Busy bee

Sitter och filosoferar lite kring livet i allmänhet och work balance i synnerhet. Det är ju inte så att man precis har det lugnt och behagligt för tillfället... varken jag eller maken faktiskt. Även han far och flänger med jobbet så det blir lite Hej och Hej då för oss där hemma. Jag tänker alltid att det där lugnar ner sig snart och då kan vi vila lite men det där "snart" verkar vara onåbart. Nåja... några veckor till sen är det en veckas semester. Tjoho!
 
Massage efter jobbet igår också och jag förvarnade henne att jag förmodligen skulle somna (*ler*). Men jag lyckades hålla mig vaken hela tiden och somnade i soffan efteråt istället. I varje fall helt underbart att ha den där månatliga massagetiden, jag njuter i fulla drag.

Har ni varit på kräftskiva än? För oss blir det av i helgen... så ikväll får jag fixa lite kräftor. Maken får väl köra köttbullar eller pizza tänker jag eftersom han inte äter godsakerna.
 
Hans förlust och mer till mig!
//Farmskan

Falun tur och retur - check!

Måndag och tillbaka på jobbet efter en helg i Falun hos Stor-dottern med familj. Noah skulle firas då han fyller två år om någon vecka. Det är helt otroligt så fort det går... och han har växt hur mycket som helst den sista tiden, både på längden och hur han pratar. Och med tanke på att den killen kommer att kunna tre språk så är det fantastiskt hur en liten hjärna fungerar. Att kunna sortera och förstå svenska, engelska och portugisiska i ett enda virrvarr. Men snacka om fördel när man växer upp!

Bra väder hela helgen så det blev en hel del ute, titta på fotboll och gå på stan lite grand. Svärsonen spelade fotboll... eller åtminstone en stund gjorde han det, innan han blev utvisad. Sen spelade storebror Guilherme också efter det och lyckades göra två mål. Heja heja!

Fast det är ju en lååååång bilresa upp dit så det skall bli skönt när de flyttar nedåt här till hösten. Vet inte riktigt ännu vart de flyttar men vi hoppas givetvis på Skåne (*ler*)

För när en flicka talar skånska... //Farmskan

Trött som en gnu

Det har varit en jobbig vecka och det har tagit ut sin rätt. Är trött som en gnu just nu och hade jag kunnat skulle jag gått och lagt mig redan nu. Men det känns ju lite dumt för då vaknar jag säkert runt 3 i natt, klarvaken och utvilad. Det chansar vi inte på helt enkelt. Imorgon blir det dock sovmorgon, en extra timme (tjoho) eftersom jag skall sitta hemifrån. Jobbar sen bara fram till lunch och då drar vi iväg till Falun och Tessan-familjen. Noah fyller snart 2 år och det skall ju firas givetvis.

Hösten kom idag till Åhus så nu känns det att det vänder på riktigt. Mörkare också på morgnar och kvällar så nästa helg får vi stänga ner poolen antar jag. Känner sig ju inte helt badsugen i detta regn och blåsväder precis. Man får helt enkelt hoppas att nästa sommar blir lite bättre.
 
Swedish summer... nej det får bli swedish fika nu istället
//Farmskan

Fiber - check!

Så har vi då äntligen fått in nytt bredband via fiber men givetvis inte utan besvär... så typiskt oss att alltid få problem. Den första routern som de skickade över gick inte att få igång eftersom den medskickade adaptern till ström inte passade i hålet... alltså vad är oddsen för det? Supporten kändes lite skeptiska när vi ringde och sa att det inte gick att sätta i sladden i uttaget. Hur som, 5 dagar senare (och 2 dagar innan vårt gamla nätverk skulle stängas ner) fick vi idag en ny router och givetvis funkade det inte heller. En halvtimme med supporten med alla möjliga saker som skulle testas innan de kom på att bredbandet troligtvis inte var aktiverat... suck. Men peppar, peppar så löste det sig enkelt via C4 Energi's hemsida så nu är det "fiber in da house" och vi är fattiga igen (*ler*)

