Vattenskadad

Så är Dottern åter i Stockholm, safe and sound, efter en härlig hemma-helg. Visserligen inte uppe förrän mitt i natten på grund av försening med tåget (no surprise!), men hon är ju ung och frisk och fixar lite för lite timmars sömn. Inte som en annan som är seg i en hel dag efter att man varit uppe lite för länge. Nu har vi ju dessutom skruvat fram till sommartid och tappat en timme i helgen... men tänk vad vi fick för den timmen. Längre och ljusare kvällar! Så gott
 

Maken var mindre glad i morse efter att han tankat bilen nere i Lund. De hade fått ett läckage så vatten hade runnit in i tankarna och därmed tankade han vattenskadad diesel på bilen. Tvärstopp, bärgning och en massa jäkla extrajobb med att ringa runt och försöka få det fixat. En hel drös med bilar som fick bärgas därifrån innan de upptäckte vad som var fel och stängde pumparna. Suck!! Ja ja, tur i oturen att jag också var i Lund idag så han kunde åka med mig hem åtminstone. Nu får vi se när han får bilen igen. Typiskt!!
 
Strax kommer Manne hit en stund och käkar lite kvällsmat, och städerskan har varit här idag så det luktar gott i huset... vad mer kan man begära en vanlig måndag?
 
//Farmskan

Nära skjuter ingen häst

I gårdagens postkodsdragning vann vårt postnummer. Men tyvärr var det inte rätt postkod sen... attans!! Hade suttit fint med en liten vinst faktiskt men nära skjuter ingen häst. Så nu har vi haft två grannyror och en postkodsvinst i Kristianstad... Känns som att oddsen att vinna mer här nu har blivit obefintliga, kanske dags att avsluta lotten (*fundersam*)

Gårdagens pubkväll på Sir Väs var trevlig som tusan. Mycket folk dessutom vilket var bra eftersom det varit lite si och så de senaste gångerna. Dottern gjorde ett bejublat framträdande med sitt Ratpack program. Så jäkla bra!!!


Grym är vad hon är!!!

Nu är vi i stugan och maken fixar det sista ute i uterummet. Varit och köpt bord och stolar men givetvis hade de inte det hemma. Gnäll aldrig mer på IKEA! De är sjukt mycket bättre på det där med att ha i lager! Köpte oss oxå en ny tvättmaskin eftersom den gamla höll på att vandra ut ur stugan när den centrifugerade. 

Men nu står den still
//Farmskan

Ofattbart

De uppgifter som kommit nu om flygolyckan i Paris är verkligen fruktansvärda! Man fattar inte, eller jo, det gör man väl men det är jäkligt svårt att ta in att någon tar livet av sig på ett sådant sätt. Och genom att ta med sig 150 oskyldiga människor också.... ofattbart!
 
Idag skulle vi fått ett larm installerat och killen skulle dyka upp mellan 8 och 11, och ringa en timme innan. Eftersom jag skulle vara i Helsingborg vid lunch jobbade jag hemma på förmiddagen. Tror ni han kom? Icke! Inte ett ljud, nada, zip. Ibland undrar jag om de ens förstår vem som är kunden. Ska ringa dom imorgon... älskar sådana samtal (*skrattar*)
 
Helaingborg var bra och dagen avslutadesmed en mysig kvällsfika med en kompis från Hollandstiden. Så gott att bara få snacka lite. Blir faktiskt Helsingborg imorgon också, två viktiga presentationer som jag hoppas går bra. Och sen imorgon kväll är det pub-kväll på Sir Väs och Dottern ska uppträda. Hur kul är inte det! Gott att få ha henne hemma över helgen, känns som längesen
 
Love my family
//Farmskan

House of cards

Hemma efter två intensiva och mötesfyllda dagar i Stockholm. Det var inte lite utan att man andades ut lite extra när planet landade i Kristianstad. Bilderna på det kraschade planet i Frankrike har varit överallt idag och det är klart man börjar tänka. Det är verkligen en tragedi när det händer och det drabbar så många på en gång. Usch och fy! Hoppas de hittar orsaken

Idag har i varje fall vi fått ett fantastiskt besked. SMS:et från Modern att Rolf var friskförklarad från son cancer var precis vad denna dagen behövde! En jäkla sjukdom som också drabbar så många, men denna gången gick det väl. Lycka!

