Tervetuloa

Quality Dan Hotel Kastrup... klockan 19.32 en tisdagskväll. Ingen vidare action... lite jobb, lite bok, lite TV och sen i säng. Klockan ringer tidigt imorgon för avfärd mot Oslo.

Visste ni att i DK använder man inte begreppet MIL, enbart kilometer. Förstod det idag när min danska kollega frågade hur lång en svensk mil är. Då lärde jag honom det. Precis som han lärde mig att svenska tåg kör på vänster sida, helt tvärtemot man gör i DK vilket leder till att man måste korsa spåren någonstans mitt på den lilla konstgjorda ön i Öresund. Erfarenhetsutbyte...



Underbar låt... fantastisk sångare!

//Farmskan

PS... Tervetuloa... Välkommen på finska. På tal om att lära sig något nytt

Ingen Nightingale

Är inte och kommer aldrig att bli... en Florence Nightingale



Vilket jag kanske borde haft talanger för eftersom maken i tid och otid skadar sig så blodet forsar. Och det enda jag gör är att vänder andra kinden till... ingen hjälp där inte. Nu har han suttit i källaren ett bra tag och "väntat på att det skall sluta blöda" igenom det hemmasnickrade bandaget. Var är alla sjukvårdskunniga släktingar och vänner när man behöver dem?? Kom hit!

Dessutom borde vi skaffa ett bättre (läs: något överhuvudtaget...) förråd av gasbindor, bandage och plåster. Vi är otroligt dåliga på just sånt, har aldrig något hemma vilket gör att han själv får försöka vira runt med tejp och annat som kan användas. Skall nog försöka ta en sväng till Apoteket och storhandla.

Dagen har tillbringats i Lund och lite uppsamling från förra veckans reseanteckningar. Imorgon är det en heldag i Glostrup, övernattning där och sen ett tidigt morgonflyg till Oslo på onsdag.

En vanlig vecka... //Farmskan

Dags att byta påse

Oj vilken natt det blev... men vi tar det från början. Vi var på lite partaj hos Pia och Jan(a) igår och det var otroligt trevligt med fantastisk mat och gott vin. De hade tagit sig omaket att försöka hitta mitt absoluta favoritvin, Clarry's men tyvärr inte fått tag i det men dock ett som var från samma leverantör. Så gott!! Och kvällen flög iväg med prat, skratt och vin... så jag var lite "lurig" när vi blev hämtade av Hanna. Satt i bilen och bara önskade att vi skulle vara hemma snart.

Äntligen hemma och stöp i säng bara för att tio minuter senare ryckas upp ur dvalan av att mobilen ringde. Det var Dottern
- Hej, vad gör ni?
- Eh, försöker sova...
- Oj, jaha... men ville bara säga att jag är på väg hem.

Ner i dvalan igen för att åter igen vakna upp när hon väl kom och vakthunden vaknade. Ner i dvalan igen i cirka en timme... då kräkte hunden upp sitt godisben han fått.

NEJ!! Jag orkar inte... detta huset är ibland lite Familjen Addams.... Så idag har det varit rätt mycket soffa och bok om man säger så. Paps & Babs kom en sväng och tittade på taket, så lite sociala har vi varit trots allt. Nu har vi också fått lite mat i magen så man börjar piggna till. Tänkte ta oss ut till Torsebro och byta lite bilder från Skottlandsresan innan man rundar av helgen. Och jag som skulle tänkt hela helgen... vad har det blivit av det liksom??

På tal om vin så skulle jag och maken ta varsitt glas i fredags till maten. Ner i förrådet och hämtade en av de sista boxarna sen Tysklandsresan. En Mauro... öppnade den bara för att upptäcka att det var vitt vin. Inte min favorit och detta smakade dessutom vedervärdigt när vi smakade det... Bäst före datum 2010-05-28! Snacka om att det var jäst och hade världens läskigaste färg...



Kolla Rita, hade väl varit praktiskt när vi är ute och reser... du vet, vi och toaletter

//Farmskan

Djurkunskap

Ni som känner mig vet att jag triggas igång av djur och deras liv. That's why jag häromdagen funderade på om vita kor kunde förstå att de ser annorlunda ut när de möter en brun ko... jag vet... knäppt (men roligt!!). Den här söta kommentaren fick jag på bloggen:

"Kan inte svara på din kofråga, men här kommer lite annan information om kor: Visste du att vit/svart-fläckiga kor alltid har svarta öron?" (Tack Magda!)



Underbart! Det är sån kunskap som är ovärderlig... Jag har också fått många som sagt att kor faktiskt är färgblinda men hur VET man det med säkerhet? Hur kollar man det liksom... Någon föreslog att man kanske ställt kon framför ett trafikljus för att kontrollera men... underbart! Sådana här djurdiskussioner engagerar alltid (*ler*)

Farmor Signe har fått ett besök nu på förmiddagen och hon är allt lite vilsen
- Har du hört av Lalle på sista tiden
- Eeeh... nej, han har inte ringt på ett tag
(Lalle är farmors systerson som varit död i femtio år...)

