Påskhare

De två senaste dagarna har jag haft "överlämning" av medarbetare från min gamla roll till Frida och Jocke. Vemodigt? Ja, lite faktiskt... när vi satt och snackade med en av tjejerna så sa jag:
- Men när ni på AO:t....
Och så kom jag på mig själv med att ha sagt NI på AO:t... snacka om mental flytt. Vemodigt som sagt men det nya känns riktigt inspirerande och mycket spännande på gång.

Idag har det varit både ris och ros inne på kundservice. En hel grupp var på teambuilding och tusan vad alla de som var kvar slöt upp och kämpade på. Det var verkligen alla för en idag... de vet ju i och för sig att det snart är deras tur att åka, men ändå. Det är gött och se. Bra siffror totalt sett så dagen var OK även om där finns en del att önska kring vissa saker, men det får man ta i nu efter hand.

Köpte två presentförpackningar med en påskhare i marsipan i varje och gjorde en liten spontantävling. Första handläggaren som fick ett samtal från en kund som hette Åsa eller Bengt fick haren (*fnissar*). Lite kul när en av tjejerna frågade om det gick bra med Bengtsfors...

Kvällen har annars varit lugn, skulle egentligen på vinkväll men det hade blivit dubbelbokning och därmed flyttat... rätt skönt ibland när det blir ändrade planer. Det snurrar rätt mycket just nu på jobbet och då behöver man kvällarna att lugna ner sig lite. Träffade förresten en kandidat idag till en tjänst på jobbet som kändes riktigt, riktigt bra. Det blir nog lite nya tongångar från den avdelningen framåt och säkert en och annan förändring också...

Annars finns det ju en del man kan göra för att hålla galenskapen vid liv på jobbet:

* Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha pommes frites till det?
* Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg
* Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna.
* Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn - Rock Olga

Imorgon kommer Fru Ekdahl tillbaka... snor och slem är som bortblåst! Tjohoo!

Ska man.... ska man inte?  //Farmskan "det veliga fruntimret"

Chakra dans

Gårdagskvällens VIP-invigning av Unico Topfloor var... magisk och fantastisk och alldeles, alldeles annorlunda. Jag sa till maken innan jag åkte att "det blir väl lite tal och mingel, så jag är hemma vid halv sju kanske". Fast med tanke på att det var Maritza som stod för värdskapet borde jag ha förstått bättre. Inte skulle väl hennes VIP-kväll gå till historien som en vanlig mingelkväll... nej, det var interaktivitet på hög nivå. Bäst var det när samtliga gäster i bara strumplästen släppte loss i en frigörande afrikansk chakra dans.
- Var det inte pinsamt frågade de på jobbet
- Vet inte... jag blundade hela tiden. Blundar man så syns man inte...
Provsmakning av choklad med stängda ögon var också lite häftigt... andra sinnen som jobbar då. Tack min vän för en väldigt trevlig kväll!!

Kaklingen av barummet har startat och jäklar vad bra det blir. Nästan en vägg färdig redan så förmodligen är det mesta på plats till helgen och sen lite montering av dusch med mera. Skall blir riktigt, riktigt skönt med två badrum igen (världens i-landsproblem ju...).

Stora dottern är här på besök, kul för det händer inte alltför ofta. Så nu blir det lite kaffe och något gott till det... måste ju fylla på sockerlagret.

Hittade det här fantastiska klippet av en av mina största favoriter. Lyssna och njut!



My heart can't tell you no!  //Farmskan

Goda och onda

Inatt ställde vi om klockan och genast kändes det som om lunchen kom jäkligt tidigt... Men det skall bli skönt nu när det är ljusare på kvällarna. Grillad korv, uterum, fika i trädgården, blommor. Me like! Annars var det en lugn (?) lördagkväll i det Färmska hemmet. Grannarna skulle varit här och vi skulle spela lite TP och dricka vin men så åkte hon på kräksjuka. Usch och fy... så besväret att ordna vin hemma hos Paps & Babs i all hast blev lite onödigt. Lämnar flaskorna till er i veckan igen.

Däremot hade döttrarna kompisar här och de skulle spela spel. Det som är kul med dem när de spelar är att de måste skrika till varandra hela tiden. Vet inte om det är för att de är lomhörda eller om det beror på att TV:n samtidigt måste stå på precis intill och störa. Helt makalöst hur fyra personer kan föra liv. Inte undra på att den stackars lille killen som var med och var trött inte fick någon lugn och ro. Fast det ordnade de bra när de gick en runda med honom i barnvagnen, sen somnade han gott.

De spelade "Gissa vem jag är". Det innebär att man har ett kort i pannan med ett namn på och sen skall man försöka gissa vem man är genom att ställa frågor till de andra. Kvällens absolut roligaste kommentar var när en av döttrarna kommer upp och frågar:
- Visst är väl Jesus död
Ja... är han det?

Det finns en webbsida som heter www.politisktinkorrekt.wordpress.com 
Besök den om ni vill läsa mer om de äckliga gubbar som just nu är involverade i kopplerihärvan. Det är helt otroligt när man läser om det... hur fasen kan man utnyttja andra på det sättet. Bra att de visar bilder och vilka bolag de jobbar på och jag hoppas att ingen, säger ingen, någonsin vill köpa tjänster från dessa bolag igen.

Måste avsluta med något som gör mig glad

 

Nu väntar besök hos Grahnskan och sen ikväll skall jag på Vip-kväll hos Unico Ledarskap!
Må bäst vänner!! //Farmskan

Vatten på kvarnen

Lena! Du måste lära dig att man behöver inte vara bäst för att vinna... det räcker att man är "folklig" (vad det nu är...). Jag håller fullständigt med dig att det går inte att jämföra Laila med Magnus när det gäller dans fast å andra sidan tycker jag att han är den som utvecklats mest och det är kanske det som är hela grejen. Men Lailas sista dans var helt magiskt och man har verkligen en gåshudskänsla... har ni missat den så är den här:

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.914777

I morgonens tidning stod att läsa om "Vett och etikett för idrottsföräldrar"
* Inte fjanta sig
* Inte heja högt
* Inte skrika vad barnen skall göra annorlunda
* Inte klaga på domaren
* Stå tysta
* Hålla koll på kläderna

Snacka om att lill-sonen nu fick vatten på sin kvarn. Är det något av ovanstående som passar in på mig så är det möjligtvis att passa kläderna... Allt annat gör jag av hjärtans lust och även idag när de är vuxna och spelar. Sorry boys and girls, det är bara sån jag är. Men skall hädanefter bara stå tyst och hålla kläder. Scoutheder!

Varit en runda i stan och köpt duschblandare och hämtat sista kaklet... fick med mig en ny lampa till vardagsrummet (surprise) och mina ljusstakar som jag önskade mig. JAG VET!!!!



Peace and love till er en vanlig lördag!  //Farmskan

Konstigt...

