En ny vaska for skor...

Jag vet... rubrikerna blir dumma utan a, a och o (som om den meningen blev sa mycket battre... ha ha ha). Men vad jag menar ar att vi har kopt sa mycket skor (eller converse egentligen) sa vi kommer att behova kopa en vaska till sa att vi far hem dem. Alla har onskat skor och det forstar jag for de ar otroligt billiga har. Vi betalar ungefar 280 kronor for ett par och det ar nog halva priset mot hemma. Sjalv har jag kopt ett par i manchester.... skitsnygga. Dottern daremot tyckte de var skitfula (sa da ar de nog perfekta for mig)

Igar var vi ute i ett besokte ett jattestort kopcentrum en bit bort. De hade alla mojliga roliga affarer och jag kopte ocksa en parfym inne pa Victorias secret. Vi at lunch och fikade och bara strosade omkring. Inga problem att ha med sig den lilla Phyllicia heller for hon sager ingenting. Bara sitter dar i sin vagn och ar allmant cool. Jag har inte hort henne skrika en enda gang sen vi kom hit. Varken nar hon ar trott eller hungrig... hur latt som helst.

Elin fick massage och testade ocksa en storm simulator... sa amerikanskt!



Idag har vi kanonfint vader... soligt och varmt sa vi har gatt en lang runda nere i stan och suttit ute och fikat. Nu forbereder vi lite middag och sen ikvall vill Elin ga pa bio - "Alice i Underlandet". Hm.. jag vet inte. Kanns inte som en jattebra film men visst... Imorgon skall vi aka till Great Falls ett stalle med en massa fina vattefall (typ Niagara fast mindre da). Det skall bli sommarvarme, upp emot 26 grader sa det blir kanon. Hennes sista arbetsdag imorgon sen har hon semester i en vecka. Da blir det New York

Have a great time! //Farmskan

Lite kultur emellan...

Tisdag redan... vart tar dagarna vagen? Det ar ju sa otroligt manga intryck hela tiden i detta land att man blir helt snurrig. Har finns verkligen allting man behover for en bekvam tillvaro. Vi var och handlade lite mat i sondags kvall  eftersom vi tankte vi kunde hjalpa till med lite matlagning denna veckan. Dottern jobbar ju till torsdag och sen aker vi till New York sa vi maste ju vara har omkring om dagarna nu. Affaren vi handlade i hade rad upp och rad ner med en massa saker som man bara onskar att vi hade haft i Sverige. En massa spannande saker, bade halvfardiga och fardiga. ICA Maxi slang dig i vaggen!!

Vi kopte i varje fall lite mat och sa fixade vi fylld kycklingfile igar... med klyftpotatis och bearnaisesas. Dottern tyckte det var jattegott och jag hoppas att aven P & J gillade den lite svenska touchen pa maten (*skrattar*)

Annars forsoker vi just nu varva shoppingen med lite kultur emellan. Igar var vi och tittade pa ett gigantiskt Air and Space museum strax utanfor DC. Allt ifran sma krigsflygplan till en stor rymdfarja fanns dar. Fantastiskt att de lyckats fa ihop alla dessa olika plan.



Idag blir det nog lite shopping igen... ett stort stalle strax har utanfor skall vi besoka idag. Skall fixa ett par converse till kusin P bland annat, sen ikvall blir det Stiffes "home made pizza" till mat.

Lots of love!!! //Farmskan

Serious shopping

Dagen startade med en akta amerikansk brunch med "car cluben" som dotterns vardpappa ar medlem i. Fatta sa mycket god mat det var! Men att borja dagen med vafflor, kakor eller annat det ar bara for mycket... men scones, bacon och annat gott slank elegant ner i magen.



Maste saga att dottern har varldens basta vardfamilj... de ar otroligt glada for henne och behandlar henne verkligen som en i familjen och det ar jatteskont. Att de sedan har en helt underbart sot och alltid leende dotter, gor ju saken bara battre... Hon har verkligen haft tur!

Efter brunchen for vi tre till en jattestor Outlet for markesklader och sen var det "shop til you drop" som gallde... Hittade en massa fina saker och till jattebra priser. DKNY, Levis, Converse, Calvin Klein... man kande sig lite som Julia Roberts i Pretty Woman. Dags att utoka krediten pa kortet tror jag (*skrattar*)



Maken verkar inte lika lycklig dock...

