Stackars Posh

Det är inte lätt att vara Victoria Beckham... i varje fall inte om man läser tidningarna.



Posh kan bara laga köttfärs
Victoria Beckham må ha många talanger, men hon är inte huslig.

Posh lagar inget annat än köttfärs till familjen.

- Det är det enda jag kan laga, vilket är ironiskt eftersom jag är vegetarian,
säger hon till radiostationen Key 103.

- Jag lagade mat varje dag i Spanien så David och pojkarna levde på köttfärs i fyra år.

Lämnad efter bilkrash

De hade nyss kraschat bilen mot en vägg och Victoria var otröstlig. Men planet kunde inte vänta. Så David Beckham lämnade kvar sin fru - i chocktillstånd - i bilen och var tvungen att springa för att hinna med flyget mot Peking och OS avslutningsceremoni.

Inte nu igen David...
Engelska tidningar visar i dag bilder på den engelska fotbollsstjärnan David Beckham när han kysser en ny hemlig kvinna - och det är inte första gången som "Becks" är otrogen mot sin hustru, Victoria "Posh" Beckham.

Ibland är man glad att man bara är //Farmskan från Everöd

Håkan har rätt

jag är en riktig shoppingnörd! Idag skulle jag bara in till stan och köpa ett par höstskor men lyckades komma hem med både det och lite annat smått och gott. Så där försvann några tusenlappar igen... Måste skärpa mig! Slängde i och för sig en del gammalt när jag kom (eller rättare sagt la det i en påse till mina tjejkompisar...) så jag skapade åtminstone lite plats i garderoben för det nya.

Maken är så skön att ha med sig också för han vill verkligen att jag skall unna mig saker. "Jag sätter mig här i gubbhörnan och väntar..." och så sitter han där och bara vill mig väl. I love!



Köpte nytt fikabröd och körde ner en sväng till Paps & Babs i kolonin. De är så söta de där två där de går och finkilerar... klipper gräs och gräver upp växter och bara njuter av livet. Visst är det väl så det skall va??

Alla barnen har haft fotboll i helgen och det verkar som det gått bra för samtliga. Dock inga nyheter ännu ifrån Litauen men jag hoppas det går riktigt bra. Grattis Madde också till en storvinst idag med Östers IF!

Så... som ni ser en skön lördag för en mamma som mig. Eller som när Dottern kommer infarande genom dörren, släpper väskan i golvet och utbrister "Oh, vad skönt att vara hemma... har saknat er!"

Då är livet gött å leva //Farmskan

Fru Ekdahl

Det finns ingen skönare människa än Fru Ekdahl.... man kan skratta ihjäl sig åt hennes små kommentarer, berättelser och små historier ifrån verkligheten. Säger bara tack för att du åker i vår pendlarbil, ingen dag är tråkig!

Pratade med min far i telefon igår och han berättade då att en av min farmors väninnor hade gått bort. De tre tanterna har under många år firat samtliga aftnar med varandra, men de senaste två åren har den ena damen bott på ålderdomshemmet (dock inte Signe, 97). "Idag skall jag gå och hälsa på Elvy" brukar hon säga och så promenerar hon ett par kilometer dit och dricker kaffe. Det är inte helt lätt med vänninor i den åldern farmor är, det är ju åtskilliga som gått bort och det är kanske inte så enkelt att hitta nya hela tiden.

Var hon ledsen? sa jag till pappa
Nej, men hon är för rolig för hon sa:
"Jag läste annonsen två gånger... konstigt egentligen att hon dog, hon var ju inte så gammal"

Hon skulle fylla 89... men allting är ju relativt

Veckan har sprungit iväg och nu är det fredag kväll och vi hänger framför TV:n. Dottern är på fest så huset är lugnt och stilla. Lill-tösen är hemma men hon är mitt uppe i en film. Precis som en fredag skall vara alltså.



