Tandläkaren

Tandläkaren är väl i och för sig en hygglig prick men det hon gör är mest jobbigt. Men åker iväg med en stor klump i magen och sen sätter man sig i det där illaluktande väntrummet och bara mår illa. Hoppar en halv meter när man blir uppropad och släper sig in till stolen. Idag skulle det göras en riktig genomgång eftersom de köpt in ett nytt datasystem och därför behövde de mata in en massa saker i det.

Först röntgen och med tanke på att jag nog har Sveriges minsta käkar (även om man inte kan tro det ibland... så slapp ni säga det!) så är det stört omöjligt. Det går bara inte att ha den där manicken i munnen. Till slut gick hon iväg och hämtade en barnmodell istället och då gick det lite enklare... fast vi fick ta dubbelt så många bilder istället.

Efter det skulle hon räkna tänderna och kolla fyllningar. Tog en stund innan hon kom på vilka som fattades... ehh, var det 2:4 eller 2:5?? Genomgång av fyllningar - Ocklusalt amalgam... check! Sen kommer det värsta, att kolla tandfickor. Då sticker de längs hela gommen med en pinne och skall se om det blöder... tros fasen att det blöder när man sticker hål på tandköttet!!

- Du har inga hål men du har lite tandsten...
- Jaha...
- Hinner inte ta det nu men du kan boka en tid så fixar vi det
- Javisst (någon gång under 2010... he he he)



Men Försäkringskassan bjöd på 150 kr i något avdrag så det blev bara 420 kr idag

Tur man får något för sin skatt!  //Farmskan



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0