B-R-Y-S-S-E-L

B - Bidé på rummet var inte vad man hade förväntat sig riktigt. Trodde det var helt ute faktiskt... men så är de ju halvt om halvt fransmän också och det var väl dom som uppfann det en gång tror jag. Strunt samma... onödigt är det i varje fall, hade hellre sett att de utökat det hela med en dusch istället för badkar.
 
R - Restauranger finns där en massa men mer eller mindre alla är snabbmatsrestauranger eller sådana där man ser på alla turistorter med tryckt meny där alla rätter finns på bild. Tänk semesterresa så fattar ni. Vi hade faktiskt fullt sjå att hitta några vettiga restauranger vilket kändes lite synd nu när vi skulle fira lite. Och servicen skall vi inte tala om. Tror inte jag såg en enda servitör / servitris som log på hela tiden vi var där. Makalöst!
 
Y - Ytor... ja, Bryssels stadskärna är inte så stor så man går enkelt över den på några dagar och ser allt man behöver se. Ytan på vårt rum var inte heller så stor... undrar om det hänger ihop?
 
S - Sevärdheter. Tja, det kan man leta i månen efter tycker jag. Manneken Pis var ju ingenting att se, Europa parlamentet är väl kul och se, en och annan kyrka och museum... annars ingenting. Varannan affär är en chokladbutik och varannan är en turistshop. Du kan ha tur att de sprängt in en liten affär som säljer dukar och dopklänningar också däremellan. Suck!
 
S - Station Syd, där skulle tåget stanna. Jag frågade konduktören (OBS! Fransman) om detta var centralstationen. Han svarade att det finns bara en station i Bryssel. OK... men är det centralstationen. Ja, men de kallar den för Syd, tillade han sen lite på slutet och himlade med ögonen. Men jag vet inte... Station Syd var inte centralstationen och där fanns dessutom ytterligare några stationer att åka ifrån, så är det någon man skall himla med ögonen mot så är det väl honom... Bara att använda apostlahästarna.
 
E - Europainfluerat... jajamen, den blåa flaggan med stjärnorna vajar överallt

L - Lurade? Hotellet vi bodde på skulle enligt utsago vara 5-stjärnigt. Men de sista två stjärnorna hade de nog ritat dit själva. Läget var perfekt... mitt i stan. Lobbyn var magnifik och även ytorna runt omkring receptionen... men i övrigt? Rummet var knappt värt någon stjärna tyckte jag. Utslitna sängar (och vad är det med europeer som inte använder bäddmadrass!!) som var hårda som sten. Uttag som hängde från väggen, ett badrum som verkligen behövde renoveras och man blir allt lite besviken även om man bara skall sova där. Jämför de här två så förstår ni...

  


Men de kunde ta betalt som ett 5-stjärnigt. 4 frukostar + två koppar kaffe och en vatten
Till det facila priset av... trumvirvel... 136 euro. Maken storknade!
 
//Farmskan

Vad är klockan?

Efter en tur till Europaparlamentet efter frukosten så passerade vi ett musikmuseum. Hur häftigt som helst! Alla möjliga konstiga instrument från hela världen som man fick lyssna på... och fundera över hur de i hela friden kommit på att tillverka dem. Gjorda av djur och allt möjligt. Roligt att se

Efteråt tänkte vi ta en liten fika och satte oss i solen på en uteservering. Jag beställde en mini-pizza
- We don't start serving until 12
Klockan var 4 minuter i...

Idiot! Var tvungen att läxa upp honom
Och pizzan var god!
//Farmskan

 

Hutlösa priser

Vi bor på Royal Windsor mitt i stan. Enligt uppgift 5 stjärnor, fast det gäller nog bara läge och området i lobbyn. Vårt rum är i varje fall inte av denna klass... max tre! Vi bokade ju på ett erbjudande så då får man kanske lite halvtaskiga rum.

Enligt prislistan skall vårt rum kosta 525 euro per natt!! Herregud! Helt sjukt... fast läget är perfekt mitt vid Grand Place. Frukost ingick dock inte så det fick vi betala extra. 29 euro per dag och per person... Ha ha ha, helt otroligt

Men fint är det!
//Farmskan

Kusin P

Du hade helt rätt kusin P... Manniken Pis var en rejäl besvikelse. Men i övrigt visar sig Bryssel från sin bästa sida. Sol och 17 grader. Vi njuter!

Kristallbröllop

Japp... helt otroligt men Farmskan och Maken firar Kristallbröllop idag. 15 år i kärlekens tjänst har det blivit. Så i helgen skall vi fira oss själva med en lång-weekend i Bryssel. Skall bli gott, känner jag behöver koppla bort allt som rör sig i huvudet just nu också. Maken sitter just nu på ett plan ner här, anländer sent i kväll. Han har käkat en korv och öl på Kastrup och jag har micat en laxfilé här hemma. Bröllopsmiddag... eeehh nej kanske inte men vi får väl ta igen det i helgen antar jag.
 