Ställ nu fram chipsen... //Farmskan

PS! Jag hatar min trådlösa mus, den äter batteri i mängder
(Jag vet vad ni tänker nu men jag lovar att jag är helt jättetrist och menar min datormus...)

Hotellstjärnor

Hur fungerar egentligen det här systemet med hotellstjärnor?? Jag trodde i varje fall i min enfald att 3-stjärnigt är 3-stjärnigt oavsett var man befinner sig.... men ack där bedrog man sig. Som ni säkert vet var jag ju i veckan på Hennickehammars herrgård och råkade då (helt av en tillfällighet) se att stället hade klassats med 3 stjärnor. Eftersom det var en fantastiskt fint hotell med underbart läge, fantastisk mat, fina rum (för att inte tala om badrum), relax, tennis, gym, spa med mera så hajade jag faktiskt till rätt rejält. Anledningen var att hotellet i Paris också hade 3 stjärnor och det går liksom inte att jämföra dessa två ställen på samma förmiddag.

Men hur korkad är du som tror att det är samma bedömning i alla länder? Nej, det fattar jag ju nu när jag går ut och läser lite om det på nätet och inser att det är turistföreningar i respektive land som sätter bedömningen och i vanlig ordning så är ju vi svenskar lite tillbakadragna... man skall ju inte skryta liksom.

Bedöm själva... känns overkligt faktiskt:

  

  

  

Det går inte att lita på någonting längre... Suck   //Farmskan

Skoltös...

Tillbaka i jobbselen igen efter närmare två veckors kombinerad semester- och kursledighet. Kändes som en hel evighet och hela dagen har jag därför sprungit rundor och bara försökt komma ifatt och uppdatera mig på läget. Frida är äntligen tillbaka igen efter sin mammaledighet och det känns riktigt bra. Det blir nog en bra höst trots att vi tappar lite folk... men det kommer ju en hel del nya också så det skall bli spännande och se hur gruppen artar sig.

Efter jobbet var det dags för min första dag i skolbänken på många år (ja, förutom kurser och sånt då). Nu skall jag ju läsa lite organiserat i två terminer och samla mina första högskolepoäng. Tänk på det Rita! "Arbets- och orgnisationspsykologi" heter utbildningen och vi var 21 förväntansfulla elever på uppropet idag. Efter halva uppropet hade 3 lämnat och så var vi bara 18 kvar... hoppas inte det blir en trend. Läraren var så där lagom flummig och oorganiserad men det hoppas jag artar sig med tiden. Rätt häftigt också att alla vi 18 hade så skiftande bakgrund och yrken:

Hemtjänst, Lärare, Ortopedtekniker, Flygvärdinna, Svetsmontör, Posten, Föreståndare, Kommunchefer, Sjuksköterskor, Handledare, Kriminalvårdare... och så jag då. Satt och funderade länge på en titel men kunde inte komma på någon så där speciellt bra. Finns liksom ingen bra benämning på mitt yrke... Chef får helt enkelt duga och det klingar rätt bra. Ha ha ha. Så nu är inledningen klar... nästa onsdag börjar allvaret.

Stor-sonen skall till Litauen och spela internationell cup-fotboll. Håller tummarna och hoppas ni vinner era tre matcher och får åka till Moskva! Passa er för torskarna på Tallin bara...



Imorgon skall jag prata med er om hotellstjärnor. Hej svejs! //Farmskan

Hennickehammar

Hallå... just nu befinner jag mig mitt ute i skogen strax söder om Filipstad. Kursavslutning på Hennickehammars herrgård... En jättefin herrgård med fantastiska rum som ligger vid en liten sjö... Ja, livet är orättvist



Idag har det varit avrapportering av våra examensuppgifter, lite fjärilar i magen hade jag allt. Men det gick fantastiskt bra och jag fick jättefina recensioner så nu känner jag mig faktiskt nöjd med mig själv. Bra jobbat! (eller det får man kanske inte säga till sig själv...). Snart väntar en sista övning och sen examensmiddag ikväll. Imorgon feedback, utvärderingar och diplomering... kanske kommer hem dekorerad som värsta Silvian...

