Snart kommer hon...

 
... att invadera Actic gym här i Kristianstad. Inskrivning igår tillsammans med Ann-Helen och redan på måndag väntar första passet med instruktör. Nu jäklar skall jag få igång flåset igen. Heja heja!!
 
Ikväll blir det dock middag med goa vänner så man lär ju inte förbränna några kalorier där inte. Och troligtvis inte imorgon heller för då blir det julbord på Åhus Strand men kusin P och Jan(a). Hej hå... den där instruktören kommer inte att få det lätt. Men några sådana här hopplösa fall gör honom bara gott
 
Ha en härlig fredagkväll vänner!
//Farmskan
 

Borde gått till Specsavers

Sa jag att Dottern är hemma igen? Detta fick idag till följd att min kanel till filmjölken hade bytt plats med chilipulvret i kryddskåpet (något som var en fantastisk ingrediens i kycklingpastan hon lagat igår!). Helt ärligt så går jag bara på känsla och rutin och tittar mig därför inte för utan chilipulvrar filmjölken... det var inte gott! Man vaknade i varje fall.

Och detta var på intet sätt hennes fel, missförstå mig rätt, det var helt och hållet jag och ingen annan som borde tittat vad jag hällde på filen. Det är snarare uppfriskande (hett!) att hon kommer och rumsterar om i våra liv. Lite ny energi är aldrig fel, jag och maken är mycket rutin efter så många år.
 
 
//Farmskan

Ett år äldre

Så var man rent numeriskt ett år äldre... i sinnet känns det verkligen inte någon skillnad mot förra veckan, och skönt är väl det. Hade en mycket mysig kväll och fick många fina presenter, jag är verkligen bortskämd! Men jag inbillar mig att det är lite som i L'Oreal reklamen... "Because I'm worth it"

Igår var jag i Göteborg hela dagen på vårt kontor, tror att jag är en av väldigt få människor inom Ikano som besökt det kontoret faktiskt. Men det var jättefint och låg precis intill Liseberg, plus att de var i samma hus som en pralinfabrik så hela stället doftade choklad. Kan det bli bättre? Tyvärr utdelades inga smakprov (vilket i och för sig inte är nödvändigt heller med tanke på min viktökning..)
 
 
Jag har Sveriges... eller världens sämsta karaktär. Alla kategorier
 
//Farmskan
 

Födelsedag

Söndag eftermiddag och vi är tillbaka i hemmets lugna vrå. Köttbullar i ugnen och ägg som kokar för ikväll vankas det lite födelsedagsfirande för Farmskan. Fatta att det gått ett helt år sen förra årets stora fest... inte undra på att man är gråhårig. Fått en massa fina presenter redan, en resa till Stockholm för att se Spök av maken och Modern och Rolf, massage av töserna och Lilys första dagisfoto + en hårfön av lill-sonen med familj. Fast den allra bästa presenten är ändå att vakna av en varm kram från Lily... jag bara smälter
 
Vi har haft en underbar helg!
 
 
Ikväll blir det lite kvällsmat med lite släkt och goda vänner och sen är denna helgen slut
Imorgon blir det en tripp med jobbet till Göteborg
 
4 veckor kvar till jul och nu är stakar och stjärnor på plats
//Farmskan
 

I helgen är jag bara farmor

Fredag igen... var tusan tar veckorna vägen egentligen? Här hemma är det full fart igen, Dottern är tillbaka så lägenheten sjuder av liv och rörelse... och tvätt (*skratt*). Även lill-dottern och hennes Josef har varit här några dagar men de far tillbaka i eftermiddag för att packa det sista inför sitt Idre-äventyr. Ska jobba där uppe nu fram till april så det blir länge tills vi ses igen. Inte ens över julen så därför fick det bli lite julklappsutdelning igår istället för deras del.
 
Maken är på väg ut till stugan nu på morgonen för idag kommer rörmokare Malm och byter vår duschkabin. Det är så efterlängtat! Det skall bli så himla gott att få det fixat... nytt och fräscht, det gillar jag. Sen när han är tillbaka så ska jag också logga ut från jobbet och så far vi till Motala. För i helgen är jag bara farmor!
 