This is for you darling!
 
 
 
Det är inte alltid ett paradis att vara ifrån varandra så mycket...
 
Kärlek!
//Farmskan a.k.a. Makan

Kärleksbrev...

Jag blir lika glad och tårögd varje gång...

 
Älskar att få brev! Idag var det från snyggaste tjejen i världen, Lena. Ett helt kuvert fullt med "kliningsmedel" för rynkiga 50-åringar. Skall genast prova och se om det gör någon nytte (som Emil säger..). Men tack hjärtat och jag ber om ursäkt för att jag är så glömsk med lipgloss hela tiden. Skall kolla om jag har någon budget för stylist till nästa år.
 
Men vad har hänt med alla seriösa journalister på Aftonbladet... va, va!??

 
Kan säga att möss får mig att prestera en jäkla massa... onyttiga saker!
 
En jobbedag kvar denna veckan sen tar jag och maken en långhelg i Bryssel...
Aaahhh! Längtar
 
//Farmskan

Skitdag

Idag har det varit en riktig skitdag! Ingenting har varit positivt när jag tänker efter... hatar sådana dagar. Datorn har krånglat konstant dessutom, stängts av och på och strulat i största allmänhet. Jag hatar det verkligen! Mitt dagliga pepp-kort lovade att jag "idag skulle vara omgiven av kärlek". Tja, där är ju några timmar kvar att hoppas på...
 
Lena! Det är helt magiskt men jag glömde det totalt igen! Du måste helt enkelt ta anställning som min privata stylist. Jag är uppenbart inte kapabel att ta hand om mig själv
 
Godnatt!
//Farmskan

När man vaknar

När man vaknar på morgonen med trosorna ut och in... och ensam i lägenheten... ja, då vet man att man haft en bra dröm (*skrattar högt*)
 
 
Dagen har annars inneburit lite plåtningar till omslaget till en tidning här i Holland. Lovar att försöka få fram lite bilder till er eller åtminstone plåta tidningen när den kommer. Värsta kändisen... ha ha ha! Nej men det är verkligen ett stort intresse kring oss här nere vilket är kul förstås.
 
Genomblöt av hällregn har jag nu suttit och småsurfat lite, bland annat på Aftonbladet och jag förstår verkligen inte den tidningen och deras redaktion. "Så gick det sen för Tre Kronor-skådisarna", "Så gick det sen för Bonde-dejterna"... vem fasen bryr sig om det överhuvud taget. Är det NÅGON som läser de artiklarna? Jag kan inte hitta en enda anledning till att läsa en sådan artikel. Ni får gärna försöka övertyga mig om motsatsen, go wild!
 
Ha en bra måndag kväll... själv slickar jag munnen till Rookie Blue
//Farmskan

Gubbe!

Vilken helg jag har haft... har gått med ett fånigt leende hela helgen
 
 
Om jag säger att den här dagen har gått i resandets tecken så är det ingen underdrift. Vi startade från Motala efter frukost och körde sen direkt ner till Malmö med bara ett litet McDonalds-stopp på vägen. Lämnade av stor-sonen i Hyllie eftersom hans flyg gick redan vid fyra. Mitt flyg skulle ju inte gå förrän vid sex, så jag och maken tog en sväng bortom IKEA och köpte några hyllor som vi skall ha hemma i Kristianstad. Massor med folk men världens flow i kön så vi var färdiga på en halvtimme... så det var väl lika så bra att bara åka över till Kastrup och sitta där och vänta istället.
 
Och sen var flyget i tid för en gångs skull... eller det var det i varje fall tills vi kom ut på startbanan. Där stod vi sen en stund för att planet framför oss hade "råkat ut för något" (burnout?) så de ville bara checka startbanen efter att de lyft. Men iväg kom vi men fick köra med lägre fart på grund av regn och storm på Schiphol. Va!? Regnar det i Amsterdam...?
 
När vi sen väl landat så sitter jag på fönsterplats och gubben bredvid (modell större), sitter lugnt kvar och vägrar resa sig upp. Jag fick smått panik... flytta dig liksom och kom iväg. Jag ställde mig lite demonstrativt upp vid min stol men han negligerade mig helt. Fasen vad trött jag blir på sådana...
 
Men nu är jag äntligen hemma... 12 timmar senare. Har packat upp väskan och skall nu bara slappa en liten stund i soffan innan jag intar sängen. Skall bli gött att sova i sin egen säng.
 
//Farmskan
 
PS! Har också idag fått ge maken det tråkiga beskedet att han inte är, och har aldrig heller varit, på min topp-5 hunklista. Inte ens när vi var nyförälskade. Sorry darling!