Hur kan det komma sig att man bara blir snyggare och mer modern med åren? Eller är det bara en synvilla. Jag fick nämligen några kort som inte hade så rysligt många år på nacken (max 5) och med tanke på hur jag såg ut då och hur resten av gänget också såg ut så måste denna tes vara sann. För herre gud vad vi såg ut allihop! Johannes med hår (alltså en kortklippt Frida), Mrollan med morotsfärgad frissa, jag själv i glasögon som jag måste ha hittat hemma hos min gamla morfar eller nåt... Eller också är det så att man helt enkelt inte hade någon självinsikt på den tiden.... heller.

Här är i varje fall någon som tänkt till framåt för det nya skönhetsidealet



Var på kontoret hela dagen idag och fick undan allt som hade fått stå tillbaka från tidigare i veckan. Var väldigt skönt och kändes bra i magen när man gav sig hemåt ikväll. Storhandling på Konsum och sen en pizzakväll... jag och maken och lilla dottern är själva hemma och skall slappa i soffan framför Let's Dance.

Maken har varit och hämtat sina nya glasögon...
- De blev lite mörka
- Jaså... är det där dina solglas eller?
- Nej, de riktiga... tänkte jag skulle tona ner dem lite men det blev kanske för mycket
- Du liknar han i Beckfilmerna
- Ja, men jag har ju lite problem med starkt ljus
Lam ursäkt tyckte jag, men nu vet jag snart hur det är att leva ihop med Grannen



Grattis till byggställningen säger jag till semesterfiraren!
Till er andra säger jag bara... trevlig helg!  //Farmskan

Kallt som...

Grahnskan har ramlat av en häst... for riktigt illa i backen och har legat på sjukhus med hjärnskakning och fördärvad axel. Ja, jag har skällt på henne! Gamla tanten skall hålla sig undan sånt där, de dagarna är passerade när vi elegant kunde svinga oss upp på en häst och galoppera iväg. Nu ligger hon i en baden-baden och kan inte göra någonting. Jag tycker synd om dig men du... lova att inte göra om det! Nästa gång kan det gå riktigt illa.

Dagen har tillbringats i Köpenhamn. Det har varit workshop angående en gemensamt projekt tillsammans med övriga Ikano-länder. Mycket bra organiserat och jag tyckte att vi kom fram till en hel del. Sen är det ju ett konstigt folk de där danskana för de äter wienerbröd till frukost (eller morgonmad som de säger) och smörgåsar till lunch (som de kallar för frokost). Men det är ett dejligt folk... även om de idag bjöd på iskallt väder. Huga!!

På vägen tillbaka såg jag ett livs levande sådant här:



Inget man vill ha i fronten precis...

Maken hade gjort fyllda pannkakor när jag kom hem (han är helt enkelt för bra för att vara sann) och nu skall vi sätta oss och se på den nya Bondfilmen som vi fick i posten. Något annat som också kom i posten var en inbjudan till maken där han uppmanades att bära högtidsdräkt med svart väst... Det där ser jag fram emot!

Du och jag, kusin Pia!  //Farmskan

PS! Någon har trampat på en öm tå idag och eftersom jag jobbar med mitt etiska hörn
så inser jag när det är dags att lyda...

Sviten spräckt =(

Sista kursdagen idag och jag måste säga att det har varit fantastiskt bra dagar. Hela gänget lämnade tumavtryck i luften på att "nu kör vi!!". Så mäktigt det är att ha en enad bild. I like!

Direkt från kursen till tentadragning på skolan... hej, vad det går! Vi saknade ju en medlem i vårt rollspel men det där löste sig ändå. Gick bra så nu får man bara hoppas att vi får bra betyg. Detta var tenta nummer 5 av totalt 7. Fick tillbaka nr 4 idag... fick G. Skit också!!! Tre VG i rad och så spräcks sviten. Maken försökte tala om för mig att jag kanske skulle se lite realistiskt på det hela... att man inte kan prestera i alla ändar men jag kan inte riktigt ta in det just nu. Känner mig besviken... men det går förhoppningsvis över. Slipper ju göra om den i varje fall.

Här hemma hade badrumsrenoveringen skridit framåt rejält. Golvet och slingorna är gjutna och elen dragen så han räknar med att börja kakla på måndag. Fasen vad skönt det skall bli när det är klart. Men nu är skall jag strax gå och lägga mig, trött som en lus är jag. Imorgon är det Köpenhamn så klockan ringer vid 5-tiden...

Allt går... utom små barn och tennsoldater  //Farmskan

PS: Här är en litet smakprov ifrån dotterns konsert

Mod och realism

Tidig start på dagen (jag menar man brukar väl ändå få ligga till åtminstone kl. 8...) och sen drog vi igång. Jätteintressanta dagar med bra och tydliga, konkreta möjligheter till förändringar. Vi har fått lära oss allt om de fyra hörnstenarna för ledarskap: Mod, Realism, Vision och Etik. Inte helt otippat hade jag mina största styrkor i just Mod och Realism (ni vet den krassa Farmskan). Inte så mycket gråzoner utan antingen är det svart eller så är det vitt... Det var otroligt spännande att analysera utvärderingarna man hade fått och hitta vilka delar man behövde fundera extra mycket på, så tack Frida och Mulle! Men nu vet vi vad som hänt om jag helt plötsligt verkar jäkligt mjuk och len i rösten (*ler*).



Lite smolk i bägaren blev det när Fru Ekdahl blev dålig igen... hon var ju hemma i förkylning / influensa hela förra veckan och nu flög det på henne igen. Fy och usch... jag tycker så synd om henne. Körde henne til Hässleholm strax innan middagen och så mötte hennes gubbe upp där. Krya på dig hjärtat och bli nu hemma tills du är frisk men framför allt: Ta kontakt med läkare!!!

En god middag följdes av att herrarna önskade revansch på gårdagens nesliga förlust i musiktävlingen. Vi skulle spela Sant eller Falskt. Men vad var det för frågor... Hallå!!
* Kan man tänja en förhud upp till 6 fotbollsplaner?
* Band man silvertråder om loppornas halsar på en loppcirkus?
* Stal någon 7 km järnvägsräls i Wales
Snacka om onödigt vetande... här skulle maken varit med! Han är en mästare på just den kategorin och har en massa onödig kunskap att plocka fram när det behövs. Tjejerna förlorade dock så det var väl skönt för husfridens skull...

Nej, nu väntar sängen och sen är det avslutningsdag imorgon. På kvällen är det sen dags för vår tentainlämning, den praktiska delen med rollspel. Har hört att vi saknar vissa roller på grund av olyckliga omständigheter så det skall bli kul att se imorgon hur vi får ihop det. VG goodbye???

Don't forget I love you!!  //Farmskan

PS! Lena! Ögonfröjd är inte alls dumt.....

Herr Kantarell

00.01 i natt satt jag upp som en staty i sängen... vad fasen var det som hade väckt mig?? Efter en stund när hjärnan kommit ifatt så förstod jag att det var stereon som dragit igång. Hur fasen är det möjligt, tänkte jag när jag tassade upp och stängde den. I morse frågade jag då maken
- Du, stereon drog igång inatt...
- Ja, just det... jag grejade lite med fjärrkontrollen
- ???
- Ja, det kom en liten klocka i displayen så jag satte nog nån timer
- Bra om du tar bort den lilla klockan då tills jag kommer hem på onsdag.
Men känner jag maken rätt så har han glömt det och med tanke på hur hårt han sover kommer den där stereon att väcka hunden och sen stå och ljuda hela natten.