Han ar forresten helt makalos med sina uttryck och "svengelska"... Dar var en skiva med Eminem i bilen och Paul vardpappan fragade om han gillade det
- Yes I like to eat M&M

Fast dottern ar ju ratt rolig med... trodde hon hade jobbat hart med sin engelska (och det har hon val ocksa) men nar hon sitter och sjunger med i Alcazars lat
- I am not a SAILOR nor a saint....
Ja, da kan man inte annat an bara gapskratta

Jag bjuder er pa en helt fantastisk lat med Rihanna: Russian roulette



You can see my heart beating... //Farmskan

Down town

Precis hemkomna efter en harlig dag inne i DC (eller down town som de sager har). Trotta fotter och ben for vi har gatt otroligt mycket. Sett en massa haftiga stallen och haft en riktigt harlig dag tillsammans. Solen sken fran klarbla himmel men det var ganska kyligt i luften. I veckan har de daremot lovat 26 grader....



Massor av folk naturligtvis for det var ocksa en stor festival "Cherry Blossom festival" med en massa aktiviteter nere i den stora parken. Vi har nog sett alla monument och platser som vi annars bara ser pa TV. Vi turistade oss ocksa utanfor Vita huset... (*ler*)

     

Hade fest igar har hemma med Dotterns kompisar och nagra vanner till familjen. Vi gjorde buffe med massa god mat, desserter och kakor... verkligen hur trevligt som helst. Sen drog de ut hela ganget pa karaokebar och vi gamlingar stannade hemma och diskade undan... Ikvall blir det mat ute pa nagon god restaurang.

Life is like a box a chokolate!! Njut av en god bit <3

//Farmskan

Framme och omkramad

Just nu sitter vi tre Farmare i en brun skinnsoffa och tittar pa TV... vi har sovit i nastan 12 timmar och forhoppningsvis ar vi nu klara for denna tidszonen. Antligen fick vi krama om dottern igen och det blev en hel del tarar...

Resan gick annars bra. Paps och Babs skjutsade oss till Svagertorp, vi var i god tid och det var tur for incheckningsproceduren var ratt jobbig. Jag tackar min lyckliga stjarna att jag hade skrivit ner adress och annat till dotterns familj annars hade vi statt dar fortfarande...

I Amsterdam var det sen annu varre nar vi skulle pa planet till Washington. Tre checkkontroller av passen, scanning av bade vaskor och oss sjalva... japp, jag har provat nakenscanning. Fick en stor gul flack vid brosten sa de var tvungna att kanna av vad det var. Kvinnlig vakt sa det var lite synd (*ler*). Formodar att det var byglarna i BH:n men de fick jag behalla.

Resan var helt OK, tycker KLM ar ett bra bolag med bra service. Vi hann med en del filmer och ratt sa mycket snacks. Damerna bakom oss jiddrade hela tiden sa man satt garna med horlurarna pa skall jag saga. Nar vi sen narmade oss ankomst tog de fram en stor flaska parfym och sprayade ner sig sjalva helt och hallet. En tung acklig doft spred sig over hela planet och maken fick genast spraya in astmamedicin... amazing.

Fick agna en god stund at att forklara varfor vi hade kaviar, makrill i tomatsas och bearnaisesas... Men igenom kom vi till slut och nu sitter vi alltsa har och bara njuter. 22 grader varmt igar nar vi kom men idag pa formiddagen regnar det. Skall dock klarna upp under dagen och ater bli varmt och da skall vi ut och ga en svang. Ikvall ar det fest har hemma med bade Elins och hennes familjs vanner. Skall bli trevligt... Farmskan skall hjalpa till med efterratten. Hjalp!!!

Imorgon eller i veckan skall vi besoka Cherry Blossom Festival



Som ni hor... allt OK har och det hoppas jag att det ar hemma ocksa

Kramar //Farmskan

Undrar sa flundra

Har precis bokat rum tre nätter i NYC... man är alltid lika nervös att det skall ha fungerat. Skulle ju kännas sådär om man kom dit och det var kört. Men där finns väl en parkbänk någonstans i så fall... ha ha ha.

Fatta att vi snart skall åka. Tiden har gått sjukt fort sen vi bokade. Dottern har lovat oss en massa mys och det blir det säkert också men också lite shopping om jag känner oss själva rätt.



