Mitt mentala raffset

Igår kväll var jag, Dottern och några vänner på en föreläsning i Kristianstad konserthus. Föreställningen hette "Mitt mentala raffset" och handlade om när livet inte blir som man tänkt sig. Han berättade öppenhjärtligt om sitt liv, om alla traumatiska händelser, sjukdomar med mera som "drabbat" honom (även om han valde att se det som nya möjligheter).
- Om livet ger dig citroner, gör lemonad
Det var hans ledord
 
Föreläsningen var jättebra, väldigt intim i och med att han berättade om sitt liv och som vanligt när man går hem så tänker man att "nu skall jag också göra lemonad av mina citroner". Han sa att han tränar varje dag på att skratta åt saker han inte kunde påverka eller förändra. En parkeringsböter... ha ha ha. Efter ett tag så var det enklare att inte grotta ner sig i eländet. Låter enkelt eller hur? Man skulle aldrig må sämre än en sjua på en tiogradig skala.... så det är det som gäller nu
 
Idioter i trafiken... ha ha ha. Långa köer i kassan... ha ha ha. Nu jäklar skall här göras lemonad!
 
Idag är det semester och det bär iväg mot Stockholm och föreställningen "Livet är en schlager". Den har ju fått många bra lovord så vi ser fram emot en bra start på helgen (plus att jag nu kan skratta om tåget är försenat... eller om någon stulit min plats)
 
Förresten, vet någon var man kan köpa en sån där lång "extra hand" som kan klia en på ryggen? Ja, det låter helt knäppt men jag minns att min farmor hade en sån en gång. Den var av plast med en liten hand som avslutning. Den kunde man sen enkelt riva sig själv på ryggen med. Varför jag undrar... jo för att jag, sedan i somras, har en inflammation i min vänstra axel som gör att jag inte längre kan få bak armen, höja armen eller ta på mig jackan på "rätt sätt". Är det inte enklare att göra något åt inflammationen istället tycker ni säkert. Förmodligen... men vet någon var man kan köpa en sådan mojäng?
 
//Farmskan
 

Vissa dagar

Vissa dagar bara måste man njuta av att det går bra. Fira lite framsteg


Men imorgon kör vi som vanligt igen!

Imorgon skall maken också ha lite After Work här hemma och jag har då bokat in en föreläsning med lite vänner på konserthuset. Det ska bli intressant att lyssna på och också att se hur det nya bygget där har blivit. Ser fint ut utifrån i varje fall

Sen är det semester på fredag och då bär det av till Stockholm med maken och Dottern. Det blir en mysig långhelg med shopping, musikal och gott att äta.

Livet är en schlager!
//Farmskan
 

Dottern på svensk mark

Så är den här bönan hemma igen på svensk mark
 

Gott att ha henne här även om det bara är för en kort stund. Nu drar hon ju vidare på nya äventyr... flyttar till Stockholm och skall fortsätta göra det som hon är bäst på, sjunga och dansa. Så jäkla duktig har hon blivit och det skall bli spännande och se vart det leder. Håller alla tummar att det går bra. Men några veckor får vi ha henne här nere i Skåne innan hon flyttar i varje fall.
 
Har haft en skön helg och fått koppla av ordentligt, plus att man fått en energiboost av lill-fisen. Hon har blivit så himla stor, man tycker hon växer ifrån en fortare än man hinner med. Men det är väl så det är... innan man hinner blinka så börjar hon skolan. Det är i varje fall en bestämd dam (*ler*)
 
Fick lite feedback ifrån barnen på mitt förra inlägg att de tyckte det var lite läskigt och trist... får väl be om ursäkt för det då. Dock finns tankarna där och det måste man väl också få skriva om ibland. Livet är ju inte alltid på topp. Maken tyckte att om jag är orolig kan man ju gå och testa sig... men det är ju nästan värre. Då är det bättre att inte veta tycker jag.
 
Idag blev det shopping på vägen hem från Älmhult... julsaker! Och jag har bestämt mig för årets tema som kommer att gå i guld. Blir fin fint!
 
