IQ Badboll

Lördag och sovmorgon... så skönt. Maken vaknade sin vana trogen ganska tidigt och skulle ta sig en sväng med hunden. Det tyckte inte hunden var någon bra idé. Så promenaden varade från ytterdörren ut på gatan och sen in igen... Men allvarligt talat, är det inte det man har hund för? Att få motion menar jag.

Kände mig shoppingsugen också så jag ringde svägerska Rita och lockade med henne till boutiqen. Hon skulle inte handla något och det kan man ju tänka innan man åker iväg... men när man ser hennes kläder så kan man inte låta bli. Där är alltid något som man bara måste ha. (Ursäkta Nisse om jag drog iväg henne på dåligheter). Själv fick jag tag i både klänning, kjol, kavaj, långkofta och så den traditionella mönstrade tunikan som jag alltid köper. Det är liksom jag på något sätt. Nöjd är jag i varje fall.

Och nu har vi käkat och sitter här med en kopp kaffe och bara njuter. Förresten tittar ni på den nya såpan på TV? (Den som är istället för Färjan) Semestersvenskar heter den och handlar om reseledare nere i Thailand. Helt plötsligt förstår jag vad Johannes menar när han säger att "man verkligen fick försöka hålla sig för skratt ibland". Jag menar hur dum får man va?? Kolla detta:

 

Undrar hur kul det var för dem att se detta klippet?

Det finns bara en av mig och det är jag.
Det finns bara en av dig och det är du.
Det finns bara två av oss, och det är vi.


Trevlig lördag!  //Farmskan

PS! Nu har vi bestämt oss för golv. Det blir 114 m2 - Björk Cacao... snyggt!

Carrie

Visst kan man sakna sin ungdom när man hör den här...

 

Ja, ja... ingen idé att gråta över spilld mjölk. Suttit hemifrån idag och jobbat och fått så vansinnigt mycket gjort. Tror i och för sig att AO-gruppen hade önskat sig något mindre mail men ack vad jag fick undan mycket. Jobba, jobba, jooooobba.

Stor- och lill-dottern dök upp vid halv 4 och då kom jag på att det kanske vore bra med lite käk också. Hade ju bara kört sopporna idag... så jag drog igång med lite thai-mat (som är stora dotterns favorit). Vid 4 dyker maken upp och hans min när han såg maten var betalbar. Så nu har han gått ner från tre mål soppa till att äta ett mål vanligt. Karaktären försvann i ångorna till thai-maten.

For iväg med fru Malm och skulle kika på kläder - 50 kr plagget på rea - och det tyckte jag lät fint för plånboken. Hittade två toppar och en långkofta i svart och silver, som tidigare tillsammans kostat 1.486 kronor och som jag nu fick för 150. (Att det sen blev fel och hon tog 300 kronor är ju bara så typiskt, nu får jag ta mig dit imorgon igen). Jag hoppas i alla fall att ni får en skön semester nu Malms...

Ikväll blir det soffan och mys med maken och lilla dottern!
Sov sött!  //Farmskan

Tårarna har flödat

Först tänkte jag skriva "Fy vilken dag..." men sen kom jag på att jag egentligen menade "vilken fantastisk dag" det har varit, och det lät ju absolut bättre. Fantastisk i den bemärkelsen att det har varit mycket glädje, men också jobbig för att jag har gråtit floder. Näst sista dagen idag för mig i min kundtjänstroll och eftersom jag jobbar hemifrån imorgon så ville de avtacka mig med lite blommor och present.

JAG KLARAR BARA INTE AV DET!!!!

Jag tjöt som en gris och fick inte fram alla de fina ord jag ville ha sagt... en del av gänget började också böla och så var cirkusen igång. Usch och fy... men jag är så fylld av känslor och då är det svårt att inte bryta ihop. AO-gänget sa ändå till mig innan jag gick iväg: Jaha, då skall du gå iväg och böla lite nu... (Tänk så väl de känner mig). Det löjliga är ju att jag inte ens lämnar jobbet utan kommer att träffa alla varje dag även framöver. Tänk då hur det blir om jag skulle få för mig att byta jobb helt. 2 rullar toapapper blir det då...

I present fick jag två jättefina ljusklot att ha på yttertrappan. TACK!

Sen tog järngänget mig med efter jobbet och så käkade vi lite god mat och drack vin hemma hos Tellan. Fokus var skratt och det lyckades vi faktiskt med så det blev inte så jobbigt.

Det har varit en fantastisk resa att få jobba med er allihop och ni kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta.



Kramar //Farmskan

Olika möten

Om man skall på en intervju till ett jobb... tar man inte reda på åtminstone någonting om det jobbet då? Kommer man klädd i kostym och slips upp till tänderna till ett företag vars värdering är Enkelhet? Pratar man uteslutande om sig själv som komplett felfri till ett företag vars värdering är Ödmjukhet? Nä.. just det. Idag hade jag glädjen att möta en kille i en anställningsintervju som totalt saknade allt vad ödmjukhet heter. Han var bara bäst... på allting. Helt otroligt! Man ilsknar ju till efter ett tag och ställer mer och mer provocerande frågor.

- Du har ju varit väldigt kort tid på dina senaste anställningar. 
- Ja, jag har känt mig begränsad... inte kommit längre
- OK... men tror du att du är kvar här om två år om du får tjänsten?
- Nej, förmodligen inte... men då får ni ju tänka som så att ni fått nytta av en kompetent person under denna tiden.

Katjing! Såg faktiskt aldrig den komma riktigt...

Efter jobbet var det dags för skolan (onsdag ni vet). Och där kom nästa lite annorlunda möte... läraren var nämligen helt tossig, vi funderade lite på om han var nykter faktist. Det tog först en halvtimme att gå igenom närvarolistan och för att konstatera att "Johan förmodligen slutat och ingen hade sett Maria".... 30 minuter!! Sen direkt på det fick han näsblod. Jaha... "men jag trycker lite här så slutar det snart", varpå han gick fram och tillbaka och pratade och samtidigt höll på näsan. Något nasalt röstläge. Plus att han är så jäkla bitter ibland på sin egen organisation och älter deras problem hela tiden. "Ingen har frågat mig...", "Man blir inte uppbjuden till dans..." bla bla bla. Tur man har sitt fantastiska lärteam och ha skoj med och skratta för det ger onsdagarna lite guldkant!

Jag vill dock ha till protokollet att idag intogs kycklingsallad istället för hamburgare och pommes. Nyttigt och gott (förutom det som såg ut som stranden på Lanzarote och som låg i botten... det åt jag inte). Möten med olika människor är verkligen det som förgyller livet! 



Inatt skall ta mej f-n John Blund, inte få en ledig stund
Jag skall yla som en galen hund mot månen!

//Farmskan

PS! Tellan, tänker på dig och hoppas allt ordnar sig till det bästa!

Ät rätt, ät fett

Strul på jobbet igen med systemen... någon klok person (ännu inte namngiven) bestämde sig för att "fixa lite på egen hand" (ännu inte erkänt). Och detta på bästa sändningstid, alltså mitt på dan när kunderna skulle få lite service. Mycket idiotiskt faktiskt. Och eftersom Tellan och Mulle var i Danmark på studiebesök så sprang vi andra runt som yra höns. Typiskt också att de skall tro att de är oumbärliga nu!

Sen märkte vi en annan sak också... vi hade lovat Tellan att INTE glömma att svara i jourtelefonen... Det kom vi på klockan tio i fem ikväll. Jag och Git kollade på varandra när vi kom på det... Shit! Inte ens det kunde vi ta hand om. Nåja, hon får helt enkelt sopa upp resterna och försöka ställa allt iordning imorgon igen. Man kan inte vara bäst på allt...