Kolla... till och med sådana här godingar har dom (*ler med hela huvudet*)

Skall försöka logga in då och då och uppdatera hur vi har det. Ta hand om er nu allihopa... själv lovar jag att njuta av varenda sekund.



Hasta la vista baby!  //Farmskan

Manic monday

Idag var det sista dagen på nästan tre veckor som jag åkte till Älmhult... imorgon är det jobbmöte i Stockholm och på onsdag är det Lund och jobb hemifrån som gäller. Därefter... TADA! Semester... jag säger det igen. Semester! Så fantastiskt skönt det skall bli. Skall bli roligt att både träffa Dottern och hennes lilla tjej som hon passar... tösen blir runt 7 månader när vi är där... så cool!



En sån här dag blir lätt lite stressande annars, för man skall hinna med en jäkla massa och helst inte glömma en hel bunke praktikaliteter som attester, frånvaromeddelanden, måste-mail och annat viktigt. Tror jag fick till det mesta ändå och skulle jag ha glömt nåt får jag väl fixa det på onsdag eftermiddag helt enkelt.

For direkt efter jobbet till wonderful, wonderful Sascha. Han blev helt förstummad över mitt hårsvall eftersom han tyckte att han klippt mycket förra gången. Att klippa mitt hår tillräckligt mycket är nog inte möjligt. Han gjorde dock ett nytt försök idag och trodde att vi kunde vänta 7-8 veckor till nästa gång... Eeehhh skulle inte tro det va!



Men just för stunden är jag nu kortklippt igen och det är skönt. Imorgon väntar som sagt Stockholm och ett ett kundmöte och sen får jag väl försöka ägna onsdagen åt att packa ner lite saker... maken har packat sedan länge men jag är lite seg när det gäller sånt. Han är så mycket mer praktisk än jag... ni vet lite ordning och reda. Hörde förresten idag att övergångsåldern hade bytt namn till undergångsåldern... Visst är det betydligt mer passande ord eller hur? Enligt min gamla väninna så var det ju äggen som gått ut i datum och inte hönan... så sant, så sant.

Den här hönan tror jag dock har passerat bäst före datum



Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå när du inte ser på
Och genomskinligt grå blir jag utan dina andetag...

//Farmskan

Min tand är lös



Trubbel i paradiset.
En film som aldrig någonsin kommer att gå till "väl-värd-att-se-historien". Handlingen är inget vidare och det är synd för med de skådespelarna så borde det kunnat bli en ganska rolig och bra historia. Men OK, man kunde förströ en och en halv timme en lördag (och ångra sig efteråt...).

Var en sväng hos farmor Signe på förmiddagen och när jag kom dit hade hon (äntligen?) tappat sina lösa tänder i nedankäken. Kvar fanns bara en i var ände... såg ganska kul ut faktiskt, men hon verkade inte bry sig om det. Hon käkade lika glatt av godispåsen som vanligt.

- Var är dina tänder?
- Dom har jag spolat bort...

OK?! Tror det räcker så faktiskt... historien lär aldrig förtälja huruvida hon svalt dem eller slängt dem, hur som helst så är de inte kvar. Varför är det så mycket sötare med barn utan tänder...

Snart, mycket snart får vi krama om den här underbara tösen



Tomorrow... it's just another manic Monday!  //Farmskan

Gjort staden

Trött som en bäver äntrade jag soffan igår kväll med ett glas rött vin... totalt värdelöst alternativ. Fick anstränga mig rejält för att hålla mig vaken. Men jag var i varje fall så pass vaken att jag såg Willy äntligen åka ur Let's Dance. Visst, han har varit jätterolig och titta på men dansa... nej, det kunde han inte och det ÄR ju ändå en danstävling. Det blir nog en stentuff final i varje fall.

Blev också helt förälskad i Coockies 'n beans version av "First we take Manhattan", Leonard Cohens gamla hit. Fy fasen vad bra de gjorde den.



Började lördagen med en lång skön massage hos den lilla thailändskan. Idag var hon dock bekymrad över mina benhinnor som hon tyckte ömmade väl mycket.
- Must new shoes, sa hon
- Oh, yes sa jag...

Man kan ju inte säga emot sådana rekommendationer utan nya skor fick inhandlas plus lite annat smått och gott som man kan behöva nu inför våren. En skinnjacka och en klänning slank också ner i påsarna. Jag och maken hade en riktigt härlig stund i stan... mysigt. Stack sedan bort till Paps & Babs som bjöd på middag innan vi for hemåt igen... gott, gott, gott.