 

Nåja... hemresa igen imorgon och förhoppningsvis hinner jag lyssna klart på min nya talbok: Rymmaren av Thomas Bodström. Faktiskt bättre än jag hade trott.

Ha en skön kväll //Farmskan

PS! Tia - lycka till på onsdag. Stor spark där bak!

Paris - snabb resumé

Godmorgon... hur skönt var det inte att få sova i sin egen säng?? Typ 10 på en 10-gradig skala.
Här följer en snabb resumé av vår Paris-vecka:

1) Vi har vandrat, vandrat och vandrat.... många mil har det blivit. Vi har sett allt som man måste se: Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Elyssés, Notre Dame, Sacre-Couer... Att besöka Louis Vuittons stora butik kändes helt fel i shorts och linne.... deras min när vi gick in typ "Ok, som om ni skulle ha råd att handla här..." är ganska kul.

2) Vi har också sett sånt som vi kanske borde undvikit... Pigalle, Molin Rouge och gay-barer



3) Kontinental frukost? Vad är det för fel på grovt bröd, köttpålägg och kanske något ägg ibland? Vår matsal var dessutom ganska liten. 18 stolar till ca. 60 gäster gjorde att man fick köa och trängas varje morgon. Svensk organisation tack!

4) Vi har synat några bluffar... Eiffeltornet är inte så mäktigt som man kan tycka och Mona Lisa är en väldigt, väldigt liten och intetsägande tavla. Och varför står det att man inte får fotografera i alla kyrkor och muséer när de sen bara struntar i det? Är det för att de inte orkar säga till alla japaner?



5) Mode som kommer: Haremsbyxor (ballongvariant) och BH-löst under tröja...

6) Ketchup är tydligen helt överskattat, gick knappt att få någonstans trots Broder Nils försök till franskt uttal: Ketchöööp.

7) Bröderna är också något av språkgenier: Broder Nils kör sin vana trogen med att lägga till ändelser för att lösa allt. I Paris körde han med ändelsen "-ment" efter allting för att lösa saken. Maken däremot gjorde om allting till svenska översättningar så han skulle komma ihåg: Aurevoir = Är det en val. Tres bien = Träben.... Ja ni förstår.

8) Vi tillbringade en hel dag på en gigantisk stor kyrkogård Pere Lechaise, ett fantastiskt ställe faktiskt även om man kände sig lite morbid när man gick där. Här ligger många storheter begravda och ja... det går inte att beskriva.



9) Veckans bästa citat kom från Broder Nils när han kommenterade sin frus påstående om att det är så mysigt uppe vid Sacre Couer med alla dessa människor. "Vad är det för mysigt med att ha en massa folk flåsande i nacken"... Det är Broder Nils det!

10) Att vara vakt på Louvren måste vara det tråkigaste jobbet i världen. Tänk er ett slott med 700 rum, man har ansvar för ett rum med kanske 10 konstverk. Man sitter på en liten pall i en hörna och reser sig ibland för att inte somna och läser då på samma skylt man läst de senaste 4 åren. Hoppas verkligen att de har arbetsrotation så man får läsa några nya skyltar någon gång... inte konstigt att Mr Bean ramlade i golvet i filmen.

Sist men inte minst så listade vi, via en omröstning, våra bästa upplevelser och det blev följande resultat: Sacre Couer, Per Lechaise och som god trea Notre Dame.



Där sätter vi punkt för vår vecka och ger oss in i hetluften igen med jobb och städning. Idag åker jag för avslutning på min kurs till Filipstad men jag räknar kallt med att ha tillgång till internet så vi lär nog höras.

Take care! //Farmskan

Farmskan is back!