En bra dag på jobbet följdes av att samtliga chefer for iväg runt 4-tiden för att påbörja vår ledarskapskurs. Snacka om vilken fantastisk möjlighet att få ett gemensamt synsätt och samma grundförutsättningar. Blir riktigt bra det där! Vi for till det fascionabla Markaryd och Ekebacken (där herr Kantarell bor ni vet...)



Efter en bra inledning med efterföljande middag var det bara lite samvaro på kvällen innan själva kursen kör igång för fullt imorgon. Pilla hade lekar i vanlig ordning men det kan jag säga att sämre musikkännare än Jonte har nog inte skådats i mannaminne!! Sjunger troligtvis bara barnvisor till vardags... Den mannen kommer därför aldrig att få vara med i mitt lag om det blir fler sådana tävlingar. Sorry Jonte, men vad fasen... Evert Taube!! Rönnerdahl, Samborombon, Så skimrande var aldrig havet...

Efter middagen var stämningen på topp och då avhandlades de viktiga ämnena:
* Varför är det bara män som är transvestiter?
* Vad kan man egentligen använda en kork på mjölkpaketen till?
* Vad döljer sig i en magväska?? Sladden till KUST förstås!
* Var är vi? 76 mil från Lübeck... Klockren beskrivning!

Mycket trevlig ineldning och jag hoppas verkligen att kursen svarar upp mot mina förväntningar. Tänk så mycket matnyttigt jag kan ha med mig in i tentan nästa onsdag (*myser*).

Önskar er en skön sömn i denna sena timme!  //Farmskan

PS! Vad betyder egentligen Att begära resning?? Fråga maken....

Äntligen!

Gårdagens kasedans i parken var trevlig... förfesten också för den delen. Det fanns gott om plats för alla i vår nya soffa (*ler*). Inte så mycket folk som förra gången men det gjorde ju bara att det var enklare att dansa. En riktig kul kväll. Maken har så smått lovat att kanske följa med nästa gång, om inte annat kan han ju passa väskorna när vi andra glider runt banan.

Idag har jag i stort sett suttit hela dagen med min tenta... usch och fy!! Inspirationen lyste med sin frånvaro och jag tyckte inte att jag kom igång över huvud taget. Spelade några rundor patiens mellan varven bara för att hålla humöret uppe. Vet ni att jag har en vinstprocent på 65% nu på Spindelharpan. Sjukt viktigt! Men vad bättre är... jag är i stort sett klar med tentan! Tjoho!!! Orkar dock inte läsa igenom den just nu utan låter den ligga till sig till helgen och så kan man finjustera då istället.

Lite besök till och från under dagen, både föräldrar och svärföräldrar har varit och fikat. Tur det kanske så att man åtminstone fick lämna datorn den stunden.

Imorgon bär det av på ledarskapsutveckling med jobbet. Alla chefer skall iväg så nu lär väl mössen dansa på bordet... Får väl peka ut någon imorgon som jag kan ge "taktpinnen" och som jag kan hänga sen om det går åt pipan... Mulle, känner du dig sugen på det?? Tar med mig datorn och hoppas att man får åtminstone några minuter egentid på kvällarna så jag kan blogga. Nu är det dock dags att packa så...

So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye  //Farmskan

PS: Barns tankar om vad som händer när man blir kär:

Jag tror att man ska bli skjuten av en pil eller något sånt, sen ska inte resten göra så ont.
Harlen, 8

Förfest snart

Lördag och sovmorgon... hur skönt är inte det på en skala. Maken var som vanligt uppe med tuppen (eller hunden) och gick och fixade frallor och sen hade vi en mysig frukost. Så länge det nu varade för maken har kli i ändan och vill dra igång direkt med allt som ligger och väntar.... Möbler som skall monteras, isolering som skall plockas undan i källaren innan byggkillen kommer, skit som skall till tippen. Ja ja, det var gött så länge det varade... fast å andra sidan är jag jäkligt glad att jag har en så duktig man. I love!!

Lill-sonen och Madde kom en stund och hälsade på... de var "hemma-sjuka" och hade därför åkt hem redan i torsdags kväll till Maddes föräldrar. Nu blev det ett kort besök hos oss innan de skulle vidare på bio men lill-sonen hann ändå med att inventera samtliga skåp och lådor för att se vad som fanns att käka. Nåde oss om vi har något gott hemma som inte han får ta del av... Han hittade resterna av tacosen från igår och ställde dem direkt i micron för att käka upp. Trodde att han skulle få äta det i nya soffan... EEhhh skulle inte tro det va!

Jag och dottern har också hunnit med ett kalas hemma hos bror med fru. Mycket trevligt och väldigt god mat. Tack! Farmor Signe var också där och hennes kommentarer är bara så klockrena...
- Ja, han ser då ut! (Om brorsans tatueringar)
- Det är lika gott till henne! (Om mitt nya jobb)
- Äh, hon blir inte bränd... då blir jag det också (Om mitt nya jobb...)
- Nej, gud bevare mig väl
(På frågan om det var kärlek vid första ögonkastet när hon träffade farfar)

De är så sjukt lika min bror och min yngste son... det finns inga andra i hela världen som det är så synd om som dom. Fattar inte att de överlevt



Nu är det dags för lite klädbyte och sminkning och sen är det party... Förfest här hemma lite innan, det skall blir riktigt kul.

Sköt om er så hörs vi imorgon! //Farmskan

PS! Madde och Ola... ha det bäst på Teneriffa!!!!

Fredag kväll

Och så var denna veckan också slut... måndag, fredag, måndag, fredag. Har jobbat hemifrån idag och fått undan en del pyssel. Började med ett telefonmöte direkt på morgonen, ett möte som förmodligen inte kommer att gå till historien som ett av de mest energigivande man varit med om. Ibland känner jag verkligen hur jag balanserar jäkligt tunt på den professionella linjen. Skärpning Färm!

Kompisen Lena kom fram emot eftermiddagen och fikade och sen lockade hon med mig på en må-bra grej... tack min vän, det var precis vad jag behövde idag. Och nu har jag alltså tio vinröda hoppande saker framför mig (*skrattar*).

Maken har skruvat ihop jättesoffan... wiiiee!!!

     

Blev precis som jag ville ha det, nu återstår montering av bord och fotpall. 10 personer får man lätt plats i soffan så det blir kanon när man har gillen. Fatta också hur många kartonger vi fick lasta för att få hem den. Stod med två fulla lastkärror med kartonger som vi skulle få in i släpen. Maken rullade fram dem till släpkanten och sen stod vi på vars en sida och skulle ta tag. När vi lyfte upp kartongen for lastkärran iväg, vilket fick till följd att maken släppte kartongen som for i backen och fick fatt i vagnen.

- Stå inte bara där, du kan väl försöka hjälpa till!!!
- Hur menar du? Skall jag typ hoppa över en kartong som är 1 meter hög och kasta mig fram och ta vagnen?