Efter en lång promenad ikväll kröp vi upp i soffan och började titta på House of cards. En riktigt bra serie... maratonkväll

//Farmskan

Handyman handyman

Visst är det så hon sjunger? Och jag är övertygad om att hon menar maken för han är så jäkla flitig. I helgen färdigställde han pill-fixet i köket och sen la han golvet i uterummet... blev verkligen jättebra. Nu blir det mitt jobb att möblera och pynta. Var och en till sitt (*ler*)


Fått en härlig massage nu hos Bodil och det är en perfekt uppladdning för veckan. Upp med tuppen imorgon... två dagar i Stockholm på schemat. Nu kör vi

//Farmskan

Jill och gapande munnar

Lördag, stugan, soligt men kallt!! Total avslappning även om man gör en massa. Maken har fixat lister och målat runt altandörren och snart ska vi förbereda inför golvläggning imorgon. Jag har tvättat, strukit och fixat mat


Ja, och lite efterätt (*mumsar*)

Strax ska vi gå en långpromenad innan det blir lördagskväll framför TV:n med lite kaffe och gott

Igår kväll var det konsert med Jill Johnson i Arenan. Vi var därmed lite vänner och det var riktigt bra. Hon sjunger sjukt bra, är snygg som sören och hade ett fantastiskt band. Allt från rock till Country till Gärdestad. Herrarna satt med gapande munnar mest hela tiden... Ha ha ha


Lyssna gärna på Flirting with disaster!
//Farmskan

Nr 3... and counting

Nu känner jag att jag äntligen kan berätta... för idag var det andra ultraljudet och allt var OK så nu vågar vi hoppas. Barnbarn nummer 3 är på väg! Tjoho! Det är stora dottern och hennes Rui som väntar smått och det blir nästan exakt en månad efter att barnbarn nummer 2 anländer i sommar. Så Lily blir först stora syster och sen får hon dessutom en liten kusin. Och tydligen (enligt den något pratglade portugisiske läkaren i Lissabon) en pojke! Så mysigt det skall bli att också få titulera oss morfar och "mormor" (*myser*). Vi har ju redan ett bonusbarnbarn i den familjen men det blir stora dotterns första.
 
Grattis Tessan och Rui och storebror Guilherme!


Lycka!
//Farmskan

Lite kåsen

Lite kåsen är jag allt. Har ont i kroppen, känner mig lite under isen... men egentligen inte sjuk. Bara en skum känsla i kroppen i allmänhet. Vet inte om det är lilla vispan som har smittat mig i helgen eller om det bara är "den inbillade sjuke". Ja ja... det lär väl visa sig om det bryter ut någonting. Ensam hemma är jag i varje fall, maken är på någon spelning i Höör ikväll så jag behöver inte skämmas heller för att jag ligger i soffan.
 
Veckan har börjat ganska intensivt och det har varit två långa dagar i sträck. Idag var det därför rätt skönt att kunna köra hem i vanlig tid. Mer än halva veckan gången och det är nedräkning inför helgen. En helg som börjar med partaj redan på fredag då vi är några stycken som skall gå på konsert i Arenan. Jill Johnsson, makens favoritartist. Han har siktet inställt till scenkanten... trånande. Ja, vi får väl se hur modig han är när det väl gäller.
 
 
Jo, men visst är hon skitsnygg!
 
Resten av helgen, om han ny lyckas vakna upp ur sitt lyckorus, skall spenderas i stugan. Ren och skär avkoppling är vad det är!
 
Gå gärna in och läs om hur duktig hon är
 
Bra jobbat Tessan!
//Farmskan

Annorlunda måndag

Vaknar upp i Motala denna måndag för snart är det dags att stämpla in till en arbetsdag i det blågula huset i Linköping. Har haft en mysig helg här uppe med gott om tid för bus och lek. Kom upp vid lunch i lördags och då var det inplanerat Bill & Bull. Ett stort lekparadis med rutschbanor och klätterställningar. Givetvis drog hon iväg till den största och längsta direkt och innan vi visste ordet av så studsade hon som en vante ner för banan. Makalös manick!