Svedala - Oh, du vackra land! Everöd - Oh, du vackra håla! Svenska - Oh, du vackra språk!

Nästan precis hemkomna från en underbar vecka i kärlekens stad. Jag har en hel del att berätta och även en del bilder att visa men det får bli imorgon bitti. Nu skall jag bara starta tvättmaskinen, vattna blommorna, dricka svenskt kaffe och sen SOVA i min sköna säng (som har bäddmadrass till skillnad från veckans...).

Har saknat er alla! Hörs imorgon

Au revoir! (Eller som maken säger: Är det en val?) //Farmskan

Au revoir!

Imorgon bitti, tidigt tidigt, bär det av på en veckas semester i Paris. Ja, ni har ju hört och läst om det ett tag så det kommer väl knappast som en överraskning. Jag förmodar att det inte blir så mycket skrivande där nere ifrån, tror inte maken är så intresserad av att springa och leta upp ett internet-café... men man kan aldrig, säger aldrig så noga veta. Om inte så hörs vi givetvis nästa söndag med en massa spännande saker att berätta. Hoppas jag...

Nu har vi packat färdigt också och vi har med oss alldeles för mycket som vi inte kommer att använda. Varför vet jag inte men det är liksom "bra att ha ifall ifall". Ja, för Paris har ju inga affärer alls om man skulle behöva komplettera med något.

Nej.. nu önskar jag er alla en riktigt skön vecka och lova ta hand om er! Själv sitter jag förhoppningsvis på en liten mysig restaurang imorgon och lägger hutlöst med pengar på lite mat och gott vin. Lovar dock att INTE äta detta:



Au revoir mes amis! On s'appelle en dimanche  //Farmskan

En vanlig dag...

Dottern har nu jobbat 7 veckor som brevbärare och "så trött" när hon kommer hem från jobbet. Börjar halv åtta och slutar när hon är klar med utdelningen runt halv 3. Alltså 6 timmars arbetsdag... men hon är trött och ibland händer det att hon måste gå och lägga sig efter jobbet.

"Hur skall det bli sen när ni är vuxna?" sa jag idag... "då måste man ju fixa allt annat också"
"Jamen... jag är väl duktig på att hjälpa till?"
"Jo, det är du... det var inte det jag sa. Men det är ju en massa som görs som inte syns"

Min dag idag till exempel:
Klockan ringer, upp och duscha, släpp ut hunden, bädda sängen, äta frukost, läsa tidningen, släpp in hunden, ta bort några vissna blad från en blomma, klä på sig, åka till jobbet, JOBB i 8 timmar, hemfärd, stanna och handla, dammsuga, laga kvällsmat, sätta igång diskmaskinen, torka av spisen, lägga upp maten i burkar, starta en maskin tvätt, stryka och ta undan tvätten som hänger, betala en räkning, samla ihop tidningarna, hänga tvätten, blogga, se på TV, godnatt.

Nu blev jag också trött... fatta så mycket man gör hela tiden som man inte tänker på. Sen är ju dom så mycket bättre på annat som man inte själv fattar, sånt där tekniskt tjafs (skall kanske prata för mig själv förresten)... men jag är hopplöst nördig när det gäller datorer, ladda hem saker, mobilfinesser eller att få igång en MP3.



Man hade nog det rätt bra som barn ändå! //Farmskan

Overkligt x 3

1) Fick ett MMS från Brodern och hans fru föreställande minsta dottern Tilde, snart 4 år



Hur är det ens möjligt att somna i denna position?? Tydligen varit en prinsess-dag också med tanke på klänningen. Stackars barn, den här bilden kommer nog att visas på diverse tillställningar såsom bröllop och student när hon blir vuxen eller vad tror ni? Ha ha ha

2) Håkan, alias Teknik-Hare, alias VÅR mysgubbe skall byta avdelning och gå till den konkurrerande skumma avdelningen som heter Bank.... bu hu!! Gruppen deppade faktiskt ihop och de flesta trodde nog till en början att det var ett skämt... men icke sa nicke. Stort Grattis till dig Håkan och till Bank som kommer att få en toppenchef!! Vi andra - bita ihop eller bryta ihop? Idag får ni faktiskt välja själv...

