Nu gäller det!

Idag går det årliga grannmästerskapet i kubb och TP av stapeln... nu gäller det för mig och maken att verkligen samla ihop oss och göra vårt bästa. Ifjol förlorade vi i bägge grenarna (efter att grannen dopat oss med sprit och whiskey). Men i år är vi bättre förberedda och skall tacka nej till all förtäring och dryck innan spelet börjar. Såg att de låg i träning igår och det känns lite fuskigt men vi kan väl ge dem de försprånget... känns nämligen som vi är på hugget i år.

Idag tror jag det varit den varmaste dagen hittills. Vi hade, hör och häpna, 42,9 grader ute på altanen på baksidan. Mitt i solen givetvis men det är helt olidligt. Nu är det inte bara hunden som flämtar i vår familj.

Var en sväng inne i stan och fick beställt mina glasögon och sen var det kalas för Lill-sonens Madde. De hade gjort en massa olika goda pajer med sallad och bröd till. Hur gott som helst... Nu planerar de för fullt för en flytt till Växjö, där hon pluggar till polis. Buhu... sen har jag ingen av grabbarna i närheten längre.



Tur man har dottern kvar hemma och skämma bort lite grand.

I stan stötte vi på en av ortens A-lagare som glatt upplyste oss om att "han trodde att han kissat på sig..." Jaha, ja där ser man. Luktar säkert gott i denna värmen efter en stund.

Håll tummarna ikväll //Farmskan

PS! 2 kr i sommardricks är inte att förakta...

Frysbox, tack!

Införskaffade ett gäng nybakade frallor och gav oss iväg till Torsebro i morse på frukost hos Nisse och Rita. Satt sen i solen på deras fantastiska utedäck och njöt av ännu en härlig dag. Med oss hem skulle vi få en frysbox att sätta i garaget... verkligen behov till det eftersom ingenting ryms i den vi har i köket. TACK för den!!

Under kaffet pågick också diskussionen om hur mycket man egentligen minns av sin skolfranska nu inför Paris-resan och jag kan väl säga för min egen del att det är ungefär.... ingenting. Maken försökte sig på Baguette och ja, det är ju ett franskt ord men vi behöver nog lite mer än så kanske. Det som sitter som berget i huvudet är ju meningen: Voulez vous coucher avec moi ce soir... men den tror jag kanske inte heller blir en kioskvältare för vår del i Paris. Kanske om man hade varit singel, lite smalare och yngre. Nej, vi behöver bättre vardagsuttryck, typ notan och beställa öl, så det får vi hårdplugga nu.

Vi diskuterade också huruvida getingar föds och efter en snabbtitt på webben (där man verkligen kan hitta svaret på allt, allt, allt) kan jag förtälja följande:

Getinghonan, drottningen, som blev befruktad föregående höst, kommer fram på våren efter att ha övervintrat på en skyddad plats. Hon börjar ganska omgående bygga ett nytt bo med en stomme av tuggat träd. Inuti det nya trähöljet bygger hon upp celler där hon lägger ett ägg i varje cell. Ur äggen kläcks larver som drottningen föder upp med nektar och kött i olika former (oftast insekter) som hon samlat. Efter några veckor förpuppas larverna, och pupporna kläcks efter ytterligare någon/några veckor. De individer som kläcks är sterila honor, som kallas för arbetare. Arbetarna tar nu över drottningens uppgifter att bygga vidare på boet och att utfodra larverna. Drottningen koncentrerar sig nu enbart på att producera ägg. Är det en varm och inte alltför fuktig sommar kan boet och därmed individantalet i boet bli stort. Mot slutet av säsongen, ser drottningen till att det föds individer av både hanligt och honligt kön. De nykläckta drottningarna skall nu para sig med hanarna från andra bon, och efter parningen går honan till övervintring. Det är alltså de nya drottningarna som skall bilda nya samhällen nästkommande år, medan de gamla drottningarna, arbetarna och hanarna kommer att dö.

Man lär så länge man lever! //Farmskan

PS! Jag tycker inte att gubbar skall gå med bar överkropp inne i affärer... eller??

Grattis Tessan

Stora dottern blir 22 år i dag.... Hurra, Hurra, Hurra, Hurra!!!



Hoppas du får en riktigt bra födelsedag! Pussar och kramar

//Farmskan o Pappa

Mamma Mia

Igår var jag och maken på bio och såg "Mamma Mia" - en sån där film man blir lite småglad av... kommer liksom på sig själv med att sitta och småle hela tiden. Egentligen skulle man ju vilja sjunga med i alla låtarna eftersom man kan dem men det verkar så korkat på en bio. Däremot sjöng vi så det ekade när vi såg showen i London för några år sen.

 

Hur som helst... filmen är klart sevärd om inte annat så för musiken!

Jag måste ha progressiva glasögon... hur gammal är man inte då!!?? Det enda jag ser framför mig är min gamla morfars coca-bonnar som var så slipade att man knappt såg hans pupiller. Hjälp!!! Vad händer med kroppen egentligen? Nåja, får väl helt enkelt bara acceptera läget, hitta ett par snygga bågar och gå vidare. Dyrt är det också... AAAHHH!!!