Det är roligt när det blir diskussion... jag älskar ju det som ni vet!

Imorgon är det kalas hos bror Ola med familj och sen är det fest på kvällen uppe i parken. Dags att svänga de lurvige igen vilket skall bli jättekul.

Må bäst!  //Farmskan

Kärlek är det bästa som finns!

Hallå ja

Känns som en evighet jag satt ner och bloggade... Två hektiska dagar är snart till ända och nu sitter jag här med kaffekoppen och väntar på att Lyxfällan skall börja. Gårdagen var helt hysterisk... jag hade så mycket adrenalin att hjärtat skenade helt vilt. Det var nämligen styrelsemöte i Älmhult och därmed dragning av respektives område. Hur det går, målen för året och utmaningarna som ligger framför en.

Kändes ju som att man hade en del att läsa in sig på för att kunna leverera något bra... ny på jobbet ni vet. Strax innan tänkte jag att "man skall kanske kamma till sig och sätta lite glans på läpparna". Så snygg man blev och så bra det stod sig mot mitt rödflammiga, nervösa ansikte... ha ha ha. Men det gick över förväntan så nu är det elddopet avklarat.



Git! Jag uppskattar verkligen att du satt med hörlurarna på när de kom för att gå runt på avdelningen. Att jag inte bara dog av skratt... tur de inte såg att de inte hade någon sladd inkopplad (*ler*)

Sent blev det dock så jag var inte hemma förrän runt 11-tiden (vilket kändes helt meningslöst med tanke på att klockan ringer runt halv 6 igen). Maken var pratsjuk när jag kom hem och det var kanske inte det jag önskade mig just då... snälla bara var tyst så jag kan få sova. Stackars min man... han har det inte lätt.

Idag har det dock varit lugnare och efter jobbet har jag och maken haft en shoppingtur på IKEA. Soffan är inhandlad tillsammans med bord, matta och en skitsnygg byrå. Tror egentligen att han skulle velat dra igång med att montera redan ikväll men där drog jag i nödbromsen. Kaffe och macka och sen mys framför TV:n... det är vad vi behövde ikväll. Har ju hela kvällen på oss imorgon och fixa med detta. Skall lägga upp en bild sen.

Manne, jag uppskattar ditt Nalle Puh-citat (min favorit):
För att verka avspänd och helt tillfreds kan man gnola tiddeli-pom
några gånger på ett vad-ska-vi-göra-nu-då-sätt.

På lördag blir det vin och snacks här hemma i nya soffan innan festen!
Sköt om er go vänner!  //Farmskan

Bara en kortis...

I'm alive... and still kicking! Berättar mer ikväll om spännande dagar.

Igår var jag verkligen som den här killen



Till höger: Färm
Till vänster: Styrelsen...

Hej svejs så länge! Pussar //Farmskan

Källarkaos...

Grattis Pilla på din födelsedag!! Sorry att jag glömde sjunga...

Idag började byggkillen och riva i källaren... han startade i badrummet och har då bilat upp hela det gamla klinkergolvet. Blir det damm och skit överallt eller blir det damm och skit överallt?? Ja, vad tycker ni själv...



Men han är i gång i varje fall och det är skönt!! Maken har därmed sprungit inte mindre än 32 rundor upp och ner för källartrappen med två hinkar skit... så nu är det tomt inför morgondagen och han kan fortsätta skita ner. Det är inte utan att man längtar till själva skapandet tar vid... den här förstörelsefasen är rätt jobbig.

Maratonmöte idag på jobbet. Med start 9.30 till 16.30 och en agenda bestående av inte mindre än 17 punkter. Det är inte utan att man får paltkoma och torra halsar framåt eftermiddagen. Har just nu också ganska svårt att sova på nätterna, tankarna mal runt i huvudet hela tiden och man kommer på en massa saker som man bara måste göra... Det får ju då till följd att man när som helst på dagen mycket väl skulle kunna lägga sig ner och somna som en gris...



Ett annat fenomen av för lite sömn är när man kommer hem och märker att man haft trosorna ut och in hela dagen... ja, ja, jag märkte det när jag kom hem i varje fall. Ingen skada skedd (*ler*)

Kärlek och många kramar från  //Farmskan

Att få något på huvet...



I did my best to notice. When the call came down the line.
Up to the platform of surrender. I was brought, but I was kind.
But sometimes I get nervous. When I see an open door.
Close your eyes. Clear your heart. Cut the cord.

Are we human? Or are we dancer?
My sign is vital. My hands are cold.
And I'm on my knees. Looking for the answer.
Are we human? Or are we dancer?

Pay my respects to grace and virtue. Send my condolences to good.
Give my regards to soul and romance. They always did the best they could.
And so long to devotion. You taught my everything I know.
Wave goodbye. Wish me well. You've gotta let me go.

Are we human? Or are we dancer?
My sign is vital. My hands are cold.
And I'm on my knees. Looking for the answer.
Are we human? Or are we dancer?

Will your system be alright? When you dream of home tonight.
There is no message we're receiving. Let me know is your heart still beating?

Are we human? Or are we dancer?
My sign is vital. My hands are cold.
And I'm on my knees. Looking for the answer.
You gotta let me know.
Are we human? Or are we dancer?
My sign is vital. My hands are cold.
And I'm on my knees. Looking for the answer.
Are we human? Or are we dancer?
Are we human? Or are we dancer?
Are we human? Or are we dancer?
 
//Farmskan

Maratonvecka

Det känns sådär att vakna på måndag morgon och veta att denna veckan har man typ inga andningshål alls. Fullt upp på jobbet och sen lite kvällsaktiviteter på det. Men jag säger som jag brukar... att snart blir det annorlunda, där finns veckor en bit fram där jag inte har någoning bokat alls (*ler*). Idag har Carl (eller Charles som vi kallar honom) sagt upp sig. Han har fått ett nytt jobb på Banverket. Jag är verkligen glad för din skull och hoppas att du kommer att trivas! Närmare kärleken också.. Sen vet vi ju vart vi skall ringa när tågen är försenade eller?? Jag menar, något måste du väl kunna fixa.

Jag har gigantisk ångest för min kommande tenta. Inlämning den 1 april och jag har inte kommit mig för att börja än. Känns inte riktigt som om jag haft energi till det också. Sen kan ju det ha med förkylning och allt annat att göra också men mest troligt är väl att det är lite mycket just nu. Vi har ju fått ledigt också två onsdagar för självstudier så man är ju helt dum i huvudet att man inte tar tag i det. (Ungefär som jag säger till dottern när hon sätter sig och glor på såpor när hon har studietid...). Får nog sluta med det nu.

Såg filmen Patrik 1,5 igår... lite småkul emellanåt men inte direkt så man satt och asgarvade. Och du Malin, kom inte och säg att Torkel Pettersson är snyggare än Mikael Nyqvist... då får du skaffa glasögon

 

Och så får jag bekänna följande:
1) Ja, jag skubbade från gympan idag
2) Jag förstår inte vitsen med Facebook (Heja Tellan!)