3) Väl hemkommen ser jag till min glädje (?) att vi fått postorderkatalogen Sparköp. Den är ju alltid lika kul att bläddra igenom för man inser att det finns så mycket "bra-att-ha-saker" som ingen, säger ingen, behöver. Bäst denna gången var detta:



Pigga upp dina träd!

Dina träd i trädgården kommer garanterat att väcka uppmärksamhet när du monterat detta "ansikte". Du får ett set bestående av två ögon, en näsa och en mun i vädertålig polyresin. Varje del har upphängningsanordning så det räcker med en liten spik eller skruv per del.Ögonen är 10 cm breda, näsan är 11 cm lång och munnen är 12 cm bred.

Var är orderblocket??? //Farmskan

Skrämseltaktik

Fru Ekdahl är en skön människa! Idag hoppar hon in i pendlarbilen invirad i sladdar och med hela bröstet fulltejpat med elektroder. Hon skall nämligen gå med ett arbets-EKG i två dagar. Dessutom skall hon skriva upp i en dagbok vad hon gör under dagarna: Lättare trädgårdsarbete, diskussion på jobbet, stressat till maten... "men helst inte springa", sa läkaren. Tror inte att just den aktiviteten blir så vanlig...

"Ingen risk att instrumenten i bilen lägger av?"
Men nej, det var lugnt....

Men fasen vilken skrämseltaktik man kan ha med detta. Om inte gruppen gör som man säger, sliter man upp tröjan och skriker: "Logga in, annars spränger jag banken i luften..." Lite förvånade hade de nog blivit.

Ikväll har vi haft Paris-planering och nu känner man att man längtar!

Må gott! //Farmskan

Fläcken

Ni vet maken och bilar... en kombination som är bortom allt sunt förnuft. Det är med viss nåder till och med jag får sitta i bilen ibland. Missförstå mig rätt, jag tycker han är enormt duktig och beundrar hur han orkar hålla dem i ordning. Men hans mani är känd vida omkring, bland barnen, grannarna, släktingarna och pendlarbilen. Glömmer väl aldrig första gången Martin B skulle åka med och han kommer inhoppandes i bilen med en mugg kaffe från McDonalds. De andra skrek i kör "Herregud, ta ut kaffet!! Du får inte dricka i bilen!" Har nog aldrig sett någon dricka en kopp varmt kaffe så snabbt ståendes på en parkering... ha ha ha

I helgen lånade lill-sonen bilen och han hade på lördagskvällen bestämt sig för att en "pizza är gott". Sagt och gjort åkte han iväg, ställde kartongen i sätet och körde hemåt. Väl hemma lyfter han på kartongen och ser den... FLÄCKEN!! Av fett i framsätet. Jag hade gärna betalt pengar för att se hans min och framför allt få känna hans klump av ångest i magen.

Telefonen ringer och jag svarar:
- Hej, det är jag... är Stiffe i närheten?
- Ja, vill du prata med honom?
- Nej, gå undan är du snäll...

Och så berättar han med panik i rösten om FLÄCKEN. Jag lovar prata med maken i lugn ton och han lovar att försöka tvätta bort den med vatten och lite diskmedel. Han skrämmer därefter upp sin flickvän, som skrämmer upp sina föräldrar och snart är alla engagerade i FLÄCKEN. Madde och hennes mamma sitter med hårfön och försöker torka upp det våta, åker i baksätet för att inte smeta ut den ännu mer... alltså snacka om Respekt!!