Hennes märken på kinden verkar faktiskt minska och är inte lika fula längre.
- Vad fina dina märken är... det verkar som om salvan funkar
- Ja, men där finns väl inte så mycket inne i huvudet som dom kan äta längre...

Nej, förvisso är det så... söta, söta farmor. Du är helt underbar!

Ikväll blir det partaj i Åhus  //Farmskan

Fredagsmys

Fredagsmys här hemma... jag, maken och Ramsey. Lill-dottern är och serverar på någon fest och den andra hönan kommer inte hem denna helgen. Bara att vänja sig



Det är rätt tyst här utan denna dam...

//Farmskan

Bip bip bip...

Finns det något mer irriterande och deprimerande ljud än väckarklockan?



Skulle väl vara en tandläkarborr då, de har ju en sån där fruktansvärt hög ton som viner genom märg och ben. Eller ett barn som skriker hela vägen från Stockholm till Hässleholm på tåget. Ja, kanske det finns en del annat ljud också som kan få en att krackelera. Speciellt mig... jag är en rätt krackelerande person (du ser Paps... jag kan erkänna det!)

Men idag är det fredag och snart dags för veckans sista arbetsdag att börja. Vi har lite födelsedagar i helgen men också en trevlig middag hos Pia & Jan(a) att se fram emot... och sovmorgnar förstås! Skall försöka hinna med en sväng till farmor också.

På tal om att krackelera... när vi var i Warszawa och skulle äta frukost på hotellet så fanns där två skålar med ägg. På den ena skylten stod: "Hard boiled egg" och på den andra "Raw egg". Eftersom jag gillar löskokt trodde jag ju givetvis att det var det som "raw egg" betydde. Tänkte att polackerna kanske tyckte att löskokta ägg var att jämnställa med råa... Så jag vandrade bort till bordet med mitt ägg och sen skulle jag precis börja knacka hål på det när ex-boss säger:
- Märkligt att man skall koka sitt ägg själv
- Eehh va??
- Ja, såg du inte grytan bredvid äggen med kokande vatten...

Ägget hann inte krackelera över bordet men jag... ja, precis i vanlig ordning.

Nu är det fredagsmys!! //Farmskan

Trött som en gnu

Usch och fy... idag var jag trött. Har gäspat mig igenom dagen (*gäsp*)!



Mörkare på morgonen nu och kortare kvällar... hösten närmar sig. Idag blev jag åtminstone glad när jag kom hem och förstod att byggjobbarna är tillbaka från sin run-away. Alla takpannor är nu på plats, nu fattas bara lite underslag, panel på gavlar och en garageport. Men de skall bli färdiga denna vecka... nåja, seeing is believing!

Förresten så har jag myror i huvudet... det är inte bra

//Farmskan

PS! Kan en vit ko titta på en brun ko och förstå att de är olika??

Flygvärdinna på speed

Lika hemsk som flygresan var ner till Polen, var hemresan helt utan incidenter. Dessutom slapp vi ju den något överspeedade polska flygvärdinnan... och då menar jag överspeedad. Hon var som en duracellkanin som tagit några batterier för mycket innanför västen. Nej, hem var det en ordinär dansk besättning och ett SAS-plan... något jag min fegis uppskattar.

Warszawa var som sagt en fantastisk stad som jag gärna kan tänka mig att besöka igen. Påminner lite om både Berlin och Prag med en härlig "old town" där vi åt en gemensam middag i måndags kväll. Mycket polska delikatesser... en del bra och en del.... mindre bra (*ler*). Dessutom var där ett härligt torg med fullt av uteserveringar där vi kunde sitta i den fantastiska värmen och dricka kaffe mellan jobbpassen, för där har varit rejäl sommartemperatur dessa dagar. Mycket, mycket trevligt och otroligt billigt.

  

Danska-, svenska-, engelska-... och Lund-delegationen.

Det har varit två jättebra dagar med mycket diskussioner, presentationer och beslut som jag tror kan leda oss framåt. Så nu skall det bli skönt att komma tillbaka till jobbet och dra igång allt vad vi bestämt och kommit fram till.

Nej, nu lite kaffe med maken... gott att vara hemma!
//Farmskan

PS! Sa jag att jag bodde på 31:a våningen?? Warszawa i nattskrud från hotellfönstret

Warszawa

Har precis käkat en god macka till lunch och strax börjar vårt tvådagars-möte här i Warszawa. Vädret är helt fantastiskt, runt 25 grader så man har som vanligt helt fel kläder med sig... Men de är väl packade i min nya röda pärla (*ler*). Flygresan hit var dock ingen rolig historia och ni vet ju min flygnoja... fick nästan panik ett tag. Hoppas man hinner lugna ner sig till hemresan i varje fall. Kan säga så mycket att jag kan förstå folk som har tvångstankar nu... att man gör allt möjligt märkligt för att kontrollera sin ångest. Gäller bara att inte fastna i det.