Lill-sonen drog iväg på lite fest på kvällen och eftersom svärdottern var i Göteborg blev det farmor-Lily kväll. Dock somnade hon till första mellolåten så det var bara jag och hunden som såg  när Måns tog hem segern. Tack och lov ingen jojk eller kvinnaböske. Men jag var orolig ett tag

Söndagen var en jobbig dag för vissa (läs: lill-sonen). Han repade sig faktiskt inte på hela dan. Det var eländes elände  och soffläge. Vi var i varje fall en liten runda till Linköping och köpte skor. Det blev också en kaffeservis till Lily. Kan säga att det krävs 8 koppar innan man ens fått i sig en tesked... 


Men roligt tyckte hon det var, det är huvudsaken

Nej, lite frukost kanske
//Farmskan

Jonas....

Jag orkar inte!! Skicka hem Jonas Hallberg från Let's dance nu. Han är inte rolig någonstans... bara pinsam. Inte roligt pinsam då som jag alltså (*asgarvar*) utan patetiskt pinsam. Ja vi får väl se vad som händer, 

Jobbat hemifrån idag och det är så skönt för man får undan en massa "pappersfix", protokollskrivande och annat som man sparat i veckan. Så nu är jag ikapp med det - check!!

Imorgon efter frukost blir det avfärd mot Motala. Maken blir hemma och målar uterummet. Min egen handyman


//Farmskan

Brandgula hjärtan

Förkylningen, eller vad det nu var, kom av sig och jag känner mig piggare igen. Skönt! Har ju haft huvudvärk på nätterna ett tag men också det har släppt. Rätt knäppt att ha ont i huvudet på natten och sen på morgonen när man vaknar är det borta... Ja, ja... man är väl fel ihopasatt antar jag. Huvudsaken är att jag känner mig bättre och att resan till Motala/Linköping i helgen blir av. Längtar efter att få krama om den lilla trollungen ordentligt.

Igår kväll ringde kusin P och undrade om jag ville följa med på handbollen och givetvis ville jag det. Det trycket som är där inne under en match är helt otroligt. Nu vann de ju ganska lätt över Hammarby, tror det blev 10 bollar till slut men det kunde lika gärna blivit det dubbla. Domarna var inte hemmafans i varje fall och jag tyckte de var lite orättvisa rätt igenom. Enögd AB (*ler*). Men oj oj oj, vilket ös och så många brandgula hjärtan det finns i denna stad!
 
https://youtu.be/gGhrePptPHc
 
(Sjukt irriterad att jag inte kan bädda in videon direkt i bloggen... !)
 
Ja ja... nu dags att galoppera in i soffan... he he.
Maken är på After Work, jisses vad han ränner
//Farmskan
 

Nej, nej, nej!

Nej, nej, nej... jag vill inte bli förkyld eller få influensa! Efter två dagar i Malmö med mycket innehåll och många diskussioner har jag en skum känsla i kroppen, lite kallsvettig och jäkligt hängig. Men jag har verkligen inte tid just nu i denna veckan. Viktig heldag imorgon i Helsingborg och sen skall jag till Motala i helgen och träffa Lily och sen på måndag är det en heldag i det blågula huset i Linköping... Fast å andra sidan.. när är det nånsin läge att få en vinterförkylning. Säkert för att jag räfsade löv i bara tröja i söndags. Idiot!
 
//Farmskan

Två streck i helgen

Vilken helg!! 23 grader i solen hade vi i stugan igår, där vi dessutom spenderat hela helgen. Så det blev tvätt på tork i solen (doftar ljuvligt), middag och fika på altanen och räfsning av gräsmattan i bara tröja. Älska våren liksom! Dock är det ju inte mycket den här kontorsråttan tål, värsta blåsan i tumvecket... nä, jag skojar inte. Den är gigantisk.

Men både trädgårdsarbete och sen en härlig promenad belönades med två streck på mitt hälsopapper. Vi har nämligen hälsomål på jobbet i år och mitt är att ha minst 110 aktiviteter à 30 minuter. En aktivitet = ett streck. Just nu har jag 14 streck.... och en gigantisk blåsa (*ler*)
 
I lördags kväll var vi och firade Jan(a) som fyllt år i veckan. Det var han som var den lycklige att få osten som doftade så gott... Hoppas att den smakar bättre än den luktar liksom. Kusin P hade som vanligt fixat och donat och bjöd på härlig mat, tårta och dricka. Hon är bara bäst på sånt. Andra chansen på TV i bakgrunden och till min fasa skickade man vidare Hasse Kvinnaböske... jo, låten är klämmig men kom igen! Det är 2015 och jag tror att Europa är redo för något modernare

Jag gillar Måns eller Isa, vad säger ni?
//Farmskan

Hur illa kan en ost lukta?

