Hastig och lustig

Mitt mellannamn är Hastig och lustig... fast det där visste ni redan, eller hur. Varför skjuta upp till morgondagen det du kan göra idag? Ja, en anledning kan ju vara att man imorgon kanske har sansat sig något och fått nya insikter och erfarenheter... Och precis så känner jag mig just nu.

Jag har nämligen idag skalat av allt håret. Och precis när hon klipper saxen i det så ångrar man sig bittert... Fan, fan, fan... varför gick jag på impuls? Varför kunde jag inte bara åka hem och fundera i lugn och ro? Varför kunde jag inte vänta ut min vanliga frissa? Jo.. för mitt mellannamn är Hastig och Lustig

Så nu sitter jag här och har skalat av håret... kort, kort, kort och det finns ingenting jag kan göra för att få det ogjort. Bara att gilla läget.

Och vad lär jag mig av detta?  //Farmskan

PS! Kanon bra dag idag P

Gensare levererad

Har haft en jätteskön helg hos Modern i Göteborg. Igår tog vi på oss bra skor och vassa armbågar och gav oss ut bland en hel hoper andra som också skulle julshoppa. Hittade en hel del roliga saker som vi shoppade loss på (men inte så mycket julklappar dock... hmmm). Men det hinns väl med det också hoppas jag.

Käkade gott på en italiensk krog i stan innan vi sen styrde kosan mot Liseberg och julmarknaden. Även där otroligt mycket folk men bra väder och lite glögg innanför västen gjorde att man ändå kunde njuta av det hela. Tryckte i mig en hel påse med brända mandlar... kanon bra verkligen! Väl hemma hos modern igen så var det skönt att ta av sig de (visade det sig!) inte alltför bra skorna och hälla upp en god kopp kaffe.

Slötittade lite på TV och dansbandskampen... jag kommer aldrig mer att titta på det programmet. Om svenska folket kan rösta fram Torgny Melins efter gårdagens katostrafala framträdande då får det helt enkelt vara. Aldrig mer, säger aldrig mer skall jag se eländet.

Gick upp så vi kom iväg hemåt i hyfsad tid. Lite hemlängtan hade man allt ändå... det är ju så mycket man skall hinna göra hela tiden. Maken drog igång dammsugaren och jag fixade med adventsljusen. For också ner till farmor Signe en stund och levererade två stycken gensare. Hon blev jätteglad och provade genast. Stod och beundrade sig själv framför spegeln...
- Mycket snyggt... passar bra till mitt hår

Hon är för söt! De hade ätit julbord idag så hon var så mallig för det. Lite vemodig kände jag mig när vi satt där och pratade... började nämligen tänka på hennes goda köttbullar som man aldrig mer kommer att få smaka. Fy, där går verkligen en riktig tradition och epok i graven. Farmors köttbullar var fantastiska!



Nu ikväll har Rita och Nisse varit här en sväng och vi käkade faktiskt hämtpizza. Händer inte alltför ofta i det Färmska hemmet så det var riktigt gott. En kopp kaffe på det så nu kallar soffan... Kom hit! Kom hit! Ja, ja... jag kommer!

Kom ihåg: Money can't buy you love!  //Farmskan

Alla heter Glenn...

... i Göteborg. Eller nej, det gör dom väl inte men det är kul att säga (=lättroad!).

Efter en bra dag på jobbet så for vi direkt till Göteborg och Modern. Skittråkigt väder att köra i, regn och blåst, så man var rätt trött innan man kom fram. Men Modern hade mat och vin framdukat så man fick snabbt lite ny energi igen. Hann även med att rösta fram Calle i Idol. Tyckte han var jättebra igår, men jag tror att juryn redan har bestämt sig för vilka som skall vara i finalen... Tove och Erik. Vi får väl se hur det blir på fredag!

Idag skall vi ut på stan... two missions står på agendan:

    

Har minst ett par olika kompisar / släktingar som också är här uppe av samma anledning så vi får väl se om vi springer på några att dricka lite glüwein med.

Imorgon är det första advent och då får man börja spela julmusik!

Vässa, vässa, armbågarna!!  //Farmskan

Dagen före helg

Torsdag och bara en dag kvar till helgen... en helg som skall spenderas i Göteborg hos Modern och Kjelle. Besök på Lisebergs julmarknad och inköp av lite julklappar (om önskelistor från barnen inkommer senast under kvällen vill säga...). Skall i varje fall bli skönt att komma bort över helgen och bli lite bortskämd. Modern har ju lite dåligt samvete just nu som man säkert kan utnyttja... ha ha ha!!

