Tyst det är i huset

Julmusiken flödar... ja inte just nu för maken har tagit med sig stereon till Sir Väs lokalen, där vankas nämligen julstuga idag. Men annars flödar julmusiken och jag bara älskar det. Efter att Lily åkt iväg i fredags kväll, med tårarna flödande från både henne och farmor så blev det till att fixa det sista inför advent. Var nere i den bästa blomsteraffären i stan, Viola, som min kompis Ewa har. Alltså jag blir helt sjuk när jag är där nere... SÅ mycket fina saker. Skall ner en sväng till inför nästa helg och köpa lite mysiga grupper.
 
Och sen igår firade vi min födelsedag (Igen? som Lily sa...) och det blev lite käk med Lily-familjen, Stor-sonen, Paps & Babs och så Lilla B. Hur mysigt som helst att ha alla här. Babs hade dessutom bakat en alldeles ny Toscatårta och hur gott är inte det! På kvällen drog ungdomarna iväg ut på stan och vi passade hjärtat här hemma. Det blev Emil i Lönneberga, Lotta på Bråkmakargatan och Pippi. Jag vet inte om det där egentligen är så passande filmer för en liten tös som bara suger åt sig allt som görs och sägs (*skrattar*)
 
Som vanligt blev det också några väl valda dance-moves till Gummibjörn... ha ha ha
 
Och idag har de då åkt hem igen och här är så tyst i huset igen. Till och med julmusiken har ju försvunnit iväg med maken. Men snart snart så får jag min beskärda del av underbar julstämning, skall nämligen iväg nu på julkonsert med Anders Ekborg ("En stilla jul"). Det blir liksom inte jul utan den konserten. En riktig tradition är det, tror det är femte gången jag ser den.
 
 
Och sen är han ju snygg också...
//Farmskan

Världens bästa semesterdag!

Ledig fredag och passar älsklingen. Man kan inte ha det bättre! Hon kom redan igår kväll och har sen sovit hela natten utan att vakna en gång. Idag har det sen blivit både bakning, fika, lunch hos Paps & Babs, mata ankor, badhuset och sist Naturum. Vilken dag!!

Nu har storsonen anlänt och pizza är beställd. Mysfredag





//Farmskan

Snälla tomten

... eller några av dina tomtenissar. Jag tycker att jag varit så här snäll i jul
 
 
 
 

Jag tackar på förhand....
//Farmskan
 

Tandborste... nähä

Förra gången jag var iväg med jobbet och övernattade så glömde jag både tandborste och tandkräm (och Ja, jag kunde fixa nödgrejer i receptionen...). Denna gången hade jag med mig tandkräm men ingen tandborste. Hälften rätt alltså, även om det inte gör någon större skillnad på resultatet. För denna gången hade de ingen tandborste utan här fick man borsta tänderna med en frottehandduk och tandkräm... Lite ludd i munnen men det gick rätt OK
 
Allt går, som Jonte säger, utom små barn och tennsoldater
//Farmskan

Så var man ett år äldre

Födelsedagen är avverkad och man är härmed ett år (en dag?) äldre. Klokare... ja man hoppas ju det i varje fall. Fick en jättesnygg väska av barnen som jag tackar allra ödmjukast för. Älskar den! Älskar också min fantastiska klocka... tänk att man kan bli så glad över prylar (*ler*)
 
Födelsedagen firades annars i Flädie på konferens med mitt gäng. I Flädie ligger ett fantastiskt ställe som har kanonbra lokaler och helt makalös mat. Alltså den lunchen vi fick... Mums! Hur som, vi hade tre nya i teamet som skulle introduceras och det gjorde vi med bra diskussioner, lite workshops och härlig samvaro. En aktivitet på kvällen där man skulle lösa en mordgåta. Riktigt roligt och en del gick verkligen in i sina roller. Själv hette jag Felicity och var en ung talang på teatern där mordet begåtts... jag var dock inte mördaren
 
Och nu är jag alltså hemma igen, trött men nöjd med dagarna
//Farmskan

Mätt och trätt... men

... jag har i varje fall någonstans å seda (*ler*)

Nej men allvarligt... har tillbringat eftermiddagen ute på Österslövs byakrog med Modern, Roffe och Lilla B där vi åt en trerätters söndagsmiddag. Först sillbord, sen schnitzel och det hela kröntes med skånsk äppelkaka. Dessutom fick vi snylta på det fantastiska gottebordet (som egentligen tillhörde julbordet...). Ja, det är ju inte konstigt att man är mätt och trätt efter det liksom. Nu behöver jag inte äta mer denna veckan känns det som.
 