Maken - the mean machine!! //Farmskan

Ofullständigt

Grattis Broder Nils på din födelsedag idag! Hurra Hurra! Grattis också till dig Rita som idag fick ditt tredje barnbarn, en liten flicka.... lätt att komma ihåg nu när det är samma dag som Nisse. En fantastisk kväll igår och vi satt ute hela tiden. Ljummet, ingen blåst och god mat och dryck.... vad mer kan man begära??

Läste i en tidning där man skulle fylla i slutet på ordspråk och det var ju hyfsat lätt:
- Bättre en fågel i handen.... (än tjugo i skogen)
- Liten tuva.... (stjälper ofta stort lass)
- Den som lever.... (får se)

Men så kom där en som jag blev helt ställd inför
- Det är ingen ko på isen...

Någon som kan?? Ja, JAG vet det ju nu för jag kikade i facit men jag har faktiskt aldrig hört den. Gissa gärna.

Har precis färdigställt lite förslag på dagsutflykter i Paris. Vi åker ju på lördag, det skall bli hur skönt och kul som helst. Rejäla vandrarkängor, stor plånbok och trevligt sällskap - 7 dagar i kärlekens stad, det är semester det.



Bonjour! //Farmskan

Sällsynt

Ikväll inträffar ett synnerligen sällsynt fenomen i det Färmska hemmet... vi är helt själva hemma. Inga barn, inga kompisar till barnen, inga föräldrar eller släktingar på besök. Först ett kalas i Torsebro där broder Nils fyller år och sen... en hel natt för oss själva.

"Vad skall vi hitta på ikväll då älskling" sa jag till maken vid frukostbordet
Han flirtade lite med blicken och genast fick dottern spel...
"Sluta!! ÖÖhh, pappa skärp dig!!"

Man pratar inte om föräldrasex nämligen... det är ett riktigt NO NO samtalsämne...

"Tänk på att jag bor där nere" brukar hon säga ibland och då börjar man ju fundera om vad hon egentligen menar... jag menar någon skrikare är väl knappast varken jag eller maken. Eller?

Kära dotter! Denna är enbart för dig



Ha en skön lördag! Det skall vi //Farmskan

Fredag kväll

Första jobbeveckan efter semestern är till ända och nu sitter jag här med en kopp te som dottern har kokt till mig. Ett riktigt oväder har det varit ikväll så det känns helt OK att sitta och kura inomhus. Många av våra sommarjobbare och extringar (behovare kallar vi dom) slutade idag så man fick ju i sig en och annan kaka. Nu får man snart ge sig om man inte skall rulla fram på Paris gator.

Begravningen igår gick jättebra och där var fullt med musik i kyrkan, blir genast lite lättare då. Sven Hahne (rockprästen) höll i begravningen och då kan ju faktiskt vad som helst hända... Men jag tyckte han höll sig ganska väl i skinnet även om han svävade ut lite i talet ibland. Han lyckades också hålla styr på micken denna gången så han slapp gräva under kåpan.

Makens alla musik-släktingar var på plats och då kunde jag inte låta bli att leta upp detta klippet på kusin Göte. Hämtat från torsk på Tallin.... "Här är Berth från Berth Idoffs..."



Ja, kan de envisas med att kalla maken för Håkan så tycker jag att Berth låter bra...

Tack Paps & Babs för god fika ikväll! //Farmskan

En egen vilja

Jag har kommit på att vi inte längre är ute och går med vår hund... det är hon som är ute och promenerar med oss. Det är stört omöjligt att få henne med sig åt det håll man tycker är lämpligt. Hon sätter sig helt sonika på rumpan, tittar på en med den där "aldrig-i-livet-glöm-det" blicken och som en sista markering lägger hon tassen över kopplet. Försök att dra henne med er... 35 kg dövikt på en liggande hund som vägrar röra benen är inte helt enkelt.

Oftast springer hon ju lös men det hjälper ju inte heller för rätt som det är så sitter hon bara still och glor... kallar man då på henne och fortsätter gå så vänder hon och går hemåt bara.
Total diss!