Nu har jag tvättat, strukit och rensat ut lite gamla kläder. Maken rensar akvariet och när han är klar tänker jag bjuda honom på ett glas rött vin och en förhoppningsvis lite rolig film... ja, komedi alltså! Imorgon blir det besök hos farmor Signe innan vi rundar av denna helgen med lite mat tillsammans med Nisse och Rita.

Hasta la vista baby!  //Farmskan

Värderingar

  VÅGA VARA ANNORLUNDA!

   WORKING TOGETHER!

   SUNT FÖRNUFT OCH ENKELHET!

 

VAR SCHYSST....

Fantastiska värderingar tycker jag som man verkligen kan känna sig stolt och glad över och som är enkla att förstå och följa... men varför känns det då så svårt ibland?

Njut av fredagen mina vänner! //Farmskan

Snart helg igen

Fasen vad veckorna springer förbi... måndag, fredag, måndag, fredag. Skall bli skönt med lite helg, har varit en ganska slitig vecka med mycket planering, uppföljning, energiätning och möten i vanlig ordning. I helgen blir det massage och lite shopping inför semestern. Tänk att få krama om dottern igen efter så lång tid...

Snackade precis med henne på Skype och då satt hon och solade ute i trädgården... 20 grader varmt idag så vinterkläderna får definitivt stanna hemma. Kanske, kanske får vi också lite sol när vi är där. Hon berättade också att "bajsmannen" precis varit där och gått igen. De har alltså en bajsman som kommer en gång i veckan och plockar upp hundskiten i trädgården. Så... amerikanskt! Önskar att vi hade kunnat beställa en sådan tjänst och dessutom fått RUT-avdrag... nästan så man skulle skaffat en hund bara därför (*skrattar högt*)



This is my life my friend and this is my time to stand
This is my life my friend and I can't be no one else!

//Farmskan

The producers

Lena... detta är jag just nu... up and running!!



Har tillbringat de två senaste dagarna i en workshop där vi, på engelska, skulle skriva ner alla våra tekniska krav på ett system vi skall köpa in. Man blir rätt trött i huvudet av sånt. Men jag tror att det blev ganska bra till slut, vi fick fram mycket bra funktioner som vi vill ha med och det är ju ändå resultatet som räknas. Skulle följt med hela gänget ut och äta igår men det blev inte så av olika anledningar och det var nog tur för jag var ruggigt trött i sinnet... Skönt att bara vara hemma och mysa idag med mjukisbyxor och kaffe i soffan

Idag är det Irlands nationaldag, St Patrics day. Jag är lite ledsen för att vi inte är i USA just nu för där firar man ju detta och det hade varit kul att se alla gröna människor. Traditionen säger ju också att man får lov att nypa alla som inte har något grönt på sig. Synd man inte tänkte på det på jobbet idag.... men det hade väl blivit trakasserier förmodligen. Tror fasen ingen hade något grönt på sig idag...



När jag körde hem ringde SJ:s automattelefon upp mig och berättade att mitt Stockholmståg blivit inställt på tisdag morgon. Hur vet de detta redan idag?? Är tåget sönder? Är konduktören sjuk? Flexar han...? (*Skrattar*). Kändes i varje fall ganska märkligt att man inte fixar detta på något sätt när man vet det en hel vecka i förväg... ja, ja... får väl se om jag kan byta tid eller om jag måste boka av. I LOVE SJ!!

Den 16 april har vi bokat biljetter till The producers i Malmö. Skall bli sjukt kul



Man behöver göra roliga saker också... för att kompensera eländet menar jag
//Farmskan

Tänk om

Tänk om man ibland bara skulle...
Men man gör det inte, man tänker bara och sen blir det inget mer
Hade man blivit lyckligare? Kanske, kanske inte
Men man får ju heller aldrig veta... och det får man leva med

//Farmskan

Plommonspäckad

Sovmorgon imorse... skönt att man för en gångs skull kunde ligga till lite. Hade en mysig och trevlig kväll i Kvidinge igår och det är verkligen vänskap från hjärtat när de lagat speciell mat till mig och min viktkamp. Pussar och kramar till er!! Skönt att bara få sitta ner och snacka igen, det känns jättelängesen. Och så måste jag ju säga GRATTIS till förlovningen typ 3 månader för sent... mina falkögon hade helt missat detta.