Denna helgen har annars varit mycket mat. Det började redan i fredags när vi var nere hos kusin P med en blomma... eller ja, en grankomposition som jag skapat (ha ha ha, då bjöd de på tacos med massa goda tillbehör. Sen igår hade jag lite tjejkompisar här och då blev det först den fantastisk goda getosttoasten till förrätt, italiensk pastarätt till huvudrätt och vi krönte det hela med lite kärleksmums och grädde. Pust...!! Inte undra på att man behöver gå på diet i veckorna. Ja ja... mat är gott.
 
Så typiskt oss också att när vi skulle handla på Maxi igår så sa vi "äsch vi går, vi skall ju inte ha så mycket"... det slutade givetvis med att vi fick med oss HUR mycket som helst som vi inte planerat så vi gick som packåsnor tillbaka hem. Armarna var dubbelt så långa
 
Jag har också satt upp julstjärnorna och adventsstakarna i helgen. Jag hör att ni mumlar men så är det... det var dags nu helt enkelt. Älskar det och det var ju extra roligt nu eftersom det var första julen i denna lägenheten och man var tvungen att prova sig fram lite till var det passar bäst. Köpte ju den här godingen i Stockholm för några helger sen... med belysning
 

När vi nu skulle ta upp den lyckades maken tappa den i betonggolvet i källaren så den gick itu. Suck... jag blev så jäkla besviken och han blev mest förbannad. Fick väl vandra upp och köpa en ny på Cervera här i stan. Som tur var hade de en kvar... en!! Ibland har man tur.
 
Nu väntar två dagar på lite konferens, ser jag fram emot. Kan ju dessutom hålla koll på tiden med min nya klocka som jag fick packa upp idag. Så fin!
//Farmskan

Julnödig

Just nu är jag julnödig som bara den... vill ha stjärnor, ljusstakar, tomtar, änglar i massor. Och julmusik! Tänker att det nog är rätt OK att börja med det efter helgen eller vad säger ni? Första julen också i denna lägenheten så nu måste jag ju fundera lite extra på var allting skall vara och hur det skall placeras. Skall bli roligt att äntligen få börja känner jag... och kanske jag till och med kan få lite inspiration till julbak och julgodis. Passar ju finaste Lily hela nästa fredag så då kanske vi kan baka lite.
 
Idag har jag i varje fall tjuvstartat lite grand och gjort en juldekoration till bordet. Jag stal helt enkelt idén från en riktig pysselmänniska och när jag väl började så var det ganska enkelt att fixa. Man behöver bara komma på idén... ni vet, den lilla detaljen (*ler*)
 
Och imorgon är det fredag... igen. Blir lugnet före stormen (=läs helgen), då kommer nämligen fina tjejer hit till mig på mat och prat. Maken tänker fly till stugan så vi får lägenheten för oss själva. Och sen på söndag kommer Modern och Roffe hit för att fira min födelsedag...
 
Japp, Farmskan fyller 42 på måndag
//Farmskan
 
PS! Petra... jaha... så du är en av dom!
 

Goa kollegor och provtagningar

Just nu är jag nog världsbäst på att köra Skåne och Småland runt känns det som. Kristianstad - Lund - Älmhult - Lund - Helsingborg - Kristianstad - Lund.... ja ni fattar. Fast det som är absolut bäst med att göra just det är att jag får alla mina telefonsamtal gjorda (*ler*). Gör ju att körningen, eller tiden, går lite fortare och att man kan spara sådana saker till just bilkörningen. Perfekt!
 
Igår efter ett möte i Helsingborg drog jag mot Älmhult och hu vad jag hade glömt hur mörka de skogarna är mellan Strömsnäsbruk och Älmhult. Man ser ju älgar i alla diken liksom. Väl framme i hultet var det lite reunion med Fru Ekdahl och lite andra kollegor. Frugan jobbar ju numera inte hos oss men det hindrar ju inte att man kan sitta och pladdra och ha skoj i flera timmar ändå. Man har ju en hel del minnen och härliga saker att ösa ifrån menar jag... God mat fick vi också så det var verkligen en härlig kväll så tack tjejer!
 
Idag har jag jobbat hemifrån för det var ett läkarbesök på agendan och det kändes onödigt att köra fram och tillbaka. För det är ju aldrig så att man kan få en tid på morgonen eller sena eftermiddagen. Nej mitt på dagen är det som gäller och så får man dessutom vänta i över 40 minuter innan man kommer in ändå.... ja ja... vad gör det om hundra år. Så nu skall man bara invänta lite provsvar också.
 
Maken är och tränar så det är MF ikväll på Karlavägen (*ler*)
//Farmskan

Jäkla skiiiit!