Håkan! Har du aldrig hört talas om ordet lojalitet mot sin chef?? Ha ha ha

Dags för käk! //Farmskan

Glad som ett barn

Maken hade bara önskat sig presentkort på Biltema och det var ungefär det han fick också... Han höll sig till söndag lunch sen var han tvungen att åka in och kolla. Han hade redan innan tittat ut ungefär vad han ville ha och några saker han var tvungen att inhandla (typ vattenspridare för han hade trampat itu "sin bästa", sekatör och slipmus)

Han spanade länge och väl och slog långa lovar runt högtryckstvättarna. Tre modeller i varierande storlek och pris... 399, 599 och 1.249. Den för 1.249 var precis som en golfkärra som man drog efter sig och det riktigt lyste i ögonen. Jag påpekade att "det är ju ingen större skillnad mellan den för 599 och 1.249 i effekt" och genast såg man hur besviken han blev.... den var ju så fin! Men ta den då, om du vill ha den sa jag och dottern och genast sken han upp igen.



Bar kartongen (= väldigt stor och otymplig) utan att klaga hela vägen till kassan och ut i bilen... glad som ett barn. Tänk vad lite det behövs för att göra en man lycklig.

En sväng till Biltema eller Clas Ohlsson  //Farmskan

X i taket

Man skall inte klaga... men nu är det hur varmt som helst och lördagen var inget undantag. Några av makens syskon skulle komma och grilla på kvällen och fira hans födelsedag, så det var lite hemmafix istället för stranden. Ni vet... dammsuga och rensa upp lite.

Modern, som varit här en vecka, bestämde sig för att åka hem igen till Göteborg. Lill-sonen och Madde varit där nu en vecka på semester så jag hoppas lägenheten var i bra skick när du kom hem, men det tror jag nog.

Mitt på dan stod jag i valet och kvalet - åka till Fjälkinge och se stor-sonen spela match eller baka bullar?? Det blev, kors i taket, baka bullar... Det händer inte så ofta men nu är frysen full och stor-sonens Växjö BK vann med 2-1 utan mitt stöd.

Grillade fläskfilé och rostade nypotatis till kvällen. Riktigt gott... och getingarna höll sig något sånär lugna. En trevlig kväll som blev lite av en marknad... saker bytte ägare lite hur som helst
* Kläder
* Frysbox
* Cykel
* ... och nästan en Ford Focus

Ska vi byta grejer? Skall vi byta grejer med varann....

Nisse hade dessutom jagat upp halva släkten, Torsebro och duvklubbens medlemmar eftersom han trodde att någon stulit hans duvor när de var i Malmö... efter ett antal timmar kom de dock tillbaka efter sin långa utflykt, helt oberörda. Tur du inte hann polisanmäla saken...

Och idag så är man lite sliten. Lilla dottern är med Brodern och familj på Liseberg så det var upp med tuppen.... eller maken var uppe, jag låg faktiskt rätt så länge. Kanske får bli bio idag??



Efter solstolen då förstås.... //Farmskan

Getingar

Har vi väldigt gott om... det är våra plommon och körsbär som lockar hit dem och sen när de väl är här så passar de på att ta sig in och reta gallfeber på mig också. Jag hatar getingar!! Har en sån elektrisk flugsmälla där jag grillar dem på löpande band. Igår tog jag nog död på ett 20-tal. Maken hjälper också till så gott han kan... han klippte gräset igår och då utrotade vi ytterligare några hundra (hoppas jag).



Hade kalas här också igår och det var svalare att sitta inomhus... säger en hel del om vilket väder som råder för tillfället. Varmt, varmt, varmt. Men man skall inte klaga, det är skönt att bara gå runt i bikini och reta grannarna. Ha ha ha

Idag blev det lite ärenden i stan igen och då passade vi på att gå lite på REA. Hittade en massa toppar till en bra peng... och modern köpte i vanlig ordning flera likadana piké-tröjor som hon redan har 50 av i garderoben. Fast jag skall kanske inte säga så mycket... jag köper ju bara mönstrat i och för sig.

Har fått en äcklig vårta under fotsulan så jag köpte det där frysmedlet de gjort så mycket reklam för. Gjorde ganska ont faktiskt men jag hoppas det hjälper, annars får jag väl på det igen. Maken sa att i värsta fall fick man ju amputera men då lovade han att svarva ett träben till mig, och det var ju snällt.

Nej, ut i solen och gassa! Tjingeling //Farmskan

Ingen vanlig dag

"Idag är ingen vanlig dag, för det är Makens födelsedag. Hurra Hurra Hurra"



Här står han utanför sin favoritrestaurang i USA - Sticky fingers (som gjorde världens godaste grillade revben). Men idag älskling blir det bara Pytt i panna....

Lilla dottern tog på sig att måla vårt staket, ett uppdrag som nog var mycket tråkigare än hon tänkt sig. Det tar ju sån jäkla tid och är ganska pilligt. Tror hon var nära att ge upp många gånger men hon kämpade och målade framsidan. Bra gjort vännen... nu får jag och Pappa fixa baksidan (eller Pappa antagligen...)

Kanonväder just nu så jag passade på med lite trädgårdsarbete innan vi avslutade gårdagskvällen hemma hos Brodern och hans blivande. Grillad kyckling, potatisgratäng och sallad.... MUMS!! Och sen en god blåbärspaj till efterrätt. Satt fint så där fram emot kvällskvisten.

Dottern har äntligen, efter 8 månaders förvaring i kartongen, hjälpt mig starta upp MP3:n. Nej, jag är ingen teknik-nisse och jag är analfabet när det gäller sådana saker. Nu skall hon ladda på lite talböcker som jag kan ha när jag kör till Karlstad på kursen. Tack vännen för ditt tålamod!



Kanske ska släppa det där med att bli IT-chef på jobbet... //Farmskan

PS! Filmtips till er som är intresserade: "Utlämnad" - Mycket bra film!!

Dagens tidning...