Farmor hela helgen

Rapport från min första Farmor-helg i Motala: Hon är helt underbar!
 
 
Stor-sonen är också med, stolt som en tupp. Vi anlände framåt kvällen efter att vi först spenderat någon timme på stan för att inhandla "nödvändigt-måste-att-ha-med-till-Amsterdam". Ni vet, kaffe, svenska tidningar, alvedon och annat smått och gott. Skulle också shoppa en ny huvudkudde och det går inte där nere för de kuddarna är mycket större än de svenska och då passar de inte i mina örngott... Ja, men köp nya örngott då tycker ni... jo, men hur många snygga singelörngott går att hitta utan att man också måste köpa påslakan. Undrar varför det är så egentligen. Borde det inte finnas en marknad för singelörngott?
 
Ja ja... väl här så hade sönerna bestämt, antagligen via SMS, att stor-sonen skulle rusa in och ställa sig framför så att jag inte skulle komma fram så fort till henne. Visst är de helt underbara mina söner! Tur man har lite snälla döttrar istället... Lilla dottern hade varit uppe och bakat en typ av hallon-cheescake och garnerat den jättefint som vi skulle ha med oss. Kan säga att den står tryggt och säkert i kylskåpet i Kristianstad. Jag har demens!!
 
Nu har jag precis varit ute på en morgonpromenad med lille hunden Nils och jag tycker nog att det varit en ganska lugn natt. Har bara hört henne två gånger så jag tror de fått sova rätt OK. Blir det fint väder går vi väl en sväng upp på stan och sen tänkte jag laga något gott till mat. Imorgon är det dags att dra iväg igen... en helg går fort!
 
Kan tyvärr inte lägga upp bilder härifrån men lovar några stycken när jag är hemma igen
//Farmskan

Så fel det kan bli

Flyger till Köpenhamn för att ha ett möte på kontoret där och på eftermiddagen skall jag också ha ett externt möte med två kollegor från olika länder. Vi har bestämt i "loungebaren på Sheraton" där vi skall ha lite genomgång och sedan äta något gemensamt. Jag är där i god tid och sitter och väntar på dem... tiden går och ingenting händer så jag skickar ett SMS om de är på gång. En av dem ringer då upp:
 
- Vi är redan här, var är du?
- Jag är också här, sitter i loungebaren
- På Sheraton?
- Nej, jag sitter på Hilton... var ligger Sheraton?

Kollegan förklarar hur jag skall gå... typ förbi taxikön, ta till höger där bla bla.
- Fint jag går nu, är där om några minuter

Irrar runt som en galning och kan inte förstå var Sheraton ligger, ringer upp igen
- Alltså jag hittar inte det. Och jag har frågat i infon, de vet inte heller
- Men ser du glasbron över vägen?
- Ja
- Gå över via den så kommer du direkt in på hotellet.

OK, jag går iväg, går över glasbron och hamnar åter igen på Hilton.
- Ursäkta jag måste vara trög, nu är jag ju på Hilton igen. Är ni inte där?
- Nej, vi är på Sheraton
- Alltså... vi pratar Kastrup???
- Nej, vi är på Schiphol....

Och hur har er dag varit?
//Farmskan
 
PS! Tågvärden i högtalaren: "We drive slowly because there is a cow on the track... muuuu"
Underbart! Det gjorde dagen lite bättre

Dubbelmoral

Idag skall vi prata om dubbelmoral. Antingen är det jag som är totalt trög (förmodligen) eller så har de faktiskt en släng av dubbelmoral mina nya landsmän. De är ju som ni vet väldigt måna om sin frihet, ingen skall tala om för dem vad de skall göra eller inte göra. Och med ingen är det mycket frågan om att myndigheterna inte får bestämma och reglera saker, människan bestämmer själv.

Detta innebär att man cyklar utan hjälm, med ibland upp till tre barn i barnsadlar på cykeln, i rusningstrafik bland spårvagnar och bilar. Det är ingen lek. Och om man säger som så, barnsadlarna är inte sådana som vi har med nackstöd och annat bra-å-ha utan mer... modell 50-tal.
Motiveringen: "Man väljer själv vilken risk man vill ta med sina barn..."

Detta innebär också att man röker hasch på coffee-shops, man får lov att odla hasch hemma till egenbruk, man får lov att röka lite här och där och vara hög som en skorsten. Inga problem liksom
Motiveringen: "Hash är inte beroendeframkallande, det visar alla studier..."

MEN... att ta ett lån eller köpa något på avbetalning. Nej men fy och usch så farligt. Här finns det restrictions och lagar och förordningar, modeller som måste följas och "Usch för att jobba i den farliga finansieringsbranschen". Ja, jag vet inte... är det dubbelmoral eller är jag bara partisk?

//Farmskan

Vår underbara duktiga dotter

 
Är hon inte duktig så säg! Fina underbara Elin!
 