Hoppas ni har det gott i Svedala också!

//Farmskan

PS! Någon som har en polsk adapter...

Bonnabränna

En helt galet kul kväll hade vi igår i Fårabäck... vilket hålligång och vilket fantastiskt väder vi fick. Satt nere vid havet hela kvällen och det var så fint. Inte ett öga var torrt när vi skickade upp ljuslyktor till himlen och alla sjöng Tänd ett ljus (*ler*). God ärtsoppa och punsh så man har hållt magen i trim idag kan jag säga.

  



Tack alla i detta gäng för en riktigt trevlig kväll... och Petra, du får sätta koppel på Peter nu

Ingen pardon sen idag utan upp strax innan 8 för att åka upp till loppisen. Mycket fynd i år så det var extra spännande. Alla dessa grejer gick som smör i solen efter att vi stormats av alla som rusar fram. Gäller att hålla sig i kanterna när de rusar fram. Men så varmt det var, stekande sol, och jag har därför en snygg bonnabränna nu. Lagom till tjänsteresan till Polen... Rudolf med röda mulen liksom... svider en hel del.

Ja ja... vad är en bal på slottet!
//Farmskan

Loppisförberedelser

Känner mig lätt unken... precis hemkommen från idrottsplatsen där jag packat upp sjuhundrafemtioelva lådor med porslin och husgeråd. Alltså folk lämnar verkligen precis allt, även sånt man inte borde, till loppisen. Gamla plastbyttor det varit glass i, trasiga koppar och tandborstar... skitäckligt. Men vi hittade också en hel del fynd i år och det kan ju svida lite hos dem som lämnat iväg det. Lisa Larsson figurer bland annat värda någonstans upp emot 1.000 kronor styck. De går nog med raketfart imorgon när horden kommer rusande över gräsängen. För rusar det gör dom!



Ikväll är det Ärtsoppefest i Fårabäck och det skall bli trevligt... man behöver nog lite avkoppling innan man ger sig i slang med köpsugna människor imorgon bitti. Den första timmen är det stressigt när alla ropar... men ack så kul, det är sommarens höjdpunkt och både jag och bägge töserna skall sälja.

Sen imorgon kväll bär det av till Polen... tror nog jag skall sova på planet

Hava nagila!! //Farmskan

You got the look



Ser jag nöjd eller nöjd ut?? (*ler*)...

Idag har jag tillbringat mer än 4 timmar i Sashas händer och han har gjort en Brazilian blow out. Japp, jag vet att det låter helsnuskigt och som en av hans kunder sa "har ni gjort vid även där nere...". Nej, riktigt så nära vänner är vi inte men detta var en ny teknik som kom från USA (var annars?) som gjorde att håret blev otroligt mjukt, lent och glansigt. Dessutom, och här kommer det bästa av allt, det förblir så här rakt i mellan 3-5 månader!! Inget mer tjatande om att få håret plattat utan bara tvätta och så lägger det sig så här igen. Fatta!! Helt perfekt för mig som inte ens äger en fön + att jag slipper springa till frisören typ var 5 vecka.

Visst, det var inte gratis men jag räknar med att spara in det på att slippa gå dit så ofta
Får jag längtan efter Sasha får jag väl gå in och kramas bara, det är gratis.

Ikväll är jag själv i soffan... maken och lill-dottern är på bio: Apornas planet (*gäsp*)

//Farmskan

Rundar av veckan

Jobbat hemifrån idag och imorgon har jag tagit en semesterdag, skall bli skönt att få en långhelg. Tänker tillbringa den semesterdagen till största delen inne hos goaste Sasha som skall fixa till mitt hår. Och det behövs... my god som det ser ut just nu. Sen är det fullt upp hela helgen, det är nämligen loppis-tid nu igen i Everöd och jag och töserna skall som vanligt sälja porslin. Skall bli kul! Lite ärtsoppefest på lördag kväll där emellan och sen är det dags för två dagar med jobbet till Polen... och gissa vilken väska jag skall ha



Hämtade den idag och den är riktigt läcker!

Var och hälsade på farmor Signe idag, kändes som om det var ett tag sedan. Hon hade åldrats tyckte jag på de här dagarna, kändes trött och lite förvirrad. Det är inte så lätt heller att föra ett samtal med henne för man pratar liksom inte om samma saker. Hon hör ju så förbenat dåligt så det blir bara konstiga svar på frågorna (*ler*). Men hon har sitt goda humör och det är skönt.

Har laddat in lite kort nu från Skottland och då kom vi på att vi skulle se om filmen Braveheart... en fruktansvärt blodig film men bra. Nu när man hade hört den rätta historien också kändes det kul att se den igen. Här är min egen Braveheart en regnig dag i Edinburgh...



Ha ha ha ha... underbar! Han ser ut som fågelskådaren i Falkenbergsrevyn

Dags att hänga tvätten
//Farmskan

Förnyelsebar resurs

Ta vara på din vardag varje dag! Imorgon kan det vara för sent...
Krya på dig goa svåger, vi tänker på er!!