Makens farbror har gått bort, den mest kände av Bröderna Färm

Dragspelslegendaren Arne Färm har avlidit

Dragspelaren och spelemannen Arne Färm, Öllsjö, har avlidit i en ålder av 78 år. Han var född och uppvuxen i Österslöv och fick sitt första dragspel när han var tio år och från det han var 16 år spelade han inför publik. På 1970-och 80-talen ingick han, tillsammans med sina bröder, i Bröderna Färm. Dragspelsorkestern räknades som en av landets mest populära och 1973 vann de SM-guld i gammeldans. Arne Färm spelade även gladjazz tillsammans med Arne Castell och Gunnar "Siljaboo" Nilsson.

------------------------------------------------

Annars står där inte mycket av värde i vår lokaltidning förutom det som förgyller morgonen, nämligen insändarsidorna. Att det finns så mycket bittra människor som har ont av allting är för mig en gåta. Är det inte hundbajs eller sophämtning så är det för mycket uteserveringar. Helt fantastiskt egentligen.

En annan rolig notis stod också att läsa idag:

En blomma till min underbara hustru Rosie för alla våra fantastiska år tillsammans
Undertecknat... Du vet vem

Ja, det får man ju verkligen hoppas... //Farmskan

Pensionärer

Ursäkta ni som känner er påhoppade utan orsak, ni får helt enkelt bortse ifrån detta inlägg. Känner inte riktigt att detta gäller alla som passerat 65, men tyvärr väldigt många pensionärer som tror att de äger hela världen.



Exempel 1:
Igår när vi var inne i stan var Maken på Dressman, in kommer ett äldre par och ställde sig mitt i affären: "Finns här ingen som kan hjälpa oss?" Det var ganska mycket folk i butiken så de som fanns där hade fullt upp men det verkade inte finnas någon förståelse för det. Ställde sig sedan i kö "för kön var så lång" och sen skulle maken (med käppar) springa runt och hämta sakerna och bära bort. Detta fick ju till följd att frun, när hon väl var framme i kön, blockerade för alla andra eftersom han inte var framme och hon vägrade lämna plats...

Exempel 2:
Idag på Willys när jag var och veckohandlade så blockerades samtliga gångar av pensionärer med vagnar. De skall längst fram till alla diskar och vägrar flytta på sig. Sen går de väääääldigt långsamt mitt i gången så man inte kan köra förbi. Står de bakom en i kassakön så lägger de upp sina varor innan man själv är färdig...

JAG BLIR SKOGSTOKIG!!!

Träffade förresten Grahnskan där inne och fick då för första gången se Underverket från Tyringe... En kille helt i hennes stil så jag förstår att hon är så osynlig just nu. De var på väg till Ivö för att campa... men hallå!! Grahnskan!! Det är ungefär lika otroligt som om jag skulle campa, alltså helt obefintligt. Mo ha ha

Skickade ut Modern i morse till att putsa mina fönster... det var väl ett lyckat drag?!

Gött väder så nu blir det en sväng med hunden! Morsning //Farmskan

Turgubbe!!

Kommer ni ihåg ett inlägg från i maj i år där jag berättade om att Broderns bonusbarn sålt lotter...?? Hur som helst så var vinsten en bil (Toyota Aygo) och det visade sig att vinsten utfallit på någon av de 25 lotter som vi tog. Givetvis gick den inte till oss för vi har aldrig tur i spel, däremot så vann Brodern med fästmö bilen. GRATTIS!!! Ni bevisar verkligen att man kan ha tur både i spel och kärlek!!



Nu skall den dock säljas och hela familjen skall ta sig en tur utomlands! Helt rätt tänkt

Idag har vi gjort lite småärenden i stan. Maken skulle lämna in sina glasögon som gått sönder och då passade jag och Modern (som är nere denna veckan) på att följa med och shoppa lite. Nya muggar, lite kläder och så en födelsedagspresent till lill-sonens Madde. Inte så mycket folk i stan och skönt väder så det var riktigt mysigt.

Magen kurrar så det är dags för käk men först vill jag ge er veckans skämt ifrån Maken:

Vet ni vad Herman Lindkvists lillebror heter?
Sperman Lindkvist...

Jag har sagt det förut... ibland blir man förstummad! //Farmskan

Men varför??

Vad är det för fel på vanliga namn som Emma, Melvin, Hampus, Nea?? Varför måste man döpa sina barn till saker som knappt går att uttala eller ens förstå. Den senaste i raden är väl den familj ifrån Göteborg som ville döpa sitt barn till Luleå. Men vad har barnet gjort för ont? "Vi tror inte hon kommer att bli mobbad..." Jaså?! Det tror jag.

Oftast är det ju kändisar som döper sina barn till det mest märkliga som skådats, precis som om inte barnet kommer att få nog uppmärksamhet ändå än att ha ett udda namn. Tror det är Lena Philipson som har en son som heter Noa Månfare. Ja, ja... själv vet jag att Modern funderade på att döpa mig till Cessna av någon märklig anledning men som tur var tog de sitt förnuft till fånga. Kanske såg jag ut som ett kraschlandat flygplan redan då??

Idag fick jag en gammal bild ifrån Cutte på mailen från tiden då jag var ung och oförstörd:


13 år och livet leker... har knappt förändrats ett dugg //Farmskan

Skit också

Hade en mycket trevlig kväll med god mat hos familjen Hansson igår. Efterrätten skall vi bara inte tala om... en kompott av rabarber och jordgubbar toppad med vit chokladmousse... Oj, säger jag bara. Och då är jag ingen gottegris egentligen. Det är inte så ofta vi ses men när vi väl gör det så känns det precis som vanligt. Jag tycker jättemycket om er skall ni veta!