Gårdagen spenderades i Frankfurt på möte och på hemvägen landade vi 8 minuter innan mitt tåg mot Kristianstad skulle gå. Men några vassa armbågar framåt i kabinen efter landning och en lättare joggingtur senare så hann jag med tåget. Tjoho! Bara för att 30 minuter senare inse att jag glömt skifta tåg i Hyllie och nu satt på ett tåg som endast tog mig till Hässleholm. JAG ORKAR INTE! Jag är sämst helt enkelt
 
Men en snäll kusin P (puss till dig) hämtade upp mig och skjutsade mig hem eftersom maken var iväg. Nu skall här sparas så vi kan få till en bil till så slipper man eländet med allmänna transportmedel.
 
Fast OK... denna gången var det ju inte deras fel
//Farmskan

Room with a view

Sitter med en hyfsad Ceasarsallad i pappkartong i ett hotellrum i Malmö. Tidig avgång från Kastrup imorgon till Frankfurt så det kändes som ett bättre alternativ. Vem vill gå upp vid 3 på natten liksom? Man kan ju göra det men det är lite jobbigt att ha en heldagsworkshop i det skicket... Så det blev en hotellnatt och därmed också salad i pappkartong. Men bra där Farmskan, du klarade att inte ta Donken som alternativ... Kan man räkna det som lite bantning?

Helgen har varit lugn och skön på alla sätt. Trädgårdsjox (ja, vi har lite rötter kvar på sina ställen) och kalas för Leon som fyllt 12 år i veckan. Vi hann även med räkfrossa och trubadurkväll med "gamla" Smens baglomma i Knislinge (!) och ett besök hos svärmor. Rätt jobbigt där i helgen då hon var ovanligt borta och inte alls ville kännas vid vilka vi var. Tror att maken tar det där ganska hårt även om han inte säger något.

Busy vecka för Farmskan och det har både sina för- och nackdelar. Fördelen är att tiden till helg springer iväg och nackdelarna är att man får ta igen lite mail och skrivjobb på kvällarna. Fast ikväll kan det ju kvitta när man ändå bara sitter på ett hotellrum och glor. Missar nog Game of Thrones dock... de lär ju inte ha C-More här så det blir till att vänta tills man är hemma igen.... och sätta munkavle på maken (*ler*)
 
Go get them folks!
//Farmskan
 
PS! Magda... pass-expert?

Nytt pass - nya minnen skall skapas

Fredag och Farmskan sitter hemifrån och jobbar. En hel del document skall skrivas och valideras så då är det bra att sitta lite ostört. En snabb tur till stan över lunchen för att hämta upp mitt nya pass. Det gamla konfiskerades och med det en massa minnen från de senaste fem åren. Förutom att det innehöll mitt EU-medborgarskap för Holland så har vi tripper till Thailand, Curacao, Australien och Ryssland. Underbara resor, med kollegor, med vänner och bara jag och maken. Men ny är det ett tomt och helt stämpelfritt pass jag har och det skall nu fyllas med nya minnen. Vi rivstartar med en tripp till Tyskland på tisdag och sen en vecka i Kroatien i September. Härligt!
 
Veckan har varit riktigt givande och innehöll också en kick-off med hela mitt team. Så himla bra. Vi var på Ängavallen utanför Malmö, ett riktigt bra ställe med en passionerad (läs: ville prata mycket) om sin gård och sitt lantbruk. Men verkligen ett härligt ställe så jag förstod varför han var så stolt.

Imorgon hoppas jag att vädret blir kanon för jag längtar efter att få vara i trädgården. Tänkte skära buskar och rensa i växthuset. Så avkopplande! Sen på kvällen skall vi på räkfrossa med lite vänner och sen är det söndag igen, bland annat med kalas för Leon... hej och hå
 
Njut av helgen vänner!
//Farmskan

Härlig kalas och party helg!

Vem sa att man vilade sig under helgerna? Det gäller i varje fall inte denna helgen vill jag lova för här har det varit full fart med partaj, kalas och klackarna i taket. Vi började redan i fredags kväll med "Grannfejden" med Löfgrens. Vi har inte förlorat på många år men denna gång fick vi bita i gräset. I och för sig vårt eget fel då vi två matcher i rad missade att slå ut kungen när vi hade matchboll... suck! Men oavsett förlusten så är det alltid en väldigt trevlig kväll när vi ses och maken tyckte det var extra trevligt (*blink, blink*) och var väldigt trött på vägen hem...