Idag blev jag dessutom överraskad av mina kollegor som tog mig ut på lunch för att tacka av mig. Riktigt trevligt initiativ tycker jag. Vi käkade på Värdshuset, hemlagade köttbullar, och så lite sallad till det. Jepp... jag kör GI nu igen. Plus Cambridge-sopporna morgon och kväll. Maken kör soppa varje mål men det kände jag att jag inte pallade. Fast det senaste är ju annars att man skall äta fett för att gå ner i vikt. Alltså smör, grädde, ost och goda såser... Har inte bestämt mig ännu för om jag vågar tro på det men några kör på jobbet så jag får väl följa deras resultat. Ser bara så kul ut när de sitter där och knaprar i sig små baby-ostar hela dagarna. Inte konstigt det är stopp på toaletterna...

På tal om baby... läste ni om dom som fick 8-lingar? Blir man glad på riktigt då? Hur i hela friden skall du hinna med att ta dig an alla... och för att inte tala om hur brösten ser ut efter all amning. Nej, det är roligt med barn men detta är lite väl häftigt tycker jag.

Vi har förresten blivit bjudna på bröllop. Det är makens systerdotter som skall gifta sig. Det är jättelängesen jag var på bröllop så det skall bli kul. De hade också funderat på det här med barn, för längst ner stod det: Barn är visserligen söta men denna gången får de stanna hemma. Tror dottern undrar var barngränsen går...



Bara en sista reflektion: De som har extremt många extraljus på sina bilar (vi pratar hur många som helst i olika storlekar)... blev de inlåsta i en mörk garderob när de var små?

//Farmskan

Vad är kärlek?

Funderade på det idag när jag satt i bilen till jobbet. Är det när man kallar varandra älskling och lilla gumman hela dagarna eller man får en bukett rosor av maken när man kommer hem? Ja, förmodligen... men det som är kärlek för mig (kom jag på när jag filosoferade) är när man kommer ut på morgonen och han har skrapat rutorna på min bil. Eller som ikväll när han köpt mitt favoritgodis att ha och mysa med efter gympan. I love!!

Sen att han tror att han är värsta sportkommentatorn framför TV:n är ju bara underhållning... Igår när han tittade på handboll säger han helt seriöst: "Vilket dåligt upphopp"... Att inte jag och dottern dog när vi fick vårt skrattanfall! Nej, det där med sport och dator är inte hans grej. Han tror helt seriöst att det heter FISBOOK.

Annars var det lite knepigt med väglaget idag så man fick ta det lugnt. Sen finns det ju alltid de som överdriver otroligt mycket med det lugna (typ den vita Volvo 940 som körde framför mig i morse). Ligger typ i 30 när man inte kan köra om, sen ökar han så fort det öppnar sig för omkörning. Idiot! Men det värsta är att han kör så himla lugnt och duktigt hela tiden men stannar inte vid stoppskylten!! Vad är det för jäkla körning??! Usch... jag kan bli så irriterad på mina medtrafikanter när jag är ute och kör. Min svägerska Rita säger att man visar sin sanna personlighet bakom ratten. Det hade tydligen någon av hennes jobb-psykologer sagt... Oj då! Undrar vad det innebär för mig...



Måndagen är snart slut och jobbet hann man knappt komma till innan det var dags att köra hem. Haft lite överlämning till Urmil, nye kundservicechefen, och även intervju med lite efterträdare på min roll. Blir nog riktigt bra vad det lider. Måndag innebär ju också gympa (tjoho!!) och idag måste jag säga att jag gjorde mig själv stolt. Jag kan numera 90% av programmet vilket gör att jag inte kan fuska och pausa så mycket. Så på en skala från 1-100 har jag gått från effekt 17 när jag startade till åtminstone 29 nu... Tänk när jag kan ge 100... Wow! säger jag bara. Kanske inte blir i denna livstid men varje procent upp är ju kanon!

Nej, go vänner, nu är det CSI och det brukar jag gilla så jag säger Tack och Godnatt för idag.

Ses imorgon! //Farmskan

Poäng till Håkan

Efter att glädjande kunna konstatera att Hanna Hedlund och Erik Segerstedt är i final i körslaget satte vi oss igår kväll och skulle se på en film. Järnets änglar. Den är jätterolig meddelade dottern... den varade i 1,5 timme och inte en enda gång var den rolig. Antingen så har vi inte samma sorts humor eller så har hon inte sett filmen helt enkelt.

- Den var inte rolig
- Det var den väl visst...
- Nej... de bara rökte och drack hela tiden... tragiska människor
- Ja, men så gifte hon sig i slutet.
- Jo men när var den rolig? Det bästa var ju i och för sig när de räddade hunden?
- Vilken hund?
- Hennes pappas. Ja och så Lassgård då, fick bara vara med en liten sekvens
- Var Lassgård med i den filmen?



Alltså... det lutar åt att hon faktiskt inte alls har sett den och ni som funderar på att hyra den kan faktiskt glömma det. Det finns betydligt bättre filmer. Idag satte jag mig sen och skulle plugga och lämna in lite uppgifter till grupptentan. Maken lovade att köra iväg med hunden så jag fick lugn och ro, men det blev inget med det för rätt som det var kom svärföräldrarn och ville ha kaffe. Och när de hade gått kom lill-sonen och Madde och var hungriga. Så söndagen blev inte riktigt som jag tänkt mig... den blev bättre. Plugget får vänta tills en annan dag.

Vill också säga GRATTIS till vår stora dotter Tessan som fixade testet på Eniro och nu har fått jobb! Bra gumman och det var riktigt roligt att ha dig här i veckan (även om det innebär kinamat och wokat mest hela tiden).

Håkan Hellström är inte en av mina favoriter men faktiskt har han en del textrader som känns riktigt, riktigt ända in i hjärtat:

Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig


Vackert och sorgset... precis som livet i sig själv!  //Farmskan

Nu räcker det!

Maken: Du kan ju fundera på en sak när du kör till stan
Jag: Jaha...?
Maken: Hur det kan komma sig att jag fått torka bort chokladfläckar från bägge bilarna trots att vi sagt att vi inte får äta något i bilen
Jag: Jag har inte ätit choklad i bilen
Maken: Det är ju märkligt då att där är choklad, eller hur?
Jag: Det är kanske du själv
Maken: Nej, jag äter inte choklad i bilen
Jag: Nä, inte jag heller så det tänker jag inte alls fundera på

Maken går ut igen till fortsatt biltvätt och jag går och blir förbannad... räknar till 10 och tänker att nu gör jag myteri. Det är fasen min bil också, jag är 45 år och vill kunna äta vad jag vill, om jag vill. Men framförallt vägrar jag känna mig som en skurk och bli korsförhörd för något jag inte gjort. Det är ju fasen knappt man vågar ha grus på skorna....

Visst, jag gillar också att ha en ren bil
Visst, jag gillar också att veta att den alltid är i ordning
Visst, jag gillar också att man får lite extra när man säljer den om den är hel och ren

MEN!!! Nu är det dags att kräva lite rätt till eget liv och eget ansvar.
Nu räcker det!  //Farmskan

Riks-pucko?

Visst är det väl så att vi södern-bor har vissa förutfattade meningar om inbitna Stockholmare. Att de är dryga, pratar konstigt och bara så där 08-iga. (Just när jag skriver detta så inser jag att det är nog så de tänker om oss också...). Hur som helst så kan jag säga att Blondinbella som just nu medverkat i Let's Dance är urtypen, eller steroetypen, för just detta. Bara hon öppnar munnen känner man hur pinsamheten sprider sig i kroppen... Ut åkte hon i varje fall igår och det var kanske orättvist med tanke på att hon verkligen inte var sämst men samtidigt så förstår jag att man lätt kan tröttna på att höra hennes kommenterar (tänk dialekten....)
- Skönt att få använda annat än huvudet någon gång också (Daahh!)
- Jag var den coola tjejen som tugga tuggummi
- Om jag vaknar o är ledsen tänker jag att jag skall bli glad efter lunch...

