Sommar, sommar och sol

Vilken helg! Som Manne skrev på fejan för en stund sen... i fjol när vi skruvade om till sommartid så hade vi massor av snö. Idag sitter man i bara t-shirt och dricker kaffe i solen. Helt underbart! Jag och maken har haft det så jäkla skönt ute i vårt palats i Norje Boke. Nej, det är ingen avkoppling i form av att sitta på ändan utan det är sån där skön avkoppling där man jobbar, pular, fixar och trixar... det rensar hjärnan!
 
Igår eftermiddag dök familjen Malm upp så då hade jag gjort lite käk. Rörmokare Malm tackade för maten genom att montera in den nya kranen i köket. Katjing! Så himla fin... äntligen! Sen att ha fått alla lampor på plats, lyktan ute vid gången och fläkten i badrummet... allt börjar falla på plats. I morse sov vi faktiskt riktigt länge för att vara oss, långfrukost på nya frallor och sen började vi jobba lite i trädgården. Maken gick bananas och rev ner det murkna staketet runt trädäcket och jag fixade i rabatten. Korvgrillning till lunch ute i solen... ahhh! Me like!
 
Åkte hemåt igen framåt eftermiddagen, for inom Harald Nyborg och vips så hade vi köpt ett släp. Lite oss eller hur (*skrattar*). Nu är maken på väg ut med det i stugan och jag har precis bäddat rent i sängarna. Tvätta imorgon tänkte jag. Denna veckan blir kort, Stockholm tisdag och onsdag och sen åker vi till Lissabon på torsdag och hälsar på Tessan och Rui. Så skönt... bara semester och sköna tankar.
 
Farmskan är full, full, full av energi... och ett glas rött
//Farmskan
 
PS! Min nya favorit... maken är just nu RÄTT trött på henne efter 8 timmars lyssnande
Själv tycker jag bara hon är SÅ bra!
 
 

Man BÖR känna sin begränsning

Gårdagens konsert med gamla stjärnor... eller ja före detta stjärnor var en resa mellan eufori och skämskudde. Anna Hertzman... jag blev helt kär! Jack Vreswijk... fantastisk! Men sen, Py Bäckman, Ola Magnell och Janne Bark. Jag vet inte vad jag skall säga mer än att man BÖR känna sin begränsning ibland. Veta när det är dags att göra något annat. Py Bäckman har gjort fantastiska låtar men hon skall inte sjunga dem själv. Ola Magnell, ja han låter som han alltid har gjort och det är ju precis det... han låter som han alltid gjort, låtarna är lika långa och lika mellanmjölk i mina öron. Att sen Py och Janne Bark kändes som om de inte repeterat alls utan snarare kom på det här vid köksbordet igår, det är fasen inte OK!
 
Nu vet jag att Nenne säkert kommer att protestera (*ler*) och det är bra. Musik är individuellt och man har olika öron att lyssna med, men detta är min recension.
 
Vi har fått ny lägenhet, här går det undan! Var och tittade på den i torsdagskväll och fick den igår morse. Perfekt att den ligger bara runt hörnet, vi trivs ju på Söder. Den var riktigt fin... lite mindre än den vi har idag men samtidigt något bättre planerad. Köket blir en utmaning med runda väggar men det är samtidigt spännande. 1 juni är det inflyttning, det skall bli gott!
 
Nu till Maxi och handla lite, sen upp till stan och shoppa en vårjacka och sen blir det stugan. Idag får vi kranen monterad och igår hade vi elektriker där ute hela eftermiddagen som kopplade in alla lampor och lyktor och fläktar som vi handlat på oss under våren.
 
Härlig, solig helg på er allihop!
//Farmskan
 
 

Sakta men säkert...

Sakta men säkert så börjar jag röra mig mot mitt nya jobb. Idag blev jag nämligen av med min plats och då blev liksom flytten lite mer "hands on" direkt. Mycket som händer på jobbet just nu med projektet och allt och idag kom där en nyanställd och då var det läge att hon fick min plats... ha ha ha. Så ihop med alla grejer och så bär vi ner det till min nya plats. Trångt om saligheten där jag skulle sitta så då tänkte jag att "ja, men jag möblerar väl om då...". Kidnappade Håkan och så började vi flytta runt på skåp och skrivbord så kollegorna som kommer imorgon kommer nog att få sig en liten chock. Hej hej, här kommer jag liksom (*ler*). Gäller att visa var skåpet skall stå direkt
 
Men det är skönt det är torsdag... Farmskan är trött, mentalt framförallt för det rör sig som tusan i huvudet hela tiden. Jag drömmer otroligt mycket nu också så huvudet är väl fullt. Har ikväll sprungit, ja ja... småjoggat då, på löpbandet och det är så jäkla skönt att bara bli varm, svettig och illaluktande. Ut med all frustration bara!
 