Äntligen, äntligen, äntligen!


Alla kartonger är borta, alla skåp och maskiner på plats och inkopplade, belysning på plats. Köket är klart!! Så nu halvligger vi i soffan med lite vin, kaffe och fredagsmys... och bara njuter. 

Har varit en heldag i Helsingborg. Bra möte och goa möjligheter till samarbete. Me like! Efter jobbet åkte jag och klippte mig... kort! 15 cm åkte av och minst 10 kg lättare (*skrattar*)


Alltså hur illa kan en ost lukta? Har handlat godsaker till en födelsedag imorgon... och höll på att smälla av när jag öppnade dörren till bilen. Herregud!! Och det äter man... 

Tacka vet jag ostbågar
//Farmskan

Härliga nyheter

Idag fick jag ett underbart telefonsamtal till jobbet. Det är kanske pinsamt att gråta en skvätt inför kollegorna men det skiter jag i. Jag blev så jäkla glad och lättad. Snart snart hoppas jag kunna berätta det för er alla men det får vara en liten hemlighet en stund till.
 
Har precis också skypat med Lily, vars föräldrar lät meddela att "inga tuschpennor i detta hus" efter att hon och kompisen ritat på väggar, golv, lakan och sig själva härom dagen. Hon berättade det i varje fall själv och sa att det var inte bra. Alltid något tycker jag (*skrattar*). Jag kan helt enkelt bli arg på henne heller... men det är väl det som är att vara farmor / mormor antar jag.

Alltså det här med självscanning på Ica... är det verkligen min grej. Idag jag gjorde ett tappert försök igen efter jobbet och var noga med att kontrollera att alla poster var med. Givetvis fick jag kontroll i kassan (jag menar jag har ju ändå försökt "stjäla" kött en gång!) och givetvis hade jag scannat fel frallor. 4 stycken frallor för 4 kronor styck och jag hade minsann scannat koden för 3 kr styck. Tjyv, tjyv ska jag heta... Vad säger ni? Ska jag helt enkelt ge upp eller kommer det att bli bättre?
 

Och jag har dessutom en svärdotter som är polis... inte bra
//Farmskan

Tvätt-tisdag

Färdigtvättat för idag. När man bor i lägenhet så är det veckotvättning som gäller i husets tvättstuga. Jag var rätt skeptisk till det i början men jag måste säga att det funkar jättebra. Allt klart på en gång, inget som behöver hängas och minimalt med strykning. Tipp topp

Det är en lugn vecka för Farmskan till skillnad ifrån den förra. Då hinner man en hel del. Förutom tvätten idag så var Manne här igår och fikade. Vi träffas alltför sällan egentligen och det är helt mitt fel med mitt jobbande och resande. Därför är det så skönt när det äntligen blir av. 

Maken är iväg ikväll så det är extra tyst, men jag har i varje fall sålt vårt gamla kök. Check på det!! Nu ska jag bara beställa en ny kran till köket också... fatta att det finns kranar som kostar över 10.000 pengar. Helt otroligt!!! Det skulle jag aldrig ge för en kran... och den är inte ens gjord av guld...

Magiskt, men någon köper väl dom antar jag
//Farmskan

Jäkla rännande

Hemkommen från min date med Mr Grey. Filmen var OK tyckte jag, den hade väl fångat bokens handling rätt så bra men.... Mr Grey var inte riktigt så som jag föreställt mig. Lite för ung och lite för bildskön för min smak. Men det var mycket naket och en hel del sex (*ler*). Ett jäkla rännande dock på bion, folk sprang ut och in hela tiden. Fattar inte riktigt vad de sysslade med. Ja ja, nu är det bara att vänta på fortsättningen. 

Vi har varit i stugan hela dan. Tada!!!


 Nu jäklar rör det på sig 

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0