Dagens i-landsproblem: Jag kan inte läsa e-mail i telefonen. Detta är något jag valt alldeles själv eftersom de modellerna av telefon som funnits på jobbet tidigare inte passat Farmskan och hennes otekniska sida.
Fördel: Man kan stänga av jobb och mail åtminstone vissa tider på dygnet.
Nackdel: Man har 173 nya mail när man öppnar outlook i dag på morgonen

Pest eller kolera? Himmel eller helvete? Nu lutar det dock åt att Farmskan kommer att beställa en ny telefon på grund av att modellen vi har nu verkar himla smidig. Inte en pekpinne så långt ögat når... så kanske, kanske kan även jag komma in i den nya mobiltekniken.

Ikväll har maken jobbaktivitet ute på stan. Aktiviteten består nog mest i mat och dricka tror jag. Hoppas de har en trevlig kväll. Själv har jag spenderat en trevlig stund med kompisen Manne.

Får man önska sig: A little less conversation, a little more action! //Farmskan

Avsky

Avsky känner jag idag för de jäkla bönder som behandlar sina djur illa!! Och inte bara bönder heller för den delen utan alla som inte tar hand om sina djur på bästa sätt. De bilderna de visade i TV igår fick ju en att helt plötsligt älska dödsstraff. Fruktansvärt!! Är det något jag är blödig med så är det sånt... Jag är absolut inte en förespråkare för att inte äta kött och sånt men för guds skull se till att behandla djuren väl.

Varit i Markaryd hela dagen idag också. Kände mig låg när jag åkte upp och det tog ett tag innan jag fick tillbaka min energi igen. Men den kom till slut och övningarna vi gjorde under dagen var nyttiga och bra. Jag tycker fortfarande att det är en otrolig styrka att kunna åka iväg samtliga chefer tillsammans och prata mål, vision och handlingsplaner för nästkommande år. Alla har hört, alla har kunnat påverka och säga sin mening. En stor eloge till jobbet och vår VD för att de fortsätter med detta.

Och så till dagens i-landsproblem: Till lunch fick vi Rishultskorv... vad är det för fel med Sibylla?? Jag gillar inte korv med en massa gryn och smak i, jag vill ha en vanlig korv om jag får välja.

Ikväll har jag varit och fått en skön rygg och ansiktsmassage hos Bodil. Vardagslyx!



Skjut inte upp till imorgon vad du kan njuta av idag... //Farmskan

-----------------------------------------------------------------------
- Om du var min man skulle jag lägga gift i din tekopp!
- Om du var min fru skulle jag gärna dricka det teet...
Touché!!

Happy Birthday to me!



Tack till er alla som grattat mig här på bloggen, på Facebook, SMS och telefon... det värmer det Färmska hjärtat. Ovanstående hyllning fick jag ifrån dottern. Hur söt som helst! Tack också Git och Fru Ekdahl för vacker sång i morse i fullsatt matsal i Markaryd. I löööövv you

Dagen i Markaryd och jobbet med strategier, mål och ledarutveckling har varit bra. Fick grotta ner mig i min ledarprofil på förmiddagen men hittade väl inga kioskvältare där egentligen, vi hade en enad bild över Farmskans brister och förträffligheter. Sen har dagen mest inneburit att tänka framåt. Fick dock tänka framåt i en någon udda gruppering och jag vet egentligen inte vad jag skall tycka om det. Skall fundera på det i natt... Hoppas att allas vår kreativitet leder till något gott och nytänkande också



Stack därifrån och lämnade de kreativa hjärnorna kvar att fundera ut storheter medan jag och maken förlustade oss på Kristianstad Teater till den här mannen



Helt galen och fantastiskt mångsidig. Stå-upp och tänkvärdheter blandat med sång till piano och munspel. Hur bra som helst. Så många träffsäkra analyser av saker och ting... Han hade en lång teori om varför kvinnor anser att män tänker med könet, vilket mynnade ut i att han från och med nu ville att vi också skulle benämna könet utifrån den egenskapen: Visdomsstaven
- Så kvinnor ligger inte med män för njutning... de vill ha information

Kanske man skall gnugga geniknölarna ikväll då... //Farmskan

Sorry Elin....
 

Ekebacken

Måndag kväll och jag sitter på ett hotellrum (?) i Markaryd. I Markaryd av alla ställen... och det är väl knappast ett hotellrum heller utan snarare motell / vandrarhem status. Fast ändå OK på något sätt. Vi är runt 15-10 personer här ifrån jobbet på en ledarskapsträning. Och nu har jag precis loggat in på rummet efter god middag, vin... men tyvärr inga chips.