Själv har jag haft en bra dag, har varit på kundbesök vilket innebär att jag lämnat den trygga tre-zonen: Jobbet-Lägenheten-IKEA. Jag har varit ute och sett lite av Holland och det är faktiskt riktigt fint på sina ställen. Önskar jag kunde gjort det på våren istället och fått se alla tulpanfält men men... det får bli till nästa år. Idag har nämligen hösten kommit till Holland. Om man tidigare trott, hoppats och önskat att sommaren skulle hålla i sig lite till så är det idag totalt borta. Kallt, ruggigt och regn... Jacka på! Fy, fy, fy!
 
Och så två små saker angående förra inlägget:
1) Maken lilla... Micke Nykvist är inte svartsjuk. Han vet att han är still going strong
2) Modern.... vem försöker du lura? (*ler*)
 
Tre dagar kvar sen får jag äntligen hålla om lilla Lilly
 
 
Har man en mamma som är polis så har man... så är det bara
//Farmskan
 

Och när jag ändå är inne på temat

Repriser... så måste jag säga att det nu ändrat sig i toppen på min Hunklista
In seglar den här lille godingen
 
 
Det behövs liksom inga ord... MUMS!
 
Sa jag att jag kände mig bättre idag (*ler*)
//Farmskan

Favorit i repris...

Var bara tvungen att publicera denna igen när jag hittade den i ett gammalt inlägg:

Det sägs ju att det är nyttigt att äta frukt varje dag (ni vet kalcium, C-vitaminer) och det är ett måste att dricka grönt te för att minska sin kolesterol, givetvis utan socker så man inte får diabetes. Man ska också äta nötter och bönor varje dag... en hel massa bönor och nötter. Sen skall man dricka mycket också, minst 2 liter vatten om dagen, vilket gör att man kissar lika mycket och fördubblar då tiden man hittills tillbringat på toaletten...

Man måste också äta youghurt varje dag för att få bra bakterier i magen (ingen vet väl exakt vilka bakterier det är men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!). Ett glas rött vin om dagen för att undvika hjärtinfarkt och ett glas vitt för att skydda nervsystemet. Och ett glas öl (varför minns jag inte) men det var också nyttigt för något... dock bör man inte ta alla tre glasen samtidigt så man får en stroke.

Man skall äta 4-6 måltider om dagen, givetvis lätta måltider, men glöm för all del inte att tugga varje tugga minst 20 gånger... bara för det behöver jag 5 timmar om dygnet! Och så en sak till... efter varje måltid skall man borsta tänderna för syrebalansen ni vet. Alltså efter frukten, youghurten, nötterna och bönorna... glöm inte tandtråd, tandköttsmassage och munvattnet. Lika bra att passa på att installera TV och DVD i badrummet med tanke på all tid man kommer att tillbringa där inne...

Sömn 8 timmar och Jobb 10 timmar (inklusive resa) plus då de 5 timmar som behövs för att äta... då har jag bara 1 timme kvar av dygnet. TV kan jag glömma eftersom jag MÅSTE ta en promenad på minst en halvtimme om dagen... Det kommer inte att gå! Jag vill ju träffa mina vänner, hålla mig uppdaterad, läsa, se på TV... plus att man skall ha tid för sin partner utan att DET blir rutinmässigt. Man skall vara innovativ, kreativ och varje gång förföra honom på nytt... för detta krävs tid (och då har vi inte ens börjat prata om tantriskt sex!). När fasen skall jag städa, diska tvätta och ta hand om barn och hund?? Dygnet har för få timmar för att man skall vara nyttig... om man helt enkelt inte gör flera saker samtidigt

Duschar i kallt vatten och står med munnen öppen (= 2 liter vatten). Har sex (med tandborsten i munnen) samtidigt som någon av oss ser nyheterna på TV. Torkar golv med en hand och pratar samtidigt i telefon med mina vänner... ja, då går det kanske att fixa men jag lär verkligen behöva mitt dagliga vin efter det. Kanske bättre att skita i alltihop och bara vara som man är?
 
Det gör jag!
//Farmskan

Puts och Fix

Godmorgon Puts- och Fix söndag. Jag måste verkligen städa... och tvätta, bädda rent i sängen, ta toaletterna och ja... en helrengöring med andra ord. De har hållt på och renovera i trappan så man har ju asat in en massa smuts med skorna så det är bara att dra igång. Kom igen bara...
 
Hittade jacka igår, på United colours of Benetton av alla ställen. Där brukar jag aldrig gå in annars. Men en rejäl vinterjacka à la Duffel typ. Hittade också en varm gensare som jag kan ha nu när det börjar bli kallt. Och inte en i svart eller grått utan rött! Herre min je vad Farmskan var våglig igår.
 