Så nu har jag förlikat mig med att jag trär på henne kopplet och så går hon på en promenad med mig istället. Blev liksom enklare på det viset.

Idag är det begravning för makens farbror så nu är det dags att byta om

Hej svejs! //Farmskan

Egen arg lapp

Ni vet att jag har en favoritsida som heter argalappen.se

Här kan man läsa alla möjliga roliga lappar som folk fotograferat och skickat in till denna hemsida. Idag har vi fått en alldeles egen arg lapp på jobbet som jag har skrattat gott åt. Platsar helt klart bland Topp-5!!



Klockren! I just LOVE!!!

Vi kan ha (eller har med all säkerhet) den fulaste brevlådeställning som går att uppbringa till beskådan här i Everöd. Mannen ifråga har byggt den själv av gamla bildelar. Dessa har han sen målat svarta, röda och vita och satt ihop i en enda röra. På toppen finns sedan en hiskelig låda för post. Jag vet att jag borde fotograferat denna men det känns lite pinsamt så ni får helt enkelt tro mig på mitt ord. Tror ni att ni har sett värre får ni väl säga emot mig men jag kommer att vara ytterst tveksam.

Säsongsfinal på Midsomer ikväll och jag har köpt godis på makens begäran //Farmskan

Vackra Ida

Första dagen på jobbet... segt som bara den och gå upp och det här hällregnet som hållit på hela dagen gjorde ju inte saken lättare. 238 mail in inkorgen.... varav endast ett 30-tal var av arten "titta närmare på". Resten var bara att kasta och det säger ju en hel del om hur mycket onödigt som skickas. Men det var bara att hugga tag i det och se glad ut.

Idag kom de första bilderna på partnergruppens vackra Ida och hennes bröllop i lördags:

     

Han kan skatta sig lycklig den där Jesper till en riktig pärla... Grattis än en gång!

Dottern kom hem ifrån jobbet ikväll och berättade en ganska rolig historia. Som ni vet så är hon ju just nu brevbärare och kör omkring i stan på en elmoppe och delar ut post. Idag var det mycket reklam och för att strukturera upp det lite så skulle hon dela upp det i lagom högar. Den ena högen råkade hon då lägga på gaspedalen på moppen som for iväg bortåt vägen... vild panik utbryter (=nästan bölfärdig) och med snabba kliv springer hon efter. Rätt in i en plantering körde moppen och eftersom flaket var öppet for all posten världens väg... Måste sett hysteriskt roligt ut. Hoppas någon lycklig människa filmade detta från balkongen. Puss vännen... det går säkert bättre imorgon.

Nu väntar ännu ett avsnitt av Durham City.... spänningen tätnar! //Farmskan

PS! Min make är rädd för ägg.

Sista skälvande...

timmarna återstår nu av årets sommarsemester. Tre härliga veckor med fantastiskt väder har det varit (något för varmt för min smak dock). Har precis gått en rask promenad med Manne och fått snacka lite skit och sen åt vi en god middag... bara vi tre musketörer. Nu har nämligen alla sommargäster, barn, besökare, födelsedagsfirare, grannar med flera åkt hem så nu är det tillbaka i vanlig ordning igen. Jag, maken och dottern.

Håller på med vars en minnesbok till barnen som de skall få i julklapp så jag har varit nere och rotat i minnenas arkiv i källaren efter gamla brev, teckningar och foton. Hur kul som helst!

Inatt ringde lill-sonen klockan 02.34 bara för att skrika mig i örat... hur glad blir man?? Sen kunde jag inte somna om utan låg och vände och vred mig i timmar. Det är sådana stunder man funderar över ordet respekt... eller??