När vi kom idag så fick vi en föreläsning i att tänka i nya tankebanor. Jätteintressant tjej som höll i det och som verkligen föreläste med hjärta och humor. Mycket bra! Man får verkligen inspiration att börja träna hjärnan... kanske lära sig 200 decimaler på talet Pi??

Imorgon väntar sen vidareutbildning i ledarskapet och jag fick mina analyser ifrån Ingalill och Tellan. Bägge två har klagat hela veckan på hur besvärligt det var.
- Be mig aldrig om detta igen... jag har ljugit om alla ettor.
Men när jag jämförde min uppfattning om mig själv med deras så skilde det inte mycket. Antingen har man bra självinsikt eller så är man förutsägbar... hmm, vilket kan det va!?

Imorgon är det också en speciell dag... det är Farmskans födelsedag. Den skall firas tillsammans med maken på Clas Malmbergs stå-upp kväll i Kristianstad. Så jag missar middagen imorgon kväll med gänget här men det får man ta. Inte varje dag jag och maken unnar oss något tillsammans...

Nej, nu kallar sängen  //Farmskan

PS! Lena... varför svarade du inte på mobilen???

Söndag kväll

Lugnet har lägrat sig över det Färmska huset... grabbarna med kompisar och flickvänner har kört tillbaka till Växjö. Och plötsligt är allt tyst, lugnt och precis som vanligt igen.

Pia och Jan(a) kom också en sväng igår kväll efter sin julmässa. Är nog rätt skönt att komma till dukat bord när man hållt igång hela dagen... makens hemmagjorda pizza satt som en smäck. Källaren fylldes också av fler ungdomar efter hand som kvällen fortsatte. Det var utekväll på stan som hägrade för hela gänget.

Idag har det sedan varit lugna gatan för delar av sällskapet... några av oss andra for in till julmässan och gick en sväng. Köpte jättefina tovade tomtar att ha i granen.



Brukar bli något nytt varje år... blir kanske en röd jul för en gångs skull.

Åkte inom farmor Signe på vägen hem och sa Hej. Hon var lite hes så jag frågade om hon hade fått svininfluensan.
- Nej... då kickar jag väl av.
Och så är hon tyst en stund
- Då får ni köra bort alla möblerna igen som ni precis kört hit
Och sen lägger hon upp världens gapskratt...
Inga sura miner där inte.

I veckan väntar två dagars ledarträff med alla chefer på jobbet. Spännande!

Kom och håll om mig, släpp inte taget  //Farmskan

Huset fullt

Vilken lördag... skönt väder, 11 grader och solen skiner. Jag och maken är precis hemkomna från en lång promenad i skogen. Precis vad Farmskan behövde. Jag är seg och trött och allmänt gnällig känner jag.

Igår hade vi föräldrar, barn och deras kompisar här på smörgåstårta. Lat som jag är så orkade jag inte stå och fixa något när jag kom hem utan tog den lätta vägen och beställde på Sandhem. Jättegod (även om jag inte är något stort fan av smörgåstårta). Härligt med lite liv och pladder i huset igen... det är rätt tyst när det bara är maken och jag i veckorna. Skulle vara hans spelande i källaren då som hörs ibland.

Fick en sådan här av ungarna... precis vad jag önskat mig (eller det enda jag önskat mig som ungarna sa). Kul att köpa saker till dig när du bara önskar en sak. Men det är väl bättre och göra det och få vad man vill ha... eller??



7 man till frukost i morse och lill-sonen förvånade med att ta en skogspromenad innan frukost. Det skulle man gjort när han bodde hemma... väcka honom vid halv 9 och fråga om han vill följa med och gå en sväng i skogen. Ha ha ha... vuxenpoäng på honom nu. Hela gänget befinner sig i stan för tillfället så jag och maken har fått både städat och handlat, så nu kan de storma in igen när de vill.

Fick en hälsning från Rom och fru Ekdahl... de verkar njuta gott



Spanska trappan... Rom var verkligen en fantastisk stad så jag är lite avundsjuk. Hoppas de hittade till den häftiga kyrkan Pantheon också, så mäktig. I filmen Änglar och Demoner får man se en hel del av de kyrkor och byggnader som gör Rom så häftigt att besöka.

Nej, nu ropar strykbrädan...

Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma  //Farmskan

Tack...

Fredagsmyyys och hela huset fullt av ungar... ny energi! Dagen har också varit bra med två utvecklingssamtal men fy för katten vad det ringt idag. Stackars Mange som fick hugg och slag för sin prognos... Idag ville verkligen alla i hela Sverige prata med oss. Jag beundrar er som suttit i telefon och slitit hela dagen! Ni är värda en stor stark ikväll till Idol.

