Loppis é poppis

Precis hemkommen och nyduschad efter årets loppmarknad. Man känner sig alltid helt mör och lite halvsunkig när man varit där. Vi klarade oss ifrån regn i varje fall och det var skönt. Lill-dottern kämpade på bra bland besticken och hon fick höja rösten mer än en gång när det körde ihop sig... och kör ihop sig det gör det. Man vill ju ändå ha in lite pengar för sakerna eftersom det går till föreningen, annars kan man ju lika gärna slänga det man kämpat och samlat in. Men störtkul är det!

Trött som en lus är man i varje fall så det blir bara lite strykning och tv-tittande för Farmskan ikväll. Sen får man väl snart dra fram resväskan och börja stoppa ner lite kläder. Så gött det skall bli att åka iväg en vecka och träffa stora dottern. Längesen sist!

Kalaset igår hemma hos Nisse och Rita, han hade ju blivit 55:a i veckan. Kalaset besöktes inte bara av nära och kära utan även av 1 miljon flygmyror som bestämt sig för att kläckas just då och sitta på parasoll och uterum. Vad är då flygmyror?? Lite fakta kommer här...

------------------------------------
Flygmyror i sig kan bestå av en massa olika arter. De är inte en egen art, utan skulle kunna klassas som en egen del av alla myrsamhällen. Dessa myror som man kan se flygandes på varma sommardagar är i själva verket nya prinsar och prinsessor, ute för att para sig. När dessa har parat sig letar prinsessorna upp en lämplig boplats, där hon sedan gräver ned sig och lägger sina ägg. Under denna tid biter hon även av sina vingar, och blir en drottning. Hanarna däremot dör kort efter befruktningen, då deras livsuppgift är uppfylld. Alltså menar man med begreppet flygmyror nya myrprinsar och prinsessor.
-------------------------------------

Det är ju det jag sagt... män har man till förökning!

Sen måste jag säga: Förlåt Lena... tiden räckte helt enkelt inte till (*ledsen*). Men vi får helt enkelt ta tag i det hela när jag är hemma igen, hoppas ni hade det riktigt trevligt!



En underbar låt... och lite som det är hemma ibland  //Farmskan


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Farmskan

"Bättre att leva livet än att bara hålla sig vid liv..."

RSS 2.0