Imorgon blir det konsert med makens syskon och sen i helgen blir det stugan igen!
Det är lovat sol och fint väder... tackar, tackar
//Farmskan
 
 

Gaaaahhhhh!!

Mitt liv just nu...
 

Förhoppningsvis mitt liv om några veckor....
 

Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge!
//Farmskan

Avkoppling

Vad är det som gör att man känner sig så mycket mer avkopplad när man varit i stugan än när man varit i stan? Egentligen gör man ju mycket mer när man är i stugan, man fixar i trädgården och man pular med lite allt möjligt... och ändå känner man sig så lugn. Konstigt egentligen. Cyklade i varje fall bort till Mona och Greger i lördagskväll där vi käkade lite god mat och bara satt och snackade om livet i allmänhet och barnen i synnerhet (*ler*). Cyklade sedan hem i totalt beckmörker och lyckades med det utan att ramla eller köra in i ett stengärde...

På morgonen åt vi gemensam frukost / lätt brunch tillsammans och då kom även Zindy och Johnny som också har en stuga i Norje. Tänk att vi alla gamla kompisar har samlats i samma område... så kul! Först umgicks vi när barnen var små och nu igen när vi har barnbarn. Häftigt! Efter att ha putsat alla fönster begav vi oss sedan hem mot stan igen och så var denna helgen slut. Men nu är det på gång!
 
Dagen idag har varit hektisk och det blev rätt sent innan jag var hemma. Känns tungt just nu och jag hoppas att vi snart kommer till skott med implementeringen av projektet. Längtar tills det är klart och jag kan börja koncentrera mig på det nya. Har suttit med dom idag och det är som att komma hem igen (*skratt*)
 
Nej, nu väntar näst sista delen av "Tjockare än vatten". Så bra!
//Farmskan

Norje i kvällsskymning

Sitter ute i Norje Boke och ser hur solen börjar gå ner över havet... eller ja, det har varit till och från soligt idag så jag skall kanske inte överdriva mina beskrivningar. Hur som helst, vattnet är på... i delar av huset. Yeah! Kommunen har varit här i fredags och bytt sin ventil, förmanat maken att inte röra den och sen idag kom rörmokare Malm och kopplade ihop det hela på vår sida. Gick jättebra, vattnet kom så fint och varmvattenberedaren skuttade igång så nu har vi varmvatten också. Men... kranen i köket gick bananas och sprutade lite fina strålar åt alla håll. Så den fick vi stänga med pluggar igen tills vi får den bytt. Men så länge man kan duscha och tvätta sig i badrummet OCH gå på toaletten så får man väl vara glad. Ny kran får monteras in på söndag.
 
Strax skall vi äntra cyklarna och ta oss bort till Mona & Gregers stuga för lite kvällsmys. Det är så härligt att vi är många gamla kompisar som bor här nu. Sen är det beckmörkt när man cyklar hem så det gäller att ha rejäla ficklampor (*ler*)
 
Imorgon blir det sen att putsa lite fönster innan vi åker tillbaka till stan. Gräset är klippt och penseerna är planterade så vi har hunnit en hel del idag också. Famskan har hunnit jobba några timmar också så det har varit en effektiv lördag men samtidigt avkopplande och bra.
 
Filmen igår var... annorlunda. Den var inte dålig men den var inte särskilt bra heller. En trevlig historia som gick att titta på, många bra skådespelare dock. Men skall ni gå på bio kan ni satsa på något annat
 
Nej, nu är det dags att dra iväg... take care!
//Farmskan

Äntligen igång igen

Ja, jag var högröd i ansiktet. Ja, jag var varm och otroligt svettig. Nej, jag luktade inte hallon... men jag är igång igen. Första riktiga träningen efter helvetesförkylningen är avverkad och det var otroligt skönt. Har lite träningsvärk idag men det kan jag leva med. 3,5 km på löpbandet... lite snabb gång, lite joggande, varvat med några maskiner. Stolt och glad att jag inte bara gav upp igen (vilket skulle vara lite jag).

