Ny vecka, nya möjligheter

Måndag och då skiner solen... rätt irriterande faktiskt när det i stort sett varit skitväder hela helgen. Jag och flickorna fick visserligen en pool-session igår men det var ju inte direkt så man ville ligga i några längre stunder. Skitsommar har det varit... suck! Har ju haft flickorna hela helgen i stort sett så inte så mycket mer blir ju gjort, man får liksom vara på bettet om man säger så (*ler*). Det har blivit ett besök på Randiz lekland så de fick hoppa, studsa och springa av sig lite energi Fantastiskt ställe det där även om det är svårt att som gammal och krum hänga med i alla hopptorn och tunnlar... Nåväl, sent i kväll kommer föräldrarna hem igen och vi och mormor/morfar kan återgå till vår vanliga lunk.
 
Stor-sonen är i Kroatien med fästmö och skickar otäckt soliga bilder därifrån... jag vill också ha solstol, bad och härliga varma kvällar. Hmmm... hoppas vi hittar en restresa vad det lider när vi firar lite bröllopsdag.

I veckan kommer Elin och Jens hem och det skall bli så roligt att ha dem hemma ett tag. Känns som evigheter sen vi träffades sist och gott att bara ha dem hemma för omväxlings skull. Annars brukar det ju vara hela högen som kommer. Det ser vi fram emot helt enkelt
 
//Farmskan

Tysk effektivitet...

Man har ju en bild av Tyskland och det tyska folkets effektivitet, eller jag har det i alla fall. Men igår i Frankfurt så fick man göra sig en liten revidering för planet från Lufthansa var försenat både dit och hem. Shame on them! Detta innebar sedan att Farmskan inte var i säng förrän närmare halv två... gäsp... så det fick bli hemifrån jobb idag. Men dagen igår var jättebra och presentationen som vi skulle hålla gick över förväntan så det var värt att det blev lite färre timmar att sova.

Och nu är det fredag igen och man har redan jobbat en hel vecka... helt otroligt. Ikväll blir det lite pizza-night med stor-sonen och hans svär-familj (trevligt!) och sen i helgen blir det barnpassning då lill-sonen med fästmö åkt till London över helgen. Och så måndag igen... ha ha ha

Och så avslutar jag med veckans vintips
 
Mycket gott och verkligen prisvärt! Over and out
//Farmskan

Back in the saddle

Så är man tillbaka, uppe på hästen och i sadeln igen. Två veckor, lite drygt, av ledighet med lata morgnar och bara fria timmar är över för denna gång. Inte tillräckligt med ledighet om du frågar mig men man får ta vad man får nu när man precis skiftat jobb... Och det blev en start som hette duga med en massa mail att uppdatera sig med, full aktivitet på teamet (som inte haft semester) och dessutom en resa till Frankfurt imorgon över dagen. Ja ja... bara att bita ihop.

Helgen var härlig och vi firade Madde och Mila's födelsedagar med lekar, god mat och tårta. Så himla kul när vi är många och familjen samlas. Vi har också hunnit med att träffa kusin P och Jan(a) och det blev en grillkväll med bra musik att digga loss till, ha ha ha.

Maken har också hunnit med att fylla år, 53 blev han så fortfarande yngre än mig... han verkar aldrig komma ifatt riktigt (*ler*). Inte så mycket firande egentligen men småtjejerna var här och bror min med familj. Bra så. Det bästa med sommar och ledighet är att man också tar sig tid att träffa vänner som man inte ser så ofta annars, och igår var vi hemma hos några som vi träffar max 2-3 gånger per år men som man fortfarande känner är riktiga goa vänner. Man behöver liksom inte höras varje dag för att där skall finnas en vänskap. Härligt.
 
Ikväll är maken på spelning så Farmskan är home alone. Har lite jobb att göra inför resan imorgon så det är väl lika bra att han inte är här oavsett tänker jag...

Njut av livet och ta till vara varandra medan ni kan... ingenting kan tas för givet
//Farmskan

Dans, saft, grille och byggare Bob

Fredag och sista semesterdagen för maken... tre veckor går otroligt fort. Jag har en dag kvar, på måndag, sen är det dags för mig också. Det blev "bara" 11 dagar för mig totalt men hoppas kunna ta några dagar till i augusti. Idag öser regnet ner här i Åhus så maken har påbörjat renoveringen av klädkammaren på ovanvåningen. Eller ja... han skall byta ut den erbarmligt fula skjutdörren till en ny riktig dörr och det är det som han håller på med som bäst just nu. Lite svordomar hör jag emellanåt men det brukar lösa sig till sist (*ler*). När han är klar sen skall jag tapetsera där runt dörren och med det gjort så är TV-rummet klart. Voila!

