Paris - snabb resumé

Godmorgon... hur skönt var det inte att få sova i sin egen säng?? Typ 10 på en 10-gradig skala.
Här följer en snabb resumé av vår Paris-vecka:

1) Vi har vandrat, vandrat och vandrat.... många mil har det blivit. Vi har sett allt som man måste se: Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Elyssés, Notre Dame, Sacre-Couer... Att besöka Louis Vuittons stora butik kändes helt fel i shorts och linne.... deras min när vi gick in typ "Ok, som om ni skulle ha råd att handla här..." är ganska kul.

2) Vi har också sett sånt som vi kanske borde undvikit... Pigalle, Molin Rouge och gay-barer



3) Kontinental frukost? Vad är det för fel på grovt bröd, köttpålägg och kanske något ägg ibland? Vår matsal var dessutom ganska liten. 18 stolar till ca. 60 gäster gjorde att man fick köa och trängas varje morgon. Svensk organisation tack!

4) Vi har synat några bluffar... Eiffeltornet är inte så mäktigt som man kan tycka och Mona Lisa är en väldigt, väldigt liten och intetsägande tavla. Och varför står det att man inte får fotografera i alla kyrkor och muséer när de sen bara struntar i det? Är det för att de inte orkar säga till alla japaner?



5) Mode som kommer: Haremsbyxor (ballongvariant) och BH-löst under tröja...

6) Ketchup är tydligen helt överskattat, gick knappt att få någonstans trots Broder Nils försök till franskt uttal: Ketchöööp.

7) Bröderna är också något av språkgenier: Broder Nils kör sin vana trogen med att lägga till ändelser för att lösa allt. I Paris körde han med ändelsen "-ment" efter allting för att lösa saken. Maken däremot gjorde om allting till svenska översättningar så han skulle komma ihåg: Aurevoir = Är det en val. Tres bien = Träben.... Ja ni förstår.

8) Vi tillbringade en hel dag på en gigantisk stor kyrkogård Pere Lechaise, ett fantastiskt ställe faktiskt även om man kände sig lite morbid när man gick där. Här ligger många storheter begravda och ja... det går inte att beskriva.



9) Veckans bästa citat kom från Broder Nils när han kommenterade sin frus påstående om att det är så mysigt uppe vid Sacre Couer med alla dessa människor. "Vad är det för mysigt med att ha en massa folk flåsande i nacken"... Det är Broder Nils det!

10) Att vara vakt på Louvren måste vara det tråkigaste jobbet i världen. Tänk er ett slott med 700 rum, man har ansvar för ett rum med kanske 10 konstverk. Man sitter på en liten pall i en hörna och reser sig ibland för att inte somna och läser då på samma skylt man läst de senaste 4 åren. Hoppas verkligen att de har arbetsrotation så man får läsa några nya skyltar någon gång... inte konstigt att Mr Bean ramlade i golvet i filmen.

Sist men inte minst så listade vi, via en omröstning, våra bästa upplevelser och det blev följande resultat: Sacre Couer, Per Lechaise och som god trea Notre Dame.



Där sätter vi punkt för vår vecka och ger oss in i hetluften igen med jobb och städning. Idag åker jag för avslutning på min kurs till Filipstad men jag räknar kallt med att ha tillgång till internet så vi lär nog höras.

Take care! //Farmskan


Kommentarer
Sassa

Välkomna hem!Att du bara orkar! Kram.

2008-08-24 @ 15:44:38
Marcus

Välkommen hem morsan! :)

PoK

2008-08-25 @ 09:39:19


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0