Och så var det fredag igen. Ikväll väntar först lite käk med Lilla B och maken och sen blir det faktiskt bio med bästaste Lena. Inte något som maken vet ännu men jag tror nog att han och Lilla B hellre tar sig en liten whiskey än ser den här filmen (*ler*) 
 
 
Full fart mot helgen vänner!
//Farmskan

Salsadrottning

En och en halv timmes salsaträning ikväll... så jäkla kul! Tänk att man hade så mycket "gung" i denna gamla kroppen. Vi skulle egentligen dansat bugg men det var mycket manfall ikväll och då blev det salsa istället. och som sagt... otroligt kul. 
 
Det har varit roliga dagar på jobbet denna veckan, en workshop igår i Danmark som gav hur mycket energi som helst. Massor av bra saker som ut ur det och som vi kan dra nytta av framåt. Sådana dagar gillar jag. Projektet som jag jobbat med börjar närma sig sitt slut och snart skall slutresultatet presenteras. Ser faktiskt fram emot att det skall presenteras... äntligen liksom! Det har varit en intressant, lärorik och fantastisk resa att jobba med detta så jag känner mig nöjd och glad
 
Men... en liten nyhet då... Farmskan har fått nytt jobb. Tadaaaa! Den 1 maj börjar jag i den svenska organisationen igen och det skall bli så skoj!!! Känns som att man kommer hem igen på ett sätt, gamla bekanta jaktmarker, härliga människor och goa kunder. Nu skall jag alltså bara slutföra mina delar i projektet sen är det full fart och energi in i det nya. Wish me luck
 
Ha en trevlig kväll säger
//Farmskan a.k.a Salsadrottningen

Ola-Conny för bövelen....

Det är bara att erkänna, jag klarar inte av ett helt program med Ola-Conny... dummare än dum om ni frågar mig och det är rena rama förnedringen att låta honom vara med i TV. Morgan är ju också speciell men han är mest låååångsam. Undrar egentligen vad de själva tycker när de ser på det i efterhand?
 
Alltså den här annonsen om "Mirakelkudden"... är det skoj eller allvar?
 
 
Tror jag satsar på den till höger... (*ler*)

Imorgon blir det en tripp till Glostrup igen, hej och hå
//Farmskan
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag och maken såg framför oss den där härliga "nu-äntligen-är-stugsäsongen-här" helgen. Vi shoppade upp lite mat, lite städgrejor, lastade bilen med nytvättade lakan, verktyg och kläder... och gav oss iväg. Grannarna skulle också vara där, han skulle hjälpa oss på med vattnet. Modern och Rolf var inkallade till vårtjänstgöring, Paps & Babs skulle komma med växter. Åh härliga helg!
 
Tror ni vattnet gick att få på? Icke! Kommunen fick tillkallas och dessa två små kommungubbar med jourtjänstbil dök upp och kliade sig i huvudet. "Märkligt", "Konstigt".... ungefär så mycket lyckades de få fram. Man får i alla fall ge dom att dom försökte. Var på depån och hämtade fler grejor men icke... vattnet var inte att finna. Och som ni vet, inget vatten = ingen toalett, ingen laga mat, ingen städa. Alltså ÅK HEM! Så tråkigt, men det var bara att göra så mycket vi kunde och sen packa maten och ta sig tillbaka till stan. Nu kommer kommunen och gräver upp i veckan och förhoppningsvis så får de rätt på det hela. Häcken går väl åt pipsvängen för deras ventiler sitter där men de lyckades i varje fall konstatera att vi inte hade något stopp från vårt hus ut till deras koppling.
 
Och jo, grannen hade vatten. Inte för att han hade så mycket nytta av det eftersom han renoverar badrummet och därför har kapat sina rör och inte kan ha det på. Bra timing där! Ja ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Men å andra sidan fick vi en trevlig kväll hemma sen med lite ost och vin och nu efter frukost far vi ut igen och så vårstädar vi lite, planterar växter och så grillar vi korv. Det blir perfekt.
 
Fick mig också en omgång av thailändskan igår morse. Ni vet det där onda som jag klagat på i ryggen. Kan säga att hon hittade en megaknuta som hon fullständigt massakrerade igår med armbågarna. Aj!! Så förmodligen var det det som jag hade ont av och inte så mycket gamla rester från lunginflammationen. Proverna hos doktorn i fredags visade nämligen ingenting konstigt så förmodligen trodde hon att jag hostat sönder (!) en muskel. Se där!
 