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.822144

Men, men... finns det inte mer att reta sig på än detta så är det väl rätt OK. Nu får man hänga upp sig på Carl-Jan istället... eller Kitty. Däremot älskar jag bara Morgan Alling!

Årets bästa och sämsta lönecheck anlände igår. Bäst för att den är så sjukt behövd efter jul och nyår (och dessutom lite större i år med skatteeffekten..) men absolut sämst också för att januari månad är så vansinnigt full av räkningar så det blir inget kvar av den i alla fall. Fasen, man borde periodisera sin lön efter vilket behov man har... lite mindre på hösten när det är grått och kallt och man inte orkar gå ut ändå och så lite större på sommaren och julen. Vad tror ni om det? Får snacka med lönekontoret om man kan göra en deal...

Idag får det bli en tur till Rusta för att köpa upp schampo och andra hygienartiklar och så måste jag fixa lite tips också till helgen... vem vet, kanske Fru Fortuna kommer till mig denna helgen... och då menar jag inte de 22 kronor jag vann på Lotto sist utan STORA pengar.



Och som svar på barnens följdfråga: Ja, ni får er del av kakan!  //Farmskan

PS!  Visst är barn känsliga när det kommer till kärlek!

Här är jag!

Back in business efter två dagars teamutveckling i Ängelholm... Vi var fyra stycken som kom nerifrån med egen bil (Farmskan körde) och resten kom från Älmhult. I Munka-ljungby korsningen kom helt plötsligt de bägge bilarna från Älmhult farande (=tävlade) och vi hängde givetvis på. Det är ju viktigt att komma först.. att vinna. Den som påstått att det viktigaste är att delta vet inte vad han snackar om i vårt gäng. Det roliga var dock att ingen av oss riktigt hade pejl på vägen så mest för att sticka ut så blinkade vi höger inne i Ängelholm mot Skälderviken.

Sen ringde telefonen direkt
- Vart ska ni?
- Till Klitterbyn... det ligger ut mot Skälderviken
Bägge de andra bilarna vänder då och kör efter oss (som nu kört helt fel eftersom Klitterbyn inte ens ligger i närheten av Skälderviken...). Efter att ha fått fråga om vägen 2 gånger och kört runt i HELA Ängelholm minst två rundor kommer vi till slut fram...
- Vad f-n stönar de andra... visste du inte vägen?
- Nej... men ni kunde väl låta bli att följa efter då, jag sa inte att jag kunde den
- Nää, men du är ju chefen...
Yeah right.. som om inte chefens chef satt i er bil.

Nåja, fram kom vi och vi har haft två fantastiska dagar tycker jag. Högt i tak och med mycket diskussioner och förväntningar. Märktes att det var ett tag sen vi bara ägnade oss åt att diskutera vart vi ska och hur vi skall ta oss dit. Samtliga har verkligen bidragit med gott humör och energi och jag är nu fylld av att-göra-punkter (*ler*).

Roger från Affektor gjorde som vanligt ett kanonjobb. TACK!



Men nu får man ägna sig åt lite teambuilding här hemma. Lite omvårdnad och feedback... problemet är att man alltid är så jäkla trött i huvudet efter två sådana här intensiva dagar. Så det blir väl som det brukar på fredagskvällarna... mat, lite godis, TV och...



Inte i kväll hjärtat... jag är så jäkla trött!  //Farmskan

En riktig ap-dag

Fy, fy, fy... vilken usel dag det har varit idag. Möten, problem, långa köer, många sjuka, system som inte fungerar... skit i största allmänhet alltså. Läste precis Aftonbladet och såg följande:

Största deppardagen genom tiderna
Om du vaknade upp i dag och kände dig deppig, är du troligtvis inte ensam. Idag kan nämligen vara den mest deprimerande dagen genom tiderna! Miljontals människor kommer att känna sig så nere att de hellre stannar kvar i sängen och sjukanmäler sig denna dag. Det finns sex faktorer som påverkar vår depression på det här viset. Vintervädret, krediträkningar från julhandeln, brutna nyårslöften, rädsla att förlora jobbet, stigande skulder och kollapsade huspriser.

Där har vi det... inte konstigt att så många ringer till oss just nu då... Men jag är helt enkelt tvungen att skicka en eloge till de som jobbat de här sista dagarna. Ni är guld värda! Och så järngänget då som får stå ut med att chefen kommer ilande och undrar hur det går hela tiden. Och Susse... 242 samtal på 4 timmar. Makalöst!

Men nu väntar två härliga dagar med AO-gruppen i Ängelholm på Klitterbyn. Lite teambuilding och gruppövningar, skoj och glam i största allmänhet... och så Roger då från Affektor som leder det hela. Först lite plugg nu ikväll och sen skall jag packa nattväskan:
* Tena Lady - check!
* En flaska bubbel - check!
* 3 badlakan - check!
* Insikter om gruppen - check!
* Glatt humör - check!


Sens moral:
Dina vänner kan inte alltid hjälpa dig på fötter... men dina vänner ser till så att du inte faller. 

//Farmskan

PS! Välkomna på fredag Pia och Jan(a)!

Jag visste det!

Jobbat hemifrån idag, har precis avslutat dock eftersom jag har ett möte i stan om cirka en timme. Skulle ju egentligen också till banken men precis som väntat så ringde de och pratade om "krissamtal för personalen". Självklart, inga problem och så bokade vi en ny tid.

Sen gick det en stund och så ringer telefonen igen.
- Hej, detta var XXX från polisen i Kristianstad
- Eeh.. jaha
- Ja, jag skulle vilja prata med Stefan
- Eeh... ja, han är på jobbet
- Ja, som du kanske förstår så ringer jag angående rånet igår.
- Jag visste det! Jag har misstänkt honom hela tiden!
Då skrattade han faktiskt, om än något ansträngt.
- Nja, det är tydligen någon som sett honom vara ute och springa...
(snacka om att bo i mindre byar...)
- ... och stannat och pratat med någon i en BMW
(skitmisstänkt ju!)
- Men du, ring han på jobbet... han kan behöva förklara sig tycker jag
(Jag som ändå sa till honom att jag skulle på banken idag, då var det väl jäkla onödigt!)



Så nu får vi se vad som händer. Jag tänker i varje fall inte sitta och vänta på att han skall avtjäna sitt straff, jag ger mig ut i dejtingvärlden med en gång! Redan ikväll faktiskt...

Flirt flirt!! //Farmskan

Hjälp!!

Hur kunde man låta det gå så långt?? Kroppens förfall menar jag... Det hela är så tragiskt att man nästan börjar lipa. Jag som en gång höll igång med träning på flera olika sätt:
* Tävlade i orientering (jepp, med karta och allt...)
* Sprang 60 meter på 8,63
* Distriktsmästare i badminton (Johannes favorit!)
* Volleyboll lag i korpserien - Lejonen!
* Anfallsstjärna i fotboll i Venestads IF (stjärna var kanske lite överdrift...)
Men i alla fall... ni ser ju här att man höll igång ganska mycket.

Och nu, när man springer andfådd runt, runt i Everöds gympasal så förbannar man sig själv. Ledaren skriker: "Kom igen, ni orkar lite till..." och man vill bara smälla till henne. "Ni som har krafter kvar, ta yttervarv" och man vill ju absolut inte visa sig svag så visst tusan springer man i yttervarvet. Tills man blir omsprungen av tre överviktiga damer i 60-årsåldern och försmädligt får vika sig. Man tittar oavbrutet på klockan och undrar när det är dags för stretchningen...