"De tvåfaldiga mästarna Svetten rinner" tog sig galant vidare i gruppspelet och gick segrande ur det med 9 raka matcher utan förlust. Sen var det A-slutspel och åttondelsfinal vilket också gick väldigt bra. I kvarten ställdes de mot kusin Pias son Kim och hans "förlorade pojkar". När 1 minut återstår leder grabbarna med 3 bollar och allt verkar lugnt men då bryter paniken ut, slarv, utvisningar och en massa hängande huvuden och sen var det roliga slut. Med en man på plan är det inte lätt att vinna några matcher. Så de tvåfaldiga mästarna blev tyvärr inga trefaldiga.

Skit också! Lill-sonen gjorde i varje fall bra ifrån sig så det har varit en härlig dag. Madde skulle ju kommit hem från Turkiet idag men planet var 11 timmar försenat... det är rätt tungt. Det sista vi hörde nu var att de troligen fick stanna tills imorgon bitti för att planet de skulle åka med stod på Kreta. Tror att han längtar ganska mycket efter henne nu.

Såg en kul lapp igår på argalappen.se



Nu skall det bli gott med lite cheez-ballar och dricka... kanske en bra film också om man har tur. Känner sig ganska mör nu efter en hel dag med handboll.

Ha det bäst! //Farmskan

Förbjudna ord

Gårdagskvällen tillbringades hemma hos Pia och Jan(a) där vi bjöds på grillad entrecote och bakad potatis. Riktigt, riktigt gott... att sen grillen rök så nästan räddningstjänsten ryckte ut, det får man liksom ta en kväll som denna. Det är alltid trevligt i deras sällskap även om gårdagens samtalsämnen blev allt mer högljudda ju längre kvällen led. Vi var väl inte helt överens i alla lägen så därför tycker jag att vi bestämmer oss för att förbjuda följande 4 ord:

* Arenabygge
* Kommunalpolitiker
* Byggnorm för spaljéer och trapport (där för övrigt damerna hade helt rätt....)
* Sweden Accordion Festival

Vi pratar helt enkelt inte om det längre...

Tack för en trevlig kväll! Lite Lasse Stefanz på slutet piggade verkligen upp....

Lill-sonen och hans lag med det ödmjuka namnet "De tvåfaldiga mästarna Svetten rinner" har nu äntrat grusplanerna nere på Åhus beachhandboll. Såg tre matcher i dagens gruppspel varav de vann samtliga. Ytterligare två till vann de efter det och sen är det ett gäng matcher imorgon. Förmodligen går de väl till slutspel så det blir väl mycket handboll i helgen. Men jag älskar ju beachhandbollen så det är bara roligt.

När han fick syn på mig i morse skulle man ju kunna tro att han skulle säga typ "Tjenare morsan" men istället blev det den något vanligare "Har du pengar?" som öppningsfras. Men det är väl en fras så god som någon...

Med vip-biljetter från makens jobb kan man ju kanske också komma lite närmare den här mannen om man har tur. Han borde ju befinna sig i vip-hörnan och det kommer jag också att göra i så fall... Mumma!



Ikväll skall vi till familjen Hansson i Wä och grilla! //Farmskan

Tacksamhet

Man har rätt mycket att vara tacksam för... men man tänker inte på det alltid i vardagen faktiskt. Fick sig en tankeställare idag när Grahnskan kom på besök med en 9-årig handikappad pojke. Hon jobbar som personlig assistent till honom och det beundrar jag henne verkligen för! Själv skulle jag aldrig klara av det, är alldeles för blödig och så är jag lite rädd för allt det där med sjukhus, blod och sondmatningar. Just då tänkte jag en tacksamhetens tanke på att man har friska barn och att där finns människor som orkar jobba med vård i alla former. Kusin Pia som är på Furuboda är ju ytterligare ett sådant exempel och Manne som är sjuksköterska i hemtjänsten... som sagt jag beundrar er!!

När pojkarna var små var man ju rädd för allt som kunde hända och jag har nog också lyckats föra över min rädsla för sjukhus, blod och tandläkare till dom... tyvärr. Vem minns inte när jag möblerade om en hel tandläkarmottagning vid 6-års ålder, sparkade tandläkaren i magen och vägrade öppna munnen. Blev portad där faktiskt.

Eller när jag fick en träflisa i foten som de senare fick operera ut och jag skrek så hela akutmottagningen var helt skärrad. Det pratar farmor Signe om fortfarande...

Eller när jag sprang rakt in i en stolpe och fick sy fyra stygn... blodet på lovikavanten kan jag drömma om fortfarande. Nej, det där med sjukvård är ingenting för mig. Det är väl därför jag inte har några sjukvårdssaker hemma heller för om något skulle hända skulle jag ändå inte kunna hantera det. Tur man haft Manne, Rita och Grahnskan som kunnat hjälpa till när barn, make eller hund råkat ut för skador.

När lill-sonen var runt 8-9 år så cyklade han rakt in i ett tennisnät på fritids, nätet fastnade i munnen och lyckades dra ut ett antal tänder plus att en del åkte upp i gommen mot näsan till. Det såg för jäkligt ut och de fick ju operera honom för att försöka rätta till det värsta. Min dåvarande make ringde mig på jobbet och berättade det hela med orden: "Kom inte hit är du snäll för det blir bara värre..." Tänk så väl han kände mig

Stor-sonen skickade ett MMS idag:



Har precis kommit hem från vårdcentralen, tagit bort ett födelsemärke. Mina första stygn!