Lily... snart är farmor där!
//Farmskan

Men oj då....

Fy vad bitter man är efter gårdagens svidande förlust i fotboll. Världens stämning på "hotellet" (det förklarar jag mera om sen...) och jublet visste inga gränser när Zlatan gjorde 2-1... nu jäklar liksom. Och som luften sen gick ur alla när de gjorde 2-2. Skit också!! Men men, det är bara att bryta ihop och gå vidare.
 
Det har varit två mycket bra dagar där vi jobbat med Change management. Otroligt bra diskussioner som jag tror kommer att hjälpa oss framåt. Inkvarterade blev vi på Falsterbo kursgård... och det är inte Hilton precis, och inte Skandic heller för den delen. Påminner mer om en gammal militäranläggning från 60-talet och är precis så slitet som det låter. Men vad sjutton, man skall ju bara sova där. Vi skall i och för sig vara glada att vi fick rum till slut för det hade blivit strul med beställningarna så när vi kom så fanns inte vår bokning. Kul... när man är runt 20 personer där från flera olika länder. Men det löste sig som sagt och vi fick både rum och mat fixat. Bra där!
 
I mitt rum stod ett gammalt kylskåp och en gång i timmen så drog kompressorn igång och väckte mig. Otroligt irriterande... och varje gång tänkte jag att "nu går jag upp och drar ur kontakten". Men man orkar liksom inte och istället blir man väckt en gång i timmen. Så urbota dumt
 
Idag har bästaste töserna kommit hem igen från Lissabon där de varit och besökt stora Dottern och hennes Rui. De hade haft det hur bra som helst. Så nu är åtminstone den ena av dem inkvarterad i lägenheten igen i några månader medan den lilla hönan skall åka till Idre för att jobba hela vintersäsongen. De är verkligen i farten de där tjejerna och det är bra. Bäst att passa på när man kan.
 
Fick en rolig kommentar från min engelska kollega också idag... jag skulle beskriva en process på engelska och skulle förklara att processen startade efter att man gjort en muntlig överenskommelse. "The process starts when an oral agreement has been made". Hennes något försynta "I think the correct word is verbal..." fick mig att rodna.
 
Men oj då!
//Famrskan

Skanör Falsterbo

Två dagars kurs i Skanör Falsterbo... det går tydligen att lära gamla damer att sitta
 
 
//Farmskan
 

En liten bild till...

 
Sa jag att vi hade skitkul?
//Farmskan
 

Kockduell

Oj, vilken lördagskväll vi hade! Igår var det nämligen dags för överraskningsfest för Cissi... och det var en fest vi planerat länge och väl. Jag spenderade en god stund på Maxi där jag inhandlade ingredienser till kvällens middag, gång upp och gång ner under makens något högljudda suckar.
- Men du har väl en lista? Du vet väl vad du ska ha...
 
Men nej... eftersom vi skulle ha en kockduell mellan två lag, med exakt samma ingredienser som sedan skulle kombineras till en trerätters meny så gällde det ju att slänga i allt möjligt skoj. Och skoj det var det verkligen! Vi hämtade upp det något förvånade födelsedagsgrisen och sen drog vi iväg med hela gänget. Tio glada amatörkockar.
 
 
Upp till golfkrogen i Skepparslöv där vi sedan delades upp i två lag, fick vår kasse och sen flödade kreativiteten vill jag lova. Man var nämligen tvungen att använda allt som fanns i påsen. Kryddor, smör, olja och annat smått och gott bistod krogen med. Så jäkla skoj!! Och så himla gott det blev! Säger bara physalis doppade i vit choklade och rullade i kokos. Mums!
 
Krogens två kockar var sedan domare på bästa förrätt, bästa varmrätt och bästa dessert. Mitt lag vann bästa förrätt men sen fick vi stryk... men vad gör det en sådan kväll. En kväll som avslutades med många goa skratt hemma hos Nenne. Trött AB var man sen i morse
 
 
Kvällen chefskock... 
 