Hört på radio Kristianstad i eftermiddags, på tal om starten av jaktsäsongen:

"Varför jagar du?"
"Tycker det är skönt att vara en del av en förnyelsebar resurs..."

Eeeehhh?? Jag tror jag kunde väntat mig ett femtontal andra svar... men detta?
Bullshit-bingons samtliga ord i en enda mening.
Tror inte ens jag förstår vad han menar. Men som Nisse säger, man behöver inte förstå allt.

Ikväll massage hos Bottan... oh yeah!!

//Farmskan

Rätt in i kupan

Hemma igen och tillbaka i kupan och allt surr...



Blir lite så när man har sen semester och allt liksom redan dragit igång. Har haft planeringsmöte hela dagen med avdelningen och det har varit jättebra och framför allt något vi behövde. Avslutades med en gemensam middag nere i Lund... trevligt!

     

Inte mycket till sömn inatt, var hemma strax innan halv 12 så det blev lite för lite timmar innan klockan ringde. Så ikväll blir det en tidig kväll i soffan.

Må gott, det gör jag!
//Farmskan

Highlands

Nyss hemkomna till hotellet efter en heldag uppe i Highlands. Wow... vilket landskap och sa manga fantastiska berattelser (om an sakert lite pahittade...).



Var guide var kanon och bjod verkligen pa sig sjalv. Laddar upp lite bilder och berattelser nar vi ar hemma igen... ar sa himla trott pa att inte kunna anvanda hela alfabetet...

Nu skall vi bara stracka lite pa benen innan vi firar var sista kvall i Edinburgh

Sen borjar allvaret igen pa tisdag morgon

//Farmskan

Solstralar

Vi borjade gardagen med att ta oss ut mot kusten, lite "off-street" om man sager sa... men det ar ju ocksa det som ar lite skoj, att se lite annat an bara turiststraken. Gick en svang i den stora parken som tillhor den Botaniska tradgarden och Nisse tog sig friheter igen. Rita blir helt galen (*skrattar*)... det kunde latt blivit nagot ar i ett skottiskt fangelse.

Framat kvallen skulle vi sen ta oss upp och kaka lite innan forestallningen och det kan jag saga att samtliga 8.000 personer som skulle dit ocksa skulle gora. Helt omojligt att hitta ett bord och vi borjade bli lite desperata med tanke pa tiden. Har gallde det att inte vara krasna utan bara fortsatta leta... och nu blev det sma grander. Till slut hittade vi en restaurang och fick i oss lite mat. Men vilken magisk kvall det blev! Inte en regndroppe pa hela dagen och inget regn pa hela forestallningen heller. Snacka om tur! Ett helt fantastiskt upptrade och jag hade piggaskinn pa hela kroppen nar over 100 sackpipor spelade. Sa otroligt bra!! Rekommenderas varmt

Idag blev det sovmorgon och sen efter frukosten var det dags att ge sig ut pa aventyr igen.
Pa tal om frukosten sa ar det servitriser modell aldre (las: riktigt gamla) som jobbar i restaurangen. Tydligen ar det svart att fa tag pa folk, de annonserar overallt efter folk, vilket gor att manga "valdigt gamla" fortfarande jobbar. Och de ar inte sa servicevanliga heller for den delen. Men men... Idag har vi varit och besokt Edinburgh Castle och sen har grabbarna shoppat loss pa flera flaskor whiskey. Imorgon vantar en heldagsutflykt upp till the Highlands med whiskeyprovning och destilleri besok, skall bli harligt

Vi snakkas... //Farmskan

PS! Dagens basta kommentar kom fran en aldre svensk man som Rita kallar solstralen (for han ar sa otrevlig mot sitt damsallskap...). "En gang ar ingen gang, tva ganger ar epelepsi"

Idag Tatoo

Det var att hoppas for mycket att vi skulle slippa regnet igar... och da menar jag verkligen hoppas for mycket for det fullstandigt oste ner i stort sett hela dagen. Men vad gor man... regnklader pa och sen vandrade vi upp mot Old Town och gick The Royal Mile. Massor med folk i rorelse hela tiden och massor med upptrade och sang och musik langs vagen.

Vi fick dock smita in pa lite pubar emellanat och torka upp. Grabbarna haller just nu pa att smaka sig igenom olika whiskeysorter for att veta vilka flaskor man skall satsa pa att ta med sig hem. Dar finns ju en del att valja mellan om man sager sa. Just nu ligger nog en bland annat en MacAllan ganska nara att fa folja med i vaskan. Men det kan ju andra sig.

Framat kvallen klarnade det upp och de som var pa Tatoo igar kvall hade en enorm tur. Det lar inte bli likadant idag for oss om man skall tro pa vaderleksrapporten. Uppehall fram till lunch sen drar det igang igen. Sa ikvall drar vi pa oss Ica-kassar pa fotterna och ger oss upp till arenan... bara att bita ihop. Det skall bli riktigt kul att se detta som vi pratat om sa lange.