När det äntligen är dags och man står där och tänjer så undrar man vems tjocka vader det är som man stirrar på. Inte fasen har jag så tjocka vader... Inte konstigt att det inte finns några stövelskaft som passar.



Trött och skamsen över sitt eget förfall tar man sig hemåt... i bil och blir överlycklig för att maken gjort varma mackor. Nästa vecka... då jäklar!

//Farmskan

PS! Och så pratar vi inte mer om Åke, 49!

Nominerad?

Och så var det måndag igen... helgen var ju lite speciell i och med att vi var barnvakt men likt förbenat så passerade den fort förbi. Fast det är en bra vecka som kommer nu med kvartalsmöte och annat skoj.

I bilen hem så skojade vi lite om vi var nominerade till något pris på Idrottsgalan (jag menar nu när man börjat gympa och så...). Jag har skickat en budbärare om i fall att jag skulle få pris för Årets prestation eller Årets nykomling eller nåt och Pillan önskade då att jag skulle vara med via direktlänk från Everöds gymnastiksal. Skall se om vi kan ordna det... snart är det nämligen dags för årets andra träningskväll, med nya skor och allt!

Pillan beklagade sig över att hon aldrig varit särskilt bra i friidrott när hon var liten men då berättade Fru Ekdahl att det hade minsann hon... hon hade varit bra på att hoppa bock. Undrar om det blir en officiell gren på OS?



Hade tid på banken imorgon men nu vet jag inte om det blir av... den blev nämligen rånad här för en stund sen. Två maskerade män på moped (Ja, vi bor på landet...). Snacka om att halva träningen går åt till att bara prata om det här nu. Bor man i en liten by så gör man. Maken var ute och sprang när det hände så jag får nog kolla hans fickor extra noga ikväll.



Nej, nu skall jag snöra skorna... hörs senare  //Farmskan

Brist på sömn

Fasen vad jag har sovit illa i natt... låg länge och vred mig innan jag somnade och sen vaknade jag typ varannan timme. Tjugo i tre var jag klarvaken och tänkte att då kan jag ju lika gärna hämta dottern med kompis vid nattbussen. Så på med paltorna, in i bilen och körde iväg. Jag kan säga att de blev ganska glada när de såg att jag stod där så de slapp gå hem de kilometrarna. De har ju också en förmåga att klä sig som om de vore på Cypern mitt i sommaren...

Men sen lägrade sig lugnet i det Färmska hemmet och jag kunde äntligen komma till ro.

Brodern och fru har precis varit och hämtat Ebba så nu är allt som vanligt igen. Maken är ute och tvättar bilarna (surprise!) och dottern har följt sin kompis till bussen. Jag bloggar och funderar på vad jag skall hitta på idag... känns som om det blir en slappe-dag, kanske med en bra film. Dottern skall i varje fall få fixa två CD-skivor till mig idag, Duffy och så Seal när han sjunger soul. Jag älskar soul!!

 

Tack Lena förresten för Scotts-plattan igår... nu gäller det att vässa dansstegen till den 14:e!

Jag kan bli helt fascinerad över alla dessa bloggar som bara beskriver vad människorna har på sig varje dag. "Idag har jag min röda top till en svart kjol..." NÄHÄÄÄ!!! "Idag har jag lockat mitt hår med värmespolar, kolla så snyggt det blev" ÅHHH WOW!!!! Men det konstigaste av allt är att dessa bloggar läses av sjukt mycket folk och varje inlägg har typ 200 kommentarer. Är det något jag missat här... jag menar jag kan gärna ta ett kort på hur jag varit klädd på jobbet imorgon, men jag tror inte att det intresserar någon (det intresserar ju knappt mig själv för tusan). Men detta kanske... Vad tror ni om dessa glasögon till maken?



Nej, just det... det finns en gräns för allting här i världen! 
Och jag tror den gick precis här faktiskt...  //Farmskan

Skandal?

GRATTIS styvmor Babs på din födelsedag!!



Känns som om vi inte gjort annat än ätit idag...
- Frukost med nybakade frallor
- Brunch hos Paps & Babs (köttbullar, prinskorv...)
- Fika hos svärföräldrarna i Fjälkinge
- Middag hemma
- Glass, godis, kakor m.m. hemma hos familjen Malm
men annars mår man prima... Tur man har investerat i ett par gympadojor idag i alla fall.

En trevlig kväll hemma hos familjen Malm avslutade lördagen. Ebba fick äntligen någon att leka med och hade verkligen en kul kväll. Vi andra satt och kollade på Körslaget och retade ihjäl oss på att Wells åkte ut. Hans kör var ju skitbra med låten Candy Man... däremot Magnus Carlsson. Lika dålig idag som förra veckan...

Men saker och ting går inte alltid som man tänkt sig...



Love ya!  //Farmskan

PS! Pia och Jan(a)... hoppas vi ses snart. Kram!

Mums Mums

Sitter och väntar på att Ebba skall somna... hon är nog lite orolig och det kan man ju förstå. Hur kul är det att vara hos två medelålders människor en hel helg när man är 10 år? Så många Disney-filmer finns nog inte...

Kvällens roligaste uttryck är myntat av David Hellenius i Let´s Dance:
"Ni ser ut som två mums mums som kommer emot en..."



Det är väl konstigt egentligen... nytt år och ny almanacka. Helt tom, bara vita blanka sidor när man bläddrar i den. Sen börjar det bokas och helt plötsligt har man bara streck för möten, resor, konferenser och kurser. Det är helt magiskt vad mycket sånt man lyckas peta in. Fast lite roliga saker är det ju också, i nästa vecka skall vi på kvartalsmöte med AO-gänget. Vi skall vara i Klitterbyn i Ängelholm och ha teamaktiviteter med Roger Weman. Vi träffades och lunchade häromdagen och gick igenom lite förutsättningar och det blir nog spännande två dagar. Det är lite som Susse säger... tur att det finns Tena Lady (*ler*)

Sen i början av mars bär det av på en jättestor kick-off till Stockholm där alla bolagens anställda skall med. Chartrat tåg och hotell och underhållning... Vilt spekulerande på jobbet nu om vem som skall ligga med vem, ja, dela rum alltså. Det måste man nämligen uppge redan innan (sen kan man ju göra som man vill när man väl kommer dit, ha ha ha). Fru Ekdahl tog chansen och skrev nye kundservicechefens namn som rumskamrat med kommentaren: "ja han är ju ny så han känner ju ingen". Den är klockren... även om jag tror han blir förvånad.

Men vad är egentligen en kniv i stöveln? Otur eller bara typiskt?  //Farmskan

Rytmik-show

Ursäkta mitt något sena inlägg... men jag har varit på Rytmik-show ikväll. Det var dottern och hennes kurskamrater som hade uppvisning idag och det var... annorlunda. De var nio stycken och alla hade fått välja vars en låt, de hade sen fått tolka låten och göra rörelser därefter. Lite som små teaterföreställningar som man blev väldigt glad av.

Denna helgen har vi Broderns Ebba här eftersom de unga, nyförälskade tu är på weekend. Så det var hon och jag och en övertalad make som åkte iväg på denna show. Maken hade lite förhandsvisning för oss här hemma innan vi gav oss iväg och ja, en del moves var ganska lika.

Annars har jag haft en bra dag, har jobbat hemifrån och det sparar väldigt mycket tid. Dessutom hann jag en sväng till frissan så för er info så finns inte grävlingen längre. Han begravdes runt 10-tiden i förmiddags...

Men det är ju bara en tidsfråga....