Kom och håll om mig, släpp inte taget om mig...  //Farmskan

PS! Petra... bloggen heter www.looklikeberry.blogspot.com

Klart!

Äntligen! Golvet är lagt och listerna är på plats... alla möbler är tillbaka så nu kan man äntligen börja se hur det kommer att bli. Det som fattas nu är soffan, soffbord och lite mattor... men oj vad fint det blir! Är så glad för min klocka också...



Skönt för maken också att det är klart... han kan ju liksom inte slappna av heller förrän allt är på plats och alla saker undanplockade. Hans ordningssinne ni vet. Men nu får vi ta en sväng till IKEA i veckan och handla soffan så att vi kan få helt klart.

Jag och dottern var och tittade på Madde när hon spelade fotboll idag. Det var Östers damer som mötte KDFF (hennes gamla lag). De förlorade med 2-0 och det var väl inte så mycket att säga om det. Tyckte de stod upp bra mot dem med tanke på att det skiljer en division. Johannes syster Frida var med och spelade och det är kusligt vad lika de är... det är typ Johannes med långt mörkt hår. Ha ha ha.

Lill-sonen var också med och tittade och som vanligt har det aldrig varit mer synd om något barn än han. De historier han berättar är helt otroliga... märkligt att han ens överlevt. Men hans egna bravader har han helt glömt bort. Detta är en klockren Mattias-episod från barndomen



Nu skall vi njuta av en kopp kaffe och en rolig film!  //Farmskan

En rysare!

Så nära ett sammanbrott har nog ingen varit som maken för en liten stund sen... 122 poäng till Caroline af Ugglas och hon seglade upp till en klar förstaplats. Ha ha ha... sen när de sa att Malena Ernman och La Voix fick 144 poäng stod han upp i fåtöljen och skrek. Undrar om det mest var lättnad över att slippa uppfylla löften att aldrig mer se på melodifestivalen eller om han faktiskt tyckte att den bästa låten vann? Tror det var det sistnämnda...

Men en jämn final var det hur som helst och det var helt ovisst länge. Jag är dock glad över att Måns låt inte vann... han verkade rätt segerviss och mäkta besviken efter folkets röster. Men hallå Måns! Låten var inte bra helt enkelt sen får du vara hur snygg du vill.

Har hittat en blogg som bara har en massa look-a-likes... och till största delen bestående av lokala "kändisar" i Kristianstad. Hittade bland andra lill-sonens kompis, Johan:



Tack Paps & Babs för en god middag... precis vad vi behövde!

Hörs imorgon  //Farmskan

Snälla, snälla, snälla..

Äntligen Johannes! Nu försvann din favorit ifrån Let's Dance... Fredagarna har man annars fått ett SMS ifrån honom med innehåll typ: "Tjoho! Elisabeth är kvar". Det var ovanligt tyst igår... men rent dansmässigt var hon sämst och det har hon varit en längre tid (sen må hon vara hur kul som helst). Men ärligt Johannes... hennes grävlingsfrissa är fasen värre än min!!

Annars rullar pengarna med racerhastighet i det Färmska hemmet just nu... att bara riva en vägg innebär en massa annat bråte också förutom golv. Nya lampor, nya mattor, ny stereo, nya pryttlar... idag har jag inhandlat en styck tvättmaskin också, plus att jag hittade världens snyggaste ljusstakar... VILL HA!!! De kostade nästan 1.000 kronor för ett par... hmm! Skall fundera på det en vecka men förmodligen lär de där ljusstakarna stå här till helgen. Lyxfällan nästa för Farmskan. Synd att det är så långt till Mors Dag...



Snart skall vi ta en paus från pysslet och åka in till Paps & Babs. De bjuder på middag idag så slipper vi det mitt i allt stöket... sådana gester uppskattas!! Sen blir det väl final i schlagern ikväll. Maken har lovat att om Caroline af Ugglas vinner så skall han aldrig mera se på det programmet. Lite kul ju! Själv hoppas jag att Alcazar eller EMD vinner nu när min favorit Jennifer Brown inte är med. Skivan snurrar just nu på stereon och låtar som man tidigare tyckte lät mest som skit blir bättre och bättre när man lyssnat ett tag. Alltså inget nytt under solen...

Ha en riktigt skön lördagkväll  //Farmskan

Kan det vara så?

Hemmajobb idag, vilket i normala fall brukar innebära 2 timmars extra sömn... men inte idag för kompisen Lena tyckte att "Farmskan är nog uppe och hoppar". Fast å andra sidan är det rätt skönt och komma igång också. Tog en sväng med hunden innan jag startade datorn, eller försökte åtminstone... just nu är det rent av hopplöst att få henne och gå några längre sträckor. Mest sova och äta där just nu... borde döpa om henne till Skalman.

Grahnskan kom och levererade lite hundmat på förmiddagen. Hon var ju inte med på gårdagens tjejträff för hon skulle försöka få till en påsättningen av hunden (oj, det där lät konstigare än vad som var meningen...). Det är inte första gången som hon försöker om vi säger så... problemet är bara att hunden inte är ett dugg intresserad av att para sig även om hon är mitt i höglöpet. Biter ifrån mot den stackas hannen rejält
- Hon kanske är lesbisk, försökte jag
- Ja, fasen vet... nåt skit är det
Det måste väl vara möjligt även bland djur tycker man... och visst är det så



Tur det finns forskning!

Fick ett MMS från dottern:



"För vi skall ta studenten" stod det. Inte ikväll väl, så vad gör champagneglaset där?

Ikväll har vi varit inne på Kvik och beställt resten av inredningen till tvättstugan och nu skall vi snart käka lite mat. Maken skulle bara lägga en golvbräda men naturligtvis strulade det rejält så nu är han skitförbannad... Fredagen den 13:e borde man kanske bara tillbringa framför TV:n? Får väl se om jag kan gona upp honom om en stund.

Det är inte så farligt om man har olika färg på huden.
Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat.
//Farmskan

PS! Nenne... du är hopplös!

En kväll med tjejerna

Halsontet har släppt nu, men istället så rinner näsan och febern pockar på rätt rejält. Eftersom jag tänkte jobba hemifrån imorgon fredag så var det liksom inte läge att vara hemma idag. Nej, det blev att pallra sig iväg... visste ju dessutom att vi skall ha lite tjejkväll ikväll och det vill man ju inte missa. Längesen sist ju...

Skulle varit hos Grahnskan men hon fick förhinder. "Vi kan vara hos mig" tyckte jag... tills jag kom ihåg att maken lägger golv för fullt och för ett jäkla oväsen. Så nu hamnar vi istället hos Nenne (TACK!). Eftersom jag erbjöd mig att ha det hos mig så gör jag det enkelt för mig och bjuder på kinamat. Tacka vet jag take away!!



Var uppe på varuhuset på lunchen och kollade in sofforna. Fast man går där varje dag så ser man ändå nästan ingenting av vad där finns... men idag tänkte jag att jag måste åtminstone se vad de har att erbjuda innan jag går någon annanstans. Hittade den här... vad tycker ni om denna? Gott om sittplatser i varje fall och precis rätt färg mot min fondvägg... och så två snygga soffbord i olika storlek till det. Hmm! Tål att tänkas på!