Final i melodifestivalen och jag hade oddsat på Anna Bergendahl... ingen jätteskräll att hon vann och därför ingen jätteutdelning heller. Men lite bäckar små... Med tanke på att inga andra av mina spel gick in heller så får man vara glad för det lilla. Hade också satsat på AIK-Mjällby matchen men med tanke på eventuella repressalier imorgon så får man kanske vara glad att jag även här gick lottlös (*ler*).

Precis hemkommen från en skön massagestund hemma hos Bodil, det är verkligen total njutning. Hon avslutar alltid med ansiktsmassage också och det är skönt att känna när käkarna slappnar av. För fatta att man går och spänner käkarna hela tiden utan att tänka på det.

Innan jag for på massagen slängde jag på söndagssteken på spisen, i med svamp, lök och morötter och brynte på. Hällde i vatten och grädde och ropade därefter till maken "att vända steken var 20:e min cirka och även fylla på med vätska". I bilen hem tänkte jag att det skall bli gott med lite mat och döm om min förvåning när spisen var avstängd. Makens kommentar är också helt skön:

- Vem har stängt av spisen??

Ja vem?! Men inget som inte gick att fixa... den som väntar på något gott!
//Farmskan

PS! Glöm inte Laerkevej ikväll på 1:an

Mind set

Eftersom det börjar dra ihop sig för vår resa så börjar man få lite lätt panik att hinna med allting som man bara måste göra innan. Har man allting ordnat, är biljetterna på plats, passet giltigt, visumet fixat... ja, ni vet. Denna lördagen har jag och maken varit ute och shoppat lite som vi behöver ha med oss men också kompletterat med en helt ny resväska. Av någon anledning så har de vi haft tidigare förmodligen rullat ut för egen maskin och aldrig mera kommit tillbaka... eller också har ungarna "lånat" dom... Hmm, vilket kan det vara??!

Men nu är i varje fall en ny fin modell inhandlad, problemet är bara att den luktar värre än ve och fasa så den får ligga i uterummet i öppet läge och vädras. Man kan impregnera för mycket också har jag hört...

Sen när man börja kika närmare på Dotterns lista så står där Sportshorts och Sport-BH... alltså borde inte det finnas otroligt mycket sånt i en stad som Washington? Elin, kan vi inte fixa det där eller är det något speciellt med svenska modeller som skall gälla? Däremot är övriga saker på listan nu inköpta.

Var en liten sväng inne hos farmor Signe på förmiddagen och hon var som vanligt på bra humör. Tänk vilken otrolig skillnad det är att besöka någon som har det positiva sinnet mot att besöka någon som har Elände som sitt första namn. Ett positivt mind set är verkligen en gåva och något som jag skall försöka leva efter.

Ikväll känner jag att det händer



Snart sätter vi oss i bilen och kör till "Casa de la Kvidinge"... roligt!  //Farmskan

Fun alert

VILKEN DAG!!! Känner mig som en överkörd kanin på motorvägen... (och Nej jag visar ingen bild på det för då börjar Fru Ekdahl ulka). Men precis sån känner jag mig idag. Ingenting har fungerat och allt som hade ens den minsta lilla möjlighet att bli fel, gick fel. Gaahh!! Ibland känns det som att man är med i en pjäs där ingen har fått samma manus liksom, alla spelar sin egen roll och man gör det dessutom jäkligt bra. Vi behöver få till samma manus till samtliga nu och börjar öva på en fulländad premiär lagom till snön börjar smälta.



Jag behöver nog ta mig rejält i kragen... ut och inspirera och engagera!

Fick i och för sig en otroligt gott skratt tillsammans med vår kvalitetsansvariga idag när vi hittade ett roligt (men högst olyckligt) fel. Världens bästa ambition men med katastrofalt utfall. Skönt att man ibland kan skratta åt eländet... gör om, gör rätt.

Så ikväll sjunger jag med i den gamla reggae-schlagern:
Red, red wine... stay close to me.

Ha en trevlig helg!  //Farmskan

PS! Någon som hörde Färjan-Håkan (vilket jäkla namn förresten) när han var i Rix Morron Zoo i morse och gav tips på drinkar. Han tyckte man skulle ha FRYST is i drinken... fasen det har jag nog aldrig provat.