Dagen avslutades med lite mat och bio tillsammans med en kompis. Vi såg "From Rome with Love", den nya filmen av Woody Allen. Nu är jag inte en jättefan av honom men filmen var lite smårolig så det gick an. Lite svårt när man hade hoppats att klara sig med det engelska talet (subtitles på holländska hjälper liksom föga....) och det efter en stund uppdagas att halva filmen pratar man italienska... Kompisen som kan flytande italienska skrattade gott vissa tillfällen och då skrattade jag också (*ler*)

Men jag tror nog att hade man haft text så hade man fått ut mer av filmen 
 
 
Men gillar ni lite småtokiga romantsika filmer... gå och sen den för all del. Det bästa med att gå på bio var att man fick en hel massa tips på andra bra filmer som kommer, så nu skall vi försöka gå lite mer regelbundet. Jag behöver fasen göra lite normala saker också. Inte bara jobba...
 
Nej, nu ropar skurhinken. Ha en bra söndag!
//Farmskan

Sagan om "Johan"

Jag hade under många många år en kotförskjutning i ryggen som gjorde att jag konstant hade ont i ländryggen och speciellt värkte det på nätterna och benen domnade. Jag konsulterade läkare men de sa att det var skolios och att det inte fanns något att göra. Jag var inne på röntgen och läkarna där sa att de kunde fixa det genom att steloperera, vilket jag absolut inte ville göra. Så jag bara lät det vara.

Sen för 7-8 år sedan skulle vi med jobbet till en årlig hälsoundersökning på Previa i Älmhult. Stick i finger, en massa värden som skulle mätas, motionscykling och kolesterolförmaningar... och så fick vi träffa en sjukgymnast. Han tittar på mig och så säger han:
- Du är helt sned i ryggen
- Jo, tack jag vet (och så drog jag min historia)
- Vill du att jag skall rätta till det?
- Ehh, vad??
- Ja, jag kan fixa det till dig... lägg dig här på britsen

Farmskan hoppar upp på britsen och han ber mig slappna av. Lägger mig i en speciell ställning och sen vaggar han mig lite fram och tillbaka och plötsligt... PANG! Jag lovar att jag höll på att dö. Det kändes skitäckligt och det var ingen smärta men det sökte mig något fruktansvärt.

- Ligg en stund här nu och vila dig så kommer jag igen.
Jag ligger där en halvtimme och han kommer tillbaka. Mäter ryggen och säger
- Såja... du kan nog må lite illa under dagen men smärtan skall försvinna.

Och vet ni... sedan dess har jag inte haft ont i ryggen. Magiskt. Tills häromdagen när jag dunsade ner med foten i den där hålan i marken. Tror fasen att jag lyckades skjuta tillbaka kotorna igen för nu har jag samma smärta i ryggen som jag haft tidigare, domningar i benen och svårt att sova. FAN!
 
Så vad gör jag nu?
1) Går tillbaka till hålan och hoppas gå i med andra benet?
2) Leter efter en sjukgymnast som jag tror hette Johan?
3) Lever med skiten...
 
Svåra val. Skall fundera medan jag äter frukost, sen blir det nog lite jakt på en jacka idag. Kylan har smugit sig in över Amsterdam. Kanske också en bio ikväll med en kompis. Ja, det blir nog en bra lördag
 
//Farmskan

Att det skall vara så svårt

Att byta lösenord på samtliga tekniska prylar... hopplöst!
Jag är på benen igen, trött men ingen feber så jag kör halvdag idag.


 
När man är låg då är Adele en lisa för själen
 
//Farmskan

Vilodag

Kan ett huvud sprängas i bitar? Det har i varje fall känts så idag. Vaknade klockan 8 i morse efter mer än 12 timmars sömn och huvudet pumpande som en... ja, inte vet jag. Och det har inte hjälpt med tabletter heller. Har sovit till och från hela dagen, lite febrig men i övrigt helt OK. Nu har jag åtminstone tagit mig en dusch och ätit lite så det känns faktiskt något bättre. Hoppas vara på benen imorgon igen.

Rörmokaren kom också idag för att se om han kunde fixa min diskmaskin. Efter 28 minuter och till det facila priset av totalt 754 kronor, dödförklarade han den officiellt. Så nu får jag försöka ringa min hyresvärd imorgon och be henne fixa en ny. Det där kommer att bli en lååååång historia innan det är på plats. Jag talar av erfarenhet... hon är inte lätt att få tag på. Men men... vem vet, hon kan ju överraska också.

I övrigt har jag inte gjort många knop idag. Har spelat Kono till och från. Kono är ett frågespel, lite grand som TP och riktigt roligt. Idag slog jag nytt rekord:
 
 
Spelar bara med mig själv men man tävlar ändå mot alla när det gäller poäng. Nr 735 i ranking... jodå så att... Tidigare låg jag på 5.000:e plats eller nåt. Paps! Detta är något för dig

Och så har jag skypat med Lily förstås (*ler*).
Det är inte bara trist att vara sjuk...