//Farmskan

Krösamaja

Eftersom vi just nu är barnvakt till Ebba (9) när kärleksparet är i Köpenhamn så tyckte vi att vi kunde göra slag i saken och åka till Barnens Dag. Snål som man är så ringer man då sin kära kusin och ber henne sätta upp oss på VIP-listan... ha ha ha. Tack Pia!! En bra dag med uppträde, ponnyridning (inte jag för så stora hästar finns inte....), karuseller och glass. Sist men inte minst gick ju dotterns kompis modevisning med sin lille Elias, 6 månader. Hur söt var inte han då!!



Pia bjöd på fika och berättade en underhållande historia ifrån deras minisemester till Skagen. En bussresa med en massa glada människor som Jan(a) snabbt lärde känna och som Pia sen fick lyckan att underhålla resten av veckan. Ha ha ha... Du är för rolig!

Man är rätt trött efter en sådan dag... Och Jan(a), det är ett fantastiskt arrangemang och jag hoppas ni får många besökare till imorgon. Han bad mig också nämna att "spåren i marken är från barnens fötter när föräldrarna asar dem hemåt".

   Tack för en bra dag go vänner!!

Maken hade gjort pizza när vi kom hem och nu ligger vi och häller oss i vars en soffa och skall snart ta fram godisskålen. Egentligen skulle jag vilja vara med på en blind-date som går av stapeln i kväll men jag får väl nöja mig med att få ett litet referat senare...

//Farmskan

PS! Igår på bröllopet stod minsta flickan Tilde och förundrat tittade på Broderns hår (=helt skallig): "Ola... varför är ditt hår så litet?" Alla dessa svåra frågor...
PS2: Grattis Ida på din bröllopsdag idag!! Hoppas allt gick bra och stort lycka till!
PS3: Grattis Jennie till din lille gosse! Vilken sötis

Bröllopsresumé

Det som skulle varit ett bröllop i all enkelhet med endast två vittnen blev en något större tillställning... Vi var ganska många som trängdes i det där rummet på rådhuset. Och de var så fina allihopa

    

De började med att läsa vars en kärleksförklaring till varandra och då förstår ni vad som hände... Farmskan grät floder i vanlig ordning....

   

De utbytte ringar och sen den traditionella kyssen

   

Lite champagne för att fira och sen ut på torget där detta gänget väntade med popcorn (!)



Hela gamla gänget från Amway... kul. Efter det tog vi oss bort på Artilleristen för bröllopslunch (och i vanlig ordning var det förutom oss gäster några oinbjudna getingar också...). Efter maten for sen de två nygifta till Köpenhamn för en bröllopsweekend och vi for hemåt. En glad dag!

Nu är det söndag... lill-sonen är putt för att bilen inte fungerar, han söker jobb i Växjö och mor är orolig igen. Så det är väl dags att börja jobba nu.

När släpper man taget?? //Farmskan

Får jag presentera

Herr och Fru Olsén



Mer bilder och liten resumé kommer imorgon... ikväll är jag barnvakt så det är full rulle

//Farmskan

We are the champions

Ordningen är återställd och vandringspriset står åter på Stockvägen!

   

Varför ser du så glad ut vännen?? Ha ha ha... nej, det är nog huvudet som bankar lite extra idag efter vin, öl, GT och lite konjak på det. Vi var dessutom lite taktiska vi damer och slog ihop oss när det var dags för TP... två lite lulliga herrar är nämligen rätt enkelt att desarmera.

Med tanke på stavningen borde vi nog satt på lappen liiiiite tidigare.

Men trevligt hade vi som vanligt även om deras altan nog beboddes av de flesta antal getingar jag sett på en gång. Det blev en rätt hoppig och viftig måltid, även om vi försökte oss på diverse fällor av glasburkar och PET-flaskor. Men som maken uttryckte det... "det är en bisak...." Pust!

Nåja, segern är vår!! //Farmskan

PS! Nu gäller det för Brodern och hans Madde... snart blir de herr och fru Olsén!
Ses snart och stort lycka till från oss.

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0