Efter att ha sovit ut lite på morgonen så blev det städning och matfix på schemat innan vi sen klev i finkläderna och begav oss in till stan. Stor-sonen och Tess hade kombinerad inflyttningsfest och 30-årskalas. En helt fantastisk lägenhet och med närmare 40 personer i lägenheten blev det en härlig stämning. Så glad av att se honom lycklig och stolt... han är så himla värd det, min fine son!

Och sicken vacker jänta sen...

Söndagen blev inte heller någon vilodag då först småtjejerna kom på mysigt besök och sen skulle vi på "kafferep" hos en gammal dam som spelat med maken för länge sen. Himla trevligt och chip chop så hade denna helgen gått... Nåja, bara att bita ihop och vänta på nästa
 
Nu väntar två dagar kick-off med mitt nya team. Så kul!
//Farmskan

Så där... då är hon invigd

Fredag morgon och helgen hägrar precis runt knuten. Det blir en hektisk sådan för Farmskan och maken med start redan ikväll med "Grannsämjan" - träff med gamla grannarna från Everöd. Mat och kubbmästerskap och det är som alltid en otroligt trevlig tillställning. Sen imorgon fyller Tess år, storsonens käresta... ja, egentligen fyller hon ju år idag, 30 dessutom, men festen blir imorgon samtidigt som de då bjuder in till inflyttningsfest i sin nya gemensamma lägenhet. Skall bli hur trevligt som helst. Vi har invigt henne i den Färmska traditionen att tidigt på morgonen bli väckt med dragspel och sång... ha ha ha. Tror ändå att första året är det ganska trevligt (*ler*). Barnen för övrigt vet i sjutton vad de tycker egentligen.

Även söndagen blir lite i kalas tecknet då vi skall träffa en gammal dam som maken spelat med förr. Kanske inte lika mycket rajtan tajtan men ändå... kaffe, kakor it is.

Nu börjar dock min dag med ett läkarbesök då jag har krångel med mitt öra. Sen till polisen för att förnya passet... ja, det är en sådan dag när man måste få till lite ärenden. Suck!
 
Ha en skön helg vänner! //Farmskan

Deutschland über alles

Måndag igen och åter på jobbet efter en härlig avkopplande helg in Deutschland über alles, närmare bestämt i Husum vid kusten av gamla Nordsjön. En riktigt trevlig bekantskap med många likheter med till exempel Helsingör och Nyhavn. Just denna helg var det också en stor stadsfestival (som vi inte visste om) vilket gjorde att vi, som åkte med övertygelsen att "hotell fixar sig", fick tji. Men allt löser sig och hotell fick vi tag i någon mil utanför. Visst en extra liten tur på kvällen (inget vin till Åsa) men det uppvägdes betydligt av god mat, trevligt sällskap och härlig festival med massor av folk och musik (läs: tysk umpa bumpa)

Hemfärd igen på söndagen och med det också lite inköp av godsaker (*ler*) Alles gut!

Ikväll väntar massage hemma hos Bodil, den är efterlängtad
//Farmskan
 
 

Jag och min inbyggda ångmaskin

Jag är så sjukt trött på min inbyggda ångmaskin... jag är konstant varm och svettas som en gris, natter och dagar spelar liksom ingen roll. Hatar det... hoppas snart att det jäkla topplocket på ångmaskinen flyger av. Det roliga är också att när Dottern och Jens ligger under varsin filt framför TV:n sitter jag linne och shorts och får knappt luft. Man kan bli tokig för mindre. Igår fick jag dessutom någon bakterie i magen så mådde riktigt illa och hade huvudvärk... det är så synd om mig just nu (*ler*).
 

Dottern och Jens bjöd på middag, grillade torskpaket med härliga grönsaker. Man blir lite bortskämd också när barnen är hemma... det är bra.
 
//Farmskan

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0