//Farmskan

Alzheimer

Man skall ju inte skoja om sånt här och därför gör jag inte det heller. Min mormor hade alzheimers och jag såg henne sakta tyna bort och bara bli en skugga av sitt forna jag. Även om jag vet att det är ärftligt och jag ibland är orolig för att min förvirring är ett första tecken på denna sjukdom, så hoppas jag verkligen att så inte är fallet. Framförallt för att det är en anhörigsjukdom och jag vill inte att mina nära och kära skall behöva drabbas av det. Men vad är det då idag som utlöst mina tankar...
 
Min bokade tid på massagen var som bortblåst (och ni vet ju hur jag älskar det!)
Jag bad maken lösa in en vinstlott och när han kom fram var lotten redan inlöst... av mig
När min nya kollega försynt frågade vem Louise var som jag kallade henne...
Och då vågar jag inte ens tänka på alla gånger jag glömt möten, tider och annat den sista tiden

Min andra kollega Magda, som för övrigt högst föredömligt jobbat i IKEA-butiken i Borlänge sen i torsdags, brukar le och kalla mig pinsam när sådana här saker händer. Ja ja... jag får väl bjuda på det tills vidare och än så länge lever jag på hoppet att det är stress och allmän förvirring
  
Om det blir för uppenbart så hoppas jag att ni säger till
//Farmskan
 
 

Lördagsmys

Idag har jag haft besök av min stora kärlek!


Lördagsmys när det är som bäst!
//Farmskan

Kineser

Igår på träffen med min gamla kompis från Holland så landade vi på en asiatisk restaurang nere i Malmö. Farmskan beställde någon kycklingrätt med ris och syltad rödlök. När maten kom in bad jag om att få bestick istället för de pinnar som låg på bordet... men se det hade man inte. Det var bara pinnar som gällde. Ajamen allvarligt..!! Hur mycket ris får du in i munnen via pinnar? Det tar ju en halv kväll att försöka peta in skiten i munnen, för att inte tala om att försöka dela en kyckling med träpinnar.
 
Visst, man skall ju tugga maten långsamt men det där är ju löjligt. Eller som maken uttryckte det när jag berättade det för honom...."att sen är ju kineserna inte så stora heller"
 
När han frågade om vi skulle ha efterrätt så blev ju svaret rätt enkelt
"Beror på om vi skall äta brylepuddingen med pinnar?"
Men nej, just skedar fanns att tillgå
 
Bra där!
//farmskan

Hollandsvänner

Ikväll skall Farmskan träffa en "gammal" vän ifrån Hollandstiden, en av de jag umgicks med lite privat när jag bodde i Holland. Hon har också flyttat hem till Sverige och det skall bli så roligt att träffa henne igen! Höra hur livet lever med henne och vad hon gör nu för tiden. Det blir lite mat & prat i Malmö... gott!
 
Idag har det annars varit en bra dag där jag har fått en massa saker gjorda. Ni vet allt sånt där som bara måste skickas, fixas eller trixas med. Det är sådana dagar man känner sig extra duktig. Nu blir det resten av veckan i Älmhult för min del vilket alltid är som att komma hem. Men vilket jäkla skitväder vi haft nu sista veckorna, regn, regn, regn... grått och mulet. Skulle egentligen tagit mig en långpromenad med Nenne igår men det fick vi ju ställa in. Nytt försök imorgon. Jag behöver ju så himla väl den där vardagsmotionen.. och jag behöver ju verkligen INTE det sockersuget som jag lider av. Försöker och försöker att vara ståndaktig och duktig men jag lyckas sådär. Suck!

Shoppat lite idag på Fanny Michel, sjukt snygga kläder, smycken och skor, man blir ju helt salig när man är inne på deras sida. Helt min stil och inte vansinnigt dyrt heller så det gillas.
 
Fem dagar till sen är bästa Dottern på svensk mark igen. Längtar!
//Farmskan
 
PS! Har snöat in på Orups version av Echochamber... jag gör lätt det, snöar in (*ler*) 
 

Arla morgonstund

Efter en regning söndag som mestadels fick spenderas inomhus så var det tidig uppgång för Farmskan. En tripp till huvudstaden för några möten stod på agendan idag. Det är egentligen rätt otroligt att man åker hemifrån kvart i sex och landar i Stockholm tjugo över sju. Helt OK tycker jag. Flygturen gick dessutom bra, ingen dimma och inte heller särskilt turbulent trots rätt mycket moln.
 
