Folk!

Stoa sonen har ett stående uttryck och det är Folk! Det använder han ganska ofta i samband med att han från tid till annan har stött på just Folk! Igår hade jag också förmånen att möta dessa... på den årliga loppisen på Everöds idrottsplats. Jag borde egentligen vara van efter att ha varit där i flera år men på något sätt kan man inte sluta förundra sig över just Folk!
 
Jag står som vanligt i porslinet, klart roligast tycker jag, och från vår plats ser man hur horderna av människor börjar samlas (jo, där finns människor också). De står där och stampar flera timmar innan med kikare för att spana in fynden. Igår kom dessutom en stor buss med minst 30 Folk personer. När startskottet går och öppnar grindarna för människorna, då hoppar Folk över stängslet bestående av högt nät och taggtråd. Man tjurrusar sen fram till sitt fynd och bjuder 5 kronor... för allt. Skulle inte tro det va! Visst, man ska fynda men det är faktiskt pengar som går till en förening. 
 
Under borden ligger ofta lite burkar, korgar och annat... det är alltid borta, utan att någon sålt det. Märkligt! Och så tar de en pryl och börjar vandra vidare längs borden.. och vips har ingen koll på om de har betalt. Eller att den första kunden  som kommer alltid, säger alltid, har en 100-lapp och skall köpa någor för 10 kronor... Suck
 
Tips till Folk:
- Passa på att ta med mynt, växla innan till tjugor, det är billigt på loppis
- Ha med er kassar att bära i, vi är inte Ica liksom
- Pruta lagom, där finns en gräns när det inte är roligt längre
 
Och ändå... Trots Folk... det är lika roligt varje år! Välkomna igen nästa år!
 
 
//Farmskan
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0