Till Pilla....

Bitter?? Moi?? Varför skulle jag vara det... en kryssning i Karibien är väl som en båttur på Ivösjön en solig sommardag, med strandhugg på Ivö camping...



Skulle väl vara palmen då, men den fixar jag via Maria Montazami som ingenting. Nej, verkligen... ha en riktigt skön semester och trippa runt i dina små glittriga pumps till bikinin och kom hem brun och grann till vintern igen.



Vi andra vanliga dödliga får väl helt enkelt ta nya tag imorgon

//Farmskan

5 flarror till mig

Ikväll har vi haft vinkväll med tjejgänget här hemma. Tack till dig Pilla som påminde mig igår om att det var jag som hade det... gjorde att det inte blev lika stressigt i och med det (*ler lyckligt*). För enkelhetens skull gjorde jag samma rätt som i söndags, exotisk fläskfilé. Undrar om maken är trött på att ha det i matlådan?? De måste undra om vi är helt enkelspåriga på hans jobb... Skit samma, bättre lite god mat i lådan än en låda i den goda maten (eget påhittat ordspråk, just nu i min något rödvinsmosiga hjärna)

Farmskan vann i varje fall 5 flaskor, hurra till mig!!!

Fått undan en hel del idag på jobbet, jag har verkligen checkat och bockat på min Att göra-lista, så snart börjar jag nog bli mogen för att kunna ha semester. Fatta vad tiden har gått fort sen vi beställde resan. Skall bli så otroligt skönt att komma iväg och träffa dottern och bara njuta några veckor tillsammans. Längtar som en liten gnu...

 
Visste ni förresten att Gnu i plural heter Gnuer... (klubben för värdelöst vetande)

Börjar i varje fall bli hög tid att att planera resrutt och boka in lite aktiviteter och hotell. Och framför allt börja beta av dotterns lista av "måste ha saker". Makrill, bearnaissås och Kalles kaviar... alltså det känns lite sådär att behöva packa med sig makrill till andra sidan Atlanten. Men har man längtan och begär så har man.

Själv längtar jag också hela tiden  //Farmskan

Hallå Botox

Alltså... hur är det möjligt att ens få in så mycket Botox i läpparna som Päivi??



Och dessutom önskar jag att jag hade haft modet att gå omkring i leopardmönstrade mjukisbyxor, modell "helt otroligt för små" och i dom få en ända som världen sällan skådat. De har lyckats igen TV3... de har hittat ett antal exemplar av svenska hollywoodfruar som för alltid kommer att göra att vi svenska damer hädanefter samtliga kommer ifrån Norge om någon frågor

Så på en fråga om var vi kommer ifrån när vi inom kort befinner oss i USA...
- Ja er enn jente fra Norge....

Man kan smälla en ballong på flera sätt... pysa långsamt eller snabbt med en nål
//Farmskan

Ormakullagården

Jag börjar med att kommentera era inlägg på temat "mätt hundvalp på bild". Det ser väl var och en att det är en liten nyfödd hundvalp... inte särskilt söt dock men ganska så däst och lik mig från gårdagskvällen. Men sen tänkte jag... Hm!? Har hundar navel?? Och då blev jag helt konfys, hade jag misstagit mig? Blev tvungen att kolla källan igen och Jo, det är en liten nyfödd hundvalp och hundvalpar är väl alltid söta? Som extra information kan jag nämna att det är en kinesisk nakenhund. Och som en sista önskan så hoppas jag att mullvaden frusit fast i gången!

Hoppas inte att ni missade gårdagens danska seriesart: Livet på Laerkevej. Otroligt skruvad serie och precis som alla danska produktioner verkligen jättebra. Man satt och smålog hela tiden och det skall bli kul att följa de boende på gatan. Jag är tacksam att mina grannar på villagatan här hemma är något mer sansade... även om här finns ett och annat exemplar som säkert skulle platsa i serien, ha ha ha.



Och så var det måndag igen och den har inneburit planeringsdag med hela ledningsgänget på "annan ort". Vi hade hyrt en hembygdsgård som hette Ormakullagården. När vi körde in på gården så andades hela gården fukt och möss inomhus... men så fel jag hade. Jättemysig liten gård även om den inte kommer att platsa på listan över topp 10 modernaste konferensanläggningar. Vi fick börja med att häftstifta upp en vit bordsduk på väggen för att kunna visa powerpoint... snacka om i-landsproblem!!!

