natten kan jag säga om man inte ville bryta benen.

Hade ambitiöst nog också tagit med mig datorn för lite bloggning men det var helt omöjligt att få tid till det. Valde istället att när vi hade rast ta mig den korta sträckan ner till havet. På så vis ligger Klitterbyn helt perfekt. Där i området hade jag också världens bästa sommarjobb under tre somrar. Jag jobbade i köket på FBU:s kursgård där det varje vecka checkade in nya unga, snygga, vältränade... (ja, ni fattar) killar varje vecka för att utbilda sig. Kick-in fest på lördagskvällen, kick-out fest på fredagskvällen och däremellan.... Fattar fortfarande knappt hur Modern lät mig flytta dig i juni och tillbaka i augusti som 14-åring första gången dessutom.

Men trevligt var det!  //Farmskan

Looking in to the Future

Packar just nu inför ett par dagars konferens tillsammans med ett antal personer från varje bolag i vår stora koncern. Skall bli riktigt trevligt! Denna tillställning går av stapeln ungefär vartannat år och man får en massa nya insikter om vardagen i de olika bolagen. Annars är ju agendan mest fokuserad på framtidens utmaningar så det blir säkert en massa workshops och föredrag också.

Så... om vi inte hörs så vet ni att jag har fullt upp att spana in i framtiden


Ha en riktigt skön vecka!

//Farmskan

Hur har man klarat sig?

Ja, hur har man egentligen klarat sig utan Svenskt husmoderslexikon i alla dessa dagar. Böckerna kom fram i Moderns flytt och ni anar inte vilken skattkista! Fyra delar från A till Ö med allt vad en husmor behöver veta... och det är en hel del kan jag lova. Allt från hur man packar lådor på bästa sätt, till knyppling och dietkurer. Underbart!

Läs bara om hur man skall tänka om familjen skall gå på bio:
När det gäller det gemensamma familjebesöket på bio bör nog naturfilmer av typen Sampo Lampelill komma i första rummet. Sådana filmer kan både stora och små ha nöje av, och dessutom kan pappa och mamma efteråt fylla ut filmintrycken med roliga och lärorika samtal om de länder, sedvänjor och djur man fått se.

Inte undra på att det finns Desperate Housewifes!



Ungar, vad säger ni? Vill ni gå på bio??

//Farmskan

Gästrum... check!

Jag tror att vi just nu har jagat runt tusen dammråttor... så blir det nämligen efter en helg med Ramsey i huset. Fantastiskt bra hjälp när man skall städa. Annars har det mest varit synd om honom i helgen för han hade tydligen fått i sig något olämpligt i veckan så han hade problem med magen. Och jag kan bara säga en sak... de "äggafisarna" som han släppte i helgen de bidrog extremt mycket till växhuseffekten... han var den globala uppvärmningens okrönte mästare.


Söndagen har inneburit möbelhämtning hos Modern och Rolf. Så upp med tuppen, bort till macken och hämta släp (det största vi kunde hitta ifall ifall...) och sen iväg. Modern tyckte vi kunde passa på att "köra inom IKEA och köpa en byrå till dom när vi ändå körde förbi" och visst, det fixade vi på vägen upp. Hade sen en trevlig dag där uppe med lite god lunch, en fantastisk rabarberpaj som lill-dottern gjort till efterrätt plus ett släp med lite möbler med hem. Så nu efter lite montering och ommöblering har vi fått ett riktigt fint gästrum i källaren. Så gott att ha när barnen kommer hem eller när man får annat besök.

Sitter just nu och tittar på mitt favoritprogram "Mästarnas mästare"... hoppas den manhaftiga kvinnan får åka hem idag. Gillar inte hennes attityd... däremot är jag djupt imponerad av Stenmark, helt otrolig!! Måste ju kännas helt omöjligt att möta honom, kvittar vilken gren det är så är han en helt otrolig tävlingsmänniska. I'm impressed!

Och sen vill jag säga till min svärdotter... det är inte snällt att lägga upp sådana här bilder. Man blir ju så sjukt sugen på en valp igen. Bara kolla!



Ny vecka, nya utmaningar... och allergin är borta

//Farmskan

Reptilhjärna

Lördag och föreläsning i Hässleholm stod på programmet. Vi håller ju på med vårt projekt och det var redovisning idag... egentligen får jag ju inte vara med eftersom jag missat statistiken men jag hänger mig fast som en igel. Fast idag var det segt. Efter redovisningen så repeterade han lite statistik saker inför certifieringen. Nu vet jag med säkerhet att jag hatar statistik... fruktansvärt trist!!! Men jag höll mig åtminstone vaken vilket bitvis var svårt för min kollega som tillbringat gårdagskvällen i glada vänners lag spelandes poker.

