Fobi eller ålderstecken?

Har kommit på mig själv att ha en massa irriterande nojor... eller fobier om man hårddrar det. Det hela visade sig ännu tydligare igår när jag var på besök i huvudstaden. Är det nojor eller är det bara ålderstecken? Ja, därom kan man givetvis tvista en del. Gruppen tyckte det lutade mer åt "kärring" än fobi och ja, det är kanske så.

Tog planet upp och jag kommer på mig själv med att studera samtliga medresenärer misstänksamt. Hmm... den där verkar skum, måste han åka med mitt plan? Säkert en terrorist. Och varje människa som dristar sig till att resa sig i planet för att gå på toaletten får samma bistra misstänksamhet i nyllet från min sida. Alla mina trista fördomar kommer verkligen fram.

Väl i Stockholm... tunnelbanan. Håller hårt i portföljen, helst skulle jag vilja slänga remmen över huvudet men där känner jag själv hur dumt det blir. Man måste ju andas också. Tittar mig vilt omkring och tycker alla ser skumma ut, redo att kasta sig över mig.

Helst plötsligt när jag går där och håller mig i ledstången börjar jag fundera över alla äckliga baciller som finns på den och får fullständig panik. "Jag måste tvätta händerna!!! Nu!" Kan knappt klara mig tills jag är på kontoret och gnuggar frenetiskt med tvålen. Detta utspelades sig sen ett antal gånger under dagen. Varför då? Har väl aldrig haft bacillskräck...

--------------------------------------------------------------

Bacillskräck ska sälja mobilkondom
Företaget SAWP International säljer nu en mobilkondom, och den ska rädda användare från bakterier som påstås spridas via mobiltelefoner.



Kanske något för mig. Kärring eller fobi - Vad säger ni? //Farmskan

PS! Prata högt, för har man åkt en Fokker 50 till och från Stockholm har man nedsatt hörsel
i flera veckor framöver.


Kommentarer
Mellan Dottern

du är inte som du ska ;)

2008-03-13 @ 22:26:51
URL: http://stiffesdotter.blogg.se
Pia Jönsson

Helt klart ett fall av fobi! Tro mig, detta kan jag på mina fem fingrar(tvättade). Tips från cochen: det finns ett litet undermedel som heter alco gel. Tar kål på alla baccelusker. Händerna blir som torra russin efter en tid, men va´fan - man är ju kliniskt ren!

2008-03-14 @ 07:43:24
Dars mamma

Minns så väl när jag var i den åldern. Man var livrädd för bakterier för man trodde de skulle göra en stor skada, men nu är jag ju några år äldre än dig och har nu insett att man blir bara glad om det är någon som vill ge sig på en :).
Var lugn det går över med tiden allt kan vändas till något possitivt.

2008-03-22 @ 18:44:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0