Tur inte mamma var med.... //Farmskan

Hovleverantör

Om någon skulle bli hovleverantör till loppisen i Everöd så ligger vi riktigt bra till just nu. Vi fyllde hela Opeln till bredden med en massa pryttlar som vi nu sagt tack och adjö till. Och då skall ni veta att det inte var en enda möbel med i leveransen utan endast en massa småtrams. Det enda som inte åkte med var två guldramar, i form av hjärtan, där jag har foton på pojkarn när de var små. Maken såg hånfullt på mig men... nej, de fick stanna.

Men jag är mycket nöjd med mig själv och helt plötsligt kommer vi in i förrådet igen!

Vi fick fart på de två yngsta döttrarna också (när väl den lilla vaknat framåt 2-tiden och postakvinnan kommit hem från jobbet). Bägge två fick också rensa ut sina rum så där blev en hel del som nu kan levereras ner till Bror och Madde åt småtjejerna. De är snälla och skötsamma de där töserna för de klagar sällan över att få hjälpa till....



Maken har murat upp all stenen idag i köket, riktigt bra blev det. Nu får det härda några dagar innan det är dags att foga. Tre dagar gått på semestern och det känns som vi hunnit med en hel del.... kanske dags att slappa nu?

Trött med glad! //Farmskan

Lyxkonsumtion

Vi bestämde oss för att ta en vilodag och gå på bottenvåningen imorgon istället. Man var rätt trött efter gårdagen faktiskt, både mentalt och fysiskt... ha ha. Så istället gjorde vi som alla andra svenskar gör när det är dåligt semesterväder, vi kör och handlar saker som vi inte behöver (nu har vi ju plats också när vi rensat ut...).

Blev en TV till sovrummet, en liggdyna till Mitzan och en himla massa mat ifrån Willys. Kanske inte helt onödiga prylar men TV:n var definitivt lyxkonsumtion.

Vad är det med flugor egentligen... varför måste de irritera en så till den milda grad när man försöker sova?? På nätet kan man läsa att även flugor sover på nätterna, men inte fasen den sorten vi har i sängkammaren.  Visste ni att det finns över 100.000 olika flugsorter? Nej, varför skulle ni veta det... det räcker med en sort för att man skall bli förbannad. Hittade en sida om flugor på nätet där det stod följande: "Där det luktar as finner man ofta diverse sorters flugor...." Jaha, det är kanske det som är problemet... och vi som ändå har fönstret öppet.

Lill-sonen ringde och frågade om han fick låna bilen för bromsarna var så dåliga på hans egen att han inte vågade köra med den... men varför inte fixa dem då? Är det inte enklare... ja, jag vet inte. Det är kanske jag som inte förstår riktigt. Maken får väl kavla upp ärmarna och hjälpa honom bara han fixar prylarna.

Ni läste kanske om det norska paret som hade problem med bilen. Det kom konstiga ljud i från den och ljudet hade hållit dem vakna hela natten. På morgonen tillkallade de en verkstadstekniker och han hittade felet. En påslagen dildo. Den hade legat och vibrerat mot plåten. Tänk att få se deras miner när teknikern tar fram dildon. Det skulle ha varit obetalbart...

Så tänk på vad du har i bilen innan du ringer till bilverkstaden //Farmskan



OBS! Det är INTE vår hund och inte heller vår Dildo... bara ett exempel. Mo ha ha ha

Del 1 - completed!

Idag började första delen av AB Städ och Rens... ovanvåningen. Började i ena änden, kontoret, och slutade i köket. Ingenting undgick oss. Alla lådor, skåp, hyllor, boxar och garderober har gåtts igenom och därefter torkats av. En hög till loppis, en hög till tippen och en massa skräp som bara åkte i tunnan. Fasen vad gott det känns även om man ibland står och håller i någonting som man egentligen tycker är ganska fint... finns ju en del minnen förknippat med sakerna också. Men idag var det inte läge att vara blödig.

Kökets alla skåp inventerades också och man hittar mycket som har passerat bäst före-datum kan man säga... udda kryddor, atamon (som om jag någonsin skulle sylta eller safta...), lagerblad (vem har köpt det.. jag hatar lagerblad), gamla maränger från något barnkalas, 4 olika öppnade risförpackningar (dock ej samma), gamla nudlar från Tessans tid hemma, en laxmarinad från USA-resan (såg inte kul ut!) och en massa annat smått och gott.

Sen kom medicinskåpet... alla som känner Farmskan vet att i bästa fall kan man hitta ett plåster hemma, men då skall man ha tur. Jag är nämligen helt hopplös när det gäller salvor, piller och nässpray. Men i skåpet fanns faktiskt en massa mediciner som ingen hade en ANING om vad de var till... Plus en hel ask penicillin från 2005 utskriven på mig, undrar varför jag inte ätit den? Så nu ligger samtliga piller i en svart bajspåse för leverans till Apoteket och jag har då lovat mig själv att samtidigt köpa hem huvudvärkstabletter, nässpray och lite plåster. I fall, i fall.

Lyckades ramla ner för yttertrappan med makens skor på fötterna så kanske jag behöver lite piller imorgon när jag vaknar, för ryggen känns sådär just nu, small till rätt rejält... Men det kan ju vara ren trötthet också, men är ju inte så van att jobba så fysiskt. Det är ju som lill-sonen sa en gång "hur fan kan du vara trött, du sitter ju bara och pratar i telefon och vänder papper..." Ja, så är det ju faktiskt....