Själv har jag inte gjort särdeles många knop, jag är lite kass i magen till och från och innan någon annan säger något (pappa!) så är det nog något jag fått i mig. Jag är INTE stressad far lelle... Även om vi grejar och pysslar hela tiden så är det avkoppling för oss. Jag har i varje fall gjort hemmalagad jordgubbssaft idag och det är första gången i mitt liv jag gjort något sådant så jag är rätt stolt faktiskt. Man blir kanske lite husmor när man blir äldre... hmmm?

I onsdags var stor-sonen och Tess här och vi grillade burgare innan vi cyklade ner till parken och lyssnade på lite musik. Nostalgi på hög nivå, även om det är minst 40 år sedan man var där och svängde de lurviga varje sommarlördag. Mer eller mindre förfriskad på den tiden så minnena är mest vaga... ha ha ha. Och så har lill-dottern packat ihop sina saker och hund och återvänt till Småland efter några veckor här hemma. Så tyst och tomt nu några dagar innan jobbet drar igång igen som sagt.
 
I helgen skall vi fira lilla Mila som fyllt två år... skall bli så himla trevligt!
//Farmskan

Flitiga myror

Så var man inne på vecka 2 av semestern... sista veckan för både mig och maken. Jag skulle ju egentligen haft en vecka till men på grund av lite tjänsteresor blev det inte så. Skall försöka ta några dagar extra här och där nu i augusti istället. Sen får ju vi en vecka ihop i september när vi firar vår bröllopsdag. Då blir det en vecka till värmen med bara beach, chill och bra böcker.

Dagen har inneburit pill och fix i vanlig ordning och jag har njutit något alldeles extra av det. Att få pilla i rabatterna och göra i ordning i största allmänhet, tvätta sängkläder och dona... det är avkoppling för Farmskan. Maken och Thomas har fixat med elen i uterummet, lite till imorgon sen kan vi nog äntligen få in lampor och uttag för lite musik utan den fula förlängningskabeln. Vi har dessutom fått fiber inkopplat så nu skall vi snart få ordning på det också. Skall bara välja leverantör... har ni något bra förslag?

//Farmskan

Ullared, beachhäng och barnvakt

Lördag kväll och jag har precis lagt Noah för natten. Stora dottern och Rui är på bröllop och det är därför vi är barnvakt. Det har varit en fantastisk dag med strålande sol så det blev en sväng till stranden med barnen och Hanna. Svinkallt i havet så det blev inte mycket badat. Tyvärr blir inte poolen klar förrän imorgon då det verkligen var mycket skit i den efter vintern och snickarnas framfart. Men imorgon blir det premiärdopp (*ler*)

Igår blev det en heldag med vårt bonusbarnbarn Guilherme i Danmark på Bon-Bon-land. Riktigt trevligt ställe för barn i alla åldrar så till ett annat år får vi åka hela stora familjen. Han roade sig med en massa karuseller och så åt vi gott och shoppade lite godis och bara hyggade oss. Det var en dag han fick av oss i födelsedagspresent. Han gillar att åka iväg med oss och bara bli bortskämd... Det är ju mycket fokus på de små annars. Väl hemma igen på kvällen grillade vi korv och hamburgare och njöt i uterummet. Riktigt mysigt.
 
I torsdags drog jag och Hanna till Ullared... bara sådär. Hittade en massa bra saker som fick följa med hem, bland annat lite "plastporslin" för uterummet och så present till Mila som fyller två år idag (men firas på söndag 23:e). Lilla trollungen... redan så stor. Mitt hjärta svämmar över för dessa barnbarn vi har.
 
Nu skall jag sätta mig i soffan och bara njuta en stund, man blir trött av... solen
//Farmskan
 

Fint som snus

Så var det klart, finito, no more snickare på tomten för denna gången (kanske bäst att tillägga... ha ha ha). Men ack så bra det har blivit, jag har lagt ut en film på Instagram så vill ni se lite mer så kan ni kika där. Det där med att ladda in bilder här blir liksom inte riktigt av.

