19 år idag

Man kan inte riktigt fatta det faktiskt... 20 år har vi varit ihop och gifta i 19 av dessa. Tiden går när man har roligt sägs det ju och det är nog så det är. Fast att man ibland retar ihjäl sig på varandra så vinner ändå kärleken och vår fantastiska vänskap och sammanflätade vardag varje gång. Fast det var längesen vi såg ut så här...

Här har du till och med lugg darling (*asgarv*)
Puss och kärlek!
//Farmskan

Pubkväll i hörselkåpor

Det blev en trevlig pubkväll i fredags... så där lagom after work. De hade ett rockband där som spelade gamla Stones och andra 60-tals rockbitar och de spelade jättebra... och jättehögt. Och kom nu inte och säg att vi börjar bli gamla för detta var något helt utöver vad som är normalt. När de drog igång kunde man bara sitta och glo på varandra, helt omöjligt att prata. Vi funderade ett tag på att skicka SMS till varandra (*ler*). Så mellan låtarna fick man passa på och prata snabbt som bara fanken. Lite onödigt tycker jag för det förtär stämningen något om man inte kan prata med de som sitter runt bordet. Men hur som... maten var god, drycken var billig och sällskapet trevligt. Vad mer kan man begära av en fredagkväll?

Igår blev en dag med massor av matlagning då vi hade lite gäster här hemma på kvällen. Lyckades faktiskt få till det ganska bra så maten gick åt till sista droppen. Jag gillar ju att laga mat egentligen men bara när man har gott om tid och när man får fixa och dona lite extra. Den där vardagsmaten är trist.

Ännu en underbart "sommarhelg" har det varit också. Både igår och idag har det varit riktigt riktigt varmt. Upp emot 30 grader i solen på baksidan. Helt sjukt när det är den 25 september. Man kanske skall börja ha sin sommarsemester i september istället. Maken har fixat underlaget nu till stenarna som kommer hit i morgon och som skall hällas ut på framsidan. Skönt att få iordning där också... sakta men säkert.

Maken glor på Star Wars... själv skall jag ta mig lite kaffe och kladdkaka
//Farmskan

Du, jag och vi

I morse när jag stod och borstade tänderna så kallade jag på min man
- Vi behöver nog rensa silen här
Alltså... jag menar ju naturligtvis inte att "vi" skall göra det utan att "han" skall göra det. Men varför säger jag då inte det? Du skall rensa silen här... enkelt, rakt och tydligt. Är det för att han skall vaggas in i tron att kanske jag också står bredvid med glada tillrop och hjälper till eller att jag kanske till och med själv skulle få för mig att göra det. Hur nu det skulle gå till... Ja, jag vet inte faktiskt.
 
Ibland betyder ju nämligen "vi" dessutom att vem som helst av oss kan göra det. Typ "vi behöver handla", "vi behöver fixa fika" eller något liknande. Nåväl nog filsoferat om det... i fortsättningen skall jag nog vara lite mer rakt på sak. Bära eller brista.

Var på en mycket bra föreläsning i tisdags kväll med Nenne som hette "Den lycklige pessimisten". De slaktade allt vad optimistkonsulter och självhjälpsgurus gapar om och förordade istället realism och lycklig pessimism. Bitvis skrattade vi så att tårarna rann faktiskt... så träffande. Får ni chansen att gå så ta den!

Och så är det ju FREDAG! Tjoho! Ikväll blir det besök på pubafton inne i stan och sen imorgon kommer M&M och Co hem till oss och det skall bli jätteroligt. Brukar bli en kväll med mycket skratt

Skaffa er en skön helg och så bjuder jag på dagens visdomsord

//Farmskan

Coop

Igår kväll svängde jag inom Coop i Åhus för att handla och fick lite nostalgifeeling eftersom farmor Signe alltid handlade där så länge hon levde. Inte fasen att hon gick över gatan till den större och mycket mer välsorterade Kvantum butiken... nej Konsum it was. Varje dag gick hon dit med en liten tygkasse i handen, plockade till sig lite matvaror och sen svängde kassen fram och tillbaka när hon vandrade hem igen. Pratade med alla som jobbade i butiken (eller töserna som hon kallade dem) och gav dem ibland en liten present till jul för "de var ju så trevliga".
 
När hon började bli lite äldre (typ 98) bestämde hon sig för att "när hon inte längre orkade gå bort till Konsum då skulle hon flytta till hemmet. Och precis så blev det...
 