Så idag har man bara slöat, varit en runda i stugan, besökt svärföräldrarna är allt man orkat med. Lite kaffe nu och sen ett avsnitt av Bron innan sängdags
 
Underbar helg!
//Farmskan

Svidande förlust

 
Skit oxå att det inte gick vägen igår... men döttrarna gjorde åtminstone vad de kunde på plats i Lissabon för att heja fram laget...
 
Hade en riktigt mysig kväll hos bästaste Manne igår. Hon hade lagat revben, sås och potatis... så jäkla gott, jag bara älskar husmanskost. Det är väl efter Amsterdam som det blivit så mycket godare. Man åt lite för mycket känner man idag, den där efterätten skulle man kanske hoppat över (*ler*)
 
Nu ska jag ila bort till massagen, sen skall jag och maken ut och storhandla mat
Förklarar mer imorgon...
//Farmskan
 

Myyyys fredag

Härlig dag idag! Först en heldag i Älmhult och nu ikväll middag och goooos hos Manne. Känns som en evighet sen vi sågs så,det ska bli så mysigt. Så snart blir vi upphämtade av Nisse och Rita så lite rödvin i glaset blir det allt.
 
Döttrarna är nu samlade i Lissabon och skall avnjuta matchen mellan Portugal och Sverige. Så kul för dom... de är duktiga på att göra saker tillsammans. Lill-dottern flög ner igår kväll med väskan full av godis och nyinköpta outfits till kvällen. Skulle vara kul och vara med.
 
Ser fram emot en rolig helg... hoppas detsamma till er!
//Farmskan

Brandgula hjärtan

 
Världens bästa kusin P hade inviterat mig till IFK matchen ikväll. Vilken stämning, vilket drag! Och så vann de med 10 bollar också... Härligt!! Och som inte det var nog så bjöd hon på popcorn också, hon är toppen helt enkelt. Bägge våra män var på Sir Väs ikväll och då passade vi på att roa oss.
 
Dagen har annars spenderats i Malmö på ett legal forum. Mycket bra, jag lär mig massor av nya saker hela tiden. Man kan lära gamla hundar sitta uppenbarligen.
 
Lill-dottern är på besök ikväll, imorgon flyger hon till Lissabon och hälsar på Tessan och Rui. Alla tjejerna träffas där nere och skall gå på fotbollen på fredag, Sverige - Portugal. Lyckostar
 
Men ikväll brinner mitt brandgula hjärta
//Farmskan
 
 

Makens årliga check - OK

Så var den oron över... för trots att man innerst inne försöker hoppas på att allt är OK så finns ju alltid en liten gnagande oro att något inte är som det ska. Jag är inte världsbäst på att hantera oro heller, gömmer det inom mig och spelar "klassens clown". Men så idag var han hos doktorn och allt, precis allt, var precis som det skulle. Blankt papper om man säger så... eller ja, inte något som inte en skicklig kirurg och en skarp kniv kan fixa (*skrattar*)
 
 
Man har mycket att vara tacksam för... speciellt med tanke på allt skit som händer runt omkring i världen och äckliga sjukdomar och olyckor som drabbar nära och kära.
Skall försöka att tänka mer på det när vardagsproblemen hopar sig
//Farmskan

Pimpare

Idag är det fars dag! Så grattis alla fina pappor... men mest grattis till mina förstås! Och tänk att lill-sonen redan firar sin andra fars dag, tiden går så fort, det gäller verkligen att leva i nuet.
 
Gårdagen var hur trevlig som helst med tjejgänget i Malmö. Tåget ner och lite tilltugg där... ja, nötter då menar jag (*blink, blink*). Sen möttes vi av en strålande Fru Ekdahl och fick vars en ros att ha i rockslaget. Hon är bara så go! Sen vandrade vi runt och kikade i affärer, drack lite kaffe, åt lite lunch... ja bara hade det gott. Det var ett jäkla väder bara och det var ju lite trist men det fanns ju som sagt affärer att skyla i. Lite inköp blev det allt, jag hittade ett par gråa Please jeans i en butik som hade konkursutförsäljning. Så 50% gjorde att jag "sparade" 800 kronor. Det tackar vi för. Jag får alltid höra att man aldrig "tjänar" något när man shoppar... möjligtvis sparar. Så det gjorde jag igår
 