Byggfirman var här igår och nu har vi fått offert så det är bara att dra igång. I slutet av februari så startar han... skall bli riktigt skönt att få badrummet och tvättstugan i ordning. Längtar!

Men sköt om er så hörs vi imorgon... på Babs födelsedag!
Kramar  //Farmskan

Olika drifter

Tack för alla glada tillrop!! Ödmjuk är kanske inte mitt mellannamn...

Alla har vi ju våra olika behov, ni vet det där med trygghet, överlevnad och så vidare. Vår hund har också drifter men den består bara av en sak och det är MAT. Det finns ingen som så snabbt kan vakna upp ur dvala bara genom att någon prasslar med påsar eller öppnar en påläggsburk. Idag hade hon och maken en riktig fight, det började med att han kallade på henne att de skulle gå ut (och som ni vet är tiden knapp på morgonen...). Hon lunkade lite lojt mot ytterdörren men i samma stund öppnar lill-sonen kylskåpet vilket fick hunden att snabbt vända och springa tillbaka.
- Nej, nu går du ut, säger jag och föser henne ut i hallen där maken väntade

På med halsbandet och så gav de sig iväg... ett par hundra meter sen satte hon sig.
- Jag vägrar gå (säger hunden)
- Du ska f-n gå (säger maken) och drar i kopplet
- Det bestämmer inte du (säger hunden)
- Det gör jag visst då, du är en hund (säger maken) och drar lite ytterligare
Varefter kopplet helt enkelt går sönder och hunden raskt springer hem igen.

Om jag säger att maken var arg när han kom tillbaka så är det ingen överdrift. Hunden däremot viftade glatt på svansen och sprang till förrådet och ville ha en godisbit för att hon varit duktig... men maken var stenhård.

Så inget kissande, ingen macka och ingen godisbit... undrar om hon förstod vad som gick snett?
För att riktigt trycka till henne säger han: Hoppas du kissar på dig!

Där fick hon!  //Farmskan



PS! Måste bara berätta om en söt felsägning i radion när jag körde hem. En skolas matsal hade blivit matcertifierad och reportern frågade en liten flicka vad hon tyckte om det. "Jo, det har hänt lite saker här... vi har till exempel ingen fisk i benen"

Tenta 2 = VG

Första skoldagen igen då efter juluppehållet... en termin kvar nu innan det är slut. Idag var det inlämning av två tentor som jag kämpat med över julen, och så fick vi tillbaka en som inlämnades i början av december. Det blev VG! Känns som om det är en trend jag vill skall fortsätta (*ler*). Vi hade lite snack om de tentorna vi lämnade in och idag var jag verkligen helt filosofisk, och djup, och klurig, och helt enkelt... underbar (eller var det Askungen?). Nej, men ibland så undrar man var man får all skit ifrån och dessutom varför man inte skrev det i sin tenta. Dumt!

Något bättre flyt på jobbet idag även om efterverkningarna av kaoset ännu inte är helt utredda. Projektgruppen kom i varje fall på vårt morgonmöte idag och fick ta emot lite synpunkter och det tror jag var bra. Känns som om när man väl fått gnälla lite så går det igen. Skön inställning!

På jobbet hade de dessutom hittat en mus i förrådet och lurat in lite kollegor där för att skrämma dem. Jag stirrade på Git med vidöppen mun när hon berättade det... DU, tur det inte var mig ni lurade in för då vet jag inte vad som hänt. Finns det något som jag är paniskt rädd för så är det möss. Så nu har ni lärt ert världens lättaste knep att bli av med chefen, för på jobbet hade jag inte varit längre än 2 sekunder efteråt.

En bra mus är en



//Farmskan

PS! Jag har börjat få ett ringande ljud i örat... är det Tinnitus??

En riktig skitdag

Började inte särskilt bra i morse, systemen krånglade efter en produktionssättning i natt och sånt är bara för TRIST... Först fram emot lunchtid var det så pass uppe och rullade att vi kunde prata något så när utan problem med våra kunder. Fy vad sånt suger energi... men men, det gänget är i och för sig inte sura så länge. De har kortare minne på sådana saker än en teflonpanna och det är en stor fördel när man är chef. Världens bästa kundservice!

Igår var det Guldbaggegalan och min stora favorit, Johan Glans, var konferencier. Han är bäst tycker jag. Sketchen om filmen "Patrik 1,5" var riktigt rolig...



Jag älskar ungdomar (eller älskar och älskar, men jag kan tycka att de har en skön humor...). Denna mening stod att läsa på dotterns kompis blogg: Tantgympa gör mig sorgsen. Verkar inte som om hon kommer att göra fler besök i Everöds gymnastiksal. Undrar vad hon blev sorgsen av egentligen? Att se in i framtiden hur det kommer att bli för dem själv om 20 år? Det är ju så det är... efter 16 års-ålder så börjar kroppens förfall och sen går det bara utför. Det bästa är att bara acceptera ödet eller lägga sig ner och dö...

Jag hade i varje fall gott om energi när jag kom hem och körde nog lite för mycket med maken... har du gjort det, har du gjort det. Han tröttnade efter ett tag och sa: Du Speedy Gonzales sluta bossa nu, du är f-n inte på jobbet längre...

Fru Ekdahl hade visst blivit klassad som en säkerhetsrisk idag... undrar hur det kan vara möjligt, hon som är så duktig på att rita cirklar (*ler*). Det är tur man har pendlarbilen så man blir på lite gott humör när man åker hem. Alla fem idag så det "klämde lite på äggstockarna" som Jonte sa.

Pilla insisterade på hur viktigt det är att tvätta händerna hela tiden...



Nu förstår jag varför...  //Farmskan

Mitt nya liv...

Ett nytt kändisbarn är fött... Lisa Bonet har fött en son som skall heta: Nakoa-Wolf Manakauapo Mamakaeha Momoa. Ibland önskar man att man fick vara en liten fluga som fick höra när hon skall kalla in honom att äta. Fast det gör hon förmodligen aldrig... de har säkert små tjänare som fixar det. Eller så kallar de honom kort och gott för Wolf... förmodligen enklast så. Vad är det för fel på Lennart, Sune, Sixten??

Vet ni... idag började mitt nya, friskare liv. Jag har nämligen börjat på gympa. (Ja, Grahanskan... det är helt sant och du kan sluta skratta nu!). Det var här hemma i byn i skolans idrottshall som Everöds GIF bjöd upp till medelgympa. Vi skulle börja klockan 7 så man fick ju jäkta hem lite efter jobbet och sno runt som ett skållat troll efter lämplig outfit. Tror ni att jag äger ett par gympadojor... nejdå. Det slutade med att jag fick åka iväg i mina buggskor. Verkligen jättemycket dämpning i dom sularna... Ett tjugotal tanter av varierande storlek befann sig där och så dottern och hennes kompis som följde med som moraliskt stöd och för att "testa på".



Efter passet var jag rejält trött men de där två damerna gled ut genom dörren utan att ens vara svettiga... så fruktansvärt orättvist. Men jag var nöjd med mig själv och tänker fortsätta om jag nu lyckas överleva träningsvärk och annat till nästa måndag. Har förmodligen en hel del muskler som vaknat upp ur vad de trodde var en livslång dvala.. Så om jag går lite konstigt imorgon så vet ni vad det är. Men ett par nya skor måste inhandlas!

Nej... en rejäl semla nu!  //Farmskan

Glädjetårar

Dottern fick biljetter till BAO, hennes stora idoler som hon längtat efter att se live hur länge som helst. Snacka om att bli glad för en present... först ett illtjut och sen glädjetårar som sprutade. Då började man ju böla själv också. Kul när presenterna blir uppskattade. Så nu väntar detta på oss i juni... skall bli härligt!