Så lite nostalgifeeling blev det allt igår. Själv kör jag dit när jag inte orkar stå i kö eller när det är extra bökigt på Kvantums parkering. Jag har alltså helt andra preferenser (*ler*)
 
Idag i Stockholm... early bird med flyget redan 06.10. Gäsp!
//Farmskan

Det är måndag morgon...

Måndag igen... helgerna bara rusar iväg. Fredagskvällen blev väldigt kort här hemma i Åhus då både jag och maken stupade i soffan redan runt 9-tiden. Det där är snarare regel än undantag men man blir lika sur varje gång... fredagen är ju den dagen man vill njuta av en välförtjänt "bra-gjort-känsla". Men men... lite sovmorgon och sen vaknar man upp till en lördag som var helt fantastisk. Varmt och skönt och vi pratar ändå om att vi är i mitten av september. Några rundor till tippen (tre närmare bestämt) och det verkar aldrig ta slut riktigt. Denna gång blev det fulla lass med buskar och annat skit vi sågat ner och sen ett lass med alla utekrukor. De var verkligen tråkiga och till nästa år får jag handla in lite nytt.

Efter väl förrättat verk styrde vi kosan mot Växjö där vi skulle besöka Modern och Rolf. De skall snart åka ner till Mallorca en månad (pensionärer kan!) och eftersom Rolf fyller år där nere så ville vi fira honom lite innan. En bra bok att ha med sig på resan fick det bli (*ler*). Mat, hygge och mycket samtal, en bra lördag helt enkelt. Sov över så det blev ju även en god frukost, som dessutom fick besök av stor-sonen och Sara, innan vi åter styrde kosan hemåt. Maken drog igång ett träningsmaraton på ovanvåningen och själv gjorde jag det jag är bäst på... vilade.

Och nu är det måndag igen alltså och snart blir det att sätta sig i bilen mot Helsingborg. Idag hoppas jag verkligen att vi får lite positiva besked. Känns som att det hade varit en bra start på denna veckan!

//Farmskan

Pudel

Idag har jag fått göra en pudel... inte bara en gång utan flera så just nu är jag mer krullig på kroppen än någonsin. Jag har i och för sig inga problem med att dra ner brallorna och säga att jag gjort fel men flera gånger på samma dag känns onödigt om man säger så
 


Nåja, det kommer nya dagar att göra bort sig på men först skall det bli helg! I helgen blir det besök hos Modern och Rolf i Växjö där vi skall fira födelsedag för Rolf. Skall bli gott att bli bortskämd lite grand.
 
Idag fyller minsta barnbarnet Noah 1 år! Hipp hipp hurra älskade unge. Nu har han dessutom lärt sig gå så det är fullt ös däruppe i Falun. Han har också börjat på dagis och det går jättebra vilket är skönt. Även tjejerna är på gång att komma in i dagisrutiner igen efter att de varit hemma i över ett år. Tiden går så jäkla fort.

På tal om fort... jag måste snabba mig ut nu och hjälpa maken med grus och gnejs och gammalt mög som skall till tippen. Svårt att skjuta på det mycket längre.... suck!
Take care och ha en skön helg hörni!
 
//Farmskan 
 

Nya fönster

Så var de beställda... fönster och altandörrar till huset. Vansinnigt dyrt tycker jag men ändå ett måste då de vi har kommer att släppa in kyla under vintern (och dessutom är jäkligt fula!). Tvåglas idag med en massa spröjs som gör det stört omöjligt att putsa och hela huset är typ rutigt. Bruna dessutom och vi håller ju så sakteliga på att göra allt trä grått, plus att de nya ytterdörrarna också är grå. Så nu blir det nytt och fräscht!

Sådana här typ med en rak spröjs i ovankant, lite mörkare grå dock
 

Veckan har annars börjat bra men vi har sjukt mycket att göra så jag känner att mitt team går lite på knäna. Får försöka avlasta så mycket jag bara kan så de inte knäcker sig. Engagemang är underbart men kan också vara farligt om man inte känner efter. Mitt jobb!

Ikväll blir det lugna gatan och imorgon jobb hemifrån. Statistik och presentationsförberedelser står på schemat och sånt gör man bäst hemifrån
 
//Farmskan

White party

Oj idag är man inte vacker! Men ack vilken trevlig kväll vi hade igår hemma hos Lena och Pidde. "White party" var temat så det var lite trix innan vi hittade något till maken att ha på sig. Hans garderob är långt ifrån vit kan man säga... jo, garderoben är vit men inte kläderna. Men ett par vita landstingsbyxor senare såg han ut som hämtad från vilken akutmottagning som helst. Som grädde på moset skojade vi lite och alla kom sen i toga-utrustning vilket mottogs med jubel.