På hemvägen körde jag ner till farmor och hälsade på och hon var som vanligt på ett strålande humör. Kusin P kom också så vi köpte lite kaffe och fikade med farmor. Plötsligt ringer min telefon, jag svarar och det är en kollega på jobbet. Jag ber att få ringa honom när jag kör hem och lägger därefter på.

- Vem var det, frågar nyfikna farmor direkt (japp, det har jag ärvt av henne!)
- Vet du inte att näsan växer om man är för nyfiken, svarar jag
- Skit i det då, säger hon... tyst en stund, sen frågar hon igen.
- Det var en karl från jobbet, han är dansk
- Städar han golvet på ditt jobb?
- Nej, varför skulle han det?
- Danskar kan man inte lita på, de gillar hästar och så luras dom

(*Asgarvar*) Snacka om fördomar! Men hon skrattade högt själv också
Jag trodde danskar var røde og hvide, åt pølse, rökte cigarr och drack Carlsberg... hver gang!
Man blir aldrig för stor för att lära sig något nytt

Annars är jag just nu otroligt frustrerad och förbannad på mig själv och mitt omogna "reptilhjärnebeteende" (vilket ord...). Jag är nämligen en känslomänniska och jag har jäkligt svårt för att dölja vad jag känner. (Säger du det... säger alla ni som känner mig just nu). Inget po-po-po-pokerface om man säger så. Jag måste börja styra mina impulser lite bättre, kan ju inte skylla på allergi varenda gång menar jag...

För er som undrar vad reptilhjärna är så säger Wikipedia:
Reptilhjärnan kallas reptilhjärna dels för att den delen av hjärnan liknar en reptils hjärna och vidare så anses att det inte finnas några nyanser i en sådan hjärna.



Behöver bli mer lagom liksom...  //Farmskan

It's my party...

... and I cry if I want to!

Men vem orkar vara less när man har Ramsey i huset...



19 grader ute, vin i glaset... inte riktigt 62,5 (men nästan). Ryck upp dig!!

Den här har jag stulit ifrån Nenne:

Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet. Plötsligt frågar Nasse:
"Puh, vi har fått två händer för att hålla. Två ben för att gå. Två ögon för att se.
Två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan,
som vi själva måste hitta



//Farmskan

PS! GRATTIS sötaste fru Ekdahl på din dag... skål till dig i Rom!!

Jag ger det en, säger en...

...chans till. Visar det inte under 62,5 imorgon då ger jag mig själv ett psykbryt i present och sen ger jag helt enkelt upp hele skiten! Basta

Att vara på kontoret hela veckan har gjort underverk med min "att-ta-itu-med-lista" kan jag lova och det är mer än prydligt på mitt skrivbord just nu. Avrapporterat en hel del idag också plus att jag fått grönt kort för ett nytt projekt också... så vad kan man mer begära?

Som ni ser lever livet... skall ju snart till Bottan och få massage och maken står väl snart i dörren kan jag tänka (dags att förbereda vikningen som lite välkomstpresent).

Sa jag att jag kom in på sommarkursen? (*ler brett!*)



//Farmskan

Lätt impad

Update från maken just incheckad på Stadshotellet i Jönköping:

- Jättefint hotell... de har till och med vikit ett litet V på toalettpappret!

Är det så lätt att imponera på honom så... här skall vikas toapapper
Välkommen hem imorgon darling!



//Farmskan

Gräsänka

Ikväll är jag gräsänka... maken är på väg till en utbildning i Jönköping så jag har hela huset för mig själv. Kan göra vad jag vill, spela vilka låter jag vill, det vill säga idag är det dragspelsfritt (*skrattar*). Sitter just nu och funderar på om jag skall ge mig på strykhögen eller om jag skall koka mig lite kaffe... hmmm svårt val.

