Skånsk vinter

Kallt, regn och snålblåst... där har ni en riktig skånsk vinter. Idag råder sådan utanför husknuten så jag har precis värmt en mugg kaffe för att inte förfrysa. Snålblåst?? Varför heter det så egentligen.. någon som vet? Snål blåst vore väl snarare lite mindre blåst än normalt... att man typ snålar på den men det är ju inte det som gäller. Lighten me up, please!

En annan sak man kan fundera över när det regnar är varför i h-vete alla maskar bestämmer sig för att krypa upp på asfalten? Borde ju inte vara en överraskning för dem att de torkar ut och dör så fort regnet upphör... har varit så i alla tider vilket de borde upplyst varandra om i generationer bakåt. Och varför kryper de upp? Blir det översvämning i marken? Har de svårt att simma?

Finns många naturfenomen man kan fundera över, ni minns väl snigelfrågan?

Andra fenomen som också är kända demonstreras av följande bild som jag fick av min kära kollega POLI... inga direkta kommentarer om det är sant eller inte men tack för den min vän!



Ikväll blir det huset fullt. Modern och styvfar Bengt kommer ner till helgen, skall bli trevligt. Tänkte ta en runda på julmarknaden och så tigga mig till lite nya ljusstakar i födelsedagspresent. Det gäller att passa på. Store sonen kommer också ner så han får jag också rå om... han hade tvätt med sig och enligt honom så stod det så här på tvättlappen:

image37

Vad gör man inte för de små liven som man älskar så högt! Och Tia... TACK för att du påminde mig om vem som gav mig idén och TACK för att du finns. Puss älskling!
Till er andra säger jag bara Trevlig helg! //Farmskan



Kommentarer
Världens bästa Ola

Jaha, och din lille bror har du förstås glömt....
Nu känner man sig SÅÅÅÅ välkommen...
Puss

2007-11-09 @ 16:13:42
elin

vad får du allt ifrån? konstigt att man är som man är ;) HAHA! jag gillar maskar.. dom är söta

2007-11-09 @ 17:52:19
URL: http://stiffesdotter.blogg.se
tessan

Vilken tur att man bor på Madeira då =) saknar er därhemma, hälsa gänget!!

2007-11-09 @ 18:28:47
När dog Oscar Wilde?

"Give it to your mom - it's her job". Well what can I say....
Du är väl en av dem som verkligen sticker ut när det gäller: "Jag vet att jag gör mig själv och hela världen en otjänst när jag skämmer bort på det viset".
Men hallå!!!! Dont worry, det är ju en skön egenskap! Kärlek = today, Genuspedagogik = tomorrow (maybe)
Ha en go helg!

2007-11-09 @ 22:52:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0