Visst har man många i-landsproblem, man borde vara tacksam egentligen över hur mycket som helst här i livet, men man gnäller och frustrerar sig över allt möjligt. Skall försöka bli bättre på det där. Vi tummar på det! Nej, nu skall jag väcka Modern och Rolf... frukost, upp och hoppa
//Farmskan
 

Check up 2

Godmorgon alla så här en tidig fredagsmorgon... dessutom en fredag som lovar denna veckas sista vårsol. Veckan har ju varit helt otrolig! Tror det var i tisdags som vi hade 18 grader här i stada. Ja, inte för att man var där då men ändå! Man börjar ju äntligen tro på en vår och sommar igen. Gött, gött, gött.
 
Farmskan jobbar lite hemifrån idag på morgonen för idag väntar en check up hos doktorn. Har nämligen inte riktigt blivit av med min hosta och får fortfarande upp lite slem så det är "enligt maken" bara att masa sig iväg och se om man behöver en ny kur. Och han har ju rätt, jag är ju trött som en lus och flåsar som en flodhäst (lus och flodhäst?) när jag tagit mig upp för trappan både på jobbet och hemma. Så något är det väl. Har liksom inte heller orkat ta tag i träningen men känner att jag bara måste.
 
I helgen tänkte vi vårstäda i stugan, ute och inne, och jag har "bjudit" ner Modern och Rolf att deltaga i denna aktivitet. Tyckte det var ett smart drag... Men nu säger i och för sig väderprognosen regn och rusk så de kommer kanske undan med lite god middag istället. Ja, ja... det kommer väl fler helger. Inne kan man i varje fall städa ur och vädra så det kan vi åtminstone göra.
 
Fick världens härligaste bild från Dottern igår
 
 
Lite hon va... eller vad säger ni!
//Farmskan
 

Epicuré

Dagen har tillbringats i Malmö med hela min avdelning. Lite planering, lite visioner, lite hygge... och i stort en mycket bra dag. Det är ett bra gäng! Chefen hade också bokat in oss på lunch på en ytterst trevlig restaurang runt hörnet från där vi befann oss, en restaurang som hette Epicuré. Om jag säger så här... skall ni någon gång äta god italiensk mat så vet ni nu vart ni skall gå! Ett mycket bra ställe och så häftig atmosfär. Ingången bestod av en garageport och innanför hade man i stort sett bara putsat väggarna... Sjukt god mat, rekommenderas varmt vänner!
 
Farmskan tog tåget ner, smidigt att slippa parkera... och SJ levererade i stort sett felfritt. Lite sena på vägen ner "på grund av ett annat tåg framför oss", "lite banarbete" och "vi kan inte köra med full hastighet på grund av att vi har fått en varning för bristande underhåll på detta tågset"... Den sista känns ju lite sådär eller vad säger ni? Är det verkligen det man vill höra när man sitter på tåget? Nästan sämre än löv på spåren... Men jag skall inte klaga, 10 minuters försening är ju typ INGENTING!
 
Nu blir det hopp i duschen... ja, in i duschen alltså
//Farmskan

Inte alla dagar är bra dagar

Idag tillåter jag mig att vara lite ledsen... Imorgon är en annan dag!
 
//Farmskan

Tvättstugemarodörer

Vi har en tvättmaskin i lägenheten och i den tvättar vi allt UTOM lakan, handdukar och sånt som är svårt att torka uppe hos oss. Detta gör då att vi var tredje söndag bokar tid i fastighetens tvättstuga och då kör vi allt stort. Och nu undrar jag... varför är det så svårt att ha vanligt tvättstugehyfs? Va, va, va!!
 
Folk slänger in tvätt fast det inte är deras tid, de hämtar inte sina grejor så det ligger i maskinerna när man kommer, de städar inte efter sig och ja, de är allmänt jobbiga bara. Idag hade vi tid igen och innan oss är det en liten gubbe (ja, jag kallar honom gubbe eftersom jag vet vem han är...) som tvättar innan oss. Och detta gör han utan att ha bokat tid, han ser att där är ledigt helt enkelt. Sen drar han ut på det så att vi verkligen INTE skall få komma in innan vår tid börjar, han står och VIKER allt ifrån kalsonger, strumpor, näsdukar och annat. Kan man verkligen inte göra detta i sin lägenhet? Jag vill verkligen inte se honom stå där och vika sina snuskiga kalsonger när jag är där nere... utstuderat långsamt bara för att markera att han minsann har rätt att vara där.
 