Har shoppat en del (no surprise eller...) och idag skall vi forsoka ta oss ut till kusten

Vi mar bra om an lite rostiga...
//Farmskan

PS! Mor... hittade och kopte det vi talade om

Edinburgh

Javisst... man aker helt enkelt ex antal mil med flyg till ett annat land och regnet fortsatter bara osa ner. Och da menar jag osa ner... fast det ar varmt och skont atminstone

Det borjade annars bra... nar vi kom till hotellet sa fanns dar ingen bokning pa oss. Great verkligen... da ar man glad att man bokat via Ticket som fick ordna upp det hela och sen fick vi tva skitfina rum pa toppvaningen. Verkligen inget att klaga pa dar!

En sak tycker jag dock ar lite konstig. Nar man flyger med Norwegian sa far man ha 20 kg bagage per person. Jag och maken har en vaska ihop som vagde 22 kg och se det gick inte! En vaska far inte vaga mer an 20 kg. Jag forstar verkligen inte detta for det maste val vara vikten som ar det viktigaste inte antalet vaskor, eller??

Vi ar fyra personer som aker och vi har tva vaskor tillsammans = 22 + 15 kg = 37 kg
Om vi haft vars en vaska med 20 kg hade det blivit = 80 kg
Fler vaskor och fler kilo... vad gjorde vi for fel???

Naja.. man behover inte forsta allt som Nisse sager. Som varfor vatska blir mindre farligt att bara med sig upp pa planet om man lagger den i en plastpase. Konstigt...

Imorgon hoppas vi pa lite uppehall.

//Farmskan

Packing

Sådär... nu tror jag att vi har allt med oss (läs: naturligtvis inte... du kommer på vad du glömt på väg till flygplatsen). Är mäkta stolt över att vi lyckats få ner allt i en väska och dessutom skippat handbagage. Skönt! Visserligen har jag en handväska tyngre än en elefant men det är ändå ett bättre alternativ än alla dessa väskor. Så nu är det bara att se fram emot morgondagen!

Idag har stor-dottern sagt upp sig från sitt jobb. Hon har fått en ny tjänst på ett annat företag i Funchal som erbjöd jättebra villkor, gratis resor hem och bostadsbidrag. Riktigt roligt Tessan!! Det är dig väl unt... Verkar som om hon tänker stanna där nere nu, och det är ju kul att hon trivs med sitt liv där nere. GRATTIS vännen!



Vi har varit segare än sega idag men lyckades åtminstone ta oss ut på en promenad. Maken hade ju också tänkt att klippa gräset och precis lagom till han drog i snöret så kom åskskuren á la himlaöppning. Men min man bangar inte för det... har han sagt att han skall klippa gräset så skall han klippa gräset.

Har ni någon gång tänkt på formuleringarna i kontaktannonser, vad kvinnor egentligen menar när de skriver vissa saker? Här kommer en "tolk":
(Stolen with pride från Maya...)

1. I 40-årsåldern = fyller 50 nästa år
2. Äventyrlig = har legat med alla
3. Vältränad = saknar bröst
4. Medelmåttigt utseende = ful som stryk
5. Lycklig = går på droger
6. Rolig = irriterande
7. New age = kroppshår på fel ställe
8. Öppet sinne = desperat
9. Utåtagerande = pinsamt högljudd
10. Passionerad = klängig
11. Professionell = bitch
12. Mullig = fet

Men ex-boss sa ju alltid att man har två lögner om dagen, jag tycker det är bra

//Farmskan (En mullig kvinna i 40-årsåldern...)

PS! Med tanke på min något krassa erfarenhet av ö-riket vågar jag inte chansa på att där finns möjlighet att blogga men... dom kan ju överraska en. Om inte hörs vi om några dagar

Seiern är vår!

Segerns sötma smakar mumma (*ler*). Vi fullständigt krossade våra motståndare i familjefejden igår och tog en välförtjänt inteckning i vandringspriset. Nu står det 1-1 och det är fortfarande långt till någon av oss får behålla det "åtråvärda" vandringspriset för gott...

  

Vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat och mycket skratt, sång och stoj i vanlig ordning. Alltifrån önskenummer som Stor-Stina till Tummen avverkades (till grannfruns något mindre entusiasm). Lite kubb först och sen lite frågespel och kvällen gick otroligt fort. Masade oss uppför gången runt halv två så idag är man lätt seg... igen. Vilket förfall denna semestern har varit. Blir att ta i med hårdhandskarna rejält nu när jobbet drar igång. Skall i varje fall försöka mig på en joggingtur i eftermiddag bara för att få igång syret.

Måste också berätta att igår under kubbspelet så gick det ju så himla bra att man bara kände världens lycka, så jag kastade mig runt makens hals och hoppade upp. Jag menar ni har väl sett i filmerna när mannen bara tar tag under benen och så svävar man runt liksom i vals. Maken hade uppenbart inte sett samma film (läs: ser bara actions) utan förstod inte alls varför jag helt plötsligt kastar mig upp med benen i luften vilket får till följd att vi båda faller till marken. Hur svårt kan det va!? Och han är inte helt lätt att få över sig... hade ju varit snyggt om man brutit något nu inför Skottlandstrippen.