Annat man får energi av är att sitta och leka på datorn... Tack Mats för tipset!

http://www.tackfilm.se/loader.swf?shareID=1258747589142RA88

Vill också säga tack till Paps & Babs för vin, sill och annat gott! Ni är bäst

Ha en skön fredag!  //Farmskan

Smart kommunikation

Idag har jag och Malin varit i Malmö på en inspirationsdag om kommunikation. Eftersom det hela startade med lunch så blev det åtminstone lite längre sömn i morse än vanligt. Satt och renskrev lite utvecklingssamtal, en jättebra sak att jobba med hemma.

Dagen var riktigt bra och vi fick några guldkorn med oss hem. Det finns så mycket att göra!!! Att just kommunikation är svårt det visste vi ju sen innan, det är det som jag tror alla behöver bli bättre på. Jag, du, företag, myndigheter med flera. Man tror att man säger saker så att inget kan misstolkas men tro mig... det kan man alltid. Att mottagaren förstått vad du sagt och dessutom tolkat det på det sätt du ville att ditt budskap skulle tolkas på är svårare än svårt. På jobbet kallar vi det att "synka sepparna"... att verkligen dubbelkolla så att ni är överens om det som just sagts. Kommunikation är varje företags största utmaning



Imorgon är det fredag och eftersom jag tillhör kategorin överst i bilden så kommer jag förmodligen att ligga just så utslagen i soffan... Eller nej förresten, grabbarna kommer hem och har dessutom kompisar med sig och sen kommer Paps & Babs och svärföräldrarna också. Så det blir till att hålla sig vaken. Har beställt smörgåstårta för första gången i mitt liv... det trodde ni inte va? Tantvarning...

Fru Ekdahl åkte till Rom idag på en långweekend. Så gott det hade varit!
//Farmskan

Mitt i veckan

Storm och snålblåst ute... tror någon sa att det var klass 2-varning (vad det nu innebär). Men man får hålla tummarna hårt knutna att strömmen håller. Kan ju vara lite si och så med det här ute på landet (*ler*). Maken och hans spelgäng i källaren blir nog inte så glada om strömmen går heller för den delen.

Kom precis innanför dörren från jobbet, har haft en trevlig informationskväll idag igen. Det är så jäkla nyttigt när vi träffas så där och informerar varandra lite om ditten och datten. Och smörgåstårta blev det också... mums!

Ibland undrar jag vad det är som driver vissa människor? Det känns som om deras enda önskan är att göra andra människor illa eller skapa dålig stämning, och det gör mig så besviken. Man vill bara knacka dom i pannan och få dom att förstå vad de håller på med... fast förmodligen vet de inte det själva heller. Får man hoppas i varje fall... jag menar ingen vill väl såra någon med flit?



Grymt bra låt!

Kaffet är kokt så nu går det ingen nöd på en //Farmskan

Det är inte regn som faller

Det är inte särskilt smart att dricka två glas vin när man är så trött som jag var igår efter jobbet. Men ibland är förnuftet mindre än vanligt och det var det nog igår. Var hela tjejgänget inne hos Nenne och käkade en fantastiskt god kräftsoppa med vitlöksbröd... men med facit i hand så skulle jag hoppat vinet.

Gårdagen var nämligen en rakt igenom energislukande dag med möten och en massa måsten... och sen precis hinna in och pussa på den sjuka maken innan man blev upphämtad för tjejträff. Det är i och för sig alltid väldigt kul att träffa alla gamla kompisar och det ger ny härlig energi... men igår tog vinet ut det i andra änden. Somnade som en stock när jag la huvudet på kudden.

Och så missade jag Kjelle och hans kanotpaddling i Ullared... måste ses på webben idag.

Och så upp med tuppen imorse igen... trött som en bäver precis hela dagen har jag varit också men oj, vad jag har fått mycket gjort! Så jag är ändå rätt nöjd med dagen... och kvällen också för den delen eftersom jag äntligen lyckades lösa Paps e-post problem. Går nu att skicka både ut och in... Klapp på axeln till mig!

Såg ett bra citat idag:
Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra,
så är man fortfarande bara en ekorre



Nu... kaffe, godis och en bra film //Farmskan

Släktträff

Sur blev jag som en ättiksgurka igår när det bästa bandet av alla åkte ur Dansbandskampen. Hur fasen röstar folk? Har de fel på öronen eller? Hade en upprörd kompis i luren också idag som tyckte detsamma. Nu får man dras med de där usla Torgny Melinarna en vecka till...