//Farmskan
 
 

Tycka synd om sig själv

Idag är det "tyck synd om mig själv"-dagen... fast jag har namnsdag! Jag är nämligen febrig, har sjukt mycket huvudvärk och ont i magen som tusan. Skit också... jag tror det är spänningen som släpper nu och då kommer det smygande. Eller också är det bara en vanlig förkylning som vill bråka lite. Skall i varje fall ligga hemma och kurera mig imorgon tänkte jag.
 
 
Sorry, men jag orkar inte blogga mer idag
 
//Farmskan

Rookie Blue

Det som kändes helt OK igår kväll var mindre OK när klockan ringde i morse. Hade mig ett riktigt Rookie Blue maraton igår... mitt absoluta favoritprogram här nere. På måndagar sänder de fem avsnitt på rad, det första börjar klockan nio och det sista slutar kvart över ett. Tänkte först bara se två avsnitt och sen spara mig till repriserna på söndag men så hände det... de som jag hoppats äntligen skulle fatta att de var som gjorda för varandra fick äntligen tummarna loss, och då var jag ju bara tvungen att fortsätta glo... (*ler*)

 
Men som sagt... det gjorde ont i morse när klockan ringde.... gäsp!!
 
Såg på Aftonbladet att nu skulle man betala TV-avgift via skatten... 1% på inkomsten. Undrar om man får olika kvalitet på utbudet då också. Det där med "lika för alla" det gäller tydligen bara när det passar. Kan bli lätt irriterad på det där faktiskt, även om jag inte behöver bry mig så mycket om det just nu. Fast å andra sidan är ju Svt snart den enda kanalen som sänder vettiga program, plus att man slipper reklamen.
 
Rättvisa är egentligen ett jäkligt svårt påfund... det som är rättvist för mig kan ju vara orättvist för någon annan. Så vem bedömer egentligen när det är rättvist för alla? Usch... djupa tankar så
 
Om man skulle ta och fixa sig lite kvällsmat istället
//Farmskan

Små sår och...

Små smår och fattiga vänner skall man inte förakta... gammalt hederligt uttryck. Just nu är Alsollösningen som jag stal av maken min allra bästa vän. Jag baddar mina skavsår och mina små hårsäcksinflammationer och nu börjar jag snart se slutet på det tror jag. Ryggen gav i varje fall med sig i natt så det är ur världen... fasen, jag tror jag börjar bli gammal! Alla möjliga skavanker och kramper dyker upp hela tiden.
 
Nej, nu tänker vi positivt... än är det några månader kvar
 
 
Har varit en bra dag, en vecka har gått sen lansering och det rullar på i lagom takt enligt plan. Småsaker som skall justeras men överlag är vi jäkligt nöjda med vår första vecka. Det fina vädret däremot drog nu iväg med maken till Sverige för här nere har det varit mörkt och ruggigt hela dagen. TV:n sprakar också så det blir nog åska ikväll... ja, ja... det är ju ändå den 10 september så man skall väl inte klaga.

Och på tal om den 10:e september... storsonens vackra Henrietta fyller år idag. GRATTIS!
 


Hoppas du haft en riktig kalasdag!

Fick så äntligen tag i en servicekille för min diskmaskin... om 14 dagar kan han behaga komma. Han vill ha betalt för att köra hit: € 57, sen tar han € 12 per 10 min för att kika och sen ytterligare € 7 i administration. Vad säger ni... skall jag bara diska för hand? En ny diskmaskin kostar inte så farligt mycket mer än detta tror jag, för behöver han delar så kostar de säkert också. Nu betalar ju min värd det hela men jag tycker ändå det är hutlöst mycket pengar. Man skulle nog blivit rörmokare istället...
 
Big business
//Farmskan
 

Att trampa snett

När jag lämnade maken vid spårvagnen idag och vandrade hemåt råkade jag trampa snett (och det var inte första gången heller denna helgen). Fast denna gången var det i en håla så hela ryggen knakade till. Så jäkla ont gjorde det och nu har jag suttit hela kvällen och haft skitont. Man är ju klen som få... Hoppas bara man inte vaknar imorgon och är helt stel
 
Som vanligt ligger brandröken tät över huset... precis som varje helg
 
 
Är faktiskt jäkligt trött på dem för tillfället...
 
//Farmskan

Vad som får hjärtat att smälta

 
//Farmskan
 
PS! Helen... kanske om du lämnar hunden hemma ;)

Amstel hotel

Ganska nära där jag bor ligger Amstel Hotel. Ett gammalt anrikt och väldigt luxiöst hotell där många kändisar spenderat nätter. Idag när jag och maken gick förbi där på en våra walkabouts så började vi prata om vad det egentligen kostade...