Roligt nog sprang jag på Modern och Roffe nere i Malmö också, de var på väg till en gåsamiddag i Limhamn. Ibland är världen liten. Då hade vi precis varit och käkat god tapas på Lilla Torg och var på ett strålande humör... (*ler*)

Fick också tag i några riktigt fina kakeldekorer till köket. Så det pimpades igår kväll
 
 
Så nu skall bara den lilla listen längst upp målas svart och sen skall vi inhandla lite smått och gott ifrån IKEA... och vips så blev köket lite roligare. Love it
 
Nej minsann, dags att fixa frukost och sen blir det nog en promenad innan det är dags att åka och besöka både svärföräldrarna i Fjälkinge och sen middag hos Paps & Babs lite senare i eftermiddag. Mums fillibabba!
 
//Farmskan
 
 

Heldag med Älmhultstjejerna

Så var mitt Oslo-äventyr över för denna gång och Farmskan är tillbaka i Sverige igen. Det började faktiskt snöa lite sista dagen... eller ja, snöblandat regn då. Inget som la sig på marken men det var i varje fall lite vitt. Men Norwegian som jag flög med är ju vana vid snö så någon fara för att bli försenade var det inte. Fredagen passerade också efter en dag med massor av "att göra och fixa innan helgen" på jobbet så sen blir det som alla andra fredagar... man däckar i soffan framåt 10-tiden. Fast först hade jag och maken klämt i oss lite god fredagsmat och vin så lite mys blev det allt.
 
Idag blir det en heldag med Älmhultstjejerna till Malmö. Det kan gå hur som helst... men det man vet är att det blir många goa skratt och mycket skvaller (*ler*). Vi skall hälsa på Fru Ekdahl men om jag gissar rätt så blir det också en hel del shopping och springande i affärer, endast med avbrott för mat och dryck. Härligt!! Så snart skall Farmskan äntra tåget och möta upp resten av gänget.
 
Maken då undrar ni... Ja, han skall hjälpa bror min att flytta in i sin lägenhet
Var och en till sitt, säger
//Farmskan

Landat i byn

Det är rätt så stor skillnad på vad som är en by i Sverige och vad som är en by i Danmark och Norge. Oslo är i norrmännens ögon en by... lite gulligt när man betänker att Everöd är en by (*ler*). I varje fall landade jag igår i byn och blev faktiskt liiite besviken på att det inte var snö. Man ser allt fram emot det vita lite grand i varje fall, för då vet man att det börjar närma sig jul. Inte det slaskiga och hala på vägarna utan det där knarrandet när man är ute och går och solen skiner (läs: max 2 dagar på hela säsongen...). Varje norrman längtar ju efter snön också så de kan ut på ski... hela hösten och våren är för dem meningslösa årstider enligt mina kollegor här uppe.
 
Efter en dag som kändes lika lång som kinesmuren eftersom man varit uppe sen 03.30... så var det rätt gött att få sluta ögonen igår kväll. Lyckades också, eller nästan lyckades, få till all projektdokumentation på hotellrummet efter att man fått lite energi från MC Donald. Fast ni vet hur det är... den energin är kraftig men kort, så det blev en tidig kväll. Och så är man ju istället så mycket piggare idag och redo för en ny dag.
 
Tack för tips kring rosa julkulor Ingemo! Skall genast ta mig till Sölvesborg. Hittade också på nätet för det facila priset av 900 kronor (för 6 stycken...). Makens blick fick mig att avstå dock. Han är så kitslig...
 
Ha det!, hälsar
//Farmskan från Oslo!

Gå och lägg dig!

Imorgon bitti (läs: i natt) ringer klockan vid halv 4-tiden. Farmskan har bokat sig på ett plan till Oslo klockan sju på morgonen från Kastrup. Vet inte riktigt hur jag tänkte där men ibland så går inte hissen ända upp... uppenbarligen. Men men... förmodligen tänkte jag på att jag var bokad för en tid hos optikern ikväll och att det blev bökigt att boka om. Fast det kunde jag lika gärna gjort för det enda jag fick reda på var att jag såg fantastiskt bra på långt håll men uselt på nära... och det visste jag ju redan. Fast jag behövde inte progressiva utan snarare en kombination av läs- och terminalglasögon. Blir kanonbra tror jag (*ler*)
 
Denna veckan är alltså helt snurrig och helt fullsmockad med jobb, otroligt roligt och stimulerande men det är tusen bollar att hålla i luften samtidigt. Det är ju så jag vill ha det, men det kan också bli för mycket av det goda. Därför har jag kallat in lite hjälp ifrån en vän och kollega i Älmhult. Det blir kanon!
 