 

Börjar bli dags att planera årets semestrar... jag har ju tänkt bjuda alla barnen på en semestervecka i år, tycker det skulle vara så roligt att kunna resa iväg allihopa. Får väl se om jag hittar något ställe som verkar bra. Sen är det ju den årliga turen med Nisse & Rita och i år har vi tänkt oss att det blir Skottland. Först flyg till Birmingham där vi skall bo hos ett par bekanta till Rita och sen vidare upp till Edingburgh. Vi tänkte försöka få till det så vi kan titta på Edingburgh Tattoo, som är i augusti... tror det är jättehäftigt!



Men det förutsätter ju förstås att vi blir förskonade från mer bilproblem och avloppsstopp. Annars kan vi nog känna oss rökta på de semestrarna...

Kanske man kan hoppas på en lottovinst?  //Farmskan

Vad är det för dag idag?

Jo, det är Dotterns födelsedag. Hurra, Hurra, Hurra!!!!



19 år blir hon idag, snart vuxen och utflugen hon också. Tiden går... Så idag blir det kalas runt 2-tiden, hade tänkt göra pajer men det tar ju sån himla tid med deg och sånt så det avskrev jag igår. Nu blir det klassisk Färma-låda istället och lite sallad (med mycket skit i... ha ha ha).

Var en sväng hos brorsan igår för hans två minsta flickor fyllde år. De önskade sig vägglampor till sina nya rum... den ena en prinsesslampa och den andra en Hanna Montana. Nu märker man att man är helt off när det gäller sånt för jag hade inte en susning om vad Hanna Montana var för något. Tur det finns folk att fråga. De har inflyttning i sitt hus i veckan och det blir hur fint som helst nu när det gröna har försvunnit.

Vet ni! Tentorna är klara och utskrivna och redo för inlämning. Satt med det sista igår kväll och känner mig så jäkla nöjd med mig själv. Sen får man ju bara hoppas att det håller hela vägen så man slipper göra om dom, men jag hoppas herr Larsson är snäll när han bedömer.

Nu skall jag ner i källaren och väcka lilla dottern och sen ska vi sjunga för Elin.
Ha en skön söndag mina vänner!

//Farmskan

Oxytocin

Nästa gång du minns vad människan som står framför dig och pratar egentligen heter och var i helsike du har mött henne, så kan du tacka hormonet Oxytocin. Det är nämligen det hormonet som hjälper hjärnan att känna av bekanta eller inte. Så lättad jag blev när jag läste detta... det är ju bara att införskaffa några flaskor (piller?) och så har jag löst det problemet... för problem har jag med just detta. Jag läser glatt vidare

Oxytocin utlöses vid amning och förlossning... (jaha... mina barn är något för gamla för att ammas och en ny förlossning är inte att tala om). Hormonet är också kopplat till känslor av tillit och samhörighet... (så där försvann hoppet för chefens chef också). Samt att det frisätts vid mjuk beröring av huden och vid kärleksfull kroppskontakt mellan män och kvinnor (äntligen något man skulle kunna öka dosen av...). Tror faktiskt att maken också har lite problem med detta och har han det inte kan man ju undra var han får sitt hormon ifrån.

Vi hade en diskussion om tandläkare igår på lunchen, detta uppkom eftersom Ida varit hos tandläkaren. Vi pratade om ögontjäneri, att försöka fejka sig till ett bra betyg genom att använda tandtråden flitigt några dagar innan, vilket vi alla givetvis hade gjort någon gång. Vi berättigade detta genom att tycka "äsch, det är väl inte så farligt", "de gör det bara för att tjäna pengar". Ida berättade då om en kompis hon har som är tandhygienist och som sagt följande kloka ord:
På vilken annan kroppsdel tycker du att det är OK att det blöder när du rengör dig?



Det mina vänner är kloka ord att ta in!  //Farmskan

Ferdinands mor

Hade en trevlig kväll hemma hos Sanna igår... inget vin dock men en god paj och så en hemmagjord kaka med dumlekola och noblessechoklad. Stå emot det den som kan.

Första veckan avklarad och det blev en så där lagom start med tre dagar. Har varit riktigt kul att komma igång igen och framförallt att få träffa pendlarkompisarna. Stämningen var hög idag på vägen hem och vi enades om att det verkligen inte kändes som fredag. Samtalsämnena svajar rätt rejält ifrån rent skitsnack till seriöst diskuterande (*ler*). På Pillas kommentar om att hon minsann redan hade en tjur hemma svarar Jonte i lite maklig ton:
- Jag får nöja mig med en ko...
Och så i nästa andetag
- Du skriv nu inte det på bloggen för fanken...
Nejdå.. lovar heders! Men jag hoppas att hon är som i tjuren Ferdinand...
en klok och förstående mor fast hon var en ko.



Har fått rätt mycket gjort de här dagarna... dels försöker jag avveckla mig så smått från kundtjänsten och dels försöker jag varva upp mig själv i AO-rollen. Lite gasa och bromsa samtidigt. Hade i varje fall ett bra möte idag med gruppcheferna på kundtjänsten och jag måste då passa på att lägga upp en bild av Git som jag skrattat mycket åt. Den är hämtad ifrån hennes blogg och jag älskar att hon bjuder på sig själv! Bilden är från nyår och hon har av misstag fått in kjolen i strumpbyxorna... helt ovetandes om att ALLA ser det utom hon själv... ha ha ha!



Nu är det fredag kväll, har dock huvudvärk... tror det är psykisk ångest inför helgens plugg som jag känner att jag knappt har någon tid för. Två kalas skall också avklaras i helgen nämligen. Typiskt! Maken ligger på alla fyra ute i nya bilen och försöker montera ett hundnät (och det bara MÅSTE fixas i kväll...). Surprise!

Kryp upp i soffan och njut av fredagen!  //Farmskan

PS1!  Stort grattis till Frida - the amazing babe som fyller 25 år idag! HURRA!
PS2!  Pilla aspirerar åter igen på namnet Blogg-Pilla... fyra inlägg bara igår

Paris Hilton

Hunden började på sitt dagis igen efter ett lååångt uppehåll. Maken (som är otroligt mesig när det gäller hunden) började tjata redan i morse...
- Har hon satt på värmen i burarna?
- Ja, det har hon väl...
- Ja, jag lämnar inte henne där annars när det är -12 grader ute... jag gör det inte.
- Nej, nej... gör som du vill

Efter en stund ringde han mig
- Alltså var det bur 1 hon skulle vara i?
- Ja, det var det
- Där är en hund som spytt där och hon vill inte gå in... ja, jag får torka upp det
- OK
- Alltså, hon står och darrar och vill inte vara här...
- Lägg av nu... stäng dörren och gå bara
Det kommer förmodligen att sluta med att han kör fram och tillbaka på lunchen i alla fall.

Vet ni att det finns en bantningsmetod som heter Paris Hilton? Det visste inte jag heller förrän idag när jag läste om den på webben. Den går ut på att man inte äter någonting alls under
5 dagar och sen den 6:e dagen får man äta vad som helst, hur mycket som helst... sen börjar man om. Men seriöst?? Jo, man fick dricka vatten också de första fem dagarna. Inte konstigt att Paris Hilton är helt blåst, hon måste ju dra näring från hjärnan för att få det där att fungera.



Kom med mig nu... vi bildar en falang! Klockren

Idag har vi äntligen fått vår nya bil så nu blir det premiärtur med den till Tollarp och en tjejkväll hos Sanna. Skall bli gott med lite mat och skitsnack, det var länge sen vi sågs.

Man blir stolt och lite tårögd när man ser bilden av Olle Jönsson i Lasse Stefanz i dagens tidning (OBS! Ironi). Mannen, myten, legenden... men vad f-n har han på sig??



