Kanelbullens dag

Idag är det inte bara Paps födelsedag utan också Kanelbullens dag.



Blir säkert både god mat och lite bullar på kalaset ikväll... Mums!

Har jobbat hemifrån idag och då passade jag på att förlägga min lunch nere hos farmor Signe 97. Hon var på strålande humör och bjöd både mig och hunden på fika... mest hunden då. Som ni vet sen tidigare så bor hon helt själv i en tvåa, lagar sin mat, handlar, tvättar och städar. En riktig krutgumma! Idag höll hon på att städa eftersom hon fyller 97 på lördag. Jag frågade om jag inte skulle ta ett tag men se, det gick inte. Hon höll på att bära ut mattor och annat så det var full fart.

Problemet med farmor är ju att hon hör så förbaskat illa så man skriker ju i högan sky hela tiden. Under tiden jag satt där så ringde det en kund från jobbet... tror han var lite förundrad vem det var som satt och skrek i bakgrunden "Ja, du är så söt så..." Jag kunde ju förklarat att det var min farmor som pratade med hunden men jag låtsades som ingenting.... blir ju lite roligare så.

Hon är för rolig också... när kommunen var och hälsade på henne för att fråga om hon ville ha hemhjälp (vilket hon för övrigt tackade vänligt men bestämt nej till) så hade hon fått en liten söt plastflaska det stod VATTEN på. Denna skulle hon ha med sig när hon var ute och gick "för det var bra med vatten om man var lite äldre", sa kommuntanten.

- Men den står ju lika bra där på hyllan.... säger farmor till mig.
- Jo, men det kan ju vara bra om du blir yr eller nåt när du är ute och går
- Jo... kanske det. Men jag har bra ben
- Ja, det tror jag alldeles säkert
Sen var det tyst en stund och så säger hon
- Fast det är klart... benen kan ju bli helt krokeda...



Jajamen... Krokeda är dagens ord! //Farmskan


Kommentarer
Anonym

Goa farmor. Hur kan hon vara så mysig. Ja jag vet att jag var hård när ni skulle till skolan men så har det ju blivit något av ER. Kram på för i natt åker mor till Korsika i en vecka.

2008-10-03 @ 20:27:33
Elin

man kan inget mer än avguda henne :)

2008-10-04 @ 09:27:01
URL: http://stiffesdotter.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0