Halta Signe

Hur mycket fredagsmys blir det när strömmen går 20.37... typ ingen! Vi väntade ett tag innan vi ringde E-on och där fick vi infomation om att tidigast 24.00 skulle det vara åtgärdat. Verkligen jättekul en fredag... men det blev en tidig kväll så man kan inte skylla på att man inte fått tillräckligt med sömn i varje fall. Att sen hela huset tändes upp och allting startade runt midnatt är ju bara lite grädde på moset så att säga...

Efter frukost var det dags att dra på sig jobbekläder och åka till byns idrottsplats. Dags för loppis imorgon och idag skulle allt tagas fram från lador, bodar, garage och andra förrådsutrymmen. Sen skulle det sorteras och plockas upp. Tror vi har tömt över 300 lådor med prylar. Mycket saker blir det... både bra och dåliga också. Ibland tror jag att folk skänker till loppis för att slippa åka till tippen. Jag menar vem skänker teskedar i plast? Söndriga gamla äggkoppar och plastblommor i rosa? Men framförallt... vem köper!!

Väl hemma igen får man skrubba sig ordentligt för man känner sig ganska skitig. Maken hade bakat scones som vi tog till lunch, han är duktig han. Åkte sen ner till farmor en sväng, en farmor som var full av plåster överallt för att han "glidit av sängen". Naturligtvis hade hon inte larmat utan "hoppat upp i soffan och satt sig" som hon sa. När nattpersonalen kom in var hon helt blodig i hela ansiktet och på kläderna.
- Men det går ju att tvätta...
Tur hon inte bröt benen i varje fall, hade varit fruktansvärt.



Vi pratade lite om loppmarknader och det stundande valet och då berättade hon att hon minsann också brukade jobba med valet, genom att dela ut valsedlar utanför skolan.
- Det var jag, Krycke-Per och Halte Hjalmar
- Varför kallade ni honom Halte Hjalmar?
- Han var ju halt! Så gjorde man förr, hade man något fel fick man heta det.
En stunds tystnad... sen ett rejält gapskratt
- Tur jag inte var halt, då hade jag hetat Halta Signe....

Ikväll är det kalas i Torsebro, hoppas på grillat (*ler*)  //Farmskan

PS! Grattis Macke till segern! Skall man vinna någon match är det väl denna! Och lill-sonen... vilket imponerande facit i tabellen!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0