Lite gott kaffe nu sitter nog fint, men först en dusch! Gokväll //Farmskan

Respekt tack!

Gårdagens gille fick verkligen en att fundera över ordet RESPEKT. Vad innebär det egentligen? Ja, uppenbarligen har ordet inte samma innebörd för alla människor och det är ju rätt intressant. Beror det på uppfostran eller något annat?

Nåja, nu släpper vi det... idag är det en annan dag, nämligen söndag och eftersom vädret var bättre idag så drog vi ner till Degeberga marknad. Gick alla gångar upp och ner och inser att det finns så otroligt mycket saker som man inte behöver. Det sägs ju att allt går att sälja med mördande reklam men jag vet inte. Rita köpte foppa-tofflor till sitt lilla barnbarn och lyckades hitta det enda ståndet där de tog 100 kronor. Efter det såg vi sådana tofflor överallt till det facila priset av 80 kronor. "Köp ingen lott idag" sa hennes make. Det blev i varje fall lite marknadsgodis, en plånbok och ett hundhalsband för vår del. Manne köpte nybakade munkar som vi sedan fikade på när vi kom hem.



Några insikter kommer till en i varje fall när man går där och strosar:
* Man är glad att man inte har små barn som tjatar bredvid sig.
* Doften från brända mandlar är helt underbar
* Varför spelar man bara dansbandsmusik ifrån skivstånden?
* Fortfarande är det marmeladen som är godast bland marknadskaramellerna.
* Varför tar man hundar med sig på marknad?
* Köp aldrig det du vill ha vid första ståndet... det är en jättemiss!

Nu är det snart grillkväll med Micke och Lone... Mums! //Farmskan

Gille i Kiaby

Hur skönt var det att sova på en skala? Typ en 12:a på en 10-gradig skala... Maken lyckades också sova någon timme längre än vanligt och gick inte upp förrän vid 8. Annars är han ju uppe och ränner varje helg ganska tidigt. Men jag skall inte klaga eftersom "ränner" betyder att han hämtar bullar hos bagaren och tar hunden på morgonturen.

Tog en långfrukost och sen bestämde vi oss för att åka ner till Degeberga marknad men vi hann bara tänka tanken innan det började mullra och regna så det fick bli en runda till stan istället. Där hade det tydligen haglat så hela parkeringen ute på Härlöv stod under vatten.

Vi fick Morgan Pålsson filmen igår och visst... historien är tunn men fasen vad jag skrattade. Han är ju så jäkla självgod så man bara dör. Önskar man kunde vara sån ibland (ler).



Ikväll är det gille i Kiaby hos Håkan och Katarina.... han har nämligen fyllt år i veckan.

Grattis, grattis! //Farmskan

Semester!

Fredag och nyss hemkommen från jobbet.... SEMESTER!! Tre härliga veckor, med bara ett litet avbrott för jobb någon dag i vecka 30, skall det bli. Sova länge, sova längre, sova längst! Dessutom skall jag och maken ha ett jätterace med "släng och rens" här hemma. Både tippen och loppisen skall få leveranser från Stockvägen. Så skönt det skall bli.

I helgen hade de tagit Ida på jobbet på möhippa. Hon skall nämligen gifta sig snart så det hör ju liksom till. Hon berättade livligt om bravaderna hon varit med om (på väldigt BRED småländska som ni liksom får tänka er in i). Framförallt om den stora Rom och cola groggen de hällt upp:

"Helt genomskinlig var den.... livsfarlig"
"Genomskinlig? Men då kan det väl inte ha varit Rom och Cola..."
"Nähä... men en sån där Long Island Ice Tea.... e den brun eller?"



Jepp Ida.. den e brun eller!

Förresten fick jag mitt antagningsbesked från högskolan idag. Jag kom in!!! Så nu börjar pluggande igen på kvällarna från och med slutet av augusti. Skall bli riktigt roligt. "Arbets- och organisationspsykologi" skall jag läsa på halvfart. Får väl se sen vad som kommer ut av det... siktet är i varje fall inställt (ler). Undrar om man är ensam om att vara 40++??



Många goa semesterhälsningar! //Farmskan

Mätt på en tapas?

Onsdag kväll och härligt väder så det blev en bra början för vårt besök på Kristianstadsdagarna. Mötte upp Nisse och Rita utanför Artilleristen men eftersom där inte fanns bord fick vi dra vidare på vår jakt efter mat. Maken var hungrig, hade inte ätit på hela dagen. Gick förbi den ena efter den andra restaurangen som var fullsatt och landade till sist på Modesto (efter tips från Jonte med familj). Modesto var nog, så här i efterhand, lite för "hippa" för oss lantisar.

"Skall vi beställa tapas?"
"Vad är tapas?"
"Typ som en massa olika förrätter..."

  

Dessutom en massa fina ord på menyn

"Vad är chipotle?"
"Vad är tapanade?"

På menyn stod också klart och tydligt att: Är du sugen, beställ 2. Är du hungrig, beställ 3... men Nisse som är mer ekonomiskt sinnad än oss andra tyckte att "nog kunde det väl räcka med en..." Hans min när en liten, liten, glastallrik kommer in med två små bitar kött och till det lite ostkräm.. för 80 kr!!! Ja, den går inte att beskriva med ord. Som tur var kom där in ett litet fat med 12 små marockanska potatisar som vi skulle dela på. Av ren barmhärtighet gav vi honom de flesta. Men man blir ju lite mätt av vin också... ha ha ha.