Efter jobbet var jag en sväng också ner till Åhus och fick installerat Lilla B i ny lägenhet. Vilket flyt han haft och fått ett eget kontrakt... och en så bra lägenhet också. Fast han är ju värd lite flyt efter allt elände också.
 
Så summa summarum: Trött men nöjd och glad
Gå och packa och sen direkt i säng!
 
 
 
//Farmskan

Inga rosa kulor...

Så var vi hemma i Kristianstad igen efter en riktig familjehelg i Vimmerby. Ett Vimmerby som jag tydligen visst hade besökt tidigare via någon fotbollscup när pojkarna var små. Se där vad bra minne man har... Nåväl, vi hade en jättehärlig dag på Astrid Lindgrens värld, en dag som kryddades lite extra av att Lily med familj helt plötsligt dök upp. Det knackade på dörren på morgonen och där stod hon, den lilla älsklingen. Höstmarknad var temat i parken och det var allt möjligt roligt att titta på, lyckades hitta lite julsaksfynd också.
 
Efter ett antal timmar åkte vi hem till lill-dottern och käkade lite kvällsmat. Hon hade gjort en riktigt god pumpasoppa och hennes J hade bakat en riktigt gott olivbröd till det. Så himla gott att bara sitta där och snacka med barnen runt sig (även om man får ha ögon i både ansiktet och nacken med det lilla yrvädret)...
 
Ett depåstopp på vägen hem hos Modern och Rolf för lite lunch och sen en tröstlös jakt på rosa julkulor. Går inte att finna någonstans... suck!! De hade på IKEA men de var "tillfälligt slut" naturligtvis. Fast det var i och för sig tur med tanke på den gigantiska kö som stod i kassan. Nu får det bli en jakt på nätet för att se vad man kan hitta där. Skam den som ger sig liksom.
 
Var det nån som sa att det är Måndag imorgon?
//Farmskan

Överraskning

 
Gissa vilka som kom och överraskade oss idag
Nöjd, glad och tacksam!!
 
//Farmskan

Vimmerby

Sitter i en hotellsäng i Vimmerby, utvilad och lite småsugen på frukost, fast först en dusch och lite bloggande. Jobbade hemifrån igår på förmiddagen eftersom fönsterputsaren skulle komma... bästa Eskil fixade mina e-x-t-r-e-m-t skitiga fönster!! Så nu är de redo för lite juldekorationer. Jepp, bara veckor kvar till att man kan (får?) börja med det och den härliga julmusiken man samlat på Spotify. Maken säger att vi har södra Sveriges största samling av julsaker men det är ren lögn och grovt förtal. Och i år har vi ju möjlighet att både pynta lägenheten och stugan...
 
Nåväl, när maken kom hem efter jobbet drog vi mot Vimmerby för en myshelg med lill-dottern och hennes Josef. Tror fasen det är första gången i mitt liv som jag är i Vimmerby förresten. Stället som alla tydligen besökt med tanke på Astrid Lindgrens värld. Men nope, icke... När vi checkat in kom Hanna och hämtade oss och så gick vi till en jättemysig restaurang nere i Åbro bryggeri. Fullsatt så det var tur vi bokat bord (i Vimmerby!). Fantastiskt god mat, stort urval av goda drycker så nöjda och belåtna somnade vi snart i våra sängar på Stadshotellet. 
 
Idag vankas det höstmarknad inne på Astrid Lindgrens värld och efter det middag hemma hos Hanna och Josef. Familjemys på hög nivå! Plus att jag vet att det säljs julsaker på marknaden, blink blink!
 
//Farmskan
 
PS! Grattis till lill-sonen och Madde som fått sin lägenhet såld till ett fantastiskt pris
Helt otroligt!!!

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0