Ni kan tro att golvet blir fint förresten. Maken bankar för fullt och har snart gjort halva rummet, så imorgon kväll får vi tömma resten så det kan bli helt färdigt. Han är duktig min man!

Hade en lite promotion-turné på jobbet imorse, där jag gick runt och presenterade mig själv och berättade lite om mina tankar, mitt uppdrag och hur jag ser på livet. Kändes riktigt bra... Hoppas och tror att vi med gemensamma krafter kan fixa en kundservice som vi kan vara stolta över.

Ha en bra kväll mina vänner!  //Farmskan

PS! Och så blev man skyldig chefens chef en hundring till... fasen också!

Nya utmaningar

För er som känner mig väl så har ni säkert förstått mellan raderna att något extra ordinärt varit på gång och idag kan jag så bekräfta det. Efter en turbulent helg och efterföljande början på denna veckan har jag fått ett erbjudande om en ny roll på banken som jag har accepterat. Den rollen skall jag nu ha fram till september och det skall bli riktigt, riktigt roligt. Jag kommer att lära mig massor och förhoppningsvis också ge en hel del tillbaka.

En viss vånda hade jag inför beslutet... chefens chef kallar det för separationsångest och det är det säkert till viss del, men det känns också skönt att känna så, för då vet man att man trivs och mår bra på ett ställe. Det blir verkligen en chans att pröva mina vingar och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning.

Så från att ha haft en ganska välorganiserad agenda har jag nu en helt annorlunda och lätt kaosartad agenda... men det där reder sig säkert. Tyckte att mitt AO-gäng tog det hela med jämnmod och det känns skönt. Säkert är det så att jag hade större svårigheter att se mina prestationsförväntningar på året försvinna i fjärran än vad de hade. De är ju också så jäkla duktiga på att driva på egen hand så det där löser sig säkert utan problem.

Släpp sargen Färm!!



Har precis klämt i oss en pizza och maken har berättat lite livligt om sin arbetsplats och sin chef... då säger dottern: Men pappa, det är ju så det är... chefer jobbar inte, de bara säger till alla andra vad de skall göra...

Ja, just det...!  Wish me luck!!  //Farmskan

Citat från dagen: "Undrar när man skall få tid att driva bank..."

Bafucin och alvedon

Hade om möjligt ännu mer ont i halsen i morse när jag vaknade. Övervägde om jag skulle satsa på en dag i sängen eller inte, men kom på att jag hade nog något för många möten för att det skulle vara smart. Fick bli alvedon till frukost och sen när jag kom till jobbet trollade chefens chef fram bafucin dessutom... tackar! Sånt där finns nämligen aldrig i det Färmska hemmet när man väl behöver det.

Det blev som sagt en tisdag med många möten och det kan vara otroligt frustrerande. Man hinner liksom aldrig riktigt jobba... att sen huvudet var lite segare än vanligt gjorde ju inte saken bättre. Men klockan blev fem idag också och nu är det snart Mästarnas mästare på TV också så läget är helt OK. Maken förbereder för golvläggning samtidigt som han lyssnar på Frälsningsarméns skiva... den är jäkligt trallvänlig om än något udda (*ler*).
Maken "dare to be different"

Här är några bilder också på kick-offens kändisar... missade dock både bild på Peter Siepen och Bob men det fanns ju andra som fixade det (inklusive autografer på bägge armarna...). Vet inte om Charles hämtat sig från sambadansarna ännu för han var inte på jobbet idag...


     

Just nu har jag en ny favorit och det är Nalle Puh och citat från hans värld:
Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar

  
//Farmskan

Dagen annorlunda

Dagen idag har varit.... annorlunda. Och omtumlande på många sätt. Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig och hoppats, nya insikter och erfarenheter, nya möjligheter och utmaningar men framför allt... blir man så förvånad över hur folk ställer till sina liv. Kanske lätt för mig att säga som ju är så himla kontrollerad och redig alltid, men jag säger bara en sak:
Hellre tråkig än bråkig!



Men om vi skall ta det från början (eller från slutet av förra inlägget egentligen) så gick jag och Ullstorparen och käkade hamburgare igår runt 6-tiden. Varför är man förresten alltid så himla sugen på skräpmat och godis när man festat?? Bara för det surfade jag runt och kollade och hittade då den eminenta sidan Bakisguiden.se

Detta tips kändes dock sådär...

Princess tårta
- En stor bit prinsesstårta
- En påse med ost bågar

Kör i mixern tio minuter, blanda med mjölk, och rök en ciggar
Vips så är baksmällan borta

(och förmodligen allt annat maginnehåll också...)

Hur som helst... efter burgaren satte vi oss och tog en kopp kaffe och pratade igenom helgens bravader. Vi var rörande överens om att det varit en fantastisk helg. Vi sa hej och godnatt redan vid halv 8... då kunde jag knappt hålla mig vaken. Det var riktigt skönt att få sluta sina blå och sova en hel natt.

Pigg som en lärka i morse... borde jag varit men vaknade istället med rejält ont i halsen. Inga tabletter fanns i väskan, så det var bara att bita ihop. Tror att jag skrikit för mycket kanske på festen... Har sen suttit på kontoret i Solna och jobbat samt varit på ett kundbesök i eftermiddag innan det var dags att flyga hemåt. Åkte med en taxichaufför som "pumpkörde" hela vägen upp till Arlanda. Var man inte sjuk innan så blev man!

Kändes rätt skönt att landa på Everöds airport måste jag säga... och äntligen få klä på sig lite myskläder och snacka med er. Maken och elektrikern grejar som bäst men jag tror jag skall störa dem med lite kaffe och kaka.

Tänk på det ryska ordspråket: Det finns alltid en morgondag! 
//Farmskan

Dagen efter kvällen före...

Klockan ringde halv fem... halv fem!!! Inte ens hunden orkade gå upp och göra mig sällskap med frukosten. Packade det sista, borstade tanden och så gav vi oss iväg i natten. Vi var ruskigt tidigt på det och fick stå och vänta på att tåget skulle komma (vilket kändes jäkligt onödigt...). Men men, hopp in, direkt i förstaklass vagnen och sen bar det av. Sista stoppet var i Alvesta och direkt efter det drog allas vår lekledare, Pilla, igång med tävlingar och musikquiz.

Det var också möjligt att önska låtar och givetvis önskade samtliga damer på kundtjänsten följande låt till sin favorit Ullstorps-Torgny...



Efter 5 timmars (!) resa var vi så framme i huvudstaden och begav oss (i ett gigantiskt lämmeltåg av 200 personer med rullväskor) iväg till Clarion Sign. Ett skitflott hotell som verkligen inte var normal jobbstandard... Sen drog det igång en fantastisk eftermiddag på Vasateatern. Sofia Wistam var konferencier och det gjorde hon med den äran. Allt ifrån stand-up till sambadans... verkligen proffsigt och underhållande. Jag beundrar dansarna... önskar man hade haft modet att inför 400 personer dansa i stringtrosor och pärlor. Dare to be different!!