Den där förbenade axeln blir bara värre och värre och snart får jag nog krypa till korset. Mina hemmagjorda behandlingar med Voltaren gel och Alvedon har inte den effekt jag önskar... tyvärr. Skit också. Men just nu är det fruktansvärt jobbigt och jag har jäkligt ont bara jag rör mig, vilket då gör att jag låter den hänga som en död sill vid sidan och sen får man ont bara av det. MÖG!!
 
Var och inhandlade lite fina smycken från Dag & Natt i helgen hos en kompis. Inte särskilt dyra och man kunde kombinera dem hur man ville och på olika sätt. Jag köpte bland annat en jättesnygg discokula i brons... den skall jag ha till mina fina klocka (*ler*). Kolla gärna på dagochnatt.se om ni är intresserade

Just nu längtar jag bara efter att få sätta upp ljusstakarna
//Farmskan
 

Att hinna ifatt

Efter två heldagar med möten var det otroligt skönt att ha en fredag där man bara "skulle komma ifatt". Svara på mail, skriva protokoll, följa upp, ringa samtal, planera nästa vecka... Det är gott att avsluta veckan med att känna att man är på banan och att nästa vecka är välkommen.
 
Väl hemma blev det en kväll framför TV och Idol... och nu när min favorit åkt ut så är där ju bara en kvar som KAN vinna, och det är Mollie. Hon är jätteduktig och klart bäst av de fyra som är kvar. Maken gick och la sig tidigt, han var frusen och trött, vet inte om det är någon förkylning på gång.
 
En liten sväng till stugan idag på förmiddagen och fixade den sista isoleringen av vattenrör och beredare, så nu kan vi ha vattnet på hela vintern. Gott om man skall vara där lite i jul... Man kan ju ha en hyfsat hög gran där ute i varje fall med tanke på att takhöjden är över 4 meter (*ler*)... fast det blir ju fasligt mycket kulor. Har bestämt mig redan, och det blir guldtema i år. Inget annat... bara guld. Så får det bli.
 
Har ni börjat tjuvlyssna på julmusik ännu? Aja baja!!
//Farmskan

Kick-ass

Hemkommen efter två heldagar med kollegor där vi både har tittat bakåt och framåt och dessutom försökt "få ändan ur vagnen" med hjälp av en kick-ass coach. Har varit bra dagar och även om man nu ligger efter i mail med mera så har man ändå med sig lite mer tankar och insikter. Bra bra
 
Har skickat mitt eget team till Norrland och Haparanda och jag hörde lite klagomål kring "snö, is och minusgrader" men de verkade ändå ha det rätt skoj. Längesen jag var där nu men jag minns ju hur fantastiskt vackert där var... och exotiskt med renar på vägarna. Det verkade också som om de hade en massa tips och idéer med sig hem så nu gäller det att kavla upp ärmarna förmodligen (*ler*)

Var inom en sväng hos Frida och fikade också innan jag körde hem... skönt att se att hon är piggare igen och tillbaka i gammal go form (även om jag önskade att hon kanske hade vilat sig liiiite längre). Men men... vem är jag att kasta spjut i gummibåt liksom.
 
Fredag imorgon... tyckte precis det var måndag
//Farmskan

Långpromenixer

Går lite med en kompis på kvällarna... eller ja... en kväll i veckan (*ler*). Det är jäkligt skönt och hade det inte varit för att det är svårt att få tiden till det (läs: grov undanflykt) så hade jag nog varit i god kondition vid det här laget. Igår gick vi 8,5 kilometer i rask takt, bitvis andfådda för det är inte lätt att gå och prata samtidigt... och man är så jäkla nöjd när man kommer hem.
 
 
Idag har jag dock bara gått fram och tillbaka till tvättstugan...
Inte många kaloripoäng där inte
 
//Farmskan

Lövhelvete

Kratta, kratta, kratta


Och var är alla när man behöver dom?

Annars började lördagen med en lyxfrukost nere hos Lilla B i hans lägenhet. Det var en redig frulle med sill och ägg, prinskorv och nya frallor. Mums! Sen en skön eftermiddag i stugan... om man bortser från krattningen alltså. Fast jag set ljuset i tunneln, om två veckor kommer trädfällaren och tar ner träden och till nästa år är krattningen ett minne blott. 

Ikväll blir det lite avskedsmiddag för Dottern för imorgon går flytten till huvudstaden. Tror hon är lite nervös samtidigt som hon är förväntansfull förstås. Håller tummarna för att hon trivs

Sen avslutar vi helgen med lite Fars Dag
...och sen är det måndag igen
//Farmskan

I-landsproblem de luxe

Det här med i-landsproblem... jag har ju en hel del saker jag kan reta mig på. Saker som överhuvud taget inte spelar någon som helst roll i sammanhanget. Till exempel:

* Folk som sitter på ytterplats på flygplan och sen inte reser sig direkt när man landat
* Att man sjunger fram all reklam i jinglar
* Folk som är långsamma
* Folk som lägger alla varor på bandet med streckkoden åt samma håll
* Folk som kör ryckigt
och så vidare, och så vidare
 
Det där är ju inte bra... men det bara blir så. Jag är otålig helt enkelt.