Har avnjutit en härlig frukost date med Fru Ekdahl, så gott att träffa henne en stund och bara skratta lite. Men nu blir det till att börja packa... maken har startat så jag får väl ta itu med mitt också. Ska bara vila en stund först i soffan

//Farmskan

PS! Publikbild från i söndags... stolta vi är va!

Hur lojal skall man vara?

Om ni under dagen skall putsa fönster och köra med högtryckstvätt på plattorna runt huset... i vilken ordning hade ni gjort det då?? Tänkte väl det, svaret är glasklart. En klok och förnuftig människa börjar med plattorna och sen fönstren. Jag måste ha fått en black-out för jag gjorde tvärt om... tog fönstren först och sen gick maken igång med stora högtrycken (Läs: som ett barn i en leksaksaffär). Ibland blir jag bara så trött på mig själv, men att putsa två gånger gör ju dom bara ännu renare, man kan faktiskt tänka så också

Annars är jag just nu mest fundersam över hur lojal man egentligen skall vara mot sin lilla kvarters-/lanthandel i byn. Visst finns där en gräns någonstans och idag har jag allvarligt börjat fundera på om den inte går nånstans runt 314 kronor.

2 liter mjölk
1/2 kg kaffe
1 billinge ost
Några tomater
En juice
1/2 kg blandfärs
1 pkt bacon
1 bröd
2 risifrutti

... och inte att förglömma... 1 pappkasse á 3 kronor. 3 spänn för en pappkasse!!! När fasen hände det?? Jag är inte snål men hallå! Är det töntigt med tygkasse? Pensionärsvarning??



Makens pizza står och gräddar i ugnen, luktar ljuvligt. Ikväll är det sen dags för familjefejden med grannarna mitt över gatan. Vi har ett vandringspris att försöka vinna tillbaka. För hålla igen på vin och whiskey ikväll så man förstår frågorna (*skrattar*)

Nu blir det pizza
//Farmskan

En 4:a Färm

Det började igår kväll rejält... regn, åska, blixt och dunder och maken såg sådär road ut med tanke på dagens spelning nere i Degeberga. Men alla prognoser till trots så sprack himlen upp precis lagom till det började och efter en timme var det dags för "En 4:a Färm" att äntra scenen. Kan väl säga att de spelade ju inte Calle Jularbo precis och det är ju det som är kul. Att visa att man kan spela allt möjligt på dragspel. Avslutningen med Popular som Erik Saade sjöng var riktigt bra. Bra jobbat gubbar



Göte, Nisse, Stiffe och Lars-Arne något skymd.
Visselpipan i Götes mun användes till signaturmelodin för Sportradion



Annars är väl ordningen återställd i det Färmska hemmet igen... Dottern is back, brun och grann, från sin Bulgarien resa. Fattar nog inte hur tyst det kommer att bli när hon väl flyttar för gott om två veckor. Fast någon tvättguru kommer hon aldrig att bli... skrattade gott när jag såg hur hon hängt upp tvätten i källaren idag. En T-shirt som hänger på en byxgalge blir inte snygg i axlarna... (*ler*). Men hon lär sig.

 Snygging!

Och sen måste vi ju säga GRATTIS till världens bästa stor-dotter!! Mer info kommer när allt blir officiellt, ni får helt enkelt lugna er tills dess. Men vi är riktigt stolta över dig vännen och det är dig verkligen väl unt!!

Farmor Signe har också fått ett besök idag... allt var bra med henne men hon säger att hon är så trött om dagarna. "Inte trött kanske, men lat liksom..." säger hon och då kan man ju bara le. Skulle inte en 100-åring få vara trött utan att bli kallad lat? Då skulle ju en annan vara super lat. Nej, hon är för härlig och man blir alltid glad när man varit där. Min idol!

Nej, in med brödet i ugnen. Jag bakar Foccacia... mumma!!

//Farmskan (Stolt fru!)

Kompisar

Mätt och trätt efter en god middag hos Paps & Babs.  Varken jag eller Ramsey är så sugna på något annat än att slänga oss i soffan när vi kommer hem



Var en sväng på Antik- och samlarmässan i eftermiddag och spanade... jo, något inköp blev det väl också till glassamlingen. Undrar hur länge jag skall fortsätta med det? Man vill ju inte bli som dom i extrema samlare som aldrig någonsin kan göra sig av med saker. Kanske skall ta med mig alla och köpa ett bord på någon samlarmässa någon dag. Alltid blir det väl några tusenlappar kanske. Får väl se när maken börjar klaga högljutt.

Detta är en fantastisk låt av en fantastisk sångerska... Adele! Vilken röst!!



Go och gla... kexchoklad!!

//Farmskan

Så sant!