Firade Paps födelsedag igår också, något för sent i och för sig eftersom han fyllde år i början av månaden. Vi firade med en middag hemma hos honom och Babs. Hon hade gjort en helt otroligt god förrätt med getost och fikon. Sjukt gott! Den bara måste jag ta efter nu i november när det blir tösaträff här hemma hos mig.
 
Nu Dicte sen blir det hopp i säng!
//Farmskan
 
 

Löv

Idag blir det en städdag i trädgården ute i stugan. Hela tomten är täckt av löv så det är bara att börja räfsa... Skittrist! Men nästa år blir det andra bullar för nu skall de flesta träden ner. Trädfällarene, eller arboristen som det så fint heter, är kontaktad men han kan inte göra det förrän löven är fallna. "Tyyypist" som Lily säger... men men bara man vet att det är sista gången så får det väl gå. Förresten, fatta vad dyrt det är att ta ner träd! Han vill ha 7.000 spänn för att ta ner tre träd och kapa ett på toppen, och det tyckte jag var rätt OK men sen... 5.000 spänn för att forsla väck skiten. Men sälj det själv och tjäna en hacka tänker ni... ack jag min lata människa ser bara framför mig att jag skall släpa allt från tomten, sopa rent kvistar och bröte. Ibland tar latheten säkert över det som är sunt förnuft men det kostar ju att köra fram och tillbaka till tippen också. Så tänkte jag
 
Var och hämtade mina nya sängkläder igår ifrån Kosta Boda. Så jäkla fina och vilken härlig kvalitet... blev riktigt snyggt därinne nu i sovrummet. Gillas! När jag var på posten (finns det?) eller utlämningsstället och skulle hämta dom så hamnade jag som vanligt i en fruktansvärd kö. Det stället är sjukt underbemannat. Varje gång tar det upp till 30 minuter minst innan man kommer till. Fast igår hade det sin förklaring då en äldre herre som stod där också skulle köpa biljetter till en kväll på konserthuset. Alltså innan han hade bestämt sig för vilka platser han ville ha... suck!!! Han fick mer än mina onda ögon kan jag lova...

Igår var det pubkväll på Sir Väs och maken och Lilla B samt stor-sonen, som kom förbi för lite besök, drog dit medan den väna frun valde att stanna hemma i lugn och ro. Jag fick istället besök av kusin P vars make Jan(a) också valde pubkvällen. Vi hade det hur mysigt som helst med lite god mat, vin och sen Dobidoo och Skavlan. Slog säkert den där tillställningen med hästlängder tror jag. Verkar ha gått livat till eftersom Lilla B somnade på bussen hem och vaknade först när han var på väg tillbaka till stan igen. Rookie! (*skrattar*)
 
Det ligger nog i släkten den där förvirringen!
//Farmskan
 

Lugnt och tyst igen

Kom hem lite tidigare idag eftersom jag varit på möte i Helsingborg... slogs över hur tyst det var i lägenheten nu när lill-dottern och Josef åkt. Man vänjer sig snabbt med att ha folk hemma. Samtidigt som det är rätt skönt att vara själv ibland också, man behöver det från tid till annan.
 
Ikväll blir det nog bara lite matshopping inför helgen, kusin P kommer in till mig i morgon när gubbarna skall på pubkväll på Sir Väs. Dobidoo och Skavlan drog mer än den tillställningen faktiskt så det löste sig finfint. Var och en till sitt som man säger. Och sen på lördag blir det nog lite höststädning i trädgården i Norje om vädret tillåter (prognosen ser sådär ut) och sen avslutar vi helgen med lite firande av Paps på söndag. Och sen är det måndag igen... (*ler*). Hej vad det går.
 
Har ni börjat kika på julklappar?
//Farmskan

Happy happy!

Vissa dagar är bara så bra! Idag är en sådan dag och jag har bestämt mig för att njuta av den känslan ett tag (*ler*). Det var inte riktigt detsamma igår när jag råkade låsa in lill-dottern och Josef i lägenheten när jag åkte till jobbet. Hon var inte så imponerad av att behöva hoppa ut genom fönstret... tur man bor på första våningen. 
 