Sov länge idag både jag och maken. Vaknade inte förrän hon var kvart i 10, och det händer inte ofta. Men då blev det fart på oss eftersom bägge sönerna och svärdotter skulle komma på frukost. Behövde ju inhandlas både bröd och pålägg eftersom kylskåpet gapade tomt. Hade sen en mysig långfrukost med dom med lite chit chat från deras resa till Lanzarote och lite julklappsönskningar. Fatta att det snart är jul!!

Lill-sonen hade som vanligt de små önskningarna på sin lista: Torktumlare och ett helkaklat badrum. Inget annat jag kan bistå med??

Klockan två kom sedan Pia och Jan(a) och hämtade mig och maken för vidare färd till Eslöv. Idag var det nämligen dags att träffa vår, sedan länge bortglömde, nästkusin för planering av en släktträff. Kändes lite konstigt att ringa på dörren utan att ha en aning om vad det var för en töffe på andra sidan. Men... helt ärligt. En Olsén är en Olsén, så är det bara.

Hans fru hade lagat en skitgod middag och sen var det precis som i spelet Vem är Vem.... Vad hette hon, hur många syskon var dom, va!? är dom skilda... Den 14 augusti nästa år är det nu planerat för en släktträff. Hujedamej!! Blir kanske som i den här fantastiska filmen....



... och så var det söndag kväll igen  //Farmskan

PS! Vi har tagit in en regelrätt mördare i jakten på Mulle... snart mycket snart!

Shopoholic

Lördag eftermiddag och magen börjar så smått kurra efter mat. Annars har den varit förhållandevis tyst efter den massa mat jag vräkte i mig igår. Vi var ju på fest hos Pilla och Mange hela pendlarbilen med respektive. Riktigt trevligt och mycket skratt... jag menar där finns ju historier och ta av om man så säger. Festen var ju egentligen en gravölsfest eftersom pendlarbilen nu inte längre kommer att finnas. I varje fall inte i den konstellationen.

Vi kommer att sakna pojkarna och deras egenheter. Alla Jontes ord och uttryck.
Spekelum, Tennsoldater, Torrsim, Backstick...

Pilla hade fixat exotisk planka och gjort jättegod efterrätt, musikquiz och kaffe på det och sen var kvällen gången. Själv hade jag satt ihop en frågesport om djur (ni vet mina små funderingar...). Hur länge lever en korp? Hur sover älgen? Föds sniglar med hus? Tur det finns google när man är så nyfiken som jag på djurlivet.

Jag har ett missbruk... inget som gör att jag mår dåligt eller så utan snarare att vi snart måste bygga om och skaffa fler garderober. Jag är en shopoholic. Jag erkänner. Lägger mig platt... Idag var det dags igen. Kusin Pia och jag möttes i ottan för vår månatliga thaimassage. Otroligt välbehövligt för Farmskans del... man riktigt kände hur stressen försvann ur kroppen. Efteråt satt vi och tog en frukost på Fenix och snackade lite skit... sen en runda på stan. Jag hittade sjukt mycket snygga kläder!!! Byxor, tunikor, klänningar, tights... och jag köpte i stort sett alltihopa. Var riktigt sugen på en kofta med men lät (tyvärr så här nu efteråt) den hänga kvar.

Och nu sitter jag då här och funderar över var i helskotta jag skall förvara dessa kläder. Garderoberna är fulla och där går inte in en galge till. Får väl bli en utrensning av sånt jag inte använt på ett tag.

Idag är det hjulbytarhelg för maken och lite biltvätt på det. Jag står för markservice och matlagning... de sanna könsrollerna! Blir en lugn kväll framför TV:n

Saknar alla barnen... //Farmskan

Halo!

I morse var det helt tomt på parkeringen när jag kom... Pillas bil stod där snyggt parkerad men inte en människa i sikte. Fick lite onda aningar och ringde upp... och Jo, mycket riktigt, de var på väg till Älmhult. Utan mig och Fru Ekdahl. Jonte, den förvirrade lille mannen hade missat att vi skulle åka med. Och det är ju väldigt lätt hänt att glömma det på den fruktansvärt långa tiden mellan halv 6 på kvällen och halv 7 på morgonen (OBS! Ironi). Jonte, det blir ingen guldstjärna till dig imorgon... heller!

Som om inte detta var nog låg där en död mus på grusgången när vi kom till jobbet. Att jag inte fick en hjärtinfarkt. Det är så fruktansvärt äckligt. Jag hatar verkligen möss... och stackars Git som lever med dem i sitt lilla kollektiv. Usch och fy!

Svaret från dagens djurgåta i pendlarbilen är också följande:
Älgarna sover alltid liggande på marken

Nu lite musik... Jag har helt snöat in på denna



Har precis loggat ut efter lite efterjobb... hinner man inte det man ska på dan får man skylla sig själv (*skrattar*). Maken var snäll nog att ha både fika och te klart till mig och dessutom har han ett stort förstående hjärta för mitt just nu lite halvkaotiska tillstånd. Det är bara så mycket jag VILL GÖRA!!! Och jag vill göra det NU!!!