Kvällen var helt underbar, varmt och skönt och med massor av tävlingar och sedvanlig allsång så var det en toppenkväll helt enkelt. Avslutas alltid med spontandans till goa klassiker (*ler*). Ungefär såhär brukar det se ut... ont om killar men desto mer tjejer. Denna bilden är dock hämtad ifrån kräftskivan för två veckor sen.


Så idag är man lätt seg men trots det så tog vi oss ut i trädgården och dödade vindruvsbusken och en gigantisk vinbärsbuske. Svetten dröp kan man lugnt säga. Sjukt varmt den 11 september, bättre än vilken sommardag som helst. M&M kom och fikade och även Paps & Babs dök upp så det blev en mysig fikastund i solen. Härlig helg helt enkelt. Vi har också dragit igång projekt "byta fönster" så imorgon blir det beställning på det. Skall bli så gott att få nya fönster som är lätta att öppna och som inte behövs putsas emellan.
 
Ta er an veckan som kommer nu!
//Farmskan
 

Mitt topplock

Ibland pyser det över helt enkelt... mitt topplock alltså. Ibland blir det bara en liten liten rökutveckling, andra gånger... ja då flyger det av helt och hållet. Suck! Jag borde tygla mitt humör lite mer tror jag, både för min egen och min omgivnings skull. Lägg energi på det som du kan påverka säger chiiifen... problemet är ju att jag tror att jag kan påverka allt (*ler*). Ja ja... tur att det snart är helg igen
I helgen blir det fest hemma hos vänner när en 50-åring som skall firas med "White party". Skall bli kul, men behöver förbereda lite kläder här snart. Det är ju inte så att maken precis har en vit kostym... men det löser sig. Kanske får göra ett besök till Myrorna imorgon på lunchen.
Förslag någon?
//Farmskan

Mental urladdning

Måndagen innebar en större dragning för 150-ish personer på jobbet. Hela teamet plus två gäster ifrån det blå-gula företaget skulle presentera och inspirera om vårt arbete i vardagen. Så himla kul och vi hade förberett det hela hyfsat bra och trots det blir man sjukt nervös. Det är teknik som skall funka, presentationer och mickar och kablar in och ut... lite lunch som vi skulle bjuda på skulle finnas på plats och 150 personer skulle äta. Vi körde ett genrep direkt på morgonen, finslipade lite detaljer och gjorde några sista ändringar sen var det dags.
 
Och det gick så jäkla bra!! Sjukt stolt över mitt gäng som presterar i alla lägen


Mycket bra feedback gör att man blir extra nöjd. Men efteråt... man är helt mentalt urladdad och jag somnade tidigt i soffan. Konstigt att det kan bli så... ja inte att man somnar direkt men att en sådan grej kan mentalt slå ut en totalt. Säger det igen... kroppen är en komplex manick!

Ikväll är det MF (make fritt) så det blir jag och kaffekoppen alldeles ensamma
//Farmskan
 

Underbar kalashelg!

Hemma igen i Åhus efter en underbar kalashelg uppe i Motala. Tre födelsegrisar skulle firas och det blev tårta, kakor, mat och efterrätt i en härlig blandning. Mycket bra presenter som jag tror de blev väldigt nöjda med. Lily-hönan fick ett dockskåp och hon stod nästan klistrad där hela tiden. Kul!

Lite lördagsmys med tävling när ungarna somnat sen ute på altanen och det är ju alltid en kamp på liv och död i vår familj. Men ack så roligt... Och äntligen fick jag användning för mitt favoritord Gensare (*ler*)

Några bilder på härliga ungar




//Farmskan
 

Mot Motala

Fredag och snart är det dags att åka mot Motala för att fira svärson och barnbarn. Så himla mysigt det skall bli att träffa alla igen. Bilen är snart packad med presenter och diverse annat och både Modern och Rolf skall också hämtas så det blir fullt hus där uppe.

Haft en hektiskt vecka med massor av möten och övernattningar, det är alltid så typiskt att det bunkar ihop sig. Men trevliga dagar med mitt team och kvällens höjdpunkt när vi var ute och käkade var när servitrisen kom in med maten...
- Fisk? Fisk?... Vem hade beställt Fisk?
- Inte jag... jag beställde Torsk

Jodå så att...
Trevlig helg alla!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0