Såg detta i min inkorg:

Flicka avvisad från tåget för att hon inte kunde uppvisa biljett?
Ironiskt med tanke på alla som haft biljett när SJ inte kunnat uppvisa något tåg....

SÅ SANT!!! Fler än jag som inte gillar SJ (*skrattar*).

Annars är jag just nu helt mörbultad efter att varje muskel i kroppen knådats

//Farmskan

Helt omöjligt

Eftersom vädret var lite dåligt idag igen gick jag på mina digitala bilder igen för att fixa album. Denna gången var det bilder från vår USA-tripp 2006 när vi besökte stora dottern. Oj vad skoj att gå igenom dom igen. Man borde göra sånt där oftare. Blev ett riktigt fint album tror jag... får väl se när det kommer. Det förra jag gjorde ifrån Rom blev ju sådär, snacka om att jag tog fel storlek på album. Så besviken blev jag när det kom men jag orkar bara inte göra om det, även om Extrafilm (detta fantastiska servicebolag) sa att jag fick nya album utan extra kostnad. De är helt otroliga när det gäller att se till sina kunder!!

Svärdottern som också håller på med lite foto ville att jag skulle skicka över ett foto på döttrarna som de tog i julas och gav till maken. Så fina de är och så lika när man ser dom så här.



När jag skickat över det kom nästa förfågan... om det fanns något kort på mig och maken.
Och jag kan säga att jag letat mig fördärvad genom alla tusentals kort. Det finns helt enkelt inte ett (obs! vettigt) kort på mig och maken. Så det blir till att fixa det nu när vi åker till Skottland... vi måste ju ha något kort på oss bägge ihop förutom bröllopsfotot.

Annars har det mest varit lite pyssle för vår del idag. Lite målning, lite lister, lite tvätt... och så har vi bägge varit ute och sprungit också. Jag var faktiskt jäkligt stolt idag för jag klarade nästan hela rundan... gick bara tre små gånger vilket är rekord. Ett par gånger till så skall jag fasen ta hela rundan i ett svep. Det går inte fort men det går framåt... och det är ingen vacker syn heller men det skiter jag i.

Imorgon är det lördag och massage hos thailändskan väntar, sen ett besök på Antik- och samlarmarknaden på Bäckaskogs slott för att se om man äger något värdefullt, innan vi blir bjudna på lite käk hos Paps & Babs... myslördag!!

//Farmskan

PS! Git... kilten är ju hela äventyret (*ler*). Jag hoppades ju nästan att det skulle hänga ner lite under men det var kanske att hoppas för mycket. Kramar till dig, miss you all!!!

Pund eller Pund?

Idag var det dags att växla lite pengar att ha med sig till Skottland. Det visade sig vara lite besvärligt, det fanns nämligen två sorters valuta (of course liksom!!). Bägge var pund och det var exakt samma värde men det gick inte att köpa skotska pund på Forex, däremot kan man sälja de skotska pund man får med sig tillbaka hem, till Forex. Och det lär man ju få eftersom varje gång man köper något med brittiska pund får man tillbaka i skotska... Landet som älskar att vara krångligt liksom!! Gäller att inte glömma den lilla adaptern heller så man kan ladda diverse teknikaliteter. En whiskeytur är också bokad så slipper vi köra vänstertrafik själva...

Har varit och beställt en ny kabinväska på Feliz design i Åhus hos kompisen Helen
Man kan väl säga att den sticker ut lite... (*ler*)



Jag kunde inte låta bli, tycker de är jättefina... Kommer ihåg att vi ett år fick resväskor i julklapp av jobbet. Blå kabinväskor... det blir lite jobbigt när vi är många ute och reser samtidigt. Att hitta sin egen är som att leta efter en nål i en höstack. Den här lär man ju hitta direkt i varje fall.

Men det skall bli skönt att åka iväg några dagar och bara koppla av, även om man verkligen gjort det denna veckan också när vädret äntligen blev bra. Igår hade maken och hans kompband genrep ute i Torsebro inför söndagens spelning. Jag och Rita satt snällt och lyssnade och de har verkligen inget att skämmas för... det kommer att bli kanon.

Jag har slutit fred med Viasat idag, slutet gott, allting gott

//Farmskan

Glömde visst stretcha

Ajax-doft kan nog vara den skönaste doft som finns faktiskt. Har precis stapplat runt och städat och avslutade det hela med att torka golven... så gott det luktar sen. Ajax!!! Stapplar gör jag för att jag efter gårdagens löpning (=gåjogging) glömde att stretcha. Musklerna är liksom för korta idag så det går inte att böja benen... hoppas att Bottan kan förbarma sig över vaderna ikväll när jag skall dit på massage. Annars gick det betydligt sämre denna gången att springa. Antingen beror det på värmen eller också på att jag sprang för snabbt inpå att vi ätit middag... eller också är jag inte bättre. Skit samma... skall i varje fall inte ge upp ännu.