Tog oss in på Artilleristens innergård sen. Där var ett himla ös med bra band och gästartister. Bland annat en kille som gjorde lite stå-up och härmade Tom Jones... helt underbar! Jag blev kär... Men det bästa av allt är att sitta och titta på alla dessa fantastiska människor. Finns många goa sådana i vår herres hage och festivaler lockar fram dem alla.

En härlig kväll med mycket skratt, eller vad säger du HÅKAN?? //Farmskan

PS! Petra... hoppas vi kan ha en spa-helg snart. Längtar efter lite skrattparty!

Inställt pga regn

Man kan säga att det regnat idag... och åskat. Det var som om det stod någon på taket och bara hällde ut vatten från en spann. Så då händer det som alltid händer på vår gata... översvämning och mellan 5-10 cm vatten. Nu tar det några timmar (dagar?) innan det rinner undan. Fy vad trist det är med detta regnande och alltid när man skall göra något.

Jag var och köpte regnställ inför kvällens konsert i Tivoliparken, men sen kände vi att "Nej, vi skiter i det faktiskt". Så högintressant är inte Magnus Uggla att man orkar stå dyngsur och rocka till honom. Visserligen finns där ju ett antal låtar man skulle kunna gapa med i... men det får bli en annan gång.

   Bästa låt? Jag dansar aldrig nykter!

Men imorgon får det bli stan och lite gott käk inför semestern som komma skall. Skall in på Artilleristen med Nisse, Rita och Manne. Sen får man väl se om man träffar gamla tjejgänget någonstans örlande där inne.

Ullstorps-Torgny fick sig en utskällning idag av en liten man som tyckte att han ställde bilen på fel ställe. Till saken hör att Torgny stått på detta ställe med sin lilla Yaris i snart ett år, varje dag i stort sett, och ingen har sagt något. Så idag, sista dagen innan han går på semestern, kommer en liten gubbe fram när han skall hämta bilen och ojar sig över att han står där för "det stör honom när han klipper gräset". Men, gräset är ju på andra sidan staketet. "Ja, men det spelar ingen roll... jag tycker du kan stå någon annanstans..."

Hur orkar folk??

Denna är till dig Ullstorps-Torgny... hur nu något otillåtet kan vara förbjudet? //Farmskan

Statistik

Jobbat hemifrån idag... hade nämligen en hel del statistik som var tvungen att fixas och det vet ju alla, att statistik gör man bäst när man får sitta ifred. Hemma är det ju bara jag och hunden och hon gör (tyvärr) inte mycket väsen av sig nu för tiden. Man märker verkligen att hon börjar bli gammal (=passerat 60-strecket). Hon älskar de svala klinkerplattorna i hallen och är inte det minsta intresserad av att gå ut i värmen.

Nåja, efter 6 timmar med siffror dansandes på en liten skärm så kändes det rätt gott att få stänga ner och helt plötsligt var kvällen ovanligt lång. Annars är man ju inte hemma förrän vid 6-1/2 7 så man får några timmar till godo. Skall strax ge mig av till power-plattan för lite träning.

Lill-sonen och hans lag Booyya (?) gick till final igår men där fick de stryk så det visslade om det. De mötte fjolårets vinnare Veberöd och hade i stort sett inget att sätta emot. Lika stort platt fall som sonens, något misslyckade, bicycleta han försökte sig på i slutsekunderna... ha ha ha. Bättre lycka nästa gång älskling! Har förgäves försökt hitta en bild ifrån prisutdelningen men tyvärr...



Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Imorgon blir det Magnus Uggla med Pia och Jan(a) på Kristianstadsdagarna
Ser jag fram emot! //Farmskan

Beachfotboll

Lördagen var het, kvalmig och solig vilket egentligen bara förutspådde att regn och åska förmodligen var på ingående framåt kvällen. Jag och maken började med en sväng inom stan och handlade mursten och lite målarfärg till projekten som just nu rullar på hemmafronten. Passade på att hälsa på Paps & Babs nere i kolonin för att äta lite goda mackor, ägg och sill och samtidigt kolla in Paps nya trädäck han byggt. Otroligt fint... värsta snickaren ju!

Väl hemma igen gick maken igång på vindskyddet

     

Fasen... det blir riktigt bra! Själv åkte jag ner en sväng till beach-fotbollen där bägge sönerna spelade. Gick bra för dem och de vann sina matcher så nu är det A-slutspel för bägge imorgon.

Kalas på kvällen, makens brorsdotter fyllde 30 år och skulle ha lite fest i trädgården. Störtregn, blixtar och åska gjorde att hela tältet stod under 5 cm vatten. Men stämningen var på topp (!). Och Stiffes mor fick en ny make... ha ha.

Och nu är det söndag och jag är precis hemkommen från Åhus och fotbollen, fortfarande är bägge grabbarna kvar så risken är väl att de kanske möts här snart i en semifinal... då gäller det att de har laddat upp med vakter eftersom där är det prestige utan dess like. Huga! Tog med mig sönerna och Madde ner och hälsade på farmor Signe... gissa om hon blommade upp.

"Har du varit här hos mig innan?" sa hon till Madde
"Nej..."
"Då skall du vara riktigt välkommen!"

Må nu bästa lag vinna! //Farmskan

Städhjälpen

Igår kväll fick en kollega på jobbet besök av en dammsugarförsäljare. Inte vilken dammsugarförsäljare som helst utan en dam ifrån AromaTech... numera kallad människans nödvändigaste företag. Hon skulle demonstrera alla finesser som fanns på detta vidunder och med tillhörande mängder av olika munstycken. Munstyckena hade dessutom en egen vagn (kallad Caddie) som fästes på dammsugaren.