 
Förmodligen hänger det ihop med att den här gubben (ja, igen, jag kallar honom gubbe) är en extrem besserwisser som vet allt, kan allt och KLAGAR på allt. Om han lever ensam? Jajamen! Surprise, surprise!
 
Ja, ja... nu är tvätten på gång, så nu kan jag lugna ner mig igen. Dagens i-landsproblem är till ända, snart en tur till stugan och sen blir det bara söndagsmys! Passar på att tacka Pia och Jan(a) för en mycket trevlig kväll igår... god mat, glatt sällskap gör livet lätt att leva! Kram och puss bästa kusin P
 
//Farmskan

Luften gick ur mig

Luften gick precis ur mig... Käkat goda pajer som maken kockat ihop, druckit ett (kanske två) glas vin och nu har jag alltså näst intill somnat i soffan. Det kostar på att ha semester. Tur det är fredag och sovmorgon imorgon!

Helgen blir mycket lugn. Det blir en sväng till stugan, känns som det snart är tid för lite vårstädning där ute i trädgården. Börja måla, vädra ut, tvätta sängkläder och bara planera för lata sommardagar. Härligt! På kvällen blir det en tur hem till Pia och Jan(a). Han har fyllt år och skall firas som sig bör.

Måste också gratulera vår duktiga Hanna som avancerat till 2:a kallskänka på Astrid Lindgrens värld. Är hon duktig eller? GRATTIS!!!

//Farmskan

Fotobevis

Då kommer lite bilder här


Jag och min roomie laddar upp i bussen


Petra på den fantastiska strandpromenaden


Hmmm... framåt kvällen gick vi igång ordentligt och under showen åkte BH:n av. Ha ha ha, han fick lite svårt att sjunga som han skrattade

Tack härliga gänget för två bra dagar
//Farmskan

Vilka dagar jag har haft

Precis hemkommen efter två MYCKET trevliga dagar med vänner i tyska Grömitz. Bussresa, så det var tidig morgon igår men vad gör det när man kan ha bra tryck på resan ner (till de trötta medresenärernas glädje...) Väl framme väntade spa-behandlingar, mat och show... så himla mysigt! Lägger upp lite bilder strax, men först skall jag njuta av en god kopp svenskt kaffe
 
//Farmskan
 

Minisemester i Tyskland

Imorgon i arla morgonstund så bär det av mot Tyskland för Farmskan. Två dagars semester i Grömitz tillsammans med ett helt gäng kompisar. Skall bli hur härligt som helst... me like! Paps & Babs är därnere nu på samma resa så vi lär väl mötas på halva vägen imorgon (*ler*)
 
Har man tur så blir det väl lite shopping också på hemvägen. Kan ju vara bra att fylla på förrådet inför vår och sommarkvällar ute i stugan... om man får gäster menar jag... blink, blink
 
//Farmskan

Tillbaka i hemmet

Så var man tillbaka i hemmet efter helt fantastiska dagar i Motala. Tänk att varje morgon få denna goa unges härliga armar om halsen och ett brett leende. Att varje kväll få sjunga alla barnvisor man kan (och det är många!) medan hon ibland säger "Näää" och då måste man byta sång. Jag är så jäkla full av energi nu och kärlek... men också trött (*ler*). Man är inte tjugo längre...
 
Igår till lunch kom ju också fixar-Stiffe till Motala och då kunde vi ju börja med finliret... ni vet sätta upp lampor, hyllor och annat sånt pyssel som han bara är världsbäst på. Alla borde ha en Stiffe! Att sedan stor-sonen kom framåt kvällen och vi alla käkade en god lasagne, sallad och till och med ett litet glas rött vin, gjorde lördagen helt komplett. Några kompisar till lill-sonen och Madde kom också så det var fullt hus. De har en liten kille som är ett halvår äldre än Lily och då blev det fullt ös med lek och stoj... och kramar. De gillade verkligen varandra de där två... så söta.
 
På vägen hem idag stannade vi till hos Modern och Rolf som bjöd på lunch... mums! Det var ju också ett tag sen vi träffade dom så det var trevligt. Men sen var det dags att köra hemåt, packa upp, sätta igång en tvätt och bara varva ner inför den nya veckan. En jobbedag sen har Farmskan semester tisdag och onsdag för en tripp till Tyskland med goda vänner... inte heller det världens bästa timing... men vad fasen gör man när det är bestämt sen länge? Kalendern såg onekligen bättre ut när vi bokade om man säger så. Ja ja... the show must go on!
 
Ha nu en skön söndagkväll och ta hand om er i veckan
//Farmskan
 
 

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0