Men vi hade med oss både kaffe, fika och mat så vi klarade oss gott hela dagen. Plus att jag tyckte att vi kom fram till bra aktiviteter för året. Otroligt värdefullt att få åka iväg allihopa och få en gemensam syn på vart vi är på väg och vad som kommer att krävas av oss för att lyckas. TACK för bra höjd i diskussionerna och för att ni alltid har engagemang och vågar utmana varandras tankar och synpunkter!

Även ikväll blir det svåra val: Hollywoodfruar eller Saltön?? //Farmskan

Gick galant

En söndag som gått helt i matlagningens tecken... Lill-sonen med sambo och svärföräldrar har varit här och käkat och Farmskan överträffade sig själv med både bakning, smaskig efterrätt (kopierad från Pia) och varmrätt. Jag kan om jag vill.

Nu, sista delen av Stieg Larssons trilogi: Luftslottet som sprängdes sen blir det till att njuta av den nya danska serien som börjar på 1:an. Ni hör... mycket mat = TV-soffan



En slarvig helg kommer att kräva mycket arbete i veckan som kommer

Skepp ohoj!  //Farmskan

Fel håll

Vilken härlig lördag! Klarblå himmel och sol... ljuvligt. Jag och maken är precis hemkomna ifrån helgens matinköp och har precis lastat in allt på sina respektive platser. Skall ju ha lite gäster här imorgon, lill-sonen har fyllt år och de och några till kommer hit på lite mat. Skall bli kul att ha dem hemma en stund igen. Vi passade också på att svänga inom farmor och försökte locka med oss henne ut på en runda men det var trögare än trögt. Hon tyckte nog att jag försökte lite väl mycket för till slut sa hon:
- Det finns människor som inte gör annat än tjatar...
Ja, ja... men då får hon väl vara inne då.

Gårdagskvällen spenderade vi hos Pia och Jan(a). Han fyllde 65 år och bjöd in på lite god mat och dryck. Och det var verkligen otroligt gott allting. Först en tapastallrik till förrätt, inbakad fläskfilé till varmrätt och sen en efterrätt som var helt fantastisk



Och framför allt otroligt dekorativ (även om jag inte är någon mästerfotograf precis...). Jag syndade rejält igår kväll känner jag och därför pekade också vågen åt helt fel håll i morse. Men det var det värt faktiskt. Tänker stjäla denna efterrätt till morgondagens kalas här hemma.

Gårdagens skandal: Willy fortfarande kvar i Let's dance. Är det tänkt som ett humorprogram?

Ikväll är det lugn och ro i soffan hos Färms och en titt på Andra chansen. Får jag som jag vill så går Pauline och Alcazar vidare till final, men det är väl att hoppas på för mycket. Håller också tummarna för att jag äntligen vinner storkovan på V75... tjoho!!

Bjuder på en fräck tolkning av Kizz gamla låt I was made for loving you baby!



Japp, så är det  //Farmskan

PS! Biljetter till Björn Skifs show i Göteborg är inbokade. Mor... kan vi sova hos dig??

Äntligen afro

Fick sällskap i bilen idag av Ullstorparen... kul att prata med han igen, det var ju ett tag sedan han åkte med till Älmhult. Saknar lite det gamla pendlarbilsgänget faktiskt. Många roliga och knasiga diskussioner har förts i den bilen genom åren. Allt var bra med honom och han trivdes i Lund och det är ju skönt.

På vägen hem ringde Fru Ekdahl som var hemma på grund av sjukdom. Hon berättade att huset intill deras hade brunnit ner till grunden. My God!! Hon låg och vilade när hon hörde brandbilarna men trodde det var ett automatlarm på spritan. Men efter ett tag började det komma in rök och då gick hon ut för att se vad som stod på. Huset intill stod i fullan låga och flammorna slickade hennes egen fasad... Borde inte brandkåren kontrollerat om någon var hemma?? När de fick syn på henne blev hon evakuerad direkt och har ännu inte fått komma in i sitt hus. Usch och fy och så vansinnigt trist för de stackars människorna som miste sitt hem och sitt liv.



