Reta upp chefen



Tredje advent och jag har maken har haft julklappsmaraton i stan. Men eftersom jag är en av Sveriges mest strukturerade människor (!?) så hade vi både utstakad väg och färdig inköpslista... så nu är vi i princip klara. Någon sak till men det är sånt som är enkelt att komplettera med. Svårast idag var att köpa till Modern... men det gick till slut.

Makens Opel strejkar igen... han har haft den ett halvår och den har redan varit mer på verkstad än någon annan bil vi ägt. Hopplöst! Åter igen var det dottern som var den som körde när det hände så hon var helt förtvivlad... men darling det är INTE ditt fel! Det är Opels... det är själva märket i grillen som är problemet om du frågar mig. Ny bil skall inhandlas snarast innan maken får ett sammanbrott.

Nu står köttfärslimpan i ugnen, potatisen kokar och vacker julmusik på stereon. Alla mina måsten för helgen är avklarade så nu är jag go och glad inför veckan som kommer. 7 arbetsdagar till... sen är det julledigt!

 

All I want for Christmas is YOU!

Läste precis en artikel i Aftonbladet om vad chefer retar sig mest på:

1. Girighet. En chef berättar hur han frågade en medarbetare om en "relativt okomplicerad fråga". Medarbetaren, som just stämplat ut för dagen, tog då åter fram sitt passerkort och stämplade in. Sedan svarade hon på frågan och stämplade ut igen.

2. Omogna medarbetare. En chef irriteras över att medarbetare kräver feedback på saker som knappt är halvfärdiga. Han tycker ofta att medarbetaren inte har lagt ned tillräckligt med möda utan vill att chefen ska färdigställa uppgiften.

3. Oproffsighet. En chef berättar hur en medarbetare som stagnerat i sin roll fick lämna den. Han ersattes av en annan medarbetare. När han skulle göra sin överlämning dumpade han en plastpåse med dokument vid den nya medarbetarens tröskel och gick därifrån.

4. Dumma förslag. En chef blir innerligt trött på medarbetare som inte har något att komma med under idémöten och försöker dölja detta genom att prata rätt ut i luften.

5. Slöhet. En stör sig på nyanställda som frågar vad de ska få ut av en viss uppgift, när de tillfrågas om de kan utföra den.

6. Osjälvständiga medarbetare. En chef berättar att han blir ständigt avbruten av medarbetare som vill "stämma av till förbannelse".

7. Trivselgnäll. En chef berättar att han tycker hemskt illa om medarbetare som gnäller över att kick-offen inte är tillräckligt häftig eller att lunchen inte personalmatsalen är äcklig.

Men detta behöver man väl inte vara chef för att reta sig på... det gäller väl alla människor.

Ciao bello!  //Farmskan



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0