Men som en klok man sa: Det mesta är ännu ogjort - Underbara framtid

Dottern har laddat upp underbara kort på sin lilla skyddsling i Washington... vilken goding va!



Vet ni... imorgon är det fredagsmys! Och det behöver jag känner jag, men jag behöver också lördagsmys och söndagsmys. Hoppas lill-sonen och Madde tittar in efter hemkomsten ifrån Lanzarote imorgon. Längtar efter dom.

Baby, I can feel your HALO  //Farmskan

Två långa dagar

Precis hemkommen från en trevlig "after work-mingel kväll" på jobbet. På agendan stod information mellan olika avdelningar kombinerat med lite käk och tipspromenad. Lättsamt och bra! Andra kvällen i rad som jag är hemma sent och i stort sett bara hinner trycka i mig något ätbart innan det är dags för sängen. Eller som Fru Ekdahl sa... man hinner egentligen bara tvätta sig under armarna.

Har också varit två dagar med intensiv agenda så huvudet är fullt av tankar. Skall försöka rensa bort dom nu till ljudet av maken och hans spelkompisars låtar från källaren. Har stängt dörren och det fungerar alldeles utmärkt (*ler*). Skall förbereda ett utvecklingssamtal till imorgon så man behöver sitta lite i lugn och ro.

Igår var jag och klippte mig, eller ja... jag skulle klippt mig men det blev inte så. Istället ville hon göra slingor i lite olika färger på mig för att "pigga upp mig" lite som hon sa. Blev i varje fall en förändring som gjorde att man hoppade till lite framför spegeln i morse. Även luggen fick sig en duvning... The new me!



Fasen vad jag längtar till helgen... Först lite party på fredag eller gravöl kanske man skall säga. Vi skall begrava pendlarbilen... buhu!! Några av oss skall ju numera pendla till Lund så det blir för oss Älmhultare att försöka ragga upp lite nytt skådebröd. Sen en lördag på stan med favoritkusen... thaimassage och lite fika / shopping och sen söndag middag hos en sedan länge bortglömd släkting i Billinge. Så späckad helg men det skall bli riktigt kul!

Jag är glad... och jag säger bara "You're amazing!"  //Farmskan

"Kanin är begåvad, sa Puh tankfullt"
"Ja, sa Nasse. Kanin är begåvad"
"Och han har Hjärna"
"Ja, sa Nasse, Kanin har Hjärna"
Det blev tyst en lång stund.
"Jag antar, sa Puh, att det är därför han aldrig begriper någonting"

Svart, regnigt och kallt

Usch och fy vilken måndag. Kallt, regnigt och helt svart ute i stort sett hela dagen. Fast inomhus har det varit bra och dagen har inneburit många samtal och små möten. Finns mycket energi och jag hoppas att jag kan bidra till att vi alla kommer vidare. Hade också en bra uppföljning på mitt pensionsmöte... känns helt overkligt att prata pension nu men snart står man där och är 65 och då är det bra att vara förberedd (*ler*)

Har precis Skypat med Dottern och idag var det hennes första ensamma dag med lilla Phyllicia. Mamman har nu börjat jobba och det kändes säkert lite nervöst. Men hon såg nöjd och glad ut och hade klarat sig undan de värsta skriken. På tal om barn och skrik... den här är rätt kul



Man minns det som igår... lill-sonen hade talanger i detta ämne som gick utöver det vanliga. Och dessa stunder var det verkligen inte kärlek som man kände till sina barn.

Imorgon är det klippning av Farmskan som gäller men nu...
ULLARED på TV5  //Farmskan

Fars dag

En snabbis här bara innan kvällens film...

Fars dag blev precis så som Fars dag brukar vara... fika och mat och kaffe. Började dock det hela i lite fel ordning om man så säger. For ut till svärföräldrarna runt halv tolv och då bjöd de på kakor och tårta. Eftersom vi hade bokat bord för mat tillsammans med Paps & Babs klockan två var det liksom inte läge att "bonna" sig mätt med kakor innan det. Åt i varje fall en god plankstek på Krögarna... smarrigt värre.

När vi senare satt och avnjöt lite kaffe kom den här mannen in...



Går inte med ord att beskriva hans uppenbarelse... eller ja, lill-dottern försökte:
- Du pappa, om du hade haft den skjortan som han hade på sig hade jag inte känt dig!