Otroligt nog var de ändå snälla nog att baka bröd till oss idag. Hanna gjorde med chili, vitlök, örter och pesto... ett bröd med sting verkligen. Och Josef gjorde ett med soltorkade tomater och oliver. Sjukt goda bröd och man kan helt klart vänja sig vid att ha en egen kock. Nu åker de hemåt till Småland igen imorgon efter en vecka här hos oss, det kommer att bli tomt. Fast snart kommer ju Elin hem från Rhodos och då blir det livat igen... ha ha ha
 
Mums, eller hur?
 
 
//Farmskan
 

Ögongodis och sängtäcken

Jag tog er på orden... beställde de underbara påslakanen idag. Det drar ju med sig lite visserligen, ni vet lite nya mattor, kanske någon garding och lite annat plick och plock, men men... man får väl unna sig något ibland antar jag.
 
Har haft en skön och avkopplande helg... ja, förutom den knockade fredagskvällen då förstås (*ler*). Igår var det ju en fantastisk höstdag och vi hade 17 grader här i Kristianstad. Vi tog Lill-dottern och Josef i bilen och begav oss ner mot Kivik. Lite inköp på Kiviks musteri, besöka äppeltavlan, handla sill (till dig Elin!) och sen lite olika besök på gårdsbutiker för färska grönsaker, potatis och annat. Hur mysigt som helst. En sväng inom Maxi sen för att handla inför kvällen eftersom vi skulle ha lite gäster. Mycket trevlig kväll med mycket snack, skratt och spel... tiden sprang iväg och helt plötsligt var hon halv 2 innan vi kom i säng... det känns idag. Man är ju inte så ung längre... suck!
 
Blev bokat biljetter också till Jill Johnssons show här i Kristianstad i mars nästa år. Våra gubbar verkar tycka att hon är guds gåva till mannen och det är ju självklart att de skall få sitta där framför scenen och dregla. Det unnar vi dom faktiskt.
 
Idag har det mest varit slappesöndag, men jag har faktiskt fått jobbat undan också några timmar. Ligger hopplöst efter tycker jag på en massa saker. Fast det är väl som chefen säger att jag måste lära mig filtrera... sila myggen från elefanterna. Och han har ju rätt. Så nu får det bli ordning på torpet.
 
Ny vecka, nya tag... det är nya tider nu!
//Farmskan

Trötta fredag

En vecka sen vi kom hem från Rhodos... helt otroligt! Veckorna bara flyger iväg, snart bara två månader kvar till jul (*ler*). Snart dags att börja fundera på årets färg på julkulorna... Och idag är det fredag och jag är sjukt trött efter en intensiv vecka, en vecka med både ups and downs. Vi har ätit lite gott, tagit ett glas rött och nu ligger vi i soffan. Sa jag att det är fredag?
 
Har hittat skitsnygga påslakan som jag vill köpa, vad tycker ni?
 
 
Imorgon blir det en sväng till Kivik med Hanna och Josef... det räcker så
 
//Farmskan

Mittwoch

Farmskan har besök i soffan av Lill-dottern och hennes Josef. Så jäkla länge sen de var hemma så det är gott att ha dem nära. Nu stannar de till söndag så det är gott om tid att rå om dom lite... även om man också kan använda dem för lite ärenden och god matlagning. De är ju trots allt kockar bägge (he he he)
 
Maken och Lilla B är iväg på Sir Väs ikväll. Det är brorsans första kväll där så han var mycket spänd innan de gick iväg i sina pingvinkostymer. Nej, nu skall jag inte vara taskig (men det är ändå lite kul)

Själv har jag varit två dagar i Köpenhamn på utbildning. Olika falla ödets lotter
//Farmskan

Back in business

Så var man tillbaka i vardagen igen efter en fantastisk vecka. Landade 02.15 (vilken jäkla tid!) så man var ju inte hemma i sängen förrän strax efter halv fyra. Men jag somnade i varje fall direkt vilket var en välgärning... att sen klockan ringde halv sex var ju mindre kul så idag går man på ren adrenalin.
 