Så nu går gubben omkring i poolen och städar, fixar lampan och donar lite och sen skall den fyllas med vatten och chockkloreras. Men till helgen blir det bad så hoppas vädret håller i sig som utlovat. Idag har det inte varit så kul men däremot igår var det extremt varmt hela dagen och då höll vi på som mest på baksidan med att fixa en rabatt och bära sten... pust och stånk!

På kvällen kom grannarna från Everöd, Löfgrens, över och som vanligt hade vi en riktigt trevlig kväll med grille, spel och lite vin. Känns alltid så himla bra att träffa dem även om det går lite tid emellan gångerna. Men nu går det fort till nästa gång för då är det dags för kubbmästerskapet hos dem.

Imorgon bär det av till Ullared för mig och Hanna... och säkert några till
//Farmskan
 
PS! På Instagram heter jag också Farmskan (*ler*)

Sliten dam i övre medelåldern

50-års kalas igår i Lund och idag är Farmskan lite sliten. Det var en före detta kollega som fyllde år och det var en på det hela taget väldigt trevlig tillställning. Jag och Magda var där och "vimlade" runt och efter lite dans, mycket vin, härliga tal, onödig tårta och fantastiskt god mat så bäddade vi ner oss på hotellet mitt i stan och somnade sött. Magda påpekade också att snarkningarna inte var så farliga så hon hade kunnat sova hyfsat bra. Lite frukost på det och sen hemfärd... men som sagt, något sliten. Det märks att käringen blivit äldre.

Och så blev det semster till slut också även för mig men det dröjde faktiskt ända tills i fredags i varje fall. Veckan blev fulltecknad med telefonmöten och presentationer som skulle förberedas så det blev inte läge. Åkte dock upp till Motala i onsdags kväll för att hjälpa lill-sonen att kakla nya köket (eller rättare sagt VISA hur han skulle göra) så det blev jobb där uppifrån istället. Tjejerna hämtade jag dock på dagis lite tidigare för att få möjligheten att vara med dem också och inte bara vara tråkig med jobb. Det blev i varje fall klart i köket, jobbet levererat så nöjda drog vi hemåt igen på fredagen.
 
I fredags kväll var vi och hälsade på Nenne och Thomas i deras koloni... vi och en hel del mördarsniglar som också ville vara med och grilla. De är rätt äckliga faktiskt men inte så mycket att göra åt, går ju knappt att utrota dem liksom. Kommer ju ihåg hur det var i Norje där vi kunde plocka 50 stycken en kväll. Usch och fy på det. Men en trevlig kväll som sen avslutades med lite kortspel i vanlig ordning. Love it!
 
Nej, får väl gå ut och vara lite social med maken som fixar i förrådet. Altanen börjar bli klar nu, de har max 1-2 dagar kvar här sen finito. Sjukt fint har det blivit. Lägger in lite bilder här sen
 
Tjing //Farmskan

Huset fullt av liv

Så var det måndag igen, Farmskan har några dagar kvar att jobba men maken har börjat sin semester. Huset sjuder av liv denna helg och måndag. Tessan och Noah är på besök och Hanna kom också i helgen så det är lite som "Hundar, ungar och hembrygt äppelvin" för tillfället. Men imorgon reser det hemåt igen och lugnet hägrar sig för en stund. Snickarna är inne på slutspurten och det skall bli riktigt skönt när allt är klart. Fick värsta ångesten de luxe idag när lärlingen de har med sig uppvisade otroliga eksem (brännmärken?) på benen efter att ha kommit i kontakt med några buskar när han spikade staket. Oj då...
 
Hade ingen aning om att vi hade några sådana buskar och det var ju en himla tur att inte något av barnen varit i närheten där (även om det är illa nog... ). Tessan drog ut med spade och så grävde vi upp skiten direkt. Snygga att titta på men inget man vill ha i trädgården direkt.

Hanna har tuktat i växthuset, maken har målat och så har vi avverkat ytterligare 2-3 meter i helvetesrabatten. De rötterna!! Nu är där ca 4 kvadratmeter kvar sen är vi färdiga. Hej semesterjobb
//Farmskan med två dagar kvar att jobba (*längtar*)

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0