 
Vi googlade givetvis det och fann följande:
En natt inklusive frukost för det facila priset av 530 euro... vill du däremot ha utsikt över floden kostade rummet 560 euro. Som hittat ju! Sen erbjöd de trådlöst internet för 25 euro per dygn och vill du ha med din lilla hund kostar det 60 euro per dygn... Tror jag nöjer mig med min lilla lägenhet faktiskt.

Har varit en helt fantastisk dag idag med över 25 grader och sol hela dagen. Långpromenad, mat på stan och sen ett litet glas vitt vid flodkanten innan vi gick hemåt. Livet är gott!
 
//Farmskan

Haveri

Diskmaskinen har havererat... den tömmer inte ut vattnet. Verkar som om jag är inne i ett stim nu med en massa maskinstrul här hemma. Och att försöka få tag på sin "landlord" är ungefär lika lätt som att hitta den berömda nålen i höstacken. Svarar på mail ungefär varannan palmsöndag. Tror helt enkelt att jag bara struntar i det och kontaktar någon reparatör själv och sen kräver pengarna av henne. Kan man va??

Maken är här och det är så gott...! Mötte upp honom på stationen igår och så inhandlade vi tågbiljetterna till Bryssel innan vi begav oss hemåt. Handlade ett gott vin och lite god mat på vägen och sen bara satt vi och mös (läs: sov framför TV:n). Det är fredagsmys på högsta nivå! Vill ni ha ett gott vin så prova detta:

Det vinet fick jag i present av mina kollegor för en tid sedan och det har jag fortsatt köpa sen
 
Idag skall vi bege oss ut och gå i det fina vädret. Har lovat att hämta upp ett bortglömt pass (?) till en av mina svenska kollegor som lyckades bli av med det här nere. Och sen får det nog bli lite mat på stan idag... man måste ju njuta av helgen också. Både igår och i natt har det varit fullt drag här nere eftersom det var fotboll mellan Turkiet och Holland. Vilket liv! Förhoppningsvis lite mindre folk på stan idag.

Sen blir det lite skype med Motala... tack och lov för Skype!
 
//Farmskan

Jag förstår det inte

Sitter på planet och funderar vilt på hur det hela hänger ihop. Hur kan mitt deostick vara farligt om det är helt OK att ta med sig ett helt sticke på planet? De är ju hyfsat vassa de där stickorna om man säger så. Det är någonting i det här som jag inte förstår helt enkelt.
 
 
Tack för tipset om hörlurarna Magda. Inköptes idag på Kastrup. När jag väl brutit mig in i förpackningen (var nära en hjärnblödning där ett tag tills jag såg den lilla knappen man skulle trycka på....) så är det ju fantastiskt att se att sladden inte alls trasslar sig... men plopparna!!! Vems öron är de gjorda för? Knappast mina i varje fall. Har provat samtliga 5 par medföljande storlekar och ingen passar. De ramlar helt enkelt ut. Får limma in dom imorgon helt enkelt. Bara att välja... sladdhärva eller inget ljud.
 
Det var i varje fall riktigt skönt att komma hem till Amsterdam i eftermiddags. Jag är trött och även om jag sover mycket så känns det som om jag ändå inte sovit färdigt. Fast det är fasen vad mycket bättre jag sover i Sverige när jag är där... inte en gång jag vaknat på natten. Tröttheten kan ju i och för sig också vara för att all spänning släpper nu... så all adrenalin man lagrat ett tag skall ut ur kroppen. Hmm, ja vad vet jag... är ju ingen läkare precis.
 
Idag har Lily namnsdag... hon firade det med en rejäl sovmorgon

Är hon inte lite lik farmor ändå?
 
//Farmskan

Hörlurar

Hörlurar för Iphone kan vara det värsta som finns... ja, kanske inte hörlurarna i sig men de jäkla härvorna. Varenda gång man skall ta upp skiten från väskan så får man hålla på i flera minuter att försöka trassla upp dem. Samtidigt skall man svara och håller på att vrida huvudet ur led för att sladden är 1,5 cm lång typ. I-landsproblem!!!
 
Har ni något bra tips på några andra man kan köpa? Eller någon smart konstruktion så man slipper detta sladdkrångel? Svar till tacksam 49-åring
 
Har haft en trevlig dag i Lund, kul att träffa alla gamla kollegor om så bara för en stund. Har också hunnit med en massage hos thailändskan (gissa om det behövdes!). Men nu bär det av till Amsterdam igen imorgon eftermiddag. Först dock en liten lunch hos Paps o Babs. Har önskat mig ugnsstekt falukorv och mos... mmmm!! 
 
Ligger i soffan nu och väntar på maken som är på något möte på Sir Väs, njuter av alla fina bilder som lill-sonen skickar mig på Lily, tack och lov för teknik där man bara skickar bilder hur som helst. Tänk förr när man skulle framkalla och hålla på. Det är inte bara dåligt med utveckling.
 