 
Fattar egentligen inte varför man måste flyga dessa okristliga tider... det är ju jättesynd om barnfamiljerna som måste hantera övertrötta och skrikiga ungar. Själv var jag ju tvungen att hantera herren i sätet bredvid mig som var den ende på planet som TVUNGET skulle läsa med tänd lampa när man släckte ner för att låta folk sova. Tack för den! En sån där man med sockor i sandaler och pluggar i öronen för att inte det skulle slå lock. Vi bettade på att han hette Mats. Inga fördomar alls inte... (he he he)

Nåväl, vi har i varje fall haft det kanon och det är så otroligt enkelt att vara med Manne. Det funkar kanon alltid och utan krusiduller... perfekt! Sista kvällen åt vi på en liten taverna där Dottern brukar hänga på ledig tid. Jättegod mat och ett trevligt gammalt par som ägde den så det blev en bra avslutning.
 

Tre bimbos... (notera att jag äntligen slapp grosshandlarlooken!)
 
Ikväll blir det uppackning, tvätt och sen en skön massage... sen somnar man gott!
//Farmskan
 

En vecka går fort

Alldeles, alldeles för fort om ni frågar mig... skulle gott kunna stanna några dagar till. Vi har haft en fantastisk vecka med underbart strålande väder, det kan man lätt vänja sig vid. Fast Dottern (visserligen något förkyld) gick omkring med tjock huvtröja när vi låg och svettades vid poolen. 

Ikväll är det sista showen "Euforia". Jag tyckte den var bäst sist vi såg henne. Får väl se om den slår ut "Ratpack" som fram tills nu varit klart bäst


Vår lilla cirkusprinsessa! 

Dagens observation är det äldre finska par som druckit konstant sen de kom hit. De tar verkligen All inclusive till nya höjder. Är det inte han som inte kan gå, så är det hon. Personalen har fullt sjå med att le dom ut och skjutsa dem till rummet i små golfbilar... amazing!

Ciao //Farmskan

Roadtrip

Oj vilken härlig dag vi hade igår. Värsta roadtripen runt precis hela ön. Dottern fixade bil och så drog vi iväg. Första stopp Lindos, denna underbara lilla plats med vindlade gator, shopping och brölande åsnor (läs: skötare... jo det är dom som låter!)



Handlade ett skitfint konsthantverk (check!) och var därmed nöjd och glad. Kämpade oss upp för lång backe, fick utskällning av en taxichaufför och sen drog vi vidare. Passerade Pefkos där jag och maken var på bröllopsresa och hamnade sen längst ner på ön där en liten konstgjord strandremsa delar havet... Surfarnas paradis. Otroligt fin men ack så blåsigt


Körde upp i bergen där vi fann en jättemysig grekisk taverna. Åt Sovlaki och Mousakka med maaaaasssor av vitlök. Lätt stinkande for vi ut mot kusten igen och fann en liten liten strand med kristallklart vatten där vi svalkade oss en stund. Fikan intogs med kaka och vidunderlig utsikt



Nu började det gå mot kväll så vi for till Rhodos stad och den gamla delen med sin ruin och fin shopping. Ny väska! Check! Vi avrundade sen dagen med att gästa Pia och Jan(a) på deras hotell för att se show där "Rock the night". Grymt bra låtar men något sämre sångare, men helheten klart godkänd. Fasen vad mycket bra rockmusik där finns!!

Hemma sent så idag blir det vila. Pall i solstolen hela dagen. 

Dä ä najs!
//Farmskan

PS: GRATTIS Paps på din födelsedag!

Är man svensk köar man

Förlåt du äldre herre med sällskap för att vi stod lite i vägen för dig när du köade för att komma först in till buffen. Det var verkligen inte meningen. Och som du så riktigt påpekade

- Jag står först i kön

Hoppas du tyckte det var OK att vi faktiskt lät dig och dina vänner komma in först utan att knorra, för som du så riktigt påpekade

- Kön börjar längre bak

Ursäkta också att vi hade en trevlig kväll tillsammans med vår Dotter och hennes gäng. Hoppas vi inte störde dig i maten med hennes shownummer

Surgubbe!
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0