Tillbaks till hotellet, fördrinkar och lite tillpiffning och sen drog världens största rock-party igång. Underhållning och glada kollegor från 4 länder. (Fast Älmhult är helt klart bäst på att festa... ha ha ha). Party fram till kvart över 2, då hade min fötter skrikit AJ AJ AJ för sista gången och jag och Jennie kröp till kojs. Lyckades efter många om och men skala av mig mina "håll-in-magen-hårt-som-fan" trosor och ökade därmed minst 10 centimeter i omfång. Något samtal och SMS senare så sov vi som små prinsessor på våra designade örngott. En avslutande sittning på förmiddagen med lunch innan alla skiljdes åt. TACK för en förbaskat trevlig helg... och alla mina kollegor i AO:t, Järngänget och CCP: Jag är stolt över att ni alltid har humöret på topp och alltid sköter er med den äran!!

Saxat från kvällen:
- Vad är det för fel på en svensk potatis...
(Maten var väldigt avancerad och annorlunda...)
- I'm on a Highway to hell
(Frida tar över micken från orkestern... Go Frida!)
- Fräckt att ha Peter Ziepen som DJ!
(med tanke på att temat var Våga vara annorlunda...)
- Är det nåt nytt då??
(No comments!)
- Ingen har vågat säga till mig tidigare att jag har fel
(Kan bero på att du är dansk och avskedar alla som inte håller med...)
- Var inte det Usama bin Laden??
(Larma Säpo!!)
- Kan någon hämta Charles innan han svimmar av...
(Kalle fick sambadansaren precis framför ögonen)
- Var det smart att ha gruppväckning för alla klockan 8??
(Kön till frukosten var oändlig...)
- Du är alltid så himla snygg i håret!
(Kanske beror på att vi bara ses när det är fest...)
- Jag skickar ett MMS på måndag på hur hon egentligen ser ut
(Tack chefens chef... I love you too!)
- Var är efterfesten?
(Johannes.... på SMS kl. 03.39!!)

Och sist men inte minst en rolig kommentar vid frukosten ifrån CC-pojken Nord:
- Jag letade efter dig när det var sistan, vi skulle ju dansa den
- Det sa du ingenting om...
- Jag sa att jag är din... och för mig är det samma sak

Nu sitter jag här på hotellrummet och käkar smågodis (surprise). Är trött som tusan men jag skall snart ringa Ullstorparen och fråga om vi skall käka en hamburgare innan man kryper ner i sängen. Lär somna som en gråval ikväll...

Hörs imorgon mina vänner!  Peace and love! //Farmskan

MVG

Precis hemkommen från dotterns konsert. Mycket folk och bra musik... maken och de andra gubbarna gjorde verkligen inte bort sig utan allt var riktigt, riktigt bra. Sen sjunger hon ju helt fantastiskt också. Hennes handledare för projektet var också där och lyssnade och de utlovade MVG... stående ovationer på det.



You fell in to my burning ring of fire... and it burns, burns burns
the ring of fire, the ring of fire!

Nu är det snart dags för Farmskan att krypa till sängs... skjutsen går 05.10 imorgon bitti. Det är riktigt tidigt det och framför allt när man vet att det förmodligen är 24 timmar tills man kryper till sängs nästa gång... Men det händer inte så ofta att man får åka iväg på sådana här festligheter så det är bara att bita ihop.

Nu hörs vi inte förrän tidigast söndag... då skall ni få allt skvaller
Pussar  //Farmskan

I väntan på

Att sönerna och sällskap skall ramla in genom dörren får jag väl skriva några rader. Har precis kommit hem från frissan där jag kapat minst 2 kg hår i vanlig ordning. Nu skall ju det gråa växa ut så idag blev det ingen färgning... Usch, undrar ni vad händer då med den jääättestora utväxten? Jo, se nu har hon slingat det lite ljust istället och... simsalabim så förvillar man bort det. (Hoppas jag...) Men men, klippt och tunnat är det så nu är det åtminstone en frisyr igen... man får vara glad för det i alla fall.

Maken har farit in till stan för förberedelser inför konserten. Tror nog att det pirrar lite i magnerverna även på honom även om han aldrig skulle erkänna det. Sen väntar ju en fru-fri helg för honom...
- Behöver du pengar så ligger bankdosan i lådan?
- Jag vet inte hur den fungerar?
- Men hallå... du måste ju lära dig. Tänk om jag ramlar av pinn
- Ja, då lär jag inte slösa upp pengarna i alla fall...

Nej, något teknikmonster har han väl aldrig varit, men däremot att riva upp golv och väggar och kakla badrum är han en jäkel på. Och det är ju faktiskt bättre för min del... då har jag kontrollen på pengarna (*ler*).

Hunden står blixt stilla och tittar ut genom altandörren, som om hon tror att bara genom tyst psykning så kommer den att öppna sig. Öppnar man sen så luktar hon lite utåt trädgården sen backar hon bort. Efter tre gånger tröttnar man på att försöka öppna och få henne att gå ut, men hon står likafullt där igen om en stund. Undrar vad hon tänker på??

Nej, på med kaffet för nu kommer snart änglarna och min ena svärdotter



Världens bästa Madde...  //Farmskan

Goodbye grävling!

Idag fyller världens bästa Jan(a) år. Grattis till dig!!

Mycket folk som är förkylda och hängiga dessa dagar... på jobbet faller de som käglor en efter en. Tellan har dessutom haft maginfluensa men jag hoppas verkligen att hon blir frisk till helgen. Hennes glada humör behövs på festen... Men tillbaks till förkylningarna, man blir ju smått orolig över att man själv skall bli dålig när det hostas och snörvlas överallt. Jonte ligger däckad nu och både Pilla och fru Ekdahl har legat... Men ett par vitpepparkorn till kaffet ikväll så får man väl hålla tummarna (eller var det mot maginfluensa?).

Har varit en bra dag annars, har hunnit få iväg en massa måsten och gjort undan de flesta to-do jag hade på agendan. Då känner man sig rätt nöjd. Skall faktiskt unna mig en semesterdag imorgon och bara ligga och dra mig på morgonen. Maken har också tagit semester så vi kan verkligen ha en skön förmiddag innan verkligheten knackar på.



Skall passa på att äntligen få mitt hår klippt... ser ut som ett vildvuxet troll med världens största utväxt mitt i huvudet (eller som Johannes kallar mig... fru Grävling). Men imorgon åker det av... stackars Titti hon lär få arbetsskada i axlarna när hon skall försöka klippa igenom det taglet. Sen blir det till att sova sittandes så man kan behålla stylingen till lördag och kick-offen... ha ha ha.

Hur många namn kan det egentligen finnas för ett chartrat tåg till Stockholm?
- Partytåget (knappast efter det mailet)
- Rocktåget (klockan 6.18 spelar dom inte rock mer än en gång...)
- Pågatåget (nja, där finns ju några damer också)
- Luciatåget (lite fel årstid, annars är det ju mycket ljushuvud)
- Demonstrationståget (mer av en parad då kanske...)
Det får helt enkelt bli... världens bästa IKANO-gängs tåget. Fasen vad kul vi skall ha!