//Farmskan
 
PS! Tack Nisse och Rita för en trevlig kaffestund i kväll

Brittsommar

4 september och 25 grader i Amsterdam! Mumma... fast å andra sidan borde det ju komma någon värme hit också tycker man. Sommaren har ju bara varit regnig och kall. Så det var klarblå himmel hela dagen idag... gött värre. Fattar fasen inte att det bara är runt 100 dagar till jul!
 
 
Fått massor av kort på lilla tösen och jag riktigt längtar till att få träffa dem snart. Vi har bestämt att åka upp där helgen den 20-22 september och då skall jag bara gosa. De har i varje fall fått komma hem idag (är inte det tidigt?) och allt verkar vara lugnt med amning och allting. Skönt! Nu behöver de bara lära känna varandra riktigt och komma in i lite rutiner... sen kommer farmor! (*ler*)

Imorgon är det arbete i Lund som gäller för Farmskan, budget skall presenteras... Skall bli riktigt kul att träffa alla gamla kollegor igen. Känns som jättelängesen!
 
Nej, vad sägs om lite kaffe?
//Farmskan

Lily - 2012-09-03

Champagnefrukost idag! Jag har blivit farmor... till en underbar flicka: LILY
Tänk att min son är pappa



De ringde strax efter 5 i morse på väg in och då gick det ju verkligen inte att somna om. Packade champagne i jobbeväskan och gav mig iväg med telefonen i handen. Halv 11 ringde han och jag satt i telefonmöte. Skrek till alla att "jag lägger på" och kastade mig över telefonen.
- Hej farmor!
Och då bara storgrät jag och sjönk ner på golvet i en hög.
09:11 är hon född och allt hade gått bra... och fort för att vara första barnet.
3200 vägde hon och var 50 cm lång. Gose!!!
Sen sköt vi iväg champagnekorken och firade på kontoret. Så lycklig!!! LILY
 
 
 
Ikväll skall jag bara sitta och glädjas i soffan. Längtar tills jag får krama henne på riktigt
//Farmskan

Att man inte tänkte på det

Ler fortfarande åt finaste Lenas kommentar när hon ringde:
- Åsa om du skall vara med på TV måste du se till att ha läppglans...
- Men jag har läppglans på mig varenda morgon men det försvinner ju
- Man har alltid ett i fickan för alla möjliga tillfällen som dyker upp

Det är underbart med härliga vänner i skönhetsbranschen. Nu har hon tydligen fått in något nytt fantastiskt undermedel för kvinnor 50+, jag kommer förmodligen snart att ha det här i ett litet paket om jag känner henne rätt.
 
Dagen har bara varit slö... jag vaknade tidigt som tusan men tvingade mig att ligga kvar och försöka somna om. När inte det gick så läste jag lite istället. Har nu läst ut tredje delen om Kråkflickan så nu är det roliga slut, men har påbörjat (och nästan läst ut också nu...) Marie Ljungstedts nyaste bok. Mycket bra
 
Känner att jag nog skulle kunna sova lite på soffan men har bestämt mig för att låta bli och istället få lite härlig sömn i natt. Imorgon är det på att igen.
 
Matta på plats: Check!
//Farmskan

Media

Jag tror fortfarande inte riktigt att jag har förstått vad som hände igår. Helt plötsligt bara exploderade allting och vi blev nerringda av tidningar, radio och TV-stationer. Gjorde pressreleaser och intervjuer för TV och under hela tiden var jag helt tom i huvudet. Vad händer liksom??? Att se sig själv i en intervju på en av de största TV-kanalerna under hela kvällen var helt surrealistiskt.

Som tur var hade jag hjälp av en PR-byrå som tog de första samtalen och bara skickade vidare det som skulle vidare annars tror jag att jag hade gått under. Men men... baksidan av det hela var att jag nu måste stänga ner allting (eller lösenordsskydda) min blogg, facebook och Twitter. Man är inte privat längre och det är förstås trist men det ingår väl i jobbet kanske.

Vill ni se intervjun så följ denna länk:

http://www.rtl.nl/xl/#/u/2fd17176-f6a4-4404-95d0-1235472a17b4/

 

Som chefen sa... du ser lite blek ut

Idag har jag jobbat i Eindhoven hela dagen och det har varit en bra dag. Vi har nått vårt mål och även överträffat det under dagen så då kan man ju inte vara annat än nöjd. Men oj vad mycket härliga kollegor vi har haft som hjälpt till dessa dagar. TACK till er om man säger så!

Avslutar med en satirbild ifrån dagens tidning:
"Förr var 'Björn' en trevlig byrå, nu är det en indrivningsman..." (*skrattar*)



Imorgon är det en vilodag!

//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0