Idag fick det där med i-landsproblem en helt ny dimension när jag och maken var och köpte kök på IKEA. Vi hade bokat planeringshjälp och satt där och byggde och byggde (vansinnigt skoj). Tjejen som hjälpte oss var duktig utan att för den sakens skull vara pushig. Hon visade hur man kunde variera lite med ovanskåp och bad oss följa med bort och kolla på dom i en av miljöerna. Vi går bort och jag öppnar luckan...
 
- Jo dom är jättesnygga... men var skall vi få plats med vinglasen?
Det finns i-landsproblem och så finns det i-landsproblem...
Hade lill-sonen varit med hade han skämts ihjäl
 
 
//Farmskan

Och så var det onsdag

Ensam hemma ikväll... maken är på whiskeyprovning (på en onsdag!) med lite kompisar och Dottern är på vift på sitt håll. Det är faktiskt rätt skönt ibland att bara vara själv hemma, själv med sina tankar och småpyssel. Har fått skypat med älsklingsungen som bara växer och växer. De bor så vansinnigt långt borta!
 
Igår somnade jag i soffan redan vid 8-tiden... tror att det är den där tusans värktabletten som spökar. Köpte ju Voltaren för min axel men sen jag började ta dom så tycker jag att jag mår skit. Yr och trött och lite illamående. Eller också lyckades massagen få fart på lite muskelspänningar så det är det som rör sig i kroppen. Ja ja... hoppade i varje fall tabletten i morse och har känt mig piggare idag... så förmodligen är det bara lite biverkningar från den. Så det är lite som att välja mellan pest och kolera. Ont i axeln eller yr och illamående (*ler*)
 
Har varit och klippt mig efter jobbet idag också, såg ut som värsta fågelboet i huvudet. Frissan blir lika förundrad varje gång hur det kan växa så mycket på tre veckor. Både på längden och i omfång... Ja, säg det... vet inte riktigt vems gener jag har ärvt när det gäller detta. Lill-sonen, den stackaren, har i varje fall ärvt det efter mig.

Nej, vattna sig lite blommor och sen glo på bönderna
//Farmskan
 
PS! Du är värdefull... tänker på dig och korsar fingrarna! Kärlek!

Knudor

Helkroppsmassage ikväll... fått knådat ut alla "knudor" och var helt yr i bollen efteråt. Så skönt och framförallt välbehövligt. Sen att man är helt frusen och trött ser jag bara som ett tecken på att spänningarna försvinner ut ur kroppen. Gott! Maken däremot snörvlar, hostar, fräser och fryner... Manlig förkylning (*ler*)
 
Säga vad man vill... men damen har en otrolig röst! 
 
 
//Farmskan
 

Låååång tågresa

Åkte från Stockholm direkt efter frukost, tyckte det var skönt att kunna komma hem i tid. Men se det var inte meningen. Någon bestämde sig för att ända sitt liv mellan Tranås och Nässjö, så jäkla onödigt och fullkomligt oförlåtligt mot den stackars lokföraren. Varför blanda in andra om man nu vill göra av med sig?Och så vansinnigt taskigt mot de som blir kvar, räddningstjänst som tvingas jobba med detta och så vidare...

Nåja, lyckades behålla humöret trots 3,5 timmes försening. Men nu ser jag fram emot att komma hem

//Farmskan

Schlager och shopping

Tågresan till huvudstaden gick utan missöden och vi checkade in på härliga Freys runt halv tre tiden. Fixade till oss lite sen drog vi ut på stan. Härligt lite krispigt höstväder. Käkade nere i Kungsträdgården på Cafe Milano, italiensk mat och vin när det är som bäst. Efter maten var det dags att ge sig ut mot Djurgården och Cirkus för föreställningen "Livet är en schlager"

Såååå bra den var. Peter Jöback och Helen Sjöholm sjunger så stt skinnet piggar sig konstant och sen Johan Glans... alltså den mannen! Man skrattar så man dör bitvis. Så nöjda!!


Efter en stadig frukost gav vi oss ut på shopingrundan de luxe! Shit vad vi hittade mycket. Det är roligt när man hittar mycket som man vill ha. 


Ooops!!

Fick dessutom en tidig födelsedagspresent och julklapp av maken. I'm in love!!


Nu har vi slappat med benen i högläge, sippat på lite vin och bara myst. Men nu kurrar magen så dags för lite middag

Tjoflöjt // Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0