Full som en...

alika har man ju hört ett antal gånger. Men hur full är en sån på en skala??

Jo, kajan har alltid ansetts vara begiven på mäsk som blev en restprodukt vid de gamla bryggerierna. Ofta såg man kajor vingla omkring runt mäskhögarna alldeles packade. Dessutom förekom förr att man roade sig med att berusa kajor, eller alikor, avsiktligen. Detta gjorde man genom att mata dem med bröd som var doppat i brännvin. Att beskåda dessa riktiga "fyllkajor" ansågs som ett verkligt nöje.

   OBS! Helt sann fakta från Internet... !

Anledningen till att vi pratar om just fylla idag är att Jonte, min kära pendlarvän och kollega, bekände i bilen hem att han en gång varit så full att han inte känt när han brände sig på ett bastuaggregat... AJ säger jag bara. Undrar hur länge han satt på det innan han kände att det sved lite där bak. Alltså allvarligt talat...

Det är så skönt med Jonte för han säger saker som bara lockar en till gapskratt. Och det behövdes verkligen idag efter en massa teknikstrul på jobbet... suger sjukt mycket energi sånt där. Så hoppas din första kväll som gräsänkling blev skön Jonte, grogg och chips till kvällsmat... vi får köra lugnt imorgon!

  //Farmskan



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0