Under huven på en Seat

Stor-sonen har länge haft problem med en blinkande motorlampa på sin Seat Ibiza (ni vet den maken trodde var blinkersen...). Hur som helst har han haft den inne på märkesverkstaden inte mindre än 3 gånger utan att de hittat något fel... men lampan blinkar likt förbannat. Igår skulle han så köra den spanska golfkopian ner till oss för en trevlig familjesamvaro... och vad händer i Killeberg (2 km från utgångsplatsen Älmhult?) Jo, lampan börjar lysa.

Han ringer hem till sin mor (1:e bilmekaniker... not) som säger "Kör vidare, det är säkert inga problem". Han fortsätter någon kilometer till då börjar generatorlampan lysa och sen efter ytterligare en liten bit lyser även lampan för kylarvätskan. Då ringer han igen, ståendes på en parkering. En kollega är på väg ner med kylarvätska för att se om det är det som är problemet... men Nej, där fanns vätska. Han ställer bilen på Lars Dufva och maken får kasta sig iväg för att hämta honom. Fredagslugnet infinner sig.

Lördag förmiddag kör maken, stor-sonen och styvfar Bengt iväg för att se om problemet beror på en slapp fläktrem. Väl där lyfter man på huven och hittar.... ingen fläktrem! Kanon! Ingen kan väl skylla honom för att vara ett teknikens under men någon på märkesverkstaden borde kanske märkt något... eller? Heja Atteviks!

Gick det att hitta någon passande fläktrem i Osby... nej, just det. Så det fick bli hemfärd igen, kalla och trötta. Nu har de fått några glas starkvinsglögg så humöret är något bättre. Själv skall jag strax börja på maten så...

Fortsatt trevlig lördag! //Farmskan

PS! Är det någon som har en fläktrem i längden 108 cm... ring!


Kommentarer
Elin

jag har en i bakfickan ;)

2007-11-11 @ 20:26:40
URL: http://stiffesdotter.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0