Lill-dottern - Olle Jönsson    1-0

På vägen hem igen for vi inom farmor Signe för att säga Hej. Hon är så otroligt glad och pigg just nu så man blir helt lycklig. Hon hade inte tid med oss alltför länge heller eftersom det snart skulle serveras kvällsmat, men det är så skönt att veta att hon trivs.

Nu är det bara avrundning kvar av helgen... MYS  //Farmskan

PS! Pia... jag har sökt dig. Du kan väl höra av dig. Kram och puss

Endast 4 kvar...

Nybakade frallor till frukost idag... maken hade varit uppe med tuppen. Satt och njöt av en god frukost innan vi sen gav oss i kast med storstädning. Vi röjde på vars en våning... allt från renbäddning, dammsugning till städning av toaletter. Så jäkla skönt när vi var klara.

En snabb uppfräschning och sen satte vi oss i bilen till Hässleholm och Inredabutiken. Så fina saker de har där, man blir helt galen av ha-begär. Priserna är därefter också förstås så det får bli när vi vinner på tipset. Köpte i varje fall lite småprylar och en lampa (surprise!)

  

Skitfin när den är tänd...

När vi ändå var i Hässleholm så passade vi på att hälsa på Grahnskan och Tony i deras chateau mitt ute i ingenstans. De var i full gång med att måla, snickra och bygga hundstallar. Jo, där är att hugga tänderna i men det kommer att bli fint när det blir klart. En massa djur inköpta också... mat och avel var det sista jag hörde innan mina öron stängde sig (*ler*)

Nu sitter man här mätt och trätt efter en skön dag och en väldans smarrig middag. Ska hälla ut min läckra lekamen i soffan alldeles strax och ladda inför Fars Dag imorgon. Har lovat Paps att lägga upp en ny e-post till honom... teknik-Farm... ha ha ha

Fyra naglar kvar... ont det gör ont men det går //Farmskan

PS! Snart dags för julmusik men först skall vi njuta och minnas Eriks fantastiska uppträde igår på Idol med Queen-låten Show must go on. Amazing!! Queen har gjort så fantastiskt många bra låtar och Freddie Mercury var... alldeles, alldeles underbar

Copenhagen

Idag har jag varit i Wonderful, wonderful Copenhagen. Ett möte med kund som hade kontor i det stoooora varuhuset Fields. Men mötet drog ut på tiden så när vi var klara var det inte läge att shoppa... åh, jag ville verkligen det. Merde!!! Men mötet var i varje fall intressant och man får lite ny energi (vilket jag behövde efter gårdagen).

I helgen är det Fars dag... så då blir det väl lite firande här och där men annars tänker jag bara ta det jäkligt lugnt i helgen. Tänkte att jag och maken skulle städa vars en våning ordentligt. Det behövs kan jag säga.

Sitter just nu och kikar på biljetter till Washington till våren. Skall bli jätteskönt att åka över och hälsa på och jag tror där är massor att kika på... och så måste man ju gå en runda i Vita huset också. 25 mars siktar vi på att sticka. Spara, spara, spara är det som gäller nu



Har gått tre veckor nu med mina "nya naglar". Madde, du gjorde det verkligen grundligt men nu vill jag nog ha bort dom. Irriterande nog sitter de som berget!! Stor nål och fil framme nu för att se vad jag kan göra. Borde väl gå att lösa med lite våld tycker man...

Annars är dagens gladhet att jag pratat med Bodil och bokat in en massagetid hos henne. Min vän... ser fram emot att både träffa dig och dina magiska fingrar (*ler*)

Fredag kväll... ett glas rött, god mat och lite godis  //Farmskan

Energikälla

Ibland önskar man att det fanns en outtömlig källa med energi att hämta. Bara gräva upp några skopor när man behövde det som mest. Hälla det över sig och suga in det i porerna... I helgen skall jag bara ta det lugnt och inte göra något alls har jag bestämt mig för. Kanske ta med mig maken på en shoppingtur för det brukar pigga upp.



Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på


Imorgon åker lill-sonen till Lanzarote... önskar jag kunde följt med!

Glöm inte att säga något kärleksfullt till din nästa!  //Farmskan

Provtagning

Varit på vårdcentralen idag och tagit prover. Jag gillar verkligen inte vårdcentraler (eller tandläkare, eller sjukhus, eller veterinärer... ) över huvud taget. Jag är paniskt rädd för allt sånt. Men ibland bara måste man och eftersom jag trots allt har uppnått en viss mogen ålder får man bita ihop. Värre var det när man var yngre och betedde sig som en hysterisk galning. Tror nog att mina föräldrar har ett par riktigt fina berättelser om sånt här.