Idag mina vänner vaknar ni upp till ett Sverige där inte Måns & Marie längre är ett par. Ja, så illa är det och det sprids snabbare än ett förkylningsvirus i nyhetsvärlden. Man undrar ju varför detta är något man över huvud taget behöver veta som normal svensk. Borde ju inte vara sådan nyhetstorka nu att detta får något utrymme... jag menar med tanke på allt som händer i världen för övrigt. Marie är i varje fall ledsen, bara så ni vet.

Läste också på Aftonbladet att SJ lyckats igen. De hade slängt av en 11-årig flicka för att hon inte kunde uppvisa en giltig biljett (en biljett som hennes äldre syster hade men som var på toaletten). Flickan är lyckligtvis upphittad igen och polisen utreder nu om konduktören utsatte flickan för ett brott (brottet är tydligen dumhet!!) men på det svarar SJ: "att åka utan giltigt färdbevis är faktiskt brottsligt". Heja servicebolaget SJ!!

Såg ni att Viasat kommenterat igen... de är på hugget och det uppskattar jag. Skall maila dem idag och förklara allt som hänt så får vi väl se om vi kan få rätt på det en gång för alla.

Maken målar gavlar och jag skall sätta mig i solen en stund. Idag står det stilla i värmen!

//Farmskan

Är man rätt ihopasatt?

Jag menar... först tycker man att det är skit att det regnar och sen när det äntligen blir sommarvärme tycker man det är för varmt och vill helst sitta i skugga. Eller också är man typiskt Svensk och vill att det skall vara lagom. Inte för kallt, inte för varmt, inte för mycket regn men gärna lite grand... Nej, nu skall jag verkligen inte klaga, det har varit två fantastiska dagar och jag hoppas det fortsätter nu någon vecka till så man får lite sol på det bleka skinnet.

Våra gäster från norr reste hemåt igen runt lunch men ack vad kul att träffa dom igen. Och för att inte tala om deras härliga hund, Schäfer Gigantus... Power (alltså bara namnet!!). Han var enorm men också enormt snäll och som ett litet barn. Och morbror som alltid haft schäfrar och tävlat med, har superdisciplin på sina hundar... eller? För nu tyckte jag nog att han verkade lite bortskämd... lite daltande var det allt (*ler*).

En trevlig tur på Österlen där vi var på Musteriet och på Buhres och käkade nystekt sill till makens förtjusning. Fast å andra sidan var han så grymt bakis efter gatufesten så det kvittade nog vad man satte fram. Han fick i sig några pommes bara... dagens ungdom!! Sen hemåt och slappa lite innan vi tog itu med lite matlagning. Kvällen avslutades med lite whiskey i lågornas sken på altanen... härligt!

  
Modern och Rolf             Morbror Bosse och Barbro + Power

Efter frukost åkte jag och Modern till farmor Signe... gäller att passa på när hon är nere. Idag såg hon mest ut som en stor plåsterlapp och hela golvet var fullt av blodfläckar modell större. Tydligen hade hon slagit i armen i sängbordet och skinnet som knappt hänger ihop sprack upp totalt. Men farmor virade runt en näsduk och gick på toaletten. Varför larma för lite blod liksom?? Ett stort blåmärke på ena kinden som ingen vet varför är där hade hon också. Ja... det är inte lätt att va människa som hon säger.

I eftermiddag har vi gjort en bra investering... tror jag i varje fall.



En dockningsstation till Iphonen som är skitenkel att flytta runt om man har partaj ute eller i källaren eller... ja, ni fattar. Nu slipper vi koppla runt med datorn och högtalarna hela tiden när vi spelar musik. Skitbra ljud också och tar ingen plats alls nästan där den står. Nöjd!

Om en timme händer det igen... jogging, jogging, jogging

//Farmskan

Aj aj aj...det bultar

... och det bankar i huvudet. Får skylla sig själv att man tvunget måste sjunga så högt (*ler*). Nej, det var en attans trevlig kväll hos grannen igår och man mår lite som man förtjänar. Det var god mat och dricka (!), tävlingar, kubb och en massa sång och musik. Maken hade rena önskekvällen med allt ifrån "I was made for lovin' you baby" till "Dagny". Kan säga att inte alla låtar lämpar sig med dragspel...

Men idag är en ny dag och eftersom huset snart "invaderas" av nya långväga gäster, och lite mat behöver prepareras, är det bara att stiga upp, ta en Alvedon och hoppas att det snart slutar banka. Det är min morbror och moster från Gävle tillsammans med Modern och Rolf som kommer och stannar till imorgon. Det blir nog en Österlentur på dagen med lite lunch och sightseeing först. Ska bli skoj, det är inte ofta man ses

Fick ett SMS från min kusin U i Vittskövle efter att jag skickat ett tack för en trevlig kväll

"Tack själva... skickar med menyn om ni skulle vilja laga grekiskt"



Att jag inte bara dog... det är en bild av duken där maken satt. Kan väl säga att han spillde lite när han skulle lägga upp på sin tallrik (*asgarvar*)

Nej... skala, skala potatis...

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0