Det är Ekdahls hus till vänster med den lilla flaggan på.. så förstår ni att vi pratar nära. Huset som brann ner var alltså mellan dessa två hus som ni ser i bild... Ibland behöver man en påminnare om vad som egentligen är viktigt här i livet.



Ikväll är det äntligen dags för lite Afrodans igen. Har ju varit upptagen flera torsdagar i rad och ikväll skulle jag egentligen varit i Malmö på ett föredrag men fick avboka på grund av ett möte. Trist för den föreläsaren är helt fantastisk enligt utsago. Men, men... svårt att klona sig ibland även om det hade varit bra.

Kalla mig fåret Dolly!  //Farmskan

PS! Att måndagar kan vara så skrämmande (*ler*)

Stackars Holm

Stackars, stackars Stefan Holm som så snöpligt åkte ut i gårdagens Mästarnas Mästare. Tycker han är den som har visat mest fighteranda egentligen (även om han är lite egen...). De som är kvar nu är ju mycket "partajare" känns det som och förmodligen passade han inte in med sin statistik och sin tävlingsinstinkt. Ni skall se att Sjöberg står där som vinnare när säsongen är slut.

Dagarna flyger förbi och man hinner knappt blinka innan det är dags att åka hem igen. Man kan åtminstone glädja sig åt att vädret är bättre, asfalten är torr och att det nu är ljust redan när man åker och när man kommer hem. Våren är på väg!



Igår kväll ringde där en "broder" ifrån makens Sir Väs-förening, och det är lite komiskt eftersom man aldrig får ta emot några meddelanden om han inte är hemma. Igår stod han i och för sig länge och velade om jag skulle framföra något budskap eller inte men det slutade med att "nej, jag kan prova att nå honom imorgon". Javisst, inga problem för min del... med min Alzheimers så är jag bara glad att slippa komma ihåg meddelanden. Hade de vetat det hade de kanske vågat säga något, trygga i förvissningen att jag kommer att glömma det direkt... Annars är det väl som maken säger... om jag yppar något måste jag döda dig sen (*ler*).

Ibland blir man besviken på folk men då tänker jag på en härlig melodi:
Det är sådana stunder, som man nära på går under
som man bäst behöver nån som säger... DET GÅR ÖVER!

Man lever bara en gång... varför inte leva då??  //Farmskan

Så 2010

Godkväll go vänner! Hoppas ni har haft en lika underbar dag som jag. Jag känner att jag fått så mycket gjort idag på jobbet och löst en massa saker. Vi har en massa nya anställningar på gång och det har varit positiva tongångar från de som intervjuar så bitarna verkar falla på plats trots allt. (Mulle! Vi fixar det!!!)

Så en skön och positiv dag med andra ord! Träffade också Paps & Babs för en lunchdate på Varuhuset, de var där och skulle handla in lite möbler och annat smått.

Mitt på eftermiddagen satt jag sen och kom på mig själv att skicka mail till en kollega som sitter vid skrivbordet intill mig... är inte det SÅ 2010?? Att inte orka resa på häcken och gå bort och säga vad man vill... fast å andra sidan svarade han mig via mail också. Man behöver snart inte kommunicera alls... Slutar väl med att man snart av ren trötthet råkar slå in en pinkod på micron när man värmer maten. Ständigt on-line liksom...

Ja, ja... för att stilla nyfikenheten på er som fikade med mig så kan jag säga att en Chokladbulle (läs: typ Delicato) innehåller 413 kalorier, alltså mer än jag får äta till middag. Men eftersom den jag åt till kaffet var hyfsat liten och dessutom hemmarullad så slog jag till trots allt... Ibland får man liksom prioritera lusten också. Kändes dock lite trist ikväll när jag fick nöja mig med ett kokt ägg... ha ha ha.

Men jag är nöjd och glad, just nu 7 kg ner... 2 till sen är jag i mål! Då börjar det verkligt svåra jobbet, att motivera sig till att hålla det också.

Jag kan lämna allting utom oss  //Farmskan 

Oväntat besök

Ville bara säga Godmorgon och önska er en skön tisdag. Själv har jag fått mycket ny energi i kroppen efter att stor-sonen varit hemma och sovit över. Inte mycket till prat egentligen utan mest vardagsmys, men framför allt... han är hemma i huset och bara finns där att krama.



Oväntat och mycket välkommet. Ikväll äntligen dags för Mästarnas mästare igen!

Kärlek  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0