Jag är ju lika blödig när det gäller ungarna så det var inte alltid lätt när de var yngre och ständigt råkade ut för saker som krävde antingen tandläkar- eller sjukvård. Deras pappa vägrade alltid att jag följde med, utan jag fick komma så snällt efteråt när allt var klart.

Men nu är det gjort och sen var det skönt att slippa köra iväg alla milen till jobbet utan istället sitta hemifrån och datorisera sig istället. Mycket nytt som behöver skrivas, ordnas, planeras och tänkas nu inför den nya organisationen som drar igång. Spännande!!

Känner mig lite kåsen idag... kan bero på det kyliga vädret eller också är det en förkylning på ingång. Hoppas, hoppas, hoppas att det inte är det. Igår låg jag under duntäcket med mysdressen på och en fleecepläd ovanpå det... och frös ändå. Och då är det verkligen inte kallt i vårt hus. Jag vill ju vara "fit for fight..."



Men jag säger som Jolanta... jag håller tymmarna  //Farmskan

Betong är vackert

Kändes trist att gå upp i morse för maken började senare och fick ligga kvar... och att stiga upp till ett kallt rum och beckmörkt ute kan få vilken positiv människa som helst att deppa ihop. Tur man inte är positiv... (*ler*). Nejdå, allt går (utom små barn och tennsoldater).

Har varit en bra dag på jobbet. Kreativa förslag och bra flyt på servicen... då får man energi. Imorgon är det dags att presentera de nya grupperna och vem som blir chef över vilka och det skall bli jättespännande. De satt i stort sett hela eftermiddagen och diskuterade hit och dit och ett tag funderade jag på om det var lite som vid påvevalet. Att det skulle komma vit rök från rummet när de hade enats om ett förslag... Men nu är förslaget klart och presentation imorgon för samtliga. Ser jag fram emot!

For direkt till kompisen Lena efter jobbet på ett betongparty. Hade ingen aning om vad som väntade egentligen men det var verkligen jättefina saker hon hade gjort. Men för att krångla till det hela så beställde jag något som hon inte hade gjort. Jag beställde en adventsljusstake för blockljus... typ en sådan här fast fatet är betong och även hjärtan i betong med siffror på. Fatet är med liten kant så man kan lägga sten, mossa eller bär i botten. Tror det blir jättefint



Tar ett kort sen när jag får hem den.

Imorgon är det först läkarbesök för Farmskan och sen blir det till att jobba hemifrån.

Njut av livet som livsnjutarna Kjell och Rose-Marie...  //Farmskan

Ny favorit

Kjell och Rose-Marie i TV-såpan ULLARED



Många härliga måndagar  //Farmskan

Spökhelgen är över

Sov länge i söndags morse och hade en god frukost ihop med Modern innan hon skulle bege sig tillbaka till Götet. Samma Göte som det igår spelades allsvensk fotbollsfinal i, mellan AIK och IFK Göteborg. Eftersom vi har en sån riktig fotbollsnörd numera på jobbet som dessutom är en djupt trogen AIK-are så var det inte utan att man lyssnade med visst intresse på radion. 2-1 till AIK och därmed SM-guld! Så glad han var när han dök upp i morse helt svart i ansiktet... spontana applåder fick han också.

Annars var söndagen en "hälsa-på-släktingar" dag som man ibland bara måste göra för att samvetet är helt fullt. Först en fika hos svärföräldrarna i Fjälkinge sen en snabb runda på Eko-hallen innan vi for ner till farmor och lämnade av lite grejer. Hon är sån kung där nere nu... häftigt och se. Väl hemma sen på kvällen gjorde vi lite mat för att trycka ner alla kakorna med och sen såg vi filmen Änglar och Demoner... rekommenderas!

Och så blev det hastigt måndag igen och dagen har bara rullat förbi, man hinner inte blinka förrän det är dags att köra hem igen. Mörkt, grått och regnigt idag så det var inte en av de dagarna man älskar med att pendla precis. Dagens roligaste var när kollegan bredvid fick ett samtal. Efter en stund frågar han försynt
- Ursäkta, vem är det jag talar med?
Det visade sig vara hans sambo... tror han får det lite tufft ikväll.

Fick förresten en bild av stora dottern som färgat håret mörkt. Snyggt gumman!



Vem mannen i bakgrunden är förtäljde inte historien... men jag hoppas att de möttes på en Halloween-fest (*ler*). En annan bild som jag har haft väldigt kul åt igår är denna...



Älskaren blir tagen på bar gärning och flyr ut på en ventilationstrumma... den arge maken står sedan och skriker åt honom från balkongen. Min helt naturliga nästa fråga blir

Och sen då?? HJÄLP mig ner!!  //Farmskan



Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0