Den lilla städhjälpen demonstrerade flitigt i över 2,5 timme och under denna tid fick de både gardiner, mattor och samtliga sängar städade. Priset? Utgångsbud 41.000 kronor men just idag hade hon extraerbjudande så man kunde få den för 33.900 kronor. Ja men då så! Bara att slå till.

Hade den bara inte varit så ful...



Om man sedan hjälpte till att boka in ytterligare 25 vänner som de kunde få besöka och demonstrera skulle man få en vinöppnare... mycket exklusiv. Passa dig Per-Ola för att be dem ringa mig... jag städar själv med min Nilfisk för 2.300 kronor.

Fredag kväll och ingenting på TV... nej det får bli lite vin, godis och bra DVD.
//Farmskan

Handel nu och då

Hörde ett reportage i morse om att man nu skulle göra en satsning på biblioteket... göra det mer attraktivt för medborgarna. Herregud tänkte jag, när var man på biblioteket senast egentligen? Och för inte de en tynande tillvaro? Dryftade detta i pendlarbilen och fick genast mothugg i vanlig ordning. Ullstorps-Torgny började lyriskt prata om en bokbuss med mysiga kuddar som kom var 14:e dag och Jonte pratade om universitetselever... Så jag får väl ge mig då och inse att jag inte ingår i bibliotekets målgrupp (även om jag läser mycket böcker!)

Ni na ni na ni na na, ni na ni na na na... dagens boktips: Gillar man deckare skall man läsa Stieg Larssons trilogi, Mari Jungstedt, Harlan Coben eller Karin Wahlberg.

Annars är det konstigt hur saker och ting ändras. Förr fanns det slaktare, fruktbutiker, kaffehörnor (minns ännu hur det doftade när jag och mormor var och köpte kaffe...). Sen försvann allt för folk ville handla allt på ett ställe. Och nu... nu kommer allt det där igen med ostbutik, slaktare och kryddbodar. I LIKE!

Gissa förresten vem som fastnat på bild när Kristianstad DFF spelade?



Den lilla linslusen Stureplans-Johannes...

Maken har grillat och som efterrätt hade han packat in äppelbitar med kanel, smör och socker i folie och lagt i glöden. Hur gott var inte det då??

//Farmskan

Mycket prat idag

Mittwoch och halva veckan har gått redan. Dagen har innehållit inte mindre än 4 längre möten (medarbetarsamtal, intervjuer, ledningsgrupp och driftsmöte). Så nu vet ni hur min dag har varit. Vi tidskodar ju nu på jobbet för att få kläm på var man lägger sin tid. Kan säga att mitt ark är till 80% möten och 20% MOP (=Mail och pyssel)... När f-n skall man hinna jobba egentligen!

Fast det är kanske ett i-landsproblem det här egentligen med den jobbstruktur vi har.
Fler i-landsproblem

  • Batterierna i det elektriska pepparkaret är slut och du tvingas andvända handkraft.
  • Du måste koppla ur hands-freen och faktiskt hålla i mobilen om den måste laddas.
  • Batterierna till tv-dosan är slut, så du måste gå fram till TV:n för att byta kanal.
  • Det trådlösa tangentbordet går sönder och du måste byta till ett med sladd.
  • Det är för några uttag i eldosan så man måste ta ur något...
  • Du måste stava fel på MSN för att inte få med en oönskad smiley mitt i texten.

    Och så den sista som är precis jag
  • Sladden till handsfree/hörlurarna till mobilen trasslar ihop sig så det tar flera extra signaler innan du svarar vilket gör dig tokstressad.

  • Ringde lill-sonen på väg hem och han svarade med en ganska högljudd bakgrund.
    "Vad gör du?"
    "Åker in-lines till Tollarp..." (typ 2,5 mil)
    "OK?! Kör du på vägen"
    "Klart jag kör på vägen, var skulle jag annars köra"

    Nej, vart skulle han annars köra... E22:an kändes ju hur säker som helst, eller hur!


    Snart semester, då skall jag vila upp mig ordentligt. Hoppas du haft en skön vecka på stranden Manne och jag säger krya på dig till Madde! Många kramar till dig.

    //Farmskan

    Postakvinnan

    Vi har en postakvinna i huset... dottern har nämligen nu påbörjat sitt sommarjobb som brevbärare på posten. Uppladdningen inför detta var att titta igenom samtliga avsnitt av Svensson Svensson.... bara för att komma in i den rätta stämningen. Hon delar ut post på Näsby och kör runt med en flakmoppe



    Kolla bara... vilken tjej! Vi har också fått glädjen att lära oss en massa nya fackuttryck, t.ex. att man inte sorterar posten utan man kammar den. Skriver upp det faktiskt (ler).

    Jag har en bekännelse... har nämligen otroligt svårt för namn och ansikten och ibland försätter det mig i situationer som jag sen har svårt att ta mig ur. Har haft en livlig konversation med en IT-kille på jobbet nu i flera veckor om en (som jag trodde...) gemensam bekant. Nu efter flera veckor upptäcker jag att jag inte har en aning om vem den här personen är som vi pratat om. Hur gör jag nu? Bekänner eller spelar med? Spelar med givetvis vilket då gör att jag bara gräver graven djupare... Undrar när han skall komma på det.

    Är det någon mer än jag som tycker att Peter Jöback nu liknar Austin Powers??



    Yeah Baby Yeah!

    Men allt går! Eller som Jonte säger... Allt går, utom små barn och tennsoldater.
    Han är för rolig den där Jonte //Farmskan

    Jag saknar!!!!

    Farmskan

    "Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

    RSS 2.0