Är det dom som satt Kristianstad på kartan??   //Farmskan

Back in kaos...

Så var man tillbaka i selen igen efter ledigheten. Rätt konstigt egentligen men natten innan man skall börja så sover man alltid så himla dåligt. Likadant om jag skall iväg och resa eller nåt... då kan jag vara vaken till och från hur mycket som helst. Tror man är rädd att försova sig och det hade verkligen varit lätt idag kan jag säga. Men nu är man tillbaka igen och det var en relativt lugn dag men ack så förvirrat det är på vissa fronter. Sen kan man bli så trött av att vissa helt enkelt vägrar att ta det minsta lilla ansvar... nej, det är inte min puck, det skiter jag i. Trevlig inställning som verkligen gynnar den "organisatoriska effektiviteten".

Kallt är det också på jobbet och det hade jag faktiskt glömt så idag gick jag iväg med bara en tunn kofta. Imorgon blir det ylletröja för det finns inget värre än att sitta och spänna sig för att man fryser. Så... nu får det vara slutgnällt.

Bara jag och lill-sonen hemma ikväll, resten av familjen är och tränar inför konserten. Jag hade tänkt mig att plugga och den tanken höll i sig ända tills vi ätit kvällsmat och druckit kaffe... sen bara försvann den igen. Disciplin tack! Jag har verkligen varken disciplin eller karaktär för tillfället så det är tur det finns mysbyxor. Pust... för att inte tala om att håret åter igen har den välbekanta vita skidbacken mitt i. Eller som makens kompis så milt uttryckte det: "Du ser ut som röven på en grävling". De där två har verkligen samma sorts krassa humor som man helt enkelt bara får ta... Det här skulle kunna vara min make när han berättar något på jobbet



Men bättre tider skall komma. Soppdieter, TPA, hårinpackning och rakhyvlar //Farmskan

PS! Tack för att ni tycker till om golven förresten... just nu leder nummer 1.
Och förresten 1) Vi hade kungsgran och 2) Australia får vänta till en annan helg

Sista dagen på "lovet"

Rött vin ger mig huvudvärk... men vem kan man skylla på?? Det var ju jag som både hällde upp och drack. Kvällen var i varje fall jättetrevlig och massor med folk man kände och som (framförallt det) dansade bra. Men kondisen man har är ju verkligen ingenting att skryta med. Två varv bugg med Anders Hansson och hjärtat höll på att stanna i bröstet. Jag lovar... man såg det fasen pumpa utanpå klänningen. Kanske skall börja med träning i alla fall?? Det skall jag fundera på hela denna sista lovdagen.

Julen är bortstädad precis och det är skönt. Lika kul det är att sätta fram sakerna, lika skönt är det att packa ner allt igen. Maken går omkring och tittar snett på köksväggen, den skall nämligen rivas nu när vi skall börja renovera och just rivning är hans grej. Jag har dock sagt att ingenting händer innan vi fått byggfirmans offert och dotterns födelsedag är passerad. Lär väl få gömma tigersågen misstänker jag. Blir ju till att byta golv i både kök och vardagsrum som då blir ett enda stort rum och dessa tre väljer jag emellan. Tar tacksamt emot era synpunkter!

     

Sen en ny soffa som rymmer många personer, typ denna men med annat tyg



Det är vårens projekt för oss... byggfirman får husera i källaren. Nej, fy vad seg jag är... tror jag får röra mig lite nu och gå ut med hunden eller nåt. Kanske hänga tvätten... Sköt om er!

//Farmskan

Atelje MB fick besök

Sista klämdagen och sen är det snart dags för JOBB igen. Maken for iväg redan idag... hans ledighet var nämligen till ända redan idag. Dock kände jag att jag nog kunde sova rätt så länge så jag och hunden snarkade fram till 1/2 10... Kommer att bli jättesvårt att vänja sig vid 06.30 igen på onsdag... BUHU!

Jag och dottern har varit och fixat lite presenter till broderns flickor och efter det så bar det iväg till Atelje MB i Vinslöv för provning av balklänning. Dottern tar ju studenten nu till våren så det gäller att passa på och vara ute i god tid. Med som smakråd följde lill-sonens Madde, tänkte hon behövde någon som var lite ungdomligare än en annan i smaken också. Vi hittade 6-7 stycken som hon provade och sen sållade vi ut Topp-3... därefter provades igen och en föll bort. Valet stod mellan en ganska enkel rak blå klänning med bara lite pärlor i ringningen och en vinröd/lila klänning med jättefint skuren nederdel... Det krävdes tre provningar innan valet till slut föll på



Jättefin tycker jag... balens drottning helt klart (säger den helt opartiska "mamman"). Själv skall jag idag gå på kompisfest med kasedans uppe i parken tillsammans med Manne. Det var ett tag sen man svängde döfläsket nu så det skall bli riktigt kul. Maken har lovat hämta och lämna så jag slipper gå i det grymt kyliga vädret... just nu över 10 minus... HY!!

Lill-dottern är i Göteborg och spelar Gothia Cup Innebandy och är just nu inne i finalspelet... Lycka till hjärtat, fortsätt i samma stil och kom hem med en fet pokal.

Ha en skön trettondag! //Farmskan

PS! Varför firar man trettondagen? Någon?

Jag hinner inte vara nyttig

Det sägs ju att det är nyttigt att äta frukt varje dag (ni vet kalcium, C-vitaminer) och det är ett måste att dricka grönt te för att minska sin kolesterol, givetvis utan socker så man inte får diabetes. Man ska också äta nötter och bönor varje dag... en hel massa bönor och nötter. Sen skall man dricka mycket också, minst 2 liter vatten om dagen, vilket gör att man kissar lika mycket och fördubblar då tiden man hittills tillbringat på toaletten...

Man måste också äta youghurt varje dag för att få bra bakterier i magen (ingen vet väl exakt vilka bakterier det är men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!). Ett glas rött vin om dagen för att undvika hjärtinfarkt och ett glas vitt för att skydda nervsystemet. Och ett glas öl (varför minns jag inte) men det var också nyttigt för något... dock bör man inte ta alla tre glasen samtidigt så man får en stroke.

Man skall äta 4-6 måltider om dagen, givetvis lätta måltider, men glöm för all del inte att tugga varje tugga minst 20 gånger... bara för det behöver jag 5 timmar om dygnet! Och så en sak till... efter varje måltid skall man borsta tänderna för syrebalansen ni vet. Alltså efter frukten, youghurten, nötterna och bönorna... glöm inte tandtråd, tandköttsmassage och munvattnet. Lika bra att passa på att installera TV och DVD i badrummet med tanke på all tid man kommer att tillbringa där inne...

Sömn 8 timmar och Jobb 10 timmar (inklusive resa) plus då de 5 timmar som behövs för att äta... då har jag bara 1 timme kvar av dygnet. TV kan jag glömma eftersom jag MÅSTE ta en promenad på minst en halvtimme om dagen... Det kommer inte att gå! Jag vill ju träffa mina vänner, hålla mig uppdaterad, läsa, se på TV... plus att man skall ha tid för sin partner utan att DET blir rutinmässigt. Man skall vara innovativ, kreativ och varje gång förföra honom på nytt... för detta krävs tid (och då har vi inte ens börjat prata om tantriskt sex!). När fasen skall jag städa, diska tvätta och ta hand om barn och hund?? Dygnet har för få timmar för att man skall vara nyttig... om man helt enkelt inte gör flera saker samtidigt

Duschar i kallt vatten och står med munnen öppen (= 2 liter vatten). Har sex (med tandborsten i munnen) samtidigt som någon av oss ser nyheterna på TV. Torkar golv med en hand och pratar samtidigt i telefon med mina vänner... ja, då går det kanske att fixa men jag lär verkligen behöva mitt dagliga vin efter det. Kanske bättre att skita i alltihop och bara vara som man är?