Dottern kommer väl hem också så småningom... lätt förbannad antar jag. Hon har nämligen lämnat sin bil på service / lagning i förra veckan och blev lovad att den skulle vara klar i måndags. Har haft ett jäkla strul att fixa skjuts och sånt till jobbet men allt går som man säger. Men icke var bilen klar i måndags inte så maken fick snällt skjutsa henne till jobbet halv sex i går morse. Bilmeken lovade dyrt och heligt att "imorgon är den klar". Men icke var den klar idag heller, han fattas fortfarande en liten del. Hon fick ett psykbryt... men men, vi löser det någon dag till och så hoppas vi att den är klar imorgon. Annars... ger vi honom onda ögat!

Har anmält mig till en sommarkurs på högskolan... alldeles, alldeles för sent men jag hoppas på tur. En kurs som heter Business Intelligence och som lät himla kul. Bara på distans också så man slipper åka in på föreläsningar mitt i sommaren.

Usch vad här är tyst... saknar han allt den lille mannen... men säg inget till honom!



Idag har flyttlasset gått från Göteborg till Växjö för Modern... vi säger Lycka till!

//Farmskan

Total black out!

Asså... man skall inte skratta åt andra men.... give me a break!!!



Programmet är egentligen en urusel idé och det är total förnedring... men ger man sig in i leken får man leken tåla som dom säger.

Jag asgarvar i varje fall...  //Farmskan

Dagens stora nyhet!

Ja, så fick de honom till slut... Usama bin Ladin. Nästan 10 år efter den värsta attacken i världshistorien så kom slutet på jakten idag. Och han är redan begravd ute till havs. Hoppas, hoppas bara nu att det inte sätter i gång en våg av vedergällningar (fast det är väl att hoppas för mycket). Gissar att det kommer att vara överallt i alla kanaler hela kvällen.

Denna lugna jobbevecka (= inte en enda resa...) började bra och jag hoppas det kan fortsätta i samma stil för jag har en hel del som ligger och väntar på att färdigställas. Men det gör rätt mycket att man får sitta vé det på kontoret utan allt för mycket avbrott.

Är just nu helt uppslukad av mina ljudböcker... Jo Nesbøs alla böcker om Harry Hole håller jag på att köpa hem och lyssna igenom... riktigt, riktigt bra är dom! Funderar på vad jag skall göra med dom sen, behöver snart starta upp en bytesklubb för böcker, DVD, CD-skivor och ljudböcker. Någon som är intresserad av byten?? Ni som känner oss vet ju att vi lagt åtskilliga moneysar på det där genom åren... kanske dags för payback?

Stor-dottern har haft semester på Azorerna... kolla vilken häftig ö!

        

Och idag åkte stor-sonen hemåt igen... saknar honom redan.

Maken han har "ljudnoja"... han kan ha radion och TV:n på samtidigt som han själv sitter och spelar i källaren för fullt. Själv tycker jag det är så jäkla skönt att ha tyst omkring mig när jag kommer hem... fundera på den!

Undrar när dom kan tillverka ljudlösa dragspel....  //Farmskan

Oslagbara

Idag säger jag GRATTIS till Bror min! Hipp Hipp...

Hade en trevlig kväll igår hemma hos Manne... hon hade lagat en fantastisk fläskfilégryta som smakade riktigt, riktigt gott. Hon hade jour och givetvis fick hon två utryckningar under kvällen. Det är så himla typiskt... men vi är ju ett gäng som klarar oss själva så vi fixade både disk och fika medan hon var iväg (*ler*). Hennes bror som är brandman hade också jour men som tur var så slapp han i varje fall att rycka ut.

Idag startade vi med ett ryck i trädgården, det börjar bli riktigt bra där nu och jag håller tummarna varje dag att Mulle inte skall komma tillbaka. Grävde upp en massa trista buskar och blommor som bara spridit sig helt okontrollerat. Så nu är det läge att köpa lite annat snyggt... får väl se till helgen som kommer. Förmodar att där är hur mycket folk som helst på Handelsträdgården i dessa tider och jag orkar inte trängas...

Avslutade dagen med lite grillning... Storsonen åker hem igen imorgon så vi ville äta något gott tillsammans idag. Hoppas att jag och maken kan ta oss ner till Basel snart och se hur han har det. Fast egentligen är det ju bara att boka... svårare än så är det inte faktiskt. Men man skall ju bli färdig till det också. Vi har ju snackat om Gotland också i sommar men vi får väl välja ett av alternativt (tack vare takh-vetet!!).



Lillsonen och Nils... sötnosar!

Har haft Niklas Strömstedts låt "Oslagbara" i huvudet hela dagen...
Vi var oslagbara, vi sköt från höften, vi hade svaret på allt!

Saknar det...  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0