Nu kom byggkillen och skall stänga vattnet så vi kan börja montera ner grejer i badrummet... så nu gäller det att hälla upp lite i kastrull så man klarar kaffetåren ikväll.

Må bäst och glöm inte klockan imorgon bitti...  //Farmskan

Rollspel

Bara jag och fru Ekdahl i pendlarbilen idag så det var lugnt och skönt... och svalt. Mycket på jobbet på alla fronter och det känns som om man slits mellan hopp och förtvivlan ibland. Märker ju också att en del i gruppen inte mår så bra utan är helt överbelastade och det känns skitjobbigt. Hoppas bara de lyder mitt råd och stannar hemma och vilar nu!! Undrar egentligen när det skall bli lite andningshål? Usch, det känns lite som om jag sitter i den röda lådan nu och det är inte min favoritplats!

Onsdag är skoldag och idag var det inlämning av vår grupptenta. Den teoretiska delen då... för den 25 mars så sker det också en redovisning i form av ett rollspel på temat vi lämnat in. Skall bli roligt. Jag skall enligt gruppen spela "en grå mus". Lär ju inte bli några problem för det är ju jag i ett nötskal.



I övermorgon är det dags för Dotterns och makens konsert... de har gjort sin sista träning ikväll så nu är det skarpt läge på fredag! Ser fram emot att höra dem... jag har ingen aning egentligen hur det blivit för jag har inte lyssnat på så länge. Tror hon är lite nervös för hon har känt sig lite "illamående" några dagar nu. Mycket spänningar i kroppen förmodligen. För man hoppas ju verkligen att det inte är maginfluensa... vill man inte ha nu inför Stockholmsresan i helgen. Folk är helt tossiga på jobbet och springer runt och trissar upp varandra med kläder och annat. Man tagar vad man haver som Kajsa Varg sa... det är mitt tips.

Bägge sönerna kommer också ner för konserten... och stor-sonen har eventuellt med sin flickvän. Mamman bara myser och ser fram emot detta (*ler).



Puss och kärlek!  //Farmskan

PS! Petra... in your dreams!!! He'd only hade eyes for me!

I-landsproblem

Det är sådana här dagar man funderar noga och länge på vad fasen man håller på med egentligen. En klocka som ringer strax innan 5 (ja, på morgonen!), ta sig till Hässleholm för att hoppa på tåget till Stockholm, åka tåg 4 timmar, ta tunnelbanan till Solna, äta en snabb lunch, ta sig till kundmötet, ha möte två timmar, sätta sig på tåget, åka 4 timmar... och komma hem nu klockan 9. Vad är det för dagar egentligen?? Måste gå att lösa på ett mer logistiskt sätt... hmm, får fråga min make transportledaren.

Men mötet var bra i varje fall och det får man ju tacka allra ödmjukast för. Fick dessutom en halvtimme ledig tid mellan mötet och hemfärden och då sprang jag iväg till skoaffären. Lyckades faktiskt hitta ett par snygga "klacka-skor" att ha på lördag. Går ju inte att gå omkring med vinterstövlar precis till klänning... fast sen skall man ju orka ha dem en hel kväll också, jag är ju inte världens mest vana användare av högklackat precis. Men vill man va fin får man lida pin som farmor sa...

Gulle-farmor... fyller 98 till hösten och världens härligaste



Igår kväll stötte jag på ännu ett fantastiskt i-landsproblem... hade fyllt upp ett varmt bad som jag sänkte ner min trötta lekamen i, gosade mig tillrätta och märker att jag glömt skruva ner dimmern. Ibland är livet hårt att leva.

Tack till er kloka människor som förstår sig på en riktig karl!
//Farmskan

Djärv i särken...

Filmen igår var riktigt, riktigt bra! Ingen besvikelse från böckerna heller (vilket brukar vara fallet) och fantastiska skådespelare... Peter Andersson spelade advokaten Bjurman ruskigt otäck och Micke Nykvist... ahh. SÅ SNYGG!!! Jag blir helt kär när jag tittar på honom. Gå och se filmen!



Denna bilden är hämtad från Ladies Night när vi var där med tjejgänget... det är mig han pratar med och jag blir fortfarande helt galen när jag tänker på det... ha ha ha. Försökte förgäves förklara för Malin på jobbet hur snygg han var men jag tror inte riktigt att det gick in. Jag skickade tillbaka henne till sin plats igen. Pia... hjälp mig!

Annars är det en behaglig vecka som ligger framför en. Skall till Stockholm imorgon (typ upp och ner med tåget samma dag... ingen hit i och för sig) och sen är det ju kick-off i helgen. Så nu gäller det att ladda. Alla är helt hispiga med kläder och andra förberedelser så det känns att där ligger förväntan i luften. Skall bli kul att träffa alla kollegor ifrån de andra länderna också, verkligen något att se fram emot.

Alltså, om man nu vill sälja en hund på blocket....



Pris: 3 000:- Typ: Hund

hej
jag har en hund som jag vill sälja den. han är 8 månader gammal och den är vacsinerad och hade registeringsnummer och han hade alla papper med sig. Vid intreese så skicka emil eller ni kan ringa mig efter klockan fem.


Varför skall jag skicka Emil??  //Farmskan

PS! Hon är ganska djärv i särken Olga när hon dansar Säkkijärven Polka...

Sköna söndag

Fanns det inte ett program som hette det för några år sen...?? I varje fall har jag haft en riktigt skön och mysig helg. Ännu inte slut och mer roligheter väntar runt hörnet innan det är dags för jobbevecka igen.

Lill-sonen och Madde har varit hemma och sovit över, de har precis givit sig iväg vidare till hennes föräldrar. Paps & Babs har varit här en sväng och fikat för pappa har hjälpt maken med att dra telekablarna i köket... inte för inte han jobbat på Televerket en gång i tiden. Tänkte på det idag att han fortfarande sitter likadant när han jobbar, med benen uppdragna under sig. Rätt häftigt att man fortfarande kan göra det när man snart fyller 70. Det där har jag ärvt efter honom för så sitter jag också, men jag märker ju att benen somnar betydligt fortare nu än de gjorde när man var yngre.

Dagens maken:
Pappa berättade om en gammal bekant till mig...
- Hon jobbar tydligen som bibliotekarie inne i Kristianstad
- Jaså
- Ja, vi är ju där rätt ofta men jag har faktiskt inte sett henne där
- Hon kanske är utlånad...



Men nu har vi gjort så långt vi kan, elektrikerhjälp dyker upp på tisdag och sen tror jag det blir golvläggning, äntligen. Räknar med att kanske vara färdiga med allt om 2-3 veckor. Hoppas, hoppas. Får ge mig ut en kväll och leta efter soffa också, kanske är lite leveranstid på dem.

Snart dags att möta Pia och Jan(a) för ett restaurangbesök innan bion... Filmen har fått riktigt bra kritik så jag hoppas verkligen att den lever upp till ryktet. Referat kommer imorgon!

Kvinnor är fantastiska... vi kan producera mjölk utan att äta gräs
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0