Suck!  //Farmskan

Hur många barr?

Hur många barr har en normal julgran?? Jag kan meddela er att en normalstor julgran kan ha uppemot en halv miljon barr (Källa: Internet). Jag vill inte överdriva och säg att alla ligger på golvet just nu men åtminstone 50.000 ramlade av när vi idag förpassade granen till de sälla jaktmarkerna på baksidan av huset. När jag nu läste på lite om saken såg jag följande råd:
- Skaka bort lösa barr från granen innan den tas in. Även en frisk gran har många gamla barr, som kommer att trilla av inomhus...
Bra att ni upplyste om detta nu... men men, man blir tydligen aldrig för gammal för att lära.

Igår kollade vi på den här filmen: Meet Dave med Eddie Murphy



Jag tyckte den var riktigt rolig... jag skrattade gott men maken däremot tyckte den var trist. Inte min typ av humor, sa han. Nej, inga pruttar och Benny Hill-skämt så långt ögat når. Men ni får själva bilda er en uppfattning givetvis.

Fatta att det snart är deadline för tentorna och nu börjar jag bli riktigt nervös. Skulle sitta igår men fick ingen inspiration alls till att läsa... tycker inte jag hittar den röda tråden och flytet i skrivandet. Hoppas kraften återvänder snart annars blir det en jobbig inlämning. Organisationsstruktur inom landstinget i Kristianstad... hitta inspirationen där om ni kan. Pust!

Tänkte förära er några bilder ifrån Nyårsafton också

         

Nu bär det av in till Paps & Babs... han har problem med datorn så jag skall se om jag (läs: Teknikguru) kan fixa det. Ha ha ha... men försöka kan man ju alltid. Tror det är något fel dessutom med bloggsidan... så många som läser varje dag och ingen som slänger in en kommentar kan väl inte vara möjligt. Eller?

Ironi... Moi??  //Farmskan

Hjärngympa

Av tradition så har vi och grannarna, ett par gånger om året, utmanat varandra i diverse spel och tävlingar. Detta är en riktigt rolig tradition och just nu innehar det Färmska hemmet trofén (vandringspriset). Detta pris byter enast ägare vid sommarens tävlingar i kubb och TP.



Gårdagskvällen innehöll inga utomhusgrenar utan endast sällskapsspel. Först Upp till bevis där man utmanade varandra till höger och vänster i allt från att tala baklänges till övningar kropp mot kropp (?). Tilläggas bör att jag och maken vann de här övningarna men endast genom att han som slutkläm lyckades peta in sitt lillfinger i min näsborre. Inte särskilt skönt men skall man vinna får man stå ut med lite. 1-0 till Färms

Därefter blev det TP och jag och maken hade en (vad vi tyckte) komfortabel ledning men grannarna kom igen storartat mot slutet och vann en snöplig seger. 1-1

Utslagsspelet blev kortspelet Hur fan visste du det... otroligt hysteriska och bitvis också snuskiga frågor i stil med: "Hur mycket kissar man i liter under en normal livstid", "Vilken hastighet har en mans ejakulation?" Resultatet av dessa frågor var att om man mot förmodan råkade svara rätt så var man ju helt enkelt tvungen att fråga Hur fan visste du det!! Jag hade ingen aning om att maken hade så mycket onödig kunskap men vi gick faktiskt segrande ut ur denna strid. Slutresultat 2-1 till Färms!

Att sen intelligensnivån och skämten blir sämre och sämre i takt med whiskey, vin och päronkonjak gör ju kvällen bara roligare. Kvällen bjöd på en del riktiga höjdare:
- Vem som besökt månen två gånger? Hunden Laika som också var på bal... Balalaika
- Vilken latitud har ekvatorn? Jaha, det är den som inte är den långa va?
- Alltså jag ser fasen inte vad det står på kortet, min syn blir bara sämre och sämre. Man kan ju inte läsa när man är och handlar heller vad som står på paketen, man har ju inte så långa armar. Maken: Men du får köpa långfranska...
- Vilken titel tog Hitler när han kom till makten? Führer... eller var det femmor?

Ja ni hör själva... helt bevisat att hjärnceller dör när man intar alkohol.

- Vad är Bilrubin? Färgämne som ger avföringen dess bruna färg
Hur f-n visste du det?  //Farmskan

Städning...

Hade en mysig kväll hemma hos Mona och Greger igår... det är så skönt med riktigt gamla vänner som man inte behöver förställa sig för över huvud taget. Personer som har känt en sen man var liten. Vi satt och berättade för ungarna om hur det var i Köpinge när vi var i 15-årsåldern och livet lekte.
- Jaha sa storsonen, det var då man vevade igång bilarna med vev i fronten?
Tack för den! Det är ju inte mer än 31 år sedan... men faktiskt var det nog rena rama antiken då i deras ögon, eller hur?

* PC och Internet fanns inte
* Mobiltelefoner fanns inte
* Musik spelades på grammofon eller kasett
* Progressiva glasögon var stora och avdelade i rutor
* TV:n hade bara två kanaler och färg-TV var rena lyxen
* Bensinen kostade 1.75 litern
* Mellanölet fick inte längre säljas så det var KIR som gällde

Det är rena rama undret att vi ens överlevde denna misär

Idag har vi annars städat... huset blir ruskigt skitigt med mycket folk i huset. Men nu har ungarna rest hem och lugnet hägrar sig i det Färmska hemmet. Hunden får äntligen lite ro också efter allt smällande i nyår. Dock har hon ett hål i huvudet som inte riktigt vill läka... och inte blir det bättre av att hon hela tiden drar upp det när hon borrar huvudet i jorden. Får väl be Grahnskan ta en titt på det vid tillfälle.

Nu vankas det snart pannkakor och sen ikväll är det spelkväll inne hos grannarna!
Må bästa familj vinna!

//Farmskan

Huvudvärk


Usch... idag är man verkligen seg. Första dagen på 2009, ett år som man hoppas kommer att ha många trevliga händelser att bjuda på. En del vet man ju redan men man hoppas ju givetvis även på lite spontana saker. Nyårsafton firades ute i Torsebro hos Nisse & Rita. God mat och dryck men också ett hundslagsmål, en omkullvält vas, två missöden på mattan och heta diskussioner om var i syskonskaran man egentligen bör befinna sig.

Mitzan var helt toppad när vi kom och det gick inte lång stund innan de där bägge hundarna rök ihop, sen pinkade hon på en matta och gjorde nr 2 (ej i fast konsistens) på en annan. Men tjena mittbena... snacka om att vara skärrad. Det är tur det var hemma hos goda vänner som bara säger "men skit i det, vi högtrycksspolar den imorgon". Det är kärlek! Inte så mycket smällare i år annars tyckte jag... istället var det väldigt mycket gasballonger med ljus på himlen. Kanonfint!

När vi kom hem vid halv 2 så kom grannen ut och haffade maken... Snälla Stefan, du kan väl komma in och spela Monas vals på dragspel. Jaha... och så blev man av med honom. Hann köra och hämta ungarna i Tollarp och tillbaka igen innan han kom tillbaka. Stod där i deras vardagsrum som en liten gårdsmusikant. Han är så söt!

Men som sagt... idag är man seg och vi har mest ätit, fikat och spelat spel. Vem som vann? Jag och Madde lyckades knäcka lill-sonen i samtliga matcher. Inget han gick igång på precis...



Ikväll skall vi till Trulssons så nu får det bli en stor kopp kaffe!

Må gott så här på årets första dag!  //Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0